Dodaj do ulubionych

Wielka Radosc w Polonii; " TV- TRWAM "..!

IP: *.look.ca 13.02.03, 20:52
Przed godzina dowiedzialem sie, ze nareszcie przyznano koncesje "TV - TRWAM "
Dziekujemy wam serdecznie ! Wszystkim tym ktorzy naprawde zyczyli nam jej
posiadania.
No to do zobaczenia na ekranie kochani.....bo ktoz inny mogl by nas Polakow
mieszkajacych za granica pokazac, modlacych sie o szczesliwy los naszej
Ojczyzny ? I powiem wam ze bedzie to wyjatkowo cikawa telewizja !
Juz czuje i zrealizuje ..... bardzo ciekawe tematy.

Poki Polska zyje w nas,
puty nie zginie !
Orzel bialy jeszcze raz
skrzydla rozwinie !

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.look.ca 13.02.03, 20:57
      Poprostu kocham Was bardo za ta telewizje !
      I juz nawet wam wszysko wybaczylem !
      • filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:40
        Gość portalu: Filip napisał(a):

> Poprostu kocham Was bardo za ta telewizje !

> I juz nawet zglupialem

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:42

Poprostu kocham Was bardo za ta telewizje !

I juz nawet wam wszysko wybaczylem !

I juz nawet zwariowalem
    • Gość: nieTRWAM Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 21:02
      jak przyjemnie zobaczyc usmiech na twarzy "prawdziwego Polaka", gdy kolejny
      twor o. Rydzyka na wierzch wypelza z czelusci rodziny radia M. Oby wszyscy
      Ziemianie, Jowiszanie i Marsjanie trwali przy odbiornikach TV i radowali sie w
      tej radosnej chwili, a wielebny ojciec Rydzyk na strazy porzadku w Polsce stal
      i jedyna prawde do konca juz glosil. amen
      • Gość: hihi Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.czes.gazeta.pl 13.02.03, 21:26
        Ciekawe czy widok TV Trwam będzie równie paskudny jak dźwięk Radia Maryja?
    • Gość: Discus Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.02.03, 22:08
      I pomyśleć że jedno takie rydzykowe dziecię potrafi rozp...lić całe forum w
      pył... Zaczynam rozumieć tych co mówią że na emigracji największym łukiem
      należy omijać rodaków.

Discus
      • Gość: Wlodek Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.vf.shawcable.net 14.02.03, 01:00
        Dyskusie!!!
        Niektorych :)) A juz bojownikow o wolnosc i niepodleglosc [czyli kolejne
        wcielenie zbowidu] bez watpienia.
        Ale to cecha nie tylko czesci wyjazdowych rodakow, ktorzy z braku innego
        zajecia dorabiaja za zbawicieli.
        W kraju jest takich ciut wiecej.
        Na LPR-y chce glosowac 10%, a na samoobroncow jeszcze wiecej.
        Sadzisz, ze da sie ich wyminac na alejach?
        Najlepszego!
        Wlodek

Gość portalu: Discus napisał(a):

> I pomyśleć że jedno takie rydzykowe dziecię potrafi rozp...lić całe forum w
        > pył... Zaczynam rozumieć tych co mówią że na emigracji największym łukiem
        > należy omijać rodaków.
        >
        > Discus

• Gość: ninka Dzieki Wlodku IP: *.d1.club-internet.fr 14.02.03, 01:20
          Od kilku dni nosilam sie z zadaniem pytania, na ktore
          wlasnie udzieliles mi odpowiedzi. Dzieki za telepatie na
          falach bynajmniej nie-rydzykowych
          Spora jednak roznica miedzy emigracja sprzed i zza oceanu
          Jakos tam, gdzie z owsa ryzu nie robia zbawicieli mniej
          widac (a moze to ja instynktownie innymi zakatkami
          chodze, moze...). Echo Wielkiej Emigracji co prawda nie
          przebrzmialo, ale wieszczow na miare Micka trudno sie
          spodziewac na co dzien.
          A swoja droga, czy ktos moglby mi wytlumaczyc, dlaczego w
          portalu GW w rubryce depesze PAP pojawia sie rowniez
          Katolicka Agencja Informacyjna (od dzisiaj!).

Jezeli tak, to prosze linki do innych, prawoslawnych,
          protestanckich, hebrajskic, al-dzazirskich, etc...

:)
          ninka
          • Gość: Filip Re:Ninko oh !...Ninka ach ! Ninko rach ciach ciach IP: *.look.ca 14.02.03, 06:46
            Panie Wlodku Pan ma jakis problem z tym mijaniem sie w Alejach,
            czy to moze ze wzgledu na tusze ?..
            O Boze ja sie ze smiechu dusze !
          • Gość: Mat Do Ninki IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 16:29
            Gość portalu: ninka napisał(a):

> A swoja droga, czy ktos moglby mi wytlumaczyc, dlaczego w
            > portalu GW w rubryce depesze PAP pojawia sie rowniez
            > Katolicka Agencja Informacyjna (od dzisiaj!).
            > Jezeli tak, to prosze linki do innych, prawoslawnych,
            > protestanckich, hebrajskic, al-dzazirskich, etc...
            >
            > :)
            > ninka

Droga Ninko Gazeta Wyborcza(Agora) jest na ile mi wiadomo spolka prywatna wiec
            mysle ze maja prawo publikowac i nadawac charakter swojej gazecie jaki
            redakcja uwaza(oczywiscie w ramach obowiazujacego prawa)i nie musza sie
            tlumaczyc dlaczego tak jest,mysle ze Twoje pytanie byloby zasadne gdybysmy
            mieli do czynienia z gazeta utrzymywana za panstwowe pieniadze czyli
            utrzymywana przez ogol obywateli.Na tym koncze i pozdrawiam.
    • Gość: Diwo Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 15:12
      Jak zaczną pokazywać Polaków zagranicą modlących się o dobro naszej ojczyzny to
      muszę powiedzieć - popłaczę się ze śmiechu. A MOŻE BY TU WRÓCIĆ I DO ROBOTY NA
      TO DOBRO SIĘ ZABRAĆ FILIPIE, CO? :)

Żartowałem.

Swoją drogą - a komu przeszkadza Radio Maryja czy Telewizja Trwam? Przecież
      można po prostu przełączyć odbiornik na inną stację. Dlaczego katolicy nie mają
      mieć swoich mediów? Nie wolno?

Oczywiście - inną sprawą są rozliczenia finansowe, jawność źródeł środków na
      funkcjonowanie itd., ale jako widza mnie to nie interesuje - są od tego
      odpowiednie organy typu KRRiT czy też Urząd Skarbowy, za których to organów
      działalność płacę z własnej kieszeni.
      • Gość: Mat Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 16:18
        Gość portalu: Diwo napisał(a):

> Swoją drogą - a komu przeszkadza Radio Maryja czy Telewizja Trwam? Przecież
        > można po prostu przełączyć odbiornik na inną stację. Dlaczego katolicy nie
        >mają mieć swoich mediów? Nie wolno?

Podobnie sobie pomyslalem nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem ojca
        Rydzyka ,Radia Maryja nie slucham ale istnienie mi nie przeszkadza tak samo
        jak innych stacji czy gazet jesli jest takie zapotrzebowanie,poza tym
        wydaje mi sie ze poze to poprawic jakosc informacji w Polsce i byc moze
        programow w koncu na ile rozumiem bedzie to cos w rodzaju konkurencji do
        istniejacych stacji TV

> Oczywiście - inną sprawą są rozliczenia finansowe, jawność źródeł środków
        >na funkcjonowanie itd., ale jako widza mnie to nie interesuje - są od tego
        > odpowiednie organy typu KRRiT czy też Urząd Skarbowy, za których to organów
        > działalność płacę z własnej kieszeni.

Znowu sie z Toba zgadzam jesli o.Rydzyk robi przekrety od tego jest prokuatura
        i urzad skarbowy ,nikt nikogo nie zmusza do ogladania TV,i jak zauwazyles
        zawsze odbiornik mozna wylaczyc lub zmienic na kanal ktory lubimy sprawa
        wyboru ktorego kiedys nie bylo.Koncze i pozdrawiam,a swoja droga skad u nas
        tyle jadu?
        • Gość: Filip Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.look.ca 14.02.03, 16:57
          tyle jadu?
          ..............................
          Zycze wszystkim wychowankom PRL-u ubeckiego systemu, a mial to byc sojusz
          robotniczo-chlopski, by wrecz wzorowali sie na O.T.Rydzyku w robieniu
          przekretow !

To prawda ze ja Filip jestem jakims dostawca jadu do tego forum. Ale to co tu
          czynie nie mozna nazwac jadem. Sposob jakim przekonuje oponenta jest dosc
          jadowity. Tak to sie zgadza !

No to zegnam !

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:39

> Znowu sie z Toba zgadzam jesli o.Rydzyk robi przekrety od tego jest prokuatura

> i urzad skarbowy ,nikt nikogo nie zmusza do ogladania TV,i jak zauwazyles

> zawsze odbiornik mozna wylaczyc lub zmienic na kanal ktory lubimy sprawa

> wyboru ktorego kiedys nie bylo.Koncze i pozdrawiam,a swoja droga skad u nas

> tyle jadu?

> ..............................

> Zycze wszystkim wychowankom PRL-u ubeckiego systemu, a mial to byc sojusz

> robotniczo-chlopski, by wrecz wzorowali sie na O.T.Rydzyku w robieniu

> przekretow !

>

> To prawda ze ja Filip jestem jakims dostawca jadu do tego forum. Ale to co tu

> czynie nie mozna nazwac jadem. Sposob jakim przekonuje oponenta jest dosc

> jadowity. Tak to sie zgadza !

>

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 16.02.03, 10:31

tyle jadu?

Zycze wszystkim wychowankom PRL-u ubeckiego systemu, a mial to byc sojusz
            robotniczo-chlopski, by wrecz wzorowali sie na O.T.Rydzyku w robieniu
            przekretow !

To prawda ze ja Filip jestem jakims dostawca jadu do tego forum. Ale to co tu
            czynie nie mozna nazwac jadem. Sposob jakim przekonuje oponenta jest dosc
            jadowity. Tak to sie zgadza !

No to zegnam

• Gość: Filip Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.look.ca 14.02.03, 16:45
        Jak zaczną pokazywać Polaków zagranicą modlących się o dobro naszej ojczyzny to
        muszę powiedzieć - popłaczę się ze śmiechu. A MOŻE BY TU WRÓCIĆ I DO ROBOTY NA
        TO DOBRO SIĘ ZABRAĆ FILIPIE, CO? :)
        .........................
        Wrocic powiadasz ?
        W te Unijno-SLD- owskie uklady. W to spoleczenstwo na ktore rabin Mazowiecki
        rzucil klontwe ? W to spoleczenstwo gdzie tow.Rakowki, Urbam, Michnik, Kuron,
        Kwasniewski, Krzaklewski, Frasyniuk, Labuda, Pieronek, Zydzinski, Czajkowski,
        Waniek, Lewanter, Borowski, Wiatr, Kolotko, L.Kolakowski, Nowak- Jezioranski
        (wypuszczony z obozu w Oswiencimia po trzech miesiacach)wraz z setka innych
        tworza "gabinet cieni"
        Gabinet realnej wladzy.
        Wiedzialem o tym gdy opuszczalem ten kraj, a metody realizowania kolejnych
        reform przez te dwadziescia minionych lat tymbardziej utwierdzaja mnie w
        przekonaniu ze nic sie nie zmienilo. Zakleili wam oczy UE, dzis probujecie to
        zerwac. Bolesny zabieg ! Tasma chwycila zbyt mocno !
        Najwazniejsze ze nie dokonal sie postep. Ze ow postep byl tylko stymulowany !

" Ale Filip zastanow sie kogo u nas to interesuje !..."

Wiec idzcie sie napic!
        • Gość: Diwo Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 16:51
          Ja się napiję a Ty się pomódl.
          • Gość: Filip/tez z Kanady Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.look.ca 14.02.03, 17:25
            "Kto mogac wybrac,
            wybral zamiast domu
            Gniazdo na skalach orla
            ... niechaj umie
            Spac - gdy zrenice
            czerwone od gromu,
            I slychac jek szatanów
            w sosen szumie..." J.Slowacki

• Gość: Diwo Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: 80.48.229.* 14.02.03, 23:54
              Dyskusja z Tobą to niezapomniane przeżycie :)

Przy okazji - mówi się, że należy poznać język swojego wroga. Ja na początek
              proponuję Ci poznać własny język oraz właściwe nazwiska WROGA. Dla
              przykładu: "KLONTWA" właściwie powinna pisać się "klątwa" a pisząc "MAZENIA" o
              marzeniach myślałeś przypuszczam. Urbam to chyba Urban, z tego co wiem
              arcybiskup Życimski a nie Zydzimski. Podpowiedz mi tylko, kto to jest Lewanter,
              bo chyba tak mocno przesunął się w cień w tym gabinecie, że sam już nie wiem
              kto zacz.
            • filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:39
              Gość portalu: Filip/tez z Kanady napisał(a):

> "Kto mogac wybrac,

> wybral zamiast domu

> Gniazdo na skalach orla

> ... niechaj umie

> Spac - gdy zrenice

> czerwone od gromu,

> I slychac jek szatanów

> w sosen szumie..." J.Slowacki.

>

>

>

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:41
              Gość portalu: Filip/tez z Kanady napisał(a):

> "Kto mogac wybrac,

> wybral zamiast domu

> ... niechaj umie

> Spac - gdy zrenice

> czerwone od gromu,

> I slychac jek szatanów

> w sosen szumie

>

>

>

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:57

> "Kto mogac wybrac,

> wybral zamiast domu

> ... niechaj umie

> Spac - gdy zrenice

> czerwone od gromu,

> I slychac jek szatanów

>

>

>

>

• Gość: Wlodek Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.vf.shawcable.net 15.02.03, 06:33
        Gość portalu: Diwo napisał(a):

> Jak zaczną pokazywać Polaków zagranicą modlących się o dobro naszej ojczyzny
        to
        >
        > muszę powiedzieć - popłaczę się ze śmiechu. A MOŻE BY TU WRÓCIĆ I DO ROBOTY
        NA
        >
        > TO DOBRO SIĘ ZABRAĆ FILIPIE, CO? :)
        >

Nie obawiaj sie. Nie wroci!
        I reszta tego towarzystwa tez. Beda wielbic Rydzyka, jeczec o upadku
        Ojczyzny i koniecznosci obrony przed .....[odpowiednie wpisac wedlug uznania]
        ale gdzie bedzie im tak zle jak w tej zdegenerowanej Kanadzie, gdzie pelno
        narkoli, pedalow, liberalow i jeszcze gorszych, gdzie az roi sie od kolorowych,
        poprawnych politycznie postepowcow i az cuchnie o komuchopodobnych.
        I gdzie o welferek latwiej, niz o posade ciecia w dawnym Uhlenie. - Ktos wie co
        to bylo???
        A co do modlow, to tu w okolicy na okolo 30-40 tys Polonusow modlacych sie
        regularnie i po bozemu jest moze pare setek w tym i tacy, ktorzy parafie
        zakladali.
        Trudno byloby wiec tlumy obejrzec.

> Swoją drogą - a komu przeszkadza Radio Maryja czy Telewizja Trwam? Przecież
        > można po prostu przełączyć odbiornik na inną stację. Dlaczego katolicy nie
        mają mieć swoich mediów? Nie wolno?

Czytaj!!! Wyraznie jeden facet nazwiskiem Glemp -przypadkiem Prymas Polski
        powiedzial, ze Rydzyktv TO NIE JEST TELEWIZJA KATOLICKA.
        A Prymas chyba wie co mowi.

>
        > Oczywiście - inną sprawą są rozliczenia finansowe, jawność źródeł środków na
        > funkcjonowanie itd., ale jako widza mnie to nie interesuje - są od tego
        > odpowiednie organy typu KRRiT czy też Urząd Skarbowy, za których to organów
        > działalność płacę z własnej kieszeni.

-I to jest wlasnie problem. Rydzyk doprowadzil do tego, ze wszyscy sie go boja.
        Prokuratura, episkopat, i skarbowka. A on to wykorzystuje i trudno mu sie
        zreszta dziwic. Jak jest wolne miejsce, to tylko ostatni duren by nie
        skorzystal i nie zajal.
        Podobnie dziala Lepper. Choc na troche innej niwie.
        A co KR od rtv, to troche dziwie sie Braunowi, bo Rydzyk i Ska sporo na nim
        psow na wieszali, wymyslajac od roznych, a on bogobojnie nadstawia nie tylko
        policzki.
        Czestochowianin zreszta -tak nawiasem mowiac.
        Najlepszego!
        I Usciski transoceaniczne dla Ninki.
        Wlodek
    • filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:54

> Przed godzina dowiedzialem sie, ze nareszcie przyznano koncesje "TV - TRWAM "

> Dziekujemy wam serdecznie ! Wszystkim tym ktorzy naprawde zyczyli nam jej

> posiadania.

> No to do zobaczenia na ekranie kochani.....bo ktoz inny mogl by nas Polakow

> mieszkajacych za granica pokazac, modlacych sie o szczesliwy los naszej

> Ojczyzny ? I powiem wam ze bedzie to wyjatkowo cikawa telewizja !

> Juz czuje i zrealizuje ..... bardzo ciekawe tematy.

>

> Poki Polska zyje w nas,

> puty nie zginie !

> Orzel bialy jeszcze raz

> skrzydla rozwinie !

>

> Pozdrawiam

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 15.02.03, 01:56

> Przed godzina dowiedzialem sie, ze nareszcie przyznano koncesje "TV - TRWAM "

> Dziekujemy wam serdecznie ! Wszystkim tym ktorzy naprawde zyczyli nam jej

> posiadania.

> No to do zobaczenia na ekranie kochani.....bo ktoz inny mogl by nas Polakow

> mieszkajacych za granica pokazac, modlacych sie o szczesliwy los naszej

> Ojczyzny ? I powiem wam ze bedzie to wyjatkowo cikawa telewizja !

> Juz czuje i zrealizuje ..... bardzo ciekawe tematy.

>

> Poki Polska zyje w nas,

> puty nie zginie !

> Orzel bialy jeszcze raz

> skrzydla rozwinie !

>

> Pozdrawiam

• Gość: TOM Rydzyk-kontrowersyjny IP: *.mim.pcz.czest.pl 15.02.03, 15:17
      Ojciec Rydzyk jest osobą bardzo kontrersyjną.
      Ma swoich zagorzałych zwolenników oraz zajadłych krytyków. Ja należe do osób
      obojetnie traktując t a osobe, ale myślę, że jest to cecha osób potrafiących
      wywieraćwpływ na opinie. Wktótce okaże się czy jest potrzeba takiej telewizji.
      Telewizja musi sie finansować, a nikt nie jest dobrą wrózka, aby
      czynic to tak ot poprostu. Sądze więc że krytycy tego pomysłu
      powinni poczekac co dalej, a nie pyskować. To jest to z czego ciągle
      korzystacie nawet na tym forum -wolność. Mnie nie przeszkadza
      Trybuna Ludu czy Polityka (wyłączając "NIE"), uważam więcej dla
      mozliwości "wypowiedzenia" sie wszystkich grup społecznych taka mnogość
      opiniotwórczych podmiotów oraz kontrowersyjność jest niezbędna, gdyz dobrze
      słuzy prawdzie. Monopol przerabialismy przez 40lat i nikomu to na dobre nie
      wyszło.
      TOM
    • Gość: POLAK Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.visp.energis.pl 15.02.03, 23:18
      Nieswiadoma Polonia nie wie że ojciec dyrektor to kolejny karjerowicz i
      aferzysta który z Wiarą Katolicką ma tyle wspólnego co Stalin z równością i
      sprawiedliwością socjalistyczną ... taak. Smutne to. Fanatyzm mylic z
      patrjotyzmem. Piłsudzkiego by Rydzyk powiesił na suchej gałęzi. Bo w koncu to
      pewnie żyd albo masaom był a w dodatku czerwony.
      • Gość: Filip Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.look.ca 16.02.03, 05:06
        Gość portalu: POLAK napisał(a):

> Nieswiadoma Polonia nie wie że ojciec dyrektor to kolejny karjerowicz i
        > aferzysta który z Wiarą Katolicką ma tyle wspólnego co Stalin z równością i
        > sprawiedliwością socjalistyczną ... taak. Smutne to. Fanatyzm mylic z
        > patrjotyzmem. Piłsudzkiego by Rydzyk powiesił na suchej gałęzi. Bo w koncu to
        > pewnie żyd albo masaom był a w dodatku czerwony.
        ...........................
        O. dyrektor to taki aferzysta jak ty Polak !

Nie wiem co Ojciec dyrektor zrobil by J.Pilsudzkiemu ale cokolwiek by mu zrobil
        to bym powiedzial ze mu sie nalezalo !
        J.P.przemowienia mial piekne i niewatpliwie mial kilka sukcesow jak Przewrot
        Majowy ale w sumie pracowal pod dyktando J.Retringera. I co tu duzo mowic
        zabraklo go w decydujacym momencie bitwy "Cudu nad Wisla" poniewaz tego dnia
        pojechal pokochac sie ze swoja zona wiadomego pochodzenia. Polska Armia
        dowodzil gen.Rozwadowski.
        Mam nadzieje ze po prawej stronie Placu Bieganskiego tym razem stanie Pomnik
        Dmowskiego. Oby sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
        • filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 16.02.03, 10:27

Gość portalu: POLAK napisał(a):

aferzysta który z Wiarą Katolicką ma tyle wspólnego co Stalin z równością
          i
          patrjotyzmem. Piłsudzkiego by Rydzyk powiesił na suchej gałęzi. Bo w koncu
          to

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 16.02.03, 10:29

aferzysta który z Wiarą Katolicką ma tyle wspólnego co Stalin z równością
          i
          patrjotyzmem. Piłsudzkiego by Rydzyk powiesił na suchej gałęzi. Bo w koncu
          to

• filip0 Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! 16.02.03, 10:33

• Gość: MiK Re: Wielka Radosc w Polonii; ' TV- TRWAM '..! IP: *.wsp.czest.pl 16.02.03, 15:54
          No i już wszystko wiemy o Filipie. Nic dodać, nic ująć.

> Nie wiem co Ojciec dyrektor zrobil by J.Pilsudzkiemu ale cokolwiek by mu
          > zrobil to bym powiedzial ze mu sie nalezalo !
          > J.P.przemowienia mial piekne i niewatpliwie mial kilka sukcesow jak Przewrot
          > Majowy ale w sumie pracowal pod dyktando J.Retringera. I co tu duzo mowic
          > zabraklo go w decydujacym momencie bitwy "Cudu nad Wisla" poniewaz tego dnia
          > pojechal pokochac sie ze swoja zona wiadomego pochodzenia. Polska Armia
          > dowodzil gen.Rozwadowski.
          > Mam nadzieje ze po prawej stronie Placu Bieganskiego tym razem stanie Pomnik
          > Dmowskiego. Oby sprawiedliwosci stalo sie zadosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka