Gość: t_gawron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:22 Miasto Wam nie pomoże. Jeszcze nikomu nie pomogło. Nieudolni urzędnicy mogliby co prawda powołać specjalny zespół do zbadania tej sprawy, ale badać skończyłby we wrześniu 2007.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: POLO Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:40 t_gawron spadaj do Afryki , precz z tym gównem syfiaste budy i ten syf , wole kupici badziewiw chinskie w cieple niż w deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:58 to mamy kapitalizm czy socializm w koncu?? jesli chinczykowi oplaci sie wynajac powierzchnie drozej wraz z wszystkimi korytarzami itd i sprzedawac towar tak zeby mu sie oplacalo to chwala mu za to, te budy strasznie wygladaja, ludzie sa niewykształceni i boja sie inwestowac bo myslam sobie ze zainwestuja w hale, beda placili za utrzymanie i mniej im sie zostanie zarobku, w tym wypadku jesli nie chceili wynajac to teraz niech nie maja pretensji - kasy w portfelach co raz mniej wiec sie moze cos zaoszczedzi kupujac u chinczykow (pod warunkiem ze znajdzie sie cos dobrej jakosci :] ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt może SLD im pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:03 towarzyszu kandydacie - won tam gdzie twoje miejsce - do mauzoleum na Placu Czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jakże Re: może SLD im pomoże z PISem dokonać żywota IP: 212.87.244.* 03.04.06, 23:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:10 najlepiej protestowac...nam sie wszystko nalezy! ja osobiscie mam juz diśc patrzenia na ten super zurbanizowany fragment ścisłego centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami ? IP: 61.68.168.* 04.04.06, 02:54 Kupcy walcza z wrona ! kawka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami ? IP: *.hcz.com.pl 04.04.06, 06:56 Ludzie dajcie sie tym Chińczykom wykazać ! Niech się wykażą i zobaczymy kto jest lepszy dla zwykłego klienta. Konkurencja zdrowa powinna byc bo na tym zyskamy My klienci !!!! Jak bedą sprzedawać szajs to ludzie się poznają i nie będą kupować !!! Bo mnie nie stać na szajs by potem drugi raz kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 07:32 Mam mieszane uczucia co do chińczyka w Megasamie, natomiast jestem absolutnie za przeniesieniem straganów w inne miejsce, poza ścisłe centrum. Te stragany obniżają nasz poziom wrażliwości estetycznej i przestajemy reagować także na inne dziadostwo w mieście. Z tego co wiem miasto już dawno chciało z tym zrobić porządek, ale to wszystko stoi na prywatnym gruncie, a właściciel wszystko blokuje (podobno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 07:50 Oczywiście że w centrum miasta nie powinno być bud handlowych z takim wygladem jak te. Na promenadzie, u Jagiellończyków czy na placu czerwonym potrafili jakoś zrobić z tym porzadek, strasznie szpecą miasto te budy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękna i sexi Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:37 mam nadzieję, że chinczycy tam sprzedający będą przystojnymi, skośnookimi brunetami i że będą tam rózowe bluzeczki, białe kurteczki i paseczki z klamerkami w kształcie motylków z malutkimi brylancikami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v1 Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.czestochowa.agora.pl 04.04.06, 09:41 Problem w tym, że kupcy boją się, że Chińczycy będą sprzedawali dokładnie taki sam chiński chłam - a może trochę lepszy - jak oni mają na swoich straganach. Tyle, że taniej, w ciepłym i czystym wnętrzu i z milszą obsługą. Na szczęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytownik.info ceny u chińczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:56 Koszulki kolorowe z krótkim rękawkiem u nich będą po 23 zł i nawet nie chińskie a tureckie :-) Może nie taki diabeł straszny jak go malują... Fakt zamieszania już na robili -------------------- SZUKASZ???? www.wizytownik.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.21.pl 04.04.06, 10:34 Głupcy samiście sobie winni. Trzeba było brać jak dawali. Teraz pójdziecie z torbami - wcale mi Was nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.grosz.prenet.pl 04.04.06, 10:55 dokładnie aa . aż mi wstyd , że niektórzy są tak żałośni . i to ma być moje miasto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsl Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:00 "Nie dla bud handlowych w centrum miasta!!". Nareszcie jest okazja by zniknęły - szkoda tylko że nie w wyniku przekszatałcenia w centrum handlowe ale wycięcia przez konkurencję. Jak to mówią głupota nie boli... "handlowcy". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.org 04.04.06, 12:10 przecież to jest chore !!!!!! będą strajkować bo konkurent ma tańszy towar, no to przecież skandal!!!! wystraszeni są bo chińczyk będzie miał ten sam badziew ale tańszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izek Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:24 to sie wyprowadz i proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.grosz.prenet.pl 04.04.06, 13:32 z podkulonym ogonemtak jak ty ? wolę zostać i zmieniać na lepsze . a że głupków nie brakuje to trudno . nikt ich oszczędzać nie będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Problem zupełnie w innym miejscu IP: 82.160.8.* 04.04.06, 12:19 Myślicie może, że włascicielkami tych straganów na placu za megasamem (i w kilku innych miejscach naszego miasta) są moze te biedne, przemarznięte ekspedientki, które tam sprzedają? Nic bardziej mylnego. One są tam tylko zatrudnione, często bez umowy o pracę, sprzedając taki sam kiepski towar, jaki zapewne pojawi się w Megasamie. Dla nich jest to okazja, bo Chińczycy też będą potrzebować ekspedientek i zamiast stać na mrozie i w upale będą mogły pracować u Chińczyka prawdopodobnie w znośniejszych warunkach i chyba nie za mniejszą kasę. A problem ma kilku cfaniaczków, którzy stworzyli sieć bazarowych budek, dostarczając do nich kontenery najgorszej jakościowo chińskiej tandety. no chyba że to ich nazwano w artykule słowem "kupcy". A to niech sobie protestują, jak kupię, tam gdzie taniej i lepszy towar. Tym bardziej, ze gdziekolwiek bym tych majtek nie kupił i tak wiem, że uszyte zostały w tym samym miejscu przez skośnooką brunetkę. I mówienie o polskim, czy chińskim biznesie akurat w tym temacie nie ma sensu. I tak wszystko przyjeżdża tym samym kontenerem z tego samego państwa nad Żółtym morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: Problem zupełnie w innym miejscu 04.04.06, 13:09 Precz z Chińczykami. Nie mają pojęcia o realiach zycia w Polsce. Generalnie precz z oszołomowatymi pracodawcami. Kilka tekstów pracodawców. 1. Nie zatrudnie pana bo jest pan za młody. (Mam 23 lata) 2. Nie zatrudnie pana bo jest pan za stary. 3. Gdyby pan był kobieta to odrazu bym pana zatrudnił. A tak no cóż... 4. Nauka jest najważniejsza. Niech się pan uczy a potem pracuje. (studjuje na zaocznych) 5. Ile języków obcych pan zna?? - Dwa ; To za mało. (Praca jako sprzedawca armatuy łazniekowej) I dlatego mówie precz z tymi Chińczykami - punkt nr 4. to słowa jednego z nich. Ps. Nie jestem rasistą, antysemitą i skinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izek Re: Problem zupełnie w innym miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:27 jeden madry komentarz.precz z chinska rasa.nie miejcie tylko pozniej pretensji ze polska gospodarka upada i pracy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Problem zupełnie w innym miejscu IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:44 Co do pkt. 3 to chyba jest takie prawo, ktore na to nie zezwala... Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: Problem zupełnie w innym miejscu 04.04.06, 18:41 Jakie prawo. Są dwa przypadki - jak pracodawca płaci dobrze - pracujesz na czarno - jak pracodawca płaci żle - wtedy masz pełen socjal Nikt nie zmusi pracodawcy do zatrudnienia kogo kolwiek. I jak pracodawca chce kobiete to ją zatrudnia. I wszystko. A że jest to krzywdzące dla faceta. To juz nikogo nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Problem zupełnie w innym miejscu IP: 213.199.204.* 04.04.06, 19:30 Kodeks pracy Rozdział II - Podstawowe zasady prawa pracy: "Art. 112. Pracownicy mają równe prawa z tytułu jednakowego wypełniania takich samych obowiązków; dotyczy to w szczególności równego traktowania mężczyzn i kobiet w zatrudnieniu. Art. 113. Jakakolwiek dyskryminacja w zatrudnieniu, bezpośrednia lub pośrednia, w szczególności ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także ze względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy jest niedopuszczalna." I link z komentarzami: tinyurl.com/ptdsd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Problem zupełnie w innym miejscu IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:28 No to malarz wychodzi na to, ze dales sie zrobic w bambuko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeQ- Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 16:01 Zaraz zaraz czegos nie rozumiem. Kupcy nie chcieli sie przeniesc do Megasamu bo bylo zle, teraz chinczycy sa w megasamie i jest zle... to kiedy bedzie dobrze?! :> Moze zamiast pieprzyc glupoty 3 po 3 zastanowia sie jak wprowadzic swoje baraki w XXI wiek! To jest centrum miasta a wyglada jak jeden wielki chlew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Kupcy zbierają siły na walkę z Chińczykami IP: *.pl / *.sfc.pl 04.04.06, 16:54 A ja bylem w Madrycie u chińczyków i maja sama lipe wiec handlowcy nie powinni sie za bardzo przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
nieistotne Boicie się konkurencji ?? 04.04.06, 20:41 hmm - śmieszne na swój sposób . Te same towary oferowane na targowiskach , są dwukrotnie droższe .Czy to sposób na walkę z niższymi cenami - protestując?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Wolny rynek IP: *.man.czest.pl 05.04.06, 13:13 Jest przecież wolny rynek i każdy ma prawo sprzedawać co chce i za ile chce. Ciekaw jestem czy tak samo by protestowali właściciele straganów gdyby zamiast chińczyków wynajął to jakiś polak i dał ceny hurtowe. wtedy przecież tak samo w budach byłoby drożej. Zresztą nie chcieli zainwestować dostosować się do zmieniającego się rynku to są sobie sami winni. Ja nie wyobrażam sobie żeby kupować jakieś ubranie w budzie zimą przy -15. Odpowiedz Link Zgłoś