Dodaj do ulubionych

ITD przmalowana na drogówke

18.11.15, 20:42
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19209757,pis-zapowiada-koniec-itd-od-teraz-bedzie-super-drogowka.html?lokale=katowice#BoxNewsLink
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • only_the_godfather Re: ITD przmalowana na drogówke 18.11.15, 21:10
      Ktoś zapomniał że ITD to nie tylko kontrola tachografów i teraz fotoradary. ITD kontrolowało także firmy transportowe. Według mnie jeśli ITD zostanie włączone do Policji to będę się już tylko zajmować fotoradarami i niczym więcej. Kontrola firm, czy kontrola ciężarówek zejdzie na dalszy plan.
      • galtomone Re: ITD przmalowana na drogówke 19.11.15, 07:05
        Tez mam takie wrazenie, ze skupia sie na latwiejszych zadaniach...
      • vogon.jeltz Re: ITD przmalowana na drogówke 19.11.15, 15:08
        > Według mnie jeśli ITD zostanie włączone do Policji to będę
        > się już tylko zajmować fotoradarami i niczym więcej.

Podejrzewam, że taka jest generalna idea. Likwidacja fotoradarów straży miejskiej (skądinąd słuszna) wpisuje się w ten sam schemat. Przecież chodzi o to, żeby ściągnąć jak najwięcej kasy z mandatów do budżetu państwa. Może się wydawać, że taki mandat to względnie niewielkie pieniądze, ale w skali kraju chodzi tu o niebagatelne kwoty. Przecież te wszystkie Białe Bory i inne zbójeckie gminy miały większą część wpływów budżetowych z fotoradarów właśnie.
    • grzek Re: ITD przmalowana na drogówke 19.11.15, 08:54
      To jest sposób, żeby wstawić swoich ludzi. Najprościej zlikwidować stare i powołać nowe. A ITD przerobią na coś innego. Ja widzę tylko rozrost administracji.
    • tbernard Re: ITD przmalowana na drogówke 19.11.15, 12:56
      Jak dla mnie ITD mogą nawet przerobić na TDI. Tylko żeby nie kopciły ponad normę.
    • oixio Re: ITD przmalowana na drogówke 19.11.15, 19:09
      Najwyższy czas ! - czas przywracania praw należnych Policji.
      Z tą chwilą, mam nadzieję, skończy się mandatowanie kierowców grzywną do wysokości 15 tys.zł a właścicieli grzywną do 30 tys.zł !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka