Dodaj do ulubionych

Prokuratura bada sprawę niegospodarności w spół...

IP: *.du.simnet.is 30.08.05, 07:14
to dlatego jest taki drogi czynsz, ja nie zycze sobie aby z moich pieniedzy
finansowano zdobycie nowego zawodu przez jakis cwaniakow - wogole to co
zrobic aby zlikwidowac spoldzielnie mieszkaniowe szlag mnie trafia ,
Obserwuj wątek
    • Gość: bez Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.ids.czest.pl 30.08.05, 07:54
      • Gość: pero Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 30.08.05, 21:00
        To samo można byłoby pisać o poczynanich zarządu w SM "Metalurg" jednak
        członkowie-lokatorzy są chyba zbyt wyrozumiali i na wszystko przymykają oko.
        Chętnie prokurature pokierowałbym na kontrole do każdej z częstochowskich
        spółdzieli, na pewno znaleźli by coś ciekawego-pod warunkiem że ich to
        interesuje :-)
    • Gość: bez Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.ids.czest.pl 30.08.05, 07:56
      A prokuratura i tak to umorzy, bo taka jest nasza prokuraura.Ukęci łeb sprawie
      bo Pan Prezes ma pewnie chody
    • Gość: c12h22o11 Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 30.08.05, 08:17
      znam podobna sprawe z spoldzielni finansowej skok-arka...tam zarzad irada
      nadzorcza oraz reszta rodziny w/w..tez zrobila sobie papiery rzeczoznawcow!!!!
      heheheheh za pieniadze czlonkow !!!! i co? i nic - bo w skoku czlonkowie
      niepotrafja szanowac swoich pieniedzy heheheheheh !!!! jak sa glupi niech
      placa !!! u was w spoldzielni mieszkaniowej to jakas paranpoja jest....
      skumajcie sie i na zabraniach czlonkowskich a pozniej na
      WZ..Przedstawicieli..wywalcie rade nadzorcza i zarzad..proste!!!1
    • Gość: Iris Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:01
      "Podobnie jest w SM "Północ". - Pięć osób z kadry kierowniczej ma licencje
      zdobyte na koszt spółdzielni. To leżało w interesie spółdzielni - mówi prezes
      Jan Lemański."
      Zabawne stwierdzenie "leżało w interesie Spółdzielni" a co leży w interesie
      lokatorów?Co szary zwykły mieszkaniec zyskał na tym?Podobnie jest we wszytkich
      Spółdzielniach dlatego prokuratura powinna zainteresować się nie tylko tym
      jednym przypadkiem.

• Gość: karol Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.srkch.prv / *.kasa-chorych.silesia.pl 30.08.05, 10:06
      a prezes Puch lubi pouczac innych na temat honoru,złego postepowania czy wrecz
      braku moralnosci. A ten Lema nski to ten sam co byl ostatnim I sekretarzem KW
      PZPR wCzestochowie? he.he.he. ale cwaniak
      • Gość: Ela Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:21
        A może ktoś wie jak jest w spółdzielni Hutnik
        • singielek1 Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp 30.08.05, 20:18
          Apartheid pod miłościwie, dożywotnio i dziedzicznie przyspawanym do fotela
          prezesa RSM Hutnik Sp. z o.o. Kazimierzem "Flacha" Jaroszem
          www.gazetacz.com.pl/drukuj.php?id=3118
          Doskonałe warunki pracy polegają m. in. na tym, że pracownice administracji
          Raków-Zachód (Wrzosowiaka) w godzinach pracy regularnie, bez jakiejkolwik
          żenady, pozdrawiając lokatorów robią sobie zakupy w okolicznych sklapach i
          budkach przy Orkana. Ale za to w piątki dzieki pakietowi socjalnemu mogą już o
          godz. 12,00 po wczesniejszym załatwieniu zakupów na weekend wybywać do swoich
          domostw pozostawiając odpowiedzialną osobę na dużurze.
          Fajnie mają ci lokatorzy w Hutniku Sp. z o.o. bo im czynsze ciągle rosną ...
    • Gość: Krakoo Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 11:53
      Hehe ale fajnie gazecie wyszlo...
      7 tys. x 7 czlonkow = 42 tys.
    • Gość: Robert Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:33
      Jak daleko sięgam pamięcią Józef Zuber słał do Spółdzielni skargę za skargą.
      Dotyczyy one różnych spraw i były przedmiotem wszystkich prawie posiedzeń Rady
      Nadzorczej, której kiedyś byłem członkiem. Większość z nich niestety była
      bezzasadna, stąd sygnały wysyłane w sprawach na pewno ważnych były już
      traktowane z dystansem. Aż tu prawie po dwóch dekadach jest sprawa. nie wiem
      czy to tylko wynik pazerności dziennikarskiej na newsy i afery, czy też
      prawdziwe przekroczenie kompetencji Zarządu. Wszystkie podmioty gospodarcze
      winny dbać o podnoszenie kwalifikacji swoich pracowników i zakres ich
      kompetencji i tak zapewne potraktowały to spółdzielnie. Czy to przestępstwo?
      Nie wiem i zapewne sprawę wyjaśni prokuratura. Jako mieszkaniec spółdzielni
      chciałbym jak najmniejszych wydatków na administrowanie zasobami
      mieszkaniowymi, ale działania te są podejmowanę przez wszystkie kolejne Rady
      Nadzorcze. Czyżby więc niedopatrzenie? A może niejawne działanie Zarządu/
      Szczerze mówiąc bardzo wątpię. A Panu Żuberowi gratuluję uporu i konsekwencji w
      swoich działaniach. Jako członek Spółdzielni czuję sie bezpieczniej jeśli
      chodzi o narażenie na "przekręty" pkolejnych ekip zarządzających
      Spółdzzzielnią. Proponuję rozszeszerzenie swoich zainteresowań problematyką
      miejską i prawidłowością zarządzania miastem. Pozdrawiam sędziwego już jak
      sądzę wojownika o sprawiedliwość.
      • Gość: Krakoo Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:13
        'Czy to przestępstwo?'

Tak, poniewaz zabrania tego prawo...
    • Gość: spoldzielca Wojciech Grabałowski proszony o komentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 13:35
      tak pan broni tych prezesów - prosze o komentarz
    • henry.bulski Kasta prezesów! 30.08.05, 13:46
      Polski wymiar sprawiedliwości z prokuratorami i sędziami w roli głównej,
      wyhodowali na swym łonie nietykalną kastę prezesów spółdzielni mieszkaniowych!
      I jak stanowi przykład z Olsztyna, aby przymknąć jednego prezesa spółdzielni
      mieszkaniowej, należy najpierw zdjąć togę z paru sędziów i prokuratorów!
    • Gość: crazy Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.trustnet.pl 31.08.05, 01:12
      dziwne tylko jest to, że akurat jeżeli chodzi o wydatki to akurat Śródmiejska
      jakoś się rzuca w oczy jeżeli chodzi o inwestycje w swoich budynkach ... całe
      (lub prawie całe) osiedle Trzech Wieszczy jest już wyłożone kostką. Bloki sa
      docieplone chyba prawie wszystkie oraz pomalowane - naprawdę bardzo ślicznie to
      kontrastuje z rozpadającymi sie obok budynkami zarządzanymi przez "czysty" ZGM.
      • Gość: kl Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 01:29
        te chodniki wybudowala ZGM.
        • Gość: crazy Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.trustnet.pl 31.08.05, 21:51
          ZGM wybudował chodniki na osiedlu Trzech Wieszy ? które należy do Śródmiejskiej?
          chyba żartujesz !!
          Pod blokami Śródmiejskiej są chodniki wybudowane przez Śródmiejską. Tak samo
          zresztą jak trawniczki z posadzonymi na wiosnę krzakami (czy czymś podobnym).

No chyba, ze stwierdzisz, że ocieplenie budynków i pomalowanie klatek w
          Śródmiejskiej też zrobił ZGM :-]

• Gość: W.Grabałowski Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:15
      Odpowiadam z pewnym opóżnieniem ( z powodu pobytu w Warszawie) "Spółdzielcy".
      Nie jest moim zadaniem bronić kogokolwiek.Nie robię więc tego.Chodzi mi o
      prawdę.Tu na Forum są tacy którzy pisza rzeczy dobrze udokumentowane a nadto
      mają do tego wiedzę w przedmiocie tego o czym piszą.Sa jednak i tacy którzy po
      prostu sadzą zwykłe banialuki na zasadzie "jedna Pani drugiej Pani".Jaka to
      dziś sztuka napisać pod pseudonimem Prezes taki to a taki to złodziej -
      ŻADNA.Dziś nikt nie będzie grzebał w internecie u właściciela serwera by dociec
      kto to powiedział.Odwaga staniała wraz z tak zwaną wolnością słowa i brakiem
      cenzury.A właściwie nie brakiem lecz zmianą zasad i gestorów cenzury.
      Dziś nie ma już Komitetów partyjnych i nie ma przywożenia Prezesów do
      Spółdzielni w teczkach.To,że wybrano właśnie tego a nie innego człowieka nawet
      jeśli był kiedyś sekretarzem Partii nie oznacza,że to jest zły człowiek,któremu
      brak kompetencji i wiedzy o prowadzeniu Spółdzielni.Jest czasem wręcz
      przeciwnie.Ludzie naiwnie sądzą,że w czasach ostatniego
      dwudziestolecia "komuny" na posady kierowano wyłącznie głąbów,nierobów i
      głupoli, co to nie potrafili do trzech zliczyć.Ten kto tak sądzi sam
      jest "głąbem do kwadratu".Prowadzenie dużego Zakładu nawet w tamtych latach
      wymagało dużej wiedzy i doświadczenia,znajomości rzeczy i technologii.Kto był
      głąbem za komuny jest nim i teraz,jeżeli się nie uczył i nie zdobywał
      doświadczenia.Że możliwe są przy wyborach manipulacje ? są ,możliwe,ale one są
      możliwe nie dlatego,że był to akurat partyjny kandydat który tą manipulację ma
      podobno jak piszesz we krwi, ale dlatego że system prawa jest niedoskonały i on
      daje szansę manipulacji zarówno byłym partyjnym jak i bezpartyjnym czy
      nowopartyjnym różnej maści.Łatwo się rzuca kalumnie anonimowo.O wiele trudniej
      jest stanąć twarzą w twarz,powiedzieć to prosto w oczy a potem udowodnić to co
      się mówi przed Sądem.To jest odwaga,reszta jest miałkim, płaskim,
      tchórzostwem.To teraz już wiesz Przyjacielu, dlaczego piszę na Forum pod
      własnym nazwiskiem,poddając własne poglądy takiej właśnie weryfikacji.Janka
      Lemańskiego znam osobiście i wiem dokładnie jaką trudną i odważną przeszedł
      kwarantannę.I wiem,że jest to człowiek na wskroś uczciwy,oddany Spółdzielni i
      Jej mieszkańcom.Jest kompetentnym i doświadczonym fachowcem i potrafi robić to
      czego się podjął i co mu powierzono.I nie jest to "wazelina" bo Ja od Niego
      niczego nie potrzebuję i nic poza znajomością nas nie łączy.On ode mnie też nic.
      Spółdzielcy sami wybierają swe Rady i swe Zarządy.I jeżeli chcesz się
      dowiedzieć dlaczego panuje taka martwota w aktywności spółdzielców to ja mogę
      Ci z łatwością na to odpowiedzieć.Bo to jest zagadnienie na wskroś merytoryczne
      i analizowałem to wielokrotnie,też znam się na tym.Ale to nie pod takim
      wątkiem,że "Prezes to złodziej".Bo jest to wątek zły,szkodliwy i
      deprawujący,nawet jeśli zupełnie pominąć kwestie kultury słowa i
      myśli.Pozdrawiam.
      • Gość: doświadczony Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.man.czest.pl 01.09.05, 01:22
        Pan Grabałowski nie był chyba nigdy na zebraniu w spóldzielni gdzie prezesi
        zganiają wszystkich swoich znajomych i nieuczciwie przeglosowują to co chcą
        oraz dobierają sobie ludzi do Rad Nadzorczych aby nimi rządzić.Nikt kto mówi
        merytorycznie i na temat a nie jst na rękę prezesowi nie ma prawa zostać
        wybrany nawet na Walne zebranie członków.Należy sprawdzić wszystkie
        spoldzielnie pod kątem gospodarności ponieważRady Nadzorcze nie wypełniają
        swoich funkcji. Niech pan grabałowski sprawdzi nazwiska przewodniczących Rad
        Nadzorczych we wszystkich spółdzialniach to zobaczy samych kumpli i swoich i
        prezesów. Albo jest człowiekiem naiwnym /o co go nie posądzam/ albo tak jak
        prezesi robi nas w balona.Czekam na odpowiedź p.Grabałowskiego
      • Gość: ax Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 01:47
        Grabałowski, zejdź już może z tego forum bo naprawdę męczysz ludzi tym swoim
        pseudointelektualnym pieprzeniem. Wiadomo, że Spółdzielnie Mieszkaniowe zostały
        opanowane przez postkomunę (od prezesów czerwień bije jak zorza polarna), a
        jacy to są "uczciwi" ludzie to miał okazję przekonać się każdy kto miał z nimi
        do czynienia.
        • Gość: c12h22o11 Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 01.09.05, 08:43
          re] tak../w.grabalowski/ plecie bzdury o wyborach /demokratycznych/...w
          spoldzielniach ..obojetnie jakie one
          sa../mleczarskie,rolnicze,mieskzaniowe,finansowe/ chyba mu sie pokrecilo
          cos z innymi krajami.!!! albo jest kampania wyborcza i plecie bzdury
          jak wiekszosc polityczkow odurnialych!! nikt nie bierze udzialu/absencja/ w
          zebraniach grup czlonkowskich ...bo to co powiedzial jeden z moich
          przedmowcow/forum/ jest gooowno warte.. ma racje ..cala familia i
          kolesie oraz przydupasy przychodza na zebrania grup czlonkowskich ..inaczej
          jest juz na /WZP/....heheheheh logiczne. !!!po to tylko by prezes i rada
          czuly sie bezpiecznie..!!!! jak w grabalowski niewierzy ze tak jest....to
          moge mu dac do posluchania nagrania jak przebiegaja zerania grup
          czlonkowskich !!!!to cyrk i komedia!!! wiec panie grabalowski nie mow
          pan bzdur !!! widac o spoldzielczosci nic pan niewiesz a to juz
          dyskryminuje pana w s tarcie do sejmu czy tez senatu....!!!! bos pan
          jest cienki....i pozniej pan bedziesz gadal bzdury z trybuny
          sejmowej.... ...WIECEJ HONORU I SZACUNKU DLA OBYWATELI ....a nie dla
          swojego portfela i debilowatych ideologii /pozdro/..
          • spoldzielca Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp 01.09.05, 18:30
            Niestety za sytuacje w spółdzielni ponoszą winę sami spółdzielcy, którzy nie
            interesują się na co idą ciężko zarobione ich pieniądze.
            Na zebrania chodzi nie wielka grupa pracowników i paru niezadowolonych,
            pozostali tylko potrafią pokątnie ponarzekać.
            W każdych wyborach w spółdzielni mogą brać udział członkowie danej spółdzielni
            niestety zainteresowanie jest słabe na ok. 2000 tyś członków na zebranie
            przychodzi ok. 40 z tego doskonale znający się pracownicy, którzy wybierają
            delegatów między sobą.
            Prezesi Spółdzielni w Częstochowie porozumiewają się miedzy sobą w sprawie
            podwyżek czynszu.
            Jak ktoś ma pytania w tym temacie chętnie odpowiem.

Oto skrótowy opis z Zebrania Przedstawicieli Członków
            glospolnocy.republika.pl/biuletyny/biul8.html

• Gość: W.Grabałowski Re: Prokuratura bada sprawę niegospodarności w sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 00:12
      Uderz w stół a nożyce się odezwą.Jest dokładnie tak jak pisałem w swym "poście"
      Jedni wiedzą o czym pisza a inni piszą po to by dowalić,obrazić obrzucić
      błockiem a najlepiej gównem.Ci ostatni zapewne jeszcze długo po tym jak umrze
      ostatni dawny członek nieboszczki Partii,będą opowiadać dyrdymały,że winni są
      wszystkiemu czerwone komuchy i krasnoludki, bo te ostatnie też mają dranie
      czerwone czapeczki.
      Nie piszcie o tym,że prezes zwołuje swoją paczkę by mieć komfort i
      bezpieczeństwo własne na zebraniu grupy członkowskiej czy też na WZP,bo nigdy
      nie miał by takiej możliwości gdyby reszta członków Spółdzielni była aktywna i
      brała czynny udział w życiu spółdzielni.Problemem jest właśnie to,że
      zdecydowana większość członków olewa zupełnie to co się dzieje w Spółdzielni.
      Nie bierze udziału w zebraniach,nie reaguje w sposób statutowy na to co się
      dzieje,pozwala dobierać składy Rad tak jak wygodnie jest to zrobić Zarządom.
      P O Z W A L A !!!! przez brak swojej aktywności i milczącą nieobecną
      zgodę,przyzwolenie na to co się dzieje.
      Tak jak robi to Pan Zuber (którego zresztą bardzo dobrze znam i szanuję) może
      robić każdy członek spółdzielni.Zrozumcie,że dzisiaj,w obecnym systemie prawnym
      i społecznym nieobecni nie mają racji,bo nie potrafią korzystać ze swych
      statutowych uprawnień.I żadne to wymądrzanie się z mojej strony bo tak właśnie
      jest w krajach zachodnich.A kto Ci dzisiaj broni zwołać na Zebranie
      członkowskie własną paczkę znajomych która obroni Wasze racje i argumenty i
      przegłosuje to co odpowiada większości.Byłem na setkach zebrań
      spółdzielczych.Również i takich gdzie obrady trwały po 18 - 20 godzin i kłócono
      się tak długo aż wypracowano wariant postępowania optymalny dla wszystkich.
      Wiem doskonale jak wyglądają zebrania grup członkowskich i WZP.Wiem jak są
      czasem retuszowane aż do śmieszności.Załatwiałem w takich sółdzielniach
      dziesiątki interwencji poselskich oraz interwencji prawnych (z odwołań
      członków) w czasie gdy pracowałem w Naczelnej Radzie Spółdzielczej,więc nie
      wypisujcie andronów o mojej kampanii czy moich kumplach.Bo właśnie moi kumple
      mnie wykolegowali tak,że nie mogę startować w tych wyborach.
      I uogólniając problem obywatelskiej aktywności.To dlatego należy iść do
      wyborów.Dlatego należy wybierać rozumnie z pełną świadomością swojej decyzji
      by w Sejmie i Senacie nie zasiedli dyletanci,krzykacze,opluwacze.By nie dostali
      się tam jedynie manipulanci i cwaniacy.Nie idąc do wyborów to właśnie im
      ułatwie się drogę do poselskich i senatorskich foteli.Spróbujcie udowodnić że
      jest inaczej,że nie mam racji mówiąc, że nieobecność aktywnych spółdzielców
      daje pole tym którzy sa aktywni tak jak chcą Zarządy.I swoją wiedzę o tym
      czerpię właśnie z praktyki, z uczestnictwa w setkach spółdzielczych zebrań a
      nie z forumowych obsrywań.Pozdrawiam.Tych których wkurzam też.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka