Dodaj do ulubionych

dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr Minker

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:53
Czy ktos moze cos wiecej napisac na temat tych lekarzy ktorzy pracuja w
szpitalu w Blachowni:
dr Pogorzelska, dr Szymański, dr Jabłoński, dr Minker
Chodzi mi glownie o cene jaka placi sie w gabinecie prywatnym, czy placi sie
osobno za usg i ile - jak chodzi sie prywatnie. Gdzie przyjmuja prywatnie i
panstwowo? Jakie sa wasze wrazenia, odczucia odnosnie lekarza ktory prowadzil
wasza ciaze, z czasu porodu?

Prosze napiszcie jesli ktorys z tych lekarzy byl waszym prowadzacym, kazda
opinia jest bardzo wazna i pomocna w wyborze lekarza.

Z gory dziekuje

Mama
Obserwuj wątek
    • an_qa Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M 20.02.07, 12:57
      Moja ciaze prowadzil dr Jabłonski, przyjmuje w Wanatach, ja rok temu placilam
      60 zł za wizyte, za usg nie placi sie u niego dodatkowo (chyba ze cos sie
      zmienilo). Bardzo ludzki lekarz: podpowie, wytłumaczy, jeli trzeba pocieszy...
      Jesli chcesz nr tel, adres to pisz na PW. Moze znajde wizytówke to ci napisze
      co wiem.
      • mamulinka2 Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M 20.02.07, 14:07
        Ja też chodziłam do dr Jabłońskiego, jestem zadowolona - wciąż jest moim
        lekarzem, poród odbierał dr Szymański - bardzo sprawnie, szybko i bez
        komplikacji, dr Minkler jest ordynatorem - rodziła u niego moja kuzynka, dość
        trudna ciąża, poród bez komplikacji, dzidziuś zdrowy, ma teraz 6 lat, dr
        Pogorzelska - byłam u niej raz - przyjmuje w przychodni w miejscowości gdzie
        kiedyś mieszkałam - wredna, zołzowata, okropna........no i kasa, kasa, kasa!!!
        • Gość: a Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: 83.2.123.* 20.02.07, 14:24
          polecam dr Jabłonskiego...........a do Pogorzelskiej nie radze ...przyjmuje w
          okolicach .... gdzie kiedyś mieszkałam
    • Gość: mamunia Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:52
      Prosze odpowiadajcie dziewczyny na te pytania ktore zadawalam w watku. Dzieki
      temu bedziemy mogly uzyskac pelne informacje na temat lekarza o ktorym piszecie.
      Inaczej trzeba bedzie was ciagnac za jezyk i fatygowac was niepotrzebnie do
      ponownego odpisania na nasze pytania.

dzieki
      • an_qa Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M 20.02.07, 15:11
        A wiec: Henryk Jabłoński
        Dobry lekarz, nie zdziera kasy (60 zł wizyta bez dopłat za usg), panstwowo
        przyjmuje chyba tylko w szpitalu na Blachowni, prywatnie w Wanatach, przyjemny
        gabinet.
        Wspomnienia z porodu:
        Nie dzwoniłam po niego, połozne byly bardzo mile, pomagały jak mogły.
        Po porodzie tez ok, non stop przychodzily sprawdzac czy wszystko jest ok, nawet
        w nocy. Jesli trzebabylo tabletke to dały.
        Opieka nad dzieckiem:
        Mila pani dr, wysoka, szczupła (nie wiem jak sie nazywala). Panie na oddziale
        noworodków i pani od laktacji super babki.
        Oczywiscie nie wszystkie, ale z regóły byly mile.
        Moze dlatego ze ciaze prowadzil zastepca ordynatora?? Nie wiem, ale nastepnym
        razem tez pojade tam rodzic.
        Jedyne co mi w tym szpitalu nie odpowiadalo to toalety i łąznienki. Ale to
        tylko kilka dni i wazniejsza jest dla mnie opieka a nie "wystroj wnetrza".
        • Gość: mamunia Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:05
          Do an_qa: dzieki za odpowiedz, super ciesze ze tak wszystko dokladnie sprecyzowałas. Twoj pierwszy post tez byl OK. Posty od dziewczyn po tobie byly malo sprecyzowane wiec dlatego napisalam o dokladne odpowiadanie na pytania o ktore prosilam. Aha odpisamam ci na twoja skrzynke z gazety jesli wiadomosc nie doszla to daj znac w tym watku.

• Gość: Mama Kubusia Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:11
      Na dr Pogorzelską szykowało się kilka pozwów do sądu o poważne błędy lekarskie,
      więc odradzam. W Blachowni też pracuje dr Słowiński, który prowadził moją ciążę.
      Ja chodziłam prywatnie do gabinetu, 50zł za wizytę i w tej cenie i usg i
      cytologia. Lekarz bardzo uważny, cierpliwy i wydaje się, ze ma dużą wiedzę.
      Naprawdę polecam. Potem bezpłatnie jest przy porodzie w szpitalu.
      • Gość: mamunia Do Mama Kubusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:09
        dzieki za konkretna odpowiedz, ale jakbys mogla jeszcze napisac jaki jest adres gabinetu prywatnego do tego dr Słowińskiego. Aha i gdzie przyjmuje państwowo ten lekarz?

Dzieki
        • Gość: anka Re: Do Mama Kubusia IP: 212.160.86.* 20.02.07, 18:51
          podpisuje sie pod opinia o dr.Jabłońskim. ja rodziłam 14 lat temu i przez
          przypadek trafiłam na jego dyżur byłam bardzo zadowolona i wdzięczna.od tamtej
          pory chodzę tylko do niego i gorąco polecam jest wspaniałym lekarzem nie tylko
          jako ginekolog pozdrawiam:)
    • Gość: Gosia Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:27
      A ja jestem pacjentką Pogorzelskiej. Poprowadziła moje dwie ciążę - jestem
      bardzo zadowolona. Drugi poród odbierała właśnie ona i było lepiej, niż za
      pierwszym razem. Jest konkretna, nie straszy. Wizyta prywatna na Klilińskiego,
      kosztuje chyba 80zł (badanie plus USG), cytologia 20zł extra. W przychodni w
      Konopiskach też przyjmuje. Z tego co wiem, to ma już również w przychodni dość
      dobre USG. Nie zauwazyłam wyciągania pieniędzy, kilka razy przyjęła mnie bez
      problemu, na kasę chorych w Konopiskach, gdzie nawet zabrała mnie szybko na
      konsultację do innego specjalisty. Moja znajoma chodziła "państwowo" i była
      zadowolona.
      Wiem, że swojego czasu była z niednym z nielicznych lekarzy, którzy byli
      proszeni na konsultacje ginekologiczne podczas innych operacji. Dostała też
      chyba ze cztery lata temu jakies wyróżnienie "lakarz - przyjaciel kobiety", czy
      coś takiego.
      Słyszałam ,że opinia o niej w Konopiskach nie jest idealna, ale sama nie mogę
      powiedzieć na nią złego słowa. Wiem też, że pozostali wymienieni przez ciebie
      lekarze ciesza się opzytywną opinią. Tak mówiły przynajmniej kobietki leżące ze
      mną na sali.
      • Gość: maja Re: dr Pogorzelska,dr Szymański,dr Jabłoński,dr M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:52
        rodziłam prawie 3 lata temu i chodziłam do dr Pogorzelskiej. Jest to bardzo
        miła, fachowa, cierpliwa i konkretna osoba. Właśnie wtedy dostała to
        wyróżnienie "Lekarza roku" coś w tym stylu nazwa. Mnie ona bardzo odpowiadała.
        A cena - no cóż tego w tym momencie nie wiem. Mogłam zadzwonić do niej o każdej
        porze dnia i nocy. Zawsze odebrała i udzieliła porady. Nie obiecywała gruszek
        na wierzbie. Ona w Blachowni ma tylko dyżury i nie wiadomo czy się na nią trafi
        przy porodzie. Aby była przy porodzie ekstra to kosztuje - ile nie wiem, bo gdy
        rodziłam akurat przyjmowała w przychodni i nie mogła przyjechać. Natomiast z
        pobytu w szpitalu bardzo chwalę sobie dr Grabowskiego. Przyjmuje w Blachowni.
        Jest bardziej zainteresowany stanem pacjentki niż dr Jabłoński. Gościu dzwonił
        w nocy i pytał się o mój stan zdrowia. Zaczepiał mojego męża na korytarzu i też
        się jego wypytywał twierdząc, że kobiety nie do końca chcą powiedzieć jak się
        czują. Opowiedział mu jak przebiegała cesarka pomimo, że miałam znieczulenie
        podpajęczynówkowe. Jabłoński tyle się interesował,co musiał. Położne i
        pielęgniarki od niemowlaczków też super kobietki. Prawie wszyskie, bo wyjątki
        zawsze się znajdą. Ta wysoka szczupła lekarka neonatolog to dr Krawczyk - też
        rzeczowa bardzo osoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka