Gość: gość 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:38 Chcę kupić normalną dziakę budowlaną w Cz-wie lub okolicy, czy dostali na głowy z cenami (jak w Warszawie i NOwym Jorku).??? Gdzie szukać?? agencje to horror?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:01 właśnie mam identyczny problem;niedawno były w ofercie na Liszce górnej za 20 zeta od metra było ich kilka ale nieaktualne...jakby ktoś coś wiedział to prosze napisać ;ceny są z kosmosu nie interesują mnie prestiżowe dzielnice typu Parkitka tylko taka liszka na przykład albo Blachownia ;Dżbów ;łojkiitp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:15 też mnie nie interesują podobne dzielnice z chorymi cenami, te ceny mią (to nie Manhatan), ale ludzie się ogłaszają i wyłączaja komórki. Jest ziemia w Wyrazowie za 30 zł za m@, ale wyłączyła kom. napewno agencja ją podkupiła? Ludzie wchodzą w agencje i nie wiedza w jakie bagno -prowizja; geodeta uzależniony od agencji - jedna wielka korupcja. Miałam wszystko dogadane, ale ludzie czekają, bo developerzy podbijają ceny, ale nie biora pod uwagę, ze podbijaja ceny, nabijają w butelkę i znikają. Proponuję wątek: chcę kupić działkę w normalnej cenie i w normalnym miejscu zapraszamy zainteresowanych.. Działki w Czwie dla młodych co uczciwie chcą się budować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:25 Wątek ważny i potrzebny w naszym mieście!! sztuczne podbijanie cen ziemi i mieszkań, sami się krzywdzimy! To nie centrum, tu żyjemy i nie wykańczajmy się pseudoeuropejskimi cenami w Pcimiu częstochowskim, stare baby plotki i stąd takie ceny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 03.04.07, 20:38 każdy wie, że wzrost cen jest spowodowany wejściem do UE, więc nie pisz bzdur a Twoje pobożne życzenia zachwaj dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 03.04.07, 22:04 Szukam rekreacyjnej nad wodą, rzeką i obok lasu. Proszę o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:24 Nad jeziorem Narie z dostepem do jeziora mozna próbowac ale drogo . 200 zł mkw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 06.04.07, 20:36 Z koszyczkiem po działkę ... w okolice szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupilismy Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 06.04.07, 22:18 Miejcie swiadomosc, ze w dalszym ciagu da sie kupic dzialke 10 km od ratusza tuz pod miastem za 40-45zl za metr. Wystarczy ruszyc znajomych, rodzine etc. w rejonie, ktory was interesuje. Czasem trzeba swoje odczekac az pewne formalnosci uda sie zalatwic ale tym bardziej pozniej zakup cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 07.04.07, 10:34 Które to rejony, pochwalcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARL Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:32 BLACHOWNIA ladna okolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:24 Pozostaje mieć nadzieję, że pojawi się coś ciekawego na rynku działek po świętach? Nadzieja Matka Głupich, ale zawsze matka.Cały czas są te same działki i te same ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedam Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 10.04.07, 10:19 900 m2, Wodzickiego, 200zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodzickiego Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:18 Co tak tanio??? taki punkt? takie rozwojowe miasto i super perspektywy ... (dla duchownych, ha ha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: działki budowlane IP: 212.87.244.* 19.04.07, 15:52 prosze o blizsze informacje odnosnie tej dzialki z tego co sie orientuje to tam sa 3 dzialki niezabudowane, ktora to z nich? moze po nr albo opisie w ktorej czesci ul wodzickiego i po ktorej stronie. ewe prosze o kontakt na gg 582058 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do K. Re: działki budowlane IP: *.tktelekom.pl 19.04.07, 17:06 To ta bliżej Dekabrystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: działki budowlane IP: 212.87.244.* 19.04.07, 20:58 ale po ktorej stronie, po lewej stojac przodem do dekabrystów? w okolicach nr 50?, czy jeszcze blizej dekabrystow ale po prawej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: działki budowlane IP: 212.87.244.* 30.04.07, 22:05 podnosze temat jestem wstepnie zainteresowana dzialka przy wodzickiego ale wlasciciel zamilkł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deepo Wodzickiego IP: *.tktelekom.pl 02.05.07, 18:56 Niestety, już nie jest ten temat aktualny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. wodzickiego IP: 212.87.244.* 22.04.07, 15:22 hej czy moge prosic o jakies namiary w sprawie tej dzialki na wodzickiego odezwe sie w srode bo wyjezdzam moje gg 582058 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blachownia Re: działki budowlane IP: *.crowley.pl 04.01.08, 11:34 posiadam dzialke w blachowni, niestety duza bo ok.88arow; spokojna okolica,strumyk,wszystkie media; cena do negocjacji; tel.604239375 Odpowiedz Link Zgłoś
1halla Re: działki budowlane 08.10.08, 09:34 posiadam ziemie nad rzeka Warta w najpiekniejszym miejscu przy stadninie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: działki budowlane IP: 80.54.173.* 17.04.07, 20:28 dla 03.04.07 jak nie wierz to naprawdę za granicą działki są tańsze niż u nas nawet materiały budowlane są tańsze ze opłaca się sprowadzać za granicy sam poszukuje działki budowlanej i ludzie na prawdę oszaleli za bagna albo za działkę z słupem wysokiego napięcia gdzie nie można nic postawić i cena się nie zmienia od super działki to przykład głupoty polaków i nie zaprzeczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do miś Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:51 Zgadzam się z Tobą w zupełności, poszaleli, bo wyczaili interes i koniunkturę, ale sobie zostaną z tymi bagnami i słupami, bo kiepskie ziemie są i są; ostatnio gość chciał sprzedać ładną działkę za 80, za dwa dni chciał 85 i jeszcze dzień doszedł do stówy; odpuściliśmy sobie jego i jego ziemię, teraz wydzwania, że sprzeda po 80. Powaga i honor Polaka? nie istnieje coś takiego jak slowo. Są to decyzje zyciowe, jednego dnia się rozmawia na poważnie, na drugi to jest nieważne.Oj kosztuje to zdrowia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf ciekawski Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:19 Czy w rejonach , w których mieszkacie pojawiły się jakieś tabliczki " sprzedam działkę"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: działki budowlane IP: *.chello.pl 23.05.08, 17:18 zadzon cena 80zl za metr dzialka Kalej ulica Strazacka z tym tylko ze duza znaczy 3000m2 -601140078 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 19:35 Pilnie kupię działkę budowlaną w Cz-wie lub do 10 km; do 1000m; jestem zdecydowana i interesują mnie tylko uczciwe oferty (przez tych rolników pseudobiznesmenów straciliśmy już ponad dwa lata, najpierwr przekształcają, a późnij się wycofują, bo im całe życie mało, a żyją jak żyją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:54 działka 806m2, Mirów, przy drodze miejskiej, ogrodzona, decyzja o warunkach zabudowy, podciągnięty prąd, woda. Cena do negocjacji - 130.000,- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUZARA Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:39 bardzo proszę o kontakt (nr tel lub e-mail) na e-mail muzara@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 19:36 do poprzedniego postu moje gg 9408723 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile? Re: działki budowlane IP: 85.202.144.* 23.05.08, 21:41 Ile? Rok temu w Kalei dzialki szly po 30-40 zl! Kilka (konkretnie 3 - i zadna nie byla warta ceny) ogladalem ale sie nie zdecydowalismy, slaba infrastruktura, brak zadawalajacej komunikacji publicznej, wjazd do miasta od Rocha kolo MOP i zwykle koniecznosc placenia odszkodowania przez 10 lat do urzedu marszalkowskiego o czym sprzedajacy udaja, ze nie wiedza (jak mozna nie wiedziec jaka ma sie klase ziemi?!). Jaka odleglosc od MOP i przebiegajacej autostrady? Warto dokladnie patrzec na mape, a nie ladowac sie slepo jak niektorzy na Wierzchowisku z A1 50 m za plotem. Szkoda, ze sprzedajacym taki szczegol ucieka nawet dzis, kiedy niektorzy domy chca tam juz sprzedac. Dzialki szuka sie na cale zycie wiec warto patrzec na wszystko, 2 lata szukania to jeszcze nie tak najgorzej. PS. W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:52 Dzięki za pozytywny post, nie sztuką jest się wpakować w byle co, mam nadzieję, że coś znajdziemy pod mały domek, cała nadzieja w forum, najgorzej, że już mamy projekt, bo już mialo być na 100%. Jak coś macie ciekawego to dajcie znać, pozdrawiam Wszystkich szukających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile? Re: działki budowlane IP: 85.202.144.* 23.05.08, 21:49 Jak tak duzo to czy robisz przekret i liczysz czesc rolna w tej samej cenie co budowlana? 80 zl za metr pola bez prawa do zabudowy to niezla cena ... ciekawe jakiego Łosia znajdziesz na to :D Jaki procent nadaje sie pod zabudowe (nie siedliskowa - bo tego nawet hektar nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość... Re: działki budowlane IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.08.09, 21:20 misiu! wzrost cen jest wynikiem podaży i popytu! Wielu młodych ludzi chce mieszkać oddzielnie, w mieszkaniu lub domku (kogo na co staC i co kto lubi), a ilość mieszkań/domów jest w zasadzie constans. Developerzy przestali budować, bo zyski nie są tak kosmiczne jak chcieli! banki zaostrzyły udzielanie kredytów. I tym sposobem ceny nieruchomości niestety nie spadają. Jest tylko złudne wyczekiwanie: a może się uda kupić taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: działki budowlane IP: *.chello.pl 06.06.08, 21:23 chcesz kupic po normalnej cenie a zapewne kasiorke masz jako handlowiec lub podobny i jestem ciekawy czy sprzedajesz swoi towar po cenie w Polsce czy tez zaczynasz przeliczac jak w Uni!!!!! dzialeczki w tym regionie sa taniutkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:16 w bLACHOWNI JEST ZA 70 TYŚ. 600M2 z altaną (bez gazu i kanalizacji) Może coś ktoś wie o tych działkach z kawodrzy górnrj??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:36 szukam działki w Blachowni, w normalnej cenie. Szukam młiodych sąsiadów, nie bagien, jestem uczciwym budowkańcem -pomogę, ale nie za 100 zł za m2 ( (dostali na głowę, robota developerów, ale nie w tej części kraju). Doradzcie - coś normalnego, po normalnej cenie, ale nie teren pod autostradę! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:05 teraz blachownia jest na topie, zwłaszcza dzielnice za stawem...ceny działek są tu bardzo wysokie...poniżej 100zł nie schodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: działki budowlane IP: *.crowley.pl 04.01.08, 11:39 jestem wlascicielem dzialki w blachowni 88arów;cena rozsadna tzn normalna;tel.604239375 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automat budowl. Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:39 Temat jak najbardziej na czasie; chore ceny, psychoza, kto ma coś do sprzedania niech da znać, to będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:06 witam, mam do sprzedania działkę budowlaną w Trzepizurach koło Blachowni. Powierzchnia 2tyś.m2. Moj email beata.kulczynska@gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Beaty Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 19:17 W którym miejscu sa te Trzepizury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 22.02.07, 19:22 Wyjezdzając z Blachowni w strone Lublińca 300m za przejazdem skręcic w lewo i tam sa właśnie Trzepizury. Działka jest na ulicy Pięknęj 33. Działka ładna, w dorym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palewska@op.pl Re: działki budowlane IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 22:14 Gnaszyn ceny umiarkowane ale trzeba szybko się decydować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnaszyn Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:05 ok, ale gdzie w Gnaszynie, podaj coś więcej??? a dla tych co temat - wątek małorealny to niech założą własny, bardziej realny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:45 Agencje sprzedają odpady przyszłościowe: bez mediów, krzaki, bagno, linie wysokiego napięcia, ale biorą prowizje i sprzedaja (100 zł m2)wirtualne działki, których nie widzieli na oczy, wirtualne drogi, ale przyszłościowe, tylko kasa nie jest przyszłościowa! Uważajcie, młodzi, naiwni, uczciwi! Kupujcie ziemie bez pośredników, róbcie badania geologiczne, żeby nie wpaść w kanał i kupić kota w worku. Uwaga na tereny poprzemysłowe, pokopalniane i bagienne, których w okolicy Czwy nie brakuje! Pozdrawiam! Nabity w butelkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzich 23 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:50 Ludziom w Częstochowie odbiło, jest dużo ziemi, którą mogliby sprzedać za fajne pieniadze (żyłoby Im się lepiej), ale trzymaja, bo a nuz cena będzie wyższa, a za co ? wyprowadzę się , a nie dam 50 zł za bagna, jakaś psychoza. Ludzie pomagajmy sobie nawzajem, a nie popierajmy chorego Państwa i sztucznych cen. Nie ma mediów, nie ma drogi, ale jest cena, ale za co???? Ziemia, ale jaka??? Odpowiedz Link Zgłoś
ares966 Re: działki budowlane 01.02.07, 21:57 to sztuczne ceny poczekajmy 5 lat i zobaczycie że się zmieni koniunktura i ten kto kupil teraz zeby sprzedac pózniej nie edzie miał komu za taką kase jak dał .to śa chore ceny one muszą spaść jak sobie nabiją kieszenie ci co to napedzają to ceny spadną a oni będą się śmiać że sprzedali bagna za cenę dziąłki w warszawie .nie kupujcie narezie !!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZYw Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:07 popieram, ważne i mądre słowa , nie kupujcie pseudodziałek budowlanych, tym bardziej od agencji nieruchomości, ktore sprzedaja bagna. Też powinni mieć etykę i szacunek dla klientów (także tych kupujących, od nich też biorą prowizje), ale Ich nie maja. Częstochowskie agencje maja Ich w D... i sprzedaja g.... , aż wstyd. Sprzedać, ale coś co ma naprawdę wartośc, ale nia ruiny za koszmarne ceny i działki 10 m, że z trudem się postawi psią budę, a dom, chyba wirtualny!!! Etyka!!! Państwo spece od NIERUCHOMOści!!! 9(Nazwiska z Ziemi Obiecanej i nie tylko)!!! ETYKA ZAWODOWA, a co to takiego w Częstochowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy MCCrim Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:15 Nie kupujcie Ludzie! To są sztuczne ceny,! W Gnaszynie 100 ZL za m2, ale metropolia, chyba głupi by kupił. WRęczycka, Grabówka, Parkitka, Mazowiecka , Wielkoborska - żadne tereny, ale chore ceny, dajcie sobie ludzie na wstrzymanie, niech sobie mieszkają na tych drogich, małych działkach po cenach American, bez dróg dojazdowych i mediów??? Zobaczymy, przyjda developerzy i geodeci, i Was wydupcza, jak nie chcecie sprzedać normalnym ludziom!!! 50-100ZL za m2 haha, ha - poczekamy, zobaczmy, zapraszamy agencje - to Was zablokują i wyrolują!!!sztuczna koniunktura, kupujący wstrzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:49 Wyrolują, wydupczą- jak na razie to chyba ty jesteś wyrolowany i wydupczony, bo nie możesz kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzzz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:00 dobrze, że podjęto taki wątek, który może uchronić ludzi przed nieuczciwymi agencjami, sprzedajacymi i developerami przed utratą kasy. wydupczyć przede wszystkim, a gdzie jest człowiek? A może ktoś uczciwy chce sprzedać, ale po czym go rozpoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwstor Re: działki budowlane IP: *.prenet.pl 16.05.09, 22:44 Każdy medal ma dwie strony , zacczym napiszesz to pomyśl. Mam 8 działek budowlanych (kupiłem za własne pieniądze ,nie po rodzicach)Mam co jeść , pracuje - zarabiam ,ziemia jeść nie woła, poczekamy zobaczymy,przyjdzie kryzys to będe myślał,a jak nie to niech moje dzieci myślą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga356 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:54 Super temat, może ludzie na poziomie coś z tym zrobią. Rozwój miasta, rozwój okolicy, rozwój kraju???? Ceny mieszkań z kosmosu, tylko stąd spadać! ceny działe z kosmosu tylko wyjechać i zostaniecie na przyszłe tysiąclecie z tą swoją ziemia i będziecie klepać bidę, ale mieć ziemie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:07 Dziwne są te wypowiedzi.Ja też bym kupił działkę za 10zł za metr kwadratowy,tylko nie pole.Młodzi ludzie zacznijcie myśleć logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:09 jakie pole? Oko? co chodzi? sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nova Re: działki budowlane IP: *.realestate.net.pl 12.02.07, 12:56 Hmm... a my właśnie staliśmy się posiadaczami domku na Lisińcu przy samej Wręczyckiej. Działka prawie 100m2, uzbrojona, ogrodzona. Lisiniec, Grabówka Parkitka są wprawdzie drogimi dzielnicami ale to kwestia infrastruktury, której nie ma na obrzeżach miasta, dostępu do mediów i połączenia (bdb) z centrum.Niestety mu nie mamy wpływu na ceny nieruchomości i nie my te ceny dyktujemy ale fakf faktem, iż Częstochowa jest rzeczywiście bardzo droga a w ofercie większości pośrednictw nie ma żadnych ciekawych propozycji.Jest niedobrze a będzie jeszcze gorzej bo analitycy prognozują kolejny, niechybny wzrost cen tak działek jak i mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:12 Też chce kuić działkę budowlana i zapłacić uczciwie: za lokalizaję , media, ale nie za dziadostwo: pocią przejeżdzający, mokradła, krzaki, brak drogi w europejskiej cenie..., kto ma podobne zdanie i problem??? Panie Oko, sprzedaj Pan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: działki budowlane IP: *.crowley.pl 04.01.08, 11:50 Jestem wlascicielem ladnej dzialki w blachowni, duzej niestety ok.88arów. Cena rozsadna. tel.604239375; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figax Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:22 to chwilowe szaleństwo cen, poczekamy, zobaczymy, za co płacić??? za wąskie, bez mediów - brzydkie place w brzydkich dzielnicach, np. Parkitka - metropolia bez szkoły podstawowej, dwa dni koniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:25 zgadzam się z forumowiczami, w naszym mieście sztucznie winduje się ceny niewiele wartych nieruchomości, ale jest to psychoza ogólnokrajowa, która minie na początku wiosny. Kto musi kupić niech poczeka, a kto musi sprzedać niech nie przegina, bo i tak nie sprzeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolka Re: na sprzedaz IP: 212.160.86.* 02.02.07, 00:18 Wrzosowa-nie wiem czy w tej chwili jest na sprzedaz,ale P.Dobosz na ul.Hutniczej mial pow.ok.4-5 tys metrow byly dwie(26zl/m2) ,a na granicy Czwy ul. Malinowa za blokami cegielni 30 arow- 50zl/m2(tel-885540158) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajka Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:33 chciałabym zakupić działkę latem tego roku,ale to co widzę te oferty do d...py nie podobne te ceny...jestem zrezygnowana nie ma tu czego szukać chciałam budować dom i żyć w tym chorym kraju ale mi się odechciewa....JeZeli ktoś ma działkę w normalnej cenie i chce sprzedać to niech sie odezwie a niech nie trzyma sobie tej ziemi na wieki bo to bezsens...choć mam jeszcze nadzieje że latem to wszystko ochłonie i ceny powrócądo normalności;;nie dajmy sie zwariować' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waszym zdaniem. Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:09 Chciałam sie zapytać w/g Was jaka to jest normalna cena za taką działkę: 17km od Cz-wy,miejscowość otoczona lasami, położona przy drodze asfaltowej- w tym roku bedzie kładziona nowa nawierzchnia, sąsiaduje z pięknym lasem z którego sarny przechadzają się w pobliżu domostw, sąsiedzi spokojni i kulturalni, okolica spokojna bez licznego przejazdu samochodów,czysta nie zatruwana przez żaden zakład, nie ma lini wysokiego napięcia, działka czysta, posprzatana bez zarośli z małymi brzozkami, autobus MPK, przystanek blisko działki, szkoła podstawowa z nielicznymi klasami, przedszkole, sklepy. Media są w ulicy, woda, prąd, telefon, możliwość podłączenia internetu,kanalizacja w planie, zresztą w mieście w wielu miejscach też jej nie ma. 4km od miejscowości jest ośrodek rekreacyjno- wypoczynkowy z basenem. Gimnazjum 3km, bilety MPK zakupuje szkoła. Chciałabym poznać Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waszym zdaniem. Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:42 4200m/2 a szer 23m. Odpowiedz Link Zgłoś
vinona67 Re: na sprzedaz 02.02.07, 11:31 Niedawno kupiłam podobną działkę na obrzeżach miasta a praktycznie na wsi, nie miała zagospodarowania przestrzennego jak całe miasto i gminy, była działką rolną, a że ja nie jestem rolnikiem musiałam czekać na decyzję z Opola, nie było zreszta z tym klopotów. Jestem w trakcie załatwiania dokumentów pod budowę, a co najważniejsze otrzymałam już plan zag.przest. Nie ma co sie bać kupowania działek rolnych czyli jak tu ktos napisał pola jeśli stoja domy to zezwolenie sie dostanie, a takie dzialki są przeważnie poza Częstochową. Mam duża działke za cene jaka bym musiala zaplacic za dzialkę ok 1500m/2. Przymierzałam sie do działki na Wierzchowisku za 1000zł m/2 i dzisiaj się ciesze, że jej nie kupiłam. Szer.mojej działki jest mniejsza, bo ma 22m i spokojnie stanie na niej dom z zachowaniem odleglosci od sasiadow, dzisiaj jest taki wybor planow, że tym to sie najmniej przejmuje, zreszta mniej plotu do zrobienia od frontu. Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 13:48 A ile kosztuje m^2 dzialki na Wierzchowisku? Mozesz napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins_pl Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:38 Po tym opisie to chyba wiem gdzie to jest ;) Czyżby wieś C.... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteres. Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:26 W którym miejscu znajduje się ta enklawa, już jadę i kupuję. Dać znać na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca terenu Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:20 to na pewno Pierzchno--wspaniała sprawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:11 Są ogloszenia, że na Stradomiu sa ładne działki, ale to chyba agencja.??? Może ktoś coś wie? gdzie za ile? jakie? W Dźbowie też jest kilka propozycji, tylko wszystko wąskie i długie, często nie da się podzielić. Dajcie znać Drodzy Forumowicze, gdzie szukać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypka Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:07 Oj chyba nie.W zeszłym roku szukałem tam jakiejś parceli.Za zalesione chaszczami pole,częsciowo pod linią energetyczną,bez prawa zabudowy, bez wody, bez pradu szerokość 15 m długie gdzieś na 200 stare pierły krzykneły 45 zetów za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:44 Co to znaczy "w normalnej cenie"? Decydują popyt i podaż. Za wybudowanie domku zapłacisz kilkaset tysięcy a nie stać Cię na kupno działki o pow. np.1000 m za 100 tyś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: na sprzedaz IP: *.wasz.ajd.czest.pl 14.02.07, 14:08 Chłopie nie żyjesz w New Yorku ani w centrum Moskwy tylko w Częstochowie mieście powiatowym 100.000 za działkę podziel to sobie przynajmniej przez 2 a moze przez 3. Tyle powinna kosztować taka działka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: na sprzedaz IP: *.wasz.ajd.czest.pl 14.02.07, 14:09 Tak decyduje Popyt i Podaż to nie znaczy ze jak ty chcesz 100000 to za nią tyle dostaniesz, a jak nie dostaniesz przez rok to i sprzedaż za 50 gwarantuje ci ja tak przeczekałem cwaniaczka. Pozdro dla mądrych kupujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:19 dzięki za takie posty, ja przeczekuje Panią, która nas wykiwała, bo czeka, że będzie jeszcze drożej. Tylko coraz więcej właścicieli się ujawnia i jest z miesiąca na miesiąc coraz większy wybór, śledzę rynek na bieżąco. Są odpady, które są w ogłosz. już bardzo długo i jeżeli nie zejdą z ceny to będą, ponieważ doprowadzenie do stanu użyteczn. to majątek i strata czasu. Nie wszyscy właściciele wiedzą co mają, a z drugiej strony kupujący czego chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 Re: na sprzedaz 14.02.07, 14:24 Wszystko zależy od tego jakim zainteresowaniem cieszy się okolica, w której szukasz działki. Ja swoją kupiłem w lutym 2005r. - Wierzchowisko 28m x 48m i dałem wtedy 50 tys. zł + opłaty 5 tys. Dziś różni ludzie proszą bym im sprzedał, dają po 130, 140 tys. zł i widać że zainteresowanie jest spore. A jak widać - to zaledwie 2 lata, więc tempo wzrostu cen jest naprawdę duże. Pozdrawiam niepoprawnych optymistów... Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:29 optymistom łatwiej się żyje, pomimo, że nie mają szczęscia co do kupna działki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:51 A kto powiedział, że ten kto posiada ziemię musi ją sprzedać? Ziemia to nie jest piąty samochód w rodzinie, który stoi i gnije. Trafiłeś na głupca, albo desperata potrzebującego gotowki, albo teren nie był atrakcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:02 Co to jest za durny temat? Jeśli działki to dla Was takie nic, że nie są wiele warte to po prostu nie kupujcie. Nikt Was do tego nie zmusza. Chcecie dyktować wlaścicielowi cenę za jaką ma wam sprzedać? On chce kwotę x, a jak Wam się nie podoba cena, to nie kupujcie. Zawsze możecie sobie kupić "tanie" mieszkanie własnościowe w spółdzielni mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: na sprzedaz IP: 212.87.241.* 02.02.07, 19:18 Mam dwa, ale chce zamienic na dom. Na razie poczekam bo ludzie, ktorzy sprzedaja dzialki troche oszaleli. Niektorzy w ciagu 0,5 roku podniesli cene o 150% i dziwia sie, ze nie moga juz rok sprzedac. Troche rozsadku, ladne dzialki juz dawno poszly - teraz zostaly buble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:15 a gdzie masz te mieszkania?ja mam dom w dzielnicy lisiniec i chetnie zamienie na dwa mieszkania w blokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:16 Skąd tyle agresji, jest drogo jak w Warszawie i taka prawda, pisze chyba osoba, która chyba nie może sprzedać, bo ma bubla za szaloną kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:05 Pisze osoba, która niczego nie sprzedaje, tylko wyraża swój pogląd. W pewnych częściach miasta ziemia już dziś jest więcej warta niż budynki, które na niej stoją. Wam się wydaje, że dom jest wart np 400 tyś a działkę na której możecie go postawić chcielibyście kupić za 20 tyś. I kto tu ma nienormalne podejście do cen? Dom dzisiaj stoi, a jutro może się np. spalić. Działka zostanie. A co do cen w Warszawie, to najpierw jedźcie i spróbujcie kupić, a dopiero później porównujcie. Ziemia będzie drożeć i dziwię się tym, którzy ją sprzedają, bo niczego mądrzejszego za uzyskane pieniądze nie kupią. Przeciętny samochód, który za 10-15 lat będzie nic nie wartym wrakiem kosztuje dziś ok 40-50 tyś. a Wy chcecie działkę kupić za podobne pieniądze. Porównajcie sobie ceny ziemi i samochodów w krajach zachodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksenia Re: na sprzedaz IP: 212.160.86.* 22.02.07, 09:53 Mieszkamy w Częstochowie, nie w Warszawie, w Polsce nie w innych krajach i porównywanie jest bez sensu. Jednak przy budowie domu jest więcej zabiegów, działka sobie leży i jedynie co to kwestia skoszenia krzaków. Działka powinna kosztować 30-50 tysięcy. Mądry czlowieczku, gadałbyc inaczej jakbyć był w takiej sutuacji. a pitolenie, że jak kogoś stac na dom to ma wywalić tyle samo an działkę jest tak idiotyczne , że dech zapiera. Jak cię stać na jedzenie to se kup zastawę stołową za 1000zł, myslenie trąci "rolnictwem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 21:41 Twoje trąci rolnictwem, ponieważ tania ziemia to domena wsi. W miastach ziemia jest dość droga. To co zaprezentowałaś trudno nazwać jakimkolwiek myśleniem - jedzenie możesz zjeść bez zastawy, ale domu bez działki nie wybudujesz. Zanim napiszesz coś powodowana emocjami, spróbuj najpierw pomyśleć, jeżeli potrafisz. Ktoś kto posiada ziemię nie musi jej sprzedawać, natomiast Ty chcąc budować dom musisz ją od kogoś kupić i dlatego trudno Ci będzie kupić tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: na sprzedaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:00 Skąd pomysł, że działka powinna kosztować 30-50 tyś? Kosztuje tyle ile sobie wynegocjujesz z właścicielem. Są takie działki i są też droższe. Wszystko zależy od wielkości, lokalizacji, uzbrojenia... Właściciel może sobie wycenić tak jak mu sie podoba, najwyżej nie sprzeda a Ty nie musisz kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:53 obecnie ceny są wywindowane przez developerów i banki, tak jak ceny mieszkań. Nikt nie neguje, że są działki warte ponad 150 za m2 i sa takie, że 10 zł to za dużo. Dlatego kupując-sprzedając należy się zorientować ile jest warta zamiast niepotrzebnie się podniecać i psuć sobie krew nawzajem. Faktem jest, że wielu sprzedajacych się wstrzymało z nadzieją, że będzie jeszcze drożej, tylko kto im wtedy kupi.??? Czas prania kasy to historia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: na sprzedaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:21 Drogo , bo w Częstochowie jest duzo bogatych ludzi , którzy kupują działki i budują domy dla swoich dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miniu Re: na sprzedaz IP: 212.160.86.* 22.02.07, 09:45 Nie wypowiadaj sie człowieczku jak masz bzdury gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: na sprzedaz IP: *.crowley.pl 04.01.08, 11:50 Jestem wlascicielem ladnej dzialki w blachowni, duzej niestety ok.88arów. Cena rozsadna. tel.604239375; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: działki budowlane IP: 212.160.86.* 02.02.07, 11:51 ile byście dali za działkę w kiedrzynie pomiędzy ulicą ludową a sejmową ok.900m/kw (nie uzbrojona) ogrodypatio@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:06 czy to zaproszenie do licytacji ?? czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:26 Ja sie zapytałam jaka cena waszym zdaniem jest normalna, ponieważ wszystkie wypowiedzi były, że ceny są nienormalne i sprzedający nie wiadomo ile by chcieli. Były zastrzeżenia do działek przy lini wys. napiecia, przy torach, ze krzaki, pole itp. Jestem ciekawa za ile chcielibyście kupować działki jeśli wszystkie ceny sa nienormalne. Tak sie sklada, ze posiadam taką dzialke jak opisalam. Nie moglam przecież napisać oferty że sprzedam itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 02.02.07, 16:50 zalezy ile do mediow. Jak wiecej niz 70m trzeba ciagnac to ciezko kupca znalezc. Jesli nie ma asfaltu to ciezko zima, bo nikt nie odsniezy. Jesli media niedaleko i asfalt jest to dla mnie 5o zl jest ok. Komunikacja w tym rejonie mocno kuleje i kiedys dziecko trzeba bedzie wszedzie wozic. Gdyby to bylo za granica miasta to 40 zl. Uwazam, ze to jest uczciwa cena. Choc juz jedna kobieta w Kiedrzynie chciala ode mnie 80 zl/m2 - w efekcie za mala dzialek chciala ~160 tys. zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edukator Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:04 w Gnaszynie już dochodzą do 100 zł za nic: daleko media,wąska droga, nie ma gazu, trzeba przekształcić, a na dodatek właściciel co parę dni zmienia zdanie. Zapłacę do 50zł za m, ale za coś cywilizowanego... W promieniu 10 km od centrum miasta, chcę się budować na wiosnę, ale bez desperacji...pozdrawiam i proszę o rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edukator Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:59 to zależy jak daleko i jakie są media? szerokość działki, gleba, dojazd, np. powyżej 25zł/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
karlik24 Do sprzedania domek w Białej 02.02.07, 15:08 maly domek (ok 60m2, do zamieszkania) + stodoła (może być na działalność gosp.) działka: 20 arów miejsce: Biała (dojazd miejski nr 19) do kupienia: od czerwca 2007. zainteresowanych zapraszam na mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajka Re: Ogłoszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:01 www.dwukropek.pl/0,73417,3096513,0,Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 150 za domek Re: Do sprzedania domek w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:17 Po co ta stodoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: Do sprzedania domek w Białej IP: 195.205.202.* 08.02.07, 15:39 No i wypadaloby dodac, ze w poblizu obwodnicy miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: Do sprzedania domek w Białej IP: *.crowley.pl 12.02.07, 08:56 ?? jakiej obwodnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczypka Re: Do sprzedania domek w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:13 Bo tam gdzieś ma przebiegać autostrada /obwodnica/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Oli Re: Do sprzedania domek w Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:58 jak Ci nie pasuje temat to na niego nie wchodź, a nie komentuj, żeby zakończyć. Robi się ciepło, widno, słońce wymarzony czas na ogladanie, napewno się coś ruszy w tym kierunku.....chyba pojadę do Fatimy, ale po co mi 4 tyś??? szkoda, ze nie da się podzielić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Do sprzedania domek w Białej IP: 75.126.48.* 10.05.07, 23:20 ale dajsz czadu... polecam stuFFLiX.com Odpowiedz Link Zgłoś
karlik24 Re: Do sprzedania domek w Białej 01.03.07, 10:04 tak plan dzies juz ktos pokazywal na forum. jak juz tez pisalem... mnie to nie dotyczy. Moja dzialka jest ok 1km od tej poanowanej drogi. Zupełnie nie ma wpływu na warunki zamieszkania. Pza tym domek jest w centrum Białej.. w szeregu domów.. a ta planowama obwodnica jest hen hen.. (chuna samo "h"). I znowu pojawia sie problem... o ktorym ktos tu juz pisal.. Ci którzy są naprawdę zainteresowani kupnem to przede wszystkim dzwonią, jadą, oglądają i dopytują się wszędzie gdzie się jakie są warunki dookoła.. a reszta dyskutuje naforum i marzy o tym ze kiedys moze bedzie miala dom :)))) oczywiscie sa tacy co dyskutuja ale i działają...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kreedka Re: Do sprzedania domek w Białej 07.03.07, 18:13 www.siskom.waw.pl/autostrady/a1/a1_km420-427.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kreedka Re: Do sprzedania domek w Białej 29.03.07, 17:12 www.siskom.waw.pl/autostrady/a1/a1_km420-427.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Do sprzedania domek w Białej IP: *.sd.sd.cox.net 12.05.07, 12:25 mozesz to dodac do mapy na stuFFLiX.com ? Odpowiedz Link Zgłoś
1halla Re: Do sprzedania domek w Białej 08.10.08, 09:36 prosze powiedziec jaka jest cena ? Hala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 18:51 Skoro w Warszawie możesz kupić za 100-150/m to jedź i kup tam. Jak znajdziesz w tej cenie w Warszawie to daj znać, też chętnie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:17 Zebyś wiedział, że kupię, ale Ci nie dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 18:28 Pretensje ma sie do tego co sprzedaje, bo chce zarobić i ma cenę wysoką i wogóle jak on śmie żadać nie wiadomo ile. Ale zazwyczaj ten co chce kupić jeździ samochodem dobrej klasy i wybuduje wille, a działkę najlepiej jakby kupił prawie za darmo. Do wiadomości zainteresowanych w najbliższej przyszłości działki zdrożeją o 20% (gazeta prawna).biznes.onet.pl/5,1389021,prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:23 To już chyba nastapiła ta najbliższa przyszłość, sądząc po cenach; choć zastanawiajace jest to, że duzo ludzi sie wstrzymuje ze sprzedażą działek, czyżby na coś czekali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qad Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 06.11.07, 23:07 zastanawia mnie dlaczego tak usilnie chcecie mieszkac w czewie lub 1km od niej szukacie jakis zapyzialych dzialek na bagnach itd znajomi pochwalili sie ostatnio kupnem domu na lisincu dramat dzialka 750 m na pseldo ogrodzie roztacza sie piekny widok na posesje sasiadow droga dojazdowa to wysypisko zuzla z domowych kotłowni ale czewa prawie jak niujork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikikokiu Re: działki budowlane IP: 212.160.86.* 22.02.07, 10:01 I co cieszy cie to, że normalny pracujący człowiek, nie bedzie mógł sobie kupić działki? Ty wiesz najlepiej ile kto ma pieniędzy, bo jeździ takim czy innym samochodem, oj pozory mylą. Domy też buduja normalni ludzie uczciwie pracujący, którzy niestety musza podpierac się kredytem. Zazdrość i wredność panuje w tej naszej zapyziałej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:10 dobra i prawdziwa odpowiedż, zazdrość i zawiść to nasza cecha narodowa, jak pies ogrodnika.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qża tfaż Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:45 Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gżatfż Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:22 Popieram twoją wypowiedz,ja jeszcze dodam 20% za pośrednictwo.Większośc wypowiedzi jest chora,ludzie wogóle nie rozumieją co to jest cena ziemi.Każdy by chciał kupić wszystko za połowę ceny,a sprzedać trzykrotnie drożej.Zakup ziemi lub domu to nie zakup piwa czy ogórków w Realu drodzy forumowicze.Myślmy wszyscy logicznie-dość dyrdymałów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:14 Dziekuje sredecznie, zadzwonię w poniedziałek i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:24 Jakiś ten nr telef.? Chyba nie własny, bo właściciele ziemi nic nie wiedzą, że chcą sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: działki budowlane IP: *.crowley.pl 03.02.07, 21:26 Słuchajcie,głowa do góry! Szukajcie a znajdziecie, myśmy z żonką wiele razy sie poddawaliśmy, ale w końcu się udało i kupiliśmy działkę w b. dobrej cenie(nie powiem ile bo się wkurzycie...)w każdym razie tam gdzie mamy działkę są obok nie zabudowane i na sprzedaż (przynajmniej do niedawna)cena -nie mam pojęciea musicie zapytać. Ale bardzo chciałbym żeby inwestor chciał się budować (szukamy więcej fajnych sąsiadów) a nie kupić działkę poto żeby była... Fakty: zapraszam na ul Kanonierów (stradom)spokój, cisza, sarny i bażant za płotem a do centrum 5min samoch. działki za miesiąc (mam nadzieję)będą miały plany zagospodarowania terenu i wspólnie chcemy z sąsiadami doprowadzić wodę i "chodzimy za prądem" (musi się udać)!!!Jak przyjedziecie i zobaczycie WIELKI słup,to ta obok jest naszą działką (nie trzeba się go bać - i wiem czemu ;-)) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:09 Fajny post, może jest coś wolnego po sąsiedzku, daj znać na forum... pomożemy w załatwianiu formalności..itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 22:05 > ale w końcu się udało i kupiliśmy działkę w b. dobrej cenie(nie > powiem ile bo się wkurzycie...) Nie no, nie krępuj się, ja tam się lubię powkurzać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Lisiniec ulica Legnicka - z tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:00 Witam, na Lisińcu w dobrym punkcie między ulicami Legnicka i Radomska jest sporo wolnego jeszcze terenu, czy wiecie może jak tam wygląda sprawa jeśli chodzi działki? Niedaleko buduje się tam nowe osiedle (może osiedle to zadużo powiedziane w każdym razie buduje się jakieś szeregówki) ale jak popytałem o cene za m2 to doznałem troszke szoku i mysle że samemu byłoby chyba taniej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgx LLisiniec ulica Legnicka - z tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 09:23 Witam, na Lisińcu w dobrym punkcie między ulicami Legnicka i Radomska jest sporo wolnego jeszcze terenu, czy wiecie może jak tam wygląda sprawa jeśli chodzi działki? Niedaleko buduje się tam nowe osiedle (może osiedle to zadużo powiedziane w każdym razie buduje się jakieś szeregówki) ale jak popytałem o cene za m2 to doznałem troszke szoku i mysle że samemu byłoby chyba taniej, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins_pl Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:07 A co to dla Was jest w okolicy Częstochowy ? Dla znajomych z Wa-wy 15-20 km to jest praktycznie jak w Centrum dla nich okolice Wa-wy to nawet 50 km i więcej !!! Kupowanie działki mam już za sobą więc mogę podzielić się doświadzceniami. Nam z żoną szukanie działki i finalizacja zakupu zajęły 2 lata. 1. Nie liczcie na agencje !!! Najczęściej nie wiedzą co mają bo nigdy nie byli zobaczyć a mają głownie syf. My tylko zmarnowaliśmy czas i pieniądze na beznyne żeby na miejscu zobaczyć po sąsiedzku malowniczy słup 20 kV albo komin albo bagno albo zakład produkcji pustaków. PZDR dla p. Skrzyneckich :P 2. Kupujcie lokalne gazety z ogłoszeniami np Pośr.... mozna znleżć perełki ! a i prowizji pośrednikowi nie trzeba zapłacić ;) 3. przejedźcie sie po interesujących was okolicach najlepiej na rowerze (wiem wiem że jest zima ale wiosną ;) bardzo często na działkach są tabliczki sprzedam 4. pod częstochową pytajcie np. miejscowego sołtysa albo smakoszy piwka w miejscowym barze (wszytsko wiedzą o ile są w sanie jeszcze rozmawiać) 5. przyklejcie ogłoszenie, że kupicie np na przystankach, słupach itp itd. (nie wszędzie się sprawdza zależy od miejscowości) 6. raczej nie liczcie że będzie taniej ! Od 3 lat z każdym rokiem a nawet miesiącem jest drożej !!! 2 lata temu w identycznej dyskusji też ludzie mówili że ceny muszą spaść że sztuczny trend itd itp. (Chyba że z budową domu możecie czekać 20 lat) Doświadczenei innych krajów które weszły do UE wskazuje, że przez pierwsze kilka lat ceny znacznie rosną a później utrzymują ten sam poziom (niestety) Myśmy kupili działkę 17 km od częstochowy 3000 m2 po 10 zł/m2, droga asfaltowa, wodociąg, prąd i telefon za 2-3 lata ma być kanalizacja. W tym czasie 4-5 km bliżej częstochowy kosztowały już 35-50 zł. Jak dla nas nie warto - przejechanie 5 km zajmuje max 10 minut. A przy okazji zakup działki to 1 krok schody zaczynają się przy szukaniu wykonawców domu (ceny też szybko rosną a i fachiwców aby coraz mniej) BTW szukam taniej, dobrej i szybkiej firmy która wybuduje Nam dom np z Ytonga, Porothermu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:07 Informacja odnosnie dzialek budowlanych jest na "forum oglaszenia info" podalem numer telefonu itd. czekam na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:10 To ta działka w Blachowni? Ladna, ale troche duza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:12 Fajnie, że poruszyliście taki temat, można się wiele dowiedzieć (bez pośredn8ików) i skorzystać z rad; często są to decyzje życiowe i dobre rady sa niezwylke ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:06 Dzięki za naprawdę dobre rady, chyba w podobnych miejscach szukaliśmy działki; aktualnie najgorsze jest to, że ludzie się umawiaja i wycofują; m ożna zrozumieć, że jest drogo, tylko jest to miejsce (miasto),które się nie rozwija; brak pracy, perspektyw, a ceny winduje się tam, gdzie coś się dzieje.Temat na forum jest niezwykle ważny, tylko niektórzy robią sobie jaja i podają jakieś lewe numery telefonów, robiąc chwilową nadzieje, bo może wreszcie się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary do p.rzecznika UM p.Leśnikowski-działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:09 Mam pytanie do p.rzecznika UM Częstochowa p.Leśnikowskiego( może inny w znajomości tematu?).Proszę mi odpowiedzieć gdzie mam się udać-do jakiego biura by uzyskać informację o interesującej mnie działce.Wiem,że działka(i)/teren/ zostały przejęte od PKP i są teraz własnością UM(skarbu państwa?).Widziałbym tam po rekultywacji dom mieszkalny i ogródek dla mojego dziecka.Zaznaczam dom mieszkalny nie zakład produkcyjny.Pozdrawiam oczekując odpowiedzi.Dziękuję z góry za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: do p.rzecznika UM p.Leśnikowski-działki budow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:55 Pozostaje mieć tylko nadzieje, że Pan rzecznik lub jego sekretarka wchodza na forum, a w którym miejscu sa te tereny po PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:09 Może ktoś z ratusza zrobi coś w tej kwestii? i mieliby zajęcie i dodatkową kasę, i ludzie byliby zadowoleni. Co się robi u nas w kwestii mieszkań? w kwestii działek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.07, 15:29 W Czestochowie ceny dzialek sa horrendalne. Moj tata kupil mi za Herbami. Powiem, ze ceny sa kilkukrotnie tansze jak w Czewie.<Musialbym byc glupi,zeby przeplacac. W okolicach Herbow i Lublinca ceny sa nizsze i zajebombiaste okolice. A autem za 15 minut jest sie i tak w Czewie. Wlasciciele dzialek w Czewie beda sie jeszcze prosic zeby od nich kupic. Pazernosc ludzka nie zna granic i to mnie wqrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: działki budowlane IP: *.icis.pcz.pl 05.02.07, 16:14 Ale Herby to juz daleko - poza tym prawdopodobnie tam jeszcza ta fala podwyzek nie dotarla, a z pewnoscia dotrze - ziemia to najwieksze dobro na Ziemi i nie traci na wartosci. Taka dzialka na Stradomiu na przyklad ma jednak swoja wartosc i jej cena nie spadnie, a raczej wzrosnie. Po wejsciu do UE trwa dostosowanie cen i plac do tych w Europie - tych drugich (plac) wolniej oczywiscie, ale on tez musi miec miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:56 zajebombaście to będziesz miał jak będziesz chciał się wybudować, będzie dziecko i na dodatek praca w czewie. 50 km dziennie x 25 dni x 30 lat policzycz sobie kolego:-) Jestem ciekawy czy jakbyś sprzedawał tę działkę od taty to byś nie był pazerny:- ) punkt widzenia zależy od siedzenia i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ok Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:12 Zgadzam się z ta opinię, gdzie szukać w Herbach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.07, 14:05 Gość portalu: Ok napisał(a): > Zgadzam się z ta opinię, gdzie szukać w Herbach? Podejdz to tego profesjonalnie.W googlach znajdziesz super linki do nieruchomosci, dzialek itd.Mozesz szukac tez wgazetach lokalnych i ogolnopolskich. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.07, 14:14 Gość portalu: frogman napisał(a): > zajebombaście to będziesz miał jak będziesz chciał się wybudować, będzie > dziecko i na dodatek praca w czewie. 50 km dziennie x 25 dni x 30 lat policzycz > > sobie kolego:-) Masz racje.Liczylem to i konsultowalem z moimi rodzicami. W pierwszym momencie, pomyslisz "kicha" jesli chodzi o logistyke. Ale 1. czy nie pomyslales ,ze no w ciagu 10 lat aglomeracja i urbanistyka czestochowska ulegnie zmianom.Ze np Lubliniec, herby,Blachownia moze zostac pochlonieta przez Czewe-ze bedzie to cos jak jedno miasto; cos Wawa, Paris, Hamburg, London itd z ich podmiejskimi okolicami. Jedziesz do Wersalu to centralnie wydaje ci sie jakbys nie wyjezdzal z Paryza, na ten przyklad. 2. wlasnie rodzina powiedzial mi ,ze swieze powietrze i natura sa bardzo wazne.A tego w duzych miastach nie trafisz. 3 napewno za kilka lat bedziemy miec dobre obwodnice-bedzie sie smigalo do Czewy z okolic pare minut. > Jestem ciekawy czy jakbyś sprzedawał tę działkę od taty to byś nie był pazerny: > - > ) punkt widzenia zależy od siedzenia i tyle Co do tego przyznaje ci racje.Kazdy chce zarobic.Pewnie chcialbym jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: do driver IP: *.21.pl 06.02.07, 14:28 napisałeś: czy nie pomyslales ,ze no w ciagu 10 lat aglomeracja i urbanistyka > czestochowska ulegnie zmianom.Ze np Lubliniec, herby,Blachownia moze zostac > pochlonieta przez Czewe-ze bedzie to cos jak jedno miasto; cos Wawa, Paris, > Hamburg, London itd z ich podmiejskimi okolicami. > Jedziesz do Wersalu to centralnie wydaje ci sie jakbys nie wyjezdzal z Paryza, > na ten przyklad. Ależ ty masz wyobraznie driver czy może te mądrości też tatuś ci powiedział. Ale się usmiałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: do driver IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.07, 14:38 Gość portalu: mietek napisał(a): > Ależ ty masz wyobraznie driver czy może te mądrości też tatuś ci powiedział. > Ale się usmiałem :D Smial to sie ja bede za pare lat, jak ceny dzialek w Herbach i okolicach podskocza 10 razy. Zgadza sie polegam na zdaniu i pomocy mojego taty i jak do tej pory sie nie zawiodlem. Polska sie rozwija dynamicznie a Czestochowa to swiatowe sanktuarium- to sa dla mnie argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:06 No chłopie ale z Ciebie optymista :-) Myśląc w ten deseń to może dobrze zrobiłeś ale dla swoich praprawnuków:-) - urbanistyka w czewie nie zmieniła się blisko 25 lat, jak nie wierzysz jedź na stradom, tam sie kręci filmy sf o wyprawach księżycowych:-) Juz prędzej czewe wchłoną Konopiska heheheheh -świeżego powietrza się nie czepiam ale jesteś sprzeczny; chcesz mieć obwodnice drogi żonę niepracującą i pewnie 3 samochody w rodzinie Chłopie Herby nają chyba więcej zakładów przemysłowych w przeliczeniu na mieszkańca niż czewa, w tym tempie niedługo tam pewnie będzie więcej samochodów niż w Paryżu czy Wawie i gdzie ty te świeże powietrze będziesz miał - no chyba że w wiosce Czewa gdzie będziesz jeździł na łikend I nie słuchaj zawsze co Ci mówi rodzina heheehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:07 Herby no cóż miejscowość taka sobie, słaba komunikacja, do wyboru pociąg, PKS lub własny transport. Dosyć odległe od Częstochowy lub Lublińca dla młodzieży szkolnej dramat, cały dzień traci sie na dojazdy. Dlatego działki są tanie, to ze jest ładne miasteczko to nie znaczy że jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.07, 14:33 Na calym swiecie jest trend wyprowadzania sie z molochow miejskich do przedmiesc i okolic. Gość portalu: Mieszkanka napisał(a): > Herby no cóż miejscowość taka sobie, słaba komunikacja, do wyboru pociąg, PKS > lub własny transport. Tak i nie.Jak ma sie dobry samochod, to zaden problem. Mam nadzieje,ze jak sie ozenie,to moja zona nie bedzie pracowala tylko zajmie sie rodzina. Po drugie,to moja ciocia np dojezdzalapo 5 lat do Czewy z poza Lublinca i to codziennie PKS- do szkoly sredniej i jakos zyje.20 lat temu malo kto mial samochod,bo to byl luksus. Litosci, Herby to nie Ksiezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:57 herby to faktycznie nie księżyc i zastanawia mnie jakie tam są ceny za metr kw.byłabym skłonna tam kupić działkę albo na tym Cisiu koło Blachowni,Częstochowa może jest dobrym miejscem ale te ceny,szok...Uweażam że wszelkie niedogodności związane z dojazdem zaakceptuje nie takie rzeczy się w życiu zdarzają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.02.07, 16:14 Jak dobrze poszukasz i bedziesz cierpliwa to nawet za 10 zeta za metr kupisz. Licz od 10 do 20 zlotych- mam na mysli Herby i okolice. Wiem, ze tanio tez w Blachowni, Lublincu i okolicach. Nie kupuj sama.wez kogos do pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 20:14 Jakiś czas temu woziłam dziecko do szkoły, bo nie ma dojazdu, wszystko było dobrze do czasu, teraz jest juz starszy obowiązków przybyło tu trening, tu język itp. naprwdę ciężko jest tak jeździź i nie 2,3 km, ale np.ok 30km. w jedną i drugą strone to już 60km. do miasta, gdzie takie instytucje sie znajdują, a PKS też nie jeździ do późna. A wiadomo, że zajęcia sa np. 3 razy w tygodniu. Zastanawiałabym się nad działką w miejscowości, gdzie jest słaby dojazd, bo to naprawde duży problem. Ale decyzja należy do kupujących, życze trafnych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:25 Mam podobny problem, szukam działki w okolicy Częstochowy, marzymy o domu, mieszkamy w centrum, ale te marzenia się oddalają, gdy przegladam ogłoszenia o gruntach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:28 Dużo jest działek niezłych, ale chudych i strasznie długich; przed chwilą znalazłam działkę ze stawem i kilometr do mediów; ale kasę wołają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margotte Re: działki budowlane IP: 212.160.86.* 24.02.07, 01:55 Kupiłam działkę na Cisiu,lasy dookoła, sarny za płotem, woda już jest, kanalizacja niebawem i nowy asfalt też, działki do kupienia jeszcze są , ceny od 20-35zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 08:09 A dawno kupiłaś? Po 20 zł to raczej już nie ma takich działek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Ktos skupuje inwestując pieniądze, chyba z 5 gosci IP: *.man.czest.pl 25.03.07, 23:20 Zamiast w banku to w ziemi tylko że Częstochowa to wiochą się staje , a jak SILESIA powstanie to będzie całkowita kicha . Zamiast na J.Góra to Lichien , Kalwaria itp pielgrzymek celem się stana. Młodzi wyjerzdzajcie stąd bo na cudy Jasnogórskie nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek_domek Re: działki budowlane IP: *.kolornet.pl 06.02.07, 21:59 Rzeczywiście, jakies chore ceny podajecie jesli chodzi o Czewe i okolice. Ja kupilem pod Krakowem w Tęczyńskim parku krajobrazowym 1m2 za 26 zł. Jezt to 20 km do centrum miasta.O idealnie czystym powietrzu juz nie wspomnę, malo tego, mam pewnosc, ze zadna oczyszczalnia czy jakikolwiek przemysl nie powstanie w okolicach mojego (przyszlego) domu, ani droga szybkiego ruchu itp.dopoki bedzie to park krajobrazowy. Dojazd doskonaly - bo autostradą, w ten sposob nawet w godzinach szczytu jestem w Kraku za 20 min. A że takie ceny sa w czewie?? to rzeczywiscie współczuję.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:30 Park Krajobrazowy Lasy nad Górną Liswartą :www.zpk.com.pl/index1.php?ntabela=lasyngl Wcześniej opisywane działki w Herbach i Cisiu lezą w tym parku lub w jego otulinie. Sa to super tereny. www.zpk.com.pl/parki_mapy/l_n_g_l_d.jpg Na tej mapce akurat Cisie nie jest zaznaczone, ale lezy mniejwięcej jak rzeka Stradomka w otulinie tego parku, jest tam w lesie znane wszystkim źródełko. Jak widać na mapce same lasy. Autostrada nie planowana. Cena działki nie tylko zależy od jej położenia, ale również od mediów jak daleko są usytuowane, od tego czy wjazd na działkę jest z głównej ulicy czy tez przez droge konieczną,komunikacji, czy jest szkola, tych czynników jest cała masa. A ceny rosna i rosną. Niedawno na Dżbowie znajomy kupił działkę 1300m/2 za 50tyś, a dzisiaj taka sama wielkość kosztuje już 100tyś. Nie ma co sie łudzić, ze ceny spadną raczej mogą jeszcze wzrosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Ceny działek IP: 80.48.49.* 06.02.07, 23:03 Drzewa rosną bardzo wysoko, ale żadne nie dosięgło chmur. Tak samo będzie z cenami działek, teraz rosną i rosną ale kiedyś pospadają. Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ceny działek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 11:40 o jakaż to bystra puenta. co mają drzewa do spadajacych cen ??? widziales kiedys spadajace drzewo, bo uroslo za wysokie? pewnie, że ceny nie bedą rosły w nieskończoność, ale obudź się... na pewno nie spadna. Zapewne jeszcze wzrosną w ciągu 2 lat dośc znacznie.. i taki rosnący stan będzie już tylko się utrzymywał kwestia tylko jak "stromy" to będzie wzrost.. prześledźcie sobie wzrost/spadki cen na przestrzeni ostatnich lat do tyło.. nawet jeśli ceny gdzieś spadły, to było to chwilowe zawirowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ana972 Re: Ceny działek 22.02.07, 12:57 jestem współwłaścicielką działek o powierzchni od 1600 do 1200 m2 na terenie starego Błeszna w Częstochowie (szr. ok 38m). Łącznie 22 działki z planowaną drogą dojazdową ciągnącą się od ulicy Grzybowskiej do ulicy Świerczaki. Nie ma żadnych mediów. Czekam na decyzję z Energetyka o doprowadzenie prądu do wszyskich działek. Moje pytanie brzmi : czy ktoś byłby zainteresowany takimi działkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ana Re: Ceny działek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:11 Napewno, sama byłabym zainteresowana, gdyby byłoby wiadomo cos więcej? Skąd wziąć reszte mediów i jaka będzie cena. Przypominaj się na forum, albo podaj maila. Napisz jak wygladaja, czy są mokre itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ceny działek IP: *.iplus.com.pl 28.03.07, 12:45 Witam jeżeli jest Pani zainteresowana to prosze o kontakt pod 502-688740, uprzedzam że reprezentuje biuro nieruchomosci. Na tym forum biura nie maja wysokich notowań ale nie moge byc odpowiedzialny za to co pisza ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:36 Działkowcy ogłaszajcie się, fajne posty, możliwość reklamy na forum, możemy sobie wzajemnie pomóc, doradzić, trochę chęci i dobrej woli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlasciciel Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 08:15 Spadna? Watpie moga jedynie stanac w miejscu, ale to za jakis czas, moze kilka lat. To sobie czekaj. A najlepiej jakby byly za darmo no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:37 Nikt nie chce nic za darmo pseudowłaścicielu..., dotychczas byli sympatyczni ludzie na forum i pomagali sobie na ten temat, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: działki budowlane IP: *.crowley.pl 07.02.07, 10:04 na wiosnę będzie 1 działka do sprzedania na Wypalankach - 1000 m2. A byc może po wakacjach będzie kilkanaście również na Wypalankach. Tylko te muszą zostać podzielone i trzeba zrobić drogę. Przypuszczam, że ceny będą około (tych dzielonych)60 zł metr. Nie jest to dużo zważywszy na to, że jeszcze 3 lata temu cena na ulicy obok była ok 30 zł. W tej chwili na ulicy obok kosztuje niecałe 80 zł. To jest przecie najlepsza inwestycja finansowa, a agencje nieruchomości najlepiej to wiedzą wykupując fajne działki w 1 kolejności. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:22 To daj znać na forum, gdy coś będzie, cena atrakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:23 Po co dorabiać agencje, sieci, jak mozna załatwić bez posredników i dla dwóch stron jest taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:10 Co sądzicie o działkach w Rędzinach lub okolicy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane- dobra inwestycja? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.02.07, 11:15 Uwazacie, ze lepiej inwestowac w ziemie jak w papiery wartosciowe-akcje, fundusze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: działki budowlane- dobra inwestycja? IP: 195.116.81.* 07.02.07, 11:59 witam co sadzicie o dzialkach w okolicy ul . brata alberta ?? pytam gdyz chce tam kupic dzialeczke. pozdrawiam szukajacych wlasnej dzialeczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane- dobra inwestycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:21 bardzo drogie, sprawdź media, odleglość. Daj znać jak coś zrobisz w tym kierunku, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: działki budowlane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 11:42 jak juz podalem, mam do sprzedania domek w Bialej 1 km od znaku Czestochowa. Dojazd miejskim 19, Pelna infrastruktura (asfalt, prad, woda, gaz) kanalizacja wkrotce. Do centrum miasta ok. 7km. ! Piechota do znaku Czwa 10 minut. Wkrotce ogloszenie dam do gazety lokalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:55 www.dwukropek.pl/0,73417,3096513,0,Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Myślę, że ta działka wcale nie jest droga, bo za ta cene to w Częstochowie najwyżej 1500m/2. Do Częstochowy też nie jest daleko z opisu i zdjęć wynika, ze okolica ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 11:58 www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22387615,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:54 okolica może fajna, ale tamtendy (przez Cisie) to chyba śmignie autostrada przecież na tej działce z 4000 m przy tej szerokości budowlanej jest nie więcej nie 1300 m2, raszta to rola więc drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins_pl Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:57 Autostrada będzie iść pomiędzy Blachownią a Wyrazowem. A co do działki dość drogo. Nie jest łatwo znależć kogoś kto wyda 150 tyś na samą działkę. Regułą jest, że im większa działka tym mniejsza cena m2. Przy dużych działkach w cenie są te które mają dużą szerokość np 40 x 100 m jest lepsza niż 27 x 150. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:06 Działek długich i wąskich jest trochę w ogloszeniach, niektóre sa bardzo długie i niezbyt ustawne, zależy jeszcze jakie mają usytuowane wg stron świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxvx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:25 okolica fajna, tylko trochę długa i wąska działka, cena też atrakcyjna; szkoda, że nie mozna podzielic? doradź coś właścicielu, taka masa ziemi na mały domek (podatki...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:27 napisz coś o tym domku, z którego roku, czy od razu walcem? działka napewno wąska, że się nie wybuduje nowego domu? napisz coś więcej na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 07.02.07, 12:50 Widzę, że dyskusja sie rozwinęła. Postanowiłam sie wypowiedzieć ze względu na to, ze ta działka z ogłoszenia w "dwukropku" jest moja. Działka nie jest taka wąska, bo ma 23m, obok jest działka 22m na której stoi nowy dom 15x10 z jednej strony od granicy jest 3m, a od strony oferowanej działki 4m. Duża działka owszem, ale tu wszystkie takie są, bo nie ma możliwości podzielenia inaczej.Właściciele grodzą sobie tyle ile chcą np. 1500,2000m/2 a na pozostałej części sadzą las. Tak zrobiliśmy my, gdy rodzice przestali uprawiać ziemię, a mieszkamy obok. Koszt posadzenia takiego lasu nie jest wysoki zapewniam, i wcale nie wymaga szczególnego doglądania, nasz tylko sobie rośnie, a i grzyby już w nim rosną. W okolicy jest dużo stawów, gdzie ludzie mają ryby dla własnych potrzeb. I w taki to sposób mozna zagospodarowac część działki. Tak tez będzie zagospodarowana działka obok. W pobliżu nas nie ma żadnego gospodarstwa rolnego, hodowlanego, przemysłowego tylko las,las i las. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:53 dzięki za odpowiedź, ile chcesz za działkę (plus, minus) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxyx Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:02 Jak się tam mieszka, ile się jedzie do centrum miasta? wszyscy budują szamba? szamba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco z Cz-wy działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:07 Cześć !!! Napiszcie proszę coś na temat działek na Wierzchowisku. Czy to prawda, że nie można tam już nic kupić ? Jak kształtują się ceny za m2 ? Dziękuję za ewentualną odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:10 ok.100, ale nic nie ogłaszają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco z Cz-wy działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:21 Ok 100 zł za metr kw. to jeszcze do zaakceptowania, biorąc pod uwagę lokalizację - blisko Cz-wy, do osiedla północ ok 4 km. Ale z czego to wynika, że tak mało ogłoszeń (prawie wcale) przecież te tereny nie są jeszcze tak zabudowane - jest tam sporo wolnego miejsca, dużo ładnych niezabudowanych działek ????????? Podobno tam w okolicy ma przechodzić nitka autostrady, co wiecie na ten temat ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 07.02.07, 14:42 www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22387615,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html W ogłoszeniu wszystko napisałam jak, co i gdzie się znajduje. Do miasta jedzie się ok.10min w szczycie ok 15min. Od Wyrazowa będa tego roku kładli dalej do Częstochowy nową nawierzchnię, także dojazd do miasta bedzie juz całkowicie rewelacyjny. Kanalizacji nie ma,(w planie za ok.1,2 lat) ale w mieście tez nie wszedzie jest. Wszystkie media o których napisane jest w ogłoszeniu znajdują się przy samej działce. W ogloszeniu podany jest telefon kontaktowy można zadzwonić . Jeśli ktoś ma zyczenie to zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:59 Miałam okazję być w kilku miejscach na Wierzchowisku, fajnie to może jest ale od strony Brata Alberta zaraz na początku, ale dalej drogi wyglądają jak dojazd na pole, a jeszcze dalej to już nawet nie mowię. Ceny 100złm/2, a wielkość działek to ok 1500m/2. I jeszcze ma w pobliżu przebiegać autostrada. Wczoraj dzwoniłam o działkę na Dźbowie 1300m/2 105tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: działki budowlane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.07, 15:03 no to sie dziwie. moja oferta to ponad 1900m2. w tym jest domek do zamieszkania (odremontowany) plus stodola. Dzialka moze waska ale do zagospodarowania. a lokalizacja idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:49 Napisz coś o tym domku, ile metrów i lat, coś o mediach no i sąsiadach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco z Cz-wy Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:09 Piszesz, że oglądałaś te okolice. Czy spotkałaś się z konkretnymi ofertami sprzedaży działek, czy tylko "ktoś" "gdzieś" tak mówił o cenie 100zł/m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:46 Kiedys byłam z mężem na Wierzchowisku, bo buduje klientom domy, ale niewiem jaka to była ulica jedzie sie praktycznie do samego końca Brata Alberta i skręca w lewo, same pola później już są domki, a ta działka to jest w samych polach tzn. po drodze są wybudowane 3 domy, ale nie ma tam drogi utwordzonej błoto, mozna sobie pourywać rózne rzeczy w samochodzie, zastanawiam sie kto tam bedzie im zimą odśnieżał, inna działka to praktycznie nie daleko chyba ulicy Martusewicz po przeciwnej stronie same słupy energetyczne, a przez działkę ciągną sie całe linie. Dziwie sie ze ludzie placa ciezkie pieniądze za takie male dzialki i jeszcze w takich miejscach. Jak stoi dom to placu praktycznie nie ma, żeby mieć duzą działke to znajomi kupili tam 2 dzialki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:08 Fajna wypowiedż, ludzie nie zdają sobie sprawy jaki wpływ na zdrowie ma sąsiedztwo linii energet., pole magnetyczne, niestety w naszym mieście to norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coni Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:23 to prawda, jest to rakotwórcze, ale częstochowianie są uodpornieni na prąd i na tych od prądu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:47 Zazwyczaj ceny brane są ze stron agencji nieruchomości, które różnicują dzielnice cenami działek (wystapił podział na drogie działki dla bogatych i odpady dla biedy) i stąd biorą się horrendalne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:55 Jak tam dojechać, w którym to jest dokładnie miejscu, czy jest jakiś znak szczególny, że to ta działka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:25 Jak by się tak wszyscy reklamowali jak Fatima to biznes by się kręcił bez pośredników, wszyscy byliby zadowoleni i kupujący i sprzedający, brawo, życzę powodzenia i fajnych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: działki budowlane IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 08.02.07, 00:18 Wreczyca wielka , nowe osiedle, kilka dzialek ma pan .... z grabowki, jeszcze w grudniu ubieglego roku krzyczal po 55 zl/m dzis 100 zl/m a juz myslalem o conajmniej dwoch, teraz mnie na to nie stac, wydac okolo 2 duzych baniek za 2 dzialeczki po 1000 m ... pieknie panowie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 08.02.07, 07:57 Heniu dziekuje bardzo za uznanie, ale prawda jest taka, ze lepiej polegac na sobie niż na pośredniku, choć na pewno są tez uczciwi i żetelni pośrednicy. Wracając do działaek, zastanawiam sie dlaczego większość szuka działek na wierzchowisku, może dlatego że zaczyna uchodzić za prestiżową dzielnicę jak kiedyś grabówka. Jeszcze raz zapraszam chętnych, moja dzialka leży naprawdę w super miejscu,latem sama zieleń, las na grzybki i na jagody nie trzeba daleko jechać bo praktycznie ma sie je za płotem. Zimą też jest pięknie urok ośnieżonych drzew mówi sam za siebie, drogę mamy odsnieżoną i posypaną w 100%. A do Częstochowy też nie jest wcale, aż tak bardzo daleko. Cisza, spokój, a na spacer można wybrać się do pobliskiego lasu, gdzie mamy ścieżkę spacerową, albo rowerkiem do rezerwatu różaneczników lub nad żródełko, albo na basen jak kto woli. Jeszcze raz zapraszam, oglądanie nic nie kosztuje. Kontakt podałam w ogłoszeniach "dwukropka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hen.. Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:22 Jak puszczą śniegi to napewno sie tam przejedziemy, gdzie się skręca w Blachowni? jak tam dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 08.02.07, 11:19 Mijasz Blachownie,później po lewej stronie będzie przejazd kolejowy też go mijasz i zaraz jest drogowskaz na Kłobuck i skręcasz w prawo. Mijasz parę domów, las i tu musisz uważać bo po kilkunastu metrach jest skręt w lewo i tam sie udajesz. Jedziesz sobie teraz lasem wjeżdżasz już do Cisia i jedziesz główna ulicą prawie do samego końca, po prawej stronie jest ta działka, a obok bardzo ładne domki, przy tej działce stoi nowo wybudowany dom. Jadąc pierwszy raz wydaje się, że to daleko, ale zapewniam że nie. Chyba bardzo obrazowo napisałam, nawet bardzo się rozpisałam :) Pozdrawiam i zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 11:59 Dzięki za opis teraz bedzie mozna zwiedzać, hejka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:35 Ludzie reklamujcie swoja ziemię, jedyna, niepowtarzalna okazja - zainteresowani czekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:30 a co sadzicie o Brzezinach???jest piekna dzialka ,2000m,chca 85zl za metr.warto????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:18 sprawdź jak daleko są media? cena jak na tą okolicę z lekka przesadzona, chyba, że jest kanalizacja i gaz w pobliżu to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:56 kanalizacja jest w planach,do najblizszej 50m,gaz ma byc,plany bardzo realne i czasowo niezbyt odlegle..nie kupowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:00 czy ta odpowiedź dotyczy tych dwóch działek (mniejszej i większej), dlaczego nie kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:33 szukam działki bud.!!!! reklamujcie się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:26 Mam podobny dylemat, szukam małej ok. 700m2 działki, żeby wybudować tam mały dom, ale wydaje mi się to coraz bardziej nierealne i staram sie wracać do swojego bloku z przyjemnością, bo kupię działkę za 100, podłączę media i postawie sobie namiot. Dostali na głowę z cenami, ale to jest kulturowe zakorzenienie, bo ziemia to ziemia, nie jesteśmy mobilni, przywiązujemy się do garnków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:49 Widać jak małe pojęcie wielu piszących ma o działkach.Każda działka ma swój numer w geodezji.Tylko trzeba wiedzieć co to jest.Każdy che sprzedać jak najdrożej,a kupić jak najtaniej.Biuro nieruchomości też chce coś zarobić,dlatego tam jest wiele ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:51 Fajne dzialki budowlane, uzbrojone, wielkosci ok 1200m2 sprzedaje Urzad Gminy w Konopiskach. I ceny tez normalne - ok 24 tys za dzialeczke. Wiecej informacji uzyskacie w Urzedzie. P.S Dzialki sa w Aleksandrii, ul.Strazacka (boczna od Goscinnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:21 Czyli, jeżeli się uderzy do UG w Konopiskach to można się coś dowiedzieć o tych działkach z Aleksandrii? Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 08.02.07, 13:22 Dla zainteresowanych jak wygląda okolica w ktorej jest moja działka to zapraszam na stronę: fatima7.fotosik.pl/albumy/128591.html Specjalnie załozyłam tam album, aby mozna było choć trochę zobaczyć jak ta miejscowość wygląda nie tylko działka. Zaznaczam, ze to tylko kilka zdjęć. Chcę jeszcze powiedzieć, że w tym roku będzie kładziona nowa nawierzchnia i będzie robiony chodnik. Przepraszam że się tak bardzo reklamuje, ale jak juz ktoś załozyl taki wątek to może warto to wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Siekierka Re: działki budowlane IP: *.21.pl 08.02.07, 15:10 nie chce cie martwic ale Twoja okolica wygląda jak każda wiocha w Polsce łąki, las, kosciół, koty biegające, kilka psów, szkoła, kilka sklepikow obowiązkowo jeden monopolowy, karczma i nic po za tym aaa i wszędzie daleko:( Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 08.02.07, 19:04 Ale wcale mnie nie zmartwiłeś, bo wcale nie mam nigdzie daleko, do szkoły dzieci mają tak jak w mieście, i jeszcze do tego w klasach jest góra 12,13 dzieci, no cóż kościół jak wszędzie w Częstochowie w każdej dzielnicy też on jest, a i sklepy również jak na każdej dzielnicy. Do Reala nie muszę jeździć codziennie wystarczy jak pojadę raz na tydzień. Jak mam ochotę na pizze to też ją przywożą na miejsce z pobliskich lokali, jak chcę iść posiedzieć w Pubie to też mam nie daleko i wcale nie jest to wiejska karczma. A koty i psy to i w mieście biegają. Las to sama przyjemność i czyste powietrze czego ty akurat w mieście nie masz. Tobie mój drogi to sie troszkę epoki pomyliły i wieś wcale tak źle nie wygląda, łąki i pola no cóż Wierzchowisko to istna metropolia. A tak poza tym nikt tu cie nie zaprasza, nawet bym nie chciała takiego snobistycznego sąsiada, który myśli że jak jest z miasta to jest kimś lepszym, ja też jestem z miasta i nie wstydze się ze tu mieszkam czyli na wsi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollins_pl Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:38 Fatima mam pytanko offtopic Czy w Cisiu jest możliwość założenia Neostrady czy tylko zwykły modem telefoniczny ? A przy okazji za 1-1,5 roku będziemy sąsiadami z jednej ulicy Cisiańskiej ;) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:42 napewno radiówkę mozna,...Fatima nam odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek siekierka Re: działki budowlane IP: *.21.pl 09.02.07, 20:33 powiem tak dzieci dorosną i doliceum bedą miały przekopane zeby dojechac a co do mieszkania na wiosce nigdy nikt mnie nie przekona bo ja moja droga bardzo dobrze wiem jak wyglada wies ponieważ mam kilka działek po wsiach okolicznych (jestem tam co pare dni) oraz w cholere czasu spędzałem u mojej babki na wsi(to spędzanie z nią wzupełnosci mi wystarczy na całe zycie). A co do lasu to akurat mam niedaleko bo do Parku Lisiniec mam rzut kamieniem a i na "bunkrach" za cmentarzem komunalnym jest las do ktorego też nie mam daleko a najlepsze jest w tym wszytkim to ze i do centrum mam bardzo blisko w stosunku do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:16 Tak jak sie nazywasz i tak piszesz, biegajace koty i las to sama przyjemność; mieszkam w centrum i już nie mogę, wszędzie ludzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:14 Okolica super, szkoda,że działka taka długa i tym samym droga, ale napewno będą chętni, bo rośnie zapotrzebowanie na ziemię i ucieczkę z miasta....mieszkają 40km od Warszawy i mówią, zę w Warszawie, to tu rzut beretem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:14 Ale to jest zawsze wieś.Podaj bliższe dane.Jak duża działka.Dom zbudowany 20,30, 50,8o lat temu,Z cegły rozsypującej się,czy otynkowany itp.A potem dopiewro cenę.Przecież za 10 tysięcy go nie sprzedaż,tak lakby chciało wielu forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
sprzedamdzialki sprzedam DWIE dzialki 08.02.07, 17:55 witam, mam do sprzedania dwie dzialki. 1. "duza" - 1500m2(lub wiecej) szerokosc ok 23m. Wszystkie media w zasiegu. Prąd, woda, kanalizacja, gaz. Przy drodze głównej, dobrze oswietlonej. Niedługo chodnik. Odleglość od centrum Czestochowy 16km w strone Katowic. Autobusy PKS co godzine lub prywatne busy dojazdzajace w 20minut i z biletami po 3zl. Samochodem prosto przez trase to 15minut drogi. Szkola podstawowa/gimnazjum (100m) i sklepy (300m). Okolice spokojna, zadnych słupów energetycznych, mokradel i innych niespodzianek. cena do uzgodnienia 2. "mala" - szerokosc 20m. Przy glownej ulicy tej samej co pierwsza. Prad, woda, kanalizacja, nie ma gazu. Dodatkowo dzialka w wiekszej czesci zalesiona (sosna i brzoza). Odrodzona z obu stron - sąsiedzi sie buduja. Jedyny mankament to wyrownanie poziomu ziemi z dzialkami obok. cena w granicach 35tys. zdjecia pod adresem www.sprzedamdzialki.fotosik.pl/ telefon kontaktowy 600 663 013 , jesli jest wylaczony prosze wyslac smsa oddzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:44 Podobaja nam się Twoje działki; szukamy dwóch. W jakich wymiarach jest ta mała działka? Gdzie to jest, może w weekend wpadniemy obejrzeć.Jak daleko trzeba ciągnąć media? Prosimy napisz coś więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukający Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:15 no prosimy odpowiedz, gdzie, jakie, media i za ile? kiedy mozna zobaczyć? szerokość i cena są ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
sprzedamdzialki Re: sprzedam DWIE dzialki 08.02.07, 23:03 dzialki sa przy glownej drodze wiec media nie trzeba ciagnac w ogole. tylko w glab dzialek. "mala" dzialka ma 1,5 ha w tym wieksza polowa zalesiona. cena 35tys jest z poprzedniego roku. moze wzrosnac. cena "duzej" bedzie wieksza. ma lepsza lokalizacje. zobaczyc mozna zawsze tylko prosze zadzwonic i umowic sie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserewer Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:15 Jaka jest szer. tej małej? czy można ja podzielić? przy głównej drodze, ale nie przy DK1? Czy możecie Państwo wskazać okolice, miejscowość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:27 Na jego miejscu juz bym wam tych dzialek nie sprzedal. Przeczytajcie najpierw dokladnie co pisze Sprzedamdzialki. Przeciez umiescil zdjecia i widac wszystko, co za glaby pewnie z blokow hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:30 co widać drzewa itrawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:39 nie rozumiem dlaczego mała (1500m2) jest większa od dużej (1,5 ha)? proszę podać okolice, bo nie wiemy czy się umawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:33 czy dzisiaj można się umówić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: sprzedam DWIE dzialki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 10:30 Ja skorzystałem ze stronki www.ign.net.pl pod Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami www.ign.org.pl i sprzedałem działkę budowlaną w sposób bezpośredni. To bardzo duża i wiarygodna ogólnopolska giełda nieruchomości i za pomocą sms-a możesz umieścić swoją ofertę w giełdzie bądź też wpisać jaką nieruchomość poszukujesz. Moim zdaniem warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:56 jak wygląda sytuacja z ziemią w Gnaszynie lub Łojkach, może ktoś coś chce sprzedać pod budowę małego domku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: 212.87.244.* 08.02.07, 23:45 hej no wiec skoro tak zachecacie to ja sie oglosze:) mamy dzialkę kolo konopisk odl moze z 8-10 km do centrum czwy, dojazd droga asfaltowa - dzialka jest na koncu tej drogi- 800 m od tej glownej drogi co leci na konopiska jakies 3-4 km przed konopiskami. ma prawie 8000m2 ale wzdluz drogi ma 120 m, ksztalt nieregularnego rombu. mysle ze mozna ja podzielic na 4 a nawet 5 czy 6 dzialek i wyjda spore. nie jest podzielona to fakt, niby jest do sprzedania ale jakos specjalnie nam nie zalezy a raczej nie chce sie do tego zabrac. okolica bardzo ladna, cicho spokojnie, obok nowe domy i kolejne w budowie na tej ulicy. wada dzialki to taka ze samosiejki rosna nam na potege, kupilismy kilka lat temu puste pole a za kilka lat bedzie lasek sosnowy:).ale mozna to wyciąc jeszcze nawet samemu bo to mlode drzewka i uregulowac, z drugiej strony jest juz zadrzewiona:) w ulicy jest prad i ujecie wody miejskiej, nie ma gazu. cena zalezy od tego czy to ktos kupi jako calosc czy bedziemy dzielic ale mysle ze w granicach 25-40 zl do negocjacji./mozna ewentualnie skrzyknac sie z przyjaciolmi i od razu zapewnic sobie sasiedztwo:)/ jakby ktos byl zainteresowany to moj nr gg 582058 z tym ze jestem tylko popoludniami lub wieczorem a w sobote wyjezdzam na tydzien. a sama szukam dzialki w okolicach parkitka atrium kiedrzyn polnoc okolice wodzickiego, borelowskiego /na tylach kilinskiego tam w gorce/ w rozsadnej cenie wiec impossible Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: 212.87.244.* 08.02.07, 23:48 ew jeszcze podoba nam sie mirow do kupienia ale najbardziej przy tej ulicy co stadnina koni bodajze mstowska, czy wiecie cos o dzialkach w tamtym miejscu? chetnie kupie bez posrednika albo jakos pozamieniam na te moją:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 00:04 Dlaczego chcecie się stamtą wynieść, skoro tak cicho?coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: mam dzialke do sprzedania kolo do Henka IP: 212.87.244.* 10.02.07, 10:34 my tam sie nie wybudowalismy wiec nie mamy sie z czego wynosic. dzialke dostalismy od rodzicow, ale ja jestem zainteresowana raczej dzialką w czwie, no i ten mirow wchodzi w gre haka na tej dziace nie ma tzn z tego co wiem autostrada tamtedy nie leci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: mam dzialke do sprzedania kolo do Henka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:33 napisz cos więcej, np. szerokość, teren jaki (mokry, płaski, trawa, brzozy) odległość od mediów (jeżeli są) ile to jest do centrum Cz-wy, a nie tablicy z napisem Cz-wa. Co niektórym myli się tablica z centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:50 Proszę napisz czy jjest to działka budowlana czy trzeba ją przekształcać z rolnej? jak daleko trzeba ciągnąć media? fajnie, że się ogłosiłaś, bedziemy Cię męczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: 212.87.244.* 08.02.07, 23:59 do przeksztalcenia ale zdaje sie w studium gminnym jest przeznaczenie pod budownictwo jednorodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 00:02 czy jak podzielicie to będą droższe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: 212.87.244.* 09.02.07, 00:02 a jesli chodzi o media to dopytam meza ale wiem na pewno ze jakis slup energetyczny /taki typu latarnia jezu nei znam sie na tym maz spi,/ stoi 15-20 metrow od mojej granicy, poza tym tam obok sa dwa domy w ktorych ludzie mieszkaja, to jest tak ze domy sa naprzeciwko siebie po obu stronach drogi,a potem droga sie urywa i zaczyna sie moja dzialka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: mam dzialke do sprzedania kolo konopisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 00:12 Dzięki za odpowiedzi, napewno Ci się uda sprzedać-kupić, powodzenia; jak będziesz coś wiedziała więcej o tej działce to napisz na forum, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpiący Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 00:21 pozdrawiam wszystkich i tych starych i tych potencjalnych działkowiczów, piszcie co sprzedajecie-kupujecie, jest coraz lepiej i to nieprawda, że w Cz-wie nie ma działek. Pośrednicy blokują i kasują...hejka Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 09.02.07, 08:49 rollins_pl Ja mam neostradę 512kb/s i nie narzekam, na poczatku troche problemów bylo, ale jest i jestem zadowolona, sąsiedzi moi też mają neostradę, a poczatkowe perypetie to chyba norma. Trwają prace też nad radiowym, ktory bedzie montowany w szkole. Odnośnie naszego sąsiedztwa, czyżby twoj domek to ten który widzę z okna? Jeśli tak to ja jestem zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: działki budowlane IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 09.02.07, 10:05 witam, jestem zdecydowany kupic dzialke budowlana okolo 2500 do 5000m2 w okolicach... najlepiej Wreczyca Wielka, lub moze byc to gdzies po drodze jadac z Czestochowy do wreczycy przez lisiniec przy drodze glownej, moze byc z drugiej strony Wreczycy , okolice... Fatima napisz dokladnie jadac z Wreczycy na Blachownie gdzie jest ta Twoja dzialeczka... jade przez las mijam dwa ostre zakrety pierwszy w lewo potem w prawo potem... aha Ci co powariowali z cenami prosze nie pisac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 09.02.07, 10:42 Mijasz te ostre dwa zakręty o których napisałeś, później stacje benzynową, mijasz mostek, przystanek i za tym przystankiem kawałek w prawo i dalej tak jak prowadzi główna ulica prawie do końca, działka jest po prawj stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:04 A może ktos wie, czy coś mozna kupić w okolicach Wielkoborskiej? Gorzelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 09.02.07, 11:19 W okolicach Gorzelni (chyba jakos na poczatku jadac od Czwy) ma przechodzic obwodnica trasy wiec nie jest to najlepsza lokalizacja..Jest za to dzialka do sprzedania na samym koncu Gorzelni Nowej (za ostatnim domem) jadac w strone Wreczycy to po lewej stronie uliczka w gore. Jest tabliczka z podanym nr tel. Dzialka jest duza, ale dluga i waska (20m)ale ma fajne strony swiata i media blisko. Tyle ze przy drodze glownej wlasciwie. Najlepiej sobie tam podjechac i obczaic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:37 fajnie, że dajecie namiary ... autostrada odstrasza, ale czy będzie ona w najbliższ. 50-leciu, narazie wirtualna, tak jak 3mln mieszkań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:53 a jakies działki w okolicy Olsztyna albo Olsztyn lub wypalanki albo Kamyk ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: działki budowlane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.07, 11:59 biała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bd Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:36 No Fatima jak ty jedziesz do Częstochowy 10 min to strzez sie policji drogowej. Chyba że miasto dla ciebie to Blachownia? Z Blachowni do Częstochowy jedzie się przy dobrych układach 25 min, a autobusem 40 min. Gratulacje za wątek, też szukam małego domku do remontu. A Sprzedających którzy pokazywali pole orne a nie działkę budowlaną prosze o rozum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisie Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:08 Szanowna osobko "bd" wszystkie działki są polami ornymi, bo nie ma zagospodarowania przestrzennego,ale jeśli przy tych polach ornych jak je nazwałaś stoja domy, a stoja to kazdy kto to kupi dostanie zezwolenie na budowę, jak nie masz pojęcia to nie zabieraj głosu, najpierw poczytaj troche na ten temat, zorientuj sie w temacie i wtedy możesz prosic kogoś o rozum. Po drugie autobus nie jedzie 40 min tylko dokładnie 55, a samochodem to zależy żeczywiście jak kto jedzie, ale akurat wczoraj jechałam do czestochowy, specjalnie patrząc na czas i powiem ci ze jechałam przepisowo, na światłach w alejach koło Janej Góry byłam dokladnie w 16 min od wyjazdu z domu, więc do Barbary dojechałam nieco wcześniej a to juz chyba Częstochowa? Czepiasz sie szczegółow. Działki na Dźbowie, Wierzchowisku i w innych miejscach też na swoich mapkach mają literkę "R" czyli rolne nawet te 1000, 1500m/2 i mniejsze. I nie bądź ironiczna(y). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 14:30 dom.gazeta.pl/prawo/1,65547,3106244.html To artykuł z 2006 r, ale mozna poczytać działka budowlana czy działka orna, co sie opłaca lepiej kupic. Temat caly czas aktualny wiec rok nie ma tu znaczenia. A dzialka fatimy nawet mi sie podoba, ciekawa oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:14 mi tez się podoba tylko za długa i co za tym idzie droga, szkoda, że nie da sie podzielic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:05 Prawda jest taka, że pola rolne powinny być tańsze, tak jest w innych częściach kraju, w Cz-wie to bez różnicy. Pole należy zgłosić do Agencji Rolnej, która ma prawo pierwokupu, trwa to ponad miesiąc i działka zostaje przekształcona, czyli jeszcze dłużej. Nad morzem pola sa o połowetańsze od przekształconych na B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 09.02.07, 18:18 Hmm. No racja, ze pewnosci to nigdy nie ma. Ale plany sa juz dosc konkretne i lokalizacja tez podawana byla w gazetach. My z mezem zdecydowalismy ze nie bedziemy ryzykowac i zrezygnowalismy z kilku dzialek, ktore wstepnie bralismy pod uwage. A domek sie buduje na lata i trzeba wziac to pod uwage.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 09.02.07, 18:24 www.zycie.czest.pl/index.php?show=0206200601 info na temat obwodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rollins_pl Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 16:42 dzięki za odpowiedź. To nie ten budowa zacznie się dopiero w tym roku. Właśnie szukam wykonawcy stanu surowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: działki budowlane IP: *.prenet.pl 09.02.07, 17:22 A co sądzicie o Kłomnicach? Słyszałem, że tam też są działki do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: działki budowlane IP: 195.205.202.* 09.02.07, 18:08 Działki pewnie są, ale to juz troche daleko. Mieszkam tuz przed Klomnicami i codzienne dojazdy do Czwy sa jednak uciazliwe (mamy jeden samochod maz pracuje od 10 do 18 a ja codziennie w innych godzinach) i zawsze ktos musi jechac za wczesnie i czekac po pracy na to drugie. Owszem sa PKSy, ale to i duzo mniej wygodne i duzo drozsze jesli liczyc codzienne dojazdy. Nawiasem mowiac planujemy zamieszkac blizej Czwy (max 10 km od pracy) zwlaszcza ze za kilka miesiecy rodzinka sie powiekszy i trzeba myslec co bedzie za kilka lat jak male juz nie bedzie takie male i zacznie sie odwozenie do przedszkola/szkoly. Oczywiscie to tylko moje zdanie, ale ja mieszkalam cale zycie w Czwie i tez wydawalo mi sie, ze takie dojazdy to zaden problem. Po 2 latach juz swoje wiem i stad ten post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:19 Obejrzałam już wiele działek i odległości przerażają, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia; Cz-wa jest mała i wszędzie jest blisko, np.Szczecin jest długi 40 km ..najgorzej to ze szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 09.02.07, 17:24 Odezwij sie na mojego maila z ogłoszenia w dwukrpku dam ci namiary na firme ktora wykonuje takie usługi - tylko nie wiem jak u nich z czasem i kiedy chcesz zacząć. Śmiało mogę Ci polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:20 Ta firma też buduje na Wierzchowisku, Brzeźnicy, Częstochowie... jeśli chcesz to tak jak mówiłam daj znać lub podaj namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:16 Jakaś babka pisała na forum o Wierzchowisku, że Jej mąż buduje domy,mnawet konkkretna, przeleć odpowiedzi...(nie dosłownie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:31 5 miesięcy temu kupiłem dzialke też rolną, owszem trzeba było zglosic do restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa, ale oni naprawdę takimi się nie interesują o ile wogóle ich coś interesuje to bardzo duża ilość ha. Działka która ma 1500, 3000 a nawet 5000 to jaka ona rolna dla nich. Taką działke mozna naprawde fajnie zagospodarowac, juz tu ktos pisal madre rozwiazanie zagospodarowania takiej dzialki. Na odpowiedz czekalem ok. 25dni i moglem przystapic do kupna. Nie bojcie sie kupowac takich dzialek, a zalatwianie spraw z budowa trwa jeszcze dluzej niz czekanie na odpowiedz w zwiazku z prawem pierwokupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:32 Jurek zdradź, gdzie kupiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:50 Na Dzbowie Odpowiedz Link Zgłoś
jerryjola Re: działki budowlane 15.02.07, 09:55 witam poszukuję działki w okolicach Częstochowy(do 20 km), ale nie w samej Częstochowie - ok 2000-3000 m2, pod rekreację (na jakiś domek letniskowy), bardzo byłoby fajnie, gdyby były w pobliżu media, a działka miała kawałek lasu (czy nawet w lesie) - coś podobnego jak jest np. w okolicach Kamyka, Rybnej, mogą to też byc Ostrowy nad Okszą. Oczywiście za normalną cenę...płacić po 100 zł za m2 to jest lekkie przegięcie mail: jerryjola@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:07 Jak daleko jest z Biskupic dz Cz-wy? Jak jest szeroka, czy da się zrobić dwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:33 to jedź do Cisia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudodziałkowicz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 10:19 Działkowicze dziś sobota dajcie znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 10:26 504 138 917 prosze i kontakt mam dzialki w gminie Wreczyca Wielka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 11:16 wie ktoś jak na dzisiejszy dzień wygląda sytuacja z działkami wspołnoty gruntowej w olsztynie? chodzi o ten kawał alsu podzielony na ładne działeczki po około 1000m2. jakie ceny? jaka możliwość przekształcenia ich w przyszłości na budowlane?? tyle się mówi o umożliwieniu młodym budowy własnych czterech kątów to może by szybciej przekształcił wojewoda w budowlane?? ma ktoś na ten temat informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puls475 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:09 wspomniane działki to utopia Wyrolowano kupujących najpierw sprzedano a potem dopiero starano się o dopuszczenie pod zabudowę minister się nie zgodził teren w strepie parku krajobrazowego czytaj natura 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:09 a nie orientujesz się w jakiej cenie teraz można tam ten kawałek lasu kupić?? w sumie szukam czegoś na dłuższy okres za jakieś 10-15 lat więc może się coś w tym czasie zmieni w materii przeznaczenia terenu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz która działka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:41 która działka to utopia? na tej Helskiej jest fajnie,tylko do Przejazdowej z 1 km, krzaki, latem jest na pewno ładnie, tereny przyszłościowe; może coś wiecie o sąsiednich działkach??? ich właścicielach? jest ok, bo są szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:12 miejsce fajne, alę właściciele trzymają ziemię i czekają nie wiadomo na co? Na Wypalankach nigdzie się nie ogłaszają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: działki budowlane IP: *.prenet.pl 12.02.07, 13:30 Czytam na temat cen działek w Wierzchowisku i ogarnia mnie przerażenie.Oglądałem fajną działkę w Kłomnicach za dużo niższą cenę. Fakt, trochę daleko, ale jak się ma samochód, to 20km nie jest dużą przeszkodą.Mnie Kłomnice sie podobają i coraz poważniej myślę o zakupie działki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:07 rozumiem, że wszystko idzie w góre, ale działka działce nierówna. Oglądaliśmy wiele różnice są kolosalne. Znaleźliśmy działkę naszych marzeń, to było to, umówione było z właścicielką na bank, pomogliśmy Jej w wielu sprawach, ale nas wykiwała, dalibyśmy więcej, ale Ona czeka, bo ceny idą w górę. Z ostatnich analiz to narazie jest wywindowane w tej części kraju na maksa. Z chęcią umówimy się odnośnie tych działek na Lisińcu, na dzień dzisiejszy jest nas dwóch zdecydowanych na kupno, będzie też trzeci. Proszę o kontynuację wątku, gdzie to jest, co można podzielić, myślę, że się skrzykniemy i dogadamy. Najgorsze, że mamy projekt, a kobitka nas wystawiła, nie wszędzie będzie pasował. Rozumiem tych wystawionych, są granice uczciwiści, ale słowo w dzisiejszych czasach nic nie znaczy (wolny rynek, a -honor). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:30 sprzedam ci tanio piekny nowoczesny dom,nie musisz męczyć sie z pseudo fachowcami - paprokami,brudasami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Eli Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 14:11 Jeśli masz takie zdanie o wykonawcach to zapewne twój dom taki piękny nie jest i ma sporo mankamentów, bo jak ma sie takie zdanie o wykonawcach tzn że spartaczyli twoj domek. Pewnie chciałaś mieć bardzo tanio wybudowany i wykończony dom i bralas takich co to tanio robią, jak to sie mówi"chciałaś szkłem du.ę utrzeć" Taka wypowiedzią ubliżasz tym którzy swoją pracę wykonuja dobrze, solidnie nie są brudasami i pseudofachowcami, czasami trzeba sie zastanowic nad swoimi wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:27 Ela gdzie jest Twój dom, ile m i ile za niego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paja Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:35 w maju czerwcu br mam zamiar kupić działkę budowlaną lub domek do remontu(bo już sama nie wiem co lepsze)interesuje mnie działka mała 600do 1000 metrów w normalnej cenie w dzielnicynp;gnaszyn,Lojki Wyrazów Kawodrza,stradom-żacisze lub domek jak wspomniałam;jeżeli ktoś chce sprzedać proszę się odezwać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:41 na ul.Zimowej (od Jagiellońskiej, rondo k/Wilgi) jest stary dom do remontu na małej działce na sprzedaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ring Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:50 Znajoma chce sprzedać domek do remontu (częściowo jest wyremontowany), ładna działka, wjazd do Olsztyna (obok przystanku po prawej), wszystkie możliwe media.bez pośredników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzzz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:04 fajny kąsek, trzeba namierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:34 może ktoś coś wie na temat tereenów w Gnaszynie w ok. Drzewnej, Lnianej, Helskiej, tam jest ładnie i sa media, czy ktoś tam będzie cos dzielił, albo sprzedaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość11 Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 18:30 gnaszyn Helska 1000m 50 000 0608472485 z pośrednika ogłasza się właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajabongo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 21:53 a jak z uzbrojeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czewa Re: działki budowlane IP: 89.174.23.* 10.02.07, 22:32 a co sadzicie o zakupie dzialki w Rzasawach? Atrakcyjna lokalizacja ? co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan do BINGO IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 11.02.07, 01:15 witam, chcialbym zapytac w ktorym miejscu sa te dzialki, bylbym zainteresowany kupnem dzialki we Wreczycy lub obrzezach. Nowe osiedle ul. Sloneczna, Spokojna odpada... pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:37 wczoraj o 14:30 było nieaktualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 19:42 Podaj jakieś namiary, masz telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 19:44 Masz jakieś namiary? może telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:38 pozostaje mieć nadzieje, że jutro wątek znowu bedzie kontynuowany, więcej się można dowiedzieć niż z pośrednika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronald Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 18:05 jest podobny wątek kupować czy budować - zajrzyjcie Odpowiedz Link Zgłoś
12kl Re: działki budowlane 11.02.07, 21:14 Co sądzicie o działkach na Wypalankach ? Odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Re: działki budowlane 12.02.07, 11:34 Witam Czytam ten temat od początku i cieszę się że został on podjęty jak i z tego ze jest kontynuowany. Niektóre wypowiedzi ganiące sprzedających działki za to ileż oni sobie życzą za dany grunt , są z lekka niezrozumiałe w obecnych czasach , i zastanawia mnie czy osoby głoszące takie opinie ,zakładając taką hipotetyczną sytuację: mając możliwość posiadania takich gruntów, jak rozumiem z czystego społecznego obowiązku i solidarności z tymi co chcą kupić nie wyceniało by swoich gruntów na ceny takie jakie popyt jest w stanie zgłosić?? Dla mnie sprawa jest prosta nie chce zapłacić tyle za działkę to nie daję , nic się nie zrobi ze ceny idą do góry !!! (może po za tym że nie zacznie się zgłaszać popytu) Miałem namierzoną działkę na Wierzchowisku , same zalety, (okolica, media, dojazd szybki do miasta) cena..... i tu Pan zażądał 110 zł za metr uznaliśmy z zoną , że takie pieniadze za tą działkę możemy dać , a nawet zbiliśmy na 105 zł. To było w piątek. Na poniedziałek byliśmy umówieni ze sprzedającym do Sądu na oglądanie księgi. W niedzielę Pan dzwoni że chce 135 zł za metr!!!!!!!!!!!!!!!! Myślałem że sobie robi żarty, ale złudne to było. Zdenerwowany tą sytuacją postanowiłem co na wstępie napisałem nie dam takich pieniędzy za działkę, normalne moje prawo jak i takie że sprzedający życzy takie pieniądze za tą działkę(po za tym że podniósł cenę w ciągu dwóch dni). Jeżeli ktoś będzie miał namiary na jakieś działki nawet duże to proszę pisać!!! Może można się jakos dogadąc z innymi inwestorami którzy szukaja działki pod dom i pomyślec wtedy coś razem na większym gruncie. Są działki na Lisińcu ul Koniecpolska 80 zł za metr media w ulicy Suwalskiej do kupienia 5760 m2 szerokośc 32 dł 180 , można spokojnie z tej szerokości działki wytyczyć 6 metrowa drogę , ogrodzić całość , doprowdzić media i budować :) , dodatkowo zyskuje się bezpieczeństwo na takim mini osiedlu . Dla zainteresowanych jestem gotowy do podjecia tematu , obniza to wile kosztów które sa rozkładane na większa liczbę budujacych. pozdrawiam i życze powodzenia P.S . mój e-mail apia5@wp.pl gdyby byli zainteresowani tego rodzaju rozwiazania problemu działkowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco z Cz-wy Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:32 Wiem, że się nieźle zdenerwowałeś takim postępowaniem - cóż, ludzie nie są słowni, ale jak możesz to napisz coś więcej na temat tej działki na Wierzchowisku, gdzie to było, w jakiej okolicy... Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:11 ŚWIETNY POMYSŁ, jesteśmy za i chętnie się przyłączymy, jesteśmy gotowni na kupno działki i szybką budowę, a im więcej osób to mniejsze koszty podłączenia mediów. Czy macie Państwo namiar na te działki na Lisińcu (tam są chyba wszystkie media); cielawe czy dz. mają status B i czy właściciel bierze pod uwagę tylko sprzedaż całości, ewent. można załatwić geodetę i podzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:57 zainteresowani tą ziemią dajcie znać, moze coś wymyslimy (podzielimy) razem Odpowiedz Link Zgłoś