Dodaj do ulubionych

Pytanie do Prezydenta Cz-wy?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:23
Gdzie w tych zestawieniach jest częstochowski ?

Podaje za: biznes.interia.pl/news?inf=777499

Atrakcyjność inwestycyjna regionów dla działalności zaawansowanej
technologicznie:

1.warszawski
2.wrocławski
3.centralny Śląsk
4.krakowsko- tarnowski
5.poznański
6.bielsko- bielski
7.gdański
8.łódzki
9.legnicki
10.opolskie

Atrakcyjność inwestycyjna regionów dla działalności przemysłowej:

1.centralny Śląsk
2.rybnicko- jastrzębski
3.krakowsko- tarnowski
4.jeleniogórsko- wałbrzyski
5.bielsko- bialski
6.rzeszowsko- tarnobrzeski
7.wrocławski
8.legnicki
9.łódzki
10.warszawski

nawet region bielsko-bialski JEST !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: maks... Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:40
      nawet Bielsko-Bialski jest regionem dawniejszego woj., ale zaraz "rycerze"
      wodza będą pisali, że region Częstochowski to też np. Myszków (i nie będą brać
      odpowiedzialności za poczynania gosp.-ekonomiczne tego regionu), a ja
      odpowiadam dobry gospodarz wiodącego miasta w regionie umiejętnie pozyskuje
      ościenne regiony i gminy aby prowadzić do rozwoju regionu(teraz wiem dlaczego
      wódz nie głosował aby pozostało woj częstochowskie), budowania i utworzenia np.
      OBSZARU METROPOLITARNEGO na bazie Częstochowy . Wspólne inwestycje, wspólne
      programy Unijne (w tym i większy dopływ funduszy UE), itd, itd ....Ten temat to
      ocean, świat to nie cztery ściany gabinetu.
      • Gość: xx Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? IP: *.icis.pcz.pl 11.08.06, 14:04
        To jest zadanie dla nas wszystkich, w szczegolnosci dla ELIT w calym naszym
        regionie. W Czestochowie w szczegolnosci. ZADEN Prezydent tego nie zalatwi.

Mozemy wybierac sobie kogolkolwiek i jesli bedziemy liczyc ze ktos za nas
        wszystko zalatwi - zawsze sie to skonczy tak samo - wielkim rozczarowaniem.

Nowe czasy sa rzeczywiscie wielkim wyzwaniem - i dla krajow, i dla regionow.

Jesli bedziemy sie "zrec" wzajemnie zamiast wspolpracowac w ramach miasta i
        regionu, sprowazdac wszystko do osobistych rozgrywek - przegramy. Tak samo jak
        przegralismy wojewodztwo.

• Gość: maks... Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:18
          ale musi być osoba która będzie jednocześnie inicjatorem jakiegoś zadania i
          która pociągnie za sobą urzędników , przedsiębiorczość i obywateli tego miasta.
          Pan PREZYDENT ma takie możliwości organizacyjne i administracyjne a ja obywatel
          tego miasta mam? nie mam choć mam/miałbym genialny pomysł i sposób jego
          realizacji.
    • Gość: xx Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? IP: *.icis.pcz.pl 11.08.06, 14:06
      P.S. Widzialem analogiczny ranking gdzie region Czestochowski byl na 10-tym
      miejscu atrakcyjnosci pod wzgledem inwestycji w uslugi. A w innych dziedzinach
      NIGDY nie bylismy w pierwszej dziesiatce.
    • nalesniku Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? 11.08.06, 17:18
      wrona, no daj głos!!!

ps. ale w sraniu psami na trawnikach i w bezrobociu czewa na pewno jest
      pierwsza w polsce.
      • pan_prezydent Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? 11.08.06, 17:36
        hau hau!
        • Gość: Bogdan Re: Pytanie do Prezydenta Cz-wy? IP: *.prenet.pl 12.08.06, 08:13
          Niedawno w GW piórem jednego z rzeczników UM (" Częstochowa ma dobrą markę")
          zapewniano że mamy dobrą pozycję w rankingach atrakcyjności inwestycyjnej, być
          może miano na mysli inne rankingi.... A tak swoja drogą to wolałbym mniej
          nagród, wyróżnień, "medalowych" miejsc w różnych zestawieniach - a więcej
          prawdziwych poważnych inwestycji. Np. Torunia nie ma w w/w rankingu, a to
          właśnie tam powstaje wielka fabryka Sharpa, Oriona i pary mniejszych dostawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka