Dodaj do ulubionych

Za ciepło na ślizgawkę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:20
300 tysięcy złotych - a po co i komu te wyrzucone w błoto - czy w lód tak
duże pieniądze!!!No cóż - tylko lodowiska nam brak w Cz-wie ! Bo poza tym juz
wszystko jest piękne i doskonałe! " Doskonała komunikacja, równiusieńkie
drogi, pełno wolnych mieszkań, doskonałe oświetlenie ulic, luksusowe
przychodnie i szpitale......" - gratulacje! - teraz zbudujcie "muzeum
ziewania" :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: młodzieżówka Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:48
      chyba za duzo popiliście po naradzie towarzysze
      • Gość: jasiu... Nic nowego. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 08:06
        W naszym mieście obecne władze z doktorem W. na czele kochają się w
        spektakularnych przedsięwzięciach. Rzeczywiście - około setki dzieci z
        zaniedbanego starego miasta będzie miało super rozrywkę. Oczywiście pod
        warunkiem, ze będzie je stać na wynajem łyżew. Jak nie to jakąś komórkę skroją i
        pieniądze się znajdą.

Pytanie - czy za te pieniądze nie można było wysłać kilkakrotnie większej ilości
        zaniedbanych dzieci na zimowisko (naprzykład)? A może ktoś miał lodowisko do
        wynajęcia i "przekonał" kogoś, że korzystnie (pytanie - dla kogo) będzie od
        niego to lodowisko wynająć i ustawić na placu za Puchatkiem. Robi się ślizgawki
        w innych miastach - tylko ze są to miasta zdecydowanie bogatsze i lepiej
        zarządzane niż Częstochowa. Miasta w których wystarcza i na zasiłki mieszkaniowe
        i na MOPS-y i nawet na odszkodowania dla właścicieli lokali z orzeczoną
        eksmisją. Bo tu jest problem - na czym to władze nasze na tą ślizgawkę
        zaoszczędziły!

Może nowe hasło naszego prezydenta doktora - "Głodne dziecko - idź się
        poślizgać"? Pasuje do jego polityki socjalnej!
        • Gość: xx Re: Nic nowego. IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 10:20
          Czysta POLITYCZNA demagogia.

Radze Ci po prostu przejsc sie i zobaczyc jak zacznie dzialac slizgwka -
          zobaczyc usmiechy na twarzach dzieci i uslyszec ich glosy.

Poza tym to Stary Rynek - jedno z historycznych centrow miasta, do niedawna
          zaniedbane a teraz powoli wracajace do zycia.

A na koniec - bez dzieci i mlodziezy Czestochowa nie ma przyszlosci. Wiec warto
          im troche poswiecic uwagi i pieniedzy. Szczegolnie mlodziezy z tych
          biedniejszych dzielnic Czestochowy.
    • Gość: młodzieżówka Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:49
      jak to dobrze wiedzieć kto jest przeciwko zabawie dzieci z tej dzielnicy na
      slizgawcew - oj oj tawariszci
      • Gość: emilka Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:05
      • Gość: emilka Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:14
        właśnie towariszci chcięli zapewnić "igrzyska" i wszelką zabawę, zapominając
        o tym co dla bytu najważniejsze ale też w ostatecznym bilansie najbardziej
        kosztowne.
        • Gość: Marcin Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 21:20
          HEJ Emilka :-) - to jest nas już dwoje ! POZDRAWIAM !!!
          • Gość: xx Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.icis.pcz.pl 30.10.05, 21:31
            Widzialem twarze i smiech tych dzieci (okolo z 20), ktore na razie na rowerach
            jezdzily na podescie, na ktorym potem bedzie lodowisko. Wyobrazam sobie co
            bedzie jak tam bedzie prawdziwe lodowisko. To przeciez okolice Starego Miasta,
            gdzie atrakcji dla mlodziezy i to za darmo jest bardzo malo.

To jest dla mnie najlepszy argument - wiecej kasy na takie atrakcje dla
            mlodziezy, zeby spedzaly wolny czas w ciekawy sposob, mniej na sady i wiezienia
            dla mlodocianych i doroslych przestepcow.
            • Gość: gosc Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:41
              300 tysia poszlo a zamiast lodowisko dzialac to bedzie stalo nieczynne,
              przeciez z roku na rok zima jest coraz lagodniejsza. A tak dobrze mozna bylo
              spozytkowac te pieniadze!!!!!!!!!
              • Gość: xx Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 00:43
                Miejmy nadzieje ze jednak bedzie troche zimy - przynajmniej w tym roku
                zapowiadaja ostra zime :))
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI "TYLKO LODOWISKA NAM BRAK W CZĘSTOCHOWIE..." IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 31.10.05, 09:02
      "Tylko lodowiska nam brak w Czestochowie..."

W Częstochowie brakuje wielu obiektów sportowych, basenów, skateparków,
      akwaparku itp. Jesteśmy ubodzy w infrastrukturę, bo nikt o nią nie zadbał
      wcześniej. Nikt nie zaplanpował wydatków, nie przygotował projektów, nie
      remontował istniejących obiektów sportowych (np. stadionu na Olsztyńskiej,
      doprowadzając go do ruiny) a mamienie wybudowaniem akwaparku, przez firmę
      drucik na Lisińcu (dzięki czemu zdewastowano teren i budynki kompletnie) był
      wielkim humbugiem. Czy mam przypomniec kogo to zasługa?

Ci którzy atakują próbę zapewnienia rozrywki młodzieży w naszym miescie,
      rozmijają się z najbardziej elementarnymi potrzebanmi społecznymi. Ale to
      dobrze, znakomicie... Zgadzam się z forumowiczem: widać kto chce te potrzeby
      spełniać, czego chcą oponenci.

IL
      • Gość: Angela Re: LODOWISKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:28
        Bardzo się cieszę, że na Starym Rynku będzie darmowa!! rozrywka dla dzieci i
        młodzieży. Może to dziwnie wygląda, że sam UM posiadając płatne lodowisko na
        Boya, daje szansę na darmowe ślizgi - to jak gol do własnej bramki, ale
        przecież tym najuboższym też coś się należy. Ci, którzy nie wiedzą jak bardzo
        te dzieci z ubogich rodzin chcą się bawić jak ich rówieśnicy z "dobrych domów",
        nie potrafią tego zrozumieć. Mam niejednokrotnie okazję widzieć uśmiech na
        buziach dzieciaków, które dostały możliwość wyjazdu na "kolonie" socjalne lub
        wyjść do kina czy teatru na tzw. sponsorowane bilety. Ta radośc nie ma ceny i
        wiem, że radość podarowana w taki sposób przez UM też nie będzie miała. Często
        mam odmienne zdanie co do postępowania urzędników i ich pomysłów, ale z tym się
        zgadzam i pochwalam.
        • Gość: xx Re: LODOWISKO IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 10:12
          Ja widzialem te usmiechy i radosc na twarzach tych dzieci ktore na razie na
          rowerach jezdzily na podescie.

Jesli takie same usmiechy zagoszcza na twarzach dzieci na slizgawce, to bedzie
          to najlepszy dowod, ze warto bylo wydac te pieniadze.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI DUŻO NA RÓŻNE FORMY IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 31.10.05, 12:33
          W tym roku na kolonie dla dzieci z rodzin ubogich i w kryzysie wydatkowano 200
          tysięcy złotych. Kolejne 100 wydatkowano na akcję lato i ferie. Setki tysięcy
          złotych w skali roku wydatkowane są na wsparcie świetlic środowiskowych.
          Poiwnno się dbać o wszystko: wypoczynek, kolonie, ferie, ale także zapewnić
          miejsce do zabawy. Ja tu nie widzę sensu stawiania jakiejś alternatywy. To
          zdumiewające! Choć wszyscy powinniśmy się już przyzwyczaić, że są na tym forum
          tacy, którzy ze znanych sobiue i nam powodów starają się cokolwiek pozytywnego
          zadzieje sie w mieście - po prostu ubrudzić.
          Już wiadomo więc, czego po nich można oczekiwać. Nie trzeba kampanii wyborczej.

IL
          • Gość: Miluka A propos kampanii wyborczej P. Leśnikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:40
            Zatrważające jest że nadal pracują osoby w UM które nie posiadają ukończonych
            studiów, mają problemy osobiste które wpływają na wizerunek "urzędnika" i
            jeszcze są na tyle bezczelni pobierania za pracę podczas kampanii wyborczej
            niebotycznych wynagrodzeń. Jestem ciekawa czy podczas tej pracy na rzecz
            kampanii wykonywali również swoje normalne obowiązki pracownicze. Proponuję
            najpierw porządek w UM a później iść po rozum do głowy na co wydać nasze
            pieniądze.
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: A propos kampanii wyborczej P. Leśnikowski IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 31.10.05, 13:02
              Tak. W Urzędzie pracują jeszcze osoby bez wyższego wykształcenia. Większość
              zatrudniono w poprzedniej kadencji. Wymóg ukończenia studiów przy zatrudnianiu
              w Urzędzie Miasta wprowadził Prezydent Tadeusz Wrona. Ale nie bardzo rozumiem
              jaki to ma związek ze ślizgawką, ani jaki to może mieć wpływ na kampanię
              wyborcżą...
              • Gość: odp Re: A propos kampanii wyborczej P. Leśnikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:23
                sam pan poruszyłeś wątek kampanii wyborczej...
          • Gość: mieszkaniec 75 lat Jeśli ktoś uważa ten pomysł za głupi to ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:48
            proszę pana rzecznika. Nie każdy kto jest przeciwny lodowisku jest w opozycji
            do zarządzających Częstochową. Jest pan zbyt młody żeby wygłaszać takie opinie
            i za smarkaty do Częstochowianina który przeżył w tym mieście 75 lat służąc mu
            społecznie. Dzisiaj niestety potrzeby są inne. Niech pan przejdzie się
            okolicami Katedry i porozmawia z dziećmi, głodnymi dziećmi. Kupił pan kiedyś
            tym dzieciom choćby jeden bochenek chleba? Jeśli nie to niech pan nie wygłasza
            takich opinii. Wstydź się pan.
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: Jeśli ktoś uważa ten pomysł za głupi to ma ra IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 31.10.05, 13:06
              Jak na 75-letniego mieszkańca jest pan bardzo operatywny: znakomita obsługa
              komputera, tyle wpisów z internetu, z tego samego komputera, pod różnymi
              nickami... :-))).

IL
              • Gość: 75 lat Re: Jeśli ktoś uważa ten pomysł za głupi to ma ra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:25
                Jak widać, żadnej merytorycznej opinii nie można się po panu spodziewać.
      • Gość: Roman Re: "TYLKO LODOWISKA NAM BRAK W CZĘSTOCHOWIE..." IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:52
        Na wstepie-do młodzieżówki nie należę,komuchem nie jestem lecz sądze że takie
        pieniądze za wynajęcie lodowiska(przynajmniej niech wynajmują za darmo łyżwy dla
        tych biednych dzieciaków) to pomysł nie tyle co chybiony lecz śmierdzący lewym
        interesem.Tak samo kolonie dla najuboższych na które jeździ spora grupa dzieci
        urzędników i "przyjacieli królika".
        Uważam tak jak XX że powinno się ładowac pieniądze w takie rzeczy zamiast w
        więxienia i kuratorów ale...czy nie da się zorganizowac tańszej rozrywki dla
        tych biednych dzieciaków?(pomijam watpliwości-na czym ta bieda będzie się
        slizgać,chyba na trampkach).
        300 tysięcy na dwa lata-zakładając że będzie użytkowane góra 5 miesięcy w
        roku-mnożąc przez dwa lata to i dzieląc przez ową sumkę to wychodzi ok tysiąca
        dziennie-a to już sporo.No ale władzom łatwo wydaje się nieswoje pieniądze.
        Ja tu widzę niezły szwindel i tyle-niech podadzą kto prowadzi ową firemkę
        wynajmującą lodowiska a wszystko stanie się klarowniejsze.
        I to jest moje zdanie.
        A jeśli ktoś ma inne-niech idzie się poslizgać.
        • Gość: Angela Re: Do Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:20
          Mój drogi Romanie, a gdzie uczyłeś się języka polskiego? od kiedy piszę się "
          przyjacieli"? PRZYJACIÓŁ!! Taka forma jest poprawna. Ale bardziej chodzi mi o
          fakt wyjazdu na kolonie sponsorowane dzieci urzędników. To akurat bardzo mnie
          zabolało. Masz takie dane? Podaj je publicznie!! Nie wiem jak jest w innych
          ośrodkach, ale w ognisku, w którtym pomagam dzieciakom, nie ma takiej
          możliwości. Gdybyś wiedział ile kosztuje wysiłku znalezienie funduszy na
          jakikolwiek wyjazd nie pisałbyś takich bzdur. Na Starym Rynku, na ul. Koziej
          jest Ognisko Społeczne "Otwarte Drzwi". Podejdź tak kiedyś w wolnej chwili,
          zobacz ile radości mają dzieci, którym dano możliwość odrabiania lekcji w
          warunkach, które dla nas są "normalne". Zobacz ile wysiłku te maluchy wkładają
          w upiększanie pomieszczeń Ogniska. Jak się przekonasz co znaczy dać coś komuś i
          zobaczyć w podziękowaniu radość i uśmiech wtedy napisz, czy nadal Twoim
          zdaniem można inaczej dać szansę tym dzieciakom. I nie bronię tutaj urzędników,
          czy UM. Uważam, że to akurat był wyjątkowo trafiony pomysł.
          • Gość: MatkaCzęstochowska DO ANGELI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:27
            Kochaniutka a ty co tak przed orkiestrę? Czyżbyś czuła się zagrożona w swoim
            miejscu pracy że tak słodzisz idiotom co ten pomysł zrealizowali? Jakaś
            niedowartościowana jesteś chyba. Nie wiem czy jesteś matką ale jak według
            ciebie dla biedych dzieci potrzebna jest ślizgawka to jestem za aborcją.
            • Gość: xx Re: DO ANGELI IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 13:01
              Po prostu Angela cos robi dla biednych, pokrzywdzonych dzieci.

Nikt jej za to nie placi. I zna troche potrzeby takich dzieci.
            • Gość: Angela Re: DO "MatkiCzęstochowskiej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:35
              "Kochaniutka" - nie jestem zagrożona w swoim miejscu pracy, nie jestem związana
              z UM jeśli o to chciałaś zapytać. Ja też jestem za aborcją, ale nie wybiegam z
              tym przed szereg, czytaj ze zrozumieniem teksty pisane, to może bedziesz
              wiedziała o czym tutaj jest mowa. A uważasz, że biednym dzieciom rozrtywka się
              nie należy? Wstyd.
          • Gość: Roman Re: Do Romana IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:39
            Dobra,moja droga-może w afekcie walnąłem byka lecz czepianie się takowych w
            wypowiedziach to oznaka braku rzeczowych argumentów.
            Co do bogatych dzieciaków wśród kolonistów sposnsorowanych to chyba nie sądzisz
            że podam konkretnych danych-wnioskuje z obserwacji-nieraz miałem styczność z
            takowymi.
            Gdzie?Musisz uwierzyć na słowo-nie chcę się demaskować.Prawda jest taka że pomoc
            biednym to taka pewnego rodzaju przykrywka-potrzebujący dostaną ochłapy.
            No ale powróćmy do sprawy lodowiska-jest już,zapłacone,zapewne nie tylko dzieci
            się cieszą na jego widok(gdybyś widziała jak cieszy się włascicel owego)-powiedz
            mi-na czym te biedne dzieciaki będą jeździć-czy o tym też pomyślano-to tak jakby
            biednym dawac zupę w woreczku-bez talerza i sztućców.
            Co do Twojej działalności-chwała Tobie lecz czy możesz powiedzieć że niczego wam
            nie brakuje i "mała" dotacja,taka np. w wysokości 50 tyś. złotych nie przydałaby
            się na rozwój i stworzenie kilku kolejnych sekcji zainteresowań-bo nie
            zapominajmy-nie jesteśmy Finami i zainteresowania nasze nie kończą się na
            łyżwiarstwie.
            Dla mnie całe to lodowisko to tak jakby dac głodnym i zmarźniętym wesołe
            miasteczko-jak sa głodni i przemarźnięci to niech się przynajmniej pokołują.
            • Gość: Angela Re: Do Romana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:44
              Owszem, dotacja przydałaby się, ale nie siedzi nikt z zalożonymi rękami i nie
              przygląda się. Można uzyskac w wielu źródłach dotacje - banki mają odpowiednie
              fundusze, ale sądzę, że znajdą sie wśród tych troszczacych się o biedne dzieci
              Forumowicze, którzy podaruja kilka par łyżew po swoich pociechach. To byłby
              namacalny dowód na fakt troski.
              Romanie, przepraszam, faktycznie to było nieeleganckie.
        • Gość: IL TANIO, PROSZĘ PANA, TANIO.... IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 31.10.05, 12:52
          Lodowisko stworzono na drodze przetargu. Cena za dwa lata. Kolejni oferenci
          chcieli dwa razy więcej.
          Radzę zapytać w innych miastach ile kosztuje to u nich, i dlaczego w
          Częstochowie tak tanio. Koszt utrzymania w ciągu roku lodowiska przy ul.
          Sobieskiego po odliczneniu przychodów za bilety to 350 - 390 tys. złotych.

Chodniki też kosztują, a budować je trzeba. Takie jest życie, że nic nie jest
          za darmo, a gmina żeby zaspokoić potrzeby - wydać pieniądze musi :-).
          IL

IL

• Gość: rozpacz IDIOCI ZARZĄDZAJĄ TYM MIASTEM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:10
      Mieszkam tu od przeszło 10 lat i ciągle mnie zaskakujecie Panowie i Panie z
      Samorządu! Wyścigi w głupocie! Możecie się ścigać z rakietami! Głupota
      osiągneła szczyt góry lodowej!
    • Gość: mieszkanka BIEDNYM DZIECIOM LODOWISKO? TALERZ ZUPY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:15
      Co za kretyn wpadł na ten debilny pomysł. Lodowisko dla biednych dzieci!
      Zwariować można! Mam nadzieję że Bóg wam wybaczy samorządowcy! To woła o pomstę
      do nieba. Lodowisko zamiast talerza gorącej zupy!!! Panie Leśnikowski, niech
      Pan za przeproszeniem nie pieprzy głupot.
    • Gość: racjonalista KTOŚ Z SAMORZĄDU SIĘ POŚLIZGNIE I UPADNIE NA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:22
      mordę... Latem proponuję zerwać nawierzchnię na starym rynku wykopać dół i
      zrobić bajoro z tego lodu co zacznie topnieć!!!
    • Gość: jasiu... A efekt i tak nie ten, którego się spodziewali. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 12:52
      Może ktoś z UM liczył, że zorganizowanie slizgawki za cenę tysiąca zasiłków z
      MOPS-u zmobilizuje ludzi, którzy tam mieszkają do zagłosowania w najblizszych
      wyborach na ich dobroczyńcę? Być może, choć ja w to wątpię. Teraz mamusia będzie
      wiedzieć dlaczego pani w MOPS-ie odrzuciła jej podanie o zasiłek na 750 kg węgla.

BO DZIECKO SIĘ MOŻE POŚLIZGAĆ!!!

I głosować raczej nie pójdzie. Chyba podobnie jak młodzież, ktora już zapomniała
      o koncercie na promenadzie, również finansowanym przez urząd. Ja rozumiem, jak
      się zapomniało ile zarabiał asystent na politechnice i technolog w Wykromecie,
      to wcale mnie takie decyzje nie dziwią. Rzeczywiście. Tym dzieciom najbardziej
      potrzeba ślizgawki. Do ciepłego schabowego to już by im się tak gęby nie
      wykrzywiały w uśmiechach.

A ty xx jak masz kumpli, którzy zainwestowali w ruiny na rynku, to będziesz za
      wszelką cenę popierał wszelkie inwestycje w tamten region. I dobrze - niech w
      takim razie rudery między Krakowską i Wartą zamienią sie w prawdziwe domy do
      mieszkania, a ich mieszkańcy znajdą we własnych mieszkaniach łazienki. Tylko
      skąd weźmiesz pieniądze, jak nikt tam nie chce zainwestować? A co do slizgawki...

Czy ktoś obliczy ile biletów na "Sobieskiego" można by kupić za tą kwotę i
      rozdac dzieciom np. na Koziej? Ten sam efekt, a chyba taniej.
      • Gość: xx Re: A efekt i tak nie ten, którego się spodziewal IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 13:07
        Wiecej mozliwosci zagospodarowania wolnego czasu przez mlodziez - mniej na
        wiezienia dla mlodocianych (i potem doroslych) przestepcow, ktorzy sa straceni
        dla spoleczenstwa.

Ta prosta recepta sprawdza sie na calym swiecie. Dobrze ze wreszcie zaczyna byc
        stosowana w Czestochowie.

Na tym zakoncze swoj udzial w tym watku,

P.S. I jeszcze jedno: mniej politycznej demagogii, wiecej zdrowego rozsadku.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SUMUJĄC DYSKUSJĘ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 31.10.05, 13:20
        Uprzejumie donoszę, że w sprawie budowy ślizgawki nie wnoszono sprzeciwów nawet
        w Radzie Miasta, która jak wiemy, składa się z różnych politycznych opcji...
        Sumując dyskusję, a właściwie to co się zadziało, bo dyskutantów nie było wielu
        (radzę zmienić styl panu wpisującemu z częstotliwością karabinu maszynowego
        wpisy):
        musi to byc bardzo dobry pomysł, skoro z zazdrością można wypisywać tego typu
        rzeczy publicznie.

I jedna rada dla autora tych wpisów: zanim podejmiesz jakąś akcję, zastanów
        się, czy jej efekt nie jest odwrotny do zamierzonego.

IL
        • Gość: marek Re: SUMUJĄC DYSKUSJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 13:27
          zawsze może pan skasować post który panu nie odpowiada, nie jest pan na
          szczęście Bogiem.
          • Gość: jasiu... Sprawdziłem dochody IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.10.05, 14:24
            Sprawdziłem dochody przewodniczącego Rady Miasta (strasznie wolno się ładuje i
            dlatego więcej nie ściągałem), podzieliłem przez 12 i wyszło mi, że zarabiał on
            w swojej spółdzielni około 16 tysięcy zł. miesięcznie. Nie dziwię się, że nie
            było sprzeciwów na sesji Rady Miasta. Ja nie kwestionuję faktu, ze takie dochody
            temu panu się należą, ale fakt, że z takimi dochodami trudno wczuć się w
            sytuację osób z okolic Nadrzecznej jest wysoce prawdopodobny. To ostatnie
            stwierdzenie dotyczy też kilku innych osób zabierających głos w tym wątku.
            • Gość: xx Re: Sprawdziłem dochody IP: *.icis.pcz.pl 31.10.05, 14:36
              Jak ktos wiecej zarabia, to jest nieako zobowiazany wczuc sie w sytuacje osob
              ktore zarabiaja mniej.

Na przyklad, moze w jakis sposob podzielic sie z innymi swoimi dochodami. Jest
              wiele sposobow na to. Na tym polega solidarnosc spoleczna.

Mozna dlugo dyskutowac co jest bardziej potrzebne - miska goracej zupy czy
              slizgawka. Najogolniej mozna powiedziec ze i to i to. Pod wieloma wzgledami sa
              to rownorzedne potrzeby, szczegolnie w przypadku mlodziezy.

Smutne dziecinstwo bez zabawy i mozliwosci ciekawego spedzenia czasu to
              straszna rzecz, ktora na cale zycie zostawia slady nie do przezwyciezenia.

• Gość: Anna Re: SUMUJĄC DYSKUSJĘ IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.05, 15:25
          Cały czas myślałam że żyję w wolnym kraju, pan chyba nie rozumie co to "wolność
          słowa". A straszenie było domeną władz komunistycznych. Kim Pan jest? Myślę że
          to właśnie Pana argumenty są cienkie jak ten niby lód na ślizgawce.
        • Gość: xxx Re: SUMUJĄC DYSKUSJĘ IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 20:56
          Pisze Pan, że nie było sprzeciwu nawet w Radzie Miasta a co na to konserwator
          zabytków , czy on się wypowiedział na ten temat , jakie jest jego zdanie w tej
          kwestii ?
    • Gość: gosc... Re: Za ciepło na ślizgawkę IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 19:45
      dopiero 8-10:( ja juz chce lodowisko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka