Dodaj do ulubionych

O co chodzi........

03.06.17, 19:12
.......w sprawie ekshumacji ofiar wypadku pod Smoleńskiem zaczyna być coraz
bardziej jasne:
Cyt.
dorzeczy.pl/kraj/31315/Zadoscuczynienie-za-pomylenie-ciala-ofiary-katastrofy-smolenskiej.html..........
A ja myślałem, że o sprawiedliwość, ład i porządek........!

Dyzio.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: O co chodzi........ 03.06.17, 19:19
      A tu ciąg dalszy;

stanax pisze:
      Cytuj:
      [...] Część rodzin "smoleńskich" wystąpiło o kolejne odszkodowania w wysokości 75 milionów złotych!
      Argumentem mają być doniesienia, że w trumnach pomylono zwłoki lub były inne części ciał.

11 ofiar katastrofy samolotu który rozbił się w Kabatach pochowanych jest na Powązkach we wspólnej
      mogile i do dzisiaj nikt nie wystąpił o odszkodowania.
      Zastanawiam się ile nas to będzie w sumie kosztowało. Nas, - znaczy obywateli bo winni i tak nie poniosą kosztów........!

Dyzio.
    • pluto37 Re: O co chodzi........ 04.06.17, 11:28
      Zapewne zauważyłeś Dyźku, że na trupizmie zarabia szmal jedynie drobny kawałek z poszkodowanych w wyniku nieuctwa pilotów, tolerowanego dziadostwa przez Błasika, który pośmiertnie za ten burdel totalny powinien być zdegradowany poniżej szeregowca, dywersanta Szczygły za skasowanie symulatorów itd..
      A po szmal publiczny kto łapy wyciąga? Przecie same najbardziej bogobojne klęcznikowce.
      A jak już Gosiewska -ta akurat - to czy czyż mógł jej się trafić lepszy biznes ?
      A w życiu!!!
      No i jeszcze wyciagnie od sztuki i za każdy kawałek znaleziony pod wiekiem.
      W końcu O OJCZYZNĘ DOJNĄ modlili się do PANA i ...wymodlili. A w końcu mamona trupem
      nie cuchnie..
      • black.janek966 Re: O co chodzi........ 29.07.17, 05:50
        Za katastrofę tę odpowiedzialni są ci co najwięcej na niej zarobili. Finansowo i stanowiskowo -to jest też finansowo!
        Kto najwięcej zyskał?
    • storima Re: O co chodzi........ 29.07.17, 11:54
      I w zasadzie nikogo nie powinno to dziwić. Jeśli istnieją możliwości prawne poszkodowani mogą ich dochodzić. Korzystać z rekompensat które przysługują.
    • dyziek_0 Re: O co chodzi........ 30.07.17, 08:00
      I tu będę polemizował:
      Oczywiście, że odszkodowanie się należy.
      Jest jednak jedno ale:
      Dlaczego jedni mogą upominać się o odszkodowanie w wysokości milionów za śmierć kogoś z rodziny a inni
      otrzymują w takiej samej sytuacji grosze ?!
      Jest pewne wyjaśnienie tylko nie wiem czy etyczne;
      Ci drudzy są gorszego sortu.
      Jechał sęk, - gorszy sort; - jednak co na to prawo.....równe (ponoć ) dla wszystkich.......?!
      Tak, że drogi Storimo, tak uparcie nie bronił bym tego układu bo - przynajmniej z mojego punktu widzenia, jest on, - delikatnie rzecz ujmując, - niesprawiedliwy a co za tym idzie, powodujący wkurw narodu.
      Aby nie być gołosłownym, za przykład podam, że jakoś nie słychać, by rodziny dziewczyn z załogi samolotu, które z racji pełnionych funkcji ( nie mogły odmówić udziału w jasełkach ) - dochodziły milionowych odszkodowań oraz szczegółowego sprawdzenia, czy aby wszystkie szczątki ich bliskich są spakowane razem.
      Poza tym, jesli jedna osoba uzyskała wyrok upoważniający do uzyskania kupy pieniędzy z tytułu........etc,etc, - niejako z automatu należy w ten sam sposób potraktować całą resztę.
      W przeciwnym przypadku oznacza to , że z prawem jest coś nie tak.
      A jeśli coś jest "na rzeczy" - obywatelskim obowiązkiem jest ułomne przepisy KK, KC i diabli wiedzą jakiego jeszcze, - zmienić. I to natychmiast.
      Dyzio.
    • storima Re: O co chodzi........ 31.07.17, 08:31
      Drogi Dyziu,
      Masz racje.
      Ale nie istnieje wspólne prawo określające kwotę odszkodowań.
      Kupując bilet lotniczy zawsze można wykupić wyższą premie odszkodowań.
      Loty najwyższej rangi WiP ubezpieczone są w najwyższych premiach wypłacanym rodzinom ofiar katastrof lotniczych.
      Pozdrawiam!
      • dyziek_0 Re: O co chodzi........ 01.08.17, 07:48
        A załogi samolotów które im dupy wożą ?!
        Dyzio.
    • dyziek_0 Re: O co chodzi........ 01.08.17, 07:55
      Znaczy, - ja oczywiście rozumiem Twoją argumentację.
      Takie mamy prawo I właśnie z tym się nie mogę pogodzić.
      Uważam albowiem, że to prawo jest do dupy a ci, którzy je tworzą, - tu zmilczę, ponieważ musiał bym używać wyrazów uznawanych ogólnie za niecenzuralne. A to znaczy, że kto by tam ( przy korycie ) nie był, - ma wyborców w ...................
      ( wpisywać dowolne ). Co jasno określa efekt niskich notowań przy urnach. Rządzący mają Cię w dupie więc ja mam ich takoż w tym samym miejscu.
      Pozdrawiam serdecznie,
      Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka