Dodaj do ulubionych

położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:25
Wstrzasnal mna post niejakiego harrego szczegolnie ten zamieszczony w watku
harry1983 napisał:
o Cimoszewiczu i Giertychu
w tym miejscu Harry pisze

> A co do Urbana - Jurek Urban Rulez, szanuję go za to, że potrafi wytknąć każdem
> u, czy to świętej krowie KK czy to byłym towarzyszom.

zwlaszcza, ze mozna odniesc to do skandalu (zbyt lagodnie powiedziane) jaki
mial miejsce z artykujem w brukowcu NIE autorstwa tego ZWYRODNIALCA dot. Ojca
Świętego.
Wypowiedzi Harrego poza tym, ze smierdza tandetna propaganda sukcesu
propagowana za komuny, to na dodatek chwala piewce DEWIACJI i całkowitego
upadku moralnosci !!!!!
W ZWIAZKU Z TYM APELUJE DO FORUMOWICZOW ABY ZOSTAWIAC BEZ KOMENTARZA POSTY
NIEJAKIEGO HARREGO, KTORY POZUJAC NA SKANDALISTE PRZEKROCZYL WSZELKIE GRANICE !!!!
Obserwuj wątek
    • storima Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! 17.07.05, 21:18
      "NIE"
      przesadzal bym.

Najbardziej obiektywny wpis o Harry'm83
      wpisal Kurz na watku:

"Harry'83 napisal..."
    • yanoooosh Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! 17.07.05, 23:23
      Gość portalu: Oburzony napisał(a):

Wstrzasnal mna post niejakiego harrego szczegolnie ten zamieszczony w watku
      harry1983 napisał:
      o Cimoszewiczu i Giertychu
      w tym miejscu Harry pisze

> A co do Urbana - Jurek Urban Rulez, szanuję go za to, że potrafi wytknąć każdem
      > u, czy to świętej krowie KK czy to byłym towarzyszom.

zwlaszcza, ze mozna odniesc to do skandalu (zbyt lagodnie powiedziane) jaki
      mial miejsce z artykujem w brukowcu NIE autorstwa tego ZWYRODNIALCA dot. Ojca
      Świętego.
      Wypowiedzi Harrego poza tym, ze smierdza tandetna propaganda sukcesu
      propagowana za komuny, to na dodatek chwala piewce DEWIACJI i całkowitego
      upadku moralnosci !!!!!
      W ZWIAZKU Z TYM APELUJE DO FORUMOWICZOW ABY ZOSTAWIAC BEZ KOMENTARZA POSTY
      NIEJAKIEGO HARREGO, KTORY POZUJAC NA SKANDALISTE PRZEKROCZYL WSZELKIE GRANICE !!!!

a moze swoje oburzenie poparl bys jakimis logicznymi faktami co szczegolnie to co napisal konkretnie "ten zwyrodnialec"
      moze bys sie zalogowal zeby kazdy wiedzial kim jestes a tak to przychodzisz z nikad i masz zale
      nietolerancja sie szezy na tym forum ludzie ktorzy nie zgadzaja sie ze swoimi pogladami wola zeby najezdzac na osobe niz miec odmienne zdanie

czy wiesz na czym polega forum debata dyskusja rozmowa?????zastanow sie

AHA TO NIE JEST NAJAZD NA CIEBIE NIE TRAKTUJ TAK TEGO
      • Gość: expertum credere p panie januszu IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:50
        zapewniam że nikt piszący na forum nie jest anonimowy, a ostatni wierzący w
        anonimowość osobnik został złapany przy okazji ostatniej ewakuacji warszawskiego
        metra.

poza tym: jeśli wszystkim wystarczy pojedyńczy pytajnik to tobie też musi,
        pisanie całych wyrazów wielkimi literami oszczędź na chwile wielkich uniesień
        (być może kiedyś Polska wygra Mundial w piłkę kopaną) lub wielkich tragedii (oby
        do nich nie doszło). Tradycyjnie popracuj nad ortografią no i jakbyś mógł zmień
        nika na mniej pretensjonalnego.
        • yanoooosh Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 00:04
          i jak zwykle wielce wielmozny pan hrabia sexpertum krederek musial mi wypomniec moja ortografie

jezuuuuuuuuu co za medzacy czlowiek

takie cos sie nazywa nerwica natrectw

daruj sobie prosze nie mam juz sily gadac z takim filozofem ktory jest w elicie tego forum i na kazde pytanie zna odpowiedz

poklony moje kieruje w twoja strone i jak cie bede widzial na ulice to zdejme czapke

Re: panie januszu hmmmmmm cos sie zmienilo ostatnio pisales ze jestem mlodzikiem bez zarostu a tu nagle pan hmmmmmmm zastanow sie kim jestem dla ciebie panem czy pacholem hehe

• Gość: expertum credere p Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:30
            pisz, pisz, im więcej napiszesz tym szybciej się znajdziesz....
            • storima Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:34
              Gość portalu: expertum credere p napisał(a):

> pisz, pisz, im więcej napiszesz tym szybciej się znajdziesz....

zaraz zaraz
              Expertum

skad ten cytat,
              badz prafraza???
              • Gość: expertum credere p do Storimy IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:48
                Skąd ten cytat?
                - samo życie na tacy podaje nam takie cytaty (podpisałeś to się nie dziw, papier
                jest cierpliwy itp). nasz niesforny janusz, to taka rogata dusza, śmiało rzec
                by można po junacku, z zawadiacką nonszalancją rozpychająca się łokciami na
                forum i w zasadzie nie ma się co dziwić bo jeszcze jęzorek u niego niewyparzony
                a i emocjonalnie labilny. Takich cytatów jemu nie za dużo, póki zycie go nie
                oszlifuje, kto wie może go do jakiego wojska wezmą.

W każdym bądź razie uważam za słuszne nie tolerować go na forum. Kiedy jeszcze
                trochę urośnie dorwie się do czego w tym biednym kraju i będzie nas zmuszał do
                obcowania z jego bełkotem, i co gorsze będzie chciał nami rządzić.

Zdja się że to tacy jak on zostali później łobuzami od historii opisanymi przez
                Herberta.

Caetero ceso Cartaginam deletum esse... (Caton)
                • yanoooosh Re: do Storimy 18.07.05, 01:53
                  szczescie ze tacy ludzie jak ty nie rzadza tym kraju bo wtedy kazdy musial by mowic gwara jak ty i walic takie smuty ze sie tego czytac nie chce
                  a co do tolerowania na forum hmmmmm masz z tym jakis problem moze chcialbys miec samych zwolennikow

wiem wiem z jakiej ty warstwy spolecznej jestes ci co maja duzo do powiedzenia ale nikt ich nie chce sluchac
                  przykro mi ale musisz z tym zyc a twoje sumienie dreczyc cie do konca twoich dni
            • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:36
              1godzine 40 minut zajelo ci napisanie tego posta z ktorego i tak nic nie wynika

nie wiem czy mnie straszysz czy chwalisz a moze ganisz

aha sam teraz zaczales zdanie z malej litery

pozdro 600
              • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:37

oj sorry nie przeczytalem od kogo to pomylka tego na dole postu nie bylo sorry
                • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:38
                  expertum zapomnialem ze to ty przepraszam najmocniej
                  • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:40
                    hehe twoje wierszyk i tak mnie tylko smiesza
                    • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:43
                      a kabla juz dawno nie ma szefie zrobilem jak kazales bo bardzo sie pszestraszylem ze przyjdziesz do mnie noca i wytargasz mnie za uszy
                    • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:43
                      a kabla juz dawno nie ma szefie zrobilem jak kazales bo bardzo sie pszestraszylem ze przyjdziesz do mnie noca i wytargasz mnie za uszy
                      • yanoooosh Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:48
                        aha bo zapomnialem sexpertum wez sie przenies na forum humorum tam potrzebuja ludzie sie z czegos posmiac a twoje dobre rady i wierszyki byly by tam akurat w sam raz
            • Gość: expertum credere p panie januszku, zróbże pan co z tym kablem w końcu IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:38

a jak tam kabel
              a jak tam panna
              a jak obciach i kibelek
              czy zapchała ci się wanna
              kiedy kabel wyrzucałeś
              bo już rady nie dawałeś
              przelutować bubla tego
              co kupiłeś na alegro
              łudząc się znów naderemno
              że frajerski wyrób owy
              teraz będzie jak firmowy.
            • storima Re: Bleeeeeeeeeeehhhhhhh 18.07.05, 01:38
              ja tez tak strzelam z eteru

no,
              Expertum

jej

wszechswiata

Tys lepszy w grze o slowa.

Wiec skromnie
              pytam.*

pytajac
              mniej bladze

serdecznosci ksiezycowe
              • Gość: expertum creder po dobrej nocy wszystkim IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:54
                no, fajnie tak w czasie urlopu oddać się ulubionym rozrywkom na forum ;))

ale jutrro od siódmej albo i szóstej też przecie dzień jako rzecze Bigosowa

wszystkim więc śmiertelnie obrażonym i rubasznie rozbawionym dobrej nocy życzę i
                nic więcej tutaj teraz do nikogo dziś nad ranem -

nie napiszę
                • yanoooosh Re: dobrej nocy wszystkim 18.07.05, 01:58
                  Gość portalu: expertum creder po napisał(a):

> no, fajnie tak w czasie urlopu oddać się ulubionym rozrywkom na forum ;))
                  >
                  > ale jutrro od siódmej albo i szóstej też przecie dzień jako rzecze Bigosowa
                  >
                  > wszystkim więc śmiertelnie obrażonym i rubasznie rozbawionym dobrej nocy życzę
                  > i
                  > nic więcej tutaj teraz do nikogo dziś nad ranem -
                  >
                  > nie napiszę

i slusznie idz spac bo gledzisz juz ci sie literki myla na klawiaturze i w mozgi zera z jedynkami tez a jak nie pospisz to z nadmiaru wysilku ci plyta glowna w glowie siadzie ktora i tak powinienes juz dawno na gwarancji oddac
                  • storima Re: dobrej nocy wszystkim 18.07.05, 02:20
                    tak ladnie (Experum), a& jeszcze poetyckonapisal
                    a Ty takie
                    ffffffffffffeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

forumowa zgroza

szcunku
        • yanoooosh Re: panie januszu 18.07.05, 01:56
          Gość portalu: expertum credere p napisał(a):
          jakbyś mógł zmie
          > ń
          > nika na mniej pretensjonalnego.

np na expertum credere p
      • Gość: oburzony Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:50
        a ty się zalogoałeś ????? hipokryzja ??..
        nie wiesz ?:)..czytaj uważnie fakty są zaieszczone w poście Urban notorycznie
        szkalował Ojca Świętego. W tej sprawie zapadł też wyrok.
        chesz fakty ? prosze bardzo ....
        (choć wstyd cytować)
        "Papież nie jest dla mnie żadnym autorytetem, to człowiek, który odgrywa fatalną
        rolę, obskurancką, usiłując zawracać świat współczesny w kierunku dawno
        przebrzmiałym, zarówno formą, jak i poglądem. To człowiek, który nie rozumie
        współczesnego świata, a jego doktryna społeczna, która tak bliska jest sercu
        lewicy, jest tylko zespołem pobożnych życzeń. Dla mnie jest rzeczą
        przygnębiającą, że ten autor pustosłowia jest uznawany za autorytet moralny, co
        nie wynika z tego, o czym on mówi, lecz z kompleksu Polaków, że oto jeden Polak
        zrobił tak wspaniałą karierę i dlatego jest naszym idolem."
        Żródło: Tygodnik Angora, nr 50/2000 Jerzy Urban
        • yanoooosh Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! 18.07.05, 17:59
          Gość portalu: oburzony napisał(a):

> a ty się zalogoałeś ????? hipokryzja ??..

A co do papierza hmmm dla mnie wielki autorytet aczkolwiek dla ludzi nie wiezacych papierz ,kardynal, biskup czy ksiadz to taki sam czlowiek jak ty . czy jakis przywodca islamu robi na tobie wrazenie ???? pewnie nie a dla innych to wzor do nasladowania bo prowadzi np swieta wojne lub zlecil zamach np w londynie i ktos kto o nim czyta, ze jest bandyta ma takie samo skojarzenie jak ty z urbanem .

Czy nie mam racji??????

na moim nicku jest pogrubienie nie wiem czy zauwazyles i brak jest napisu gosc
          • Gość: oburzony Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:47
            być może ale nie upoważnia mnie to do szastania tymi autorytetami.... oraz im
            ubliżania..
            W przypadku gdybym tak np. (muszę posłużyć się tu skrajnym przykładem byś pojął
            to kolego) określił kogoś z Twoje rodziny starym satyrem lub dewiantem rzekłbyś
            „skoro jesteś osobą obcą to pewnie to pewnie ona nie robi na tobie
            wrażenia…generuje dalej pod ich adresem inwektywy”....brawo tylko pochwalić...
            Bluźnisz kolego, albo wynika to z twojego wąskiego światopoglądu ...być może
            twoja zawężona interpretacja problemu do skali "ksiądz", "biskup"...starasz się
            być "adwokatem diabla" ?:)...juz w tej kwestii określiła się odpowiednia
            instytucja :)..Cała Polska potępiła Urbana za te słowa i te treści ty się z nim
            solidaryzujesz ?. Uważam, że tak -usprawiedliwiając go. Wystarczy poczytać
            Janoszu prasę będziesz znał genezę problemu.
            Bawisz się też prawdopodobnie nieświadomie w swoistą profanację . Osobę tak
            wielkiego człowiek Papieża (proponuję w tym miejscu poćwiczyć ortografię to
            przyjacielska rada –nie piszemy „papierz”, kazdy wali literówki ale...)
            Odnosisz do skali mikro ...spójrz jak go postrzega świat ..nie ma tu żadnych
            podziałów, czy to wyznawcy islamu, baptyści czy ateiści wszyscy go kochali.
            Wszyscy szanowali…z wyjątkiem jednego skandalisty, piewcy wiecznego zakłamania
            pana J. Urbana. Słyszałeś choć raz jego wypowiedzi za komuny…wiem ludzi małych
            za serce chwytała jego erudycja nieważne, że był to kłamliwy bełkot grunt, że
            pięknie mówił

> na moim nicku jest pogrubienie nie wiem czy zauwazyles i brak jest napisu gosc
            to co z tego ze brak napisu gość ?? czy to coś znaczy ?...dalej jesteś anonimowy
            i to jest idea forum...tutaj są akceptowani anonimowi...i chwała im za to
            • Gość: oburzony Re: cd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:48
              www.nie.com.pl/tekst_druk.php?id=719
              Uważasz że to nic nieznacząca opinia kiedy to p. Zwyrodnialec patrz Jerzy Urban
              nazwał papieża "sędziwym bożkiem", "gasnącym starcem" i "Breżniewem Watykanu"
              (to tylko "nieznaczące" fragmenty.
            • yanoooosh Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! 18.07.05, 23:41
              ja to bardzo dobrze rozumiem ale zrozum tez i ty dla niektorych papiez byl nikim nie mowie ze dla mnie bo tego nie powiedzialem i wcale nie bronie urbana chociasz coraz czesciej sie z nim zgadzam (pomimo tego jestem katolikiem wierzacym nie praktykujacym) fakt przegiol z tym pacholem ale jak kazdy czasami ma racje

pojalem wszystko co pisales i nikogo tu nie bronie i tam na dole bylo takie zdanie ze to nie najazd na ciebie wiec nie traktuj tak tego osobiscie

pozdrowienia
              • Gość: expertum credere p Re: położyć WOAL na postach Harrego !!!!!!!!!!! IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:38
                bez wątpienia "oburzony" własną piersią gdyby mógł zasłonił by Jana Pawła przed
                kulą zamachowcy i dlatego jest to swego rodzaju opsobisty atak na niego, jak i
                na każdego z nas. Ty tego jednak nie jesteś w stanie pojąć, tak jak nie jesteś
                w stanie wyłapać różnicy między Janem Pawłem, Apostołem Jezusa Chrystusa
                głoszącym nawrócenie od grzechów, Boży pokój i miłość a między talibem
                zlecającym mordowanie niewinnych tylko dlatego że mają inne zdanie.

Ty nawet nie jesteś w stanie pojąć dlaczego głupota pisze się przez u zwykłe.
                • Gość: wykrzykinik do extrementa crede IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:05
                  o znalazłem tu tego lewego outsidera mojego ulubionego niemotę pseudo expertum -
                  realne extremum głupoty. Myślałem już, że zaniemogłeś albo rozewrała ciebie
                  twoja megalomania. Ale nie tym, "jak ta zuzbstancja, zawsze wypływasz na
                  wierzch" jak to mówił Jacek Fiedorowicz w felietonach o kierowniku :) na falach
                  Radia Wolna Europa.
                  Strzelasz celnie nie powiem, jeżeli tak i w z życiu jest to zakładające, że
                  jesteś w wieku dojarzłym lub "posuniętym" (a można przyjąć a taką tezę bo
                  zauważa się u ciebie stadium demencji starczej :)) i jesteś tak płodny jak na
                  forum to po świecie latają juz małe niemotki ?.
                  a to takie przesłanie abyś się zastanowił "wielu ludzi o tym marzy,
                  aby wcale nie mieć twarzy" na sobą oczywiście :)
                  • yanoooosh Re: do extrementa crede 19.07.05, 13:39
                    hahahaha sexpertum bez krederek

naucz sie czytac posty dokladnie jezeli nie wiesz o co mi chodzilo z tymi
                    islamistami to nie komentuj prosze tego co napisales bo twoj odlozony schab na
                    mozgu chyba nie potraqfi przelozyc takiegu ciagu informacji w sensowna calosc

napisalem ze dla kogos a nie dla mnie nie porownuje papieza do nikogo poprostu
                    dalem przyklad

to powod zeby do mnie strzelac ??
                    • Gość: expertum credere p januszek biedactwo, opinie go krzywdzą IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:09
                      gdyby Hitler nie był faszystą i żył do dzisiaj toby powiedział:

"każdy yanuushek zaraz po tym jak się dowie że jest yanuuushkiem powinien
                      strzelić sobie w łeb"
                  • Gość: expertum credere p wykrzyknik - kołtunie. IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:07
                    jak w temacie. te wykrzyknik - kołtunie Pani Dulskiej - udowodnij że nie jesteś
                    kołtunem. Zadanie dla ciebie niewykonalne.
                    • Gość: wykrzyknik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:37
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: expertum credere p wykrzyknik - kołtunie. IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:43
                        wykrzykniku !

czy wiesz że jesteś żywym dopwodem na:

1. wizyty obywateli polskich w agencjach towarzyskich
                        2. rygorystyczne przestrzeganie ustawy antyaborcyjnej (jako wykrzyknik jesteś w
                        pewnym sensie poronionym płodem - byc może wynikiem czyjejś wizyty w agencji ;))
                        • yanoooosh Do sekspresa od kredek 19.07.05, 22:21
                          W wirtualnym swiecie gazety wyborczej ludzie pokroju twojego potrafia bluzgac innych , ale zaloze sie ,ze na ulicy takie hasla jak te z twojej niewyparzonej geby nie padaja.Jestem sklonny zalozyc sie o okragla 100 , ze nigdy w zyciu nie odwazyl bys sie powiedziec ludzia twarza w twarz tego co tutaj wypisujesz.
                          Ludzie tacy jak ty pomimo slabej jak to napisales animowosci uwielbiaja czaty, fora i gg.We wszystkich wymienionych nie widac tego co czujesz na zywo.
                          A na zywo zanim wymyslil bys cos twoim zdaniem dowcipnego ,zwalil bys sie w swoje spodnie 3 razy ze strachu ,ze ktos cie moze uszkodzic.
                          I tyle mojego ale mam nadzieje , ze ktoregos dnia nasze sciezki zejda sie w jedna i opowiesz mi o wszytkim tym o czym tutaj wypisujesz.
                          Odwazysz sie?????
                          • Gość: expertum credere p Re: Do sekspresa od kredek IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:16
                            nosił januszek razy kilka ponieśli i osiłka

weź się za naukę albo za pracę i nie fikaj
                        • Gość: wykrzykinik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:09
                          to twoje przemyślenia ?:) czy ktoś podpowiada ci takie kontrowersyjne treści
                          :)..a może to autopsja :)
                          pełna degeneracja :)...mały nijaki człowieczku :)
                          o zdenerwowałeś się sięgnąłem źródła przyczyn twoich dewiacji ??:)
                          rozumiem Twój silnie zakorzeniony (choć przesadziłem korzeniem bo korzenie u
                          ciebie nijakie ) kompleks Edypa …ale gdzie twój polot  zniżasz się do
                          marginesu społecznego ?:)

• yanoooosh Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) 19.07.05, 23:17
                            nie po prostu ludzie pokroju eksperta sa zdolni mowic tylko za plecami
                            a co bym nie napisal gosc bez przerwy bluzga na mnie na innych ludzi
                            facetowi sie wydaje ze jest pepkiem swiata i cale forum skierowane jest w jego strone blad ludzie juz sie od niego odwracaja

a dzieki popisowemu chamstwu jakim sie pokazal juz nie raz przeczy sobie inteligencje- wlasna opinia na swoj temat
                          • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:18
                            jesteś jaki jesteś, począwszy od postu o zmarłym tak czy inaczej człowieku przy
                            domu księcia po ostatnie wybryki. musi cie boleć jak cholera.
                            • yanoooosh Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) 19.07.05, 23:22
                              ość portalu: expertum credere p napisał(a):

> jesteś jaki jesteś, począwszy od postu o zmarłym tak czy inaczej człowieku przy
                              > domu księcia po ostatnie wybryki. musi cie boleć jak cholera.

ty zaraz jaki post o zmarlym ja nic nie pisalem o czyms takim wez no mi daj linka albo cos chyba ze to nie do mnie
                              • Gość: expertum credere p do janusza IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:26
                                ten wykrzyknik we watku o powieszonym Białorusinie się wydzierał że tania
                                sensacja itp. w ogóle to pare rzeczy jest bez sensu: proponuje układ

• Gość: expertum credere p Re: do janusza cz.2 IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:29
                                  ja nie tępie ty podciągasz posty w górę (nota bene już są o niebo lepsze)
                                  idziesz na taki układ?
                                  • yanoooosh Re: do janusza cz.2 19.07.05, 23:42
                                    Sluchaj zasadniczo to nie ukladam sie z ludzmi ale.........
                                    Fakt faktem tepic sobie mozesz, forum ponoc jest od dyskusji na rozne tematy w ktorych nie musimy sie zgadzac ,tyle ze kiedys nie potrzebnie oboje wplatalismy sie w beznadziejna gre slow a kto lepszy , a kto to tamto itp itd
                                    Nie toleruje jak ktos nawet mnie nie znajac bluzga mnie , szczegolnie ,ze na forum jestem od dosc niedawna.Mam kilka postow ktore wyrazaja moje zdanie na jakis temat z ktorymi nikt nie musi sie zgadzac tyle ,ze nie jest to powod do bluzgania.Co do ortografii hmmmmmm no coz nie uzywam polskich znakow ani na forum, ani na gg, ani piszac sms tak samo jak znakow interpunkcyjnych.
                                    Wiem , ze komus moze sie to nie podobac ale to stare przyzwyczajenie i nic na to nie poradze a , ze czasem walne byka to kazdemu sie zdarza nawet profesorowi Miodkowi.Rob co chcesz ale mnie te glupie gierki zaczynaja meczyc i nie mam juz nerwow do odpisywania na kolejne bluzgi ktore i tak nic do danej sprawy nie wnosza.

Tyle
                                    • Gość: expertum credere p Re: do janusza cz.2 IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:44
                                      jestem za. powodzenia.
                                • Gość: wykrzyknik :) Re: do janusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:46
                                  yanoss ten expertum żyje tanią sensacją...to zwyrodnialec i ...:)...jak widzę
                                  znowu proponuje komuś układ całe jego życie to jeden układ :)…
                                  poczytaj sobie yanoshh :) i spytaj za ile 
                              • Gość: wykrzyknik :) [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:31
                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:33
                                  a ty co wykrzyknik na Polonii piwo od Menela piłeś??
                                  nie wżynaj się między wódkę a zakąskę.
                                  • Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:38
                                    lepiej piwo ...niz Przemysławke lub jagodzianke na kociach : experutm :)
                                    tandetum :)..to łykasz prawda expertum bo )....cio ...to :) innego moze
                                    stymulować twoje wodotryski :)..słowne oczywiście :) :)
                                    • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:42
                                      przeczytaj sobie swój bełkot:

lepiej piwo ...niz Przemysławke lub jagodzianke na kociach : :)
                                      tandetum :)..to łykasz prawda bo )....cio ...to :) innego moze
                                      stymulować wodotryski wykrzyknika :)..słowne oczywiście :) :)

dodam że Menel opisał dokładnie jak siurał do piwa na Polonii, co wiele wyjaśnia
                                      jeśli chodzi o wykrzyknika. w razie czego eskimosi mieszją mocz ze wszami i
                                      spożywają ( z zapisków polarnika H. Amundsena)
                                      • Gość: wykrzyknik :) Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:49
                                        >dodam że Menel opisał dokładnie jak siurał do piwa na Polonii,
                                        rozumiem, że extremum "rajcują" ciebie takie klimaty :)

>jeśli chodzi o wykrzyknika. w razie czego eskimosi mieszją mocz ze wszami i
                                        >spożywają ( z zapisków polarnika H. Amundsena)
                                        i jakie wnioski ?:) sexpertum ?:)
                                        ciekawe reminecencje :). Jesteś polarnik czy rzeczywisty nałogowiec ?:)
                                        • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:54
                                          nie wiem czy twoje nałogi są w stanie kogokolwiek wyrajcować

• Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:58
                                            jedynie ciebie :)
                                            czyzby mialo swoje odzwierciedlenie powiedzenia ...trzymaj d...pe przy scianie
                                            bo cie expertum crede dostanie ????:)
                                            • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:04
                                              mnie nie rajcujesz bo nikogo nie rajcujesz, a co? nosisz ze soba jakis murek,
                                              albo krede w przediałku?
                                              • Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:06
                                                hhehehehe "błyskotliwe" wyszło szydło worka ?:) ...tylko pytanie czy jest ten
                                                worek :)
                                                • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:09
                                                  wykrzyknik przecież ty cały czas piszesz o sobie a ostatnie teksty o szydle z
                                                  worka to ni w xde ni w oko, o przepraszam - ni przypiął nie przyłatał
                                                  • Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:11
                                                    rozumiesz...nie pojmujesz ale czemu się tak gorączkujesz :)
                                                  • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:13
                                                    wykrzyknik czemu się tak gorączkujesz, własnych bredni nie pojmujesz.

• Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:15
                                                    expertum zrób coś pożytecznego zaimplementuj... neuronowi swemu :)
                                                  • Gość: wykrzyknik :))))) Re: expertum cio ..to ?:) się stało ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:21
                                                    dobranoc extremum ...fajny stańczyk z ciebie ale już późno ...trzeba iść spać
                                                    :)..zapewniłeś mi zabawę na cały wieczór byłeś godnym jak na mnmie (prymitywa)
                                                    przystało przeciwnikiem :)...jutro się też pobawimy ...a jakby inaczej :)...nie
                                                    odpuścisz sobie mój ty się po żal expertum :)..przecież ty lubisz takie gierki
                                                    :) nie da ci żona nie da kochanka co ci da grafomanii ekstaza :)
                                                  • Gość: wykrzyknik :) Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:13
                                                    lepiej :) ..."potrzep"... ten dywan :) skoro jesteś zainteresowany :)
                                                  • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:22
                                                    wybacz pajacu ale jesteś tak mało ważny że póki co muszę cię zostawić samego.
                                                    Jak nie będę miał co robić to się znowu z tobą podroczę. fajnie że są jeszcze
                                                    na świecie takie czubki jak ty. bez was świat byłby nudny.
                                                  • Gość: wykrzyknik Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:26
                                                    heheh widzę że niemoto przeczytałeś mój post i wyciągnąłeś konstruktywne wnioski
                                                    :)...szybko się uczysz a ja ciebie podejrzewałem o dużą inercję :)...tak trzymaj
                                                    ale nie zadługo bo się zmęczysz :) ...
                                                  • Gość: expertum credere p Re: wykrzyknik - dewiancie :) a może cio ..to ?:) IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:31
                                                    heheh widzę że niemoto przeczytałeś mój post i wyciągnąłeś konstruktywne wniosk
                                                    i :)...szybko się uczysz a ja ciebie podejrzewałem o dużą inercję :)...tak
                                                    trzymaj ale nie zadługo bo się zmęczysz :) ...
    • harry1983 Harry Strikes Back :) 19.07.05, 15:30
      Przyglądam się tej dyskusji już od jakiegoś czasu i celowo się nie wtrącam, także i z braku czasu spowodowanego ostatnimi dniami pracą.
      Jednakże po ostatnich wpisach postanowiłem się ustosunkować to postu Oburzonego, który jest oburzony postem

> niejakiego harrego

Harry'ego, tak się to powinno odmieniać, ale to już bardziej prosiłbym o konsultację naszego forumowego experta od gramatyki.

Sprawę Expertum Credere pozostawiam własnemu biegowi, szkoda mi czasu na komentowanie tego typu wpisów, Tobie Yanoooosh też radzę - olej sprawę i nie daj się sprowokować.

Tyle słowem wstępu.

Drogi Oburzony !

Cytując moją wypowiedź

> A co do Urbana - Jurek Urban Rulez, szanuję go za to, że potrafi wytknąć
      > każdemu, czy to świętej krowie KK czy to byłym towarzyszom.

Mamy wolność słowa. (to zaleta demokracji ;) ) a więc każdy ma jakie takie prawo mówić to, co myśli.
      Problem w tym, że mamy wolność wypowiedzi, ale nie zawsze mamy wolność PO wypowiedzi ;)

> zwlaszcza, ze mozna odniesc to do skandalu (zbyt lagodnie powiedziane) jaki
      > mial miejsce z artykujem w brukowcu NIE

Hmm - czytalem NIE jakiś czas temu, ostatnio już nie czytam, ale jedynie ze względów finansowych, choć czasem zdarza mi się czytać wersję internetową.

Niestety dziwnym sposobem nie mogę teraz właśnie otworzyć tego linku, który podał chyba Storima, mimo, że wczoraj działał.
      Ale wiem o który artykuł chodzi, więc będę się odwoływał z pamięci.

Więc tak :

Urban nazwał Papieża "sędziwym bożkiem" - a to moim zdanem dlatego, że masa ludzi zrobiła sobie z niego ołtarzyk, i modli się nie do Boga, a do niego.

Pierwsze przykazanie mówi wyraźnie : "Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną" - więc te wszelkie obrazki z Papieżem na ścianach w domach to zwykłe bałwochwalstwo, podobnie jak modlitwy do zakrwawionej stuły Papieża przywieszonej do ołtarza na Jasnej Górze.

Poza tym, masa ludzi patrzyła w Papieża jak w obrazek, jak to już Yanoooosh napisał, natomiast nie bardzo rozumiała to o czym on mówił, i do czego nawoływał w swoim życiu.

Najlepszym przykładem są media tadka rydzyka - Papież nawoływał do pojednania, ekumenizmu, pojednał się z Żydami - natomiast tadek w swoich mediach aż się pieni żeby tylko tą "żydokomunę" z Polski wypędzić.
      Tolerancja przede wszystkim, miłość bliźniego itp.

Powtórzę swoje słowa z innego wątku - pan tadeusz (nie mylić z dziełem Mickiewicza) zapomniał chyba, że w nazwie swojego radia ma imię "Maryja".

Dla tych którzy nie wiedzą, pragnę wyjaśnić, że Maryja była Żydówką, podobnie Jezus, bo wg Biblii ten, kto ma matkę Żydówkę jest czystej krwi żydem.

Czyżby to niedouczenie, czy zwyczajna głupota?
      Moim zdaniem podcinanie gałęzi, na której siedzi.
      Lepszego porównania znaleźć nie mogę.

Jedziemy dalej :

"gasnący starcze" - no i tu mu trudno odmówić racji - Papież od wielu lat chorował, przeżył ciężki postrzał, miał parkinsona - nie da się ukryć, że tak właśnie wyglądał, choć prawie do końca walczył i trzymał się.
      Nie ustąpił, a MOIM zdaniem, powinien - nie był przecież juz w stanie sam kierować tak wielką instytucją.
      Jeśli dyrektor jakiegoś zakładu jest w ciężkim stanie, to idzie na emeryturę a jago obowiązki przejmuje kto inny.

"breżniew Watykanu" - dobre porównanie, choć moim zdaniem może lekko Jurek przegiął, no ale mamy wolność słowa.

Faktem jest, że nad zdrowiem Papieża działał sztab ludzi, na których nigdy nie było by stać takiego zwykłego, prostego mieszkańca Rzymu, który mieszka np. na ulicy, gdyby taki własnie człowiek zachorował na nieuleczalną chorobę.
      To chyba było celem tego porównania - jeden człowiek ma opiekę, która tylko nieco przedłuża życie, podczas gdy inni umierają na to samo.

Wiem, to straszne co napisałem, ale tak właśnie myślę.

Co do osoby samego Jana Pawła II - ja go szanowałem za to, co robił, bo faktem jest, że to był Papież, który wyszedł do ludzi, zjednoczył kilka religii, aczkolwiek mam też takie nieodparte uczucie, że kościół rozszerza swoje wpływy nie tylko po to, aby zbawiać, ale także z innego powodu, choć zaraz zostanę okrzyknięty antychrystem, ale tak właśnie myślę, natomiast co do samego Papieża - to akurat mi trudno powiedzieć, bo za mało wiem.

Uderza mnie trochę jednak taka rzecz - kiedy Papież był w Polsce w 2001 chyba roku, odszedł Wielki Człowiek - Marek Kotański.

Człowiek, który pomógł wielu ludziom rzucić nałóg, wstać na nogi, obudzić w nich wolę walki i zrobić z nich ludzi. Zginął tragicznie.

Podczas mszy papieskich w których mowa była m.in o pomocy innym, nawet słowem nie wspomniano o tym człowieku, który zrobił na pewno wiele dla innych, a była ku temu okazja, aby pokazać Marka jako przykład dobrego zrozumienia choćby ewangelii, w której jest mowa o pomocy bliźniem, samarytaninach itp.

Ktoś mi powie, że Papież też robił - tak, ale Kotański walczył na pierwszej linii, miał bezpośredni kontakt z tą warstwą, która została odrzucona przez resztę społeczeństwa, i to ON wyciągnął do nich rękę i próbował im pomóc, nie Ci, którzy w kościele siedzą czasem 24/7.
      I udało mu się w wielu przypadkach.

Ale kościół nie lubi takich ludzi jak Kotański, Owsiak, czy nawet ks. Arkadiusz Nowak, którego osobiście szanuję bardzo za to, że robi coś konkretnego, zamiast tylko opowiadać bzdury o miłosierdziu i miłości, oraz wielu innych funkcjonariuszy kościoła, którzy poprawnie rozumieją swoje powołanie i nie rozbijają się po pijanemu mercedesami, nie robią z ambony trybuny politycznej, tylko pomagają innym, tak jak mówił o tym Jezus chociażby.

>Wypowiedzi Harrego poza tym, ze smierdza tandetna propaganda sukcesu
      >propagowana za komuny, to na dodatek chwala piewce DEWIACJI i całkowitego
      >upadku moralnosci !!!!!

Poza tym denerwuje mnie jedna rzecz, już tak całkowicię wyrwę z kontekstu.
      Papieżem, i tym, co robił, w bardzo bezczelny sposób wydzierają sobie mordy ludzie, z mediów rydzyka - i to jest propaganda szerzona w III rzeszy za czasów Goebelsa, a może nawet gorzej. Sam nie wiem, jak tępym trzeba być, aby wierzyć w to, co opowiada ten oszołom, i jak bardzo trzeba miec wyprany mózg.
      Przykładem niech będzie film o Woodstocku.

Urban napisał :

>"Papież nie jest dla mnie żadnym autorytetem, to człowiek, który odgrywa >fatalną
      >rolę, obskurancką, usiłując zawracać świat współczesny w kierunku dawno
      >przebrzmiałym, zarówno formą, jak i poglądem. To człowiek, który nie rozumie
      >współczesnego świata, a jego doktryna społeczna, która tak bliska jest sercu
      >lewicy, jest tylko zespołem pobożnych życzeń. Dla mnie jest rzeczą
      >przygnębiającą, że ten autor pustosłowia jest uznawany za autorytet moralny, >co nie wynika z tego, o czym on mówi, lecz z kompleksu Polaków, że oto jeden >Polak zrobił tak wspaniałą karierę i dlatego jest naszym idolem."
      >Żródło: Tygodnik Angora, nr 50/2000 Jerzy Urban

To jest jego zdanie.
      Ja mam trochę inne zdanie o Papieżu, aczkolwiek w tym co mówi i pisze Urban jest trochę racji.

>.Cała Polska potępiła Urbana za te słowa

100% potępiło? No chłopie nie ośmieszaj się, to tylko w Iraku 100% głosowało na Saddama
      Poza tym weź jeszcze pod uwagę błędy statystyczne.

> Słyszałeś choć raz jego wypowiedzi za komuny…wiem ludzi małych
      > za serce chwytała jego erudycja nieważne, że był to kłamliwy bełkot grunt, że
      > pięknie mówił

Słyszałem, zwłaszcza to o śpiworach ;)

Trzeba przyznać, że Urban to człowiek inteligentny, bo zawsze znajdzie ripostę
      Ale trudno mu odmówić racji - jak chcieli zlicytować kościół i powiedział, że kupi to się nagle pieniądze znalazły, a bądź co bądź miały byc na odszkodowanie dla poszkodowanej dziewczyny -czyli na pomoc, do której się kościół nie kwapił.

W tej akcji bezapelacyjnie popieram Urbana - kościół w Polsce to święta krowa, i stoi ponad prawem. Coś się powoli zmienia, ale to jeszcze nie to.

Taki stan rzeczy mi się nie podoba, i nie tylko mnie, ale także i Urbanowi i całej masie innych lu
    • harry1983 Harry Strikes Back - ciąg dalszy 19.07.05, 15:33
      Znowu mi ogranicznik obciął post, więc tu jest reszta :

Taki stan rzeczy mi się nie podoba, i nie tylko mnie, ale także i Urbanowi i całej masie innych ludzi.

Poza tym, zaraz będzie dyskusja o wierze - więc to powiem, co już kiedyś mówiłem - ja wierzę, że istnieje jakaś forma wyższej inteligencji, którą niektórzy zwykli nazywac Bogiem.

Nie lubię szopek, jakie na pokaz robi kościół.
      Wierzę, że jeśli istnieje sąd ostateczny, to kiedy przed Nim stanę, to powiedzą mi że to, to i to zrobiłem dobrze, to, to i to źle, następnie rzucą to na wagę i opatrzą odpowiednim komentarzem.

Wyobrażam sobie to tak, mniej więcej, jak komisję weryfikacyjną z "Psów" ;)
      (ale maturę też tak sobie wyobrażałem).

Tyle moich komentarzy na temat Papieża, Urbana i wiary ogólnie.

Storima, napisałeś :

>Najbardziej obiektywny wpis o Harry'm83
      >wpisal Kurz na watku:

czy chodzi Ci o ten fragment?

Kurz napisał 26.06.2005 o 14:06 :

>Harry wypowiedzial na glos to, co wielu ludziom lezy na sercu. Tesknote za
      >bezpiecznym swiatem, za pewnoscia zatrudnienia, za uporzadkowana egzystencja.
      >Po czyjej stronie lezy Prawda -nie mnie osadzac.
      >Istotne jest ze to wypowiedzial i uzasadnil. Moze czegos nie wiedzial lub nie
      >uwzglednil we wnioskowaniu. Moze ma inna skale ocen.
      >Ja mam odmienny osad i byc
      >moze mam racje lub byc moze jej nie mam. Po prostu kazde z Nas ma inne
      >doswiadczenia i inne wyciaga wnioski.
      >Najwazniejsze, ze sam bierze sie za bary z otoczeniem.
      >Zadaje sobie pytania i sam szuka odpowiedzi.

I tym akcentem zakończę na teraz, po moim poście odezwą się pewnie stali bywalcy ;) więc z pewną taką nieśmiałością czekam - i proszę trzymać poziom, posty prymitywne wzbudzaja u mnie jedynie uśmiech politowania nad ich autorami.

Pozdrawiam

--------------------------------
      • storima Re: Harry Strikes Back - ciąg dalszy 19.07.05, 15:51
        Tak Harry o ten wlasnie wpis.

Przetlumacz prosze na polski co napisales na koncu.

Jak bedziesz mial czas, poodpowiadaj na pytania na starym watku.

Urban to dla mnie inteligentna szuja i chamski prowokator.

Posumuje ten temat cytatem z Milosza w jego wypowiedzi
        o Bohdanie Korzeniewskim, ktorego dzielo, warto przeczytac.

"Po wojnie zasłynął jako tropiciel “czarownic”, tzn. aktorów, którzy oficjalnie,
        za zezwoleniem władz niemieckich, grali lekki repertuar w okupacyjnej Warszawie,
        przyciągając notabene tłumy publiczności. Sam reprezentował moralność niejako
        laicką, wysokie wymagania stawiając godności człowieka."

Szanuje ateistow, wogle takich ludzi, ktorzy stawiaja wysokie wymagania,
        przede wszystkim wobec siebie i swym zyciem, pismem, mowa uczynkami to potwierdzaja.

tygodnik.onet.pl/1572,1163900,0,329670,felieton.html
        Bohdan Korzeniewski, “Książki i ludzie”
        • harry1983 Re: Harry Strikes Back - ciąg dalszy 20.07.05, 00:41
          > Przetlumacz prosze na polski co napisales na koncu.

Storima, jeśli chodzi Ci o "Si Vis Pacem, Para Bellum" - "Jeśli chcesz pokoju - szykuj się do wojny" - jeśli o co innego - wybacz, ale potem odpowiem, miałem cięzki dzień i juz nie myślę za trzeżwo a nie chcę teraz głupot pisać.

Pozdrawiam.
      • Gość: Wlodek Re: Harry Strikes Back - ciąg dalszy IP: *.vf.shawcable.net 19.07.05, 19:22
        harry1983 napisał:

Si Vis Pacem, Parabellum...
        Popraw: powinno byc "para bellum".

I ciekawie jest zauwazyc ze w swoim memorandum powolujesz sie ... wolnosc
        slowa..
        Jeszcze raz polecam Czarna Ksiege Cenzury PRL...znajdziesz m/in zapisy
        dotyczace Urbana i pare innych ciekawostek z minionego okresu.
        I sprobuj sobie wyobrazic co spotkaloby Urbana za identyczne wpisy tylko
        dotyczace autentycznego Brezniewa, czy Gierka, Gomulki etc.
        Szmatlawiec urbana moze wychodzic jedynie w warunkach demokracji, a zamknac go
        mozna tylko po wyroku sadowym. I to jest kolejny dowod na to, ze "za komuny NIE
        bylo lepiej"

Wlodek
        • harry1983 Re: Harry Strikes Back - ciąg dalszy 19.07.05, 20:19
          > Si Vis Pacem, Parabellum...
          > Popraw: powinno byc "para bellum".

Szczerze Ci powiem, że widziałem różne źródła, w niekórych jest razem, w niektórych osobno - poszukam jeszcze, bo na paru innych forach tez mam taki podpis, ale to akurat sprawdzałem w jakiejś księdze cytatów czy czymś podobnym, na jakiejś płycie w jakiejś gazecie to było.

Wiem, że to bardzo mądre hasło wymyślił Arystokles, w VI w.p.n.e.

Dzięki za zwrócenie uwagi, sprawdzę i ewentualnie poprawię.
          • harry1983 Re: Harry Strikes Back - ciąg dalszy 19.07.05, 20:35
            Sprawdziłem - wg Władysława Kopalińskiego osobno - ten gość raczej jest wiarygodny.

Arystoklesa jeszcze nie jestem pewien, ale sprawdzę w wolnej chwili
    • Gość: JA JESTEM ZAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:14
      ŻE TEŻ WCZEŚNIEJ NIE PRZECZYTAŁAM TEGO POSTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JESTEM JAK
      NAJBARDZIEJ ZAAAAAAAAAAA TEN HARRY TO JAKIS GÓWNIARZ KTÓRY ZA KRÓTKO ŻYJE BY
      MÓC ZNAĆ PRAWDE I TO KTO WYTYKA KOMUS BZDURY SAM BĘDĄĆ CZERWONĄ ŚWINIĄ PRL-U (a
      propos urbana)........POŁOŻYĆ WOAL NA JEGO POSTACH BO GŁUPOTY SIE NIE DA
      PRZEPISAĆ.....
      • harry1983 Re: JESTEM ZAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 30.07.05, 16:38
        Gość portalu: JA napisała:

> ŻE TEŻ WCZEŚNIEJ NIE PRZECZYTAŁAM TEGO POSTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JESTEM JAK
        > NAJBARDZIEJ ZAAAAAAAAAAA TEN HARRY TO JAKIS GÓWNIARZ KTÓRY ZA KRÓTKO ŻYJE BY
        > MÓC ZNAĆ PRAWDE I TO KTO WYTYKA KOMUS BZDURY SAM BĘDĄĆ CZERWONĄ ŚWINIĄ PRL-U (apropos urbana)........POŁOŻYĆ WOAL NA JEGO POSTACH BO GŁUPOTY SIE NIE DA
        > PRZEPISAĆ.....

Po raz kolejny kolejny "yntelygęt" wzbudza u mnie uśmiech politowania...
        Co ciekawe, to kobieta.

Sądząc po kulturze wypowiedzi słuchaczka odpowiednich mediów.
        Pokuszę się jednak o komentarz.

Nie krzycz tak i nie wal tak w klawiaturę bo się spocisz.
        Ja wiem, słoneczko ostatnio mocno przygrzewa, i sprzyja tego typu zachowaniom, ale trzymajmy jakiś poziom.

Nie wyzywaj mnie od gó..arzy, bo zawsze to powtarzałem i powtarzać będę : na forum jest wielu mocnych w klawiaturze, którzy rzucą parę bluzgów a potem na ogół nie wypowiadają się więcej i słuch o nich zaginął już dawno
        (...a kości ich bieleją na wszystkich frontach tej wojny... ;) )

Pojedźmy po koleji :

> ŻE TEŻ WCZEŚNIEJ NIE PRZECZYTAŁAM TEGO POSTU!!

Do tego jest wymagana umiejetność czytania, najlepiej ze zrozumieniem.

>TEN HARRY TO JAKIS GÓWNIARZ

Dla Ciebie Pan Harry, poza tym napisałaś wystarczająco dużo, abym mógł wnieść wniosek do sądu o zniesławienie - to tak na marginesie, bo anonimowa nie jesteś - Twoje IP bez problemu można ustalić, a co za tym idzie dowiedzieć się kim jesteś.

Proces jest do wygrania, tylko po co?

Zajmij się lepiej odblokowaniem capsa w swojej klawiaturze, albo najpierw przeczytaj netykietę i regulamin forum - wiem, ciężko znaleźć - więc zrobię to sam, bo tacy jak Ty drzeć się tylko potrafią :
        forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
        >POŁOŻYĆ WOAL NA JEGO POSTACH

Połóż sobie na głowie zimny okład, aczkolwiek nie sądzę aby Ci pomógł,
        bo jak sama napisałaś

> GŁUPOTY SIE NIE DA PRZEPISAĆ.....

I jesteś na to najlepszym przykładem.

Na tym forum jest wielu ludzi, którzy mają diametralnie odmienne zdanie niż ja, tyle, że Oni potrafią się wypowiadać w sposób o wiele bardziej na poziomie, niż Ty - na szczeniackie pyskówki leję ciepłym moczem, na rozsądne argumenty mogę odpowiadać.

Twoja wypowiedź należy do rodzaju pyskówek, więc po prostu na nią... kładę woal.

P.S. Te upały się muszą skończyć, bo więcej takich będzie ;)
        • Gość: JA TO NA TYLE-----ZNIKAM...WCZASY NIE KOMPUTEROWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:24
          OJ I JESZCZE GŁUPIUTKI ......I NERWOWY ......NO TAK....PISZESZ "rum jest wielu
          mocnych w klawiaturze, którzy rzucą parę bluzgów a potem na ogół
          > nie wypowiadają się więcej i słuch o nich zaginął już dawno"--
        • Gość: pragmatyk Re: JESTEM ZAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 22:37
          Drogi chłpocze,
          a ty również jesteś inteligentny inaczej :)??...pamiętaj, że Twoje opinie oraz
          zabawa w domorosłego erudytę może również powodować spazmatyczny śmiech u
          czytających :). Taktyka Leperowska jest ci w pełni znana :)..fakt jest ona
          rodem z PRL-u :) Dobry argument to uderzyć w adwersarza nie określając faktów :)
          związanych z meritum dyskusji :). Już raz mi czmychnąłeś chłopaczku (z racji
          wieku pozwolę się tak do ciebie zwracać - mojego oczywiście :))
          > Nie wyzywaj mnie od gó..arzy, bo zawsze to powtarzałem i powtarzać będę : na fo
          > rum jest wielu mocnych w klawiaturze, którzy rzucą parę bluzgów a potem na ogół
          > nie wypowiadają się więcej i słuch o nich zaginął już dawno

rzeczywiści osobiście znam taki egzemplarza ma bodajże pseudonim harry ...cierpi
          na selektywne odpowiadanie na posty :)..przykład -wątek "ZA KOMUNY ..."

> Dla Ciebie Pan Harry, poza tym napisałaś wystarczająco dużo, abym mógł wnieść w
          > niosek do sądu o zniesławienie - to tak na marginesie, bo anonimowa nie jesteś
          > - Twoje IP bez problemu można ustalić, a co za tym idzie dowiedzieć się kim jes
          > teś.
          a to znowu co za bełkot ??? tu się uśmiałem do rozpuku :)...rzeczywiście trafnie
          to ująłeś gó..arzu (cóż zacytuję innych ale ten epitet i tak nie jest adekwatny
          do odzwierciedlenia twojej głupoty mocno w tym miejscu zaakcentowanej)
          politowanie ..ale zastanówmy się kto je wzbudza :) harry ?:)

> Twoja wypowiedź należy do rodzaju pyskówek, więc po prostu na nią... kładę woal
          > .
          >
          > P.S. Te upały się muszą skończyć, bo więcej takich będzie ;)
          rzeczywiście wpływają niewłaściwie na twój testosteron ale młody jesteś zatem
          można liczyć, że matka natura z czasem wszystko ustabilizuje gó..arzu :)
          i proszę nie odwracaj kota ogonem, konstruktywna propozycja określona jest
          inaczej to na twój bełkot mamy położyć woal:)
          • harry1983 Re: JESTEM ZAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 31.07.05, 02:23
            Gość portalu: pragmatyk napisał(a):

Nawet mi się cytowac nie chce...

Napisałbym ci co o tobie myślę, ale nie zniżę się do twojego poziomu.

Ktoś trafnie napisał, forum schodzi na psy - no ale taką właśnie mamy "wolność słowa"

> Już raz mi czmychnąłeś chłopaczku

O, nie wiedziałem, że mnie gonisz.

No ale próbuj dalej - prowokatorów już było wielu, ale żaden się nie ośmielił przebić jeszcze Expertum Credere (ten się już uspokoił trochę i zgodził na układy - ze mną nie tak łatwo ;) ) - no ale masz szansę - prowokuj, zobaczymy co Ci z tego przyjdzie. ;)

Najwyżej się pośmieję z kolejnych debilnych postów, takich jak twój np.

P.S. odnośnie :
            > na selektywne odpowiadanie na posty :)..przykład -wątek "ZA KOMUNY ..."

W wątku nt. komuny wobec wytoczonych sensownych argumentów, a chyba najbardziej sensowne miał Storima i Włodek, uznałem dalszą dyskusję za bezcelową i napisałem ostatni post w wątku który zakończyłem tak :

>Nie zawsze trzeba wygrać dyskusję...

I jakbyś czytał ze zrozumieniem, a nie pienił się i wyzywał od gó..arzy, to moze byś to zauważył, a tak.. no cóż... przez swoje hasła i zachowanie na forum, to moim zdaniem sam jesteś gó..arz, bo z racji wieku powinienes mieć jakieś nawyki hmm kulturalne - no ale cóż - chamstwo przez ciebie przemawia i nic więcej.

Następnym razem przeczytaj dwa razy, zanim walniesz kolejny debilizm.

No a teraz się wysil i napisz coś, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo przeczuwam, że to nie koniec dyskusji...

-------------------------------
            • storima ad personam 31.07.05, 02:25
              To mozna i pod podworkowym trzepakiem.

Sensownie i na temat
              to u
              zrodla:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25632794
              • storima Re: ad personam 31.07.05, 02:28
                portalwiedzy.onet.pl/103093,haslo.html
                • storima argumentum ad personam 31.07.05, 02:30
                  argumentum ad personam [argumentum ad personam] (łc., dosł. ‘argument do osoby’)
                  nieuczciwy chwyt w dyskusji, polegający na podważeniu wiarygodności tezy
                  przeciwnika, przeciw któremu wytacza się oskarżenia osobiste, nie mające związku
                  z dyskutowaną sprawą.
                  portalwiedzy.onet.pl/109240,haslo.html
                  • storima Re: argumentum ad personam 31.07.05, 02:32
                    Wiec, raz jeszcze, uczciwie przestawiamy zwrptnice
                    na szczere tory:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25632794
            • Gość: expertum credere p ?? IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 10:02
              hary prowokator to jesteś ty.

Widzisz gamoniu dożyliśmy takich czasów że nie trzeba jeździć za granicę żeby
              mieć pracę i kasę. Dlatego póki jest jak jest, pozwól że będę ciebie
              lekceważył, "bo koniunktura nie będzie trwać przecież wiecznie" (cyt za
              Dołega-Mostowicz) i trzeba teraz kosić co się da. Jak nie będę miał bardziej
              sensownych zajęć to zajmę się twoimi bezsensownymi posto-wykrzyknikami.

buziaki
              • harry1983 Re: ?? 31.07.05, 13:46
                Expertum, mialem na mysli Twoj układ z Yanooshem - ja na układy z nikim nie pójde - nie ten typ człowieka - a wyzywanie mnie od gównairzy? no cóż, jakie forum, taka kultura wypowiadających się.

P.S. Storima - a co to ma wspólnego z komuną?
                macie zawsze jakieś skojarzenia - chyba sobie zmienię podpis na "Balcerowicz musi odejść" - na jedno wyjdzie, tu paru osobom i tak się wszystko kojarzy...
                • Gość: expertum credere p układy IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:20
                  1. pacta sunt servanda - czasami dotrzymanie danego słowa może być kłopotliwe.
                  Niemniej jednak znane są układy które były dotrzymywane tylko do czasu kiedy
                  było to dogodne. Na przykład polsko - sowiecki pakt o nieagresji zdaje sie
                  obowiązywał w dniu 17 IX roku pamiętnego.

2. clara pacta faciunt amici - jasne układy czynią z ludzi przyjaciół, wliczając
                  to układy między wrogami też.

3. poziom forum zależy od wypowiadających się, a także od tolerancyjności
                  admina/adminki. Ponieważ w osobistej rozmowie z adminką dało się poznać że
                  dziewczyna jest ogólnie zmęczona i zestresowana, coś jakby między młotem a
                  kowadłem, cały system należałoby przemyśleć. Admin ogólnopolski z Warszawy
                  bardziej wyluzowany, ale pewno też i robota przyjemniejsza i wypłata też chyba
                  większa.

4. reszta bez komentarza.
            • Gość: pragmatyk Re: Harry humor zeszytów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 15:13
              > o moim zdaniem sam jesteś gó..arz, bo z racji wieku powinienes mieć jakieś nawy
              > ki hmm kulturalne - no ale cóż - chamstwo przez ciebie przemawia i nic więcej.
              >
              > Następnym razem przeczytaj dwa razy, zanim walniesz kolejny debilizm.
              To twoje zdanie,: z którym nie muszę się zgadzać :)
              hipokryzja ???:)......czy etalon kultury :) :)
              podzielę się z Tobą mój chłopcze pewną reminiscencją, kiedyś będąc w banku
              miałem okazję uczestniczenia w podobnej lekcji "kultury", starsza kobiecina
              wychodziła z gmachu tej instytucji. "Biedna" zapomniała w gąszczu problemów dnia
              codziennego o zasadzie "pierwszeństwa" wychodzenia z budynku użyteczności
              publicznej . W drzwiach otarła się o barczystego chłoptasia (na mój gust Twój
              rocznik harry), jego reakcja była piorunująca. Ryknął na nią cyt. "k..wa wpierw
              się wchodzi. Kultury trochę k..wa". :))) Takie czasy, takie pokolenie ?:)
              > > Już raz mi czmychnąłeś chłopaczku
              >
              > O, nie wiedziałem, że mnie gonisz.
              Harry przekazywane treści czasami maja charakter nie jawny, korzysta się z
              różnych upiększników tak np. metafor :)....Nie należy interpretować wszystkich
              wypowiedzi w sposób bezpośredni :)..to tak na marginesie czytania ze
              zrozumieniem :), które może implikować oczekiwany poziom o którym również
              wspominasz)

> P.S. odnośnie :
              > > na selektywne odpowiadanie na posty :)..przykład -wątek "ZA KOMUNY ..."
              >

i tu jest empiryczny przykład twojej selektywności ba i arogancji :)

> W wątku nt. komuny wobec wytoczonych sensownych argumentów, a chyba najbardziej
              > sensowne miał Storima i Włodek, uznałem dalszą dyskusję za bezcelową i napisał
              > em ostatni post w wątku który zakończyłem tak :
              >
              Howgh !!!! :)))
              autorytatywnie rzekł "ekspert" harry wycierając mleko pod wąsem :)...i to jeden
              z elementów, który pozwala mi ciebie określić mianem gó..arza :)...
              Kolejny aspekt to straszenie forumowiczów (tak np. niejakiego JA) pozwem o
              zniesławienie :)...czytając twoje groźby miałem łzy w oczach :)...ze śmiechu jak
              słusznie odgadujesz :)..
              Również przypomniała mi się pewna scenka rodzajowa...pewnego dnia wraz ze
              sąsiadem pogoniliśmy nastolatkę popalającą prawdopodobnie jakieś zielsko -
              wzburzona wykrzyczała "Zgłoszę to na policję naruszacie moja dobra" --W tym
              miejscu muszę postawić pytanie, które będzie miało charakter retoryczny "Czy
              demokracja aż tak wypacza naszą młodzież ?"..Zewsząd słychać wieczny
              utyskiwanie, młodych ludzi (tak np. Harry), wypowiedzi pełne arogancji i
              agresji, "mnie się należy, ja mm dostać.." Dostać nie dając nic w zamian ?.
              Jesteś smarkaczem dla mnie harry, który z wielkim zacietrzewieniem atakuje
              wszystkich swoich adwersarzy ("mądrą główka" harry przecież to on ma patent na
              rację – w tym miejscu Sztaudynger, mógłby rzec prawdziwych mężczyzn po końcówce
              poznać można). Jestem w stanie zrozumieć, że wiek młodzieńczy to szereg
              traumatycznych doznań, pierwszy trądzik, tragicznie miłostki, mutacja ba zarost
              się sypie...to wywołać może frustrację ..ale trochę więcej pozytywnych wibracji
              Harry i więcej obiektywizmu. Nie wszyscy na forum są twoimi wrogami :)

> No a teraz się wysil i napisz coś, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo przeczuwam,
              > że to nie koniec dyskusji...
              licząc na twoje zacietrzewienie, buzujący testosteron wzrastający poziom
              neurotransmitera o wdzięcznej nazwie adrenalina :również lliczę na ciąg dalszych
              pozdrawiam pragmatycznie pragmatyk

• harry1983 Hmmm 31.07.05, 15:46
                Pragmatyk :

No, niezłe, trzeba przyznać - widzę, że Ty wiesz o mnie więcej niż ja sam - ciekawy przypadek.

No ale próbuj dalej, zobaczymy, co z tego wyniknie.
                To już komentarza nawet nie wymaga, bo jest żałosne - rzucaj dalej epitetami, nie sprowokujesz mnie.

Expertum :

Dzięki za wykład na temat paktów - zawsze to jakieś doświadczenie ;)

Pani Admin ma prawo być zestresowana, bo takie czsy, co nie zmienia faktu, że za coś jej płacą, czasem hasła o wiele bardziej debilne niż wyzywanie od gó..arzy (które swoją drogą olewam, jakbym się chciał obrażać o takie pierdoły...) wiszą na forum po kilka(naście) godzin, a czasem i dni.

Mnie to generalnie nie przeszkadza, ale są ludzie którym to robi różnicę.
                -----------------------
                • Gość: pragmatyk Re: a jednak ...humor ...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:36
                  > a coś jej płacą, czasem hasła o wiele bardziej debilne niż wyzywanie od gó..arz
                  > y (które swoją drogą olewam, jakbym się chciał obrażać o takie pierdoły...) wis
                  kokieteria :)...? trzeba podkreślić, że :) olewasz :) (poproszę o rozwinięcie
                  „myśli przewodniej”) silnie akcentując ogólny "tumiwisizm" :).. to ciekawe :)

> No, niezłe, trzeba przyznać - widzę, że Ty wiesz o mnie więcej niż ja sam - cie
                  > kawy przypadek.
                  wiem ???:) stwierdzam. że jesteś hipokrytą, młodym gniewnym :) troszkę
                  "usztywnionym" gminnymi przekazami :). Z teoriami specyficznymi gó..arzom
                  Pamiętaj by się nie skompromitować trzeba w sposób bardzo szczegółowy starać
                  się w pełni właściwie zinterpretować treść. Nie czytaj nigdy po łebkach (choć ta
                  tendencja jest specyficzna tobie).
                  Prowokować a niby dlaczego ?:)....żeby kolejny młody człowiek eksplodował ?:)
                  wystarczy mi arogancji, abnegacji, ignorancji tobie podobnych i objawów
                  wiecznego niezadowolenia na ulicach :), w życiu codziennym (nauczyciel nam się
                  nie podoba kosz na głowę mu zarzućmy....). Ucz się od innych młodych ludzi -
                  kreatywność, elastyczność pęd ku ciągłemu samodoskonaleniu to są dzisiejsze
                  przymioty .....
              • Gość: KONKLUJZA Re: harry prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:02
                A ja tak sobie myślę, że z harrego to niezły prowokator. Wylazło szydło z worka
                już w wątku "Zakomuny..harry powiedział" sprowokował ludzi, a jakby mogło byc
                inaczej herezjami i progfanmacją historii. Grupa (storima, wlodek, expertum,
                pragmatyk0 mówią za "komuny było zniewolenie" -przytaczają fakty a harry
                ripostuje "nie było" -bo .........tato mu mówił, przeciwnicy mówią "kartki,
                nietrafione inwestycje, potężne pożyczki bez zaplecza" a harry pieprzy ...nie,
                bo mama mu mówiła, że HUTA Katowice była, skolei babcia pełną lodówkę miała na
                co adwersarze lamentują "niski PKB, niepokoje społeczne, Polska republiką" na co
                harry "tafnie" jak na profana przystało nie bo Jurek Urban mówił, że to osąd
                wichrzycieli. I tak w koło Macieju posty nijakie, na bazie plotek publikuje nasz
                klejnocik harry. Jak to on trafanie ujął "A WY DEBILNE POSTY" (tu adresaci
                wlodek, storima, espesrtum, pragmatyk) piszecie djąc się sprowokować
                nieduczonemu smarkowi.
                • harry1983 Re: harry prowokator 01.08.05, 22:31
                  Wątek o komunie nie ja zakładałem, tylko Storima.

A że są ludzie, co za komuny im było lepiej to tego nie zmienisz, niestety, choćbyś chciał - mam oczywiście na myśli nie cały ustrój, ale pewien okres - w wątku nt. komuny jest wyraźnie napisane jaki.

-----------------------------
                  • Gość: KONKLUZJA Re: harry prowokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:39
                    a było pewnie, aparatczykom, prominentom byc może i nieświadomym ludziskom. Ale
                    ja tu nie roztrząsam specyfiki ustroju. Stwierdzam, że jesteś prowokator a że
                    niedouczony i w swojej niewiedzy uparty to i krwi forumowiczom psujesz. Przez
                    kolana przełożyć i wlać w dupę to może mózgownicę do pracy taka stymujacja
                    zmusi. Poruszony krwioobieg dotlenienie powoduję, zaczniesz myśleć harry. Wiem
                    łudzę się, reasumując zanim zaczniesz ubliżać innym poczytaj, cztery głębokie
                    oddechy weź. Są tematy, które mogą kogoś dotknąć a skoro ich nie znasz nie
                    zabieraj głosy w dyskusji nie prowokuj bo naprawdę na ignoranta wyjdziesz :)
                    mówiąc "bo tata powiedział.." :). Trzeba myśleć samodzielnie a to i nie
                    wystarczy, w dyskusji podpieraj się faktami
                    • Gość: Kubiś Re: Oburzony to tchórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:53
                      Oburzony ! Jeżeli ktoś już zakłada wątek pod wymyślonym nickiem , to wypadałoby
                      przynajmniej trochę pod tym nickiem polemizować .
                      Co do Harrego , to będę go bronił ponieważ nikt nie ma prawa decydować kto ma z
                      kim rozmawiać a kto nie . Napiszę tobie oburzeńcu tal : kto jest cacy a kto bee
                      to nie ty o tym decydujesz . Decydują forumowiczowie . Może i ja powinienem
                      poprosić na forum żeby nie odpisywać tym których nie lubię ?
                      Byłby to szczyt głupoty . I ty swoją głupotę i prymitywność okazałeś .
                      Co więcej - pisząc ten wątek nie podałeś prawdziwego NICKA . A to już NAJGORSZE
                      DNO FORUMOWE ..... Kubiś
                      • Gość: pragmatyk Re: Kubis ???? z księżyca spadłeś ?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 23:36
                        i jak zwykle Kubiś mój ulubiony młody gniewny wystrzelił z aramty. Wystrzelił
                        ale była to armata produkcji chińskiej (czyli z założenia masowa tandetna
                        produkcja). Przeczytałeś drogi chłopcze co wzburzyło kolegę oburzonego ?. Nie ty
                        w bierzesz udział w dyskusji by zaistnieć a wiesz co to są uczucia religijne ?.
                        Czy w poście oburzonego argumentacją jest antypatia do harrego ??. Czytaj,
                        polemizuj...czytaj uważanie
                        Ja jego protestu song w ten sposób nie zinterpretowałem, może mój wiek powoduje
                        inną percepcję….
                        Wzburzyło go chwalenie satyra Urbana i to dość w ciekawy sposób została ujęte
                        przez harrego

>> A co do Urbana - Jurek Urban Rulez, szanuję go za to, że potrafi wytknąć każdem
                        >> u, czy to świętej krowie KK czy to byłym towarzyszom.

>zwlaszcza, ze mozna odniesc to do skandalu (zbyt lagodnie powiedziane) jaki
                        >mial miejsce z artykujem w brukowcu NIE autorstwa tego ZWYRODNIALCA dot. Ojca
                        >Świętego.

A może rzeczywiście zagotowało się w jegomościu, kiedy przeczytał bałwochwalcze
                        posty o osobie naszego „wiecznie żywego kłamcy”. We mnie też się krew zagotowała.

>przynajmniej trochę pod tym nickiem polemizować .
                        Przecież polemizuje, policzmy razem (już to wspólnie Kubisu robiliśmy raz,
                        dwa,…trzy) no moje stare oczy trzech wypowiedzi się doliczyły .
                        .>I ty swoją głupotę i prymitywność okazałeś .
                        Hmmm widzisz Kubisiu , zawsze uważałem ciebie za rezolutnego młodego w miarę
                        elokwentnego forumowicza...uważałem, ale czasami agresja może uwypuklić nasze
                        najbardziej prymitywne zwierzęce odruchy :)i głupota wówczas idzie z nią w parze
                        pozdrawiam
                        tym razem rozczarowany pragmatycznie
                        • storima Mnie za komuny bylo na prawde swietnie!!! 02.08.05, 00:17
                          Pisalem juz o tym.
                          Bylo mi bajkowo cudownie i bosko.
                          To byly dzieciece lata.
                          Dobranocki. I w tych ramch zamyka sie doswiadczenie komunizmu ludzi pokolenia
                          Harrego.
                          Harry nie przezyl:
                          Dziennika telewizyjngo, ktory przekonywal, ze zyje w czasach lepszych niz moi
                          rodzice. W czasch bratniego wszechswiata sprawiedliwosci, jedynej slusznej
                          prawdy i dobrobytu. Harry nie zadal sobie pytania, na ktore ja jeszcze jako
                          dziecko zaczolem sam szukac odpowiedzi: jak zylo sie przed wojna?
                          I moje zdumienie, ze przed wojna jedna pracujaca osoba utrzymywala a i
                          wielodzietne rodziny. I tak zaczal sie powoli sypac ten narzucony, zaklamanu,
                          obludny system "wartosci". Im wiecej zadawalem pytan, tym ...

Nie bede sie dalej rozpisywal.
                          Dodam tylko, ze tak owszem kazdy z nas staral sie tak sobie ksztaltowac zycie,
                          aby bylo ono w miare normalne.
                          Rzecz w tym, ze system byl zbrodniczy i idiotyczny. System sam skazywal siebie
                          na zaglade. Wiec jak moge chwalic cos co samo z siebie prowadzi do smozaglady,
                          samobojstwa???

PS Podsumowanie w powyzszych wpisach dyskusji jest szalenie trafne.
                          Podawalismy konkretne fakty, otrzymywalismy wymijajace odpowiedzi, stwierdzenia
                          nie poparte rzeczowymi argumentami. Podawalismy lektury otrzymywalismy wariacje
                          fantazyjne od forumowiczow, ktorzy jesli juz cos czytaja to czytaja po lebkach.
                        • Gość: Kubiś Spadłem z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 00:21
                          Nie spadłem z księżyca pragmatyku tylko wróciłem z urlopu .
                          Słoneczko trochę mnie przegrzało :-0
                          Jednak zauważyłem że znalazłeś sobie drugi obiekt który pragniesz wyprostować :-)
                          Nie uda ci się ..... Kubiś

• Gość: Wlodek Re: harry prowokator IP: *.vf.shawcable.net 02.08.05, 07:18
                  Gość portalu: KONKLUJZA napisał(a):

> A ja tak sobie myślę, że z harrego to niezły prowokator. Wylazło szydło z
                  worka
                  > już w wątku "Zakomuny..harry powiedział" sprowokował ludzi, a jakby mogło byc
                  > inaczej herezjami i progfanmacją historii. Grupa (storima, wlodek, expertum,
                  > pragmatyk0 mówią za "komuny było zniewolenie" -przytaczają fakty a harry
                  > ripostuje "nie było" -bo .........tato mu mówił, przeciwnicy mówią "kartki,
                  > nietrafione inwestycje, potężne pożyczki bez zaplecza" a harry pieprzy ...nie,
                  > bo mama mu mówiła, że HUTA Katowice była, skolei babcia pełną lodówkę miała na
                  > co adwersarze lamentują "niski PKB, niepokoje społeczne

--
                  Mnie to nie przeszkadza. Prawem harry;ego jest miec watpliwosci i niezgadzac,
                  moim prawem jest mu to wybijac z glowy dajac faktami z natury po oczach.
                  I wszystko mi jedno, czy on prowokuje czy nie.
                  Jak dotad nie zarzucil mi, ze pisze nieprawde w temacie.
                  On z racji wieku, co nie jest grzechem, widzi to co jest dzis, a nie bardzo
                  mial mu kto wytlumaczyc skad sie to dzis wzielo. I jak wczoraj wygladalo.
                  I nie on jeden tak patrzy.
                  KONKLUZJA jest taka:
                  Zostaw Harry'ego w spokoju, a jak cos palnie z wyobrazni to zamiast nim
                  poniewierac - wytlumacz. Moze skorzysta on, albo ktos o podobnym stanie wiedzy
                  o mnionym.
                  A co do tytulu, to faktycznie, duzo bylo takich, ktorym za komuny bylo lepiej,,,
                  ale sporo z nich przyczynilo sie do ...obalenia komuny jak sie zdarzylo.
                  A niektorym do dzis jej zal.
                  Z roznych z reszta powodow.
                  Wlodek
    • storima Harry nie przejmuj sie 02.08.05, 01:56
      Harry nie przejmuj sie z Toba nie jest az tak bardzo zle.

Wezmy chocby na tapete co niektorych intelektualistow francuskich, ktorzy
      zapraszani przez Stalina zjezdzali sie do powojennej Moskwy.
      Mieszkali w super hotelach.
      Pili rosyjska wodke, obzerajac sie kawiorem.
      Zachwyceni w pijanym widzie socrealistyczna sztuka,
      wsluchiwali sie w poezje rosyjska (choc nic nie rozumieli, piekno tego jezyka i
      poezji zwalalo ich na ziemie).
      I w takim narkotycznym widzie pozostali juz do konca swego zycia.

Czy chocby jedna z wykladowczyn z mojej szkoly w San Francisco, ktora
      sproszona odwiedzala NRD-owek i po powrocie piala z zachwytu na temat tegoz
      spoleczenstw, sytemu i sportowcow (o ktorych dizsiaj wiemy karmieni byli
      streoidymi i innymi nielegalnymi swinstwami).

Glowa do gory i nie czytaj po lebkach.
      • storima Paryż wyraża solidarność z Polakami na Białorusi. 02.08.05, 02:19
        "Sytuacja Polaków na Białorusi wynika z narastających represji wobec opozycji
        politycznej, społeczeństwa obywatelskiego, związków zawodowych i niezależnych
        mediów - stwierdza francuski MSZ w przesłanym w niedzielę PAP oświadczeniu. -
        Zwracamy się do władz Białorusi o przestrzeganie prawa i zaprzestanie działań,
        które przeszkadzają w rozwoju stosunków między Białorusią a UE. W oświadczeniu
        stwierdza się też, że restrykcje wobec Polaków na Białorusi nie są problemem
        dwustronnych relacji między Warszawą a Mińskiem, ale wskazują na zmiany
        zachodzące w białoruskich władzach."

Jak widzisz Harry, nawet intelektualnie, dinozaury upiorow przeszlosci wymarly.
        Nikt normalny nie bedzie bebnil ku chwale sowieckiego totalitaryzmu.
        Takie NIE zaniknie w szczurzej pszeszlosci szuczrzej peropagandy.
        Pojawia sie nowi, lecz nikt peanow kuna czesc Urbana pisal nie bedzie.
        • storima Re: Paryż wyraża solidarność z Polakami na Białor 02.08.05, 02:22
          Szczurzej Przeszlosci.
          A Jaruzelski pozostanie swietnym wojskowym strategiem,
          lecz przede wszystkim
          politycznym sprzedawczykiem i miernota.
          • storima Polityczna Miernota.(to o Jaruzelskim) 02.08.05, 02:22
            • storima Re: Polityczna Miernota.(to o Jaruzelskim) 02.08.05, 02:38
              Szkoda, aby ten caly tekst gdzies sie zagubil.
              Wklejam:

Gazeta.pl > Świat > Informacje

Wtorek, 2 sierpnia 2005

Fidel Castro walczy z żarówkami

mas 02-08-2005, ostatnia aktualizacja 01-08-2005 15:05

Od tygodnia na Kubę nie wolno sprowadzać żarówek powyżej 15 W. Magazyny niszczą
              zapasy większych żarówek. Castro walczy w ten sposób o oszczędność prądu

Wojna z żarówkami to kolejna z niezliczonych batalii gospodarczych, które w
              ciągu 46 lat Komendant Fidel Castro wszczynał na rozciągniętym jak kraj długi
              froncie rewolucji.

Dopóki gospodarkę kubańską utrzymywały przy życiu dotacje z ZSRR, wojny Castro
              były zaczepne. W latach 60. dyktator co roku przygotowywał naród do bitwy o
              rekordowe zbiory trzciny aż po wyprodukowanie w magicznym roku 1970 rekordowych
              10 mln ton cukru.

Fidel Castro rozgrywał też i przegrywał kolejne wielkie bitwy o największą na
              świecie produkcję mleka, jaj oraz mięsa wołowego, choć hufce naukowców,
              inżynierów, hodowców i agronomów prowadził do boju osobiście pouczając ich co do
              najdrobniejszych szczegółów taktyki żywnościowej.

Kiedy upadł Związek Sowiecki i skończyły się dotacje, wojna o powszechny
              dobrobyt Kubańczyków została ostatecznie przegrana. Fidelowi pozostały bitwy
              obronne. I do takich właśnie bitew należy walka z żarówkami.

Od lat Kubańczycy żyją w codziennym koszmarze wyłączeń prądu. Na pięć, dziesięć
              lub czternaście godzin dziennie, bez ostrzeżenia gaśnie światło w domach i na
              ulicach, wyłączają się lodówki, telewizory, klimatyzatory, wentylatory, stają
              zakłady pracy.

W kwietniu Fidel Castro wstrzymał sprzedaż żarówek, bo zjadały zbyt dużo prądu i
              zapowiedział, że sprowadzi z Chin 1,5 mln żarówek prądooszczędnych oraz 2 mln
              jarzeniówek. Miały być za darmo instalowane we wszystkich domach i zakładach pracy.

W tym samym czasie dyktator przystąpił do kampanii sprzedaży chińskich
              szybkowarów, których kupno polecił Kubańczykom jako najoszczędniejszy sposób
              gotowania ryżu. Sukces tej kampanii był najwyraźniej ograniczony, bo teraz rząd
              wydał dekret zakazujący wszystkim przedsiębiorstwom importu żarówek i nakazujący
              zniszczenie tych, co jeszcze leżą w magazynach.

Kilka dni temu Castro obiecał Kubańczykom, że dzięki wygranej w bitwie z
              żarówkami oraz 250 mln dolarów inwestycji w sieć energetyczną kraju już w
              połowie 2006 roku, 47 lat po rewolucji, Kuba zwycięży w bitwie o 24-godzinne
              dostawy prądu.
              serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,2849949.html
              • Gość: tuman Re: Polityczna Miernota.(to o Jaruzelskim) IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 21:35
                neoplus adasi tpnet.pl.
        • Gość: kolega z WSP R Paryrz wyraża solidarność z Polakami w Pjongjang IP: 31.170.166.* 10.08.13, 22:12
          storima napisał:
          > Pojawia sie nowi, lecz nikt peanow kuna czesc Urbana pisal nie bedzie.

pacholetz, co ty tam wciągasz w tym paryrzu czy też szyfrujesz w narzeczu przypominającym navaho.
          Kiedy wreszcie ostro weźmiesz się do jakiejś konstruktywnej roboty konspiracyjnej i ogłosisz urbi et orbi, że
          paryrz wyraża dozgonną solidarność z polakami w pjongjang.
          Czy może dobroczyńco i zbawicielu potrzebujesz szczególnej motywacji k… twoja mać?

• Gość: pie...ński Re: R Paryrz wyraża solidarność z Polakami w Pjon IP: *.ecatel.net 10.08.13, 23:16
            Kolegów tu łatwo znaleźć .W dobie internetu.Kłamców i oszustów jeszcze łatwiej .Jak taka gnida może funkcjonować w polskim społeczeństwie.I różni nie świadomi dają się na to nabrać.I pisać z taką gnidą .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka