Dodaj do ulubionych

Czy ktoś forumowiczów miał taki problem?

12.09.06, 11:43
Wymieniłem baterie u zegarmistrza do pilota przy samochodzie, zegarmistrz
wymienił mi na takie same jakie były w pilocie .Włorzył nówki z takim samym
symbolem jakie były poprzednio, pilot nie działa? Postępowałem z godnie z
instrukcją nic z tego, drzwi otwieram z klucza. Jaki zaklad elektryczny lub
elektroniczny zajmuje się takimi problemami.Byłbym wdzieczny o podanie
adresów .
Obserwuj wątek
    • Gość: rafik Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:05
      Pewnie problem tkwi w samym alarmie jeśli jest lub w centralnym zamku.
      Najlepiej podjechać do firmy która specjalizuje się w danej marce.
    • Gość: DU Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: *.dolsat.pl 12.09.06, 13:04
      Jeżeli centralny (bo zakładam, że o to chodzi) wcześniej chodził dobrze, to możliwe że zegarmistrz przekręcił potencjometr w pilocie, choć nie powinien. Zresztą w niektórych pilotach, takie potencjometry z czasem same "gubią" ustawienia i to wygląda jakby w pilocie rozładowywała się bateria. Mój ojciec miał taki problem właśnie.
      • Gość: PIORUN Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:18
        DZIĘKI
    • Gość: PioGor Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: 217.97.246.* 12.09.06, 14:27
      Musze Cie zmartwic bo prawdopodobnie ratuje Cie jedynie serwis, lub w najlepszym wypadku jakis dobry elektronik (zalezy do tego jakie masz auto), problem polega na tym ze rozstroil Ci sie pilot, ciezko mi to fachowo nazwac, ale trzeba go nastwaic na te fale na ktorych powinien dzialac, czesto robi sie to wedlug ksiazki od auta jest tam wszystko opisane, ale nie zawsze sie to udaje, ja mam honde accord i dwoch elektorinkow nie moglo sobie z tym poradzic, w serwisie za ekspertyze powiedzieli mi ponad stowke.... jak narazie otwieram z kluczyka :(
      • Gość: DU Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: *.dolsat.pl 12.09.06, 15:24
        Gość portalu: PioGor napisał(a):

> Musze Cie zmartwic bo prawdopodobnie ratuje Cie jedynie serwis, lub w najlepszy
        > m wypadku jakis dobry elektronik (zalezy do tego jakie masz auto), problem pole
        > ga na tym ze rozstroil Ci sie pilot, ciezko mi to fachowo nazwac, ale trzeba g
        > o nastwaic na te fale na ktorych powinien dzialac, czesto robi sie to wedlug ks
        > iazki od auta jest tam wszystko opisane, ale nie zawsze sie to udaje, ja mam ho
        > nde accord i dwoch elektorinkow nie moglo sobie z tym poradzic, w serwisie za e
        > kspertyze powiedzieli mi ponad stowke.... jak narazie otwieram z kluczyka :(

Nie musisz straszyć, nie zawsze jest tak źle. Zazwyczaj przeciętny elektronik jest w stanie to zrobić jeśli ma narzędzia a nie miernik za 5zł ;). Oczywiście, jak zwróciłeś uwagę, to zależy od auta lub producenta centralki.

Pozdrawiam
    • Gość: PioGor Re: Czy ktoś forumowiczów miał taki problem? IP: 217.97.246.* 12.09.06, 14:27
      Musze Cie zmartwic bo prawdopodobnie ratuje Cie jedynie serwis, lub w najlepszym wypadku jakis dobry elektronik (zalezy do tego jakie masz auto), problem polega na tym ze rozstroil Ci sie pilot, ciezko mi to fachowo nazwac, ale trzeba go nastwaic na te fale na ktorych powinien dzialac, czesto robi sie to wedlug ksiazki od auta jest tam wszystko opisane, ale nie zawsze sie to udaje, ja mam honde accord i dwoch elektorinkow nie moglo sobie z tym poradzic, w serwisie za ekspertyze powiedzieli mi ponad stowke.... jak narazie otwieram z kluczyka :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka