Gość: VCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:06 Czy ktoś z Was ma dostęp do sieci przez tę firmę? Jak Wam działa? Jak oceniacie tę firmę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki_i_owaki Re: Internet w Skynet-Premex 19.05.07, 08:32 Bardzo drogi internet - ale nie mam problemow z dzialaniem, za miesiac konczy mi sie umowa i ide walczyc o upust albo zmieniam providera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 19.05.07, 09:34 drogo ? nie do końca . z drugiej strony za jakoś warto zapłacić . jedyna firma , która daje łącze symetryczne , awaryjność może 1-2 w roku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Internet w Skynet-Premex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:34 Mam od nich w domu, działa nawet bezawaryjnie, ale faktycznie drogi. W pracy mam neo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Internet w Skynet-Premex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 11:11 a czy to prawda, ze sa limity przy ściaganiu ze stron ? 1/8 transferu ?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinki Re: Internet w Skynet-Premex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 11:27 Nic o tym nie wiem, ale ja niewiele ściągam w domu, więc może nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuminiorz Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 19.05.07, 11:34 Awaryjność czasem się zdarza, ale w sumie do zniesienia. Ostatnio dowiedziałem się o ich nowej ofercie (przypadkowo) i zmieniłem pakiet. Wcześniej mój abonament za 128 kb wynosił więcej, niż teraz za 256. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Internet w Skynet-Premex 19.05.07, 11:39 nie zauwazylem zadnych limitow, jak serwer dobry to sciaga z pelna moca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 19.05.07, 11:47 Działa w zasadzie bezawaryjnie , ale trzeba samemu co jakiś czas upominać o lepsze oferty - wtedy podnoszą prędkość bez zmiany ceny Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Internet w Skynet-Premex 19.05.07, 13:20 ja wczesniej wybralem opcje mniejszego abonamentu przy tej samej predkosci, teraz zrobie na odwrot i poprosze o szybszy internet za ta sama kase. Mam juz oferty konkurencji i tepsy, netii bedzie juz w czym wybierac nie to co 5 lat temu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky noł Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 19.05.07, 15:14 byle do końca umowy 70 dyszek za 256k to czyste zdzierstwo drugi raz tegoi błędu nie popełnię!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigdy więcej!!! Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 25.05.07, 01:25 Firma do Bani!!! Bardzo drogo jest! Płace 50 zł za 256 kb/s, jak nie zwieksza tarnsferu no sie nie opłaca wchodzic! Konkurencyjne firmy są tańsze i lepiej chodzi net. Czekam tylko do konca umowy, tak jak i moji sąsiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol proszę o szczegóły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 16:40 napiszcie więcej ile płacicie i za co i gdzie jest dostępna ta oferta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortimer Re: Internet w Skynet-Premex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:23 Świetnie działa. Mam w domu 512 w dzień i 1024 w nocy za 59 pln. Realny przesył w ciągu dnia to w granicach 480 a w nocy koło 1000. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: Internet w Skynet-Premex - puta IP: *.21.pl 21.05.07, 00:28 na parkitce ma moja znajoma neta udostpnionego przez S-P i jest tak do bani ze przez zwykly modemem mozna wiecej niz przez to ich gów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VCD Re: Internet w Skynet-Premex - puta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:39 Ja nie ściągam filmów ani muzyki. Do zwykłego surfowania S-P chyba mi wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortimer Re: Internet w Skynet-Premex - puta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:41 Ja używam do tego samego i w zupełności Ci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dranie Re: Internet w Skynet-Premex - puta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:55 Mialam z nimi umowe, bez przerwy byly awarie, w koncu dalam wypowiedzenie i od dnia wypowiedzenia nie korzystalam z uslyug, a te dranie sciagneli ze mnie jeszcze oplateza to czego nie dostarczali DRODZY, NERZETELNI, i byle jacy. dobrze ze sie od nich uwolnilam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet w Skynet-Premex - puta IP: 80.48.49.* 27.05.07, 13:31 nie prawda że działa żle jest dobry ktoś pisze totalne bzdury niewie ale się wypowiada ja właśnie mam i jest dobry za 512 płace 59zł a w nocy do 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Internet w Skynet-Premex jest do KITU!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 27.05.07, 16:46 najgorszy dostarczyciel internetu jaki tylko istnieje zeby na ta strone sie dostac potrzebowalam 10 min. przy niby transferze 256kb/s TRAGEDIA!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Internet w Skynet-Premex jest do KITU!!!!!!!! 27.05.07, 17:10 a moze wystarczylo odlaczyc emulka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Internet w Skynet-Premex jest do KITU!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 27.05.07, 18:18 ja mam 512 za 40 i działa dobrze już od kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet w Skynet-Premex jest do KITU!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 27.05.07, 19:17 zatem miłego korzystania z nestrady i rozmów z centrum obdługi co drugi dzień papa papa Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Internet w Skynet-Premex 27.05.07, 20:18 Internet dobry ale drogi - pod koniec roku przechodzę na kablówkę bo 2 razy taniej a prędkość 4 razy większa. Co do awarii - wczoraj po burzy z godzinkę nie było netu i jakieś 2 dni temu też ze 2 godziny. A wcześniej to nie pamiętam, chyba z rok temu ale nie z winy Premexu. Debile ze spółdzielni dach smołowali i antenę zdjęli czy tam uszkodzili. Generalnie net raczej bezawaryjny i prędkość rzeczywista non stop odpowiada maksymalnej prędkości z umowy mimo sformułowania "DO 256kbps". Nie ma żadnych spadków wieczorami czy w weekendy. Nie ma żadnych limitów! Jedyne ograniczenie to brak zewnętrznego IP - chyba, że sobie wykupisz o ile Ci potrzebny. A jeśli ktoś uważa, że Premex to najgorsza firma to chyba o Pol-Systemie nie słyszał :D. Tam to są dopiero "magicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Internet w Skynet-Premex IP: 80.48.49.* 27.05.07, 22:16 mieszkam na parkitce posiadam loncze s-p,512/1024 place 59 zl,czyli dosc drogo w stosunku do ofert z innych dzielic miasta np z Polnocy "c",niestety w miejscu gdzie mieszkam nie ma innej opcji oprocz neo,raczej bezawaryjny,a jezeli zdarzy sie,ze nie ma neta to tylko na krotki czas,stala predkosc loncza,upload i download maja taka sama szybkosc,czego nie mozna powiedziec o ofercie neo.jadyna wada to cena,ale teraz jest taka oferta,ze placi sie przez 12 miesiecy pelna stawke a za kolejne 12 tylko polowe,oczywiscie przy podpisaniu umowy na 2 lata.naprawde duzeym plusem jest stala predkosc,wiadomo jak jest z sieciami blokowymi,jak ktos sobie sciaga filmy przez cala noc czy inne takie:/ogolnie polecam,jakosc jest naprawde dobra,chociaz raczej nie za taka cene,ale coz w miescie,w ktorym nie mam zbytniej konkurencji mozne zdzierac niestety:/zauwazylem ze loncza prenetu dzialaja roznie,na roznych osiedlach i nie wiem z czego to wynika:/na parkitce nie mam powodu do narzekan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWA Re: Internet w Skynet-Premex w jakich dzielnicach? IP: 80.48.49.* 27.06.07, 19:13 powiedzcie proszę w jakich dzielnicach oni podłączają czy w każdej w częstochowie. i co to znaczy brak zewnętrznego IP, które rzekomo można wykupić . wytłumaczcie mi proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Internet w Skynet-Premex w jakich dzielnicach IP: 80.48.49.* 27.06.07, 20:30 bez zewnętrznego (publicznego) IP jesteś w sieci lokalnej . ja mam takowy , za który płacę 15zł miesięcznie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Internet w Skynet-Premex w jakich dzielnicach IP: 80.48.49.* 28.06.07, 17:44 ale po co ci Twoj indywidualny, czy to jakaś róznica ze jesteś w sieci lokalnej?? i czy jak mieszkam w śródmieściu to też mogę do nich nalezeć , bo słyszałam ze obsługują tylko parkitkę , pólnoc i tysiąclecie Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: Internet w Skynet-Premex w jakich dzielnicach 28.06.07, 18:20 roznica jest zasadnicza :) dlugo by tlumaczyc dlatego proponuje skorzystac z google.pl A obsluguja tez inne dzielnice - tak trudno zadzwonic tam i sie spytac czy obsluguja ? Odpowiedz Link Zgłoś