Dodaj do ulubionych

Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:51
Przesadzili z tym odwołaniem, dowiedziałem się dopiero przed halą.
W tygodniu nie będę miał możliwości oglądnięcia meczu, czy oni o tym pomyśleli. Zgadzam się że jest to tragedia z zarwaniem tej hali ale jak na drogach dziennie ginie kilkanaście istnień ludzkich to nikomu do głowy nie przychodzi żeby robić żałobę narodową. Załoba ta to raczej promocja dla gazet, TV, radia żeby mieli o czym pisać i mówić, bo z żałobą to niema nic wspulnego, oni się tylko na tym dorabiają. Paranoja
Obserwuj wątek
    • Gość: Malak_Al_Rahim Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:57
      Nie wiem czy jesteś bardziej żenujący czy bardziej głupi. Ach 66 osób ginąc nie
      pomyslało że TY!!! nie obejrzysz meczu. Jak oni mogli umrzeć akurat jak TY!!!
      chciałes obejrzeć mecz. A to ci zepsuli plany na niedziele. A masz ty w sobie
      odrobine współczucia, czujesz rozpacz ich rodzin, czy masz tylko instynkty
      kibola w sobie???!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: UR Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:04
        doczytałeś do końca, ja bardzo wspułczuje rodziną ofiar tylko że władza, media, wyrabiają sobie wizerunek na ich tragedi życiowej. Przepraszam za zbyt surowe słowa. Powiesiłem sobie dzisiaj na antence samochodu czarną chustkę. A czy nie lepiej byłoby zrobić minutę ciszy dla uczczenia tych ofiar na meczu, i rozegrać go w spokoju.
        • inna-bajka Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa 29.01.06, 17:12
          No widzisz i na tym polega różnica w cierpieniu.
          Ja osobiscie nie trawie ostaentacyjnych wstążek na antenkach lub stawianie
          świeczek na oknach albo inicjowanie świeczek na forum.
          Tylko odwołanie takich imprez jest wyrazem szacunku i zrozumienia dla rodzin.
          Wiadomo, że dziennie umiera setki ludzi, ale to jest nie do uniknięcia.
          Natomiast to jest tragedia na całą Polskę, wiele osób ma nadzieję wiele tej
          nadzieii nie bedzie miało przez wiele lat.
          Zaczną się oskarżenia, posądzenia, lansowanie polityków, szukanie winnych,
          dochodzenia, cała pokazówka.
          Ale to my, zwykli ludzie, tacy jakich nas miliony powinniśmy pokazać, że nie
          mamy ochoty na zabawę gdy inni tracą sens życia.
          Odpowiedz sobie na pytanie czym jest mecz w obliczu utraty kogoś bliskiego.
          Pomyśl, proszę.
          • Gość: UR Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:23
            w takim razie- jesteśmy różni jeżeli chodzi o oddawanie komuś szacunku...
            • inna-bajka Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa 29.01.06, 17:30
              Tak, jesteśmy.
              Tylko nigdy nic na ten temat nie powiedziałam. Poprostu nie wiążę wstążek, nie
              zapalam świeczek i nie podpisuję się pod wątkami uczcijmy minutą ciszy. Każdy z
              nas inaczej to przeżywa i to trzeba również uszanować.
              Poprostu, po ludzku ..... W tej kwestii, możesz mieć swoje zdanie, tylko nie
              pisz tak, bo komuś może naprawde serce się ściskać w tej chwili.
              Żałobę nosi sie w sercu a nie na pokaz.
            • Gość: agusia_1988 Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:12
              w kazdy dzien mozemy sie wybrac na mecz.a rodzina ofiar zamiac wybrac sie np na mecz beda chodzic na cmentarz.
            • Gość: UR podrobiony UR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:32
              Gość portalu: UR (podszyty) napisał(a):

> w takim razie- jesteśmy różni jeżeli chodzi o oddawanie komuś szacunku..

tych zdań ja nie napisałem !!!!!!, ktoś się się podszył tylko pod ten post, a wątek jest mój (niestety zostałem źle zrozumiany)
        • Gość: xxx Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:27
          Te UR paranoja owszem jest ale TYLKO w twojej głowie.
    • Gość: 123 Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:23
      Kolejny ktoremu te 66 osob popsulo popołudnie...
      • Gość: storima Po prostu mnie rabnelas... IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 17:32
        inna-bajka napisała:
        > Ja osobiscie nie trawie ostaentacyjnych wstążek na antenkach lub stawianie
        > świeczek na oknach albo inicjowanie świeczek na forum.

Poniewaz nie moge sie udac osobiscie na miejsce katastrofy i zapalic tam swieczki
        pale swieczke w oknie. I nie incjuje niczego. Napisalem po prostu, ze swieczka
        od poludnia poza Ojczyzna tym prostym , dla Ciebie nic nieznaczacym gestem,
        moge symbolicznie polaczyc sie symbolika plonocej swiecy ze Slakiem.

Nie jest dla mnie istotne jak kto wyraza swoja empatie w obliczu tragedii.

Byloby to z mojej strony wielkim nietaktem wypisywac czy "trawie" takie czy inne
        formy zaloby.

Nie masz za grosz wyczucia. I swiadomie badz nie swiadomi ublizasz innym.
        • inna-bajka Re: Po prostu mnie rabnelas... 29.01.06, 17:38
          Żle mnie zrozumiałeś, przykro mi i za Ciebie i za siebie.
          • Gość: storima Re: Po prostu mnie rabnelas... IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 17:53
            Najistotniejsze w tych zalobnych symbolicznych, naszych kulturowych gestach jest
            to, ze gdy ktos zobaczy przewiazana krepa samochodowa antene, opuszczone na pol
            masztu panstwowe, miejskie flagii badz kilka swieczek w oknach, badz jak tu
            Francuz, ktory o tragedii wie z mediow, to ludzie w roznych miejscach, odleglych
            miejscach ta chwila spojrzenia polacza sie duchowa refleksja ku pamieci ofiar
            tragedii i wspolczuciu ich rodzin.
            Nie pale przeciez tutaj swiecy, aby zwrocic uwage na moje okno, badz cokolwiek
            promowac. Taka jest moja tradycja w ktorej sie wychowalem i ta tradycje
            pielegnuje ku pamieci. Jak swiece na grobach w Dniu Wszystkich Swietych.
            Jak kruchosc ludzkiego zycia, symbol dopalajacej sie swiecy, badz swiecy ktorej
            ej dopalic sie niepozwolil ot taki podmuch wiatru...
            • inna-bajka Re: Po prostu mnie rabnelas... 29.01.06, 18:12
              Takie jest Twoje zdanie i odczucie, poczucie potrzeby zrobienia takiego gestu.
              I nie mam zamiaru Ci tego zabierać. Naprawdę można dyskutować o tym godzinami i
              każdy z nas z pewnościa badzie miał swoje niepodważalne racje. Tyle bedzie zdań
              ile ludzi i to jest nasze prawo do wolności i sposobu wyrażenia siebie.
              Naprawdę, wybralismy sobie feralne okoliczności na wymianę zdań.
              Jeśli uraziłam to przepraszam, ale swojego zdania nie zmienię.
              • Gość: storima Re: Po prostu mnie rabnelas... IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 18:41
                inna-bajka napisała:
                > Takie jest Twoje zdanie i odczucie, poczucie potrzeby zrobienia takiego gestu.
                > I nie mam zamiaru Ci tego zabierać. Naprawdę można dyskutować o tym godzinami i
                >
                > każdy z nas z pewnościa badzie miał swoje niepodważalne racje.

Nad tym sie nie dyskutuje.
                To jest takt, wyczucie i szacunek wobec odczuc innych.
                • inna-bajka Re: Po prostu mnie rabnelas... 29.01.06, 18:45
                  Noooo, nareszcie konsensus.
    • Gość: do UR Re: MOCNO PRZESADZIŁEŚ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:05
      Nie pomyslałes o tych co cierpią, a mogło to sie przytrafić twoim biskim wtedy
      byś krzyczał, że nie pozwalasz na impresy spotowe???, zastanów się to wielka
      tragedia zgineło duzo ludzi i co znaczy ten mecz wobec tej licznej śmierci, dla
      mnie stray życie człowieka znaczy więcej niż to czy ty zobaczysz ten swój mecz
      czy nie i zacznij myślec EGOISTO
      • Gość: prawdziwy UR Re: MOCNO PRZESADZIŁEŚ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:41
        Gość portalu: do UR napisał(a):

> Nie pomyslałes o tych co cierpią, a mogło to sie przytrafić twoim biskim wtedy
        > byś krzyczał, że nie pozwalasz na impresy spotowe???, zastanów się to wielka
        > tragedia zgineło duzo ludzi i co znaczy ten mecz wobec tej licznej śmierci, dla
        >
        > mnie stray życie człowieka znaczy więcej niż to czy ty zobaczysz ten swój mecz
        > czy nie i zacznij myślec EGOISTO

Pewnie tak, ale w takiej chwili niewiem czy rodziny mają czas na zwracanie uwagi na to że jakiś tam mecz się odbył czy nie. Ważne jest to żeby rodzinami tych co zgineli zajeli się psychologowie by wyszli z tego wstrząsu jak najszybciej, a władze niech dadzą im jakąś rente czy zapomoge ale nie tylko na czas medialnej burzy, tylko do końca życia (tylko nie jakieś grosze).
        A z mojej strony przesyłam wyrazy głębokiego smutku z powodu tej TRAGEDI
    • iskierkka Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa 29.01.06, 18:38
      A skąd wiesz czy na Hali Polonia śnieg jest usunięty?
      Już nie podziwiam Twojego zapału do sportu:(
      • Gość: x2x Re: UR-to ignorant!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:50
        UR straszny z ciebie egoista aż strach pomyslec jakim jestes czlowiekiem.
    • Gość: Tama Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:31
      Dla mnie to woje zdanie jest paranoją. Być moż etragedia kogoś bliskiego obudzi
      cie z letargu znieczulicy. Oddawałam krew o 12 w Cz-wie , byli tam kibice z
      Olsztyna i nkt nie protestował . Skoro mecz dla Ciebie ważniejszy niż zycie i
      oddanie szcunku tym wszystkim ludziom to weź sobie urlop lub zrezygnuj z innych
      przyjemności.
    • Gość: Kasiaaa Re: Paranoja, odwołali mecz AZS. O -- AZS CZe-wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:29
      Ludzie jestem w SZOKU!!!Jak mozna byc takim GBUREM???Wydazyla sie tragedia
      ktora pochlonela tak wiele istnien...A Ty idioto piszesz ze mecz odwolali!!!
      Lepiej idz na Jasna Gore na kolanach i podziekuj Bogu ze nikt z twoich bliskich
      nie zginal.W jakim my swiecie zyjemy???Paranoja...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka