Dodaj do ulubionych

Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 00:56
Tytuł przyznaje Stowarzyszenie Wychowanków PCz, którego szefem jest niejaki
Jan Pilarczyk były szef a obecnie prominentny działacz Rotary Club w
Częstochowie. Rektorem uczelni jest January Bień z SLD. Kanclerzem jest
Wiesław Wiatrak - stary komuch. Szczuka dostał absolwenta roku a przypadkowo
jest:
a) przed kampanią wyborczą do samorządu
b) działaczem SLD
C) szefem-elektem Rotary Club w Częstochowie czyli przełożonym Jana Pilarczyka
d) przewodniczącym rady miasta z SLD czyli przełożonym swojego kolegi Wiatraka

To wszystko jedno wielkie ŚWIŃSTWO tak działa SLD
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm.... Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 10:27
      ... ale tego Obserwatrze zaden dziennikarz nie zauwazył (i pewnie nie zauwazy),
      bo po co. lepiej pisac o ulotkach w alejach. Taki wpis wymaga wiedzy ale przede
      wszystkim odwagi. Moze jakiś komentarz redaktora po takiej informacji?
    • nalesniku Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku 22.04.06, 10:38
      nie ma sie co denerwować. trzeba spokojnie wziac kałasznikowa... i ich
      wszystkich rozpie..ć.
      • Gość: cztery iksy Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: 80.54.168.* 22.04.06, 13:02
        Tytuł przyznaje kapituła SWPCz., a wniej Wiatraka nie ma, nie widzę związku.
        O ile wiem członkostwo w Rotary Club jest dobrowolne, a ludzie udzielający się
        tam etatów nie posiadają, więc co ma piernikm do wiatraka czyli gadanie o
        przełozonym czy podwładnym.
        To, że Szczuka jest przewodniczącym Rady Miasta nijak sie ma do roli w niej
        Wiatraka. Po pierwsze Szczuka nie jest przełozonym Witraka na stanowisku
        przewodniczącego RM tylko osobą, która przewodniczy pracom rady. Przełożony to
        ktoś kto ma prawo wydawac polecenia i podejmować decyzje samodzielnie, Szczuka
        takiej możliwości jako przewodniczący RM nie ma, więc kolejna kula w płot.
        I na koniec - Politechnika ma prawo przyznać nagrodę komu chce i to jej wybór,
        nie wiążą się z tym żadne wydatki z budżetu miasta ani z pieniędzy podatnika,
        więc nie rozumiem tego świętojeebliwego oburzenia.
        Dają komu chcą i mają do tego prawo. Przypominam, że Absolwentem Roku PCz jest
        również prezydent Wrona.
        Aha i żeby nie było wątpliwości - nie podoba mi się ani nowa ekipa rządząca PCz
        a moje preferencje wyborcze są zdecydowanie prawicowe, ale nie widzę związku
        między wyborem Absolwenta Roku pod kątem koloru preferencji wyborczych a daną
        opcją polityczną.
        Wszedzie tego typu uznaniowe wybory odbywaja się na tych samych zasadach, ale
        oczywiście w Częstochowie jak zwykle musimy sobie ponarzekać, zupełnie tak
        jakby z powodu takiego czy innego wyboru mieszkańcy musieli zapłacić wyższe
        podatki.
        Jak Wrona za rządów Dyi dostawał Absolwenta Roku nikt nie wrzeszczał, że tak
        działa prawica, teraz awantura bez powodu bo za rządów Bienia nagrodę dostał
        Szczuka.
        Politechnika ma prawo wręczać tytuł komu chce i guzik komu do tego.
      • Gość: XX Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:03
        nalesniku czy ty tylko przeklinac potrafisz, jak nie masz nic do powiedzenia do
        sie lepiej nie odzywaj, duzo czytaj moze wzbogacisz swoje bardzo ubozuchne
        slownictwo.
    • Gość: pytajnik Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:50
      Tadeusz Wrona też otrzymał ten tytuł, więc też należy do SLD?
      • Gość: Drab Wrona jest tajnym współpracownikiem SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 08:57
        Nie wiedzieliście wystarczy popatrzeć że 2/3 radnych głosowało za skwitowaniem dla wrony i dostał tytuł absolwenta roku od SLD.
        • Gość: Drab Re: Wrona jest tajnym współpracownikiem SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 08:59
          A cha bo jak byście nie wiedzieli to Wrona był czołowym działaczem Związku Młodzieży Socjalistycznej, Socjalistycznego Zrzeszenia Studentów Polskich o czym nie wspomina w swoich CV. Z niego taki prawicowiec jak z koziej dupy trąbka.
    • Gość: January Przekreciaze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:27
      jest:
      b) działaczem SLD

• Gość: em Re: Przekreciaze IP: 80.50.37.* 30.08.06, 23:15
        a kim ty jesteś i co dobrego zrobiłeś. Porządek zacznij robić od siebie.
    • Gość: Załosne to jest Wiesiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:28
      jest:
      b) działaczem SLD

• Gość: absolwentka PCz Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 21:37
      przyznający tytuł absolwenta roku chyba nie wiedzą co czynią . W poprzednich
      latach przyznali tytuł Stefanowi Dukowi chyba za wytrwałość studiowania na
      Politechnice Częstochowskiej - ok. 20 lat, a może 30. Gdy byłam w 8 klasie
      szkoły podstawowj Stefan Duk był na trzecim roku PCz , a gdy ja już byłam na
      trzecim roku studiów PCz to Stefan D. był wciąż na tym samym trzecim roku , a
      gdy ja już skończyłam studia to Stefan Duk nadal był na trzecim roku , ja
      zdążyłam przepracować 10 lat , a Stefan D. nadal na tym samym roku .Wreszcie
      dowiaduję się ze w/w pan został absolwentem roku. Widocznie właśnie w tym roku
      udało mu się skończyć Politechnikę .Pewnie tylko dlatego , że starzy
      nauczyciele akademiccy odeszli na emeryturę , a reszta uznała,że te
      kilkadziesiąt lat już wystarczy ,żeby zostać magistrem.
      • Gość: xx Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.icis.pcz.pl 23.04.06, 10:56
        Ten tytul przyznaje sie nie za wyniki osiagniete w czasie studiow na PCz. To
        jest wyroznienie za osiagniecia pod studiach. I tutaj wydaje mi sie ze Pan Duk
        sie sprawdzil. Cos tam slyszalem i czytalem o nim, np. w Polityce.

Jest takie powiedzonko w Stanach na uczelniach:

powinnismy szanowac piatkowiczow, bo beda naszymi kolegami

powinnismy szanowac czworkowiczow bo beda pracowac w placowkach naukowo-
        badawczych i dobrych firmach

powinnismy szanowac rowniez trojkowiczow, bo byc moze u nich bedziemy mogli sie
        zatrudnic albo nawiazac wspolprace (w domysle to beda wlasciciele firm).

To oczywiscie troche przerysowane, ale prawda jest ze nie zawsze stopnie na
        dyplomie sa najwazniejsze, a najwieksze sukcesy w zyciu moga osiagac Ci ktorzy
        mieli problemy ze skonczeniem Uczelni.
    • Gość: M B Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 08:53
      Na szefa Rotary Clab i Przewodniczącego Rady Miasta Miernot się nie wybiera tylko ludzi majacych osiągnięcia mogących coś wieść w życie publiczne więc wyróżnienie absolwentem roku Pana Szczuki jest jak najbardziej na miejscu. Poza tym aktywni mieszkańcy naszego miasta grupują sie w partiach politycznych aby zwiększyć możliwość wpływania na poprawę życia w mieście.
      A co do obserwatora to tobie nigdy nie grozi nawet przyjęcie do Rotary Clab i zostanie Radnym Miasta Częstochowy a to w zwiazku z tym że jesteś zwykłą wredną miernotą z olbrzymimi kompleksami - moja rada weź się lepiej do pracy i zrób coś dla innych a nie szczekaj jak jakiś wiejski burek.
      • Gość: Absolwent Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:47
        Ludzie, to jest jeszcze jeden plebiscyt typu Miss Czegoś i należy traktować jak
        zabawę. Po co tyle złości w poprzednim wpisie? Ten plebiscyt sami organizatorzy
        traktują mało poważnie, o czym świadczy wybór pana Lipowskiego na absolwenta 50
        lecia. Pan Lipowski był studentem PCz, ale absolwentem nie został bo
        zlikwidowano wydział na który uczęszczał. Wiem, że sam uważa się za absolwenta
        PCz. Może to i ładnie z Jego strony ale nie jest prawdą, że jest absolwentem PCz.
      • Gość: Chał,hał Re: Politechnika przyznała tytuł Absolwenta Roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:49
        TEż racja dla burka.
    • Gość: WWiatrak Re: nie Politechnika przyznała tytuł a SWPCz IP: *.adm.pcz.czest.pl 25.04.06, 11:13
      Pomylenie pojęć i zależniści.
      Jednym słowem - CO MA PIERNIK DO WIATRAKA?
      Tym razem napewno NIC !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka