Dodaj do ulubionych

Z czego Polak dumnym byc moze?

03.08.05, 10:29
Nacjonalizm polski objawia sie wlasnie w takich sloganach jak:
"Jestem dumny , ze Polakiem jestem"

czy

"Nie bedzie Niemiec nam w Twarz plul"

Oj Polacy napiszcie z czego naprawde dumni jestescie, jesli ze swej wrodzonej
nieudolnosci to sie z Wami zgadzam!
Obserwuj wątek
    • meg_s Re: 03.08.05, 10:47
      tak sobie Ciebie czytam Ballest - i jasno widzę, że nikt nie przebije dumy
      Ballesta z tego że jest Ballestem
      • meg_s ps 03.08.05, 10:50
        jak to było ?

"..I dziękuję Ci Panie Boże, że nie uczyniłeś mnie takim jak ten celnik..
        (czytaj Polak)"
    • Gość: Pit Re: Z czego Polak dumnym byc moze? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 10:48
      Ja jestem dumny Ballescie z tego, ze Polska ma tak wspanialego przyjaciela w
      twojej osobie. Czymze zasluzylismy sobie na taki zaszczyt ?
      • sss9 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 10:50
        piszesz już dla nas te twoje przykazania, komiku ? : )))
        • Gość: Pit Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 10:56
          sss9 napisał:

> piszesz już dla nas te twoje przykazania, komiku ? : )))

Gdzie mnie do Ballesta, to on ino moze napisac dekalog "dobrego" Poloka.
          Toc on krolem Ballestem Pierwszym zostanie i zbuduje nam "raj" na ziemii.

Pozdr !!!!
          • sss9 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 11:00
            komik=ballest ; )
            póki co marnuje swój talent, szkryflnoł by Polsce jakiś dogmacik zamiast z
            niemieckimi kamratami wyciongac nasz woz ze buota. : ))))
          • myha1 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 11:06
            ballest jesteś niekonsekwentny...napjpierw piszesz , że cechy które są
            przypisane do mojego imienia pasują do mnie perfekt , a potem że Polacy są
            nieudolni .
            A ja jestem Polką ...to zdecyduj się i przestań generalizować !
            W każdym narodzie znajdziesz mondrych i Mądrych, ludzi i Ludzi..itd
            A duma z tego , że jestem Polką wcale nie świadczy o moim nacjonaliźmie....ten
            akurat jest mi obcy .
            • Gość: Pit Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 11:14
              myha1 napisała:

> ballest jesteś niekonsekwentny...napjpierw piszesz , że cechy które są
              > przypisane do mojego imienia pasują do mnie perfekt , a potem że Polacy są
              > nieudolni .
              > A ja jestem Polką ...to zdecyduj się i przestań generalizować !
              > W każdym narodzie znajdziesz mondrych i Mądrych, ludzi i Ludzi..itd
              > A duma z tego , że jestem Polką wcale nie świadczy o moim
              nacjonaliźmie....ten
              > akurat jest mi obcy .

Bo Ty Myha, nie jarzysz co jest grane. Masz sie wstydzic ze jestes Polka wtedy
              bydziesz ok. Jakiekolwiek cieplejsze uczucie do twojego kraju bedzie przez
              Ballesta podciagniete pod nacjonalizm. Ach co ja mowie, to za malo pod
              szowinizm......
              • meg_s Re: 03.08.05, 14:09
                Gość portalu: Pit napisał(a):

> Bo Ty Myha, nie jarzysz co jest grane. Masz sie wstydzic ze jestes Polka
                > wtedy bydziesz ok. Jakiekolwiek cieplejsze uczucie do twojego kraju bedzie
                > przez Ballesta podciagniete pod nacjonalizm. Ach co ja mowie, to za malo pod
                > szowinizm......

Pit - BRAWO !!! Trafiłeś dokładnie w samo sedno
    • olab1 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 11:22
      No Blllest, chyba trochę przesadzasz... Pomimo dostrzeganych wad jestem chyba
      dumna, że jestem Polką, choć oczywiścei możesz się przyczepić, że nie do końca,
      no bo i babica, i dzidek i...
      Zgadzam się z Meg w całej rozciągłości Jej postu.

> Oj Polacy napiszcie z czego naprawde dumni jestescie, jesli ze swej wrodzonej
      > nieudolnosci to sie z Wami zgadzam!

A dlaczego pytasz i od razu podajesz odpowiedź na swoje pytanie? Daj szansę
      się wypowiedzieć i nie wyjeżdżaj od razu z Twoją mądrością. Wiesz, oprócz
      Ciebie to na tym forum widzę kilku takich, którzy mogą z Twoją wszechwiedzą i
      nieomylnością konkurować - i to skutecznie.
      Chyba nie jesteś taki wielki, jak Ci się wydaje. Z całym szacunkiem.
      • sss9 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 11:25
        cysorzowou ! jak moglas ! taki AFRONT !
        no, przynajmniej ratują cię ci przodkowie...
        • olab1 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 11:34
          Żeby mi nikt nie zarzucił nacjonalizmu. Pisze co myslę. Balest przecież to
          ceni, prawda?
          ;-)
          • Gość: Pit Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 11:36
            olab1 napisała:

> Żeby mi nikt nie zarzucił nacjonalizmu. Pisze co myslę. Balest przecież to
            > ceni, prawda?

Juz z urodzenia jestes szowinistka bo przyznalas sie ze jestes Polka.
            • olab1 Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? 03.08.05, 11:38
              Naprawdę, Pit?
              No to już płaczę.
              • Gość: Pit Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 11:41
                olab1 napisała:

> Naprawdę, Pit?
                > No to już płaczę.

Nie placz dziecko, pokajaj sie, a Ballest Cie rozgrzeszy......
                • Gość: bravo Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:00
                  Ci rozgrzeszeni przez balesta są tylko nacjonalistami polskimi.
                  • Gość: Pit Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: 150.254.85.* 03.08.05, 12:02
                    Gość portalu: bravo napisał(a):

> Ci rozgrzeszeni przez balesta są tylko nacjonalistami polskimi.

Witaj Bravo. Natomiast nierozgrzeszeni szowinistami zostali.......
                    • Gość: bravo Re: Z czego ballest dupny moze byc ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:09
                      ale jest sposób, żeby z nacjonalisty polskiego awansować na głupiego Polaka. Na
                      tym forum jest to praktykowane, więc nie da się opatentować:))))
    • cechatehace Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 12:02
      Nacjonalizm jest dla mnie nic nie wart; prowadzi tylko do wojen, ksenofobii,
      rasizmu. To przypadek, że urodziłam się akurat w Polsce, równie dobrze mógł to
      być każdy inny kraj, więc nie rozumiem takich ludzi, którzy są dumni ze swojego
      pochodzenia. Z czego tu się cieszyć? Jesteśmy ludźmi i cały świat powinien być
      naszym domem. Kosmopolityzm! ot co!
    • olab1 Ballest, nie odpowiesz cyso? 03.08.05, 12:24
      I still wainting.
      • sss9 Re: dawniej angielskiego nie uczyli zbyt dobrze 03.08.05, 12:30
        • Gość: Ballest Dumni Polacy IP: *.lbo.de.add / 62.154.133.* 03.08.05, 12:57
          Ja sie pytam z czego jestescie dumni, napiszccie w koncu.
          Juz kiedys Polska przez swoja bute rozebrana byla, Niemcy tez mieli Niemca co
          mial takiego wasika jak BMW na "Kühlerze" (Polacy zreszta lubia to autko
          bardzo) i ten wykorzystal ich powojenna frustracje i zrobil z nich dumnych,
          bardzo dumnych Niemcow.
          Efekty tej dumy znacie!! - wiec przestancie wypisywac, ze jestescie Dumni bo
          jestescie POLAKAMI!
          Byc dumny ze wlasnego dorobku, ze swego zawodu, rodziny, ojca, matki, syna, z
          tego mozesz byc dumny, ale nie z tego, ze jestes Polakiem, bo to jest tylko
          wyraz glupiego NACJONALIZMU!
          Polki moga byc nawet dumne, ale to inna sprawa;)
          --

pyrsk

ballest
          • myha1 Re: Dumni Polacy 03.08.05, 13:07
            Gość portalu: Ballest napisał(a):

!
            > Polki moga byc nawet dumne, ale to inna sprawa;)
            > --
            >
            > pyrsk
            >
            > ballest

ciekawe, że Polki mogą być dumne ....?
            • olab1 Re: Dumni Polacy 03.08.05, 13:09
              MyHa, to właśnie jest kurtuzja Ballesta. Nie chce nas urazić, bo kobiet się nie
              obraża. Nie chce być niemiłym dla mnie i dla innych forumowiczek.
              • myha1 Re: Dumni Polacy 03.08.05, 13:15
                olab1 napisała:

> MyHa, to właśnie jest kurtuzja Ballesta. Nie chce nas urazić, bo kobiet się
                nie
                >
                > obraża. Nie chce być niemiłym dla mnie i dla innych forumowiczek.

nie jestem tego tak pewna jak Ty, widocznie wiesz o Nim więcej ...już nieraz
                mnie obraził i nie tylko mnie ( ściślej mówiąc mnie i Meg notorycznie ..).
                Tak ,że kurtuazja ballesta tyczy ( jeśli w ogóle) raczej Ciebie skoro takie
                jest Twoje zdanie ..:)))
              • sss9 Re: Dupny ballest 03.08.05, 13:15
                a ciebie olab1 cieszy bawi i nie przestrasza kiedy ten uosiolek obraża Polaków ,
                byleby nie być niemiłym dla mnie i dla innych forumowiczek. ? komiczna jesteś
                jak i uon. żałosna niestety też... : )))
                • olab1 Re: Dupny ballest 03.08.05, 13:21
                  A co powiesz na temat tego, jak zatytułowałeś twój post "dupny Ballest"? Miało
                  byc zabawne czy komicznie, a może chciałeś urazić? Trochę przymrużeniq oczka,
                  Panie Starszy, tylko tyle. Nie wierzę, że Ballest zawsze wszystko pisze na
                  poważnie i starsznie serio.
                  Poza tym ty wszędzie swoje trzy grosze musisz wcisnąć? Kobietą jesteś czy co?
                  Do tego żałosną?
                  • sss9 Re: Dupny ballest 03.08.05, 13:43
                    tytuł żałosnej masz zagwarantowany. zasady są jak dupa - trzeba je mieć. na
                    forum też, w przeciwnym razie bliżej ci będzie do Koryntu...
                    • olab1 Re: Dupny ballest 03.08.05, 13:46
                      sss9 napisał:

> tytuł żałosnej masz zagwarantowany. zasady są jak dupa - trzeba je mieć. na
                      > forum też, w przeciwnym razie bliżej ci będzie do Koryntu...

no, no proszę. jaki Pan oczytany jest. A Panu bliżej do rynsztoka, blisko,
                      coraz bliżej...
                      Dupę to może ty masz.
                      • myha1 Re: Dupny ballest 03.08.05, 13:49
                        olab1 napisała:

> sss9 napisał:
                        >
                        > > tytuł żałosnej masz zagwarantowany. zasady są jak dupa - trzeba je mieć.
                        > na
                        > > forum też, w przeciwnym razie bliżej ci będzie do Koryntu...
                        >
                        > no, no proszę. jaki Pan oczytany jest. A Panu bliżej do rynsztoka, blisko,
                        > coraz bliżej...
                        > Dupę to może ty masz.

Jest to ta część ciała , którą każdy z nas posiada ( na szczęście )...hi hi hi
                        i która każdemu jest niezbędna do życia .
                        • Gość: bravo Re: Dupny ballest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:51
                          panie sss, to jest pupcia:))))
                          • ballest Oj, jakie sady o mnie ;) 03.08.05, 15:33
                            Nigdy Polakow za glupich nie uwazalem, przeciwnie, zawsze pisalem, ze wiedza
                            ogolna przecietny Polak Niemcow przewyzsza, inaczej jest, jesli o wiedze
                            zawodowa chodzi, tu widze ogromne roznice na korzysc Niemcow!
                            W naszym zakladzie DOSTAJEMY PERFEKT WYSZKOLONYCH UCZNIOW- w Polsce bylo wiecej
                            teorii a mniej praktyki!
                            PYTANIEM JEST - dlaczego Polacy tak malo potrafia, mysle, ze glowna przyczyna
                            jest ich zawisc oni zawiszcza kazdemu co sie troche lepiej powodzi!
                            Kiedys testowalem to forum i wysylalem zdjecia z mego domu i mieszkania zarowno
                            do Polakow jak i Slazakow i czekalem na ich reakcje , ciekawostka jest, ze
                            Slazacy bardzo pozytywnie reagowali a Polacy (nie wszyscy) bardzo negatywnie i
                            nawet zabronili mi dalszych zdjec przysylac.
                            Nie wiedzieli o tym, ze byli tylko testowani! pokazali zazdrosc nic wiecej!
                            Polacy sobie sami przeszkody stawiaja, jesli ktos wiecej potrafi, to go zamiast
                            podpierac probuja mu belki pod nogi rzucac, taka jest POLSKA!
                            • meg_s Re: 03.08.05, 16:00
                              hehe - a myśmy z Ee w głowę zachodziły po co nam przysyłasz zdjęcia bidetu - w
                              końcu doszłyśmy do wniosku, że pewnie myślisz żeśmy w życiu takiego ustrojstwa
                              na oczy nie widziały
                              no to teraz nas pocieszyłeś - to był tylko test :D

a tak poważnie - to mnie teraz rozczarowałeś - rozumiałam że przysyłasz te
                              zdjęcia bo Cię radość i duma rozpierają - i to było dla mnie zrozumiałe, bo
                              wybudowanie jakiegokolwiek domu jest to jednak jakiś wysiłek
                              a że zdania nie zabierałam - chwalić nie bardzo było co - radzić co bym
                              poprawiła - toć mnie o poradę (poza tarasem) nie prosiłeś
                              ot porządny, trochę nijaki dom
                              a to był test - no no
                              • meg_s ps 03.08.05, 16:01
                                a zazdrościć ?? do głowy mi nie przyszło - przepraszam bardzo - możesz mi
                                powiedzieć czego niby miałabym zazdrościć ?
                              • ballest Cale zycie to test! 03.08.05, 16:08
                                Tak poznajesz kolegow, jak inaczej mozesz zauwazyc, czy Tobie ufaja i co o
                                Tobie mysla, ja tylko tkzw. zasadzki stawiam!
                                Musze ale przyznac, ze Polcy sa naprawde zazdrosni, wierz mi, nie tylko na tych
                                Slazakow w Niemczech ale takze na swoich rodakow !
                                Jest juz roznica, jak posle zdjecia z mieszkania Ramonowi, czy tobie Meg,
                                obydwoje jestescie architektami!
                                Tak samo widze roznice, jak Ty przywitasz na forum naszych gosci a jak to zrobi
                                Laband, tu tez sie roznia Polacy od Slazakow.
                                Ta wlasnie calosc i ta zawisc, ma wplyw na polska mizere !
                                • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:19
                                  ballest TESTOWAŁEŚ nas wysyłając zdjęcia Twego domu????
                                  ...bo zaraz umrę ze śmiechu ..he he he
                                  To dlatego tak moja opinia była dla Ciebie ważna???
                                  Gdybym to była wiedziała ...wysłałabym Ci całą tonę pochwał :)))
                                  ..a tak wyszłam na zazdrośnicę ha ha ha ...
                                  Mówiłam Ci ostatnio , że Cie jeszcze nie znam! To prawda !

No można naprawdę pęc ze śmiechu..:)))
                                  • meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:23
                                    ciekawa jestem jak Ballest rozróżnia szczere pochwały od pochwał "na odczepnego"
                                    • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:32
                                      meg_s napisała:

> ciekawa jestem jak Ballest rozróżnia szczere pochwały od pochwał "na
                                      odczepnego
                                      > "

myślisz , że chodzi mu o szczerość ????
                                      watpię , pochwała sama w sobie była istotna ...i co , jak wygladamy teraz ?
                                      hahahaha ...zazdrośnice???

ale jest coraz ciekawszy, ciekawe co jeszcze wyciagnie zza pazuchy???:))))
                                  • ballest Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:24
                                    MyHa to tak jak na Castingu, som take co placza a som take co se smiejom, ale
                                    ten co ich kastowau, ten sobie zdanie o nich zrobil a tego zdania o nich zaden
                                    smiech czy placz nie wzruszy !
                                    Pamietaj, ballest nic nie robi ohne Hintergedanken !
                                    • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:29
                                      ballest napisała:

> MyHa to tak jak na Castingu, som take co placza a som take co se smiejom, ale
                                      > ten co ich kastowau, ten sobie zdanie o nich zrobil a tego zdania o nich
                                      zaden
                                      >
                                      > smiech czy placz nie wzruszy !
                                      > Pamietaj, ballest nic nie robi ohne Hintergedanken !

tylko co to ma wspólnego z Honorem , którym sie tak szczycisz???
                                      teraz tos mnie dopiero rozbawił!!

• meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:38
                                        MyHa - trzeba było latać na castingi - to byś wiedziała ;)
                                        • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:41
                                          meg_s napisała:

> MyHa - trzeba było latać na castingi - to byś wiedziała ;)

no tak, gdybym to wtedy wiedziała...a tak koło nosa przeszła mi szansa życiowa
                                          jakaś może ? :))))
                                • meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:21
                                  ballest napisała:

> Tak samo widze roznice, jak Ty przywitasz na forum naszych gosci a jak to
                                  > zrobi Laband, tu tez sie roznia Polacy od Slazakow.
                                  > Ta wlasnie calosc i ta zawisc, ma wplyw na polska mizere !

fakt, że nie jestem wylewna i nie rzucam się do nikogo z serdecznościami dopóki
                                  go troszkę nie poznam - czy to dobrze, źle czy nijak - to kwestia dyskusji

ale na miłość boską CO TO MA WSPÓLNEGO z zawiścią ?

ja już niby przywykłam że Twoja logika przedziwnymi drogami chodzi - ale zawsze
                                  mnie zaskoczysz

• ballest Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:47
                                    MyHa, Ciebie nie zrozumialem, ale w jezyku polskim dobry nigdy nie bylem!
                                    ---
                                    Meg, Ciebie i tak podziwiam, byc moze nie wiesz za co, ale jak nie wiesz, to
                                    napisze.
                                    Jak tu weszlas chyba w 2001 na Forum Gliwice, to myslalem o Tobie, ze -
                                    przepraszam - Glupia jestes - nie potrafilem zrozumiec, ze mieszkajac w
                                    Gliwicach tak malo o nich wiesz!
                                    Rzeczywistosc stala sie inna, Ty sie nie wstydzilas zapytac jak cos nie
                                    wiedzalas, wiem, ze inni o tym co pisalem tez zielonego pojecia nie mieli
                                    (wtedy tez nie bylo duzo na temat Gliwic w wyszukiwarkach a google chyba
                                    jeszcze nie istniala)ale Ty bylas zainteresowana historia Gliwic i Slaska!
                                    Dzisiaj duzo wiecej wiesz na temat Gliwic jak ja, (na temat okolicy napewno
                                    nie), do tego zorganizowalas cos , co wlasciwie z Forum powstalo i ja sie tez
                                    duchowym tworca Twego Stowarzyszenia czuje, ale to jest Twoja rzezba.
                                    Za to Cie baaardzo cenie, obojetnie do jakich starc miedzy nami dochodzic
                                    bedzie.
                                    To, ze Twoja prace baaardzo cenie, zauwazylas, jak bylem na odwiedzinach w
                                    Gliwicach, zawsze Was odwiedzilem i zachecalem Labanda i Hanysa zeby to
                                    zrobili, jestem przekonany, ze Ramon tez to zrobi!
                                    Nie pisz wiec, ze nie szanuje Polakow !
                                    • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 16:53
                                      ballest napisała:

> MyHa, Ciebie nie zrozumialem, ale w jezyku polskim dobry nigdy nie bylem!
                                      > ---

a w czym to mnie nie zrozumiałes "gołąbeczku" ??
                                      uprzedź o nastepnym castingu , może wtedy się przygotuję z tymi pochwałami i
                                      nie zostane uznana za zazdrosnicę :)) ha ha ha
                                    • meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 17:29
                                      łomatko - aże mi dech zaparło z wrażenia :)

w dodatku:
                                      "...nie potrafilem zrozumiec, ze mieszkajac w Gliwicach tak malo o nich wiesz!"

no bo ja wtedy w Gliwicach nie mieszkałam, właściwie to nadal nie mieszkam :)

• myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 17:52
                                        ballest a teraz napisze Ci prawdę :
                                        masz śliczny, piękny, wyjatkowy ...itp. DOM!!!
                                        ..w życiu nie widziałam ładniejszego domu...
                                        ...bo My Gorole mieszkamy w lepiankach z klepiskiem zamiast podłogi, a na
                                        balkonie trzymam 2 kozy i 10 kur ( przynajmniej jajka mam świerze i swoje ).
                                        Nie pisałam Ci tego , bo myślałam , że wtedy pomyślisz , ze jestem zazdrosna...

ha ha ha
                                        • meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 18:05
                                          to przypilnuj kóz żeby z balkonu nie skubały kwiatków ballestowej cioci Wiesi -
                                          bo on od wojny nie może o tym zapomnieć
                                          • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 18:13
                                            meg_s napisała:

> to przypilnuj kóz żeby z balkonu nie skubały kwiatków ballestowej cioci
                                            Wiesi -
                                            >
                                            > bo on od wojny nie może o tym zapomnieć

kozy sa piękne i mogą robić co chcą :))
                                            diabli z kwiatkami..:(
                                          • ballest Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 19:29
                                            Meg, jeszcze raz, to kozki od cioci Wiesi moji tanty Ernie na balkonie kwiotka
                                            uobgryzaly, - albo mi tego nie wierzysz?
                                        • ballest Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 19:35
                                          MyHa, ty uazyngo, za bouzna mie nie rob!
                                          Dom nie jest ale taki zwyczajny jak Meg napisaua, bo piwnice ma (podobno w
                                          Polsce niemodna, tak napisauy kolezanki ze Wrocka), wylozony granitem ,
                                          ogrzewanie podlogowo, wszystko z Ytongiem budowane, po za tam potrojne
                                          ociepklanie fundamentow, a wyposazenie jak na ballesta przystalo, ;)nur vom
                                          feinstem ;) - do tego najlepiej usytuowany w miescie !
                                          • myha1 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 20:01
                                            ballest napisała:

> MyHa, ty uazyngo, za bouzna mie nie rob!

a cóż to ma znaczyć???
                                          • meg_s Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 22:52
                                            ballest napisała:

> Dom nie jest ale taki zwyczajny jak Meg napisaua, bo piwnice ma (podobno w
                                            > Polsce niemodna, tak napisauy kolezanki ze Wrocka), wylozony granitem ,
                                            > ogrzewanie podlogowo, wszystko z Ytongiem budowane, po za tam potrojne
                                            > ociepklanie fundamentow, a wyposazenie jak na ballesta przystalo, ;)nur vom
                                            > feinstem ;) - do tego najlepiej usytuowany w miescie !

koleżanki z Wrocka nie są alfą i omegą - większość ludzi podpiwnicza domy
                                            przynajmniej częściowo
                                            i co z tego, że tyle forsy władowałeś w granity itp skoro nadal te wnętrza nie
                                            mają wyrazu - zwłaszcza łazienki
                                            wybacz, ale dla mnie to jest właśnie przejaw nowobogackiego myślenia -
                                            oczywiście nie musisz się ze mną zgadzać ;)

i żeby nie było wątpliwości - ja ci tego domu nic a nic nie zazdroszczę - po
                                            prostu nie zachwycił mnie i już

• meg_s PS 03.08.05, 22:53
                                              i zanim się obrazisz - przypominam że sam pisałeś jaka dla ciebie ważna jest
                                              szczerość ;P
                                              • ramen5 Re: PS 03.08.05, 22:56
                                                meg_s napisała:

> i zanim się obrazisz - przypominam że sam pisałeś jaka dla ciebie ważna jest
                                                > szczerość ;P

Nie obrazam sie-ciekawe pytanie,niech pomysle,polscy bajkopisarze moze
                                                podpowiesz!
                                            • ramen5 Re: Cale zycie to test! 03.08.05, 22:54
                                              meg_s napisała:

> ballest napisała:
                                              >
                                              > > Dom nie jest ale taki zwyczajny jak Meg napisaua, bo piwnice ma (podobno
                                              > w
                                              > > Polsce niemodna, tak napisauy kolezanki ze Wrocka), wylozony granitem ,
                                              > > ogrzewanie podlogowo, wszystko z Ytongiem budowane, po za tam potrojne
                                              > > ociepklanie fundamentow, a wyposazenie jak na ballesta przystalo, ;)nur v
                                              > om
                                              > > feinstem ;) - do tego najlepiej usytuowany w miescie !
                                              >
                                              > koleżanki z Wrocka nie są alfą i omegą - większość ludzi podpiwnicza domy
                                              > przynajmniej częściowo
                                              > i co z tego, że tyle forsy władowałeś w granity itp skoro nadal te wnętrza
                                              nie
                                              > mają wyrazu - zwłaszcza łazienki
                                              > wybacz, ale dla mnie to jest właśnie przejaw nowobogackiego myślenia -
                                              > oczywiście nie musisz się ze mną zgadzać ;)
                                              >
                                              > i żeby nie było wątpliwości - ja ci tego domu nic a nic nie zazdroszczę - po
                                              > prostu nie zachwycił mnie i już

Jaiej plci jest ballest-bo pisze (napisala),ja jestem facetem
                                              >
                                          • sss9 Re: Cale zycie to test! 04.08.05, 08:14
                                            hehehe... jak się buduje z taaakiego materiału, jakim jest Ytong, to niestety
                                            trzeba zrobić potrójną izolację ! inaczej będzie chłonął wilgoć jak gąbka i
                                            rozpiepszy ten domek... : )))
            • ballest Re: Dumni Polacy 03.08.05, 19:38
              Polki moga byc dumne, sa madre, potrafia o siebie zadbac , sa zaradne , sa tez
              ale smutne, a to mnie denerwuje, bo nie wiem dlaczego ten smutny wyraz twarzy u
              nich !
              • myha1 Re: Dumni Polacy 03.08.05, 20:05
                ballest napisała:

> Polki moga byc dumne, sa madre, potrafia o siebie zadbac , sa zaradne , sa
                tez
                > ale smutne, a to mnie denerwuje, bo nie wiem dlaczego ten smutny wyraz twarzy
                u
                >
                > nich !

a gdzieś Ty widział te smutne Polki???
                ...jestesmy wesołe i pogodne .
                • ballest Re: Dumni Polacy 03.08.05, 20:13
                  MyHa , musze przyznac, ze tych smutnych Polek coraz mniej widac, ale kiedys
                  bylo ich sporo, jak porownywalem wyraz twarzy (tez test, prawda ;)) w Niemczech
                  a w Polsce, to Polski choc piekniejsze, zawsze wargi na "(" mialy
                  • lech_niedzielski Re: Dumni Polacy 03.08.05, 21:06
                    Proponuje rozejm, powrot do rzeczowych rozmow popartych faktami.
                    Skoncentrujcie sie przez chwile na rzeczach ktore lączyły nasze narody i
                    podzielcie sie nimi z nami jestem pewien ze bedziecie w stanie podac kilka
                    ciekawych faktow historyznych - interesująca będzie rownież ich kolejnosc.
                    A więc Panowie do dzieła. Innych forowiczow rownez zapraszam.
                    • ballest Re: Dumni Polacy 03.08.05, 21:29
                      Co nas laczy, napewno historia kolonizacji Polski ( z ktorej tylko Polska
                      profit miala) Krakow, Gdansk, Poznan, jako niby polskie miasta a w tak
                      naprawde niemieckie, oczywiscie te wymienione sa tylko zakaska, bo w
                      rzeczywistosci bylo tych miast 100 razy wiecej !
                    • rico-chorzow Re: Dumni Polacy 03.08.05, 21:31
                      lech_niedzielski napisał:

> Proponuje rozejm, powrot do rzeczowych rozmow popartych faktami.
                      > Skoncentrujcie sie przez chwile na rzeczach ktore lączyły nasze narody i
                      > podzielcie sie nimi z nami jestem pewien ze bedziecie w stanie podac kilka
                      > ciekawych faktow historyznych - interesująca będzie rownież ich kolejnosc.
                      > A więc Panowie do dzieła. Innych forowiczow rownez zapraszam.

6-7 dmio wiekowa granica,bez specjalnych incydentów i wojen.
    • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 21:50
      ballest napisała:

> Nacjonalizm polski objawia sie wlasnie w takich sloganach jak:
      > "Jestem dumny , ze Polakiem jestem"
      >
      > czy
      >
      > "Nie bedzie Niemiec nam w Twarz plul"
      >
      > Oj Polacy napiszcie z czego naprawde dumni jestescie, jesli ze swej wrodzonej
      > nieudolnosci to sie z Wami zgadzam!

Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pisze po polsku a po
      niemiecku nie potrafi
      • ballest Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 21:53
        Ramen, na jakim Forum jestes ?
        • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:05
          ballest napisała:

> Ramen, na jakim Forum jestes ?

A na jakim ty
      • rico-chorzow Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 21:53
        ramen5 napisała:

> Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pisze po polsku a po
        > niemiecku nie potrafi

Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami się w dzieciństwie wychował?
        • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:07
          rico-chorzow napisał:

> ramen5 napisała:
          >
          >
          > > Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pisze po polsku a po
          > > niemiecku nie potrafi
          >
          >
          > Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami się w dzieciństwie
          wycho
          > wał?

A jak pisalo sie po wojnie o niemcach -jezeli chcialo sie pomniejszyc ich
          wartosc
          • rico-chorzow Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:22
            ramen5 napisała:

> rico-chorzow napisał:
            >
            > > ramen5 napisała:
            > >
            > >
            > > > Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pisze po polsku
            > a po
            > > > niemiecku nie potrafi
            > >
            > >
            > > Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami się w dzieciństwie
            >
            > wycho
            > > wał?
            >
            >
            > A jak pisalo sie po wojnie o niemcach -jezeli chcialo sie pomniejszyc ich
            > wartosc

Widzę,zaczyna Pan rozumieć - pomniejszyć wartość - ,jednak te bajki tłumaczono
            na polski(i cały świat je zna,Disnay itd.) i Pan na nich wyrósł od pierwszej
            klasy szkoły podstawowej czy przedszkola,nie wiem co Pan chce pomniejszać,zna
            Pan polskich bajkopisarzy?,ja znam.
            • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:34
              rico-chorzow napisał:

> ramen5 napisała:
              >
              > > rico-chorzow napisał:
              > >
              > > > ramen5 napisała:
              > > >
              > > >
              > > > > Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pisze po
              > polsku
              > > a po
              > > > > niemiecku nie potrafi
              > > >
              > > >
              > > > Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami się w dzieci
              > ństwie
              > >
              > > wycho
              > > > wał?
              > >
              > >
              > > A jak pisalo sie po wojnie o niemcach -jezeli chcialo sie pomniejszyc ich
              >
              > > wartosc
              >
              >
              > Widzę,zaczyna Pan rozumieć - pomniejszyć wartość - ,jednak te bajki tłumaczono
              > na polski(i cały świat je zna,Disnay itd.) i Pan na nich wyrósł od pierwszej
              > klasy szkoły podstawowej czy przedszkola,nie wiem co Pan chce pomniejszać,zna
              > Pan polskich bajkopisarzy?,ja znam.

Oczywiscie,ze znam polskich bajkopisarzy-jestem przeciez Polakiem a nie jakims
              przekretem z Niemiec czy nie wiadomo skad
              • rico-chorzow Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:39
                ramen5 napisała:

> rico-chorzow napisał:
                >
                > > ramen5 napisała:
                > >
                > > > rico-chorzow napisał:
                > > >
                > > > > ramen5 napisała:
                > > > >
                > > > >
                > > > > > Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)co pis
                > ze po
                > > polsku
                > > > a po
                > > > > > niemiecku nie potrafi
                > > > >
                > > > >
                > > > > Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami się w
                > dzieci
                > > ństwie
                > > >
                > > > wycho
                > > > > wał?
                > > >
                > > >
                > > > A jak pisalo sie po wojnie o niemcach -jezeli chcialo sie pomniejsz
                > yc ich
                > >
                > > > wartosc
                > >
                > >
                > > Widzę,zaczyna Pan rozumieć - pomniejszyć wartość - ,jednak te bajki tłuma
                > czono
                > > na polski(i cały świat je zna,Disnay itd.) i Pan na nich wyrósł od pierws
                > zej
                > > klasy szkoły podstawowej czy przedszkola,nie wiem co Pan chce pomniejszać
                > ,zna
                > > Pan polskich bajkopisarzy?,ja znam.
                >
                >
                > Oczywiscie,ze znam polskich bajkopisarzy-jestem przeciez Polakiem a nie jakims
                > przekretem z Niemiec czy nie wiadomo skad

To proszę ich wymienić,oraz tytuły.
                • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:50
                  rico-chorzow napisał:

> ramen5 napisała:
                  >
                  > > rico-chorzow napisał:
                  > >
                  > > > ramen5 napisała:
                  > > >
                  > > > > rico-chorzow napisał:
                  > > > >
                  > > > > > ramen5 napisała:
                  > > > > >
                  > > > > >
                  > > > > > > Co z ciebie za niemiec(oczywiscie z malej litery)
                  > co pis
                  > > ze po
                  > > > polsku
                  > > > > a po
                  > > > > > > niemiecku nie potrafi
                  > > > > >
                  > > > > >
                  > > > > > Dlaczego z małej litery,Pan zapomniał z jakimi bajkami
                  > się w
                  > > dzieci
                  > > > ństwie
                  > > > >
                  > > > > wycho
                  > > > > > wał?
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > > A jak pisalo sie po wojnie o niemcach -jezeli chcialo sie pom
                  > niejsz
                  > > yc ich
                  > > >
                  > > > > wartosc
                  > > >
                  > > >
                  > > > Widzę,zaczyna Pan rozumieć - pomniejszyć wartość - ,jednak te bajki
                  > tłuma
                  > > czono
                  > > > na polski(i cały świat je zna,Disnay itd.) i Pan na nich wyrósł od
                  > pierws
                  > > zej
                  > > > klasy szkoły podstawowej czy przedszkola,nie wiem co Pan chce pomni
                  > ejszać
                  > > ,zna
                  > > > Pan polskich bajkopisarzy?,ja znam.
                  > >
                  > >
                  > > Oczywiscie,ze znam polskich bajkopisarzy-jestem przeciez Polakiem a nie j
                  > akims
                  > > przekretem z Niemiec czy nie wiadomo skad
                  >
                  >
                  > To proszę ich wymienić,oraz tytuły.

czlowieku-zdawalem dosc duzo egzaminow i narazie mam ich dosc.W internecie
                  znajdziesz odpowiednia ilosc odpowiednich informacji
                  • rico-chorzow Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:54
                    ramen5 napisała:

> czlowieku-zdawalem dosc duzo egzaminow i narazie mam ich dosc.W internecie
                    > znajdziesz odpowiednia ilosc odpowiednich informacji

Widocznie za mało(egzaminów),skoro nie potrafi Pan podać polskich bajkopisarzy i
                    ich tytułów.
                    • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 23:01
                      rico-chorzow napisał:

> ramen5 napisała:
                      >
                      >
                      > > czlowieku-zdawalem dosc duzo egzaminow i narazie mam ich dosc.W interneci
                      > e
                      > > znajdziesz odpowiednia ilosc odpowiednich informacji
                      >
                      >
                      > Widocznie za mało(egzaminów),skoro nie potrafi Pan podać polskich
                      bajkopisarzy
                      > i
                      > ich tytułów.
                      Napewno Maria Konopnicka,Jan Brzechwa-niestety dawno wyrosles z okresu
                      przedszkola i z malych dzieci a wnukow narazie nie mam.Zgadza sie wiekszosc
                      bajkopisarzy jest importowana.Pozdrawiam
              • myha1 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:40
                znam jednego polskiego( ??) bajkopisarza , pisze nawet na naszym forum..:))
                • rico-chorzow Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:50
                  myha1 napisała:

> znam jednego polskiego( ??) bajkopisarza , pisze nawet na naszym forum..:))

Czekam na odpowiedź Ramena,ten Twój nie zawsze jest bajkopisarzem,może mija się
                  z oprawą wypowiedzi,jednak w jądrze tej wypowiedzi często ma rację.
                  • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:52
                    rico-chorzow napisał:

> myha1 napisała:
                    >
                    > > znam jednego polskiego( ??) bajkopisarza , pisze nawet na naszym forum..:
                    > ))
                    >
                    >
                    > Czekam na odpowiedź Ramena,ten Twój nie zawsze jest bajkopisarzem,może mija
                    się
                    > z oprawą wypowiedzi,jednak w jądrze tej wypowiedzi często ma rację.

Czyli jak to sie mowi-przerost formy nad trescia
                • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:51
                  myha1 napisała:

> znam jednego polskiego( ??) bajkopisarza , pisze nawet na naszym forum..:))

Prosze podaj go!
          • ballest Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:22
            a wiec POLSKIE KOMPLEKSY!
            • ramen5 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 03.08.05, 22:36
              ballest napisała:

> a wiec POLSKIE KOMPLEKSY!

kompleksy to ty masz i probujes je leczyc na tych forach
    • ramen5 Jestem zmeczony ide spac-dobranoc. 03.08.05, 23:03
      • rico-chorzow Re: Jestem zmeczony ide spac-dobranoc. 03.08.05, 23:07
        Widać,Pan się wsilił,zabrakło w szklance?
        • ballest Dlaczego nie potraficie? 04.08.05, 12:44
          Zauwazyliscie, ze za granica Polacy sie dobrze radza, nie tylko Sklodowska tego
          przykladem jest, tylko w Polsce nic nie umia!
          Mysle, ze jak Polakami ktos dobrze pokieruje, to tez cos wymysla nie tylko
          lampe naftowa!
          Polacy maja wlasnie problem zawisci i jesli ktos lepszy jest jak inny, to
          powinni go wspierac a oni co robia, balki mu pod nogi ciepia!
          Inaczej nie moge sobie wyobrazic, dlaczegp Polska taka marna na rynku
          swiatowam jest!
          Inzynierow wpierony , ale co oni umia?
          Ja inzynierem nie jestem ale juz drugi patent teraz zameldujam!
          • sss9 Re: Dlaczego nie potraficie ballest ? 04.08.05, 12:57
            już ci Pit pisał abyś nas uratował, kandyduj albo co ?
            dopiero drugi patent ? a ile z tych dwóch wdrożono ?
            każda twoja myśl godna jest patentu ! a na pewno każdy wątek : )))
    • sloneczko1 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 10.08.05, 18:30
      Powody do radości Polaków

Z przeprowadzonego dla "Faktu" sondażu CBOS wynika, że Polacy najbardziej cieszą
      się z dobrego stanu zdrowia, dobrej pracy i udanej rodziny. To że akurat te
      rzeczy znalazły się w pierwszej trójce nie zaskakuje. Dziwić jednak może ich
      kolejność.

Grunt to zdrowie. To stare powiedzenie jest chyba jak najbardziej prawdziwe,
      skoro uważa tak aż 59,8 procent Polaków.

Dziwić może fakt, że bardziej nas raduje dobra praca, niż udana rodzina. To
      chyba konsekwencja bardzo wysokiego bezrobocia i ciągłego strachu Polaków przed
      utratą pracy.

Na szarym końcu (tylko 1,9 proc. wskazań) znalazła się pogoda. I to chyba nie
      dziwi - mamy wyjątkowo podły klimat i słonecznych dni jest tak niewiele, że
      szybko o nich zapominamy.

A co jeszcze nas cieszy? Oczywiście pieniądze, które są ważniejsze dla Polaków
      niż... szczęście dzieci. Najwyraźniej powiedzenie, że pieniądze szczęścia nie
      dają zostało zapomniane.

Radość sprawia nam również posiadanie auta oraz święty spokój. Tego ostatniego
      nie życzymy przesadnie, bo święty spokój oznacza brak pracy. A, jak pokazuje
      sondaż, dobrą pracę cenimy wysoko.
      • sloneczko1 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 10.08.05, 18:36
        W czerwcu Polacy sprowadzili z Unii aż 113 tys. starych aut , w większości, to
        stare ponaddziesięcioletnie auta.
      • annak12 Re: Z czego Polak dumnym byc moze? 10.08.05, 18:39
        Dobry stan zdrowia ,dobra praca,udana rodzina-gdy jednak zabraknie jakiegoś
        ogniwa w tym łańcuszku to brrrrrrrrrr
        • sloneczko1 witaj Anno 10.08.05, 18:40
          • sloneczko1 Re: witaj Anno 10.08.05, 18:42
            masz rację,i pomyśl sobie,że : 12,3 mln Polaków (tych pracujących) ma na
            utrzymaniu reszte społeczeństwa czyli ponad 25 mln osób (2004)
            • annak12 Re: witaj Słoneczko 10.08.05, 18:52
              No nie chciałabym do tej drugiej rzeszy dołączyć.Tak parę dni wolnego to
              fantastyczna rzecz,ale dłuższe siedzenie,to nie.
    • sloneczko1 to jest dobre 10.08.05, 18:50
      Polak potrafi! Ekipa Ferarri musiała zwolnić całą obsługę boxu, ponieważ okazało
      się, że grupa bezrobotnych Polaków potrafi wymienić opony w 4 sek.!
      Po zwolnieniu standardowej obsługi boxu Ferarri zatrudniło Polaków. Współpraca
      okazała się jednak krótka, gdyż po zmianie opon polska ekipa przelakierowała
      samochód, przebiła numery seryjne silnika a następnie sprzedała go ekipie MCLarena.
      • annak12 dobre:)) 10.08.05, 19:01
      • braid To tez jest dobre ;))) 10.08.05, 19:09

a nawet wystepuja tu przywary Polakow / czytasie jak Monty Pythona ;)))

(Hitler przychodzi do gabinetu psychologa)
        Hitler - Hi psycholog!
        Psycholog - Hi Hitler! Co tam u pana nowego?
        Hitler - Aaaa meczy mnie ta niemiecka przeszlosc.
        Psycholog - Oj! Hitler, Hitler... powrócmy do naszej ostatniej rozmowy. (muzyka
        relaksacyjna) Prosze sie troche rozluznic. (Hitler sztywnieje z reka wzniesiona
        do góry) Twoja prawa reka staje sie coraz ciezsza, masz wrazenie ze jest z
        olowiu. (Hitler powoli opuszcza reke) Teraz prosze pomyslec o czyms bardzo
        przyjemnym. (reka znowu mu sztywnieje) Porozmawiajmy teraz o twoim zasranym
        dziecinstwie.
        Hitler - Jak bylem maly to bylem niski i mówili na mnie mikroszkop.
        Psycholog - To musialo cie bolec.
        Hitler - Tak. I byl taki Jasiu co mówili na niego diabelek to go koplem.
        Psycholog - Nózka?
        Hitler - (bardzo zawstydzony) Pradem. Aha, a kiedys oplulem siostre.
        Psycholog - Siostre?
        Hitler - Tak, bo mówila, ze sie slinie jak cumbajszpil.
        Psycholog - A gdyby mówila, ze nie slinisz sie jak cumbajszpil, nie oplulbys jej?
        Hitler - Nie, mialbym sucho w ustach.
        Psycholog - Dobrze. Wkrótce potem napadles na Polske.
        Hitler - Aaaa mieszkali tak blisko to ich napadlem.
        Psycholog - Ale dlaczego?
        Hitler - Bo... bo... bo mieli wady i przywary.
        Psycholog - Denerwowaly cie wady i przywary narodu polskiego?
        Hitler - Tak. Gdyby nie wady i przywary narodu polskiego nigdy bym ich nie napadl.
        Psycholog - A jakie sa wady Polaków?
        Hitler - Bija zone swiatlowodem.
        Psycholog - Doprawdy? I co jeszcze?
        Hitler - Nie potrafia wypierdziec haj li haj lo.
        Psycholog - Nie potrafia?
        Hitler - Potrafia ale strasznie falszuja.
        Psycholog - I dlatego napadles na Polske?
        Hitler - Chcialem tylko zeby weszli do europy niemieckiej.
        Psycholog - Ale ty ich zwyczajnie mordowales.
        Hitler - Aj tam, gdybym byl psychopata zrobilbym to samo.
        Psycholog - Ale ty jestes psychopata.
        Hitler - No i zrobilem.
        Psycholog - A czy nie chciales zaimponowac swojemu ojcu, który cie bil polskim
        swiatlowodem? A czy nie chciales aby powiedzial "kocham cie Hitlerku", "Ich
        liebie dich", "Ich akceptiere dich"???
        Hitler - Ojej! To tak strasznie brzmi!
        Psycholog - Boisz sie swoich wlasnych uczuc Hitlerze. Pragniesz milosci.
        Hitler - Nein...
        Psycholog - Taak! Hitlerze. Cale zlo, które robiles, robiles z braku milosci,
        wbrew sobie. Milosc! Hitler! Milosc! Hitler kocha! Hitler kocha!
        Hitler - Nein. Hitler nie kocha. (w szale zabija psychologa ksiazka) Ojej. Znowu
        zbrodnia hitlerowska. (postanawia dzialac, wyciera chusteczka ksiazke i wklada
        psychologowi do reki pozorujac tym samym samobójstwo. Potem nachyla sie nad
        martwym psychologiem i szepcze, nie wiadomo co ale na pewno cos ohydnego.
        • myha1 Re: To tez jest dobre ;))) 10.08.05, 19:26
          ..:)) coś mi to przypomina....dziwne skojarzenia..:)
          • sss9 Re: To tez jest dobre ;))) 10.08.05, 19:29
            myha1 napisała:

> ..:)) coś mi to przypomina....dziwne skojarzenia..:)

chyba nie odbyłaś podobnej rozmowy z lekarzem..? ; )))
            • myha1 Re: To tez jest dobre ;))) 10.08.05, 19:32
              sss9 napisał:

> myha1 napisała:
              >
              > > ..:)) coś mi to przypomina....dziwne skojarzenia..:)
              >
              > chyba nie odbyłaś podobnej rozmowy z lekarzem..? ; )))

skoro wszyscy jesteśmy nienormalni , to kto wie? :))
        • sloneczko1 a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:35
          100 powodów do (za)dumy Polaków
          zatwierdził: @res :: Teksty :: Czytań: 6290
          1. Jeden z mieszkańców Katowic chciał w lombardzie zastawić swojego syna.

2. Jako pierwsza nacja na świecie, opracowaliśmy sposób na picie denaturatu,
          płynu borygo, kwasu siarkowego i wody kolońskiej.

3. Janusz Chomontek podbił piłkę głową 30 tysięcy razy. Ustanowienie rekordu
          świata zajęło mu 2 godziny i 22 minuty.

4. Grabarz z Krakowa miał we krwi 9,5 promila alkoholu i przeżył. Mieszkaniec
          Wrocławia w 1995 r. osiągnął absolutny medyczny rekord świata - 14,8 promila.
          Nasz bohaterski rodak przekroczył trzykrotnie śmiertelną dawkę.

5. W zachodniej Europie pojawiają się alkohole z ostrzegawczym napisem: "Dawka
          śmiertelna 3,5 promila. Nie dotyczy Polaków".

6. Szesnastoletni Tomasz K. z Kietrza w marcu 1998 r. odbył w kaplicy stosunek
          seksualny ze zwłokami 70-letniej kobiety.

7. Powszechnie znany i masowo lubiany polski polityk przeszedł do najnowszej
          historii Europy jako człowiek, w obecności którego jego podwładny gestami
          zarezerwowanymi dla hierarchów kościelnych pobłogosławił zebranych oraz ucałował
          ziemię.

8. Marta Rudzka, absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej,
          jest autorką projektu najwyższego budynku świata. Trump World Tower będzie miał
          90 pięter wysokości i powstanie na Manhattanie w Nowym Jorku.

9. Anonimowy profesor UJ w Krakowie wymyślił przed wojną reklamę prezerwatywy,
          która jest wykorzystywana do dziś na całym świecie. Hasło brzmi: "Prędzej ci
          serce pęknie".

10. 25-letni satanista z Rumii zabił i zjadł wnętrzności kota. Nie wiadomo czy
          chciał w ten sposób potraktować swą matkę, którą zaatakował młotkiem.

11. Tadeusz Kościuszko tak się spił pod Maciejowicami (1794), że zapomniał wziąć
          mapy i nie mógł dowodzić bitwą. Dlatego Polacy ponieśli klęskę w starciu z
          rosyjskimi wojskami.

12. Biolodzy z Centrum Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej w Warszawie jako
          pierwsi na świecie wyhodowali komórki mózgowe człowieka z komórek macierzystych.

13. Zbigniew Z. z Kowar 44 razy zdawał na prawo jazdy. Pierwszy egzamin miał w
          1980 r. Ostatni oblał w sierpniu 2000 r.

14. Waldemar K. z Gdańska strzelał z ostrej amunicji do hałasujących na podwórzu
          dzieci. Mężczyzna tłumaczył się, że krzyk dzieciaków przeszkadzał mu w oglądaniu
          'Miodowych lat'.

15. 27 czerwca 1978 r. major Ludowego Wojska Polskiego Mirosław Hermaszewski
          publicznie i - jak się okazuje z perspektyw lat - symbolicznie obsikał koła
          sowieckiego autobusu, który miał go zawieść na plac startowy statku kosmicznego
          Sojuz 30. Wszyscy kosmonauci robią to od 1961 roku, kiedy to po raz pierwszy
          oddał mocz na szczęście Jurij Gagarin.

16. Tylko Polacy zrywają azbest z dachów w Nowym Jorku. Zajęcie to jest uważane
          za pracę najbardziej niebezpieczną dla zdrowia.

17. Andrzej K. z Warszawy jest rekordzistą świata w szybkości picia piwa. Pół
          litra piwa wypija w 3 sekundy.

18. Polacy ustanowili nowy rekord Guinessa rozgrywając spotkanie piłki nożnej
          halowej trwające 50 godzin. 800 zawodników rozegrało 66 meczy, w których
          granatowi zwyciężyli czerwonych w stosunku 973:941.

19. Ignacy Jan Paderewski (1860-1941) był najwyżej opłacanym pianistą
          koncertowym. Na koncertach zarobił ok. 5 mln dolarów, z czego 0,5 mln zielonych
          otrzymał w jednym sezonie 1922-23.

20. Polska kupuje piasek oraz żwir w Republice Południowej Afryki.

21. Katarzyna Domańska z Chojnowa ustanowiła nowy rekord Polski w szybkim
          czytaniu - 6960 słów na minutę.

22. Marszałek Józef Piłsudski zmarł 12 maja 1935 r. o godzinie 20.45. Jego mózg
          włożono do formaliny. Do dziś trwają poszukiwania słoja z mózgiem Dziadka!

23. Anna Czerwińska została wiosną br. najstarszą kobietą, która stanęła na
          Mount Everest (8848 m). Alpinistka miała wtedy 51 lat.

24. W Kołobrzegu powstał pierwszy na świecie fanklub pomidorowej. Członkowie
          klubu składają przysięgę, że będą jeść zupę o każdej porze dnia i nocy.
          Przyrzekają, że pomidorówką będą częstować nawet wrogów. Aby wstąpić do
          elitarnego klubu, trzeba zjeść łyżkę koncentratu pomidorowego.

25. Maria Skłodowska-Curie, dwukrotna laureatka Nagrody Nobla w dziedzinie
          chemii, do historii przeszła także jako złodziejka mężów!

26. Ósmy Finał Wielkiej Orkiestry świątecznej Pomocy Jurka Owsiaka przyniósł
          rekordowy dochód: 20.403.569 złotych!

27. Pewien mieszkaniec Warszawy w izbie wytrzeźwień przebywał 335 razy, za
          każdym razem przynajmniej 8 godzin. Jak wyliczył, jego przymusowy areszt trwał
          minimum 2680 godzin (prawie 112 dni).

28. W centrum Wrocławia na przejściu dla pieszych kierujący samochodem
          prokurator pogryzł kobietę. Mężczyzna zdenerwował się, kiedy kobieta zwróciła mu
          uwagę, że powinien się zatrzymać.

29. Andrzej Filipowski (Andrew Filip) to najbogatszy na świecie człowiek
          polskiego pochodzenia. W branży komputerowej dorobił się 1 mld dolarów.

30. Jeden z dróżników stacji Kraków Bieżanów jest największym szczęściarzem w
          Polsce - znalazł w rowie przy torach paczkę zawierającą 100 tysięcy dolarów.
          Pieniądze wyrzucono z przejeżdżającego pociągu.

31. Pewien reprezentant Polski w kulturystyce 500 razy przekroczył medyczną
          normę testosteronu w organizmie zdrowego mężczyzny.

32. Koszykarka Małgorzata Dydek, rocznik 1975, karmiona przez rodziców
          produktami kupowanymi na kartki, osiągnęła 213 centymetrów wzrostu.

33. W czasach Bolesława Chrobrego mężczyznę, któremu udowodniono cudzołóstwo,
          przybijano za mosznę do słupa. Skazaniec mógł sobie wybrać: śmierć przez
          poderżnięcie gardła lub samokastracja. Nasi praszczurowie - w obronie męskiej
          godności częściej wybierali śmierć.

34. W 1993 r. w Krynicy Morskiej zlikwidowano gang, który wyekspediował w świat
          około 400 mln fałszywych marek! Banknoty posiadały nawet platynową nitkę
          wtopioną w papier.

35. W czasie wyprawy wojennej na Ruś Kijowską żony rycerzy, wykorzystując
          nieobecność mężów, zadawały się z poddanymi chłopami. Po powrocie rozgniewany,
          ale prawy król Bolesław Śmiały wydał wyroki śmierci na cudzołożnice, każąc je
          wcześniej pohańbić. Jako niewierne suki musiały własną piersią karmić psie
          szczenięta. Natomiast ich bękarty były karmione mlekiem suk.

36. Co szósty Polak pracuje efektywnie zaledwie 15 minut dziennie. Co więc robi
          przez 7 godzin i 45 minut. Spożywa posiłki, świętuje imieniny i urodziny, czyta
          gazety, zajmuje się kosmetyką ciała, gra w gry komputerowe, pali papierosy i
          przebywa w toalecie.

37. Sprawcy wypadku, doktorowi z Głogowa, pobrano krew. Analiza wykazała, że
          kierowca był trzeźwy jak noworodek. Badanie wykazało jednak, że krew należy
          do... kobiety! Prawdopodobieństwo, że mężczyzna może mieć żeńską krew wynosi
          1:100.000.000.000!

38. Poseł Gabriel Janowski, w Sejmie, przed telewizyjnymi kamerami i
          fotograficznymi obiektywami, oddał 10 skoków w miejscu i całował mężczyzn po
          rękach. Poseł nadal jest posłem Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej.

39. Doktor filozofii Tomasz Jacek Filek, naukowiec z Uniwersytetu
          Jagiellońskiego, wymyślił szachy dla trzech osób. Polak w ten sposób rozwiązał
          problem nurtujący tęgie głowy na całym świecie od XVIII wieku. W 1992 r.
          krakowianin zgłosił swoje odkrycie do Urzędu Patentowego.

40. Władysław Reymont, autor Chłopów, nie pojechał w 1924 r. do Sztokholmu po
          odbiór Nagrody Nobla, gdyż nie mógł wytrzeźwieć. Pisarz zmarł rok później z
          powodu alkoholizmu.

41. W Świdnicy w miejscach publicznych nie wolno przeklinać. Najniższy mandat za
          używanie nieprzyzwoitych stów wynosi 5 zł, a najwyższy 500 zł. Grzywny i kary
          wpływają do budżetu miasta.

42. Polski prałat pracujący w Watykanie pomagał włoskiej firmie Oto Melara w
          handlu bronią, Polski duchowny specjalizował się w sprzedaży czołgów do krajów
          Trzeciego świata.

43. W czasie jednej nocy w Wojskowym Ośrodku Szkolno-Wypoczynkowym w Orzyszu
          pewien generał rzucił szklanką w kelnerkę. Drugi o północy zażądał czekolady z
          rodzynkami, po którą adiutant jechał 100 km. Trzeciemu generałowi trzeba był
          • sloneczko1 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:37
            44. Polacy chorzy na raka krtani wymyślili sposób palenia papierosów przez rurkę
            w tchawicy.

45. Niezapomniany IXI, najsłynniejszy proszek do prania w PRL-u, nie był polskim
            wynalazkiem. Technologię wykradli w USA agenci polskiego wywiadu.

46. Żona premiera Francji Lionela Jospena jest Polką. Sylwia Agacinski jest z
            wykształcenia profesorem filozofii.

47. Matylda d'Udekem d'Acoz, 26-letnia Polka, została żoną następcy tronu Belgii
            - księcia Filipa. Matka przyszłej królowej Belgii urodziła się w Białogardzie

48. Najstarszym w Polsce maturzystą jest 80-letni Andrzej Masztalerz, który w
            maju 2000 r. zdał egzamin dojrzałości w Zespole Szkół Rolniczych w Kijanach koło
            Lublina.

49. Stanisław P. z podrzeszowskiej wsi odkrył technologię pozyskiwania z kory
            brzozowej betuliny. Substancja ta jest przydatna w leczeniu AIDS.

50. Polski himalaista Ryszard Pawłowski jest jedynym Europejczykiem, który 3
            razy stanął na Mount Everest (8848 m n.p.m.).

51. Mieszkaniec jednej z wiosek koło Wschowej przez 4 lata zaspokajał swój popęd
            seksualny ze zwierzętami. Najczęściej odbywał stosunki seksualne z klaczami.

52. Jedna na sto Polek przyznaje się, że uderzyła męża. I to wielokrotnie!

53. Na jednym z cmentarzy w Słupcy podczas ceremonii pogrzebowej rozległ się
            sygnał telefonu komórkowego. Dźwięk dobiegał z grobu, gdzie dzień wcześniej
            dokonano pochówku. Okazało się, że taka była ostatnia wola zmarłego.

54. Kazimierz Wielki był najbardziej lubieżnym polskim królem. Miał co najmniej
            4 żony i wiele nałożnic. Król dokonał również kilkudziesięciu gwałtów.

55. Ojciec Jan Grande-Majewski, bonifrat, po zapoznaniu się z 500-letnimi
            tajemnicami zakonnymi, sporządził dietę.Osoby stosujące się do rad zakonnika
            powinny żyć 120 lat!

56. Obywatele III Rzeczpospolitej wymyślili najdłuższy weekend nowoczesnej
            Europy. Co roku świętujemy go (przynajmniej raz) na przełomie kwietnia i maja.

57. W marcu 2000 r. na ulicach Warszawy podczas polowania na tygrysa, który
            uciekł z cyrku, zastrzelono weterynarza.

58. Wśród honorowych obywateli Wrocławia wciąż figurują: Adolf Hitler, Joseph
            Goebbels i Hermann Göring.

59. Papież Jan Paweł II - według skrupulatnych obliczeń - w ciągu miesiąca
            ściska dłonie 4 tysięcy osób. Od października 1978 r. do października 2000 r.
            minęło 265 miesięcy pontyfikatu. Z tego wynika, że polski papież uścisnął dłonie
            miliona osób!

60. Młody kolejarz z Wrocławia przeczytał, że hipopotamy są roślinożerne.
            Dlatego założył się z kolegami, że wykąpie się z trzytonowym hipopotamem.
            Mężczyzna cudem uniknął śmierci. Dziś kolejarz już wie, że hipopotam broni się,
            przyciskając napastnika do dna.

61. Od XVIII wieku konsekwentnie przegrywaliśmy prawie wszystkie wojny i
            powstania narodowe. Dopiero w 1968 r. dokonaliśmy udanej inwazji na
            Czechosłowację, a w 1981 r. gen. Jaruzelski wygrał wojnę z własnym narodem.

62. Dla zachowania legendy przez 60 lat ukrywano prawdę, że major Henryk
            Sucharski usiłował poddać Westerplatte już 2 września 1939 r.

63. Król Stanisław August przyznawał Ordery Orła Białego kochankom Katarzyny II.
            Kandydatów proponowała osobiście caryca.

64. Mieszkaniec Nowego Miasta Lubawskiego dwa razy uciekał z prosektorium.
            Mężczyzna, będąc w stanie kompletnego upojenia alkoholowego, nie dawał żadnych
            oznak życia. Lekarze, nie mogąc wyczuć pulsu, stwierdzali zgon.

65. Ryszard K., odsiadujący 7-letni wyrok, podczas pobytu na przepustce
            upozorował własną śmierć. Mężczyzna sfałszował wszystkie potrzebne dokumenty.
            Nie urządził sobie tylko pogrzebu, chociaż żonie składano kondolencje. Ryszard
            K. wpadł podczas kradzieży, a uwagę policjantów zwrócił fałszywy akt zgonu.
            Nieboszczyk dostał od sądu dodatkowe 3 lata więzienia.

66. Janusz Pawłowski, lekarz z Wielkiego Rychnowa, wymyślił pneumatyczną
            prezerwatywę. Specjaliści są zachwyceni pomysłem podwójnego, pneumatycznego
            kondoma. Polskim wynalazkiem zainteresowali się Japończycy.

67. Najmniejszy telefon świata ma wymiary: długość - 3,97 cm, szerokość - 3,30
            cm, grubość -1,50 cm. Aby zadzwonić, numer należy wykręcić szpilką. Słuchawka na
            kabelku umieszczona jest bezpośrednio w uchu. Mówić należy w stronę
            miniaturowego mikrofonu umieszczonego w obudowie. Telefon skonstruował Zbigniew
            Różanek z Pleszewa.

68. Art-B to kryptonim największej afery finansowej w Polsce. Bogusław Bagsik i
            Andrzej Gąsiorowski z Izraela na grunt polski przenieśli pomysł na oscylator.
            Wykorzystując podwójne oprocentowanie, wydrenowali z polskiego systemu bankowego
            4,2 biliony starych złotych.

69. Wojciech Pietranik polski plastyk mieszkający od 15 lat w Australii,
            zaprojektował olimpijskie medale, którymi byli dekorowani najlepsi sportowcy
            igrzysk w Sydney.

70. Mikołaj Kopernik został umieszczony na 19. miejscu na światowej liście 100
            postaci, które miały największy wpływ na dzieje ludzkości.

71. Józef Stępa ze wsi Jabłonowo koło Żagania po śmierci żony samotnie wychowuje
            jedenaścioro dzieci.

72. Przed wybuchem II wojny światowej w Warszawie utworzono batalion śmierci.
            Szukano ochotników na tzw. żywe torpedy. Do batalionu straceńców zgłosiło się
            4700 kandydatów. Każdy podpisał zobowiązanie, że wyraża zgodę na dobrowolną śmierć.

73. Andrzej Pastwa, kryminalista z 15-letnim stażem więziennym, został w 1995 r.
            (na chwilę) przewodniczącym Ogólnopolskiego Komitetu Wyborczego Lecha Wałęsy.

74. Kobiecie ze Stalowej Woli, podobno z zawodu miłosnego, pękło serce. W
            literaturze fachowej odnotowano dotychczas trzy przypadki pęknięcia serca.
            Przeżyta tylko Polka.

75. Arkadiusz Pawetek był drugim człowiekiem na świecie, który przepłynął
            Atlantyk na pontonie. Samotny rejs trwał 40 dni i liczył 5,5 tyś. kilometrów.

76. Polak mieszkający w Chicago wykupił prenumeratę Posłanca Serca Jezusowego
            wydawanego przez jezuitów. Prenumerata była przeznaczona dla Leonida Breżniewa,
            I sekretarza KC PZPR. Wydawnictwo wysyłało periodyk do Moskwy na adres: Leonid
            Brezniew, President, Moscow, USSR. Towarzysz Breżniew otrzymywał posłańca Serca
            Jezusowego w latach 1975-1980.

77. W 1985 r. Krzysztof i Adam (11 i 16 lat) Zielińscy dokonali najsłynniejszej
            ucieczki z kraju. Chłopcy ukryci pod nadwoziem TIR-a uciekli do Szwecji.

78. Anna K. z Piotrkowa Trybunalskiego została skazana na 3 lata więzienia.
            Przez 10 lat unikała kary, zachodząc w kolejne ciąże.

79. Ściąganie to plaga polskich szkół. W zachodniej Europie proceder ów prawie
            nie istnieje, bo nie jest akceptowany społecznie. Polacy są uważani za
            najlepszych złodziei dobrych stopni na świecie.

80. Urszula W. ze wsi Pustków koło Dębicy jest pierwszą kobietą w Polsce, która
            po przeszczepie serca urodziła dziecko.

81. Edward Stecko ważył 196 kg. Teraz waży 92 kg. W ciągu roku zrzucił 104 kg i
            jest polskim Królem Odchudzania.

82. Anonimowy filatelista z Katowic kupił na aukcji znaczek za 46 tysięcy
            złotych. Znaczek został wydany przez pocztę polską w 1916 r. Żadnego z polskich
            muzeów nie było stać na taki wydatek.

83. Zimowe wejścia himalaistów na ośmiotysięczniki to polska specjalność. Z 14
            szczytów ośmiotysięcznych dotychczas 7 zostało zdobytych zimą, wszystkie
            pierwsze zimowe wejścia zostały dokonane przez Polaków.

84. Joanna Gajewska, dziewczynka z Sosnowca, w latach 80. była najsilniejszym
            medium, które pojawiło się w Europie po wojnie. Joasia posiadała tajemniczą moc,
            dzięki której siłą wzroku wyginała widelce, tłukła szklane przedmioty,
            przesuwała meble. Kiedy skończyła 20 lat, tajemnicza moc nagle odeszła.

85. Polscy kieszonkowcy uważani są za najlepszych specjalistów na świecie.

86. Polskiemu złodziejowi na ukradzenie renaulta potrzeba 8 sekund, mazdy 6
            sekund, a toyoty 5 sekund.

87. Żaneta Cz., 22-letnia mieszkanka Szczecina, w ciągu miesiąca ukradła 17
            samochodów, łupem kobiety padło 13 maluchów i 4 volkswageny golfy.

88. Lech Kleszczyński, olsztyński mors, w 1998 r. wszedł do Morza Barentsa w
            pobliżu norweskiej miejscowości Kirka
            • sloneczko1 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:39
              88. Lech Kleszczyński, olsztyński mors, w 1998 r. wszedł do Morza Barentsa w
              pobliżu norweskiej miejscowości Kirkanes. Termometr wskazywał minus 43 stopnie
              Celsjusza. Nikt na świecie nie kąpał się w takiej temperaturze. Aby woda nie
              zamarzła, musiały ją poruszać specjalne turbiny - powiedział Lech Kleszczyński.

89. Polacy rozpoczynają życie seksualne mając 17,6 roku. Dopóki nie są w stałym
              związku, kochają się rocznie 109 razy, potem średnia podnosi się do 153 razy.
              Przeciętny stosunek seksualny Polaków łącznie z grą wstępną trwa 11,7 minuty.

90. Zygmunt Arendt, emigrant z Polski, podarował nędzarzom San Francisco 4,5 min
              dolarów. Nie wiadomo, w jaki sposób Polak dorobił się tak ogromnej fortuny.
              Zygmunt Arendt zmarł przed rokiem w wieku 92 lat. Zgodnie z jego wolą pieniądze
              zostały przekazane biedakom.

91. Jerzy Kalibabka, słynny polski Casanova, jest ojcem 28 dzieci.

92. W 1945 r. dwaj żołnierze z polskiej Brygady WOP w Szczecinie powiększyli
              terytorium Polski o kilka kilometrów kwadratowych. W tym czasie granica w
              okolicach Świnoujścia zaznaczona była snopkami siana. Żołnierze narzekali, że do
              najbliższej meliny muszą chodzić po bagnach. W porozumieniu z radzieckimi
              towarzyszami od kieliszka przestawili snopki i przesunęli granicę o kilkaset
              metrów w kierunku zachodnim.

93. Pierwszą polską czarownicę spalono na stosie w 1511 r. w Waliszewie koło
              Poznania Karę śmierci za czary zniesiono w naszym kraju dopiero w 1776 r.

94. Polacy są aktualnymi, drużynowymi mistrzami świata w płukaniu złota.

95. Dwaj dziennikarze Polskiego Radia Wrocław ustanowili nowy rekord Guinnessa w
              prowadzeniu programu na żywo. Marek Obszarny i Dariusz Litera prowadzili audycję
              93 godziny i 10 minut. Dalszemu nadawaniu sprzeciwił się lekarz.

96. Przez 6 lat sprzedaliśmy za Odrę prawie 70 milionów ogrodowych krasnali.
              Oznacza to, że na statystycznego Niemca przypada jeden polski krasnal.

97. Andrzej Małkowski z Namysłowa był najmłodszym kierowcą świata. Prawo jazdy
              otrzymał w wieku 14 lat i 235 dni.

98. W 1998 roku powstał magazyn CKM, który - jak wynika z wiarygodnych badań
              wyjątkowo wiarygodnej firmy SMG/KRC, przeprowadzonych w lipcu br. - zdobył
              blisko 1.000.000 (słownie jeden milion) czytelników. W swojej światłej służbie
              innym magazyn kieruje się dewizą: "Nie ten zły, kto swoje gniazdo kala, lecz
              ten, co mówić o tym nie pozwala", wysnutej z myśli niejakiego C.K. Norwida.

99. Najbardziej aktywną morderczynią była Elżbieta Batory, praktykująca
              wampiryzm na dziewczętach i młodych kobietach. Stwierdza się, że zabiła ponad
              600 dziewic, aby pić ich krew i kąpać się w niej dla zachowania młodości.
              Elżbieta była bratanicą króla Stefana Batorego (1533-1586).

100. W 1998 r. we Wrocławiu wykryto wytwórnię fałszywych studolarówek.
              Amerykańscy specjaliści z Secret Service ocenili, że są to najlepiej podrobione
              pieniądze na świecie. Zdaniem Amerykanów fałszywe zielone wykonane zostały
              staranniej niż autentyczne banknoty.

• braid Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:38

jasne to ulubiony tekst ballesta i jego wlazidupow
            pojawia sie raz na dwa miesiace wiec jak moglem tego nie znac?
          • myha1 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:38
            słoneczko , takie "smaczki" można o każdej nacji ułożyć ....
            szkoda, że tyle razy to kopiujesz ..:(
            • sss9 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:40
              myha1 napisała:

> słoneczko , takie "smaczki" można o każdej nacji ułożyć ....
              > szkoda, że tyle razy to kopiujesz ..:(

to dopiero dziś odkryłaś tę prawdę ? (o kopiarce ?) : ))))))))
              • myha1 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:42
                sss9 napisał:

> myha1 napisała:
                >
                > > słoneczko , takie "smaczki" można o każdej nacji ułożyć ....
                > > szkoda, że tyle razy to kopiujesz ..:(
                >
                > to dopiero dziś odkryłaś tę prawdę ? (o kopiarce ?) : ))))))))

:)))taka juz jestem "ciamajda" :(
            • braid Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:42

Myha? ty bierzesz sloneczko jeszcze powaznie???

kazdy szajs co splodzil albo wkopiowal ballest jest powielany przez sloneczko
              taka juz uroda wlazidupow

• myha1 Re: a to czytałeś Kuzynie? 10.08.05, 19:43
                braid napisał:

>
                > Myha? ty bierzesz sloneczko jeszcze powaznie???
                >
                > kazdy szajs co splodzil albo wkopiowal ballest jest powielany przez sloneczko
                > taka juz uroda wlazidupow

słoneczko to poważna sprawa , świeci tak cudnie...uwielbiam słoneczne dni !
                Wtedy żyję ! :)
                >
                >
              • sloneczko1 Braid miałam Cię za poważnego faceta 10.08.05, 19:45
                a Ty jednak jesteś taki jak o tobie mówią--------ja sie przyznaję,lubię się
                powygłupiać---dla mnie to odskocznia od realu he,he i będę robić co mi się podoba
            • sloneczko1 jakie opowiastki? 10.08.05, 19:42
              przecież to w gazetach było i czego się wstydzić---ja też w Polsce
              mieszkam---------to Braid jakieś głupoty wypisuje których nie może faktami
              poprzeć--------------przy czym nie jestem fanką tego faszysty którego on tak
              lubi , i może nawet żałuje,że nie żył w jego czasach
              • sss9 Re: jakie opowiastki? te które znasz z autopsji 10.08.05, 19:45
                np. o 1kg gwoździ... ; )))
              • myha1 Re: jakie opowiastki? 10.08.05, 19:45
                sloneczko1 napisała:

> przecież to w gazetach było i czego się wstydzić---ja też w Polsce
                > mieszkam---------to Braid jakieś głupoty wypisuje których nie może faktami
                > poprzeć--------------przy czym nie jestem fanką tego faszysty którego on tak
                > lubi , i może nawet żałuje,że nie żył w jego czasach

Pan z wąsikiem to nie głupoty , to najprawdziwszy fakt!!!
                :)))
                • sloneczko1 ale Braid jest jego fanem a nie ja 10.08.05, 19:46
                  myha1 napisała:

> sloneczko1 napisała:
                  >
                  > > przecież to w gazetach było i czego się wstydzić---ja też w Polsce
                  > > mieszkam---------to Braid jakieś głupoty wypisuje których nie może faktam
                  > i
                  > > poprzeć--------------przy czym nie jestem fanką tego faszysty którego on
                  > tak
                  > > lubi , i może nawet żałuje,że nie żył w jego czasach
                  >
                  > Pan z wąsikiem to nie głupoty , to najprawdziwszy fakt!!!
                  > :)))

• myha1 Re: ale Braid jest jego fanem a nie ja 10.08.05, 19:48
                    sloneczko1 napisała:

>
                    ale Braid jest jego fanem a nie ja

ale wszyscy go kochaliśmy :))
                    • sloneczko1 Myha 10.08.05, 19:51
                      no nie,nie uwierzę,że kochałaś Hitlera
                      • braid Re: Myha 10.08.05, 19:54
                        sloneczko1 napisała:

> no nie,nie uwierzę,że kochałaś Hitlera

czy ty dzisiaj nawalona jestes?
                        • sloneczko1 Braid 10.08.05, 20:01
                          braid napisał:

> sloneczko1 napisała:
                          >
                          > > no nie,nie uwierzę,że kochałaś Hitlera
                          >
                          > czy ty dzisiaj nawalona jestes?
                          pijesz ,że wiesz jak pisze człowiek pijany?a może chciałbyś ze mną
                          obalić coś?
                          • sloneczko1 Re: Braid 10.08.05, 20:03
                            m.bajda@gazeta.pl
                            proszę--tu jest adres
              • braid Re: jakie opowiastki? 10.08.05, 19:46
                a w jakiej gazecie to wyczytalas?

wazelina z ciebie kapie
                • sloneczko1 a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 19:50

ja jeszcze ani razu nie pisalam pozytywnie o faszystach a Tobie jakoś sie podoba
                  o tym wspominac
                  • sss9 Re: a warto to bzdecić ? 10.08.05, 19:52
                    z tą trollową kopiarką o rozumku 1kg gwoździ ?
                    • sloneczko1 sss9 tchórzu 10.08.05, 19:53
                      • sloneczko1 Re: sss9 tchórzu 10.08.05, 19:54
                        umiesz sie kryc za innymi a sam tylko lazisz za innymi i potem wyśmiewasz
                        • sss9 Re: suoneczne kilo gwoździ 10.08.05, 19:58
                          czy ty każdą myśl wysyłasz z pustym postem na przedzie jako achtung,achtung -
                          bede mówić... ??? : ))))

a masz na twoje potwarze jakieś przykłady, linki, abo ?
                          • sloneczko1 sss9 TCHÓRZU 10.08.05, 19:59
                  • braid Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 19:53

jak narazie to pozytywnie o faszystach pisywal tu ballest & Co

• sloneczko1 Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 19:59
                      jak na razie to Ty przypomniałes swojego idola Hitlera--widzę--całe lato nikt tu
                      nawet słowem nie wspomniał o nim ,nawet Ballest--chyba ,że przeoczyłam --to mi
                      przypomnij--widzisz ,ja cenię ludzi za szczerość ale nie za opluwanie innych
                      --jestem na tym forum bo chcę być i chcę rozmawiać ze wszystkimi i z tego co
                      czytam to masz dużą wiedzę ,więc podziel się z nią--
                      • myha1 Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 20:06
                        słoneczko skoro tak dzielnie żartujecie z Grunwaldu, Lenino itp.. to my
                        zażartowaliśmy z Pana z wąsikiem :))
                        ..żeby nie było , że nie mamy poczucia humoru :)
                        • sloneczko1 Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 20:07
                          ale mnie to nie przeszkadza,ale dlaczego moje posty im przeszkadzają?
                          • sss9 Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 20:10
                            sloneczko1 napisała:

> ale mnie to nie przeszkadza,ale dlaczego moje posty im przeszkadzają?

nie przeszkadzają, one ino debilne so ! ; )
                            • sloneczko1 sss9 TCHÓRZU 10.08.05, 20:14
                          • myha1 Re:słoneczko... 10.08.05, 20:10
                            sloneczko1 napisała:

> ale mnie to nie przeszkadza,ale dlaczego moje posty im przeszkadzają?

niepotrzebnie sie wzajemnie obrażacie...wiecej luzu i dystansu...to tylko
                            forum, a nie naprawianie świata i historii :)
                          • sloneczko1 Re: a w jakiej Ty to wyczytałeś pieluszko? 10.08.05, 20:12
                            i do tego dlaczego zaraz sie czepia nieobecnych--to raz, a drugi --szuka
                            popleczników? ja jestem sama dla siebie i rozmawiam z wszystkimi o wszystkim
                            ,jak sie nie znam to nie zabieram głosu--chyba zauważyłyście
                          • braid Re: a w jakiej Ty to wyczytałaś pieluszko? 10.08.05, 20:16
                            mnie twoje teksty nie przeszkadzaja ...tylko ile jest TWOICH tekstow???

90% to wklejki szajsu od ballesta powtarzane do znudzenia ....ale widac
                            taka masz misje .
                            • sss9 Re: a w jakiej Ty to wyczytałaś pieluszko? 10.08.05, 20:17
                              braid napisał:

> mnie twoje teksty nie przeszkadzaja ...tylko ile jest TWOICH tekstow???
                              >
                              > 90% to wklejki szajsu od ballesta powtarzane do znudzenia ....ale widac
                              > taka masz misje .

to niy mnisja, to je niymoc sklecynio własnyj myśli : )))
                              • sloneczko1 sss9 10.08.05, 20:27
                                UWAGA!!! W tej chwili Twój mózg zostanie zoptymalizowany do wydajniejszej
                                pracy!!! Proszę czekać ........................................................
                                Wynik operacji: Mózgu nie znaleziono!
                            • sloneczko1 jakie wklejki? 10.08.05, 20:25
                              ja sama sobie chodze po internecie,jakbyś nie wiedział i uczę się--bo jestem w
                              tej dziedzinie jeszcze zieloniutka i odczep sie pod Ballesta
                              • sss9 Re: jakie wklejki? 10.08.05, 20:29
                                sloneczko1 napisała:

> ja sama sobie chodze po internecie,jakbyś nie wiedział i uczę się--bo jestem w
                                > tej dziedzinie jeszcze zieloniutka i odczep sie pod Ballesta
                                • sloneczko1 Re: jakie wklejki? 10.08.05, 20:33
                                  sss9 napisał:

> sloneczko1 napisała:
                                  >
                                  > > ja sama sobie chodze po internecie,jakbyś nie wiedział i uczę się--bo jes
                                  > tem w
                                  > > tej dziedzinie jeszcze zieloniutka i odczep sie pod Ballesta
                                  • braid Re: jakie wklejki? 10.08.05, 20:41

A czy ten mail adres co mi podalas to aby napewno twoj?

m.bajda@gazeta.pl
                                    proszę--tu jest adres

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=27264658&a=27572606
                                • myha1 Re: jakie wklejki? 10.08.05, 20:34
                                  no doprawdy , dajcie juz spokój !!
                                  Po co te nerwy i obrażanie ...nie podoba mi sie to , zdecydowanie mówie NIE dla
                                  obrażania ! :(
                                  • sss9 Re: NIE dla kłótni ! 10.08.05, 20:38
                                    suonko zacznie naprawdę pisać "od siebie", bez spamów i może wtedy poznamy co ma
                                    do powiedzenia na liczne tematy, pra ? ; )
                                    • braid Re: NIE dla kłótni ! 10.08.05, 20:44
                                      sss9 napisał:

> suonko zacznie naprawdę pisać "od siebie", bez spamów

wontpia;)))
                                      • sloneczko1