Dodaj do ulubionych

CSM Nasza Praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:53
Mieszkam na 1000-leciu,administratorem osiedla jest CSM Nasza Praca.Na
wszelkie sugestie są chyba głusi.Wymieńmy tutaj na forum czynności które
powinna zrobić Nasza Praca aby mieszkańcom 1000lecia żyło się
lepiej,wypisujcie co powinni zrobić w waszym bloku(naprawy,usterki itp)Bo z
tego co widzę ich rola sprowadza się tylko do zbierania czymszu.Może macie
jakieś perypetie z tą spółdzielnią?PISZCIE !W końcu może ktoś sie tam obudzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: prosze bardzo Re: CSM Nasza Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:08
      prosze bardzo, brudna, ciemna klatka schodowa, brak domofonów (wieżowiec) - a co za tym idzie nocujący bezdomni, dziwne ze inne wiezowce mają kafle na klatce schodowej,, inne mają nowe windy.....na co do cholerki idzie fundusz remontowy?
      brak domofonu powoduje rowniez wiele zniszczeń i kradzieży, snują się jakies leszcze którym przeszkadza tablica informacyjna, jednego dnia zostala powieszona a nastepnego juz wyla połamana,
      to tyle jak przypomne sobie cos to dopisze
      • Gość: rafia Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:22
        Od kilku lat nie można się doprosić o nasmarowanie karuzeli przed blokiem przy
        AK 53. Dzieci już od dawna się na niej nie kręcą, bo trzeba mieć sporo siły,
        żeby z miejsca ruszyła, a skrzypi przy tym niemiłosiernie. Ciekawe, czy tej
        wiosny ktoś sobie o niej przypomni.
      • Gość: misiek CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:38
        o tym nie powiedzą w kabnlówce Orion. A propos, ile kosztuje utrzymanie Tv
        Orion - antyprawicowej tuby prezesa z SLD?
        • Gość: snajper Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:25
          no własnie, jakie sa koszty utrzymywania kablówki, czy ona jest spóldzielcza
          czy prywatna? i ile tam osób pracuje?
          • Gość: sp niech powie rzecznik spóldzielni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:54
            niech sie wypowie tu rzecznik spóldzielni
          • Gość: spółdzielca Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:03
            cos tu jest nie tak, bo nikt nie chce powiedziec ile to kosztuje, czy
            spóldzielca ma prawo wejrzec w papiery?
            • Gość: prawnik Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:21
              tak. każdy spóldzielca może poprosić o zestawienie kosztów spóldzielni, a wiec
              i tv orion, jesli to własnosć spóldzielni. poniewaz spółdzielca jest tutaj
              podmiotem a nie prezes, który moze byc wynajetym z zewnatrz "fachowcem"
              • Gość: z marsa Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 01:17
                wystarcza trzy osoby jedna wydrukuje ulotki, druga złozy pismo, trzecia
                rozniesie żeby przyszli ludzie. my załatwimy autokary
        • Gość: zaniepokojony Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:03
          prosimy o zestawienie kosztów, czy je mozna znaleźć w internecie?
          • Gość: z marsa Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 02:34
            zestawienoe kosztów tak - w internecie na innej planecie
        • Gość: mieszkaniec Re: CZY O TYM MÓWIĄ W TV ORION? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.06, 00:03
          Proponuje chozić na zebrania,tam można uzyskć odpowiedż na każde pytanie,jeżeli
          komuś to nie odpowiada w każdy wtorek od godziny 15 przyjmują członkowie
          zarządu i każdy jest przyjęty.A jeżeli tego komuś się nie chce może pisać meile
          z pytaniami,adres na stronie spółdzielni.wgląd do dokumentów ma każdy człónek
          spółdzielni,również do planów i sprawozdań funduszu remontowego.Do wglądu są
          również bilans spółdzielni,analizy ekonomiczne i tp.Co rocznie w monitorze
          spółdzielczym publikowane są wyniki ekonomiczne spółdzielni.Proponuje więcej
          zainteresowania tymi speawami a napewno będzie mniej złóśliwych wpisów.Inórmuje
          również że wszystkie ulice wymienione w komentarzach są ulicami miejskimi i
          śpółdzielnia nie ma prawa na tych ulicach stawiać słupków .Domiasta należy
          obowiązek odśnieżania ównież parkingu przy blaszaku.
      • Gość: Mieszkaniec wieżow Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 22:43
        Nie musisz sobie za bardzo przypominać u mnie pomalowany blok wyglądał jak
        chlew po paru tygodniach i to za sprawą dzieci ludzi tórzy mają njwiększe
        pretensje o wszystko a sprząaczke traktują jak słóżącą.
    • Gość: maxxut Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:29
      O ociepleniu budynku można zapomnieć.Powycinali tylko rurki i teraz ogrzewaniem
      steruje komputer który dozuje ciepło w/g temp.panującej na dworze.W chacie
      zimno jak diabli pomimo że kaloryfery odkręcone na full.PCK
      • Gość: 1957 Re: CSM Nasza Praca IP: 195.117.153.* 03.01.06, 17:36
        To samo jest w ZGM też zimno w mieszkaniu,a oni mi wmawiają,że temp.18-19
        stopni jest właściwa.Ciekawa jestem czy u siebie w mieszkaniu też mają tak
        zimno.A swoją drogą PN mówiąco innego.
        • Gość: lokator Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:14
          U mnie to samo zrobili na PCK,byli na pomiarze temp.chyba ze trzy razy.Mają
          jakiś termometr od ruskich ,jak chciałem zobaczyć świadectwo legalizacji to
          niestety nie dane mi było.|za co tu sie płaci?A na wiosne łaskawie dadzą 150zł
          zwrotu i jeszcze aby sobie odliczyć od czynszu, a całą zime marzniesz...
          • Gość: Anka Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 11.01.06, 19:48
            Ni właśnie, czy ktoś coś wie na ten temat: dlaczego w blokach na Westerplatte
            jest tak zimno? SM "Nasza Praca" tłumaczy się, że niby wszystko w normie, 20
            stopni, noc nie przymarza do zupy to jest o'key! Ciekawe ile stopni ciepła mają
            prezeso spółdzielni u siebie w domeczku? Ponoć tu pisali że komputer steruje
            ogrzewaniem. No, ale komputer ktoś zaprogramował? To co to był Eskimos?
            przyzwyczajony że zasiada do komputera w futrze i rękawiczkach?
      • mshiri Re: CSM Nasza Praca 05.01.06, 22:39
        A może ma Pan przykręcone zaworki przy kaloryferach?U mnie tak było i nawet o
        tym nie wiedziałam.Do dzisiaj.
    • Gość: rocco Re: CSM Nasza Praca IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:11
      mieszkam na zupelnie innym osiedlu, tez chcialem zalozyc domofon i to na klatce
      w czteropietrowcu, niestety ale na domofon wszyscy musza sie zgodzic, bo takto
      koszty rosna i jest kicha :(
      • Gość: FDH Re: CSM Nasza Praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:20
        1000- lecie ZROWNAC Z ZIEMIA TEN SYF !!!!!!ZORAC I ZASIAC TRAWE, BYDLO
        (MIESZKANCY) BEDZIE MIALO GDZIE SIE PASC!!
        • Gość: Cygan Re: CSM Nasza Praca IP: *.21.pl 03.01.06, 23:28
          A tutaj na Księżycowej budyneczki ocieplone, również dachy,wymienione okna na
          klatkach schodowych,domofony i ludzie jakoś tak kulturalnie się wyrażają
          pozakładane na kaloryferach regulatory,nie ma to jak stare prawdziwe
          Tysiąclecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: fafik to wspólnoty mieszkaniowe a nie spóldzielnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:41
            spóldzielnie to skanseny komunizmu
    • Gość: edmol Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:31
      Wy i tak chyba nie macie najgorzej. Na 1000-leciu jest tylko kilka wieżowców,
      spojrzcie na Ostatni Grosz bądż Rakow, tam to dopiero strach wejść do takiego
      10-piętrowego molocha po zmmierzchu
    • Gość: spółdzielca CZAS NA ZMIANĘ ZARZĄDU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:43
      ZMIEŃMY ZARZĄD SPÓłDZIELNI!
      • Gość: 10000 Re: CZAS NA ZMIANĘ ZARZĄDU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 07:28
        Popieram zmianę zarządu spółdzielni,
        • Gość: sp Re: CZAS NA ZMIANĘ ZARZĄDU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 07:42
          popieram zmianę zarządu (chodźby dla higieny)
    • Gość: bronia Re: CSM Nasza Praca IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 04.01.06, 08:04
      A co powiecie na parkingi i od paru lat powstawiane słupki przy chodnikach na
      Broniewskiego? Totalny głęboki komunizm - uwalić mieszkańców. Nikomu nie
      przyjdzie do łba, że nie przypada już jedno auto na jeden blok.
      • Gość: wojtekk Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:46
        Ale sie popisali z odsieżaniem jak złoto,zamiast przy odśnieżaniu zbierać w
        jakieś wolne miejsce śnieg,to gdy przejechał pług to śnieg rozłaził się na
        samochody zaparkowane z boku.Bynajmniej tak było na parkingu przy przedszzkolu
        na PCK.I tak powstały 50cm zaspy z tyłu zaparkowanych samochodów.Żarty!
        • Gość: ul Wybickiego Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 04.01.06, 16:49
          Nie mam nic do zarzucenia oprócz zepsytego zamku w mojej klatce i nic nie
          robiącej sprzątaczki! W dniu zamieci śnieżnej ona sobie siedziała w klatce,
          zaspy były 40-50 cm wysokości i nigdzie nie dało się przejść.
        • Gość: Anna Misiak Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 11.01.06, 19:51
          Na Okólnej przy Biedronce zrobili to samo! Przecież tym pługowcom płacą za
          jechanie pługiem a nie za myślenie! A chyba nie oczekujecie że ktoś z Jaśnie
          nam panującego Zarządu Spółdzielni myśli?! i jeszcze zechce mu się tak wcześnie
          rano wyjść i pouczyć robotnika bezmyślnego. Pod biedronką samochody zostały
          zasypane i z przidu i z tyłu. Chciałoby się widzieć P.Szczukę jak macha łopatką
          przy zasypanym autku!
          • Gość: Anna Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 21:35
            Kto i jakim prawem posługuje się moim nickiem i nazwiskiem?!
    • Gość: joas14 Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:45
      Ta spółdzielnia to jeden syf!!!!! nasze klatki są koszmarne w mieszkaniach
      grzyby na ścianach,szkoda mówić ceny czynszu idą w góre a co oni robią ? nic
      popieram wszystkie uwagi można by książkę napisac o nich a inne spółdzielnie
      dbają o bloki malują place zabaw są super,mieszkańy dostaja worki na śmieci i
      wogóle wiele by pisać a u nas co ? nic sam sobie zrób przyszli w tamtym roku
      kratkę wymieniać przy dzwiach wejściowych pijani. koszmar jakiś.
    • Gość: xmans Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:02
      Nic nowego,naszego bloku to nawet nie ocieplili.Na zwrot kasy za wymianę okien
      trzeba czekać latami.Ciekaw jestem na co idą pieniądze płacone w czynszu i
      funduszu remontowym?Bynajmniej w moim bloku nie widać aby cos robiono.
      • Gość: Lenin mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:27
        dlaczego jak jest tak xle nie wymienicie prezesów?
    • Gość: SKALPEL Re: CSM Nasza Praca IP: *.hcz.com.pl 05.01.06, 01:07
      śledząc wasze wypowiedzi współczuję Wam takiego Zarządu a jest przecież bardzo
      prosty sposób aby poleprzyć sobie warunki w takiej Spółdzielni, po prostu co
      roku są zebrania grup członkowskich gdzie zgodnie ze Statutem tej
      Spółdzielni,możecie dokonać wyboru z prawdziwego zdarzenia swoich
      przedstawicieli. Na Walne Zgromadzenie , do Rady Nadzorczej i Rad Osiedlowych.
      Do tej pory stosuje się metode wprowadzania na członków do ZPC,RN i RO
      członków ,którzy są pracownikami tej Sółdzielni i jak mają oni bronić waszych
      interesów ,skoro mogliby stracić dobre posady. Niestety musicie swoją
      obecnością na Grupach Członkowskich wymusić zmian i dobrać takich ludzi co
      czuli by interes wasz a nie Zarządu . Pozdrowienia i będę oczekiwał zmian bo
      tak samo mam z Nimi na pieńku chociaż nie jestem waszym mieszkańcem i nie
      obawiajcie się, bo może Pan Prezes nie wie co jego podopieczni z Wami
      wyprawiają a Jako Przew.Rady Miasta nie jest w stanie objąć tylu zadań jakie na
      niego nakładacie i może należałoby Go wymienić . POWODZENIA !!!!!!
      • Gość: ab Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:46
        ale do tego trzeba czynów a nie pieniactwa na forum
        jeżeli chcemy lepszego zarządzania spółdzielnia to
        trzeba zacząć działać
      • Gość: Kurt Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:18
        Zgadzam się z Tobą w 100%.Pan prezes chyba zbyt wiele srok chwyta za
        ogon.Ciekaw jestem jak można pogodzić obowiąki na 2 posaadach,oj ciekawe.To nie
        jest taka robota że cały czas sie robi jedno.Trzeba mieć łeb na karku, atego
        chyba mu brakuje.Efekty widać gołym okiem.
        • lulek13 Re: CSM Nasza Praca 24.02.06, 13:26
          a jeszcze Rady Nadzorcze
      • Gość: matadorr Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:24
        Nie rozumiem jednej rzeczy.jest fundusz remontowy z którego są robione różnego
        rodzaju naprawy itp.Tylko jest jeden problem ,co się dzieje z kasą a efektu nie
        widać?Odpowiedz jest jedna:\\\\\\\\\\\coś kosztem czegoś,jedni nie mają nic a
        drudzy za ich kasę mają wszystko(czytaj:ocieplony blok,porządek na klatce)I tak
        właśnie wychodzą lokatorzy na tym,jedni mają coś inni wielkie G.Wystaczy
        pochodzić po 1000leciu i poparzeć.idealny przykład to bloki przy PCK, jedne
        odwalone jak złoto, a jeden stoi taki dziadowski.Najlepsze jest to że taka
        sytuacja już trwa kilka lat.Tak to wygląda jakby ktos lepszy mieszkał w tych
        wychuchanych.To jest jakaś paranoja.
        • Gość: Czesław Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 05.01.06, 13:32
          Pamiętajcie że nie wszyscy płacą za czynsz .
          Lista dłużników jest ogromna – wywieszali kiedyś takie anonimowe listy na
          kładkach z wysokością zadłużenia w poszczególnych blokach .
          Na 1000-leciu i tak jest spoko .
          Pozdrawiam
      • cudzik3 Re: CSM Nasza Praca 05.01.06, 22:28
        Skalpel - jesteś naiwny! Takie zebranka sa na dużo wcześniej
        elegancko "poustawiane" i nikt "niepożądany" się nie dopcha! Nasza klatka od
        nowości - jakieś 20 lat - nie była malowana, żarówki na korytarzach wkręcamy
        sami. A swoją drogą - czy funkcje w zarządzie CSM Nasza Praca sprawuje się
        dożywotnio? Może by tak kadencyjność jak w samorządach? Np. 2 kadencje 5-cio
        letnie i zmiana?
        • Gość: sekretarz partii Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:35
          to proste, trzeba wszystko mąrdze zorganizowac i czy poustawiaja czy nie
          przegłosuje sie - ludzie maja dość
      • Gość: Kolega Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 23:34
        Panie skalpel,jaki pan dokładnie poinformowany w sprawach spółdzielczych i jak
        pan wszystko wie i jaki pan zatroskany,szkoda że tej troski i wysiłku z pana
        strony jest tak mało na rzecz miasta co powinno być pana obowiązkiem.Daj pan
        już spokój z tym pouczaniem i wpisywaniem się pod różnymi ksywkami.Czy w swojej
        administracij zmieniłeś już pan władze , przecież jest pan taki kompetentny.
    • Gość: darek ZBIERZCIE PODPISY I ZROBCIE NOWY ZARZAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:28
      .
      • Gość: jakobin Re: ZBIERZCIE PODPISY I ZROBCIE NOWY ZARZAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:57
        co ty ludzie wola siedziec przed telewizorem
        • Gość: Fago Re: ZBIERZCIE PODPISY I ZROBCIE NOWY ZARZAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 12:20
          jak to sie robi - usuwa prezesów
      • Gość: guwaro Re: ZBIERZCIE PODPISY I ZROBCIE NOWY ZARZAD IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:06
        wywalić nierobów raz na zawsze. gdzie idą nasze pieniądze? wiadomo do ich
        kieszeni.
        • Gość: Pracujący Re: ZBIERZCIE PODPISY I ZROBCIE NOWY ZARZAD IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 22:32
          A ty guwaro nierobie co robisz rano o 9 w internecie,a może tak <ciężko>
          pracujesz w swojej NIROBIE.
    • Gość: kwiat 9 Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 21:08
      Czy pod wpływem "tej lektury " p.Prezes Szczuka dziś zafundował NAM na
      Kwiatkowskiego 9 nowe skrzynki pocztowe / pewnie dla zamknięcia ust
      nt.wydatków /? Tylko czy montowano je biorąc pod uwagę Pana wzrost? Przecież
      kilkunastu lokatorów będzie musiało klęknąć żeby wyjąć pocztę -chodzi o te
      najniższe.Proszę przyjść 40 kroków i sprawdzić.Ktoś powie , że inni by musieli
      stawać na palcach ale nic błędniejszego.Myślę ,że bez żadnych kosztów można to
      zmienić i liczę na to.

NIKT chyba nie poruszył tematu sensu założenia przy kaloryerach tych głowic do
      regulacji ciepla .To super afera.My nie rozliczamy się indywidualnie z
      pobranego ciepła , więc po co one są - to już lata . A widziałem takie głowice
      czy jak tam się one nazywają w sklepach po 45 zł .Policzcie ilu jest lokatorów
      i ile ich założono licząc średnio na mieszkanie 4-sztuki.Czy nie jest to
      podejrzana decyzja Panie Prezesie.MOŻE KTOŚ MI TO WYTŁUMACZY !!!Na innych
      osiedlach mają je ale rozliczają sie indywidualnie i opłaca im się oszczędzać a
      JA W ZWIĄZKU Z TYM NIE ŻYCZĘ SOBIE ŻEBY TEMPERATURĘ W MOIM MIESZKANIU DYKTOWAŁ
      KOMPUTER czyt.PREZES.ODEZWIJCIE SIĘ BO WAM TEŻ JEST ZIMNO.
      • Gość: Ankaretta Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 21:39
        Mnie bardziej od wysokości zawieszenia skrzynek bulwersuje, że po kluczyk od
        własnej skrzynki trzeba jechać do administracji na ul.Westerplatte, oczywiście
        w godzinach ich pracy. Czyli co? mam wziąć dzień urlopu bo w Naszej Pracy
        zachciało się komuś wymieniać skrzynki??!! A nie mogłaby roznieść kluczyków
        Pani sprzątająca klatkę? Jak podwyżki czynszów to może roznosić? Ciekawe kto
        odpowie jak nie odbiorę ważnej przesyłki bo nie będę mogła się do niej dostać?!
        • Gość: Mieszkaniec Re: CSM Nasza Praca IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.06, 22:08
          Myśle że nowe skrzynki to nie żadna łaska ani fuda,wszyscy za to placimy bo
          szanowny sejm przyjął ustawe że wszyscy administratorzy mają obowiązek wymienić
          skrzynki na format w którym mieści się korespondenćja a4 na swój koszt,dawniej
          robiła to poczta na swój koszt.To chyba w ramach taniego państwa.
      • Gość: Ciełpownik Re: CSM Nasza Praca IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.06, 22:22
        Wolisz ciepło w mieszkaniu regulować oknem?Podzielniki w mieszkaniach to jrst
        oszustwo i cały zachód od tego odchodzi,pytałem w spółdzielni czy do tego sie
        przymierza odpowiedzieli że po zakończeniu modernizacji węzłów cieplnych i
        montażu zaworów termostatycznych moą to zrobić w każdej chwili alr musi się na
        to zgodzić 90% mieszkańców z danego budynku bo oni na siłe tego robićnie będą.
        • Gość: kwiat9 Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 13.01.06, 23:50
          To prosze mi wytłumaczyć jak to robią na Północy / mam tam rodzinę /.Przy
          normalnym użytkowaniu - czyt. ogrzewaniu ludzie tam dostają zwroty za
          ogrzewanie nawet ok. 600 zł.A co z tymi wydatkami na te regulatory przy
          kaloryferach skoro nie można opomiarować mieszkań.PO CO ZAŁOŻONO ? Tyle
          pieniędzy " w czyjąś kieszeń ".Może ktoś mnie poprze bo nikt nie widzi problemu.
          • Gość: Ciepłownik Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 14.01.06, 09:03
            To bardzo proste.Na polnocy Spoldzielni powstalej1982 r.budynki zasilane sa w
            cieplo z wymiennikow grupowych.w naszej pracy wszystkie budynki maja wezly
            hydroelewatorowe to znaczy bez mozliwosci regulacji pobranego ciepla nawet przy
            plusowej tem i otym decydowala cieplownia.Aby to zmienić trzeba było wymienic
            wezly na wymiennikowe kompaktoe a warunkiem ich pracy sa zawory termostatyczne
            na grzejnikach.Sa wymierne oszczednosci co roku mieszkancy maja zwroty w 2005
            r. bylo to okolo 250 zl na jedno okolo 50m mieszkanie.I to bez żadnych
            podzielnikow.Znam tez opinie z polnocy i troche bujasz jak piszesz
            • Gość: Kwiat 9 Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 15.01.06, 08:30
              CIEPŁOWNIU!To miło poczytać takie kompetentne wypowiedzi i jeszcze przyznać Ci
              rację /chyba na tym powinny polegać dyskusje /.Rzeczywiście, rozmawiałem ze
              znajomymi z Północy którzy mieli duże zwroty za ogrzewanie 500 - 600 zł .Teraz
              coś tam pozmieniała SM Północ i ludzie którzy oszczędzali i mieli zwroty niech
              o nich zapomną w przyszłym roku a i tak muszą oszczędzać żeby z kolei nie mieć
              dużych dopłat.Ty CIEPŁOWNIKU NA PEWNO WIESZ O CO CHODZI I NAM TO
              WYTŁUMACZYSZ.Pozdrawiam i bądż NASZYM doradcą - ciągle obiektywnym , dbającym o
              kieszenie mieszkańców TAKICH NAM POTRZEBA W SPÓŁDZIELNI.
    • Gość: Zainteresowany Re: CSM Nasza Praca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.06, 22:59
      Mieszkam w budynku komunalnym (wspólnota mieszkaniowa)na sobieskiego i chcę
      zamienić mieszkanie na Tysiąclecie bo mam tam rodzine i uważam że jest to
      najbardzej zielona i najbardziej zadbana dzielnica.Zaitresowanych i
      niezadowolonyh prosze opo danie kotaktu.
    • Gość: jojo Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 14.01.06, 00:07
      Oho,widze że już się zaczyna kampanija do wyborów samorządowych i swój swojego
      na wszelki wypadek chce wyeliminować.A to jest polska właśnie.
      • Gość: kwiat 9 Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 14.01.06, 08:27
        Co mają wspólnego problemy mieszkańców i zwrócenie uwagi na dziwne działania
        prezesa z " kampaniją " wyborczą - obrońco p. Szczuki ? A w " polsce " mamy
        prawo się odezwać .
        • Gość: Wyborca Re: CSM Nasza Praca IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.06, 09:13
          Rusz glową kwia9,zobacz jak wyglądają budynki i otoczenie w ZGM,Hutniku czy
          innych społdzielniach,nasza praca to przy nich perła i co cisza ,bo tylko
          Szczuka jest radnym i tylko jego oplucie daje szanse innym a że jest prezesem
          s_ni to zawsze będzie temat
          • Gość: Kwiat 9 Re: CSM Nasza Praca IP: *.man.czest.pl 15.01.06, 08:11
            Do WYBORCY. a TY rusz d..ę i rusz się poza Nasze miasto.Jeśli cieszysz się ,że
            masz lepiej niż w innych spółdzielniach CZ_WY to ...szkoda gadać, bo widzę ,że
            do szczęścia CI niewiele brakuje.
            • Gość: mieszkaniec Re: CSM Nasza Praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 15:32
              Zakładając ten wątek na forum nie miałem na myśli ani zamiaru iść aż tak daleko
              aby obalać zarząd spółdzielni.Podkreślam że nie jestem i nie byłem związany z
              ugrupowaniami partyjnymi,tak więc gadanie o jakiś wyborach jest nie na miejscu.
              W temacie oraz w mojej pierwszej wypowidzi jest tylko nakierowanie na opinie na
              temat pracy spółdzielni i administracji osiedla skierowane do mieszkańców
              osiedla 1000-lecia.Skłoniło mnie do napisania tego postu to że jestem klientem
              spółdzielni jako najemca lokalu, a jesli płacę to wymagam,nie mam zamiaru tylko
              nosić do spółdzielni kasy ale i w pełni skorzystać z praw przysługujących
              członkowi spółdzielni.Jak by nie było prowadzenie takiej spółdzielni to
              inwestycja i interes,przecież czyn społeczny to już dawno zapomniany element
              minionej epoki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka