Dodaj do ulubionych

Internet firmy InterCom ciagle problemy

13.01.07, 08:23
witajcie
co myslicie o tej firmie, korzystam z uslug ich od 2 tygodni i niestety mam
ciagle problemy z dzialaniem internetu, mozna powiedziec ze poza stronami ,
ktore niezawsze dzialaja poprawnie nic wiecej nie dziala p2p prawie wyciete
calkowicie poza tym ze sie polaczy nie zgrywa sie nic,
to wsumie zrozumiale gdyz testowalem internet na odblokowane/zablokowane
porty i powyzej 32 tys prawie wszystko jest wyciete, skype dziala
okazjonalnie, dziala ale z echem takim ze na odpowiedz rozmowcy czeka sie
kilkanascie sekund, tragedia, w gry od czasu jak mi zalozyli neta przestalem
grac, nie da sie , lagi takie ze chyba wszedzie gdzie mozna juz zbanowane mam
konta, czy to tylko u mine takie cos jest czy kazdy ma takie z nimi problemy?
dodzwonic sie do administratora nie da sie, podobno tel zgubil, taka
informacje dostalem od znajomego ze szkoda czasu na telefony,
do tej pory korzystalem z neo 128, ale wszystko dzialalo poprawnie,
uwazam ze inedlugo pokorzystam z uslug tej firmy najprawdopodobnie do konca
miecha, bo juz oplate zrobilem, uwazam ze tutaj byl przerost formy nad
trescia, internet 350 kbit/s w nocy dwa razy wiecej, to poza stronami chyba
cos innego takze powinno dzialac poprawnie

Obserwuj wątek
    • galvind Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 14.01.07, 06:18
      miałem to samo, niestety ..
      na początku nawet jeszcze byłem zadowolony, lecz po jakis 2 miesiącach net
      zaczął się kaszanić, problemy nawet były z otwieraniem stron, w gry sieciowe
      nie gram więc nigdy lagów nie zauważylem, ale p2p nie działa,
      firma ma w du..ie swoich klientów, mojego telefonu nie odbierali, jak
      zadzwoniłem z innego numeru, tłumaczenie typu rozmawiałem, tel mi padł etc,
      po spotkaniu z ta firma wybrałem neo i jestem zadowolony bardzo
      • moniczkad2 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 15.01.07, 07:23
        necik inter com niestety bardzo odbiega od standardu do jakiego przyzwyczailam
        sie w pracy, transwery sa niezgodne,uslugi nie dzialaja tak jak nalezy, bedac
        klientem interkom podlaczylam sie do firmy delnet , te same problemy niestety..
        nie da sie wysiedziec przed monitorem, proba rozmowy skype koncza sie
        niepowodzeniem, obejrzenie teledysku z onetu czy interii gdzie ustawiam
        transwer 128 kbit/s konczy sie porazka, ciagle skoki obrazu czy dzwieku oraz
        buforowanie , problemy mozna jakos wytlumaczyc, ale zagrywanie z klientem
        niestety przerasta wyobrazenie, kiedy mam ogladac dany teledysk jak po 18
        wracam z pracy? niestety po 4 miesiacach nerwow zakonczylam wspolprace z tymi
        firmami i z internetu korzystam jedynie w pracy, neo niestety jeszcze jest dla
        mnie za drogie
        • Gość: Mariusz Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:07
          Ja mam od grudnia internet z Lan Soft i działa bez zarzutu- 512kb. Czasem przy
          ściąganiu transfer dochodzi do 140KB( 1100kbit/s) a przy wysyłaniu do 100 KB
          czyli dwukrotnie przewyższa to co mi gwarantują. Jeśli chodzi o p2p to się
          ściąga dobrze ale niewiem czemu nie ciągnie powyżej 20 KB. Cena nie jest
          atrakcyjna bo około 64 zł za miesiąć.
          • Gość: beny Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy IP: 213.199.204.* 01.02.07, 10:58
            64zł na miesiąc! Ja cie teges. Według mnie się nie opłaca.
    • annw69 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 30.12.13, 22:50
      Uciekajcie z internetem do innych usługodawców. InterCom to szmira!! Najpierw ciężko się było dodzwonić w sprawie usunięcia awarii, a jak już się pan zjawił to zaczął się wymądrzać i udowadniać wyższość swojej wiedzy nad moją, wszak jestem tylko kobietą (a mam pojęcie o tym co robi). Jego kilkuletni staż w branży miał świadczyć o bardzo dużej wiedzy, a nie umiał mi odpowiedzieć na podstawowe pytanie tyczące się konsoli cmd. ŻENADA!! Chamstwo w tej firmie jest na porządku dziennym i nie jest to tylko moja opinia. Lepiej przesiąść się na neostradę niż użerać się z dziadami!!
    • szarlejak Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 02.01.14, 13:32
      U mnie równe 2 lata - antena 5 GHz i sygnał bodajże z PCK (z resztą podobnie jak innych pseudo operatorów) w sumie dwie awarie, raz zmieniali oprogramowanie w antenie, jakiś reset bodajże się zrobił i drugi raz nie było neta, to po 2h od telefonu wszystko wróciło do normy. Stabilnie raczej nie działa, więc z graniem jest różnie, ale prędkość jest spora jak na tą cenę więc póki co nie narzekam. Wcześniej miałem SOFT-com i to była dopiero porażka. Sprawnie działa Masterkom, też się zdarzają awarię ale szybki mają serwis,większa firma. Z tego co słyszałem to stabilnie też chodzi A Plus net z Kłobucka.

Niestety internetu na kablu dalej nie ma w wielu miejscach i pewnie nie będzie, więc pozostaje bujać się z pseudo operatorami. Powodzenia
    • jagutka85 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 02.01.14, 18:18
      A gdzie mieszkasz?
      • echoman Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 03.01.14, 14:36
        No to pytanie - kto oferuje najlepszy pod względem parametrów technicznych internet w Częstochowie?
        • jagutka85 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 03.01.14, 18:15
          To zależy w jakiej dzielnicy mieszkasz. Ogólnie do bani są Netie itp. firmy.
          • sabina69 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 03.01.14, 19:57
            A w Śródmieściu? Mam UPC ale jest drogie (107 zł TV, telefon 60 min i Internet). Z tego telefonu nie korzystam z TV rzadko więc to praktycznie opłata za Internet. Mam zamiar korzystać z TV naziemnej ale jaki Internet wybrać?
            • jagutka85 Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 06.01.14, 13:46
              Polecam Net@Serv 668383156 netserv.pl.tl/
              • echoman Re: Internet firmy InterCom ciagle problemy 07.01.14, 16:14
                Ponawiam pytanie - dzielnica Wrzosowiak - jaki internet ma najlepsze parametry techniczne, czyli jaki net najlepiej u was śmiga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka