Gość: =R= IP: *.tpnet.pl 20.09.06, 11:21 Mam już dość płacenia OC do PZU. Czy możecie polecić jakieś inne, sprawdzone agencje ubezpieczeniowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
segel Re: Gdzie OC? 20.09.06, 12:19 Dowiedz się na poczcie. Opłacałam tam OC i jest dużo taniej. Zajrzyj wieczorem do tego wątku, to napiszę dokładniej. Jeśli masz blisko pocztę, wejdź i zapytaj. W moim przypadku bardzo się opłaciło. Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Gdzie OC? 20.09.06, 20:42 Nie mogę zajrzec do dowodu rejestracyjnego, bo samochód dziś w rozjazdach, ale pamiętam, że zapłacilismy ponad 100 zł mniej niż w PZU, gdzie mielismy OC do tej pory. Agencja nazywa się MTU GRUPA ERGO HESTIA mieści się na poczcie przy Kopernika, wystarczy zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Gdzie OC? IP: 217.116.110.* 20.09.06, 12:30 Polecam firmę CIGNA. O wiele taniej niż u konkurencji. W Częstochowie jest kilka przedstawicielstw. W moim przypadku - AUDI 80 pojemn. 2,0 , rok prod.1992 z max. zniżką 60 % płacę 335 zł na rok. Podejrzewam że taniej nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: Gdzie OC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:50 Zgadzam się, CIGNA, też tam jestem i jest chyba najtaniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.R.M. Re: Gdzie OC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:01 A czy w razie kolizji, badz wypadku, firma rowniez sie sprawdza? Dochodza mnie czasami sluchy, ze rozne takie tanie firmy ubezpieczeniowe tego typu, nie chca pokrywac w pelni kosztow naprawy samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Gdzie OC? 20.09.06, 15:53 Na czymś te firemki zarabiać muszą tak więc otrzymujesz nie pełno wartościową polise czy to OC czy AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Gdzie OC? IP: 80.51.236.* 30.09.06, 10:36 Gość portalu: M.R.M. napisał(a): > A czy w razie kolizji, badz wypadku, firma rowniez sie sprawdza? Dochodza mnie > czasami sluchy, ze rozne takie tanie firmy ubezpieczeniowe tego typu, nie chca > pokrywac w pelni kosztow naprawy samochodu. Nie wiem czy dobrze sie rozumiemy, bo temat dotyczy opłat OC !! A co mnie obchodzi gdzie ja to płacę, OC jest nie dla mnie tylko ew. dla tego komu ja zrobię szkodę więc w czym ty widzisz problem odnośnie wypłat za szkodę ? Szukaj tam gdzie najtaniej i w razie ewentualnych wypisow zaświadczen o zniszkach, nie musialbys jedzic po polsce tylko niech te firmy są na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe998 Re: Gdzie OC? 20.09.06, 16:01 jeśli chcesz zmienić ubezpieczyciela najlepiej zgłoś się do agencji ubezpieczeniowej która oferuje ubezpieczenia różnych firm będziesz mógł na miejscu porównać rózne warianty i wybrać najodpowiedniejszą . WSPÓŁPRACA Z TAGĄ AGENCJĄ ma jeszcze jedną zaletę w razie kłopotów masz się do kogo zgłosic o poradę . jeśli cię to interesuję to mogę ci dać namiar na agencję z której ja korzystam i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Gdzie OC? IP: *.tpnet.pl 20.09.06, 16:32 Poproszę namiar. Możesz pisać na robson@bocznica.org. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de-mo-ne-czek Re: Gdzie OC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:17 I tu jest racja. Nie szukamy firmy ktora ma taniej a ajenta, który ma umowy z różnymi towarzystwami i ma odpowiednie RABATY. Od kilku lat ubezpieczam w ajencji pani Dobosz na Sabinowskiej i jestem zadowolony. Róznice są kolosalne np w samym PZU w zależności od ajenta różnice w OC są ok 10% a w AC nawet 20% Odpowiedz Link Zgłoś
watmm Re: Gdzie OC? 30.09.06, 07:09 prosze o namiary na pania DOBOSZ na dniach bede chciał uezpieczyc swoje auto Watmm@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gdzie OC? IP: 80.51.236.* 30.09.06, 23:32 Ale jak widać baranów z problemami OC nie brakuje !! Skad takie "łamagi" sie biorą, że nie umią sie same w danym temacie zorietowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Gdzie OC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 18:17 Witam, my z mężem mamy OC w Towarzystwie UNIQA- Pl. Daszyńskiego, też niedrogo i w razie wypłaty wszystko przebiega w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lopezmiki Re: Gdzie OC? 20.09.06, 20:07 Polecam Filara w blaszaku na pietrze,pracuje tam atrakcyjna szatynka ktora udzieli wyczerpujacych informacji z przeslicznym usmiechem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Gdzie OC? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:24 witam panowie jestem dobrze rozeznany w temacie bo tez szukalem jak najtanszego oc przejrzalem 6 firm ubezpieczeniowych i polecam hdi samopomoc na dekabrystow w budynku komebeksu oraz alianz na jasnogorskiej (chyba :) ) Odpowiedz Link Zgłoś