Gość: alergia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:38 dla 8 letniego synka .Może coś doradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alergia Re: Chcę kupić żółwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:08 Dzięki wiedziałam, że można na Was liczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: Chcę kupić żółwia 28.08.06, 13:48 Niecierpliwa jesteś Alergio ;-) Może na FCz nie ma aktualnie opbecnych osób,które mogłyby coś więcej nt. żółwia powiedzieć,więc może lepiej skieruję Cię tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=128 , na pewno ktoś się znajdzie co ma większe pojęcia o żółwiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alergia Re: Chcę kupić żółwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:22 Dziekuję Ci bardzo chociaż za ten link.Liczyłam , że może ktoś jeszcze poleci jakiś sklep w Cz-wie albo jakiś odradzi.No ale widać temat zółwi w Cz-wie nie jest na topie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Chcę kupić żółwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:42 osobiscie kiedys mialam zoltwia i to nie jednego lecz dwa, jednego dostalam od ciotki przezyl upadek z balkonu ale byl w pelni sprawny i strasznie stary, drugiego mniejszego dostalam, hodowalam je sobie przez dobrych kilka lat, hodowla nie jest trudna, salata, gotowana marchewka, pokrojone jablko, zolwie nie sa wymagajace, poza tym sa juz specjalne odzywki, jedzonka, smakolyki itp, jedynym problemem jest miejsce ich przechowywania - u mnie bylo to terarium dosc spore - zolwie mialy dwa osobne domki w ktorych spaly, piasek, basenik z woda, bylo im dobrze przynajmniej w moim mniemaniu, jezdzily sobie w koszyczku na dzialke jadly trawke :d zyc nie umierac, jakis czas temu jednak kiedy zdecydowalismy sie na remont mieszkania oddalismy oba w dobre rece do rodziny ale, i mimo iz zmienily lokal to nadal zyja i maja sie dobrze, tak nawiasem mowiac to lepiej kup dziecku zolwia niz psa, czy kota z ktorym mialabys sie meczyc jak sie zwierzak dziecku znudzi albo co gorsze oddac do schroniska :( pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Chcę kupić żółwia 28.08.06, 14:37 Jakiego żółwia byś chciała? wodnego czy lądowego? Ile miejsca możesz przeznaczyć na jego "domek"? Na ogrzewanie, lampkę UV, samo terrarium dla niego? Jesli zółw wodny to zapewne zółtolicy - (czerwonolice są często do oddania za darmo) warunki dla niego tutaj : www.terrarium.com.pl/opisy/zolwczerwonolicy.php Jesli lądowy Agrionemys horsfieldi - stepowy; Testudo hermanni - Żółw grecki - to dwa najczesciej spotykane w sklepach. Poszukaj proszę informacji na temat ich hodowli Pozdrawiam florida_blue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: Chcę kupić żółwia IP: *.realestate.net.pl 28.08.06, 15:56 doradzamy - kup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alergia Re: Chcę kupić żółwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 08:39 Byłam wczoraj na "łowach" Spotkałam tylko 1 żółwia czerwonolicego za 35 zł koło Sezamu. Syn już wyciągał pieniądze:) Ostatecznie termi zakupu żółwia przesunął się do końca tygodnia. Dziękuję za rady , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś