Dodaj do ulubionych

Tajpan bar

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:15
Może znajdą się tu jacyś stali bywalcy Tajpana? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: rhina Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:43
      Tajpan... miejsce z charakterem :D
      • misiakilla Re: Tajpan bar 06.04.07, 15:54
        Oj chodzilem, chodzilem... w szkole sredniej... co piatek na Specjala z butli za
        2 zl...
        Podobno i artysci wpadali tam na symboliczne 50 ml czystej...
        • Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:06
          Teraz nie ma Special ale jest Warka, lana i butelkowa po 3,5 zł:]
          Spedziłęm w tym barze najlepsze lata :D
          • Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:56
            Noo to miejsce z charakterem:) Piwko tanie, można posiedzieć przy piecyku a
            także spotkać 'osobliwe' postacie. Kilka razy widziałem tam jednego aktora z
            naszego teatru, nazwiska niestety nie znam. Wiec prawda, że artyści też tam
            zaglądają :)
            • Gość: bas tajpan Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:44
              kultowe miejsce. nigdy nie zapomnę kiedy wszedłem tam po raz pierwszy. suto
              zastawiony stół (chyba jakaś impreza zamknięta), na którym większość gości już
              drzemała, nietrzeźwa para bujająca się w rytm rozstrojonego pianina, na którym
              grał ktoś pieśni patriotyczne...
              • Gość: taka jedna Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:49
                swietny klimatyczny bar .. w którym mozna poznac ciekawych ludzi
                oj kiedys to były czasy
        • Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:44
          I markiz taki maly fajny czlowieczek :D
    • Gość: anna Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:07
      bywało się..w liceum..ech, co za czasy(lata 90-te)...kto teraz tam bywa?żulandia?
      • Gość: gg Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:09
        A gdzie sie mieści na jakiej ulicu?
        • Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:47
          Na kosciuszki a dokladnie idac od skrzyzowania kosciuszki i jasnogorskiej
          pierwsza piwnica po prawej stronie.
          • Gość: konrad Re: Tajpan bar IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.04.07, 19:48
            Zapomnialem dopisac idac w strone cinema city
      • Gość: ada Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:11
        Tak... ale kiedys chodzili tam żule pierwszej klasy .. tzn wygladajacy na zuli
        ludzie o szerokim horyznocie umysłowym , z pasja i charakterem
        Poza tym wogóle swietny punkt tzn lokalizacja
        • Gość: lalala Re: Tajpan bar IP: 80.48.157.* 06.04.07, 19:22
          pierwsze slysze!! gdzie to??
          • Gość: ingl ti Re: Tajpan bar IP: *.21.pl 06.04.07, 20:21
            ludzie-czy my o tym samym Tajpanie mowimy?W liceum-owszem,bo z Norwida
            najblizej,i naprawde bylo bardzo ciekawie,ale ostatnio...no nie wiem...
            No chyba,ze cos sie znowu w ostatnim czasie zmienilo,bo okolo roku temu weszlam
            i ucieklam stamtad
            • Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:57
              W tym lokalu nie zmieniło sie nic od lat .. ciagle ci sami ludzie i ciagle
              niezapomiany klimat.. Bar na pierwszy rzut oka przypomina zulandie.. ale to
              tylko pozory ;) naprade niesamowici ludzie sie tam zbieraja.. ja od czasow
              liceum , prze studia aż po teraz tam bywam :) powiem szczerze ze w czewie nie
              ma takiego lokalu wktórym czuł bym sie tak swojsko :] pozadrawiam wszystkich
              bywalców :)
              • Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:00
                No na pierwszy rzut oka to troche przypomina żulernie ale to pozory. Czasami
                jakiś żulik się trafi:) ale trzeba przyznać że miejsce ma klimat... te stare
                radia, portret lenina, góralskie gacie na scianie :)
                • Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:03
                  Własnie wróciłem z tamtad..swiata sa wiec udało nam sie zebrać ekipe która
                  rozjechala sie za praca po swiecie :) jak za dawnych czasów pare starć w
                  piłkarzyki było :]
              • kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 17:03
                Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce .
    • Gość: ja Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:14
      Spędzałam tam kiedys duzo czasu. Klimat był i owszem, ale nie wiem czy
      chciałabym do niego wracać. Nie te czasy, inne " zainteresowania" i obowiązki.
      Ciekawych osobliwości rzeczywiście tam nie brakowało i to dosłownie i w
      przenośni. Aktorzy naszego teatru bywali tam niemalże codziennie. teraz nie
      wiem bo to było kilka lat temu. Zmienili się właściciele, barmani. Czasy były
      fajne, ale jak sobie przypomnę te imprezy( otwarte, do ostatniego klienta, a
      właściciel balował razem), to skóra mi cierpnie. Pozdrawiam wszystkich
      bywalców.ciekawe jak jest teraz?
      • kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 16:59
        Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce
    • Gość: elo Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 13:21
      fajny bar
      • Gość: INGL TI Re: Tajpan bar IP: *.21.pl 07.04.07, 13:28
        ok to moze napiszaemy kiedy znalezlismy sie tam po raz pierwszy....ja jakies 12
        lat temu-wtedy bylo 'jeszcze inaczej'i dzialo sie oj dzialo
        • Gość: piter Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 14:48
          12 lat temu? wow :) mnie zaprowadził tam kumpel bo miał 18stke, a było to
          całkiem niedawno jakieś 2 lata temu, na pewno to nie jest takie samo miejsce jak
          12 lat temu ale mimo wszystko ma klimat i je lubie.
          • Gość: Kasia Re: Tajpan bar IP: *.128.inds.pl 07.04.07, 17:28
            Miłe wspomnienia. Po szkole chodziłyśmy tam na fajeczkę. Było bardzo sympatycznie.
            • Gość: KubaK Re: Tajpan bar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 18:33
              Ja od 9 lat atm uczeszczam ;) ostatnimi czasy już nie tak czesto jak dawniej
              ale mozna mnie tam spotkac ;)
              • Gość: silver Re: Tajpan bar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:04
                W latach 90 w czasach liceum bywalem tam. Moze nie czesto - raczej okazjonalnie.
                Towarzystwo bylo bardzo przekrojowe z lekka przewaga wstawionych zulikow;) I tak
                jest chyba do dzis. Wszedlem tam niedawno na chwile z ciekawosci, w srodku
                tradycyjnie lekki polmrok, swiatlo przebijajace z malych piwnicznych okienek,
                szaro od dymu papierosowego no i zapach piwa.
                Z podobnych klimatow, choc o zupelnie innym charakterze, pamietam jeszcze Bar
                Kubus ze Slaskiej;) No i Bar Szach kolo LO Kopernika;)
                Fajne beztroskie czasy to byly....;)
    • kriskret1 Re: Tajpan bar 15.12.21, 16:57
      Rok 2012 - typowa poloczkowa s p e l u n a. Ściany śmierdzące od papierochów. Wewnątrz można sie było udusić, - żadnej wentylacji. "Aktorzyny" częstochowskie ( ale , jaki kraj , tacy i "artyści" ) , żule - nieroby, nieudaczniki - niedorozwoje polokowe , żebrzący o papierosa , o piwo , albo kieliszek wódki , żyjący jeszcze latami 80-tymi , parę częstochowskich kurwiszonów . - Takie to towarzycho tam przyłaziło. A jakież to rozmowy intelektualne , ... - jeden mundrzejszy od drugiego , tylko puste kieszenie i żadnych planów na przyszłość. - Taka typowa polokowa beznadzieja. A wspominałem juz o polokowych zawistnych bydlakach ? - Takie bezinteresownie zawistne kanalie . - Takie typowe , parszywe poloczkowo w pigułce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka