IP: *.trustnet.pl 23.11.05, 17:38
czy waszym zdaniem dobry nauczyciel to taki ktorego boja sie uczniowe, na
ktorego widok paralizuje strach.. czy moze lepszy jest nauczyciel ktory jest
raczej przyjacielem uczniow i mozna z nim pogadac na kazdy temat??
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiaa nauczyciele IP: *.trustnet.pl 23.11.05, 17:41
      oczywisccie sie pomylilam i mialo byc w temacie "nauczyciele"
      • Gość: UR Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:47
        Najgorsi są bezduszni, o lodowatym spojrzeniu. Masz 5 dzid bez obstawy a ona na dwa dni przed końcem roku stawia ci kolejną z zupełnym spokojem.
        • Gość: lol Re: nauczyciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:31
          UR to znaczy ze jestes debilem.....
      • Gość: madzia Re: nauczyciele IP: *.trustnet.pl 24.11.05, 11:14
        najgorszy to ten ktorego sie boja bo starch nie zawsze jest motywujacy. ja wole
        tych bardziej lajtowych, jak nauczyciel jest mily to bardziej chce mi sie uczyc
        na jego przedmiot niz na ten, ktory wiem ze i tak zawale :D
    • Gość: taja Re: kasiaa IP: 83.16.102.* 23.11.05, 17:52
      to jest tak jak powiedziała nasza pani od WoSU'U: Jeżeli ciągle wstawi asię banie, to o pewnym czasie uczeń przestaje zwracać na nie uwagę <mam 8 bań, czy mi zrobi różnicę jedna więcej?>

Najlepsi są nauczyciele potrafiący ucznia zrozumieć, ale muszą być surowi. Bezwsględnie.
      • malarz2 Re: kasiaa 23.11.05, 18:31
        Najlepsi sa nauczyciele sprawiedliwi. Skoro masz 8 ban to znaczy ze olewasz system. Malo nauczycieli daje banki za free.
        • Gość: marcin_r Re: kasiaa IP: 213.199.204.* 23.11.05, 20:26
          Właśnie dobrze gadasz. Nie ma się co litować nad uczniami, trzeba być
          sprawiedliwym. Jeśli jest się zbyt łagodnym to uczniowie tracą szacunek i
          "zlewają" wszystko. Nauczyciel-kumpel, ale znający granicę między nauką i czasem
          na rozrywkę.
    • Gość: j23 Re: kasiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:57
      znam jednego, który w poprzednimm wcieleniu był chyba gestapowcem,
      zadowolony z siebie sku.......... doprowadzający dzieci do histerii
      • t3d1 Re: kasiaa 24.11.05, 13:39
        Najlepszy jest ktory potrafi nauczyc wytlumaczyc i zrozumiec ucznia ! Jesli
        czegos nie rozumie to nie wrzeszczec na niego ze nei nie nauczyl tylko zostac z
        nim po zajeciach 10min i pokazac jak sie robi dane zadanie gdzie robi blad i jak
        musi sie czegos nauczyc, a zarazem nie moze byc za "mietki" bo uczniowie wejda
        mu na glowe i sobie nie poradzi :)
    • Gość: egon Re: kasiaa IP: *.du.simnet.is 24.11.05, 16:44
      ja nie chodze do szkoly - juz nie, ale jak pamietam jak balem sie jakiegos
      nauczyciela to zaczynalem sie jakac, moim zdaniem uczen powinien miec szacunek
      dla nauczyciela, a absolutnie nie powodowac aby uczniow na widok belfra
      ogarnial paralizujacy strach
      • Gość: j23 Re: kasiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:10
        tych sfrustrowanych psycholi jest coraz więcej
    • Gość: mila Re: kasiaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:42
      mialam lajtowa pania od polskiego,kiedy byly lekcje to byly ale mozna bylo sie posmiac na lekcji porozmawiac o zyciu i niby wiecej luzu bylo i wiecej umialam a teraz zmienila nam sie pani i jest sajgon sprawdziany do niczego ogolny strach przed lekcja ale nie powiem bo czasem tez jest luzna ale to musi miec dobry dzien...
      • Gość: gamoń Re: kasiaa IP: 212.160.108.* 25.11.05, 08:43
        Był fajny pan.Nie kazał się uczyć, to i piszesz z błędami. A jak by Ci trochę
        kota pogonił, to i by Ci trochę wiedzy przybyło, a na przyszłość by było jak
        znalazł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka