Dodaj do ulubionych

podyplomowe bazy danych na PCZ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:31
Wybieram sie na podyplomówkę: bazy i przetwarzanie danych na PCZ. Czy ktoś to
studiował i może mi udzielić jakiś bliższych o tym kierunku?? Co rzeczywiście
daje, jaki jest stopień zaawansowania itp. Z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.icis.pcz.pl 21.07.06, 10:55
      Zapraszam :))
      • Gość: aga Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:03
        A może jakieś bliższe informacje?? :)
        • Gość: mav Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:14
          Spróbuj zapytać tu forum.pcz.pl/. Ja Ci nie pomogę, bo jestem po
          informatyce na studiach dziennych i nas bazy danych obejmowały zakres
          nieprzydatny w normalej pracy. W zasadzie był tylko SQL i inne języki zapytań.
          Chociaż teraz w pracy programisty teraz się niezwykle przydają. xx Cię zaprasza
          , bo jest tam profesorem :)
          • Gość: xx Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.icis.pcz.pl 21.07.06, 15:41
            Zgadza sie - jestem profesorem chociaz nie jestem odpowiedzialny za te studia.

Zakres wykladania baz danych na studiach dziennych tez zalezy od rodzaju
            specjalnosci - np. na sieciach bylo administrowanie Oraclem itd.

Dodam ze zakres materialu na Studiach Podyplomowych rozni sie znacznie od tego
            ktory jest na Studiach dziennych. Jest duzo bardziej ukierunkowany na potrzeby
            codziennej pracy - z pewnoscia oprocz Oracla sa tez bazy darmowe. Jest tez
            programowanie dostepu do baz danych w Internecie z wykorzystaniem bardzo
            popularnej techniki php. To tylko przyklady.

Gdyby podac adres mailowy, to moge przeslac prosbe o pomoc bezposrednio
            odpowiedzialnych za Studia Podyplomowe i te specjalnosc.

Pozdrawiam,
    • Gość: marcin_r Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.21.pl / *.21.pl 21.07.06, 18:24
      Powiem Ci z własnego doświadczenia pracy na podobynm stanowisku, że wiele
      nauczysz się pracując i rozwiązując praktyczne problemy spotykane na co dzień.
      Co do takich studiów zawsze byłem sceptyczny (no, chyba że ktoś nie miał
      wcześniej za dużego kontaktu z informatyką to tak). Druga sprawa, że jak czegoś
      nie wiesz to kupujesz książkę i jedziesz z koksem :) (to jest najlepiej
      wypróbowana metoda w praktyce!). Jeśli nie masz co robić z kasą albo Ci fundują
      to idź, zawsze coś nowego zasugerują, a nauczyć i tak będziesz się musiała sama.
      • Gość: xx Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.icis.pcz.pl 21.07.06, 19:36
        Studia sa przeznaczone zasadniczo dla ludzi ktorzy nie konczyli informatyki.
        • Gość: marcin_r Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.21.pl / *.21.pl 21.07.06, 20:35
          No to wszystko jasne. Mam trochę spaczone podejście, bo jestem absolwentem PCz
          WIMiI informatyka. Wszystko jasne. Pozdrawiam :)
        • Gość: mav Re: podyplomowe bazy danych na PCZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:48
          Panie Profesorze, marcin_r ma rację, gdybym ja bazował tylko na tym co jest
          wykładane na PCz (też kończyłem informatykę na WIMiI) to musiałbym teraz
          zajmować się czymś zupełnie innym, a nie programować, ale wtedy 5 lat z
          życiorysu, jak nic, wyrwane. Aby zajmować się po studiach tym, co się
          studiowało, trzeba jeszcze dużo własnej pracy, bo skończyć P.Cz. to żaden wyczyn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka