Dodaj do ulubionych

Wrona chce budować hotspoty

25.11.06, 21:27
Prezydent Częstochowy chce tworzyć w mieście otwarte i dostępne publicznie punkty umożliwiające korzystanie z Internetu Na początek bezpłatny Internet ma być dostępny w Alejach NMP sukcesywnie ma być jednak rozbudowywany, aż do pokrycia zasięgiem wszystkich dzielnic w Częstochowie
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.11.06, 21:38
      Bylo juz milion razy!
    • Gość: niewierny Tomasz Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.trustnet.pl 25.11.06, 23:47
      nie uwierzę, jak nie zobaczę
      • Gość: das interneten Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.prenet.pl 25.11.06, 23:50
        bedą 4 na wreczyckiej i jeden na czołgistów:)
    • Gość: niezorientowany Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.man.czest.pl 25.11.06, 23:51
      Czy to takie budki z jedzeniem, coś na kształt hotdogów?
      • Gość: halinka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:22
        tak, dla waws towarzysze mozecie nawet pić zupe z klawiatury
        • Gość: xxx Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 00:28
          jak by chociaż w 3 alei i w parkach pod j.g.zrobili to by było ok. chociaż
          pielgrzymi mieli by uciechę. a ja sam chętnie ze swoim laptopkiem usiadłbym w
          parku i troszkę posurfował :)
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.um.gov.pl 29.11.06, 09:34
            W przyszłym roku powinien Pan mieć już okazję.
            • misiakilla Re: Wrona chce budować hotspoty 29.11.06, 09:40
              O jakich parametrach bedzie ten hotspot?
              Moze lepiej WiMaxa?
              • Gość: studentka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.bratniak.krakow.pl 29.11.06, 09:45
                ale skad w ogole taka informacja? jest to gdzies potwierdzone?
                a w ogole to pomysl swietny :) :) :)
            • Gość: gość Re: Wrona chce budować hotspoty IP: 80.48.49.* 29.11.06, 09:45
              niepokoi mnie słowo 'powinien' w Pana wypowiedzi .
              wyczuwam w nim mało przekonania , a raczej
              przekonanie , że pomarzyć można .
              • Gość: studentka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.bratniak.krakow.pl 29.11.06, 09:49
                PRZYSZŁY ROK zaczyna sie juz wlasciwie za miesiac :P:P:P
                • misiakilla Re: Wrona chce budować hotspoty 29.11.06, 09:51
                  eh studentko.. z Krakowa :) Masz tam duzo hotow, a my tu w zasciankowie... moze
                  doczekamy sie hota :)
                  • Gość: studentka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.bratniak.krakow.pl 29.11.06, 09:56
                    eee, tam zaraz zasciankowo! mam nadzieje, ze sie wspolnie doczekamy - bo ja mimo wszystko nadal czuje sie czestochowska i czesto tu wracam, wiec hotspot mile widziany ;)
                    a co do niszczenia - to po co od razu obawiac sie najgorszego? w krakowie jakos sie utrzymaly, to moze i w czewie rowniez...
            • harry1983 Re: Wrona chce budować hotspoty 29.11.06, 10:08
              Panie Rzeczniku - HotSpoty bardzo fajna sprawa, chociaż nie uwierzę, dopóki nie zobaczę - jednak będzie to dobry pomysł jako dodatek do odremontowanej aleii.

Przy okazji sprawa bardziej przyziemna - bo skoro nasze miasto stać już na dostęp dla ludu (co się chwali) do internetu, w dodatku za darmo - to może by tak miasto w czasie pielgrzymek zadbało o to, żeby przynajmniej w tych większych bramach stanęło kilka Toi-toi, bo pielgrzym nie anioł, też musi - a perspektywa przyalejnych podwórek, zwłaszcza tych bezpośrednich, jest jaka jest - skoro jesteśmy miastem rozwojowym, o co UM wszem i wobec głosi - i stać nas na Hot Spoty - to na takie wydawałoby się proste a jakże niezbędne rzeczy jak za przeproszeniem kibel chyba też stać ?

Zwłaszcza, że parku miał być za 650 tysięcy zł.
    • Gość: kruk Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:50
      A chocby nawet to zrobą to i tak się długo nie utrzyma. Będzie działać tak długo jak schody ruchome na dworcu pkp. A poza tym to Grzeczna częstochowska młodzież napewno tego nie zniszczy.
      • misiakilla Re: Wrona chce budować hotspoty 29.11.06, 09:52
        a jak mlodziez moze zniszczyc hota? :P
        • Gość: Adam Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:58
          Hotspoty sa instalowane tak jak antetny np. telefoni komorkowej juz, widze te
          tlumy wspinajace sie na dachy i anteny :)
          • Gość: studentka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.bratniak.krakow.pl 29.11.06, 10:01
            taa, najlepiej wspinajace sie jeszcze z siekierami i wrogimi Wronie transparentami :>
            ale coz, niektorym dogodzic sie nie da i zawsze sie beda doszukiwac problemow :>
        • Gość: kruk Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:59
          heheheehe nie rozśmieszyłaś mnie tym pytaniem
          • Gość: kruk Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:00
            Ze smiechu się pomyliłem. Tam miało być: "Rozśmieszyłaś mnie tym pytaniem", a nie: "Nie rozśmieszyłas mnie tym pytaniem"
            • Gość: ciekawski Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:12
              Wrona zaczyna swoje rzady od rzeczy NAPRAWDE potrzebne mieszkancom i miastu

A dziury w jezdniach jak byly tak beda.
              Buiedni jak niemaja wystarczajacej pomocy tak nie maja
              a zatrudnienie w Urzedach wzrosnac musi;-)

I zaraz rzecznik da odpowiedz ze jedno nie ma nic wspolnego z drugim, ze
              Prezydent musi myslec o przyszlosci, mlodych /szczegolnie tych z Dekabrystow/
              A co ze splata kredytow za nowej kadencji?
              Bedzie na to kasa?\, bo narazie jedna kadencja poszla w dlugi, mam nadzieje ze
              juz sie zacznie okres splaty zeby zmniejszyc zadluzenie przez nastepne 4 lata.
              Wrona dostal /wiekszoscia mniej rozgarnietych wyborcow/ szanse jakiej nie mial
              do tej pory zaden prezydent bycia II kadencji raz po raz Prezydentem i teraz
              MUSI pokazac, ze jak wzial kredyty w jednej kadenci MUSI zaczac je splacac w
              drugiej.
              Juz nie powie, ze poprzednik nabral, zadluzyl miasto a on musi poprawiac bledy.
              Teraz odpowie za swoje kredyty sam
              ZOBACZYMY jak potoczy sie kadencja bis
              BEDZIEMY SLEDZIC POCZYNANIA
              • Gość: studentka Re: Wrona chce budować hotspoty IP: *.bratniak.krakow.pl 29.11.06, 10:21
                ciekawski, bardzo Ci dziekuje za tego mniej rozgarnietego wyborce, tego potrzebowalam na dobry poczatek dnia.
                jak sie Wrona nie podoba to trzeba bylo samemu ruszyc tylek i kandydowac.
                zreszta najazdom na Wrone poswiecone jest juz wiele innych watkow i nie zasmiecaj prosze tego, bo ten jest o hotspotach
                pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka