Gość: Rybek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:36 Czy ktoś orientuje się, kiedy i gdzie odbywa się giełda akwarystyczna??? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawjam Rybek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mydlo_w_plynie Re: Giełda akwarystyczna. 02.10.05, 13:39 czwartek w Łodzi piątek we Wrocławiu poniedziałek w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: Giełda akwarystyczna. 02.10.05, 13:39 podaj maila, znam fajną stronkę z wyjątkowymi rybami do kupienia w Częstochowie, od hodowcy ichtiologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybek Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 14:34 Mnie interesuje gjełda w częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mydlo_w_plynie Re: Giełda akwarystyczna. 02.10.05, 14:42 obawiam się że w Częstochowie nie znajdziesz giełdy z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SH Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 16:45 Akwarystyka strasznie podupadła to nie to co dawniej jak prawie każdy łebek miał ryby. Wydaje mi się że w Cz-wie giełdy nie ma ...... było coś ponoć kiedyś na Rakowie ..... nie wiem czy nie w tej szkole koło krzyżówki Łukasińskiego z Okrzei, ale nigdy tam nie byłem więc nie wiem na 100%. A giełda komputerowa w cz-wie jest? chyba tez nie ma ....... takie miasto :)) Chłopaki kiedyś próbowali zrobić giełdę w szkole na ogrodowej i też nie wyszło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedno piwo Re: Giełda akwarystyczna. IP: 212.87.240.* 02.10.05, 17:17 "giełda" była chyba w MDK na Rakowie. Co do upadania, to chyba racja, sam bylem łebek z rybkami :) zostało mi conieco bo zajmuję się terrarystyką. Mam zamiar w niedalekiej przyszłości powrócić do korzeni i założyć wymarzone, piekne akwarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.b.jawnet.pl 02.10.05, 18:15 Mam inne zdanie. Kiedyś było wiecej akwarystów ale jakie mieliśmy rybki i jaki sprzet. Mieczyki, gupiki, molinezje, filtry gabkowe i brzęczyki z NRD. Dziś jest szerszy asortyment rybek z różnych biotopów i co ważne dzęki netowi mamy dostęp do wiedzy z zakresu biologii i chemii. Zaczynałem jako dzieciak z popularnymi rybkami a przez ten czas akwarystyka poszła bardzo do przodu. Mam zamiar powrócić do dawnego hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.twmi.res.rr.com 03.10.05, 04:31 A czy ktos wie jaka jest twardosc wody w czestochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SH Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:26 Ja też mamy ryby teraz i dawniej oczywiście jako łebek też miałem :)) Sprzęt jest oczywiście o niebo lepszy i to nie podlega dyskusji. Jeden ze znajomych właścicieli sklepów akwarystycznych mi opowiadał jak to nieraz jest ...... najpierw dzieciak chce akwarium ..... a po 3 m-cach już go to nie bawi. Facet sam mówił że ma 3-4 prawie nowe zestawy akwariowe na sprzedaż za grosze, które przynieśli mu rodzice w komis. Także można uważać że branża w pewnym kryzysie jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: out Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.czest.enion.pl 03.10.05, 12:21 Giełda odbywa się w każdą ostatnią niedzielę miesiąca w domu kultury na rakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybek Re: Giełda akwarystyczna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 17:32 Dzięki za odpowjedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misiak32 Re: Giełda akwarystyczna. 03.10.05, 21:09 Aktualna twardośc i zawartość "chemi" w wodzie znajdziesz na stronach wodociągów czestochowskich z wyszczególnieniem wszystkich ujęć z jakich korzysta czestochowa Odpowiedz Link Zgłoś