Dodaj do ulubionych

Nauczyciele przyjmowali łapówki?

14.11.06, 22:59
Dziwi mnie ten artykuł. Dziwi mnie szczególnie ten były uczeń, ktory sie
wypowiedział. Ogólny poziom w tej szkole uczniów jest tak niski, że trzeba po
rękach całowac nauczycieli, że coś zaliczają. Podobnie jest w Gastronomiku.
Po co to halo? Nauczyciel zarabia marne grosze, więc dorabia. Jak ma
przepuścić u***a, to bierze kasę. To norma polskich zespołów szkół. Swojego
czasu pewna anuczycielka urządzała sobie mkieszkanie nowe przy pomocy
uczniów, i bardzo dobrze - wiedziała po co pracuje. A uczniom niezadowolonym
życzę sukcesów dalej, szczególnie tym co pójdą na studia. Mam nadzieję, że za
taką wypowiedź dostaną po "buzi" od kolegów!
Obserwuj wątek
    • Gość: rrrrr obrona prac 10 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:04
      za 300 zł u pani T. miałeś ocenę na semestr i koniec roku ostatniej klasy jeden
      stopień wyżej, prawie gotową pracę dyplomową tylko do przepisania, i gwarancję
      dobrej oceny na obronie. Warunek - płacisz 300 i robisz pracę u pani T. Tak
      postę powali również pan P (doktor) i taki gruby facet o technologi.
      • Gość: maszka Re: obrona prac 10 lat temu IP: *.flatpla.net 15.11.06, 12:22
        No cóż, skoro musiałeś płacić to znaczy, że nie byłeś w stanie obronić się o
        własnych siłach. Wybierając szkołę napewno sugerowałeś się swoimi
        możliwościami... Kto chce zdać to się uczy i nie płaci, nie ma nic za darmo,
        albo kasa, albo własna praca
        • Gość: :( Re: obrona prac 10 lat temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:41
          Nauka była nauka.
          Ale jak się chciało zdać mature to trzeba było
          zapłacić taka jest prawda a co do pracy dyplomowej to
          koleś ma racje w 100%
          • Gość: szram Re: obrona prac 10 lat temu IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 22:11
            obroniłem pracę na targowej trzy lata temu i naszym obowiazkiem bylo zaplacic 350zł na rzecz rady rodziców. Nikt nawet nie zapytał na co te pieniądze. Fakt zdali wszyscy ale wszyscy zapłacili.
            • Gość: Jaro Re: obrona prac 10 lat temu IP: *.sfc.pl 25.11.06, 19:16
              Jakie 350zł,my płaciliśmy 300 zł do Rady Słuchaczy.Tyle klas kończyło szkołę co
              roku!!!!Jak teraz pomyślę,to dyrektor miał dużo kasy,ciekawe co z nią
              robił?Teraz się nie dziwię,remonty w szkole, to pewnie u siebie, w chacie i u
              swojej rodzinki remonty robił.To jest łebski facet,chłopaki co mieli swoje
              warsztaty musieli samochód mu umyć,naprawić,zawieź do Krakowa na zakupy,potem
              mieli spokój.Ja kończyłem wieczorówkę w 2004,na studniówkę musiałem dać 300zł
              chociaż na niej nie byłem, a koledzy dawali po 600 zł.Nikt się z nami nie
              rozliczył, to dopiero była łapówa co tam 5 zł.
        • januszkar11 Re: obrona prac 10 lat temu 15.11.06, 23:11
          Żałosny jesteś. Chyba z głębokiej Wólki Wielkiej. Czy na prawdę nie masz
          świadomości, że nauka KOSZTUJE!! Nic za darmo. A jak jesteś kujonem, to można
          Cię za to usadzić. Wierz mi z autopsji to wiem
      • januszkar11 Re: obrona prac 10 lat temu 15.11.06, 23:09
        A pan P. przypadkiem nie wykładał wtedy na WSP?? Bo jak tak, to trafny strzał
        • Gość: ja Re: obrona prac 10 lat temu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:10
          a których nauczycieli zawiesili?
      • martus271 Re: obrona prac 10 lat temu 16.11.06, 16:21
        Czesc,

Szukam kontaktu z uczniami, którzy musieli dawać łapówki tytułem darowizny na
        rzecz szkoły. Rodzice i uczciwi nauczycile, którzy zauważyli takie nieprawości
        a bali się sprzeciwić zwierzchnikom także proszę o kontakt.
        Jestem uchwytna pod numerem telefonu: 601 877 501
        Pozdrawiam
    • virtual_vintage Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 14.11.06, 23:40
      No i co w tym dziwnego? W TZNie bylo podobnie. Wszyscy o tym wiedzieli i nikt z
      tego afery nie robil. Nie tylko o pracach dyplomowych (trzeba bylo dac 200zl na
      szkole+referat sciagnety z neta=ocena b.db.) ale byly tez zwyczaje ze jak klasa
      miala ostatni rok z dana nauczycielka, to musiala kupic jej cos na do widzenia
      (wartosc okolo 400-600zl). Klas odchodzilo okolo 5 wiec jak latwo policzyc miala
      z tego kolo 3 tys zl.
      • Gość: zaspany K2 nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 05:14
        Jak ty chodziłeś do TZN-u to ja jestem święta matka Teresa z Kalkuty, to ja nie wiem kiedy to zdawałeś, ja o żadnych takich żeczach w mojej szkole nie słyszałem a co więcej nawet nie przychodziło mi do glowy żeby płacić nauczycielom za zdanie pracy dyplomowej, a o targowej się słyszało na okrągło
        • Gość: częstochowianka Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 07:05
          popieram w TZN jest tak samo, we wszystkich szkołach jest podobnie jak nie
          prezenty to korepetycje samo życie
          • Gość: Shogun Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.cst.tpsa.pl 15.11.06, 11:42
            Ludzie czasy sie zmienily drastycznie. Ja skończyłem TZN 17 lat temu i nie
            pamietam żadnego przekupywania nauczyieli. 12 lat temu skończyłem PCz i tam już
            pamiętam przekupywanie doktorkow (grupowe oczywiscie nie indywidualne). Ale
            teraz wszystko jest możliwe, w TZN-ie ze starej gwardii nauczycieli zostały
            niedobitki, a nowi pensyjki maja w granicach 1000 wiec sie nie dziwie ... - za
            taka robote. Ale jak brac to jak Pani Aleksandra J. a nie grosze :)
        • Gość: gość Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: 80.48.49.* 15.11.06, 08:51
          Gość portalu: zaspany K2 napisał(a):
          > ja o żadnych takich żeczach w mojej szkole nie słyszałem

żeczach ??? o słowniku ortograficznym też nie słyszałeś ??? kto ci dał maturę ???
          • Gość: kobra Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:58
            witdac ze w tzn sie uczył :D
        • Gość: e Re: Barany IP: *.21.pl 15.11.06, 10:48
          w kazdej szkole tak jest w TZN napewno na Targowej napewno i w innych szkolach
          tez tak jest wiem bo uczeszczałem do kilku placówek:)
          • Gość: ! Re: Barany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:50
            widać, że byłeś bardzo zdolny.
        • virtual_vintage [...] 15.11.06, 11:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kobra Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:56
          słyszec a wiedziec kolego t równiez 2 rózne rzeczy !! jak uczesczam na targowo
          mój brat takze uczeszczał i nigdy łapowki nie dał i ja takze nie zamierzam dac..
          • Gość: Kolo Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.gre.pl 15.11.06, 23:35
            he he he. Dobre sobie. Ja chodziłem 4 lata na targową i 1/4 osób tam płaciła za
            oceny. To szkoła niespodzianek i otwartych kieszeni. Sam kiedys musiałem kupic
            profesorowi szlifierke zeby zaliczyc za 140 zł. A miałem jednego kumpla w
            klasie co na półrocze niał srednio 12 niedostatecznych na 15 mozliwych i na
            koniec roku to samo, na zajęcia nie chodził a na koniec roku szkolnego pan
            naczelny brał dziennik i wszystkie oceny zmieniał za opłatą. A kolega zawsze
            zdawał do następnej klasy:). Tak zawsze było. A to co jest tam opisane w tym
            artykule to niewielka część.
            • Gość: Ktos Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:36
              a Najbardziej rozwaliły mi konstrukcje panienki które stały z fajkami i
              udzileły wywiadu jakby nie wiem co wiedziały i skad były Po Pierwsze peirwszo
              klasistki nic nie wiedza co i jak i sułyszały cos od kogos jakas bzdure i
              powatarzaja dalej a później powastaja takie Afery jak te
              • Gość: er Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:55
                te laski były w IW
        • Gość: niebomdz taki orto Re: nie pieprz głupot !!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.11.06, 20:41
          Widać, że nie płaciłeś... ;)
        • januszkar11 Re: nie pieprz głupot !!!!!! 15.11.06, 23:13
          No pewnie nie słyszałeś, bo byłeś pijany i na polskim spałeś. Skoro "Rzecz"
          pisze się przez "ż". Ciekawe ile ty dałeś za maturę?
      • Gość: Jurek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:25
        zgodze sie ztym co pisze w artykule bo tak było jest a czy bedzie zobaczymy ale
        nie wiem po co jakis baran jeden z drugim o tym rozpowiadaja!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: gora Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:01
          up
    • Gość: :) Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:42
      Koleś zastanów sie co piszesz dobrze co to ma do poziomu w szkole chodziłem tam
      3 lata i skonczyłem tą szkołę 3 lata temu i jeste zadowolony a pozim cwaniaku to
      nie zalezy od szkoły tylko od nauczycieli na jakich trafisz.Jedni są luźni a
      drudzy ..... trzba sie uczyć.heh myslisz że się dostałes do jakiejś innej o
      lebszym imieniu to wszystko Ci wolno muhahaha żal mi takich ludzi jak ty. Byłes
      tam widziałeś ten "poziom " to lepiej się nie odzywaj bo czytając twoja
      wypowiedź "żygać" mi się chce......!!
      • Gość: :) Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:44
        Świeta racja virtual_vintage ale ja tych kolesi nierozumiem co pieprzą od żeczy
        i tych "ucznów" heh to było przeciez dobre dla nich też jak by chcieli się uczyć
        to by tego nie było.
        • Gość: cezareko Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 82.160.250.* 25.11.06, 17:09
          Człowieku patrz do słownika.
      • januszkar11 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 23:15
        A mnie się chciało żygać jak wchodziłem w r. szk. 2003/2004 do I klasy
        technikum na Worcella. Większego bydła nie widziałem
    • lekarz62 Co na to Dyrektorka Gastronomika 14.11.06, 23:59
      Kilka lat temu w Gastronomiku była podobna afera, gdzie nauczyciele ( 30- 40
      osób) łącznie z dyrektorem miało do czynienia z prokuraturą i co ? Łeb sprawie
      ukręcono
      a dyrektor dalej rzadzi.
      • januszkar11 Re: Co na to Dyrektorka Gastronomika 15.11.06, 23:16
        nie mogę tego skomentować, ale to jest BARDZOOO zasadne pytanie
    • siwypiotr Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 00:47
      Konczylem ta ,,szkole,, w 2003, to co wyprawial szewszyk wolalo o pomste do
      nieba, liczyla sie kasa i jeszczse raz kasa, byly skladki np. na magnetowid do
      sali fizycznej po 5zl za ocene bdb. Skladka byla, magnetowidu nie.Byla skladka
      na kserokopiarke bodajrze w 2002r.,kazda klasa miala dac okreslona sume, bylem
      w klasie ktora sie wylamala za co bylismy usilnie pietnowani przez szewczyka do
      konca szkoly z reszta wychowawca tez.Szewczyk powinien juz dawno ogladac swiat
      za krat i tak dlugo to nie wyszlo najaw.
    • siwypiotr Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 00:48
      Konczylem ta ,,szkole,, w 2003, to co wyprawial szewszyk wolalo o pomste do
      nieba, liczyla sie kasa i jeszczse raz kasa, byly skladki np. na magnetowid do
      sali fizycznej po 5zl za ocene bdb. Skladka byla, magnetowidu nie.Byla skladka
      na kserokopiarke bodajrze w 2002r.,kazda klasa miala dac okreslona sume, bylem
      w klasie ktora sie wylamala za co bylismy usilnie pietnowani przez szewczyka do
      konca szkoly z reszta wychowawca tez.Szewczyk powinien juz dawno ogladac swiat
      za krat i tak dlugo to nie wyszlo najaw.
    • rezuun Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 02:06
      To Szewczyk jeszcze tam pracuje????.O matkoo! On jest niezniszczalny.Pierwszy
      raz miałem z nim do czynienia w 1988 roku.Ciekaw jestem waszych opinii na jego
      temat.
      • Gość: Wlodek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.vf.shawcable.net 15.11.06, 02:20
        A co w tym dziwnego???
        Przeciez niedawno jeden z bylych uczniow liceum im. Traugutta tez pisal o
        nauczycielu, ktory "zalil" klasie, ze "jego rodzice nie zaopatrzyli", a
        ten "nauczyciel" potem pisal na forum, ze un, to juz nie czysta, a kuniaki pija.
        Zdaje sie, ze on TEZ o Garnacarska zawadzil:)))
        • rezuun Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 02:43
          A kiedyś ty o Garncarską zawadził????
          • Gość: Wlodek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.vf.shawcable.net 15.11.06, 02:49

rezuun napisał:

> A kiedyś ty o Garncarską zawadził????

Targowa mialo byc, ale zawadzalem o te rejony idac, badz wracajac z innej
            szkoly:))) Ciut wczesniej.
            A poza tym "klimaty" z tej "uczelni" tajemnica nigdy specjalna nie byly.

• Gość: absolwent Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:56
              Jestem absolwentem słynnej "Targowej". I czyżby był to wyznacznik mojej gorszej
              pozycji i szans życiowych? Kieruję firmą zatrudniającą 90 osób (moją). Wśród
              pracowników mam absolwentów SGH, AGH itd. Jestem dumny z mojej szkoły. Zresztą
              nasze mniemanie o V liceum o którym pisze niejaki Włodzimierz był jak najgorsze.
              Było to liceum zawieszone między najlepszymi: Traugutt, Sienkiewicz, Słowacki
              (lata 80 - te) a Nami. Chociaż wcale nam nie imponowali, wręcz przeciwni. Wtedy
              bylo wiadomo, że chodzą tam dzieci prominentów PZPR - u.
    • Gość: bilder Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.dclient.hispeed.ch 15.11.06, 05:59
      Potem sa skutki...99% tych rzadzacych i inzynierow stawia nowa polske lecz nie
      od fundametow tylko od gory......Jak wiatr zawieje to inny kierunek albo sie
      znowu rozsypie....tzw,zboczenie lewej przystawki ogonowej z wtornym zanikiem
      mozgu....
    • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 06:10
      Co na to władze oświatowe ?? Mnie zwalniali z pracy bo nie brałem łapówek i
      dyrektor bał sie tego .
      Powiedział że znalazł lepszego . Ha ha ha !!!
      A co do poziomu - to jak leniwi , tak najpierw to leniwi a potem no cóż mniej
      albo bardzo mało zdolni uczniowie to i poziom marny .Jak w wiekszości techników
      • Gość: emeryt Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:37
        A to już jest publiczne pomówienie. Masz na to jakieś dowody? Myślę, że mógłbyś
        beknąć za tą pisaninę. Już ja się o to postaram. Świat jest mniejszy niż ci się
        wydaje mały człowieku.
    • Gość: angrusz Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 06:43
      Przypuszczam że tak jest i w innych szkołach . Mnie uczniowie bezczelnie na
      lekcji pytali się ile biorę .
      To jest taki sam problem jak u lekarzy i w policji
      • Gość: bilder Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.dclient.hispeed.ch 15.11.06, 08:36
        Zapomniales o PR rzadzie i tej oddanej bandzie...oni tez ale bardzo grubo...
        • Gość: paolo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:19
          moj kumpel wyszedl z tej szkoly rok temu i cos mi ostatnio wspominal o tym, iz
          jego kumple dostali wlasnie wezwania, ale sam nie wiedzial, ze to dotyczy
          lapowek....
    • Gość: zibi Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:33
      Szewczyk na zwolnieniu:D ciekawe dlaczego?????????
      • Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:35
        hehe no ciekawe :P...
      • Gość: x Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.173.* 16.11.06, 21:40
        Szewczyk na zwolnieniu bo złapał jednego gnoja na jaraniu fajek na podwórku
        szkoły, gnój nie chciał pokazać legitymacji, bo on nie musi nic pokazywać i
        dał nogę , Szewczyk chciał go złapać i się wywalił , no i się uszkodził. Było
        to ponad miesiąc temu.
    • Gość: uczeń Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 09:46
      skończyłem tą szkołę w w 2005roku i oburzające jest to że nikt nie reagował wcześniej! za prace dyplomową musieliśmy płacic 300zł, śniadanie maturalne kosztowało nas 100zł a na tym śniadaniu były 2 bułeczki soczek i kawałek czekoladki! gdzie sie jest reszta za to śniadanie! ten balagan powinien sie dawno skonczyc a szewczyka powinni zamknac juz pare lat temu za te wszystkie przekrety
      • Gość: magda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:50
        nareszcie ktoś przerwał ta zmowę milczenia!!!! dzięki!!!!!
        • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:05

Teraz władze czyli i kuratorium i władze miasta powinni zabrać się do
          porządkowania oświaty w Częstochowie .
          Cos za duzo afer łapówkarkich w tym miescie. Ale tam gdzie sa duże pieniądze
          tam i korupcja . Wyzsze pensje nie rozwiążą problemu. zawsze ktoś będzie chciał
          i szybciej i wiecej
          • Gość: były uczen Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.246.* 18.11.06, 22:53
            na targowej brali prawie wszyscy a najwiecej dyrktor Sz u nigo za jedną ndst
            płaciło się 4 lata tenu 100 zł pani T za zaliczeni semestru brała od 40-80 zł
            niedawali tylko ci co zbierali dla nich kase za mature i prace dyplomową płaciło
            się 300zł
      • Gość: maszka 300 zł??? IP: *.flatpla.net 15.11.06, 12:38
        Tak, ale zapomniałeś chyba, że te 300 zł to była ściepa dla fachowca
        wykonującego za was robote! Wy nawet palcem nie kiwnęliście!
      • Gość: kucharz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.eranet.pl 15.11.06, 13:26
        znam temat targowej od kuchni...
        więc wiesz co... uczniu...
        o co ty się tu rzucasz...?
        zapłaciłeś za prace dyplomową cieniasie boś się nie uczył... znam sporo ludzi
        którzy uczyli się i uczą w tej szkole, dlatego nie uogólniam, ale z pełną
        świadomością mogę napisać, że 90% uczniów w tym budynku jak idzie do tej szkoły
        to dlatego bo jest kompletnym lewakiem (aż cud że skończył sz. podstawową),
        albo z góry zakłada, że nie chce mu się chodzić, a tym bardziej uczyć – a i tak
        zda...
        gadałem z paroma ludźmi z tej szkoły i po za dwoma osobami, to aż się wierzyć
        nie chce, że są na tym świecie tacy ludzie... gada się z nimi jak z dziećmi, te
        ich śmieszne problemy, zainteresowania, poglądy, a do tego tak ubogie
        słownictwo – za to wzbogacone w co trzecim słowie dopalaczami typu k....,
        h.., ... - kompletny KIBEL...
        więc taki uczeń nie ma wyjścia musi płacić za semestr, za dyplom, za mature... -
        inaczej w życiu by nic nie pozaliczał, wiem bo ja wszystko co zrobiłem - to
        zrobiłem nauką...
        więc uczniu... - nie wyskakuj tutaj z jakimiś obliczeniami - co by ci się
        główka nie spociła od tych rachunków matematycznych i analiz cen rynkowych
        pączka i czekolady – zwłaszcza żeś za naukę dawał w łapę i tym samym pewnieś
        nie najmocniejszy w liczeniu... - ty to lepiej siedź cicho – bo jak ci zrobią
        egzaminy kontrolne to się okaże że masz do powtórki nie dyplom czy tam mature,
        ale całą szkołę wraz z gruntowną powtórką szkoły podstawowej

• Gość: henrykblajet Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:31
          Wszystkich co policja pszesłuchiwała ibędzie przesłuchiwać spisać anulować
          wyniki iponownie egzaminować zobaczymy ilu zda.Liczę ze żaden,bo wszyscy totęgie
          głęby,same lesery,nieroby.Zamiast się cieszyć podkładają świnię.
        • Gość: gosc Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 213.199.204.* 24.11.06, 10:56
          Zgodzę się. Uważam że błędem było likwidowanie zawodówek. Teraz brak rąk do
          pracy bo wszyscy sobie porobili matury. Szok sami wykształceni w tej Polsce.
          Skoro brak zawodówek to wszyscy musieli iść do liceów i techników. To
          spowodowało ze poziom się drastycznie obniżył i mamy teraz baranów z maturą
          bezrobotnych oczywiście. A po zawodówce to przynajmniej by zawód mieli. Są
          niektóre licea które w pewnym stopniu trzymają poziom. Nie oszukujmy się, tylko
          w pewnym. Nie będę wymieniał. Uważam ze jest dwóch może jeden w klasie co jest
          zdolny, inny zdobędzie wiedze bo dali mu starsi na korki i jest w miarę kumaty
          więc jakoś się nauczy, a reszta to wagaruje i nic kompletnie nie umie, a jest
          tam tylko dlatego bo zlikwidowali zawodówki. A potem nie daj Boże pójdzie na
          studia. Za moich czasów tak nie było, zdolni szli do liceów, do techników, a
          słabsi uczniowie do zawodówek. I w szkole mojej był poziom wysoki. Ja w klasie
          swojej miałem 6 kolegów co mieli 100-zasłużone bardzo wysokie średnie, teraz
          kończą studia. Nie było mowy nawet taka myśl nie przeszłą żeby dać łapówke, nie
          wspomne o korepetycjach albo chodzeniu na wagary. Rywalizacja kto lepsza
          frekwencja i srednia. To byłą przyszłośc Polski. Oczywiscie zasługa tego była na
          poziomie dyrekcja. A dzisiaj.... Szkoda gadać. NA PEWNO JAKIS KOLO Z NIBY MATURA
          I MOZE NAWET NA NIBY STUDIACH (PEWNIE ZAOCZNYCH) MNIE ZBESZTA. ALE PODKRESLE ON
          BEDZIE MIAŁ NIBY MGR MZOE NAWET MGR INZ. NO A RAK DO PRACY BRAKUJE TEJ FIZYCZNEJ
          I MAMY TERAZ NAJWIECEJ BEZROBOTNYCH WLASNIE Z "WYZSZYM" WYKSZTALCENIEM. SZKODA SŁÓW.
    • Gość: nauczyciel Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:22
      Głąby trzeba się było uczyć, a nie dawać łapówki, nie byłoby problemu.
      Najbardziej wkurzający są ci, co najpierw dają, a później się skarżą, nieładnie
      fe...
    • Gość: fdg Re: Niski poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 11:06
      zanim przyszedłem do tej szkoły tak jak większość moich kolezanek i kolegów
      spotkałem się z opinia :" idz na Targową tam jest niski poziom, jak będziesz na
      lekcje chodził to zaliczysz na 2 a jak jeszcze w zeszycie coś napiszesz to na 3 "
      I jaki był tego efekt sporo ludzi wzieło te słowa bardzo do serca i teraz w 4
      klasie jest na 20 a w pierwszej było 33.Jednak na targowej też trzeba się uczyć
      • Gość: angrusz Re: Niski poziom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:07
        Ale podobny poziom jest i w innyc technikach a jeszcze niższy chyba poza
        Częstochowa . A odsiew jest tez i dlatego bo " gość " bierze alimenty albo
        rentę rodzinna no to mu płacą tak długo jak długo się uczy
    • Gość: gosia S Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 212.87.234.* 15.11.06, 11:18
      Syn mój też kończył w zeszłym roku tą szkołę i był tą sprawą oburzony ,
      stwierdził że 70% uczniów gdyby nie wychowawca wogóle by nie skończyło tej, ani
      żadnej innej szkoły bo byli głąbami i jeszcze nagminnie opuszczali zajęcia i
      właśnie ci później mieli najwięcej do powiedzenia. Sami się prosili co mogą
      zrobić aby przejść do następnej klasy a jak robili jakieś składki to zawsze
      sami za te pieniądze kupowali materiały a nie dawali kasy . Wielkie bzdury i
      szkoda tylko że szargają dobre imię nauczycieli. Jestem oburzona ,bo uważam że
      skoro ktoś idzie do jakiejś szkoły to powinien się uczyć a nie szukać okazji
      jak coś załatwić KOMBINATORZY
      • Gość: :) Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 11:29
        Zgadzam się z tobą Sam tam chodziłem i wiem jka jeste ale po co niszczyć
        nauczycieli;/ wrrrrr
        • Gość: maniek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.180.* 15.11.06, 20:16
          Dzieki tym wpłatom mają pracę nieroby jak ta co zbiera kasę na radę słuchaczy
      • Gość: :( Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 11:33
        A właśnie że nie masz racji!
        Ja kończyłem tą szkołe 2 lata temu i wiec co się tam wyprawiało
        Kasa leciała na każdym kroku...
        Kto tu szarga dobre imie nauczycieli jak oni sami brali kase...
        Czterech nauczycieli mnie uczyło co brali kase od uczniów!!!
        • Gość: Shogun Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.cst.tpsa.pl 15.11.06, 11:57
          Więc chyba nie wszyscy?! Moja żona chyba nie??? W co jestem święcie
          przekonany!!! Bo ona więcej dokłada do was głąby. Drukuje na wlasnym papierze
          na wlasnej drukarce materiały dla was i nawet nie pomysli zebyscie jej papier
          kupili. Może zgadniesz kto to? Podpowiedz: Pracuje dopiero kilka lat.
          • Gość: :( Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:05
            Nie wszyscy biorą kase w tej szkole.Jak napisałem,
            że mnie uczyło czterech nauczycieli co brało kase.
            Ja już na Targową nie chodze od 2 lat więc nic nie mogę powiedzieć co do Twojej żony.Mnie raczej nie uczyła.
          • Gość: kobra Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:10
            pan i pani Pijet zapewne :)
            • Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.prenet.pl 15.11.06, 15:46
              no co do pani P to prawda :D:D
          • Gość: ))) Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.juranet.czest.pl 22.11.06, 22:35
            Shogun twoja żona to Kaśka SZ. albo Małgosia W. Bardzo spoko nauczycielki. Serdecznie je pozdrawiam.
            • Gość: up Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 14:16
              up
      • Gość: maszka Kombinatorzy IP: *.flatpla.net 15.11.06, 12:50
        Święta racja
      • Gość: Kolo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.gre.pl 18.11.06, 20:39
        Nie no, dobre sobie!! Nie chodziłas do tej szkoły wiec sie nie wypowiadaj. Ja
        byłem uczniem i wiem jak było. Jak nauczyciele celowo stawiali słabe oceny zeby
        zarobic kase na uczniach. Ja byłem przez 4 lata byłem tępiony bo mysleli ze im
        zapłace. Co prawda miałem bardzo słabe oceny bo nic nie płaciłem ale mature i
        tak zdałem dobrze:) w klasie miałem takie osoby, które miały srednią ok 4.5 a
        egzamin maturalny oblały! o czym to swiadczy??
        • Gość: Miesny Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 16:44
          Chodze do tej szkoły dwa lata i zadnej łapówki niedawałem i z tego co słyszałem to oceny za kase były we wieczoruwce a nie w dziennej;] i jak ktos niechodzi na targowa lub jest w pierwszej klasie to neich sie niewypowiada bo nic niewie;] a pozatym w jakiej szkole niema łapuwek , nieokłamujmy sie łapuwki są wszedzie , tylko ktos oczywiście sprzedał targową :/ i jak zawsze targowa najgosza a to CH..A prawda bo targowa jest zajebista a przynajmniej była do zcasu tej afery:/
          • Gość: Były uczeń Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 23:19
            Chodziłem do tej szkoły.Jak i w wieczorówce tak i w dziennej
            nauczyciele brali w łape więc nie pie**ol głupot.
            Szkoła może i zajebi*** ale nie wszyscy nauczyciele!!!!
            • Gość: Byly uczen 2 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 18:34
              chodzilem do tej szkoly 6 lat(jeszcze w latach 90).jak dla mnie to robicie z
              tego jakies sensacje.w tej szkole bylo jak bylo.ta szkola stoi i zostala
              wyremontowana dzieki uczniom szkoly wieczorowej.wtedy nikomu (takze ludzom z
              kuratorium) placenie na rzecz szkoly nie przeszkadzalo.nie wiem jaki tam teraz
              jest balagan.tak czy tak jestem dumny z tego ze skonczylem ta szkole i goraco
              pozdrawiam wszystkich zamieszanych nauczycieli :))
    • Gość: nauczyciel Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 11:36
      W Gimnazjum Nr 18 w Częstochowie też dyrektorka Anna Zjawiona robiła mnóstwo przekretów.Trafiła na nauczyciela który nie chciał sie "opłacać - dawać łapówki" za prace.Zgłosił sprawe do prokuratury.Najpierw sprawe umorzono,a po odwołaniu sie nauczyciela postawiono mu zarzut współwiny.Sad nauczyciela uniewinnił.Pani dyrektor Zjawionej wymierzył kare 1000zł grzywny.Pani dyrektor odeszła na emeryture i dalej jest dyerktorem w szkole "Żak" Czyli za wszystkie przekręty została nagorodzona na chwile obecną bierze emeryture i pensje dyrektorską.
      • januszkar11 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 23:18
        A skąd się nagle wzięły pieniądze na remont SP21? Obskurna z zewnątrz szkoła,
        nagle wypiękniała za nowej pani dyrektor
    • oryginal Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 12:06
      Jeśli to możliwe, uprzejmie proszę o kontakt ze mną osoby, które chodzą do tego
      technikum.
      Mój e-mail: oryginal@gazeta.pl
      Pozdrwiam,
      beata
      • Gość: :( Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:08
        a po co mają sie z Toba kontaktować??
        Ja chodziłem do tego technikum...
    • Gość: maszka Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.flatpla.net 15.11.06, 12:16
      No przecież za coś trzeba było dostać tą pozytywną ocenę. "Targowa" to zespół
      szkół o najniższym poziomie w Częstochowie. Bezkrytycznie przyjmują wszystkich,
      nawet tych co ledwie zdali egzamin gimnazjalny, bo szkoła musi przetrwać niż
      demograficzny. Uczniowie dobrze wiedzą jaki poziom sobą reprezentują, a jeszcze
      lepiej wiedzą to ich rodzice i płacą sami, aby tylko ich pociechy jakoś
      przeszły dalej. Potem sami biegną na skargę, jakież to łapówkarstwo panuje w
      tej szkole! Gratuluje podcięcia gałęzi, na której siedzieliście drodzy rodzice,
      teraz przez trzy lata nikt nie weżmie a dzieciaczki będą powtarzać klasy po dwa
      razy, i to w takiej szkole!
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:15

Podobnie jest i w innych technikach i to nie tylko w ale i poza Częstochową
      • Gość: judh Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:25
        to straszne co piszecie!!!w tej szkole jest wielu ambitnych i fantasycznych
        uczniów - wielu z nich studiuje i osiąga sukcesy, i wielu szykuje się na studia
        i ciężko pracuje!!! jak możecie tak potwornie oceniać wszystkich i brać pod
        jedna kreskę.ALE JAK TO MÓWIĄ:KAŻDY SĄDZI WEDŁUG SIEBIE.
        • Gość: maszka To straszne co piszecie... IP: *.flatpla.net 15.11.06, 13:45
          Przykro mi, ale to ci pisze, to moje własne obserwacje, chiociaż rzeczywiście
          znalazłoby się kilku pracowitych, i to ich przepraszam, tą nieliczną garstkę za
          moje generalizowanie
      • Gość: kobra Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:20
        cos mi sie zdaje ze z lekka ta wypowiec jest troszke tędecyjna co ktos moze
        weidziec o tej szkole nie uczęszczajac do niej i słyszac o niej , ze nauczyciele
        to łapuwkarze a ucznoiwie to same debile ja ogólnie wypraszam sobie takie cos bo
        w kazdej szkole sa tacy uczniowie jak w naszej i nie kazdy musi byc taki sam.
        Kazdy tu wyogolnia targowa targowa targowa pomyslcie o tych którzy poszli tam z
        własnego wyboru ja np chodze tam poniewaz bardzo spasował mi nowy profil jaki
        wszedł do tej szkoły poszedelm tam z nadzieja ze stane sie kims z moich
        przedmiotów zawodowych no ale do tej pory niestety nauczyciela sie nie chce
        uczyc jak dla mnie to jedna wielka klika która nie ma czasu dla uczniów
        podyktuja temat zadadza prace domowe których i tak nikt nie odrobi bo nie ma
        nikt takich checi , a po 2 nie umie jej odrobic , ale to chyba jasne bo jak
        mozna powiedziec cos czego sie nie wie. Ogólnie szkoła ta ma kilku fajnych
        nauczycieli z którymi jak sie zyje w zgodzie to i sie zdaje. Chciałbym aby kazdy
        z was postawił sie w ich sytulacji mozna brac wieksze pieniadze i tu powstaje
        pytanie " Dla czego by nie?? " edukacja = pieniadze , kazdy uczy sie po to zeby
        znalesc w przyszłosci prace i jak najwiecej zarabiac aby móc utrzymac dom i
        rodzne. Dlatego mysle ze kazdy uczen który w przyszłosci bedzie pracował w
        policji i innych takich instytucjach gdzie mozna bedzie wziaśc "Dodatkowe
        pieniadze" mysle ze nieodmówi.

Został poruszony tu temat trauguta o tej szkole słyszałem ja i jak zarówno inni
        ze tam trafiaja tylko najbogatsi. Wiec gadanie ze targowa jest najgorsza chyba
        nie jest na miejscu.
        • Gość: kobra Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:30
          a ja powiem jedno rozmowa coprawda jest o trrgowej i rozmawiajcie sobie o niej
          dalej , aczkolwiek chciałbym wszystkim uświadomic , ze zyjemy w POLSCE !!!!
          niech kazdy z was powtórzy sobie to z 10 razy i moze dotrze do niego o ze jezeli
          kazdy zarabiał by wystarczajac , azeby mógł utrzymac siebie i rodzine nikt
          niepodejmował by najprawdopodobnie prób oszustwa poniewaz było by to zbedne. Ale
          niestety z moich informacji wynika ze giertych narzuca prawa ucznią a nie
          podnosi płace i dobrobyt w POLSCE !!
          • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:47

Twoje myślenie prowadzi do katastrofy ekonomicznej. Podnosić pensje nie da się
            ot tak wszystkim .
            Owszem uważam ,że nauczyciele za mało zarabiają i ja też jako nauczyciel .

Ale łączenie tego z korupcją jest nieuzasadnione.
            Każdy może sobie powiedzieć , że mi się należy więcej a ja chcę jeszcze
            szybciej wybudować dom czy kupić nową furę .Takie myślenie zawsze towarzyszy
            ludziom , którzy widzą tylko " kasę " a nie cenią innych wartości
          • Gość: cezareko Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 82.160.250.* 25.11.06, 18:12
            Błądzisz kolego. Tu nie chodzi tylko o pieniądze. Nauczyciel to zawód zaufania
            publicznego jak: lekarz, prawnik czy ksiądz. Weryfikacja czy dany student może
            być nauczycielem odbywa (powinna odbywać) się w szkole wyższej. Bez problemów
            ukończyłem Targową w 1990. Moja praca dyplomowa "wisi" w gablocie na
            Politechnice Częstochowskiej. Mam tytuł mgr obroniony na Uniwersytecie Opolski.
            Mam nadzieję, że "nauczyciele", którzy zmuszali uczniów do wręczania korzyści
            majątkowych mnie nie uczyli. jestem doradcą technicznym w dużej firmie
            produkującej chemię budowlaną. Wiedza, którą zdobyłem między innymi dzięki moim
            Nauczycielom z Technikum bardzo mi się przydaje w mojej obecnej pracy. Przykład:
            Podstaw Konstrukcji Maszyn uczył mnie prof. Koniec Leopold (ps. Koniu). Poziom
            który sobą reprezentował (osobisty i merytoryczny)spokojnie mogę nazwać
            akademickim. Nie spotkałem później Nauczyciela, który w tak przystępny sposób
            wykładał "rysunek techniczny".Jedynym "haraczem", który jako klasa daliśmy na
            rzecz szkoły była część zarobionych pieniędzy z praktyki zawodowej, która
            odbyliśmy w Niemczech zamiast na warsztatach szkolnych. Kupiliśmy za nie (też w
            Niemczech) dywan, firanki i jakiś sprzęt grający do radiowęzła.
            Pozdrawiam
        • Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.prenet.pl 15.11.06, 15:51
          jesli ktos nie chodzi do tej szkoly a mowi ze jest najgorsza to troche sie
          myli.. szkoda wcale zla nie jest.. ja chodze do niej i mam dobre zdanie.. a co
          do łapówek to nareszcie prawda wyszla na jaw..
          • Gość: były uczeń ZSME Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.ids.czest.pl 15.11.06, 16:23
            mlosa masz racje szkole nie jest najgorsza...
            chodzilem tam dosc dlugo i wiem jak jest.
            A co do łapówek do dobrze że wyszło wszyskto na jaw
            Bo dłużej tak być nie mogło!!
            • Gość: były uczeń ZSME Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.ids.czest.pl 15.11.06, 16:26
              sorka za literówke mialo byc "mloda"
              Wkońcu ktoś się wziął za Targową!!!
              • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:48

A kiedy za następne ???
      • Gość: anonim Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 212.160.86.* 15.11.06, 21:25
        Przyjmują niektorzy nauczyciele Pewna Pani od Fizyki Ktora juz nie uczy kazala
        sie calej klasie sciepać po 5 zeta bo inaczej by niezdali Taka Polityka Ale
        niewiem poco taka afera znam kogos kto zeznawal juz w tej sprawie I slyszalem
        pare dobrych słow o nauczycielach z "Targowej" ... są tez i małe szantarze
        Pozdro. Kolega cos wczesniej napisal ze Targowa to szkola O najnizszym
        poziomie noi co z tego i przyjmuje kazdego KOLEGO a W TZN to myslisz ze na
        niektore kierunki samych glabow nie przyjmuja tez tam chodza same lamusy.
        Wszedzie chodza. Weź gosciu nie pier....... Widac jakis z ciebie nauczycielek
        Polonista jest ze teraz wszyscy beda Kiblowac chlopie obudz sie z 4 nauczycieli
        bralo łapowki....
        • Gość: Obserwator1 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:36
          Ja rozumiem tych nauczycieli i nie rozumiem postawy niektorych forumowiczow!
          A kto z was pracowalby w takich warunkach za 1300zl miesiecznie i ciagle
          uzerajac sie z obsrancami?Niejeden z was nie wytrzymalby psychicznie miesiaca a
          za ta jeszcze trzeba wyzyc.
          Ja im wspolczuje.
          Reszta nauczycieli powinna teraz pokazac jak sie zdaje i broni prace.
          Uczciwa zdawalnosc w szkole na Targowej i z ich poziomem wynioslaby max20%!!!
          I tak powinno byc od jutra.
          Pozdrawiam uczniow zyczac samych szostek.
          • Gość: kobra Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:28
            no rzeczywiscie widac dobry musisz byc z matematyki skoro obliczyłes ze klasa
            zaczyna z liczba uczniów 40 a kończy z liczba 20 czyli jak dla mnie to 50% , ale
            nadmieniłes tu zdawalnosc czyli jeszcze cos innego i dodam ze to co napisałes to
            poprostu jest tędęcyjne poniewaz nauczyciel musiał by byc niezłym h... aby
            nieprzepuscic kogos komu naprawde zalezy na tym aby przejsc do nastepnej klasy
            moze nie ma tyle ambicji co taki który jedzie na 4 i 5 , aczkolwiek poprostu
            stara sie i mu naprawde zalezy . Dlatego ty takie pytanie czy ktos widzac
            takiego ucznia niepomógłby mu?? ehh szkoda słow na to wszystko najlepiej dal
            połowy was lepiej jak by tej szkoły chyba nie było .

Jezeli chodzi o szkołe jako poziom w nej to tak jak tu ktos nadmineił to nie
            szkoła tylko nauczyciele, poniewaz niewszyscy ale połowa jest takich która
            wymaga a nie uczy.
            • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:52

A co powiedzieć o pewnych technikum gdzie ludzie na egzaminie poprawkowym nic
              nie umieją . A niektórzy już kolejny ro tak są przepychani . To jak tam
              poziom .Zgadnijcie gdzie ?
          • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:50

Zgadzam się . A jaka jest zdawalność w gimnazjach i za co niektórzy tam
            dostają szóstki czy piątki ???
      • januszkar11 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 23:26
        Myslę, że nie będą powtarzać. Jest duzo szkół w Częstochowie
      • darudeee Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 22.11.06, 21:51
        Ale ty kurde baran jestes,idiota zafajdany, nie chodziles do tej szkoly to co
        mozesz wiedziec kretynie jaki jest poziom. Ja chodze do drugiej klasy technikum
        i nie ma tak ze leze sobie na lekcjach i dostaje pozytywne oceny, to sa bzdury,
        kazdy pieprzy glupty "o Targowa to taka sobie szkoła, wystarczy chodzic i sie
        zda, za przeproszeniem gó.. prawda, gdy byłem w pierwszej klasie musialem sie
        solidnie uczyc zeby dostać promocję do pierwszej klasy, gdy przyszedlem do tej
        szkoly slyszalem jak nie którzy mówili niski poziom, ale po pierwszej klasie sie
        przekonalem ze poziom w tej szkole wcale nie jest niski, niektorzy uczniowie nie
        powiem bo im idzie ciezko sa slabsi i lepsi w nauce, ale niektorzy nauczyciele
        ladnie piluja to jak by ktos na nich trafil to by sie sam na wlasnej skórze
        przekonal jaki jest stopień nauczania. Teraz jestem w drugiej i poziom jest
        wysoki, z dnia na dzien mam kartkówki i klasówki, co dzień siedze przed zeszytem
        i kuje.

Tak więc DEBILU nie mów ze jest najnizszy poziom na Targowej bo znam szkoly
        srednie co do Targowej sie kryją. Moze Cie nie przyjeli głąbie do tej szkoły i
        dlatego piszesz ze jest niski poziom. Masz do nich pretensje ze Cie nie przyjeli.
    • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:56
      Chyba jak w wielu innych szkołach zwłaszcza tego typu jak na Targowej -
      technika czwarty sort uczniów , nic nie chca robic ale stopnie jak najwyższe
    • Gość: Absolwent szkoły Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 213.199.204.* 15.11.06, 13:00
      Kolego zacznijmy od tego zę poziom w tej szkole wcle nie jest taki niski, wrecz
      przeciwnie jest bardzo ciezko, bynajmniej ja i moi koledzy mieli, teraz
      studiuje informatyke i mam duzo lzej , zeby w szkole na targowj miec dobre
      oceny musialem sie duzo wiecej uczyc niz teraz. A co do tych łapówek to nie
      spotkałem sie z tym za mojej kadencji, i nigdy o czyms takim nie słyszałem,a
      jeżeli nie wiesz jak sprawa wygląda od srodka nie rób pierdół.
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:18

Chyba żyłeś na innej planecie. A co to za uczelnia techniczna , która ma poziom
        matematyki niższy niż w technikum na Targowej
        • Gość: hiszpon Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 00:38
          trzeba się było uczyć zamiast dawać kase głąby a nie oskarżać tych co musieli
          kiedyś kuć poddajcie się teraz egzaminom tak się nie robi głąby
      • Gość: klop Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.apus-net.pl 15.11.06, 13:19
        a ja skończyłem szkołe 10 lat temu itez sie dawało lub robiło zbiórki na rózne
        cele min. na prezenty dla nauczycieli, pozdrowienia dla jednej pani
        nauczycielki co wzieła piekne prezenty a potem oblała swoich uczni na maturze
      • Gość: byly uczen Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.169.* 15.11.06, 19:30
        hahaha :)) dobre tego jeszcze w czestochowie nie bylo !!!
      • januszkar11 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 23:24
        No, przynajmniej jedna sensowna wypowiedź. Nie było rzeczywiście tak, że było
        lekko każdemu i każdy brał łapówki. Jeśli pozwolisz ustosunkuję sie do tego:
        kiedyś ta szkoła, to była szkoła męska, kobiety były rzadkością. Głównie były
        klasy ZSZ. Kiedy do Zespołu wkroczyło LZ, a potem LZ sytuacja gwałtownie się
        zmieniła. Nie mniej jednak na długo opinia o szkole funkcjonowała (pracował tam
        ktoś bliski z mojej rodziny, więc wiem). Ja ze szkołą miałem początkowo tyle
        wspólnego, że w niej od czasu do czasu bywałem, czasem jeździłem na wycieczki
        jako dziecko. Lata 80-te to bardzo fajne czasy i fajne klasy ZSZ. Niestety po
        1990r. wszystko się zmieniło, a nauczyciel uczący jednocześnie w LZ, LO,
        technikum i ZSZ dostaje kołowrotku w głowie. Czasem ma dość, a zarabia marne
        grosze.
      • Gość: Agata Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.246.* 24.11.06, 15:38
        Dokładnie..tych którzy pisza o niskim poziomie na Targowej zapraszam na lekcje
        do LO...skończyłam Targową rok temu, teraz jestem na studiach i rzeczywiście
        mam zdecydowanie więcej wolnego czasu, tylko znajomi już nie tacy fajni jak na
        Targowej bo atmosfera tam była jak nigdzie..oczywiście nie było tak rózowo ze
        wszystkimi z kadry ale ogólnie miło wspominam te czasy..To znajomi z Kopernika
        czy Słowackiego zdecydowanie częściej znajdowali chwilke żeby poszaleć gdzieś
        niż ja..
    • Gość: absolwent vi. Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 212.160.86.* 15.11.06, 13:24
      kończyłem targową za komuny, takie rzeczy wtedy były nie do pomyślenia a co do sprawy trzeba by unieważnić wszystkie matury i prace dyplomowe po 1990 roku niech głąby zdają od nowa przed komisją państwową. absolwentom z tych roczników któży ukończyli wyższe uczelnie odebrać dyplomy i tytuły z tych uczelni i po sprawie.
    • Gość: uczeń nie targowej Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.eranet.pl 15.11.06, 13:48
      mnie dziwą Ci uczniowie co to teraz tam się uczą i „sypią” plus ich
      rodzice... myślenie chyba nie jest ich najlepszą stroną - razem ze swoimi
      pociechami podcięli właśnie gałąź na której siedzą.. - teraz grono pedagogiczne
      przez co najmniej 2-3 lata nie weźmie w łape bo wszyscy będą się bać - więc
      ukochane dziatki będą musiały się solidnie zabrać do nauki i zacząć uczęszczać
      do szkoły, bo jak nie to będą roczek po roczku kiblować... a to będą niezłe
      jaja - w takiej szkole będą powtarzać klasy !! normalnie kopletny <lol> a
      nawet śmiem twierdzić że <rotfl>
      • Gość: adek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:16
        ta Szkola nie jest najsłabsza w Czestochowie. Zacznijmi od tego co ktos napisal
        powyzej..iz na poczatku bylo 30 uczniow potem 20 na koniec..u mnie tez bylo
        teraz 34, a jest 20 wiec nie przesadzajcie, ze nie trzeba sie uczyc. Znam ludzi
        co po tej szkole są na polibudzie na maszynach itp. A do tego trzeba miec chyba
        łeb???
        Jesli chodzi o Szewczyka to faktycznie..co powie to zastepcy jego juz lecą
        robic. Są na kazde jego skinienie. Np slyszalem, iz jedna zastepczyni w zeszlym
        roku sie mu postawila bo powiedziala juz dosc tego bałaganu i zgadnijcie co
        zrobil Szewczyk??? zwolnil ją ze stanowiska i jest teraz szeregowym
        nauczycielem. To byla jedyna osoba z dyrekcji, ktora chciala cos zrobic
        dobrego, bo Szewczyk to tylko gosci potrafi zapraszac na cotygodniowe akademie
        z okazji nawet najbzdurniejszych swiąt.
        Jego zastepca pan Maślanka, ktory tak uciekł przed dziennikarką GW to cynik
        jakich wielu, nie dosc, ze jest ordynarny to jeszcze jak rozmawia z kimś to
        łapy trzyma w kieszeni...nawet jak ze swoimi kolegami - nauczycielami....bez
        komentarza.
        Szewczyk pracuje w tej szkole tyle lat i z niektorymi nauczycielami jest
        poprostu kumplem. Ciekawe z ktorymi:)))
        I zawsze ich chroni pod swoim płaszczem, gdy sa kłopoty.
        Jakis czas temu u nas w szkole byl Miaciej Damięcki - koszt biletu to chyba 2
        zł, przy czym w innych szkolach placili uczniowie za to spotkanie - 1zł!!!!

A co do zwolnienia lekarskiego Szewczyka to widzialem go wczorach jak paradował
        po Alejach:))

Panie Szewczyk - panu juz dziekujemy. Czas na nowego dyrektora, ktory dzwignie
        szkolę do gory...
        Najodpowiedniejsza osobą na jego miejsce jest chyba ta zastepczyni co ją
        wywalił za sprzeciw wobec naginania przepisów.
        • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:00

Może i sa dobrzy uczniowie jak wszędzie ale ktoś wcześniej powiedział , że 70 %
          nie powinno zdać . Ja uczyłem w innycm technikum i było podobnie .
          Co do zbiórek wśród maturzystów. Podobne zbiórki sie robi i w innych szkołach .
          No cóż trudno tu odróżnic łapówkę od dau na rzecz szkoły. Gdyby budżety szkół
          nie były takie małe to nie trzeba było zbierac ekstra funduszy na elementarne
          potrzeby. Co innego gdy takie pieniądze ida w całości albo częściowo na
          łapówki . Ale i korupcja tez chyba nie jest problemem tej jedynej szkoły .
          Przemoc, korupcja i niedofinansowanie szkół ot to największe bolączki oświaty
        • Gość: adek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.246.* 17.11.06, 19:51
          sorry za literowke mialo byc nie 2 zł tylko 5zł, a w innych szkolach nie
          placili 1 zł za spotkanie z Damieckim tylko 2 zł. Przepraszam za pomylke.

ale to co najwazniejsze, to to, iz ta kwota zostala przekroczona o 150%!!!
          ciekawe co Szewczyk zrobil z ta kasą:)))))??????????
          • Gość: m Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.173.* 18.11.06, 13:05
            Jak tak można łgać ? Na Targowej wstęp na M. Damięckiego też był po 2zł !!!!
            • Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.prenet.pl 18.11.06, 14:56
              my płaciliśmy po 5 zl na Damieckiego :]
              • Gość: bilder Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.dclient.hispeed.ch 22.11.06, 06:16
                W miare jedzenia apetyt rosnie....
            • darudeee Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 22.11.06, 22:19
              Zgadzam sie z Tobą, nie wiem co za łoś pisze że wstęp był po 5 zł.
    • Gość: absolwentka_2000 Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.profiline.pl 15.11.06, 14:08
      No ja bym zaczęła lustrację od "Borsuka"...A odnośnie pozimu w tej szkole to
      lepiej się Januszku nie wypowiadaj...kto się chce uczyć ten się uczy i tak jest
      w każdej szkole...Ja na przykład skończyłam "Targową", potem studia, a teraz
      realizuję się w tym zawodzie, jaki sobie wymarzyłam...I zobacz...w Polsce
      zostałam...i mam takie wynagrodzenie, na jakie zasługuję;))Być może to fart,ale
      pokaż mi absolwentów tych "elitarnych" częstochowskich szkół...Gdzie oni są po
      tych swoich super-szkołach?? Na studiach? Nie! Za granicą...i to nie ze względu
      na ich "wykształcenie"...
      • januszkar11 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 15.11.06, 23:30
        No widzisz, skończyłaś szkołę w 2000r. A ja tam pracowałem własnie od września
        tegoż roku i oceniam "narybek", który został przyjęty. Swoją drogą, czy
        prowadzenie lekcji na korytarzu nie sprzyja temu, aby się kompletnie nie
        angażować w lekcję. Nie mów mi, że nigdy nie miałaś takiej lekcji
        • Gość: absolwentka_2000 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.profiline.pl 16.11.06, 15:40
          Miałam to szczęście,że nie przytrafiła mi się lekcja na korytarzu...ale masz
          rację...takie sytuacje nie były odosobnione...ale z drugiej strony - brak sal
          lekcyjnych chyba jednak nie jest wyznacznikiem poziomu edukacji,co?;))
      • Gość: kaska Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.proxy.aol.com 21.11.06, 21:34
        mysle ,ze warto zainteresowac sie koreptycjami udzielanymi uczniom przez
        uczacych ich nauczycieli ,jest to tez pewna odmiana lapownictwa nagminnie
        stosowwana
      • Gość: bilder Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.dclient.hispeed.ch 22.11.06, 06:11
        Cos z ta PR edukacja nie najlepiej...dr zamiata ulice,sprzataczka mgr...a rzad
        po szkole podstawowej...oj oj.....kara a nikt juz po polsku ani pisac ani
        czytac nie umie....jak byles debilem tak bedziesz....czy z kassa czy bez...czy
        z tytulem czy bez....
    • Gość: wehhh [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka