Dodaj do ulubionych

Piotr ma teleskop

09.11.05, 07:23
Przeczytajcie sobie:
czestochowa.naszemiasto.pl/wydarzenia/532848.html
czestochowa.naszemiasto.pl/wydarzenia/535035.html
Ja myślałam, że takich młodych ludzi miasto, które rozsławiają powinno może
nie nosić na rękach, ale wspierać. Kwota 1500 zł dla miejskiej kasy to chyba
nie było dużo, można się było nawet złożyć pół na pół z wojewodą.
Mam nadzieję, że znany także z forum piotrusb_1 (chyba dobrze kojarzę) nie
zrazi się i będziemy znowu o nim słyszeć.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Piotr ma teleskop IP: *.hcz.com.pl 09.11.05, 13:44
      Podciagam, bo ciekawe
    • Gość: Mama Re: Piotr ma teleskop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:59
      Piotr nie zniechęca się porażkami i dalej "tropi" niebo.To wszystko co się wydarzyło,można skwitować jednym zdaniem:"Sukces ma wielu ojców,lecz porażka jest sierotą".Kiedy chłopak szukał rady,jak ruszyć dalej obietnicę wojewody,niewielu odezwało się z pomocą.Tylko ekipa częstochowska "Dziennika Zachodniego" opisała całą sytuację i dzięki temu chłopak ma teleskop.Najgorsza jest ta obłuda ,z którą przyszło się nam spotkać.Ale taka jest Polska ,taka władza i tacy ludzie...
      • segel Re: Piotr ma teleskop 09.11.05, 17:01
        A potem się dziwimy, że zdolna młodzież nam ucieka za granicę.
        • Gość: xkv Re: Piotr ma teleskop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:28
          On nie dostawał tak długo nagrody, bo jest z Częstochowy. Jakby to był ktos ze Ślaska - Katowic, Gliwic, czy Lublinca (tak ,zaraz by to podniesiono do rangi narodowego odkrycia i zrobiono ulice jego nazwiska w Lublincu) to od razu by się tym obnoszono na całą Polskę, pod sukces podpiął by się bezapelacyjnie wojewoda z kwota nie niższą niż 5000 zł, Buzek i cała slaska smietanka. Uczelnie typu Uś zaprosiły by go na swoje wykłady, planetarium w Chorzowie stałoby otworem. ALe jak jest z Częstochowy to i ciężko 1000 zł znależć, bo to kole w oczy jak prasa, radio i TV podawały "chłopak z gimnazjum w Czestochowie" a nie ze Śląska !

CHWDŚ !
          • yanoooosh Re: Piotr ma teleskop 09.11.05, 23:33
            ale o co wam chodzi wazne ze pomniki stawiaja to sie kazdemu przyda
            kazdemu mlodemu i zdolnemu potrzebny jest pomnik a nie jakis teleskop

zalosne to jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka