Dodaj do ulubionych

13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:04
Pamiętam tamten dobrobyt w sklepach za Gierka.
Pamiętam że moi rodzice palili Marlboro i wozili się taxówkami.
Ludzie pracowali sobie do 14:00 a potem były liczne spotkania
towarzyskie,karciane przy kawie.
Wtedy było prawdziwe Eldorado dla ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pomyśl,to nie boli Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: 195.116.125.* 13.12.06, 10:09
      a teraz za ten "dobrobyt" nie ma na emerytury i renty, bo czasy socjalizmu z
      ludzką twarzą ( maluch, m-3 i wczasy z FWP - szczyt marzeń) trwały 3-4 lata,a
      teraz płacą pokolenia. A jak ktoś wszedł podczas wyborów do kabiny to komisja
      zapisywała nazwisko delikwenta, który się na to odważył. Marna prowokacja:) bez
      pozdrowień
      • Gość: Pinki Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.prenet.pl 13.12.06, 10:16
        rzeczywiście marna, zwazywszy,że stan wojenny był wprowadzony w 1981 roku a nie
        w 1976. Kolejny niedouczony i sfrustrowany gimnazjalista. Ja z kolei
        pamietam,że na swoich pierwszych wyborach weszłem do kabiny i jakos do dzisiaj
        nikt mi tego nie wypomniał
        • modelka_rubensa Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam 13.12.06, 10:39
          No, jak "weszłeś", to nic dziwnego, że Ci nie wypominają ;P
        • Gość: Pinki Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.prenet.pl 13.12.06, 12:24
          Jako człowiek starej daty z głową siwizną przyprószona mam prawo do swoistych
          powiedzonek. Czy ja Ci wypominam nadmiar tłuszczu na biodrach i tłuste, obwisłe
          cycki?
          • modelka_rubensa Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam 13.12.06, 13:13
            Skąd. W ogóle nie wypominasz.
            Tyle w Tobie subtelności co w tym przysłowiowym słoniu między porcelaną. :)
          • modelka_rubensa Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam 13.12.06, 13:13
            Skąd. W ogóle nie wypominasz.
            Tyle w Tobie subtelności co w tym przysłowiowym słoniu między porcelaną. :)
        • Gość: Jerzyk Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:42
          A co ma wspólnego 13 grudnia 1976 ze stanem wojennym? Ja również mile wspominam
          tamten dzień. Tamten system miał wiele wad, ale rządzili ludzie normalni.
          Pozdrawiam Obserwatora.
      • Gość: V.C. Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:17
        Te legendarne długi, których narobił Gierek ( w latach 70. cały świat brał
        tanie kredyty) to niewielka kwota w porównaniu z obecnym zadłużeniem Polski,
        które mimo redukcji 15 lat temu, przekracza dziś 100 mld $ !

To nie były "szczyty marzeń", ale dziś robotnicy też nie kupują 5-pokojowych
        apartamentów i nie jeżdzą na wczasy nawet krajowe.

PS Mój ojciec nigdy nie jeżdził maluchem. Chyba w 1984 r. kupił 9-letniego
        hiszpańskiego Fiata 850.
      • Gość: Anka Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:14
        Tu się mylisz. Wszyscy, którzy chcieli pracować- pracowali i dziś mają
        emerytury, niektórzy nędzne- to fakt, ale my za to nie będziemy mieć ich
        wogóle.Nawet jeśli się pracuje, to mało kto ma normalne ubezpieczenie społeczne,
        bo pracodawcy dwoją się i troją, żeby uciec przed kosztami ubezpieczeń.
    • Gość: db Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:32
      hehe, pamiętam ten "dobrobyt" z 1976, przyjechała wtedy do nas rodzina z
      Francji, byli zwykłymi robotnikami, ale dla nas niewyobrażalnymi bogaczami, bo
      mieli samochody jakie u nas można było zobaczyć tylko w telewizji, aparat
      fotograficzny polaroid i przywieźli mnóstwo słodyczy w eleganckich opakowaniach
    • prawy444 Re: 13 G R U D Z I E N 1981 Pamiętamy 13.12.06, 10:49
    • Gość: m Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 11:54
      13 GRUDNIA a nie 13 GRUDZIEŃ :/
      • Gość: świątkujemy Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:22
        wspominamy, rozczulamy się, patriotyzujemy, a czasu coraz mniej na lepszą
        Polskę, odchodzimy od rzeczywistości i żyjemy tylko przeszłością. To mnie
        przeraża i niepokoi.
    • Gość: V.C. Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:40
      Dobrze pamiętam, że niemal w każdą niedzielę chodziłem z rodzicami na obiad do
      restauracji. Ojciec był zwykłym kierowcą w niewielkiej państwowej firmie, a
      matka nie pracowała (nie musiała) aż do połowy lat 80.

Dziś - za kapitalizmu - moich rodziców nie stać na stołowanie się w
      restauracjach...

• wed05 Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam 13.12.06, 13:10
        a jeżeli moich stać to jaki z tego morał ?
        • Gość: V.C. Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:17
          Są robotnikami ?
          • Gość: awers Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.realestate.net.pl 13.12.06, 13:48
            Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Są robotnikami ?

Pewnie nie są bo robotników czasy minęły - teraz nie liczy się kręcenie
            kierownicą bo to każdy idiota potrafi robić. Liczy się umysł i technologia.
            • Gość: V.C. Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:16
              Tylko idiota może coś podobnego napisać. Mój ojciec nie był kierowcą maluszka
              (którym być może jesteś, jeśli masz prawo jazdy), ale ciężkiego,
              specjalistycznego pojazdu, do którego obsługi musiał mieć specjalne
              uprawnienia. Poza tym przez ponad 30 lat nie miał jako kierowca najmniejszej
              kolizji, co dla obecnych kierowców "za dychę" (lub łapówkę...) jest nie do
              osiągnięcia.

Ciekawe jak, "mistrzu" umusłu, żyłbyś bez owych robotników ? Gdyby nagle
              zniknęli - gospodarka zawaliłaby się w ciągu 2 dni.

• Gość: V.C. Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:25
                Statystyki mówia, że w USA - Waszym ulubionym, wymarzonym kraju - przy
                produkcji dóbr pracuje jakieś 16.5 mln ludzi. Ogólem przy produkcji, w
                budownictwie,wydobyciu i transporcie pracuje 34 mln ludzi.

Nawet w Jueseju są dziesiątki miliony robotników.
                • Gość: Obserwator1 Re: Do Jerzyka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:55
                  Widzisz Kolego
                  Celowo napisałem sobie o roku 1976 gdyż mile sobie wspominam tamte odległe czasy.
                  Przynajmniej ten rok.
                  I od razu znalazło się kilku matołów którzy nie dość że nie potrafią czytać to
                  jeszcze bezpodstawnie oskarżają mnie o nieznajomość polskiej historii.
                  Nie uważam się za geniusza ale to kiedy zapowiedziano stan w. i date bitwy pod
                  Grunwaldem znam.Więc chyba nie jest ze mną tak żle jak z tymi co nie potrafią
                  czytać.Historia Polski była zawsze trudna i często bolesna.
                  Po części to też zasługa niezaradności naszych przodków :I
                  Ale to zupełnie inny temat.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Kolega Re: Do Jerzyka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:22
                    Lato 1976 roku było bardzo ciepłe i piękne.
                    A i w sklepach niczego nie brakowało.
    • gosvami Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam 13.12.06, 13:36
      Gość portalu: Obserwator1 napisał(a):
      > Pamiętam że moi rodzice palili Marlboro i wozili się taxówkami.

Mama sekretarka w SB, a tata w ZOMO ?
      • Gość: Obserwator1 Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:31
        Gość: Pinki 13.12.06, 10:16 + odpowiedz
        >rzeczywiście marna, zwazywszy,że stan wojenny był wprowadzony w 1981 roku a nie
        w 1976.Kolejny niedouczony i sfrustrowany gimnazjalista.

...Chłopcze!
        Mój post nie ma nic wspólnego ze stanem wojennym!
        Więc jakim prawem nazywasz mnie niedouczonym uczniem?
        To nie moja wina że grudzień z lat osiemdziesiątych kojarzy ci się ze stanem
        wojennym.Ja WYRAZNIE napisalem o latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku(1976).
        Więc jak nie pojmujesz o czym jest wątek to bądz tak uprzejmy i nie zabieraj
        głosu w tematach o których nie masz pojęcia.

Kolejny niedouczony i sfrustrowany gimnazjalista. Ja z kolei
        pamietam,że na swoich pierwszych wyborach weszłem do kabiny i jakos do dzisiaj
        nikt mi tego nie wypomniał
        • Gość: Up Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:18
          ^do gory ten wazny dla Polski temat

• Gość: Pinki Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.prenet.pl 13.12.06, 17:10
          Dzekuję Ci za to "Chłopcze" mam 49 lat. A w tamtym rzeczonym 1976 roku to
          wozili sie taksówkami i palili Marlboro cinkciarze, esbecy i ku... Gratuluje
          rodziców.
          • Gość: Obserwator1 Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:21
            Gość portalu: Pinki napisał(a):
            > Dzekuję Ci za to "Chłopcze" mam 49 lat. A w tamtym rzeczonym 1976 roku to
            > wozili sie taksówkami i palili Marlboro cinkciarze, esbecy i ku... Gratuluje
            > rodziców.

Ja widzę tylko dwa warianty twojej postawy.
            Albo jesteś szczawiem,uczniakiem który udaje znawce stanu wojennego
            albo faktycznie masz 49 lat i problemy natury psychicznej.

Gdybyś bowiem faktycznie był normalny i dojrzały w latach osiemdziesiątych to z
            pewnością byś pamiętał olbrzymie kolejki nie tylko do sklepów ale i na postojach
            TAXI :) Na wolną taxówkę trzeba było czasem czekać 40 minut.
            Więc kolejny raz robisz z siebie durnia skoro nie wiesz że Taxi za komuny to był
            towar deficytowy :)

>>Życzliwie radzę nie zabierać głosu w tematach zbyt trudnych :)
            To proste.
            Nie dojżałem do tematu
            Nie zabieram głosu
            • Gość: A Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:31
              Z tymi papierosami to niestety prawda, przeciętni, uczciwi ludzie nie mieli
              dostępu do takich towarów.
              A co do taksówek-w stanach komuny nie ma a też ciężko o taksówkę w NYC.
              Drążąc dalej temat taksówek-u nas wówczas nie było łatwo zostać taksiarzem tak
              jak teraz, więc i taksówek było mało, z resztą, na co ludzie mieli wydawać
              pieniądze, skoro ciężko było cokolwiek dostać w sklepie.
              Tobie też zaproponuje wyjazd do Korei Północnej, skoro z takim rozżewnieniem
              wspominasz tamte"stare, dobre" czasy. Może tobie było dobrze, ale większosć
              społeczeństwa mogła zapomnieć o takich luksusach, które teraz są normą.
              • Gość: Anka Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:54
                Co za bzdura !!! Luksus teraz jest normą ? Kogo stać na ten luksus ? Przede
                wszystkim, co to za sformułowanie " w stanach komuny ??? " Było nas czworo
                dzieciaków, rodzice pracowali fizycznie / 8 godzin dziennie/ Dwa razy w roku
                jeździłam z rodzeństwem na kolonie letnie i zimowe, a trzeci raz w roku z
                rodzicami na wczasy.Rodzice jeździli na wycieczki, mieli liczne grono znajomych,
                odwiedzali się, imprezowali...Dziś mają emeryturki i żyją całkiem nieźle, a
                wspomnień i wrażeń ciągle słuchamy ze wzruszeniem. Ja mam jedno dziecko,
                obydwoje z mężem pracujemy - ja skończone studia. Nie stać nas na imprezowanie,
                wyjazdy, braki są na każdym kroku , więc alternatywa- albo wakacje, albo coś do
                domu.No to jestem poniżej normy, bo luksus jest w moim pojęciu abstrakcją//// A
                gdybym miała 4 dzieciaków ?
                • Gość: A Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:20
                  Jesli nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie dziw się, że ci źle.
                  Nie mówię, że teraz jest cudownie, bo nie jest, ale nie zapominajmy, że przez
                  tak długi czas byliśmy wysysani przez Rosję radziecką, a potem przez ludzi ze
                  starego systemu, którzy przemianowali się na kapitalistów i dalej robili swoje.
                  Pisząc o luksusach-miałem na myśli te rzeczy, które teraz są dostępne, a wówczas
                  były dla nas kosmosem-pomimo że 1500 km. na zachód były czymś oczywistym.
                  Jeśli wciąż nie rozumiesz, co mam na myśli-podam kilka przykładów-jeśli chcesz
                  kupić dobre spodnie-nie musisz latać do Pewexu, chcesz pić, palić-nie musisz
                  stać w kolejce, zastanawiając się, czy starczy dla ciebie, chcesz kiełbachy-nie
                  musisz martwić się o kartki.
                  • Gość: Anka Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:47
                    No jeśli miernikiem luksusu są wiszące kiełabachy, to OK, masz rację.
                    • Gość: A Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:08
                      Dla dzieci prominentów kiełbasa czy pomarańcze oczywiscie luksusem nie były ale
                      dla wiekszości było to coś, co dostawalo się z trudem.
                      Taka jednak specyfika naszego narodu, ci, którym za komuny było dobrze żałują
                      tamtego systemu-bo byli oni elytą posiadającą. Pierdziało się w stołek i się
                      miało a inni stali w kolejkach.
    • swir12 Barany to nie 13XII 1976 a 1981 r, 1981r,1981, 13.12.06, 17:59
      Jakie barany są w tym mieście ,że stan wojenny opisują na 13 grudnia 1976 r.
      Muzgi macie puste. Zapamiętajcie 1981 r. Blefa puścił pierwszy niby Obserwator1
      , przecież to redaktor z gazety najprawdopodobnie, który wprowadza celowo w błąd.
      • Gość: Obserwator1 Re: Barany to nie 13XII 1976 a 1981 r, 1981r, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:23
        swir12 napisał:
        > Jakie barany są w tym mieście ,że stan wojenny opisują na 13 grudnia 1976 r.
        Drogi Poświrowańcu :)
        Przeczytaj powoli i dwa razy !!!!
        DWA RAZY !!!!
        Ten wątek nie ma nic wspólnego z tym "Stanem"
        • Gość: ia Re: Barany to nie 13XII 1976 a 1981 r, 1981r, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:37
          byla bieda,wielka bieda, czasy powojenne ruina gospodarcza,,to ludzie pracy odbudowali Polske a teraz głodują napiętnowani,to są bohaterzy! tylko starszych ludzi trzeba słuchać,
        • Gość: Jerzyk Re: Barany to nie 13XII 1976 a 1981 r, 1981r, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:59
          Drogi Obserwatorze. Po prostu Twój adwersarz nie kończył
          normalnej "komunistycznej " szkoły. Dlatego ma trudności z kojarzeniem faktów.
          Zresztą po 1989 roku zmieniono historię. Obaj wiemy z autopsji,że odbiega ona
          znacznie od faktów. Jedno co należy przyznać to prymitywna propaganda sukcesu
          jest dziś bardziej skuteczna niż wtedy. Jeszcze raz pozdrawiam. Szczerze.
    • politykier5 Obserwator1 - prowokator, 13.12.06, 23:31
      Taka zbieżność dat jest prowokacją obserwatora1( na usługach), który datę
      13 grudnia 1976 wpisuje w dzisiejszym dniu w rocznicę wprowadzenia stanu
      wojennego z 13 grudnia 1981 roku. Prowokatorze obserwatorze1 system padł i nie
      pracuj już dla starych i obcych Polsce służb. Dzisiaj jet msza Sw. idż na nią.
      Dobry dzień dobra rocznicowa data.
    • humorek62 Kim jest Obserwator ? 14.12.06, 09:58
      zapewne to pracownik Michnikowej gazety, który sieje zamęt i wprowadza
      internautów w błąd. W 1976 roku to pałmi lali milicjanci w Radomiu więc może ten
      wątek dobrze obserwator pamięta jak lał robotników.
    • Gość: d Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: 80.54.171.* 15.12.06, 14:29
      Dzisiaj jest wszystko w sklepach, ale do patrzenia. Ten co nie ukradnie to nie
      ma nic.Ja koniec z końcem nie mogę powiązać.A złodzieje nie mają co z kasą
      robić.Kilka sam.wille, wczasy na Bermudach itd.
      • Gość: Jerzyk Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:40
        Bo OTAKE walczył jakiś co skakał przez płotek. Z mrocznych czasów komuny
        pamiętam, że początek pustych półek jest ściśle związany z
        powstaniem "Solidarności". Oczywiście intelekt dzisiejszych oszołomów nie
        wykracza poza widmo kiełbasy.
        • Gość: Realista Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:30
          hm,d napisał dwa posty wyżej:"Dzisiaj jest wszystko w sklepach, ale do
          patrzenia. Ten co nie ukradnie to nie
          ma nic.Ja koniec z końcem nie mogę powiązać.A złodzieje nie mają co z kasą
          robić.Kilka sam.wille, wczasy na Bermudach itd."'-no chyba nie jest aż tak do
          końca.Obserwując znajomych,sąsiadów,kolegów itd.itp.,którzy wcale nie są
          jakimiś bogaczami ani złodziejami też nie jakoś tej biedy wcale nie
          widac.Samochód stał się już normą,gdyż prawie każdy go posiada,a bywa że i w
          rodzinie każdy dorosły posiada swój wehikuł /a przecież nawet używane samochody
          zgódżmy się wcale nie są aż tak tanie nie mówiąc o ich
          eksploatacji/,praktycznie w każdym mieszkaniu jest komputer /cena około 3000
          chyba też nie jest na wyciągnięcie ręki a jednak/,dvd,itd itp...wtedy tj.w
          latach 70-ych owszem samochody/ czytaj: maluchy lub syrenki/ były niedostępne
          gdyż tylko na talony lub przedpłaty były dostępne,telewizory kolorowe prod ZSRR
          trzeba było wystać w nocnych kolejkach za zapisami,więc jakiekolwiek porównanie
          tych dwóch całkowicie skrajnych i innych pod każdym względem okresów naszej
          rzeczywistości jest po prostu kontrowersyjne,choć daleki jestem oczywiście od
          gloryfikowania obecnego polskiego kapitalizmu,a szczególnie pod rządami obecnej
          koalicji...
          • Gość: zadumany Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: 195.116.125.* 15.12.06, 23:34
            Mądrego to i poczytać miło:)
            P.S. To przykra prawda, ale ZAWSZE będzie Ktoś miał więcej, a Kto inny mniej.
            Trzeba to zaakceptować, bo nie można żyć permanentnie sfrustrowanym.
        • Gość: Wlodek Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.vf.shawcable.net 16.12.06, 06:47

Gość portalu: Jerzyk napisał(a):

> Bo OTAKE walczył jakiś co skakał przez płotek. Z mrocznych czasów komuny
          > pamiętam, że początek pustych półek jest ściśle związany z
          > powstaniem "Solidarności". Oczywiście intelekt dzisiejszych oszołomów nie
          > wykracza poza widmo kiełbasy.

Jerzyku chyba klamiesz "jak bura suka".
          Chcialbym ci jakos wyprostowac pamiec, bo tak sie glupio zlozylo, ze powstanie
          pierwszej Solidarnosci bylo SPOWODOWANE pustymi polkami. Chccialbym ci
          przypomniec, ze wlasnie w 1976 nie kto inny, jak Jaroszewicz pod patronatem
          niejakiego Gierka wprowadzil kartki na cukier, a potem kiedy nie bylo czym
          splacac dlugow zaciagnietych przez Gierka wyprowadzono ze sklepowych polek, to
          co sie nadawalo do sprzedania za jakiekolwiek "twarde waluty". W tymze 76 roku
          wybuchly zamieszki bo ludzie chcieli zarobic i kupic jedzenie, a nie mieli za
          co i czego. Gdyby Gierek z Jaroszewiczem i Babiuchem dali stoczniowcom w
          Gdansku minimalne podwyzki i wkladke miesna do regeneracyjnych zup, to pewnie
          nie wybuchlyby tam strajki, bo nie mialby powodu do pyskowania ten co skakal
          przez plot. Osiagnieciem tego okresu byly sklepy komercyjne i peweksy. Tam byly
          pelniejsze polki.

Jesli chodzi o ostatnie zdanie, to jak na nieoszolomionego intelektualiste, to
          malo sensownie sie wyraziles. Chcialem ci przypomniec, ze to nie Solidarnosc, a
          komunistyczne wladze PRL-u wydrukowaly kartki z przydzialem swiatecznym 400
          gram wedlin wedzonych na dorosla osobe na swieta i na pare innych artykulow
          pierwszej potrzeby.
          Chcialbym ci tez przypomniec, ze inflacja to nie byl wynalazek Solidarnosci,
          tylko wynik ekonomii prowadzonej przez wladcow PRL-u.
          A co do pamieci, to musisz jeszcze troche poczekac, az ci co pamietaja i skutki
          i przyczyny roznych spraw z przeszlosci spotkaja sie pania skleroza, albo wymra.
          Wtedy juz nikt nie bedzie zaklucal ci spokoju i pamietal jakie widmo szalalo
          nad Europa i przez kogo wywolane.
          Na swiateczna lekture polecam Dzienniki Kisiela. To dobra lektura na
          odswiezanie pamieci i rozjasnianie mrokow wybiorczej pamieci.
          • Gość: Do Wlodka ! Re: 13 G R U D Z I E N 1976 Pamiętam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 10:20
            Wlodek napisal:
            >A co do pamieci, to musisz jeszcze troche poczekac, az ci co pamietaja i skutki
            >i przyczyny roznych spraw z przeszlosci spotkaja sie pania skleroza, albo >wymra.
            >Wtedy juz nikt nie bedzie zaklucal ci spokoju i pamietal jakie widmo szalalo
            >nad Europa i przez kogo wywolane.

Od kiedy to zaklócenia pisze sie przez "U" otwarte ???
            Co do czekania to nie trzeba dlugo czekac.
            Tacy jak ty i ci co pamietaja sa juz starzy i czesto robi im sie papka z mozgu.
            Zamiast pisac glupoty to lepiej wziasc laske parasol i isc na spacer do parku.
            Spacery sa dobre dla osob w jesieni zycia.
            Zdrowia zycze :)
            • Gość: Wlodek do tego co "Do Wlodka" IP: *.vf.shawcable.net 16.12.06, 13:57
              Gość portalu: Do Wlodka ! napisał(a):

> Od kiedy to zaklócenia pisze sie przez "U" otwarte ???

Jak sie odpowiada na glupoty, to sie czasem cos piszacemu udzieli. Niestety..

> Co do czekania to nie trzeba dlugo czekac.

- Jas niekoniecznie musi doczekac. W tej kategorii na kogo padnie, na tego
              bec!!! W kazdym razie jeszcze poczekac musisz. Duzo pamietajacych.

> Tacy jak ty i ci co pamietaja sa juz starzy i czesto robi im sie papka z
              mozgu.

Nie zamienilbym naszej papki na twoje wodoglowie.

> Zamiast pisac glupoty to lepiej wziasc laske parasol i isc na spacer do parku.
              > Spacery sa dobre dla osob w jesieni zycia.

Tym wiosennym tez dobrze robia. I jak juz mnie poprawiasz [slusznie] to spojrz
              jak sie pisze "wziasc" :)))

> Zdrowia zycze :)
              Szczerze?
              Ps. A moze masz cos do powiedzenia w temacie watku? Nic? Bylo do przewidzenia!
              • Gość: Do Wlodka ! Re: Wniosek o Wlodku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:31
                Napisze tyle:
                Stary jestes i bardzo glupi.
                Do tego zupelnie nie pojmujesz historii.
                Z ksiezyca spadles na kanade czy co?
                Parasol pod pache i wynocha do parku na laweczke!
                • Gość: Edyta Re: Wniosek o Wlodku ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:47
                  Powiem tak : Nie przychylam się do wypowiedzi Włodka, ale zniesmaczona jestem
                  czytając to, co pisze ten do Włodka. Jeśli dyskutować, to na argumenty, a nie
                  czepianie się jednego błędu ort. i odsyłanie z parasolem do parku.Jesteś źle
                  wychowany(a), nie masz nic do powiedzenia w temacie, a miotasz się
                  niemiłosiernie.Trochę kultury, szacunku, tolerancji i nie wnioskuj !!! Wiele
                  osób to czyta i każdy ma prawo do oceny, co niniejszym uczyniłam zbuntowany
                  aniele !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka