Dodaj do ulubionych

Komunikaty MPK

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.06, 09:36
Tak sobie czytam komunikat na stronie MPK. Myślałem, że oni już mnie nie są w
stanie zaskoczyć głupotą, ale...

>MPK w Częstochowie Sp. z o.o. informuje, że od dnia 1.08.2006 r. zmieniają
>się nieznacznie godziny odjazdów na linii nr 23 w rozkładach wakacyjnych,
>sobotnich i niedzielnych. Zmiany zostają wprowadzone na prośby pasażerów i
>dotyczą wieczornych kursów po godz. 21:30.

Czegoś tu nie kumałem, bo na 23 rozkład semestralny nie różnił od
wakacyjnego. Ale rzeczywiście zmiany wprowadzili tylko w wakacyjnym -
ciekawe, czy potrafiliby wytłumaczyć dlaczego. Zwłaszcza że "przy okazji"
skrócili jeden kurs z Dźbowa do 1 Maja.

>Zmiany są widoczne pod zakładką "Rozkład jazdy"

No wspaniałe są rozkłady. W 23 zrobili jako wariant podstawowy i w efekcie
przez cały dzień przy prawie każdym kursie jest oznaczenie "a". Genialne. To
samo zresztą na 13,19 i 28.

>MPK w Częstochowie Sp. z o.o. informuje, że w dniu 2.08.2006 r. od godz.
>9:30 do 19:30 w związku z remontem drogi autobusy linii nr 67 nie będą
>jeździć przez Skrajnicę. (..)

>Na trasie objazdu obowiązują przystanki.

Cha cha, a do tej pory pisali, że na trasie objazdu nie obowiązują
przystanki, a potem (chyba w drodze losowania) wybrali dwa. To jak w końcu
jest?

Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Komunikaty MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:48
      Widziałem nowy rozkład 23 na przystanku. Faktycznie tylko 4 kursy w dni robocze
      i 2 w soboty i niedziele nie mają literki A. Ale przez to rozkład stał się
      dłuższy (ma więcej znaków)co pewnie stwarza lepsze wrażnie. Tak jak lepiej
      brzmi określenie: samochód ma 2 koła dobre niż: samochód ma 2 koła zepsute.
      Nigdy nie ośmieliłbym się stwierdzić, że w MPK pracują ludzie głupi. Jest tam
      po prostu liczna grupa "mądrych inaczej". Pozdrawiam.
    • Gość: do luncha Re: Komunikaty MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:00
      lunch jestes zwyklym kretynem i nadajesz sie tylko do lamusa. powiedz znawco problemow komunikacyjnych( od siedmiu bolesci ) dlaczego osobiscie nie zglosisz sie do tej firmy i nie zaoferujesz im swych uslug? Na pewno jakosc uslug wzroslaby o 100% warto dla dobra mieszkancow
      • Gość: Krystian Re: Komunikaty MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:29
        Ale oni nie chcą żeby ktoś im coś sugerował, ja jak im napisałem o pewnych
        zmianach na liniach które faktycznie usprawniły by komunikacje to włączyli na
        mój adres blokade spamową i musze do nich pisać z innego adresu emailowego.

Sami widzicie że zmiana jednego kursu na linii 23 była dla nich na tyle ważna
        że aż napisali w aktualnościach, nie naniesli zmian w roboczych tylko po to,
        by "na prośby pasarzerów" zmienić je ponownie we wrześniu.
        A żeby to było widać że rozkład jest zmieniony, to beznadziejnie powstawiali te
        literki "A".

• Gość: lunch Re: Komunikaty MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.06, 09:46
          Nie, oni po prostu są tak biegli w BusManie. Kiedyś na 14 wprowadzili zmiany w
          roboczym i też "zapomnieli" wprowadzić ich w wakacyjnym. A ile razy było tak,
          że rozkład się zmienił, a kierowcy nie dostali nowych. Jak informowałem
          dyspozytora, to mnie zwyzywał, że "skąd pasażer może takie rzeczy wiedzieć".
          Ale bynajmniej mnie nie zdziwił, bo taka doktryna obowiązuje w MPK od wielu lat.
      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Komunikaty MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:59
        Nie znam sie za bardzo na sprawach komunikacji i rzadko się udzielam w tym
        temacie ale krew mnie zalewa jak czytam posty takich ludzi, którzy, mając
        podobne,jak mniemam, do mnie pojęcie ograniczają się wyłącznie do obrzucania
        innch wyzwiskami bez żadnego uzasadnienia merytorycznego i rzecz jasna, nie
        raczą się podpisać swoim tajnym nazwiskiem. PRL się skończył i tęskno do
        anonimków, co???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka