Dodaj do ulubionych

Powtórzą maturę, bo ściągali

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:55
Zastanawiam sie tylko czy czlonkowie szanownej Komisji byli tacy swieci na
swoim egzaminie dojrzalosci i nie sciagali??hmm...to naprawde interesujaca
kwestia, nie wiem dlaczego teraz sami sa sklonni zatruwac Nam zycie....:(((
To tylko kolejny dowod na to, ze Nowa Matura to nieporozumienie....z reszta
jak i sama Komisja...
Obserwuj wątek
    • Gość: humanuss Szanowna Komisja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:56
      Zastanawiam sie tylko czy czlonkowie szanownej Komisji byli tacy swieci na
      swoim egzaminie dojrzalosci i nie sciagali??hmm...to naprawde interesujaca
      kwestia, nie wiem dlaczego teraz sami sa sklonni zatruwac Nam zycie....:(((
      To tylko kolejny dowod na to, ze Nowa Matura to nieporozumienie....z reszta
      jak i sama Komisja...
    • Gość: lukasz Re: Powtórzą maturę, bo ściągali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 00:07
      A ja się zastanawiam, jak oni poznają, że ktoś ściągał. Przecież można ominąć
      na matmie pewne działania i jak ktoś umie to może w pamięci obliczyć. Ale niech
      sobie za to powtarza maturę, po co umie w pamięci? Niech cierpi. Z innych
      predmitów też nie wiem, jak poznają, że ktoś ściągał. Ludzie mają podobne
      odpowiedzi? Super. Jeśli pomyślę podobnie jak ktoś inny to nie zdam, rewelacja.
      Paranoja i tyle. Nie wiem po co ta matura.
    • Gość: H. Bulski Najpierw nauczanie i "szkoła bez korepetycji" IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 13.06.05, 05:49
      Przede wszystkim szkoła i szacowne ciała pedagogiczne powinny przygotować
      swoich wychowanków do matury w trybie planowego nauczania programowego na
      szkolnych lekcjach. Jak na razie wieść szkolnego poliszynela niesie, ok. 80%
      stanu abiturientów każdego z ostatnich roczników, korzysta z korepetycji. W
      wielu przypadkach b. intensywnych i wieloprzedmiotowych! Tak więc gdy zarówno
      uczniowie i ich rodzice doczekają czasów "szkoły bez korepetycji",
      najprawdopodobnie problem ściągania zaniknie w drodze normalnej ewolucji z
      zarówno nauczania, jak i trybu zdawania egzaminów wszelakich!
    • Gość: asterix1986 Re: Powtórzą maturę, bo ściągali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 07:20
      komisja cwana bo czesc prac sprawdza za nich komputer
      a oni tylk przesledza czesc pisemna o to tyle!!!
      tak w ogole po cholere wymyslono nowa mature???byla jedna to cza bylo zostawic
      jedna!!!
    • Gość: uczen Re: Powtórzą maturę, bo ściągali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 07:48
      Ukarani powionni być głównie członkowie komisji i dyrektorzy. Nawet do
      zwolnienia włącznie.
    • Gość: Leopold Ucz się ucz, tylko co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 09:44
      Podnoszą progi, zwiększają poziom nauczania i wymagania. Tylko co dalej? Co
      panowie ministrowie są w stanie zagwarantować młodym, wykształconym ludziom?
      Co kilka dni słyszę, że jakaś osoba po skończonych studiach wyjechała do pracy
      do Anglii, gdzie zmywa naczynia, kosi trawniki, sortuje śmieci itp.
      To po to młodzi ludzie muszą przez tyle lat się uczyć i studiować, by potem
      robić za pomywaczkę? Mamy naprawdę WSPANIAŁY RZĄD !!!
    • Gość: kurator Ach... Bidni ci maturzyści... IP: 217.96.15.* 13.06.05, 09:48
      Moi drodzy, najlepiej to wogóle zlikwidować Wam maturę, wszystkim wystawić
      piątki i od razu załatwić wejście na studia a potem pracę. Protestujecie
      przeciwko systemowi, który w sposób skuteczny (jednak daleki od doskonałości)
      próbuje weryfikować Waszą rzeczywistą wiedzę. I nagle okazuje się, że coś z tą
      Waszą wiedzą nie tak jest. Moim zdaniem maturę powinien mieć ten, kto potrafi
      ją napisać bez ściągania. I nie zanudzajcie mnie tutaj że szkoła nie
      przygotowała was do nowej matury. Bo stan wiedzy zależy w 99% od chęci i
      zaangażowania samego uczącego się, a z tym jak wiadomo jest najgorzej. Ale cóż,
      niestety koniec już z łatwizną... Koniec z olewaniem przez całe liceum i
      maturka napisaną ze ściąg. I to mi się podoba...
      • Gość: MICK Re: Ach... Bidni ci maturzyści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:42
        PAN KURATOR BARDZO DOCENIA MŁODYCH LUDZI. PODOBA MI SIĘ W NASZYM KRAJU CENY
        UNIJNE A ZAROBKI RUMUŃSKIE, PODOBNIE Z TYMI MATURAMI ABY CZEGOŚ WYMAGAĆ NALEZY
        TEGO NAUCZYĆ. WIEDZA OSOBNIKA ZALEŻY OD JEGO ZAANGAŻOWANIA W JEJ PRZYSWAJANIE.
        SAM JESTEM NAUCZYCIELEM Z ZAWODU ALE MAM W D.... SZKOŁĘ BO ZA TAKIE PIENIĄDZE
        JAKIE TAM DAJĄ ZAROBIĆ TO CIĘZKO WYŻYĆ. PRAWDA JEST TAKA ŻE TERAZ W SZKOLE
        PRACUJĄ TYLKO NIEUDACZNICY KTÓRZY NIE UMIEJĄ ZNALEŹĆ LEPSZEGO ZAJĘCIA, ODWALAJĄ
        TAKĄ FUSZERKĘ. NAUCZYCIEL Z POWOŁANIA TO GATUNEK KTÓRY WYGINAŁ WRAZ Z REFORMĄ
        EDUKACJI. POZOSTAJĄ JESZCZE PYTANIA DO PANA KURATORA: CZY NAPRAWDĘ JEST PAN TAKI
        ŚWIĘTY I WSPANIAŁY ZA JAKIEGO SIĘ UWAŻA. CZY ZOSTAŁ PAN KURATOREM BO JEST PAN
        TAKI WSPANIAŁY CZY DLATEGO, ŻE MA PAN "POTĘŻNE PLECY"?

PODOBA MI SIĘ POMYSŁ LIKWIDACJI MATURY BO ZAWSZE TO BYŁA ŚCIEMA NAUCZYCIELE W
        TRAKCIE TEGO EGZAMINU OKAZYWALI LUDZKIE OBLICZE I POMAGALI SWOIM UCZNIOM. TO PO
        CO TAKA MATURA? KAŻDY EGZAMIN MA NA CELU SPRAWDZIĆ WIEDZĘ EGZAMINOWANEGO A NIE
        BYĆ TYLKO PO TO BY BYĆ BO TAK BYŁO ZAWSZE. MOŻE NALEŻY WPROWADZIĆ SYSTEM LEPSZEJ
        KONTROLI PRZYSWAJANIA WIEDZY W TRAKCIE CAŁEGO TOKU NAUCZANIA W LICEUM I DAROWAĆ
        SOBIE DURNĄ MATURĘ. MOŻE NIECH PRACA PRZEZ CAŁE LICEUM DECYDUJE O DALSZYM ŻYCIU
        ABITURIENTA A NIE KILKA GODZIN EGZAMINU.
        • Gość: Dejw Re: Ach... Bidni ci maturzyści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 13:13
          Dokladnie sam pisalem mature!!Orlem z maty nigdy nie bylem ale dzieki pomocy przyjaciol napisalem pisemna na 4(co nie jest wspolmierne z ma wiedza w tej dziedzinie),moze ktos powie ze nie mam sie z czego cieszyc ale taka jest prawda ze mam(gdyz wolalem dostac cos leprzego niz pisac komisa),mam ja juz za soba,a matura to jest jedno wielkie nieporozumienie,sama matura mi nic nie dala(oprocz wielkiego stresu,zwiazanego z presja zdania),bo caly material ktory rylem z innych przedmiotow dawno ulecial,a teraz studiujac i tak mam zupelnie co innego,wiec mysle ze mozna by bylo sobie darowac taki egzamin dojrzalosci,gdzie w niektorych szkolach przymyka sie oko na sciaganie,bo pozniejsze wyniki swiadcza o renomie szkoly, jaki to ona poziom prezentuje i dzieki temu jest wiekszy nabor kandydatow i wieksza kasa...
          • Gość: nauczycielka Re: Ach... Bidni ci maturzyści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:12
            Dostać sie na studia to teraz żaden wyczyn (co widać u Dejwa:)). Matmy nie
            kochał, ale sądząc po ortografii, polski też najwyraźniej mu nie leżał.
            Tragedią jest to, że nauczyciele też są na takim poziomie więc przymykają oko
            na ściąganie: niech madrzejsi uczniowie pomogą słabszym, to ogólnie w klasie
            poziom będzie lepszy
            • Gość: dejw Re: Ach... Bidni ci maturzyści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:50
              Wiedzialem,ze ktos sie musi doczepic tego bledu ("leprzego",mam swiadomosc,iz wyraz ten sie pisze lepszego)blad ten wynikl z pisania w pospiechu poprostu nie ten klawisz,a edytowac nie umiem na forum,ale nie bede sie dalej tlumaczyc gdyz mysle ze moja ortografia jest w jak najlepszym porzadku,a co do mej wypowiedzi mysle,ze jest ona zrozumiala dla tych co chca ja zrozumiec!!!dobrze ze Pani sobie miala czas i jechala ze slownikiem w reku,a co do dostania sie na studia nie wiem czy tak latwo sie na nie dostac(pomijajac opcje znajomosci)ja mialem to szczescie,ze poszedlem na konkurs swiadectw i sie dostalem,ale zapewne sie Pani doczepi,ze srednia 4,75 uzyskuje sie na piekne oczy od tak...
    • Gość: dobrze Re: Powtórzą maturę, bo ściągali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:12
      nie wolno oszukiwać. Od tego się zaczyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka