Dodaj do ulubionych

Woda w naszych kranach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:10
Ciągle muszę czyścić siteczka w kranach :(
Czemu ta woda jest taka zanieczyszczona ?
Płacimy spore pieniądze do kasy Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji,
a w zamian otrzymujemy takie "świństwo" !
Czy są jakieś przepisy, normy odnośnie jakości
dostarczanej nam wody ?
Czy też macie taki problem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Woda w naszych kranach IP: 83.2.141.* 17.03.07, 10:25
      U mnie na północy jest poprostu tragedia z wodą... do puki nikupiłem filtra
      Brita woda była poprsotu z kamieniem... niedało sie wypić nawet herbaty...
      wszędzie pojaiwał się biały proszek.. woda była ochydna.. teraz odkąd używam
      filtra jest lepiej .. ale czy niepowinno tak być bez zadnych urządzeń? Przecież
      płacimy im co miesiąć kupe kasy :/
      • Gość: b.s. Re: Woda w naszych kranach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:13
        Wody filtrowanej przez Britte używam do celów spożywczych.
        To tez podnosi koszty (filtry są drogie).
        Ale to, co pozostaje w sitkach kranów, to chyba przekracza wszelkie normy !
        A taka np. włoska armatura jest droga i bardzo delikatna...już sama nie wiem,
        czy dobrze zrobiłam montując, to co wydawało mi sie ładne.
        I tak nie zmienia to faktu o jakości naszej wody :(
        • Gość: zaniepokojona Re: Woda w naszych kranach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:16
          u mnie woda jest mętna...
    • Gość: ! Re: Woda w naszych kranach IP: *.21.pl 17.03.07, 11:31
      i tak nie mamy jeszcze takiej tragicznej wody w innych miastach to dopiero syf
      z kranow leci
      • Gość: maniek Re: Woda w naszych kranach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:34
        Raczej nie woda tylko stan rur, ogólnie mamy jedna z lepszych wód w Polsce
    • segel Re: Woda w naszych kranach 17.03.07, 11:35
      A pił ktoś z Was herbatę nad morzem? Brrr!!! Ohyda!
      Kamień w naszej wodzie, to chyba konsekwencja tego, że mieszkamy na terenach jurajskich. Za to pamiętam kiedyś jakąś audycję w RMF, czy w Zetce, kiedy reporter z entuzjazmem nadawał na żywo z Częstochowy: "Ludzie! oni tu mogą pić wodę prosto z kranu!"
      • Gość: Adam Re: Woda w naszych kranach IP: 83.2.141.* 17.03.07, 12:03
        Utrzymanie filtra to około 30zł miesiecznie ale przynajmneij pijesz dobrą
        cherbatke... nie to co prosto z czajnika... teraz gotowanie wody z kranu nic
        niedaje =\
        • Gość: Gość Re: Woda w naszych kranach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 12:56
          Jestem mieszkańcem Rędzin i na jakość wody w kranie nie mogę narzekać,w
          porównaniu z tym co leci z kranu w Częstochowie<chociażby na północy> to ja mam
          naprawdę czystą i świetną wodę prosto z kranu....Ujęcie wody z którego korzysta
          nasza gmina znajduje się chyba na Wierzchowisku...??? POZDR
          • Gość: dale Re: Woda w naszych kranach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 13:05
            z tego samego ujęcia korzysta Częstochowa! Woda z ujęcia w Wierzchowisku jest
            bardzo dobrej jakości, tak jak pisał ktoś wcześniej to wina starych rur.
            • Gość: pawel Re: Woda w naszych kranach IP: 89.174.23.* 17.03.07, 14:03
              i tak woda czesrtochowska jest czysciejsza niz w Warszawi i innych
              aglomeracjach, wiec nie jest zle:)
            • Gość: b.s. Re: Woda w naszych kranach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:23

Jeśli to problem rur...to chyba...mamy pecha !
              ...nie zmienia to sytuacji, co można zrobić ?
              • Gość: ja Re: Woda w naszych kranach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:52
                założyć na rurę przed kranem dodatkowy prosty filtr siatkowy który wyłapie
                zanieczyszczenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka