Dodaj do ulubionych

pediatra od niemowląt

IP: 80.51.222.* 04.04.06, 14:32
Jestem mamą 6-miesięcznego maluszka.Od 3 miesięcy synek jest leczony
antybiotykami i zastrzykami, bez skutku. Może moglibyście mi polecić dobrego
pediatrę.Może przyjmować prywatnie. Słyszałam dobre opinie o lek. Janiczek-
proszę wypowiedzcie się na jej temat. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • agnieszka71 Re: pediatra od niemowląt 04.04.06, 15:21
      Jeśli nie sprawia trudności wyjazd np. do Lublińca to podam Pani namiary na
      dobrego pediatrę neonantologa, zapraszam na pocztę gazetową
      • alekzu Re: pediatra od niemowląt 04.04.06, 20:06
        U mnie sprawdziły się dwie panie doktor. Płachecka przyjmuje w przychodni na
        Michałowskiego i prywatnie też, oraz Morzyk Anita ona pracuje w szpitalu na
        parkitce na oddziale noworodków. Obie polecam
        • Gość: Kama Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:19
          Polecam dr. Banasiaka przyjmuje na ul. Stanisławy wjazd od ulicy Barbary za CPN
          jak jedziesz w stronę na Opole.,trzeci dom po prawej stronie. Przyjmie o każdej
          porze dnia i nocy. Ja też z synem chodziłam do różnych lekarzy i nic, trafiłam
          do niego i od 13 lat juz do niego chodzimy. Jest nie drogi i bardzo skuteczny,
          gorąco polecam.
    • Gość: poinformowany Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:20
      prosze jechac do Lodzi do CZMP, przy tak powaznej sytuacji nie nalezy szukac
      rady u miejscowych znachorow.
    • Gość: Michal Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:45
      Ja polecam dr Kalwajt - Zalewską, antybiotyki u niej to ostateczność, stara się
      leczyć homeopatami, wiem może sobie ktoś mówić że homeopatia to żadne leczenie,
      ale niedowiarkom powiem że to działa!!! a to przecież najwarzniejsze. Podobno
      dobra jest jeszcze dr Jaśkiewicz, niestety nie mieliśmy okazji się z nią
      spotkać, chociarz umawiałem się z nią dwa razy, i dwa razy zrobiłem sobie
      wycieczkę po 40 km, bo pani doktor zapomniała do nas zadzwonić że jej coś
      wypadło, jednym słowem niepowarzne babsko.
    • Gość: zz Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 23:16
      Pani Doktor Juruś
      pracuje w przychodni na michalowskiego
      u niej lekarstwa (pomijajac witaminki) to ostatecznosc
      uwielbia dzieci i swoja prace, bynajmniej tak sie zachowuje
      • Gość: ggg Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:02
        Lekarstwa zawsze te najdroższe a co do diagnozy? Cóż od 7 lat mam innego
        lekarza pediatrę i nie zamieniłabym Jej na nikogo innego.
        Pozdrawiam
    • tigra2 Re: pediatra od niemowląt 06.04.06, 11:12
      Doktor Krzysztof Wójcik - przyjmuje w przychodni na Olsztyńskiej. Prywanie kom.
      602-387-783.
      Albo Ewa Grochowina - przychodni na Orkana.
      Sprawdzeni na moich dwóch synkach.
      • Gość: justynaa Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:58
        dr Wójcik zgadzam się bardzo miły facet i do tego dobry lekarz
        • Gość: bat Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:48
          TYKLO NIE WÓJCIK - PRZEZ NIEGO MOJE DZIECKO ZNALZAŁO SIĘ W KLINICE W ZABRZU A
          TAM NIE MOGLI SIĘ NADZIWIĆ KTO DZIECKU TAKIE LEKI PODAJE - TAK WIĘC RADZĘ
          OMIJAĆ WÓJCIKA SZEROKIM ŁUKIEM, PONADTO JAK MOŻNA DOKŁADNIE PRZEBADAĆ DZIECKO
          SKORO WIZYTA W DOMU TRW OD 2 DO 3 MIN I JEST PRZEWANA KILKOMA ROZMOWAMI
          TELEFONICZNYMI
          • Gość: bat Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:53
            a i jeszcze dodam że obecnie moje dziecko leczę u dr. Pawlik w przychodni na
            Kopernika i jestem bardzo zadowolona - pani doktor nie oszczędza na badaniach i
            dzięki temu już od ponad roku moje dziecko nie brało antybiotyków bo okazało
            się że jego problemy zdrowotne można rozwiązać w mniej drastyczny sposób, czego
            niestety wcześniej żaden lekarz nie zrobił, no bo jak z moich obsetwacji wynika
            jak nie do końca lekarz wie co jest dzieciakowi to najłatwiej antybiotyk
            przepisać i pozbyć się "problemu" hociaż na jakiś czas
    • Gość: mamusia Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:49
      Mojej córci pomógł dr Wieczorek - ordynator w szpitalu na Barbary. Mała miała
      kłopoty z brzuszkiem gdy miała 5 tygodni, teraz ma 2x tyle i jest zdrowa jak
      rybka. Prywatnie przyjmuje na Rakowskiej 7. tel. 601-412-646. Bardzo w porządku
      facet. Mogę polecić.
      • agulia Re: pediatra od niemowląt 06.04.06, 15:08
        dr Głowacka ze szpitala na Barbary. Przyjmuje w przychodni na Kopernika (chyba
        nadal) i prywatnie gdzieś na Szymanowskiego. Naprawdę super kobieta. Wyciągała
        mojego synka (wcześniaka urodzonego w zamartwicy) z różniastych dolegliwości.

oraz dr Chorek-Liwoch ze szpitala na parkitce. Prywatnie przyjmuje na lisińcu.
        Jest z-cą ordynatora na OIOM-ie dziecięcym, naprawdę świetny fachowiec i z sercem :)
    • Gość: mama3 Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:59
      Polecam dr Jaśkiewicz (Grabowska). Jeśli zapomniała to musiała mieć powód ...
      Trójkę moich dzieci(5 lat, 3 latka i 9 mies.)wyprowadza na prostą. Najstarszą
      pogotowie zabrało, miała takie bóle brzuszka, niestety w szpitalu nic
      sensownego nie zdiagnozowano. Usłyszałam oklepany tekst "bóle czynnościowe"
      (czyli ,że dzieci takie napady miewają z niczego)Pani dr na dzień dobry
      stwierdziła pasożyty itp itd(oczywiście wyniki potwierdziły to) Teraz jestwśmy
      na etapie walki z lablią.
      Dla ciekawych nowych "doświadczeń" podaję nr Jej kom.606-44-63-04(trzeba
      uzbroić się w cierpliwość przy kontaktowaniu się tel.)
    • Gość: gość Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:41
      polecam dr. Gałkowskiego, antybiotyk zapisuje tylko wtedy gdy to konieczne,
      jest tez dobrym diagnostą i ma pojęcie o alergiach. Przyjmuje w przychodni na
      Wielkoborskiej, w szpitalu na Barbary i od kwietnia w przychodni na Andersa,
      jeździ tez na wizyty domowe
      • Gość: aga Re: pediatra od niemowląt IP: 80.54.171.* 12.05.06, 22:38
        Polecam panią dr Krakowian - jest przemiłą, kompetentną lekarką. Nigdy nie
        zawiodła mojego zaufania, jest lekarzem z powołania.
    • Gość: M.D Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:44
      szczerze i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć,że nie ma w Częstochowie
      lepszego pediatry od Zimoląga.(chociarz w pierwszym kontakcie wydaje się trochę
      dziwny)
      • Gość: ggg Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:08
        Boże broń nas od dr. Zimoląga. Pan doktor jest gastrologiem i nie potrafił
        wykonując USG jamy brzusznej zdiagnozować u dziecka marskości wątroby. Na
        koniec wizyty poprosił abym przyszła do niego jak już wyjdę z dzieckiem ze
        szpitala aby z ciekawości poinformować go co dolegało dziecku. Kpina!
    • Gość: isia Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 01:02

Pani dr Magdalena JANICZEK, o którą pytałaś jest wsoaniałym lekarzem, leczę u
      niej dwoje dzieci od urodzenia każde, syn - 11 lat, córeczka - prawie 3. Córcia
      jeszcze nie zaliczyła antybiotyku, syn dopiero w wieku 4 lat, obecnie zdarza mu
      się to raz na półtora roku, kiedy już naprawdę wszystkie inne metody zawodzą.
      Pani doktor, pomimo wieku emerytalnego, ma wciąż energię i zapał do pogłębiania
      swojej wiedzy, zawsze dysponuje najnowszymi informacjami o szczepieniach,
      lekach, o żywieniu niemowląt, co niestety wśród pediatrów, wcale nie jest tak
      częste. Nigdy też nie stara się udawać, że sama sobie poradzi ze wszystkim,
      chętnie zaleca specjalistyczne leczenie kierując zawsze do dobrych i
      sprawdzonych specjalistów, a zna lekarzy nie tylko z Częstochowy. Nie wspomnę
      już o stosowaniu starych skutecznych i - uwaga - tanich metod leczenia czy
      przepisywaniu polskich leków, jeśli tylko tańszy a równie skuteczny preparat
      istnieje.A kontakt z dzieciakami - wprost cudowny. Ze świecą takich lekarzy
      szukać, chociaz podobne metody ma właśnie pan Wieczorek, też śiwetny pediatra
      skądindąd, może nawet mistrz mojej ulubionej Pani Doktor?
    • Gość: mama Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:23
      A ja poleca dra Marka Jaszczaka. Antybiotyków nie podaje bez potrzeby (szczerze
      mówiąc to jeszcze mojemu dziecku nigdy nie przepisał a w super szybkim czasie
      wyleczył z zapalenia oskrzeli!!!) I co najwazniejsze dziecko po wizytach u tego
      doktora bardzo rzadko choruje więc leczenie jest naprwade skuteczne! Jest
      ordynatorem w szpitalu na mickiewicza i przylmuje prywatnie na ul. Sowińskiego.
      Gorąco plecam!!!!
      • Gość: ggg Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:14
        Pan doktor Jaszczak- ordynator- neonatolog- wypisał moją córkę ze szpitala z
        atrezją dróg żółciowych- znaczy z zarośniętymi drogami żółciowymi co
        spowodowało marskość wątroby w przeciągu miesiąca. W chwili obecnej dziecko ma
        11 lat i czeka na przeszczep wątroby. Nie mam pytań co do lekarzy. Obecnie
        jedynymi, do których mam bezgraniczne zaufanie są lekarze z Centrum Zdrowia
        Dziecka w Warszawie -Gastroenterologia- i bardzo gorąco ich pozdrawiam.
    • Gość: MAMA Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:32
      Ja takze przeszlam przez "poszukiwanie" odpowiedzialnego i godnego zaufania
      lekarza i z czystym sumieniem moge polecic dr GAWINOWSKĄ jezeli chcesz numer
      telefonu napisz na maila zonawilka@wp.pl pozdr
      • Gość: gość Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:34
        Gawinowska..... cytat: "Ja się przecież znam na tym..." Nie rozpoznała
        zapalenia płuc u dziecka 3 letniego, nie zleciła też zdjęcia RTG płuc, choć
        było trzeba. Mały kaszlał 3 miesiące jak gruźlik, co 2 tygodnie osłuchiwała go
        i nic nie słysząc mówiła, że to alergia, a trzeba było zlecić RTG i wiadomo by
        było, że dziecko ma zapalenie płuc. I mały się męczył w przedszkolu przez 3
        miechy. Odradzam. Zbyt pewna siebie, często zapisuje antybiotyki.
    • Gość: ??? Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:06
      ... z was dogodził.
      A wy wszyscy to tacy nieomylni ??? ;)))
      • Gość: mama i tata pediatrzy IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:05
        oni są wszyscy super .Wieczorek , Wójcik ,Wójcikowa ,Brędzel do brania kasy
        mamy synka 7 miesięcy i nikt nie może postawić trafnej diagnozy mamy już
        serdecznie dosyć częstochowskich lekarzy-dorobkiewiczów
        • Gość: pekaes Re: pediatrzy IP: *.centertel.pl 03.07.06, 10:09
          no to kogo byście polecili w takim razie ? :) może być poza cz-wą...
        • Gość: ElKa27 Re: pediatrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:06
          Poradź się dr. Jaszczaka- reszta to banda znachorów.Niemowlęta to jego specjalność
          to jedyny lekarz, któremu można powierzyć małe dziecko.
        • Gość: rid Re: pediatrzy IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:30
          Własnie przerabiam tych samych co Wy lekarzy i jeden zaprzecza drugiemu, jeden
          daje leki i każe brać, drugi mówi, że te leki nic nie dadzą. Te same wyniki
          każdy interpretuje inaczej, a diagnozy jak nie było tak nie ma. Po pobycie w
          szpitalu choroba zaraz wróciła, bo wyleczyli to co nie było chore, a nam już
          ręce opadają. A szczytem jest to, że ten sam lekarz na wizycie w przychodni
          mówi, że dziecko dobrze waży a na wizycie prywatnej, że coś za chude.
          A w ogóle to taka pani dr. Rygał (przepraszam jezeli przekreciłam nazwisko) na
          wieczornym obchodzie w szpitalu nie wchodzi do wszystkich sal by zbadać dzieci
          bo jej się nie chce rąk myć. Druga pani doktor mówi na dzieci - rzepo lub
          dzieciory.
          • Gość: ggg Re: pediatrzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:33
            Szkoda dziecka i czasu na leczenie tutaj.
      • Gość: ggg Re: Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 19:19
        Ty mi człowieku nie praw tu o nieomylności w sytuacji kiedy mam do czynienia ze
        śmiertelnie chorym dzieckiem, które mogło być normalnym, zdrowym i szczęśliwym
        człowiekiem. Które mając lat 11 nie wie co to znaczy być zdrowym i gdy
        przychodziło ze szkoły roztrzęsione bo dzieci wyśmiewały się z niej i jej
        choroby. Gratuluję samopoczucia.
    • Gość: Ojciec Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:11
      Tylko dr JANICZEK kom. 601472333. Po prostu kobieta jest dobra w tym co robi w
      przeciwieństwie do większości lekarzy, którzy myślą , że "zjedli rozumy" w
      momencie otrzymania dyplomu lekarza. POLECAM !!!!
      • Gość: ElKa27 Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:55
        Tylko dr. Jaszczak to jedyny pediatra w Częstochowie, który może leczyć dzieci.
        Moje córki już wyrosły, ale były pod jego opieką kilka lat i wreszcie przestały
        chorować i być obiektami antybiotkowych eksperymentów min.dr Banasiaka.
        • Gość: ElKa27 Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:56
          Aha! dr.Jaszczak jest neonantologiem/chyba dobrze napisałam?/ w każdym razie
          specjalistą od niemowląt.
          • Gość: pekaes Re: pediatra od niemowląt IP: *.centertel.pl 05.07.06, 10:10
            gdzie przyjmuje dr Jaszczak? jesli mozna proszę o jakieś namiary. dzięki!
            • Gość: ElKa27 Re: pediatra od niemowląt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:34
              dr.Marek Jaszczak kom.601887037 przyjmuje na Sowińskiego ale najpierw zadzwoń
              • Gość: mj Re: pediatra od niemowląt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:28
                i daj na mszę
                • Gość: pupu Re: pediatra od niemowląt IP: *.centertel.pl 10.07.06, 19:20
                  ciężka sprawa... nie ma w czewie lekarza do którego nikt by się nie
                  przyczepił :)
                  ciekawe jak sytuacja wygląda w innych miastach... mylicie ze podobnie?

a może jakaś prywatna klinika ? (najlepiej skierowana na dzieci..) znacie?
                  piszcie :)
    • ligia12345 drJaniczek 15.11.13, 00:07
      wiele lat bylam pacjentka dr Janiczek
      Mialam pozniej kontakt z wieloma lekarzami i jedno mogę stwierdzić- takiej kobiety, to ze świecą szukac.
      Mimo,ze od mojej ostatniej wizyty minelo juz przeszlo 10lat, zawsze wspominam Pania Doktor z usmiechem:)
      I trzeba przyznac,ze Pani Dr ma 7zmysł.
      Dzieki jej wiedzy, doswiadczeniu, a przede wszystkim, nie bagatelizowaniu nawet najmniejszych objawów- ŻYJĘ.
      I nie ma chyba lepszej rekomendacji.
      • facia Re: drJaniczek 17.11.13, 05:54
        Moje dzieci są już dorosłe, ale nawet teraz , gdy tylko przebywają w Częstochowie i są chore leczą się u Pani Juruś. Jest to bardzo kompetentny lekarz , a przy tym bardzo miła. Pozdrawiam Panią .
        • luiz.a89 Re: drJaniczek 17.11.13, 09:22
          Zgadzam się,p.dr Janiczek jest dobrym pediatrą i nie faszeruje antybiotykami.
          Mieszka w ok.Reala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka