Gość: Aguś Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 22.05.05, 14:56 Wielka szkoda!!! Mam miłe wspomnienia z tym pubem....dn. 03.02.2000 r.poznałam w tym lokalu mężczyzne mojego zycia, dzis jest moim mężem ...i czasem lubimy tam pójść aby powspominac tamte chwile. SZKODA ze zamykacie ten pub:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roebben Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 22.05.05, 17:18 Nie martwcie sie to jeszcze nie koniec. Aktualnie sprawa trafi do sądu kasacyjnego, a tam nie ma szans żeby była przegrana. Jesienią najpóźniej wracamy do Santa Fe. Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 22.05.05, 22:51 Dokladnie w pazdzierniku sie wszytsko wyjasni :) miejmy nadzieje ze bedzie reaktywacja Santa Fe bo to byl jeden z lepszych barow w Cz-wa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz2005 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 23.05.05, 22:31 to kpina bo zostaje tylko jeden pub, czyżby właściciel Groty bo o niego chodzi miał "układy" w urzędzie lub u innych ludzi, co to podpisują się pod petycjami o zamykanie klubów?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pijok Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 01:51 oddajcie nam santa fe. ja nie pije alkoholu a byłem tam prawie codziennie, pograc w lotki,pogadac ze znajomymi napic sie soczku lub coli.pan prezydent wie lepiej co ja mam robic, to teraz siedze w domu i gadam na gg z bezrobotnymi juz barmankami, które sa nie najlepiej ustosunkowane do pana Wrony....a jedna nawet na niego głosowała, ale teraz nie zrobi juz tego błędu Odpowiedz Link Zgłoś
milanek78 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 24.05.05, 08:05 Bardzo dobry pomysł. Bo to bardzo dobry pub jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konradekk Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:03 duju duju santa fe, czemu nie ma juz cie Odpowiedz Link Zgłoś
volley.vonda.azs A ja myślę, że to nie koniec! 25.05.05, 10:38 No wlasnie, nie bedzie gdzie po meczu AZS-u isc zeby pogadac o nim w normalnych warunkach. Chociaz w sumie to chyba bedzie, bo skoro come back jesienią realny to do tej pory powinni zdążyć ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:31 no to bedzie niezla wiocha z tego miasta !!!WRONA WYP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Killer Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.inds.pl / *.inds.pl 26.05.05, 18:29 Ale z wrony jest idiota. Trzeba podpalić mu malacza :) i wytargać go za pióra !!! on jest żałosnym milosnikiem zwierząt (zoofilem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:47 Ubliżanie Prezydentowi [obojętnie czy darzymy go sympatią czy też nie !!] jest brakiem elementarnej kultury. Poza tym, zawsze da argumenty zastępcze przeciwnikom. Dyskutujmy na argumenty. Co do sytuacji, to nie ma watpliwości, że z taką decyzją trudno się zgodzić. Ale można to wpoiedzieć kulturalnie. CO DO ZAGADNIENIA MOŻNA WYPWOEIDZIEĆ SIĘ TAK Dlaczego niektórzy robią z Nas głupków – czyli dlaczego Liberał jest lepszy od kastrata! Ojcowie naszego miasta uznali, że jesteśmy zbyt młodzi, niedojrzali! Powiem więcej, uznali Nas za głupków! Robią wszystko, aby ukazać Nas jako żółtociobów, co gorsza czasem potencjalnych przestępców… Bez wątpienia decyzja miasta we wprowadzeniu prohibicji na ulicy Dekabrystów w Częstochowie jest takim właśnie przykładem. Nie tylko tego nie rozumiem, ale i nie akceptuję! Za burdę i rozruchy kilku wyrostków sprzed dwóch lat, przy pełnej indolencji Policji podczas Juwenaliów ukarano właścicieli lokali i pubów znajdujących się na owej ulicy. Chciałbym uznawać to za rozsądną decyzję, ale jakoś nie potrafię! Dlatego przedstawię hipotetyczną sytuację. Wyobraźmy sobie, że przykładowo w dzielnicy Północ w Częstochowie dokonano… gwałtu …! Zbiera się, zatem Rada Miasta Częstochowy [podobnie jak było to w przypadku „prohibicji”] i …. w trosce o piękniejszą część naszej populacji wprowadza……. sterylizację płci męskiej w dzielnicy Północ, oczywiście nie wszystkich – niektórzy już nie muszą być sterylizowani. Nieźle …? O tak, dobry sposób na gwałcicieli. Można dodatkowo zastanowić się nad kastracją prewencyjną mężczyzn z dzielnicy, z której pochodził oprawca … ! Tak dla pewności! W obu przypadkach – prohibicji i „gwałtu” mamy do czynienia z przerostem formy nad treścią …. że o braku logiki nie wspomnę! Nasunął mi się jeszcze jeden przykład, który oczywiście kalkowałby reakcję podobną do „częstochowskiej”! Nieopodal przykładowo mąż bił żonę oczywiście w domu … Idąc „częstochowskim” tokiem myślenia należałoby nakazać mężczyznom ze świętego miasta noszenie specjalnej odmiany pajączka …! Urządzenie będzie można zakupić w cenach promocyjnych w mieście bratniej współpracy ….. przykładowo w Głupkowie Wielkim nieopodal Pcimia Małego. Po czym burmistrz Głupkowa sam wprowadzi podobne prawo u siebie, wskazując adres zakupu w Częstochowie przykładowo przy ulicy … Śląskiej. W pisemku poinformuje również, aby nie zapomnieć o znaczkach skarbowych w kiosku przy wejściu do prominentnego budynku. Tak właśnie … w kiosku obok windy! Wszystkie kobitki z Głuptowa, inaczej Głuptanki mogą być spokojne i czuć się bezpiecznie w czasie jazdy ową windą …. Za gwałt sprzed dwóch lat …… wszystkich Częstochowian płci męskiej wykastrowano! Gdyby tylko mąż chciał lutnąć swą połowicę natychmiast światełko migotałoby na komendzie policji. Gdyby zaś żona biła wałkiem męża [a jak … jest równouprawnienia czy nie?] to władze miasta zakazałaby stosowania wałków! Tym samym szlag trafił domowy makaron ręcznie wałkowany. Pizzę natomiast wałkowalibyśmy słoikami lub wiadrem! Postarali się o to producenci wiader …. fajnie! Wreszcie Republika Mołdawii miałaby dodatnie saldo eksportowe z Polską …! Ale zaraz, zaraz …! Słoiki być nie mogą, gdyż już je wykorzystano. W nich to, bowiem pijemy codziennie rano herbatkę, odkąd rok temu zakazano używania szklanek po rypnięciu tym szkłem szlachetnym w czoło pewnego VIP –a. Głupota nie boli, co prawda, ale boli wspomnienie, że można było jednak inaczej … ! A wszystko po to, aby: „Polska rosła w siłę, a Nam żyło się dostatniej … „ Zaraz …. chwileczkę Tato …, Tato? Czy tego nie mówił już Gierek? Tak syneczku! Gierek! W tym przypadku boli zarówno głupota jak i wspomnienia! Na koniec rada wypływająca z historii. Dawno, dawno temu w Egipcie po jednej wojence ostało się dziwnym trafem kilkuset jeńców rasy kaukaskiej. Nie bardzo wiedziano, co z Nimi zrobić zatem ich … wykastrowano ..! A że sułtan Seldżuków miał liczny harem stali się oni Eunuchami – strażnikami żon sułtańskich. Minęło lat kilkaset i potomkowie owych Eunuchów i żon sułtańskich obalili swych dawnych Panów i jako Mamelukowie rządzili Egipetm. [z tą kastracją musiała być jakaś fuszerka – potomkowie u kastratów …? Sic!]. Podbił ich dopiero mały sprytny Anglik – „potomek duchowy Adama Smitha”. Wstrętny antykastrat…! Czyżby Liberał….? Jaka płynie stąd nauka? Liberalizm zawsze jest lepszy od… kastracji a przynajmniej od kastratów. Drugą zaś nauka i morał można wywieść z ius resisdendi – czyli prawa do oporu. Racją jest, że przed Tyranią ludzkość już dawno znalazła mechanizm obronny, natomiast przed głupotą niestety nie … I tak od 8 tysięcy lat …. szukamy dalej! Apeluję do władz miasta, aby zajęła się pomocą przedsiębiorcom oraz pomocą w tworzeniu i ułatwianiu w tworzenia prawa oraz miejsc pracy a nie ich likwidacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PONURY ZNIWIAZ Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 194.70.181.* 26.05.05, 20:23 JA TAM CHODILEM TYLKO SEMPIC FAJKI BYLO TAM NUDNO I ZIELONO A POZA TYM PONURO ALE SZKODA BARU. TERA JESTEM W MANCHESTERZE I TU JEST HARD ROCK CAFE PIWO SLABSZE CO PRAWDE ALE NIE SACZONE BO NIE MA Z CZEGO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: santa fe - stały k Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:59 a kiedy przeczytamy nareszcie WRONA-KONIEC PANA ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 27.05.05, 18:17 Aha i zeby nie bylo watpliwosci - zrobimy wszystko zeby do decyzji sadu kasacyjnego watek o Santa Fe nie zniknal z Forum Gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
volley.vonda.azs Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 29.05.05, 23:18 Co jest? Mówiłem, że wątek ma nie zniknąć do decyzji sądu. Wpisujcie się dalej. Santa było i będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.jaskola.pl Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 00:27 Mam nadzieję, że Wam się uda. :) Życzę powodzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.jaskola Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 16:44 www.jaskola.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:00 byłem w tym pabie 4 razy na turniejach charytatywnych, uzbierali dla biednych prawie 30 tys , ale kto o tym pamieta, kogo to obchodzi napewno nie prezydenta. moze im ktos teraz pomoze i wróca i zrobia jeszcze niejedna impreze charytatywna.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 31.05.05, 19:59 No wlasnie, o pozytywnych rzeczach nikt nie pamieta, o zlych ochoczo sie przypomina. A prawda jest taka, ze zastosowano odpowiedzialnosc zbiorowa. Sadze, ze Wyborcza powinna przyjrzec sie tej sprawie uwazniej i zaapelowac o cofniecie zakazu podawania alkoholu wobec dwoch, trzech pubów. reszta moze pozostac zamnknieta, nie przeszkadza mi to, ale Santa to naprawde dobry pub. Prosze GW o przyjrzenie sie jeszcze raz sprawie odpowiedzialnosci zbiorowej jaka zastosowano w tym przypadku. A jesli nie - Santa i tak jesienia bedzie ponownie otwarte - decyzją wyzszej instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.adm.pcz.czest.pl 02.06.05, 09:10 Ech, brzozy, brzozy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:25 santa sie zamyka,zeby mozna bylo w miescie kokosy zbierac..mamy tam udzialy no nie panie prezydencie a najlepsze jesT To ze pana ochroniarz NAJMAN OTWIERA KNAJPE Z SALETA , ONI MOGA , MOZE PAN TEZ TAM MA UDZIALY PANIE WRONA CO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario d Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 16:55 beznadziejny lokal beznadziejny klimat, beznadzielne lawki i stoliki dla mnie dno - mnie sie tam nigdy nie podobalo, w koncu bede mogl ze znajomymi do jakiegos normalnego lokalu pojsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantz Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 02.06.05, 17:05 Skoro ci sie gdzies nie podoba to w ogole tam nie chodzisz, bo nie podejrzewam zebys wieczory spedzal tam za kare, wiec nie rozumiem tej wypowiedzi: w koncu bede mogl pojsc ze znajomymi do normalnego pubu. Co za tym idzie, absurdalna jest twoja wypowiedz, ze w koncu bedziesz mogl pojsc do normalnego pubu - z jednej strony krytyka wszystkich i wszystkiego w lokalu, a z drugiej deklaracja, ze dopiero teraz mozna chodzic gdzie indziej. Swoja droga to dobrze swiadczy o Santa Fe - skoro goscili u siebie ludzi, ktorym sie tam nie podobalo, a ci mimo to uczeszczali tam i przestali dopiero kiedy pub zamknieto, bo wtedy "moga pojsc ze znajomymi do jakiegos normalnego pubu" Hahahaha, skompromitowales sie koles swoja wypowiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario d. Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 17:37 Nie ukrywam lokal ten cieszy sie duza popularnoscia (rowniez wsrod moich znajomych) ktorzy non stop nalegali by sie tam spotykac. Ja otwarcie mowie i mowilem moim znajomym rowniez ze nie lubie tego lokalu i tamtejszego klimatu. A skoro panie mądralo nie umiesz wydedukować sobie pewnych analogii to Twoja brocha. I cieszy mnie fakt ze na kolejne spotkanie wybiore sie w inne miejsce tymcza mon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frantz Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 02.06.05, 18:00 Hahaha, no jasne, korzystaj poki mozesz, bo jesienia znowu bedziesz zmuszony siedziec w swoim ulubionym lokalu - Santa Fe. Reaktywacja bedzie:) Brawo dla twoich znajomych, wiedza co dobre:) Nie badz taki agresor bo ci sie przewody poprzepalaja. Ja tez lubie inne puby, ale to moje ulubione miejsce spotkan ze znajomymi. Teraz wszyscy spotykamy sie w centrum i jest tak samo super jak w Santa, bo dla nas klimat tworzyli ludzie i tworza zreszta nadal. Dla ciebie lawki - coz kazdy lubi cos innego. Jeden zrzedzi drugi zbiera znaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 03.06.05, 19:56 Trzeba bylo nie chodzic jak sie nie podoba :) Mam nadzieje ze znow bedzie mozna w jakims zajebistym barze posiedziec oby wiecej takich barow jak Santa Fe bo nigdzie nie ma takiego klimatu jak tam :) Mozna bylo siedzie i siedziec mile barmanki zawsze mozna bylo pogadac. Tylko jakiemus pajacowi sie cos nie podoba i zamyka wszytsko co podejdie pod reke !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 04.06.05, 17:54 Dobrze, ze teraz jest cieplo na dworze, bo mozna przynajmniej posiedziec sobie w ogrodku piwnym, ale szczerze mowiac jesienia czy zima sobie nie wyobrazam kiblowania w tych pseudopubach naszego miasta. Ale spokojnie, do tego czasu brzozy beda z powrotem otwarte, wiec tematu nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez klient Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 20:26 poczytajcie sobie ostatni numer 42-200 ( gazetka co lezy w knajpach, zawsze czytalem ja w santa teraz w piccy w deche)jest wywiad z wlascicielem santa, dobrze gada .trzymam kciuki za santa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:36 Wiecie dlaczego SZYMAŃSKI ODSZEDŁ Z azsu ? bo zamkneli SANTA FE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leandrao Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 07.06.05, 17:46 Nie do konca to prawda jest:) Gelu przestal uczeszczac do Santa, gdy zabrane stamtad zostaly automaty do gier, ale prawda jest, ze bywal:))) Podobnie zreszta jak i Arcadio Golasini i Pawel "Maly". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLO wrony Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:19 SANTA FE WRÓĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolopolpol Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:01 santa to najlepszy pub w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneziak Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:39 przyjechali do mnie znajomi z krakowa i jak zawsze chcieli isc na piwko ...oczywiscie do santa fe , bo twierdzili ze to zajebisty lokal.Jak im opowiedzialem wszystko...to stwierdzili tylko że pan prezydent musi miec nierówno pod sufitem,maja jednak nadzieje ze jak nastepnym razem do nas przyjada to santa juz bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.org / *.org 20.07.05, 07:22 Napisze wporost szczerze wontpie - nikt przy zdrowych zmysłach nie dopusci do ponownego otwarcia pabów na Dekabrystów (zwłaszcza przed zblizajacymi sie wyborami samorzadowymi) - aby niedac kontrkandydata argumentów o dopuszczeniuponownie do urd na Dekabrystów itd itp no i oczywiscie bedze tez chodzilo o glosy mieszkncow blokow sasiadujacych z tzw Manchatanem. Niestety w sytuacji zderzenia konfliktu interesów mieszkanców z klientami pabów ci pierwsi niestety beda góra. Czy postapoono słusznie czy nie mozna podyskutowac. Nie mniej gwarantuje Ci ze przynjmniej przez rok nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gul Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 15:33 mam nadzieje że santa znów będzie, bo brakuje mi tego klimatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikietownik Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 12:32 nie to nie koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEKA Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:57 CHCEMY SANTA,CHCEMY SANTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stempien Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:54 ja tez jestem za powrotem tego pubu,zajebisty klimat lubilem tam chodzic ze znajomymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polkowska Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:33 ja też jestem za dalszym funkcjonowaniem tego lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byyywalec Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:44 byłem nie raz i mam nadzieje ze jeszcze kiedys będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEPPPER Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:36 a może tak - KONIEC RZĄDÓW TADKA WRONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polittyk Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:44 santa tak-wrona nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstudennt Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:15 no kiedy wreszcie otworzą to santa fe Odpowiedz Link Zgłoś
t3d1 Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! 17.10.05, 16:19 Wiadmo cos co z tym barem bedzie ?? bo jakos teraz mialo sie all rozstrzygnac i jak narazie cisza ?? !! Moze ktos cos wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuda Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:30 i jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukol Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:56 i co bedzie to santa fe , czy nie..bo podobno lokal cały czas stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: SANTA FE - KONIEC PUBU! IP: 80.51.57.* 12.01.06, 22:39 Nie bedzie. Definitywnie koniec. Tym razem to juz pewna informacja, wiec szkoda zludnych nadziei i watpliwosci. Jeszcze do niedawna mozna bylo na cos liczyc, teraz juz po ptokach. KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś