Dodaj do ulubionych

czestochowska drogowka

IP: *.net 07.06.05, 22:03
...pożyczyłem samochód od brata , aby jechać odchaczyć się w urzedzie , wracam sobie wzdłuż tramwaji w stronę M1.stoje na skrzyzowaniu w alejach-megasam.zielone...ruszaja samochody , poprzedzajaccy mnie samochod w ostatnim momencie wrzuca migacz , skreca w prawo....zatrzymal sie i przepuszcza pieszych , chcac nie chcac stoje za nim , tylem jeszcze na pasach, sygnalizacja wisi nademna,samochod przedemna rusza , ja opuszczam skrzyzowanie- jego czesc- zatrzymuje sie po srodku- w czasie kiedy opuszczalem skrzyzowanie zmiana swiatel i ruszaja samochody , od strony j.gory jadacy radiowoz skreca w lewo i staje kolo mnie , machaja do mnie ( na pewno nie na powitanie...) kolejna zmiana swiatel , opuszczam skrzyzowanie , panowie w chlapanych bucikach prosza mnie wraz z dokumentami do swego pojazdu.... i pytaja mnie
- czy wiem dlaczego mam przyjemnosc prowadzic z nimi konwersacje?
-odpowiadam- nie wiem...
- dlaczego?
-przejechal pan skrzyzowanie na czerwonym swietle
-wiec pytam sie , co nalezy zrobic , kiedy kierowca wiedzie na skrzyzowanie na zielonym swietle, i w czasie jego opuszczania ono sie zmienia?
policjant - nalezy je oposcic oczywiscie....
-wiec je oposcilem,jezeli chcialbym przejechac na czerwonym to spojzalbym czy gdzies nie stoicie i nie zatrzymywal bym sie po srodku , tylko przejechal cale skrzyzowanie i pojechal dalej...czyz nie?
- nie , pan przejechal na czerwonym. prosze sie nie klocic
proponuje Panu 300zl mandat i 6pkt, przyjmuje pan mandat czy kierujemy sprawe do sadu , jak pan chce????
pytam sie..
- a jak to w sadzie wyglada?
-pana zeznania przeciwko moim i kolegi? chce pan sprobowac??(glupi ironiczny usmiech!)-i wtedy nie trzysta a min 5000zl plus koszta sadowe!!

PYTANIE
co wy byscie wybrali?
mandat i punkty? czy sad?

ja wybralem mandat(300zl za nie stosowanie sie do sygnalizacji swietlnej plus 6pkt)- choc i tak nie mam z czego zaplacic ,,ale wole to niz kilka tysiecy

swoja droga , ciekawe jaka maja prowizje od mandatu?
i po jakim czasie przysylaja wezwanie do zaplaty i z jakim naliczonym procentem?!
i czy mozna sie ubiegac o jego umozenie? juz po 7mio dniowym terminie odwolawczym ?

odpiszcie
pozdrawiam
...tin
Obserwuj wątek
    • Gość: Szczęki Brak inteligentego podejścia do sprawy i tyle... IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 22:34
      Temat wypowiedzi chyba mówi sam za siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka