Gość: szukajacy IP: 89.101.178.* 10.04.07, 22:50 czy moglibyscie mi doradzić? ostatnio zastanawiam sie nad takim domem. czy warto? jak to wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lee Re: DOMY z paczki ? IP: 83.2.141.* 10.04.07, 22:55 na kontkiewicza zdajsie można rzucic okiem na takową budowlę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 07:41 na wawrzynowicza za obi jest firma oraz właściciel firmy mieszka w takim domku,mozna podjechać i zobaczyc,super sprawa.Mieszkamy w takim domku dwa lata bardzo polecam.ciepło,sucho i przede wszystkim szybko.Z tego co wiem to ma bardzo duzo zamówień więc trzeba z nim rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.pf.com.pl 11.04.07, 09:02 A ile taki domek kosztuje?Taki malutki z 4 pokoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: 89.101.178.* 11.04.07, 22:16 wejdz np na www.domyzpaczki.pl jakos tak to lecialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 22:37 Ostrożnie z podaną tam ceną za m2. lepiej dokładnie wypytać o dopłaty a jest ich sporo jeżeli dom odbiega od standardu np. dach więcej niz dwuspadowy, balkony, tarasy, kominy itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 23:38 no a jak najlepiej ogrzewac taki dom??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: 212.87.241.* 14.04.07, 18:14 www.domyzpaczki.pl Chyba taki adres, a jak nie to przez wyszukiwarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:56 do gościa.. Nie rób sobie reklamy na forum.Gwarancja jest na lat 20,nie więcej.A co się stanie,jak firma padnie,bo z tego co wiem pan właściciel co ma ponoć fabrykę pod telefonem komorkowym,nie jest budowlańcem. Mam kolegę,który mieszka w takim domu.Zaplacił za ubezpieczenie przeciwpożarowe jak za zboże.A czy ktoś odkupi mu ten dom za lat 25 ,jak odchowa dzieci i będzie chciał się wyprowadzić ? Wątpię,chyba samą działkę. Wydaje mi się,że jesteśmy jeszcze za biedni aby budować domy tak bylejakie. Oczywiście prawdopodobieństwo pożaru jest wszędzie takie same.Tylko z tego domu po pol godzinie nic nie zostanie,tylko ten sławny kominek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoł Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: 80.54.171.* 14.04.07, 19:48 Widzę , że już podpalałeś takie domy z tąd taka rzetelna informacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: 212.87.241.* 15.04.07, 20:13 Nie robię SOBIE!! reklamy. Mieszkam w bloku i też kiedyś się tym interesowałem, ale póki co nie mam działki, a tam są ceny domków - różnych!- małych i większych, ale bez działki! Stąd niezbyt dokładnie pamiętam adres. Jest na tej stronce sporo propozycji - z fundamentem, bez, ponoć bezpieczne i ciepłe. Jak z ew.odsprzedawaniem za ileś tam lat, nie wiem, bo mnie temat upadł z powodu braku działki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.tktelekom.pl 12.04.07, 06:23 A jak sie nazywa ten wlasciciel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gera Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 08:53 a to jest dno a nie dom i się nie podniecajcie bo naprawdę ,wiem co mówię;nasz klimat wilgotny nie sprzyja takim domkom z płyt-pozdrawiam i prosz mi wierzyć nie polecan tego i wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 09:07 Ale 10 lat powinien wytrzymać.Ogrzewanie wyłącznie elektryczne,bo strach innego.Ja osobiscie dziwię się ludziom,że maja tyle pieniędzy i kupują te domy.Z drugiej strony ,jak kto nie chce budować na całe życie ,to chyba można postawić.Gorzej bedzie ze sprzedażą,bo przeceż się nie ukryje,że to szkielet z drewna i jakieś płyty pokryte tynkiem. Chaty z bali przynajmnej niczego nie udają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:06 ale głupoty piszesz Krzychu! jak ktos nie mieszka w takim domu to nie wie nic o nim więc wartałoby sie nie wypowiadać w tej kwestii bo poprostu macie zwichrowane wyobrażenia. na dzien dzisiajszy to cena chyba około 1800zł za metr ale dokłądnie tez nie wiem.My z męzem jak budowalismy dom cena wynosiła 1490zł/m. co do ogrzewania w standardzie jest ogrzewanie elektrycze ale jesli ktos chce zrobic inne ogrzewanie to mozna kazdy rodzaj czy to gazowe czy podłogowe czy eko groszek itp.My may kominek z rozprowadzeniem ciepła i sam ten kominek starcza na ogrzanie około 120m.w poprzednia zimę zużyliśmy na opał 15 metrów szesciennych drzewa.w domku jest bardzo ciepło i to ciepło bardzo długo sie utrzymuje,problemem są duże wiatry bo poprostu szybciej się wychładza.do ogrzewania wody posiadamy solar,jest cudownie wydajny na czeroosobowa rodzinę. Jesli chodzi o dodatkowe koszty to rzeczywiscie trzeba rozmawiac z własciielem ponieważ każdy ma inne wymagania i potrzeby.I chyba normalne jest ze obojetnie jaki dom budujesz to jakieś tam dodatki oczywiscie kosztują.Jak wczesniej wspomniałam włascioiel jest bardzo rzetelną osobą i np jesli rezygnujesz z ogrzewania elektrycznego to on poprostu odlicza kwotę zainstalowania ogrzewania i sam sobie dokładasz pieniadze na co chcesz.Gera żarty sobie strugasz z człowieka który chce się czegoś dowiedzieć o domach.Gwarancja na konstrukcję jest na 30 lat a nie na 10.Bzdety piszesz.Dom jest bardzo dobrze ocieplony.Odpowiedz sobie na ptytanie dlaczego takich domów jest mnóstwo w norwegii a tam tez jest przeciez klimat bardzo wilgotny:)Firma nosi nazwę "GRAND dll" Janusz Szczęścniak.Polecam budowanie w 100% bo szybko i w miarę tanio,polecam równiez budowanie domów nie na wylewanej ławie tylko na legarach.Podłoga jest cały rok ciepluteńka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 12:25 prawda, ale domki z płyty trochę się różnią od tych z bali. płyta jest tania i trzeba ogrzewać, z bali to też kanadyjka a 30mm jest wystarczająco mocna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 10:55 poczytaj sobie na tej stronie: www.szkielet.com.pl Jest tam tez forum na ktorym możesz sie dość dużo dowiedzieć ;) Ja jeszcze nia mam domku - ale juz wiem jaki chce ;) a pewno to bedzie szkieletowy ! Latwa rozbudowa, przebudowa, dostep do mediow (nieinwazyjny ;) ) No i w przypadku dobrej firmy to 6-8 tygodni i mozesz sie wprowadzic, dobre firmy daja 30 lat gwarancji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 11:36 Osoba ktora odbiera komorke w firmie "domy z paczki" ma malo kompetencji i bardzo duzo fantazji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarosz Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 12:52 Rozmawiałem z właścicielem domku drewnianego przy ul. Dźbowskiej 31. Przekonał mnie, że taka budowa to same korzyści: metr2 pod klucz kosztował go w 1999r. 1260 zł z kominkiem - droższy był wtedy m2 nowego mieszkania w blokach - trzykrotnym malowaniem ale bez białego montazu i podłóg. Dom ten ma podobno 30-letnią gwarancję ale po kondycji domu wygląda na trzypokoleniowy. Ogrzewa go kominkiem z rozprowadzeniem i srednio spala 10 m przestrzennych drewna w sezonie grzewczym przy pow. 89 m2. Absolutna rewelacja! Nie ma tańszego ogrzewania! Poza tym domek postawiono mu w niecałe trzy miesiące, więc konkurencji nie ma. Wlaściciel zwracał mi uwagę, że montaż musi być perfekcyjny a materiał spełniający wysokie wymagania pod względem wilgotności i zabezpieczenia przed grzybami. Wciąż szukam wykonawcy i, jak na razie, wciąż błądzę bo albo cena "sufitowa" albo partacz. Działkę mam przygotowaną, więc mogę kaprysić i przebierać w ofertach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 13:14 Tutaj masz link www.wioska.com - wioska jest pod Wa-wa mozna podjechac zobaczyc i wybrac. a tutaj masz link do slaskich firm z forum www.szkielet.pl/forum/viewforum.php?f=9&sid=c19d3ebc2ff65127642c98da64b9cc4a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Usa Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.ny325.east.verizon.net 15.04.07, 21:00 Glowna przeszkoda stawiania takich domow w Polsce jest zwykla ludzka mentalnosc. Jak juz stawiac dom to murowany i tak solidny zeby przezyl wlasciciela i jego dzieci ze 100 lat.W Usa nikt nie buduje takich domow bo tutaj ludzie nie sa niewolnikami swoich nieruchomosci , tak jak to ma miejsce w Polsce.Kupisz-pomieszkasz kilka lat a potem sprzedajesz i mieszkasz sobie gdzie indziej.Polak w Polsce jest "Przymurowany"do swojego domu.A co do wytrzymalosci materialu to nie macie racji piszac o zlym klimacie dla tego typu obiektow.Dom z paczki wykonany z odpowiednich materialow wytrzyma lekko 100 lat bez wiekszych remontow. Nikt z was chyba nie planuje zyc dluzej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins_pl Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 22:16 kto z was chcialby sie wprowadzic do nieremontowanego i niemodernizowanego domu murowanego ktory ma 100 lat ? Ja nie. Nikt nie jest w stanie powiedziec jaki bedzie standard domow za 100 lat ale najprawdopodobniej te "trwale", murowane beda tak syfiaste jak obecnie domy budowane 100 lat temu. Ceny dzilek beda takie , ze wartosc starego domu bedzie znikoma. Jesli kanadyjczyk za 100 lat sie rozwali to byc moze i lepiej. BTW Sam buduje dom z bet komorkowego ale tylko z uwagi na cene, nizsza niz dom z paczki. A z Grand DLL zrezygnowalem gdy sie okazalo ze niewielki wykusz, taras i dach kopertowy doklada do ceny metra2 tyle, że taniej moge budowac z bet komorkowego. Duzo czytalem o technologii szkieletowej i jak kazda ma ona wady i zalety. W sumie jest to dosyc dobra technologia ale wymagajaca rezimu materialowrgo i wykonawczego oraz pewych zmian mentalnych jej uzytkownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 22:56 a kto mi gwarantuje ten reżim budowlany,skoro rzekomą ''fabrykę '' nie prowadzi fachowiec.I jaką fabrykę ? Gdzie ona jest ? Czytałem pewną wypowiedź,że substancje używane do impregnacji drewna w szkielecie są toksyczne.To ja też wolę ten beton komorkowy,sorry.Albo jeżeli drzewo,to chaty z bali.Buduje się teraz z bali duże obiekty,a to budownictwo jest u nas sprawdzone.I dlaczego my mamy zmieniać mentalność ? I tak nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esek Re: DOMY z paczki Kanadyjskie co sadzicie? IP: *.ajd.czest.pl 18.04.07, 13:03 Słyszałem że są domy z paczki ale "betonowe" lub "ceglane" czy ktoś co wie gdzie takie cuda robią ? Odpowiedz Link Zgłoś