Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:15 Może znajdą się tu jacyś stali bywalcy Tajpana? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rhina Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:43 Tajpan... miejsce z charakterem :D Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Tajpan bar 06.04.07, 15:54 Oj chodzilem, chodzilem... w szkole sredniej... co piatek na Specjala z butli za 2 zl... Podobno i artysci wpadali tam na symboliczne 50 ml czystej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:06 Teraz nie ma Special ale jest Warka, lana i butelkowa po 3,5 zł:] Spedziłęm w tym barze najlepsze lata :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:56 Noo to miejsce z charakterem:) Piwko tanie, można posiedzieć przy piecyku a także spotkać 'osobliwe' postacie. Kilka razy widziałem tam jednego aktora z naszego teatru, nazwiska niestety nie znam. Wiec prawda, że artyści też tam zaglądają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas tajpan Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:44 kultowe miejsce. nigdy nie zapomnę kiedy wszedłem tam po raz pierwszy. suto zastawiony stół (chyba jakaś impreza zamknięta), na którym większość gości już drzemała, nietrzeźwa para bujająca się w rytm rozstrojonego pianina, na którym grał ktoś pieśni patriotyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:49 swietny klimatyczny bar .. w którym mozna poznac ciekawych ludzi oj kiedys to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:44 I markiz taki maly fajny czlowieczek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:07 bywało się..w liceum..ech, co za czasy(lata 90-te)...kto teraz tam bywa?żulandia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:09 A gdzie sie mieści na jakiej ulicu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:47 Na kosciuszki a dokladnie idac od skrzyzowania kosciuszki i jasnogorskiej pierwsza piwnica po prawej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:48 Zapomnialem dopisac idac w strone cinema city Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:11 Tak... ale kiedys chodzili tam żule pierwszej klasy .. tzn wygladajacy na zuli ludzie o szerokim horyznocie umysłowym , z pasja i charakterem Poza tym wogóle swietny punkt tzn lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Tajpan bar IP: 80.48.157.* 06.04.07, 19:22 pierwsze slysze!! gdzie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingl ti Re: Tajpan bar IP: *.21.pl 06.04.07, 20:21 ludzie-czy my o tym samym Tajpanie mowimy?W liceum-owszem,bo z Norwida najblizej,i naprawde bylo bardzo ciekawie,ale ostatnio...no nie wiem... No chyba,ze cos sie znowu w ostatnim czasie zmienilo,bo okolo roku temu weszlam i ucieklam stamtad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:57 W tym lokalu nie zmieniło sie nic od lat .. ciagle ci sami ludzie i ciagle niezapomiany klimat.. Bar na pierwszy rzut oka przypomina zulandie.. ale to tylko pozory ;) naprade niesamowici ludzie sie tam zbieraja.. ja od czasow liceum , prze studia aż po teraz tam bywam :) powiem szczerze ze w czewie nie ma takiego lokalu wktórym czuł bym sie tak swojsko :] pozadrawiam wszystkich bywalców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:00 No na pierwszy rzut oka to troche przypomina żulernie ale to pozory. Czasami jakiś żulik się trafi:) ale trzeba przyznać że miejsce ma klimat... te stare radia, portret lenina, góralskie gacie na scianie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:03 Własnie wróciłem z tamtad..swiata sa wiec udało nam sie zebrać ekipe która rozjechala sie za praca po swiecie :) jak za dawnych czasów pare starć w piłkarzyki było :] Odpowiedz Link Zgłoś
kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 17:03 Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:14 Spędzałam tam kiedys duzo czasu. Klimat był i owszem, ale nie wiem czy chciałabym do niego wracać. Nie te czasy, inne " zainteresowania" i obowiązki. Ciekawych osobliwości rzeczywiście tam nie brakowało i to dosłownie i w przenośni. Aktorzy naszego teatru bywali tam niemalże codziennie. teraz nie wiem bo to było kilka lat temu. Zmienili się właściciele, barmani. Czasy były fajne, ale jak sobie przypomnę te imprezy( otwarte, do ostatniego klienta, a właściciel balował razem), to skóra mi cierpnie. Pozdrawiam wszystkich bywalców.ciekawe jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 16:59 Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INGL TI Re: Tajpan bar IP: *.21.pl 07.04.07, 13:28 ok to moze napiszaemy kiedy znalezlismy sie tam po raz pierwszy....ja jakies 12 lat temu-wtedy bylo 'jeszcze inaczej'i dzialo sie oj dzialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:48 12 lat temu? wow :) mnie zaprowadził tam kumpel bo miał 18stke, a było to całkiem niedawno jakieś 2 lata temu, na pewno to nie jest takie samo miejsce jak 12 lat temu ale mimo wszystko ma klimat i je lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tajpan bar IP: *.128.inds.pl 07.04.07, 17:28 Miłe wspomnienia. Po szkole chodziłyśmy tam na fajeczkę. Było bardzo sympatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:33 Ja od 9 lat atm uczeszczam ;) ostatnimi czasy już nie tak czesto jak dawniej ale mozna mnie tam spotkac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:04 W latach 90 w czasach liceum bywalem tam. Moze nie czesto - raczej okazjonalnie. Towarzystwo bylo bardzo przekrojowe z lekka przewaga wstawionych zulikow;) I tak jest chyba do dzis. Wszedlem tam niedawno na chwile z ciekawosci, w srodku tradycyjnie lekki polmrok, swiatlo przebijajace z malych piwnicznych okienek, szaro od dymu papierosowego no i zapach piwa. Z podobnych klimatow, choc o zupelnie innym charakterze, pamietam jeszcze Bar Kubus ze Slaskiej;) No i Bar Szach kolo LO Kopernika;) Fajne beztroskie czasy to byly....;) Odpowiedz Link Zgłoś
kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 16:57 Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce. Odpowiedz Link Zgłoś