Dodaj do ulubionych

Akcyza za sprowadzone auto z UE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:15
Czy ktoś ubiegał się o nadpłatę podatku za sprowadzone auto z UE ? Jeżeli tak
tak ,to proszę o podzielenie się informacjami jak wypełnic deklarację i gdzie
ją można dostać.Dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: $$ Re: Akcyza za sprowadzone auto z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:06
      z tego co sie orientuje, to niewielu bedzie takich.
      Kasdy z reguly zanizal cebne samochody i byla ona nizsza od ceny gieldowej w
      Polsce
      skutkiem czego nasze madre wladze tak ustawily ustawe, ze niewielu sie narazi
      na "doplate" do akcyzy.
      Jesli Ci sie na;lezy.sprawdz to dobrze..... to wal smialo z podaniem o zwrot
      wraz z odsetkami
      • Gość: Ada Re: Akcyza za sprowadzone auto z UE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:35
        up
        • Gość: ja Re: Akcyza za sprowadzone auto z UE IP: 89.174.23.* 26.01.07, 20:29
          jesli zaplaciłaś akcyze od rynkowej wartosci (i auto w chwili sprowadzania miało
          wiecej niż 2 lata) to dostaniesz zwrot

jesli mialas wartośc na umowie zaniżona to moze sie okazac że to Ty bedziesz
          musiała dopłacić
        • Gość: ja Re: Akcyza za sprowadzone auto z UE IP: 89.174.23.* 26.01.07, 20:31
          napisz jakie auto, z ktorego roku, ile było wpisane w zgłoszeniu, kiedy
          sprowadzone (rok)...
          wtedy powiem ci konkretnie jak sprawa wyglada
          • Gość: oio A kto mi udowodni za ile kupiłem auto od Niemca ? IP: *.belchatow.msk.pl 26.01.07, 20:46
            Umowa, to umowa. Nikt jej nie może podważyć. Kupiłem samochód od Niemca za 150
            euro. W Polsce - akcyzy dałem za niego 950 zł . I dlaczego mi tego nie zwrócą ?
            Niemiec miał takie dobry humor i za tyle mi sprzedał. To dlaczego nie zwrócą mi
            tych pieniędzy wraz z odsetkami ???
            • Gość: pikpok26 Re: A kto mi udowodni za ile kupiłem auto od Niem IP: 80.54.171.* 26.01.07, 22:43
              Pierwszy raz słyszę żeby ktoś zapłacił więcej akcyzy niż kosztowało auto.

Teraz trzeba czekać na wyrok sądu który zadecyduje jak będzie wypłacana akcyza,
              troche to potrwa bo teraz naradzają się co zrobić żeby oddać jak najmniej
              pieniędzy, teraz straszą weryfikacją umów, braniem wartości z katalogu itp.
              żeby jak najmniej ludzi zgłosiło się po zwrot.

Wniosek z tego taki że nie warto być uczciwym. Trzeba było drastyczynie zaniżyć
              wartość, nie starać się o zwrot i mieć teraz spokój.
              • Gość: Julka Re: A kto mi udowodni za ile kupiłem auto od Niem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:58
                A może sprawdzą tych, którzy nie zgłoszą się po zwrot akcyzy? Przecież oni będą
                uważani za tych, którzy zaniżyli wartość samochodu.
                A w ogóle, co to za prawo? Powinni każdemu, kto zapłacił akcyzę zwrócić
                pieniądze. Bez żadnego występowania o zwrot.
                Teraz twierdzą, że cena większości aut była zaniżona. Mogli to sprawdzić przy
                rejestracji a nie teraz straszyć ludzi.
                • Gość: ada Re: A kto mi udowodni za ile kupiłem auto od Niem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 10:49
                  Dzięki za wpisy,ale powiedzcie mi prosze ,gdzie udać sie popo stosowny druk,jak
                  go wypełnić,moze już ktoś to zrobił?
                  • Gość: leniwy urzędas ada niemoto, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:44
                    spróbuj może w związku wędkarskim albo w kółku różańcowym
            • Gość: ja Re: A kto mi udowodni za ile kupiłem auto od Niem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.07, 22:14
              Ale nikt Ci nie będzie nic podważać :) Twoja umowa to Twoja sprawa. Nie każa Ci
              dopłacać Niemcowi :P

Poprostu policza Ci od wartosci jaka ten samochód miał w kraju.
              Dla mnie też to jest PARANOJĄ
              Sprowadziłem auto 3 letnie (rocznikowo), zapłaciłem od REALNEJ kwoty zakupu
              (która była nizsza niż wartośc auta w Polsce).
              Teraz usłyszałem , ze zwrot nalicza mi od ceny (wartosci) samochodu w Polsce bo
              ta moja kwota jest nizsza !

NO CHYBA NORMALNE ZE JEST NIŻSZA ??? Przynajmniej dla mnie. Przeca chyba nikt by
              nie jechał do niemiec, nie płacił za transport, akcyze, karte pojazdu i droższy
              przeglad gdyby nie kupił tam auta taniej niż w Polsce???

Ale nasze urzedy naliczają od wartosci "Polskiej" :(
          • Gość: la Re: Akcyza za sprowadzone auto z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 15:04
            autko z 1994 r
    • Gość: ada do leniwego urzedasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:27
      Naucz sie czytać ze zrozumieniem.Jak masz problem ,to się lecz a nie ubliżaj
      innym ludziom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka