Dodaj do ulubionych

MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:28
Nie no Panie Tomaszu, chwila chwila, przestańmy ludziom robić wodę z mózgu!!!
Pisze Pan:
"Jednocześnie dzięki zasadzie przednich drzwi i intensywniejszej kontroli
biletów, wpływy wzrosły o 705 tys. zł."
Z tego co zrozumiełem to chodzi tu o cały rok 2004.

A jeszcze niedawno, bo 12.09.2004r. pisał Pan, że:
"Na zasadzie przednich drzwi MPK zarobiło dotąd milion złotych" (chodziło o
kwiecień-sierpień 2004r., czyli 5 miesięcy)

Więc niech Pan sobie odpowie, czy jest Pan dziennikarzem, czy działa Pan w
rubryce usługi reklamowe! Bo jeżeli to pierwsze to powinien Pan drążyć takie
nieścisłości, nieprawdaż?
A poza tym MPK zuchwale planowało, że zarobi na zasadzie przednich drzwi 2
mln zł, skąd więc tylko 35% normy?

Może już czas uczciwie napisać Panie Tomku, że zasada przednich drzwi była
marketingowym błędem. Że część pasażerów też ma swoje wymagania. Że kupić 10-
15 letni samochód z Niemiec za 3,5 tys zł to już nie jest problem i każdego o
stałym źródle zarobku na to stać. Że obecnie o Klientów trzeba zabiegać a nie
ich kopać?

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 06:30
      Święta racja - ale dziennikarze częstochowscy raczej są reklamodawcami niż
      dziennikarzami. :(
    • Gość: mm Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: 145.253.209.* 29.01.05, 07:17
      Z tą "częściową niepełnosprawnością" to jest paranoja. Co drugi wchodzący do
      autobusu macha jakąś płachtą/zaświadczeniem i jedzie za darmo, a reszta za nich
      płaci. Kto teraz w Polsce nie ma krzywego kręgosłupa? Pan Wrona niech się
      trochę zastanowi, co to są za niepełnosprawni? Wystarczy na tych ludzi
      popatrzeć!!!!, większość to okazy zdrowia!
    • Gość: pasażer Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 29.01.05, 09:33
      Aż 27 tysięcy! to jest 10% mieszkaniców Częstochowy. Coś nie chce mi sie
      wierzyć w tą cyfrę.Może autor artykułu zweryfikuję tą wiadomość?
    • Gość: radek Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:59
      > A poza tym MPK zuchwale planowało, że zarobi na zasadzie przednich drzwi 2
      > mln zł, skąd więc tylko 35% normy?

Przepraszam pomyliłem się:

MPK zuchwale planowało, że zarobi na zasadzie przednich drzwi 3 mln zł a nie 2
      mln zł.
      Skąd więc tylko 23,5 % normy (705 tys / 3 mln) ???
      • Gość: samochodziarz Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:12
        A ja już kończe remontować samochód i mam mpka gdzieś będe jeździł swoim
        samochodem
        • Gość: acb Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 07:44
          A ja po potraktowaniu mnie jak intruza autobusami przestałem jeżdzić.A
          jeżdziłem całe 40 lat.Nie miałem żadnych zniżek.Więc na mnie stracili.Niech
          teraz wpuszczają pierwszymi drzwiami siebie.
    • Gość: adwi Re: MPK. Chore ulgi nie wyzdrowieją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:16
      pomnóżmy 2 tysiące x 1 złotówka miesięcznie (symboliczny wykup zniżki dla
      pracownika i rodziny) x 12 miesięcy = 24 tysiące rocznie. Ale rodzina powinna
      wykupić oczywiście drożej. Ale czy tak czy inaczej. Czy to nie są pieniądze? A
      MPK jest całkowicie niezależne od miasta? Jeśli nie to korzysta też z pieniędzy
      naszych. I niech prezydent z prezesem tak nie szastaja naszymi pieniędzmi. Temu
      damy temu nie. No chyba że są ze soba aż tak związani węzłem partyjno
      towarzysko związkowo rodzinnym. To chyba jedna opcja?
    • Gość: hmm komentarz dla gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:50
      po przeczytaniu juz kilku reportazy gazety na zupelnie rozne tematy dochodze do
      wniosku ze:
      1.piszecie co wam sie zamysli bez dokladnego sprawdzenia wiadomosci
      2.co najlepsze juz nie raz ktos to zauwazyl
      3.chyba nie chcecie byc porownywani do gazety pt"fakt"?a co raz bardziej oba
      przypominaja brukowiec(za przyklad moge podac chocby reportaz o reklamie przed
      dworcem centralnym:no czyz to nie jest totalna bzzdura?:/)
      • Gość: xkx Re: komentarz dla gazety IP: *.org / *.org 30.01.05, 22:43
        Jak sie w naszym miescie nic nie dzieje a strony czyms codzienie zapełnic trzeb
        to się pisze o wszystkim i o niczym. To jest walka o przetrwanie. Ja nie bedzie
        tematów nie bedzie o czym pisac to dodatek lokalny w naszym miescie po prostu
        przestanie istnieć. I tak jest najprawdopodobniej prawda i to zarazem wyjasnia
        dziwne artykuły umieszczane nie tylko na łamach gazety ale na jej pierwszej
        stronie.
        • Gość: xx Re: komentarz dla gazety IP: *.icis.pcz.pl 31.01.05, 15:51
          W Czestochowie sie akurat naprawde sporo dzieje i jest o czym pisac.

Temat tez jest bardzo wazny, bo naprawde jestesmy mistrzami w wyludzaniu
          wszelkiego rodzaju ulg i potem jako spoleczenstwo cierpimy z tego powodu.

Inna sprawa to szacunek dla liczb i szczegolow - tutaj zdarzaja sie Wyborczej
          wpadki :))

• Gość: hmm Re: komentarz dla gazety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:17
          jak to w naszym miescie nic sie nie dzieje?wystarczy sie rozejzec!chocby sparwy
          kulturalne.narzeka sie na nastolatki ze chodza po bramach i pija,a moze by tak
          zaproponowac im jakias alternatywe?w zapowiedziach kulturalnych na pewno
          znalazloby sie miejsce na koncerty ktore odbywaja sie w naszym miescie.i
          zareczam ze jest ich wiecej niz jeden w tygodniu
      • Gość: lunch Re: komentarz dla gazety IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 15:34
        W Częstochowie nie ma dworca centralnego - na szczęście. Głównego też nie ma...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka