Dodaj do ulubionych

Kto prezydentem Częstochowy?

• Gość: obserwator Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:01
      Tylko nie ta miernota z PO ,
      pani Rospondek jako poseł słabizna i jako prazydent będzie taka sama.
      • Gość: abz Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 02:37
        Wyjatkowo niekumatym jesteś obserwatorem, dla mnie p. Rozpondek to najczytelniejsza postać miasta i jako były Prezydent i jako poseł. Zobacz strone www , a bedziesz wiedział, czy miernota. A skąd tyle jadu u ciebie....?
        Chyba wiem - może sie kiedyś podzielę z forum ta informacja , nie tylko na tym poscie, ale też na innych, na których opluwasz pod różnymi nickami przyzwoitych ludzi. Nie pozdrawiam
    • Gość: zosia Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:15
      a może macie jakiegoś innego ptaka
    • Gość: Ronald Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 21:04
      demokratów juz nie ma - są częścią centrolewu. Ci z PD którzy nie chcieli
      koalicji z komunistami wystąpili z partii w sierpniu (7 szefów regionów i 3
      członków zarządu krajowego) i założyli Forum Liberalne.

www.forumliberalne.pl
      • Gość: oponentromalda Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:42
        Człopie nie pleć bzdur demokraci sa i dzialaja normalnie ( www.demokraci.pl ) we wszystkich miastach wojewodzkich, prosze nie mieszaj z jakims udziwnionym forum liberalnym
        • Gość: niezorientowany Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:07
          a kiedy dokładnie są te wybory ?
      • Gość: Robert Pająk Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:25
        Chciałbym wszystkich poinformować że PD istniała, istnieje i będzie istnieć.
        Zaczynają krzyczeć ci którzy odeszli już z PD W Częstochowie ludzie z
        najwyższych władz koła za wszelką cenę chcą zlikwidować koło partii
        demokratyczne w mieście ale nie uda im się tego zrobić, ponieważ większość
        członków pozostaje i chce dalej działać. Wszystkich chętnych zapraszam na
        stronę www.demokraci.czest.pl by mogli zobaczyć co odchodzący zarząd zrobił na
        stronie. Umowa na lokal na dekabrystów została przez odchodzący zarząd zerwana.
        Można mnożyć przykłady ale to wszystko jest nie ważne, ponieważ nic te próby
        zniszczenia nie dadzą. Dlatego chcę poinformować że będzie nowy zarząd koła,
        członkowie zostają i PD w Częstochowie będzie istnieć z lepszym skutkiem niż do
        tej pory.

Pozdrawiam Robert Pająk
        • Gość: powiec Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:37
          Kłamstwem jest, że młode centrum z PD miało propozycję startu z list PO. Powtarzam kłamstwo. Sa tylko 4 osoby z byłego PD, które mogą otrzymać miejsca nalistach PO, ale i tak z wielkim trudem
          • Gość: Tyl Tomasz Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:45
            Znowu w przykry dla mnie sposób zaczynacie tworzyć w tym miejscu swój prywatny folwark polityczny. Forum to powinno być wymianą mysli oraz pogladów, a nie forum do prowadzenia kampanii wyborczych. Co do Twego postu to pragne jeszcze raz i obiecuje iz ostatni powtórzyć, iz MC w Częstochowie miało przystapić do list PO ( są to słowa byłego przewodniczącego PD w Częstochowie ). Natomiast pozwolisz że odniosę sie również do Twego drugiego członu postu. Być może to prawda, gdyż tylko nieznacznie wiecej członków opusciło PD w Częstochowie. Zycze im powodzenia jak i mandatów radnych, gdyz szkoda by Ci ludzie odeszli poza nawias lokalnej polityki. Pozdrawam i zyczę miłego weekendu
            Tyl Tomasz - Przewodniczący MC w Częstochowie
            • Gość: antrypeowiec Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:03
              Platformersi zastanówcie lepiej nad własną bytnościa w tym miescie. Jako
              najwieksza partia opozycyjna spicie od kilkulat w tym miescie, mym zdaniem
              powinniscie wiecej dzialac, o was slycvhac tylko jak ukladacie listy,
              beznadzieja dlatego stawiam na mlodych ludzi gdyz tylko w nich nadzieja lesne
              dziadki
              • Gość: powiec Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:43
                Ty sie nie martw o nasze istnienie, kto chce działać - to wie gdzie jesteśmy. Dajemy sobie radę i jest nas bardzo dużo. Struktury regonalne zawsze raelizują politykę liderów, a na miejscu własnie przede wszystkim angażują się w wybory. A pokaż mi, która partię widać??? Chyba, że masz na mysli ujadającą tu na forum młodzieżówkę SLD.
                • Gość: częstochowianka Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:46
                  A może wrócmy do prezydenta, co? Bo demokraci.pl na prezydenturę raczej szans
                  nie mają, nie mieliby jej nawet wtedy gdyby się nie rozeszli... Goliszka już
                  mamy z głowy, też miał chłop sporo szans, 260 głosów bodaj zdobył w wyborach
                  parlamentarnych (niejeden ma większą rodzinę). To co Tadek?
                  • Gość: abz Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 01:22
                    Myślę, że jak pani Rozpondek wystartuje = to będzie cool. Czekam na to
        • Gość: MC Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:12
          Panie Robercie,
          wydawało się, że tłumaczenie, dlaczego zerwano umowę na najem lokalu, w trakcie
          spotkania do Pana trafiło. Teraz mam wrażenie, że chyba się wówczas nie
          zrozumielismy. Powiedzialiśmy także, że od tego wypowiedzenia można odstąpić.
          Jeśli nowy zarząd koła będzie chciał mieć siedzibę na Dekabrystów, nie ma
          sprawy. Gdyby jednak nastapiła zmiana planów, to macie już problem z
          trzymiesięcznym wypowiedzeniem z głowy. A o ile wiem, to WIĘKSZOŚĆ członków
          złozyła wypowiedzenia.
          Na forum jest Pan bardzo pewny siebie, gorzej z konfrontacją w cztery oczy.
          Należałoby nad tym chyba popracować :) Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: MrKris Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 02:36
            i tak nie pojdziecie a emerytki z kolka rozańcowego Rydzyka wybiora
            swojego;powodzzenia heh
    • Gość: elektoratka Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:42
      Mamy ten sam scenariusz co zawsze!
      Ci sami kandydaci, ten sam GARNEK!
      Idźcie wybierać, a my się i tak po wyborach dogadamy!
      A prezydentem będzie ten JEDYNY i SŁUSZNY
      • Gość: Ja Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:07
        Oczywiście GIŻYŃSKI, tylko i wyłącznie on
    • paolo101 Re: Kto prezydentem Częstochowy? 12.09.06, 12:48
      Marian Pazdzioch
    • Gość: polak Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: 195.116.125.* 14.09.06, 01:58
      Zapytajcie się najpierw o frekfencję.W poprzednich wyborach na T.Wronę
      głosowało o. 11 tys. wyborców,na Wolskiego ok.10 tys.Pytam się gdzie była
      reszta?
      • Gość: ja60 Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.hcz.com.pl 15.09.06, 11:26
        reszta? proste, niegłosując popiera nawet jednym glosem wygrywającego.
        Poczytałem to forum partyjne, smutne. Nie ma osobowości w mieście. Wygra pan
        Wrona. Niegłosując oddam i ja głos na niego bo przynajmniej wiem, że urzędników
        krótko trzyma.
        • Gość: Ja Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 01:41
          Jeżeli twierdzisz,że nie ma poważnych kandydatów , to znaczy, że jesteś za
          wroną.Może nawet dla niego pracujesz...
      • hanzel_gretyl Re: Kto prezydentem Częstochowy? 15.09.06, 12:51
        powiem tak: sa wyborcy ktorych g.. obchodzi osoba kandydata i takich jest
        wielu. Wazne ze jest z pis, lsd, mpo itd. dewoty i beton pojda z mocnym
        postanowieniem.. a reszta? nie myslcie sobie, ze wasz glos nic nie znaczy.
        najgorsze jest to, ze ludzie wartosciowi nie pchaja sie na swiecznik. siedza i
        zawijaja w sreberka.. wrona z poziomu 0 awansowal u mnie o kilka pozycji w
        czasie kadencji, ale chcialbym kogos w miare (jak na te czasy) niezaleznego.
        czy wymagam wiele? prezydent powinien przyciagac uwage warszawki na nasze
        miasto, rozpedzac pewne tematy. do tej pory takiego nie bylo i nie bedzie.
        porzuccie wszelka nadzieje..
      • Gość: xx Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 14:06
        Mysle ze jednak frekwencja byla wyzsza a Twoje dane sa nieprawdziwe.
    • Gość: clozi Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 17:51
      wrona zabil ulice dekabrystow, serce kulturalne czestochowy.
      • Gość: nugat Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:15
        Zabił ulicę Dekabrystów ?? Kulturalne serce Częstochowy ?? Ale przegiąłeś !
        Kulturalne pod jakim względem ?? Ogromnej ilości wypijanego piwska i
        zamroczonych do nieprzytomności młodych ludzi, czasem nawet nieletnich.
        Mordobicie w wykonaniu niby ochrony lokalu. To jest kulturalne serce
        Częstochowy ?? Chyba wstyd dla miasta a nie serce. Szkoda że klub jazzowy
        milczy.
        • spoldzielca Oświadczenie 17.09.06, 06:20
          Krajowy Związek Lokatorów i Spółdzielców oddział w Częstochowie oraz Polski
          Ruch Uwłaszczeniowy oddział w Częstochowie podjął jednogłośnie decyzje o
          poparciu w wyborach Prezydenckich posła Szymona Giżyńskiego, popierającego
          starania naszego środowiska, które zabiega od kilu lat o możliwość wykupu
          gruntu z bonifikatą znajdującego się w użytkowaniu wieczystym.
          artur-gawronski.blog.onet.pl/

• Gość: XXX Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:00
            Gratuluję panie Gawroński, myślę, że Wasza decyzja,/ludzi pokrzywdzonych przez
            bandę wrony i kubika/ pozwoli z nadzieją pójść do wyborów.Nie wiem czy jest pan
            zorientowany, że wrona boi się Giżyńskiego najbardziej z ednego powodu:
            GIŻYŃSKI jest czysty jak łza, wrona natomiast ma już kilka wątków w
            Prokuraturze, a będą następne, jeszcze m,ocniejsze.Sprawiedliwości musi się
            stać zadość.Tylko Giżyński może z nim wygrać.Ludzie opamiętajcie się.Precz z
            masonerią w naszym mieście
            • Gość: xx Re: Oświadczenie IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 14:02
              Zapomniales dodac:

precz z masoneria i cyklistami :))
            • Gość: VX204 Tylko nie Giżyński IP: 212.87.244.* 17.09.06, 15:27
              Gość portalu: XXX napisał(a):

> Gratuluję panie Gawroński, myślę, że Wasza decyzja,/ludzi pokrzywdzonych przez
              > bandę wrony i kubika/ pozwoli z nadzieją pójść do wyborów.Nie wiem czy jest pan
              >
              > zorientowany, że wrona boi się Giżyńskiego najbardziej z ednego powodu:
              > GIŻYŃSKI jest czysty jak łza, wrona natomiast ma już kilka wątków w
              > Prokuraturze, a będą następne, jeszcze m,ocniejsze.Sprawiedliwości musi się
              > stać zadość.Tylko Giżyński może z nim wygrać.Ludzie opamiętajcie się.Precz z
              > masonerią w naszym mieście

Skąd ta pewność co do czystości pana Giżyńskiego,nazywanym przez niektórych
              likwidatorem województwa częstochowskiego?
              Czy powstała jakaś komisja śledcza,która to stwierdziła?
              Może trzeba zbadać wszystkie te fundacje itd? Być może zajdzie taka
              potrzeba,przecież nigdy nic nie wiadomo.

A propos Wrony,którego już niektórzy skreślili, za zamknięcie lokali na
              Dekabrystów,wyobrażacie sobie,co może się stać jakby został prezydentem PISowiec
              Giżyński,który ma za sobą występy w Radiu Maryja,cechuje go niechęć do UE,czego
              przykładem mogą być niektóre wypowiedzi dla :"Gazety Częstochowskiej" redaktorem
              naczelnym której, jest jego żona.
              Może Kaczyński, jednak miał racje,mówiąc ,że nie ma zniezależnych niektórych
              mediów,no bo jak mają być niezależne,skoro żona posła jest naczelną gazety i
              pisze,takie fajne artykuły o sukcesach PIS w regionie.
              Co czeka częstochowian po jego ewentualnym wyborze?
              Prohibicja w całym mieście? czy jeszcze coś bardziej radykalnego?
              Przecież jak się ma osobiste namaszczenie od Kaczyńskiego,to równocześnie musi
              się utożsamiać z pewną linią polityczną.

Dla mnie liczy się efektywnosć danej osoby.
              Giżyński nie ma żadnych sukcesów,będę to powtarzał do znudzenia,zobaczmy strony
              sejmowe i przekonajmy się,jak wygląda statystyka z jego działalności w Sejmie.

• Gość: W.D. Re: Tylko nie Giżyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:52
                Oby Pan Giżyński wygrał i mu się powiodło, więcej nic nie chcę. Niech się tak
                stanie, niech zrobi porządek i zagospodaruje częstochowskimi terenami na korzyść
                jednych i drugich. Amen.

----
                Precz z wszelkimi sztucznymi i nedętymi ptakami!!! Precz.
                • ulisses_czwa Re: Tylko nie Giżyński 17.09.06, 20:56
                  > terenami na korzyść
                  > jednych i drugich. Amen.

Przepraszam jak mam to rozumieć? "Jednych i drugich"? Już jakiś podział łupów :)?
                  • Gość: ten sam Re: Tylko nie Giżyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:01
                    Wszędzie są podziały, czy Pan tego nie widzi??
                    Pan mieszka w kosmosie?
                    Niech się Pan/Pani rozejrzy: w pracy , w kościele, ...ba....nawet na cmentarzu.
                    Nalitość Boską, służyć , wiadomo, należy wszystkim, więc, mówię - jednym i
                    drugim, mam na myśli częstochowskich mieszkańców, a nie partie.
                    • ulisses_czwa Re: Tylko nie Giżyński 17.09.06, 22:25
                      > Wszędzie są podziały, czy Pan tego nie widzi??

Widze, widzę... Tylko mowa o "podziałach" po wyborze Gizyńskiego na prezydenta w tak delikatnym temacie kieruje sprawę zupełnie na inne tory... Prosze ostrożnie dobierać słowa...
            • Gość: Rava Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:49
              Boże, ja czekam , kiedy Pan Wrona będzie sądzony za ludzką krzywdę i swoje
              przekręty. Może na ziemi też jest jakaś sprawiedliwość? Może!
          • ulisses_czwa Re: Oświadczenie 17.09.06, 15:54
            Arturze,

Widzę, że Tobie i PRU brakuje konsekwencji w działaniach... A to niedobrze przeskakiwac z kwiatka na kwiatek... Jeszcze nie tak dawno podawałeś publicznie poniższą informację:

"Oświadczenie
            Polski Ruchu Uwłaszczeniowy w Częstochowie na spotkaniu w dniu 5.07.2006 podjął jednogłośnie decyzje o wystawieniu kandydata na Prezydenta Częstochowy w osobie Przewodniczącego Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego Artura Gawrońskiego .
            Wszystkie Osoby zainteresowane serdecznie zapraszamy na spotkania, w każdą pierwszą środę miesiąca o godzinie 16:00 w siedzibie OBYWATELSKIEGO RUCHU OBRONY BEZROBOTNYCH W CZĘSTOCHOWIE UL. PIŁSUDSKIEGO 31 lub każdą drugą środę miesiąca o godzinie 16:00
            w siedzibie Ligi Rodzin Polskich w Al. N.M.P. 61
            Kontakt telefoniczny
            Przewodniczący Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego w Częstochowie
            Artur Gawroński

Zapraszamy na nasza stronę internetową www.glospolnocy.republika.pl"

Teraz nagle popieracie Szymona Gizyńskiego... Kogo jutro? Wybacz, ale nie jestem tu złosliwy tylko zastanawiam się nad Waszym niezdecydowaniem...
            Poza tym zauważ jedną rzecz... O podjęciu uchwały decyduje Rada Miasta, jako organ stanowiący, a nie Prezydent Miasta... Nawet jakby Szymon Gizyński został prezydentem, a nie będzie Wasz postulat miał poparcia wśród radnych to nic Wam to nie da... Taka jest prawda... Zatem Wasz wybór - postawienie na Prezydenta - zamiast na Radnych to strzał kulą w płot...
            Zapytasz ponownie jakie jest moje stanowisko w tej sprawie, więc odpowiem tak jak wcześniej...
            Dopiero jak zapoznam się z opiniami ekspertów, przeprowadzona zostanie analiza kosztów jakie poniesie miasto na skutek ewentualnej decyzji - to ustosunkuje się na "tak" lub "nie"... Mozliwe że dojdzie do jakiś kompromisów, ale byłyby potrzebne z obu stron... Np. uwłaszczenie, ale bez bonifikaty... (to tylko przykład, więc nie trzymaj mnie tu za słowo)...
            Nie mogę niczego obiecywać w ciemno - takie mam zasady... Sprawa jest poważna, bo dot. bardzo wielu mieszkańców, jak i sporych obciążeń finansowych dla miasta...
            Pozdrawiam
            • spoldzielca Re: Oświadczenie 17.09.06, 16:30
              Szanowny Jacku nie ma w tym żadnej zmiany, wystawienie własnego kandydata w
              mojej osobie podane było w czasie gdy informacje, które do nas dochodziły
              świadczyły o wystawieniu jedynego kandydata w osobie obecnego Prezydenta z
              poparciem wielu organizacji min PiS ( być może ktoś specjalnie robił
              zamieszanie w tej sprawie) z czym nasze środowisko nie mogło się pogodzić.
              W obecnej sytuacji sprawa jest jasna poseł Szymon Giżyński startuje i popiera
              nasze stanowisko w sprawie uwłaszczenia. My zaś całym swoim wysiłkiem pracować
              będziemy nad Jego wygraną w wyborach na Prezydenta Częstochowy.
              Przewodniczący Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowegow Częstochowie
              Pełnomocnik Krajowego Związku Lokatorów i Spółdzielców w Częstochowie
              Artur Gawroński
              Tel. 0602-819-608
              artur-gawronski.blog.onet.pl/

Czyżby tak bardzo Ci zależało na tym, bym startował??

• ulisses_czwa Re: Oświadczenie 17.09.06, 18:44
                > Szanowny Jacku nie ma w tym żadnej zmiany, wystawienie własnego kandydata w
                > mojej osobie podane było w czasie gdy informacje, które do nas dochodziły
                > świadczyły o wystawieniu jedynego kandydata w osobie obecnego Prezydenta z
                > poparciem wielu organizacji min PiS ( być może ktoś specjalnie robił
                > zamieszanie w tej sprawie) z czym nasze środowisko nie mogło się pogodzić.

Arturze, chyba nie powiesz mi, ze uwierzyłeś, że wystartuje jeden kandydat z prawicy i jeden z lewicy... Ja w to nie wierzyłem... Ale cóż...

> W obecnej sytuacji sprawa jest jasna poseł Szymon Giżyński startuje i popiera
                > nasze stanowisko w sprawie uwłaszczenia. My zaś całym swoim wysiłkiem
                > pracować będziemy nad Jego wygraną w wyborach na Prezydenta Częstochowy.

Powiedzmy tak: Co zrobicie jesli pojawią się inni kandydaci, którzy będą popierać Wasze stanowisko? Przecież nie było jeszcze oficjalnej prezentacji kandydatów... Poza tym co powiecie jesli zostaniecie oszukani i nie zostaną spełnione Wasze oczekiwania? Przed wyborami wiele osób obiecuje różne rzeczy...

> Czyżby tak bardzo Ci zależało na tym, bym startował??

Pamiętam jak kiedyś mówiłeś, że jak się czegoś podejmujesz, to prowadzisz sprawę od początku do końca... Podejmując się startu w wyborach myślę, że powinno być podobnie... Chyba, że Twój udział w wyborach prezydenckich i cały program miał się ograniczyć tylko do uwłaszczenia, a działanie w pozostałych sprawach dla miasta to pójście "na żywioł"... Tak jakby nie było innych spraw w miescie tylko uwłaszczenie...
                Pozdrawiam
              • Gość: W.D. Re: Oświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:57
                Panie Arturze, niech się Pan nie przejmuje, bo PIS wygra, zaś radni też będą z
                PISu, bo to dla Częstochowy jedyna szansa się podnieść z nędzy i nieuczciwości.
                Serdecznie będę gratulował PISowi, czekam na 12 listopada.
            • Gość: VX204 Re: Oświadczenie IP: 212.87.244.* 17.09.06, 16:48
              Ależ nie ujmujmy, znaczenia organom takim, jak Prezydent Miasta.
              Wbrew pozorom wynikającym z ustawy o samorządzie gminnym, odgrywa on ogromną
              rolę w procesie decyzyjnym.
              Wszyscy doskonale wiemy, jak trudno realizować pewne cele, gdy pojawiają się
              ” tarcia” na linii Rada Miasta – Prezydent, bo wywodzą się z innych opcji
              politycznych.

Organem wykonawczym gminy jest Prezydent Miasta. Prezydent kieruje bieżącymi
              sprawami Miasta oraz reprezentuje je na zewnątrz. Prezydent wykonuje zadania
              przy pomocy Urzędu Miasta. Do zadań Prezydenta należy w szczególności:
              przygotowywanie projektów uchwał Rady,
              określanie sposobu wykonywania uchwał,
              gospodarowanie mieniem komunalnym,
              wykonywanie budżetu,
              zatrudnianie i zwalnianie kierowników miejskich jednostek organizacyjnych Miasta,
              przedkładanie wniosków o zwołanie Sesji Rady,
              przedkładanie Radzie sprawozdań z działalności finansowej Miasta,
              wydawanie przepisów porządkowych w sprawach nie cierpiących zwłoki w formie
              zarządzeń.
              Zarządzenie takie dla swej ważności wymaga zatwierdzenia na najbliższej Sesji Rady.

W realizacji zadań własnych, Prezydent podlega wyłącznie Radzie.
              Rada rozpatruje sprawozdanie z wykonania budżetu Miasta i na wniosek Komisji
              Rewizyjnej:
              1.przyjmuje lub nie przyjmuje sprawozdania z budżetu Miasta,
              2.udziela lub nie udziela Prezydentowi absolutorium w głosowaniu jawnym,
              bezwzględną większością głosów ustawowego składu Rady.

Szczegółowy wykaz zadań i kompetencji Prezydenta określają m.in. następujące
              przepisy:
              1.Ustawa z 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym.
              2.Ustawa z 20 czerwca 2002 roku o bezpośrednim wyborze wójta, burmistrza i
              prezydenta miasta.
              www.prawo.lex.pl/bap/student/Dz.U.2001.142.1591.html
              • ulisses_czwa Re: Oświadczenie 17.09.06, 18:30
                Znam te przepisy i wiem gdzie się znajdują... Nie ujmuję roli Prezydenta, ale chciałem wyraźnie zaznaczyć, ze bez akceptacji Radnych trudno o jakieś sukcesy... Wyobraźmy sobie, że partia X w Częstochowie ma 20 mandatów, a partia Y ma 8 (w sumie w Czestochowie jest 28 mandatów)... Partia X jest przeciw uwłaszczeniu, partia Y jest za... Prezydent wywodzący się z partii Y również jest Za... Los sprawy wówczas jest wyraźnie przesądzony... Pozostają jedynie droga zaskarżenia uchwały, ale to już inna bajka...
        • Gość: xx Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.icis.pcz.pl 17.09.06, 14:04
          Masz na mysli Paradoks ?

Ma wznowic dzialnosc wlasnie jesienia od festiwalu jazzowego.

Nowe wladze Stowarzyszenia wydaja sie prezne i mysle ze w pazdzierniku po raz
          pierwszy bedzie mozna zajrzec na kocert do Paradoksu.
    • tolek344 Re: Kto prezydentem Częstochowy? 17.09.06, 09:19
      Tak jak i jego przydupasa konfidenta Najmana!!!
      • Gość: K. Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:57
        Niech sprawdzą się młodzi, uwazam ,ze Krzysztof Matyjaszczyk jest godnym uwagi
        kandydatem na prezydenta
        • Gość: Ja Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 14:20
          Nikt go nie zna,Nic w mieście nie zrobił , stwarza wrażenie wqiecznie
          wystraszonego i takiego co to sam o sobie ma najwięcej do powiedzenia,Jest po
          prostu mdły.Oczywiście pan Matyjaszczyk
    • Gość: Mulat Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 18:55
      Przecież kiedyś już pisał ktoś. Najlepsy by był Bronek Maliniak. Pogada,
      pożartuje jak trzeba wypije. A że się na ty nie zna ? A kto z nich się na tym
      zna? Lepiej nie bedzie ale gorzej wcale.
      • ulisses_czwa Sklonujmy R. Dutkiewicza z Wrocławia ;) 17.09.06, 20:45
        Oczywiście prosze to potraktować jako żart na odprężenie w tym ciężkim temacie :) Choć nie ukrywam, że taki Prezydent postawiliby nasze miasto na nogi + kompetentni Radni... Wrocławianie nie maja wątpliwości, kto będzie gospodarzem na kolejne 4 lata...
        Tylko, żeby osiągnąć taki sukces to trzeba jeździć za inwestorami i prosić, a nie szukac inwestycji w Betlejem i innych miastach maryjnych...

A to na potwierdzenie - przeczytajcie od dechy do dechy...
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3624593.html
        • Gość: Student Re: dajcie jeszcze 4 lata TW a bedzie wro i dutkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:21
          pierwsze 4 lata ludzie we wrocku tez biadolili na dutkiewicza a teraz to
          najbardziej preznie rozwijajace sie miasto w polsce.tez tam gadali o kielbasie
          i ble ble a prawda jest taka ze zawsze pod koniec roku znajduja sie pieniadze
          na inwestycje i zakupy!czestochowa wyglada lepiej niz przed 4 laty!za 4 lata
          bedzie jeszcze lepsza!i to z pomoca Tadusza Wrony!
          pozdro dla wszystkich popierajacych!
    • Gość: Michal Re: Kto prezydentem Częstochowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:46
      Odpowiedz jest prosta - Halina Rozpondek!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka