Dodaj do ulubionych

Pensja nauczycielska, a wakacje.

IP: *.ipartners.pl 22.06.07, 16:00
Jak to jest? Nauczyciel otrzymuje taka sama pensje jak np w maju? Czy jest
inna? Na jakiej zasadzie się ja przyznaje..?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.pcz.pl 22.06.07, 16:04
      jeszcze dodatyek wakacyjny dostaje 700zl
      A pensa normalna :)
      • Gość: Ja Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:12
        Jakie 700? Coś około 650 zł.
    • Gość: lalalala Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:04
      Jedni dostaja tyle samo inni nic nie dostaja bo nie sa zatrudniani na okres
      wakacji inni znowu maja placone mniej bo nie prowadza zajec i placa inny
      podatek.
    • Gość: ??? Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.ipartners.pl 22.06.07, 17:07
      Praktycznie 2 miechy laby po odjeciu ostatniego tyg sierpnia na poprawki i
      pierdoly zwiazane z nowym rokiem szk.
      • dudi_82 Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. 22.06.07, 17:50
        Oho ... od razu widać, że wakacje nadeszły. Zaczną się wątki jak to nauczycielom
        dobrze bo kasę biorą a nic nie robią.
      • Gość: agra Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:10
        A wy zazdrościcie. Nikt wam nie zabraniał zostać nauczycielami.
        Poza tym każdemu pracownikowi przysługuje płatny urlop. Nauczyciele mają w
        wakacje, w innym terminie nie mogą wziąść urlopu.
        • Gość: skrzat Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:12
          Nie zapominajcie,że w przedszkolu też pracują nauczyciele i w wakacje muszą
          pracować, a jeszcze zabiera nam się dodatki. Jak nam dobrze.
          • Gość: Michol Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.trustnet.pl 22.06.07, 18:50
            tylko jaka w tym wina nauczycieli szkolnych???
        • Gość: hmmm Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:52
          Wybacz ale mnie nie przysluguje 3 miesiace w roku platnego urlopu. Wiec
          przestancie pieprzyc jak wam zle.
          • Gość: agra Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:02
            Nikt nie pieprzy że źle. Taki zawód sobie wybraliśmy i taki mamy.
            To wy pieprzycie jak to nam wspaniale, same luksusy. Nic nie robimy tylko kasę
            bierzemy. I nie wiemy co z tą kasą zrobić, bo na wczasy nie bardzo wystarcza, no
            chyba, że pod namiot w Poraju.
            A 3 miesiące wakacji to mają chyba nauczyciele, którzy po 10 miesiącach pracy
            nie mają przedłużonej umowy. Ale oni to czasem mają dłużej wakacje.
            • Gość: sympatyczny dyzio Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 16:12
              Macie trzy miesiące urlopu jeżeli doliczysz ferie + ferie świąteczne + długie weekendy. Pracujecie przez 9 miesięcy w roku a bierzecie od 13 do 14 pensji (13 pensja, dodatek urlopowy, czasem nagrody dyrektora) A przez te 9 miesięcy to ta praca też taka na 1/2 etatu jeśli chodzi o sumę godzin lekcyjnych + doszkalanie, wywiadówki, jakieś ewentualne prace w szkole, zebrania, sprawdzanie prac. Dla dobrze zorganizowanch i cwanych jest to w sumie 2/3 do 3/4 normalnego etatu, dla wykorzystywanych lub gorzej zorganizowanych maksymalnie normalny etat. Po podzieleniu rocznego dochodu przez ilość przepracowanych w ciągu roku godzin wychodzi (głównie w przypadku nauczyciela dyplomowanego, albo przynajmniej mianowanego) całkiem niezła stawka za godzinę. Macie sporo wolnego czasu więc jeżeli chcecie i potraficie, możecie sobie dorobić.
              • Gość: OLA Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:37
                I WSZYSTKO JASNE .PRZLICZYC NA ROBOCZOGODZINE
          • Gość: Gogo Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:32
            No tak ,ale nauczyciel stażysta dostaje ok. 700zł na rękę. Pracowałbyś za takie
            pieniądze, nawet mając w perspektywie 2 miesiące wakacji? Bo ja bym wolała już
            chyba pracę w budowlance za 2-2.5 tysiąca.
          • Gość: hha Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 212.87.241.* 28.06.07, 18:26
            co ty wiesz opensji i nie 3 miesiace tylko 1 miesiac . trzeba było sie uczyć a
            nie rzucać kamieniami na szkołe i wołać głupia pani bo tak dużo zadała nie
            pozdrawiam
        • Gość: wandaijejbanda o Booooooooze widzisz i nie grzmisz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:38
          mam tylko skromną nadzieję, ze nie jesteś nauczycielem. twoja pisownia świadczy
          jedynie o tym, ze za twoich nauczycieli ktoś powinien się WZIĄĆ!!!!!!
        • Gość: www Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 88.220.79.* 25.06.07, 15:31
          taaak, ja też pewnie dostane 10 tygodni płatnego urlopu w wakacje + 2 tyg w
          zimie i wszystkie długie weekendy...
        • Gość: OLA Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:34
          BAJU BAJU BĘDZIESZ W RAJU.URLOP MOŻECIE MIEĆ KIEDY CHCECIE
        • Gość: nie zgadzam sie Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 80.54.168.* 29.06.07, 16:49
          nauczyciele oprócz wolnych wakacji ferii i innych dni maja normalnei jak każdy
          pracownik 20 albo 26 dni urlopu w roku
      • Gość: jola Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 195.205.202.* 22.06.07, 18:57
        W Częstochowie istnieje Akademia Pedagogiczna im. Jana Długosza.Drzwi są
        otwarte. Jeśli tak zazdrościsz nauczycielom, zacznij studia od października.
        Życzę powodzenia i wysokich zarobków.
        nauczycielka na wakacjach
      • Gość: hiber Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 212.87.241.* 22.06.07, 19:22
        a ja myslalam, ze n-li sie hibernuje na okres wakacji...
        • Gość: agra Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:25
          Brawo za logiczne myślenie!
          Widać że wykształciuch to napisał.
          Gratuluję
    • Gość: angrusz Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:20
      ale zdarzają się umowy o prace tylko do końca czerwca , do 22.06.07.
      • Gość: ll Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.21.pl 22.06.07, 19:35
        Miałam okazję przysłuchać się rozmowie starszej nauczycielki o obecnie uczących.
        Wypowiedź jej była zbieżna z moją opinią oraz bardzo wielu moich znajomych o
        nauczycielach, bardzo negatywna.
        • Gość: jola Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 195.205.202.* 22.06.07, 20:12
          Myślę, że nie można generalizować i na podstawie kilku opinii oceniać
          wszystkich nauczycieli. Tak łatwo komuś przypiąć łatkę .
          • Gość: kropka Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 20:27
            Zgadzam się. Sprzedawcy, dajmy na to, też są różni. Jeśli chodzi o ubrania -
            jedna doradzi uczciwie, a druga wmawia, żeby sprzedać. Księża, lekarze,
            pracownicy w urzędach, sprzątaczki...I tak by można wymieniać. Wszędzie są
            ludzie, którzy lubią to, co robią lub mniej się do tego nadają. I my lubimy
            różnych pracowników. Ja np. wolę kierować się swoimi potrzebami, czy gustem
            i nie potrzebuję ingerencji. Ktoś inny miałby pretensje, że się mu nie doradza,
            nie pomoże. W urzędach jestem bezradna, więc lubię być dobrze poinformowana
            i obsłużona. Jedni lubią niewymagajacych nauczycieli, ale potem narzekają, gdy
            efekty są dokuczliwe. Inni godzą się na "wycisk", aby osiągnąć cel...
            • Gość: nauczycielka Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.flatpla.net 23.06.07, 01:16
              hm, nie wiedziałam, nawet po wielu latach pracy, że mam 3 miesiące wakacji.
              Tylko trzeba w takim razie dołożyć jeden miesiąc do naszego kalendarza!
              hahahaha... jeżeli ktoś się nie orientuje w prawie oświatowym, w ustawie o
              systemie oświaty to niech nie pisze BZDUR!!!!!Nauczycielowi przysługuje URLOP w
              wysokości 35 dni roboczych, nie wakacje. wakacje mają dzieci uczące się ,
              młodzież szkolna i studenci. Oni nie pracują w szkole tylko się uczą. Nauczyciel
              ma urlop , za który dostaje wynagrodzenie jak każdy inny osobnik w każdym innym
              zawodzie.Miłego urlopowania wszystkim nauczycielom , nabierajcie siły do dalszej
              pracy, czeka jej dużo w nowym roku szkolnym. A wszystkim zazdrośnikom życzę
              miłej nauki, pracy nad sobą, składania papierów na Akademię J. Długosza na
              wydział PEDAGOGIKA i do dzieła, praca nauczyciela w przyszłości. KARIERA
              NAUCZYCIELSKA CZEKA! I WAKACJE!
    • Gość: angrusz Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 06:18

Nawet po dojęcia czasu w którym nauczyciel nie jest w szkole ( tzw wakacje ,
      ferie ) co nie oznacza , że ma urlop to pensja nauczycieli ( wszyscy w wyższym
      wykształceniem ) jest stanowczo za niska w stosunku do innych zawodów .

Ponieważ pensje nauczycieli zależą od władz państwowych , ( rząd , Sejm ) to
      oznacza , że władza państwowa tak ceni oświatę i przyszłość młodego pokolenia .
      Oznacza , że poseł wybiera poparcie swojego elektoratu np emerytów aniżeli
      los i powodzenie młodego pokolenia
      • Gość: szklanka Oburzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 10:47
        a ile wy byście chcieli zarabiać-absolwenci uczelni typu wsp?prawda jest taka,
        ze zaden szanujący się absolwent renomowanego uniwersytetu nie zostaje
        nauczycielem, choć mogły skończyć 2tyg.kurs pedagogiczny!w mojej klasie
        największe obiboki zostały nauczycielami!jak sie dowiedziałam, ze jedna uczy w
        sienkiewiczu, a drugi w tznie to myślałem, ze z krzesła spadnę.
        Pytanie:jak polskiego może uczyć kobieta, która w liceum miała ledwie mierny z
        tego przedmiotu i jeszcze niedawno chwaliła się, ze lektury czyta dopiero teraz,
        wraz z uczniami. Jak taki człowiek mogł w ogole dostać się i skonczyć
        fil.pol.?no coz, takie rzeczy to tylko w na wsp...
        A co do pracy w oświacie, tak wam źle, ale pracę w szkole dostaje się tylko po
        znajomości, jak mnie poinformowała moja znajoma!
        • Gość: jola Re: Oburzające IP: 195.205.202.* 23.06.07, 11:35
          O jakim dwutygodniowym kursie pedagogicznym piszesz? Nie wiem, czy wiesz, że
          nauczyciele nie poprzestają tylko i wyłącznie na studiach na WSP (obecnie
          AJD). Większośc z nas ciągle się dokształca, wiem to z własnego doświadczenia
          i nie tylko dlatego, że musimy, ale chcemy. A przykład Twoich niedouczonych
          koleżanek o niczym nie świadczy. Aha, większośc kursów, szkoleń i studiów
          finansujemy z własnej kieszeni. Pozdrawiam tych, którzy zazdroszczą.
          • Gość: szkolna norka Re: Oburzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:42
            co masz na myśli używając słowa "dokształcanie", bo chyba nie studia podyplomowe
            (forma wykładów) i kursy o sektach???
            dokształcamy się, bo chcemy!-ha.ha.ha.czy już nikomu nie chodzi o awans zawodowy?
        • Gość: uczeń Re: Oburzające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:41
          a moja polonistka po WSP mówi "wezne", do uczniów mówi: "jak ktoś coś ma, to
          niech schowie" no i "po co przyszłeś na lekcję". I jeszcze inne takie...
          • Gość: wandaijejbanda Re: Oburzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:46
            jak byłem u syna na wywiadówce w liceum samorządowym-wychowawczyni-polonistka
            powiedziała "jeśli chodzi o TĄ wycieczkę!".sic.
            takich to mamy wykształconych przez częstochowskie uczelnie i ustawicznie
            samokształcących się nauczycieli!sic.
            • Gość: Karo Re: Oburzające IP: 89.174.23.* 24.06.07, 19:18
              I dobrze powiedziała. Tak tylko pisać nie wolno, mówić owszem. Dokształć się,
              zanim skrytykujesz, ot co.
            • Gość: sonia Re: Oburzające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:29
              Akurat Tą w języku mówionym dopuszczają nawet uznane autorytety językoznawcze-
              takich mamy wykształconych bywalców wywiadówek
          • Gość: uczeń Re: Oburzające IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 11:48
            zapomniałem dodać: dyplomowana i...leniwa jak mało kto
    • Gość: nauczyciel Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:17
      a pocałujcie mnie wszyscy w dupę :) mam teraz 2 miechy luzu i biorę za to
      kaskę... płacą mi za to bo uczę Was ( część tu piszących to pewnie moi
      uczniowie), albo Wasze dzieci ( z których większość to rozpuszczone gnojki) moi
      drodzy interlokutorzy :) życze spokojnego wypoczynku wszystkim nauczycielom :)
      a tym którzy są tak strasznie zazdrośni polecam ukończenie szkoły pedagogicznej
      i będziecie mieli tak fajnie jak ja :)
      pozdrawiam
      • Gość: maślanka wreszcie ujawniliscie prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:26
        "a pocałujcie mnie wszyscy w dupę :) mam teraz 2 miechy luzu i biorę za to
        > kaskę"-oto słowa godne kogoś, kto "przed narodem niesie oświaty kaganek"...wstyd
        • Gość: uczeń1 Re: wreszcie ujawniliscie prawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:28
          Ej maślanka daj spokój. We wrześniu damy im popalić:)
    • Gość: mik Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 217.153.246.* 23.06.07, 15:36
      pensja jest mniejsza o nadgodziny.
      • Gość: nauczyciel:) obiektywnie i subiektywnie:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 16:19
        Być nauczycielem jest po prostu super:)
        Te wakacje:) i te pieniądze:) i pensum:). Super!!! Polecam!!!
        Naprawdę warto:)
        • Gość: nie nauczyciel Re: obiektywnie i subiektywnie:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 20:29
          Nie jestem nauczycielem, ale bardzo im współczuję. Za żadne pieniądze nie
          chciałbym uczyć dzisiejszej młodzieży, toż to stado zidiociałych baranów,
          wychowanych na Vivie, MTV i tzw. prasie młodzieżowej. Trzymajcie się drodzy
          pedagodzy i nie dajcie się tej bandzie ćwierćinteligentów, w której gwoli
          pocieszenia zawsze są jakieś chlubne wyjątki.
          • Gość: gosc Re: obiektywnie i subiektywnie:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 23:01
            za parę lat wielu spośród tej bandy cwiercinteligentów znów zostanie
            nauczycielami, a potem znów i znów... i odpłacą waszym dzieciom za to co
            doświadczają od Was dziś. I tak to sie plecie, plecie, a karawana oświaty kręci
            się...
            • Gość: nauczycielka Re: obiektywnie i subiektywnie:))) IP: 80.54.174.* 24.06.07, 17:31
              Witam:) Bardzo lubię swoją pracę:) moze mam szczęście, a może ja jestem taka
              fajna;)ale zawsze trafiałam na super dzieciaki i super rodziców, z którymi
              dobrze mi się współpracowało. Praca nauczyciele nie jest łatwa, to duża
              odpowiedzialność, owszem dla kobiet jest to zawód wprost wymarzony, sporo
              wolnego czasu, ale mężczyzna z pensji nauczycielskiej na pewno nie utrzymałby
              rodziny. Ja nie narzekam, teraz mam wakacje, więc będe zbierac siły na nowy rok
              szkolny:) Pozdrawiam cieplutko wszystkich uczniów, rodziców, nauczycieli, nie-
              nauczycieli, tych mniej lub bardziej zadowolonych i tych, którzy niezbyt
              pochlebnie wyrażają się o nauczycielach:) Każdy jest kowalem własnego losu:)
              • Gość: gosc Re: obiektywnie i subiektywnie:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 18:25
                Nie sądze aby przedmówczyni miała szczęście. Po prostu, tak jak napisała lubi
                swoja pracę, a przy tym jakoś i uczniowie lepsi i rodzice mniej neudolni. Ot,
                co. Brawa dla niej.
    • Gość: mrag smierdzace lenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:50
      Nauczyciele to lenie. Połowa z nich nawet nie lubi dzieci a jeśli nie lubi to de
      facto nie nadaje się do tej pracy. Proste, nie podoba mi się to zmieniam pracę.
      A nie strajkuję i narzekam jakie to państwo niedobre, fe, już nie dają jak w
      PRL'u... Jak wam się nie podoba to załóżcie swoją szkołę społeczną lub prywatna
      i będziecie mieć lepiej. Miernoty z polskich szkół.
      • Gość: angrusz Re: smierdzace lenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 17:16

Do mraga :
        Może i miernoty są , też są .
        A ty jakim uczniem byłeś . Uczniów miernot i leni nie ma ?
        Tych nie lubię . A mimo to będę pracował jako nauczyciel .
        • Gość: Karo Re: smierdzace lenie IP: 89.174.23.* 27.06.07, 18:36
          Ten mrag to jakiś sfrustrowany czy niedowartościowany okaz, he he
      • Gość: Do mraga Re: smierdzace lenie IP: 80.54.174.* 27.06.07, 18:52
        widocznie nauczyciele dali ci nieżle w d.... hahahaaha widocznie byłeś/jestes
        tempym uczniem, inteligentnym inaczej i do tego leniwym, a my nauczyciele nie
        lubimy takich matołków i do tego jeszcze cwaniaczków z pekaesu :)a teraz mamy
        wakacje, byczymy się, opalamy w tropikach( przeciez zarabiamy mnóstwo kaski
        hahaha, więc wyjazdy w Polske odpadają hahahah) popijamy zimne piwko i zbieramy
        siły, aby od września dalej męczyc się z takimi ignoranatami jak ty:) chociaz
        ja bardzo lubie swoją prace, mam super uczniów i rodziców, tylko mi
        pozazdrościc, no i oczywiście zrabiam mnóstwo forsy!!!!!!!! :) hahahahhh
    • Gość: nauczyciel Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 18:44
      mrag jest świetnym doradcą:) szkoda ze nie doradzał odejścia z pracy tym
      biednym pracownikom hipermarketów którzy strajkowali bo pracują w niedzielę i
      święta :)
      nauczyciele, dajcie spokój tym biedakom którzy zazdroszczą wysokich pensji,
      wspaniałej pracy ( przecież pensum to 18 godzin tygodniowo), wakacji i wielu
      przywilejów :) niech się tłumoki poduczą, postudiują na WSP i przyjdą do szkół
      pracować:)
      A teraz mamy wakacje, chodzimy na piwo, mamy kasę i się bawimy ;) A reszta
      niech "zazdraszcza" :)
      • Gość: AAA Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:03
        Dostaję pensję i jakaś średnią za nadgodziny, jest podobnie jak podczas roku
        szkolnego.
        Wszystkie posty o nauczycielach czytam, zazwyczaj mi podnoszą ciśnienie-
        zwłaszcza, gdy widać, że piszący nie ma pojęcia o naszej pracy. I te nasze "
        dorabiania" Na pewno nauczyciele języków, matematyki mogą mieć korki, ale np.
        geograf, historyk? Zwłaszcza w szkole podstawowej. Czy rzesza nauczycieli klas
        I-III? W mojej szkole korepetycji udziela ok 10 % nauczycieli.
        Trudno, teraz są wakacje i nikt, ani nic nie może mi popsuć humoru.
      • Gość: luzak Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: 212.87.241.* 27.06.07, 23:09
        otóż to!!!!nie stać było matołów na ruszenie główką i życiowe ustawienie się!!!
        Niech harują kiedy nauczyciele mają wakacje!!!!A teraz pocieszenie-jeszcze
        można załapać się na AJD!!!-POWODZENIA!!!
        • Gość: absolwent UJ he.he. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:23
          powiedz w krakowie, ze studiowałeś na wsp, to usłyszysz cos baaardzo ciekawego!
          nota bene moja koleżanka, nauczycielka z podstawówki, opowiadała mi dziś, jak
          niedawno stała na przerwie i dwoje uczniów kopało bułkę, jak piłkę, czemu
          przyglądała się mimoza, pani nauczycielka z gimnazjum. niestety, nie zwracała na
          zaistniałą sytuacje uwagi, bo była zajęta wysyłaniem smsów!chłopcy, mimo uwag
          nauczycielki z podstawówki, nie przestali kopać bułki. Moja koleżanka zwróciła
          się więc do pani nauczycielki z gimnazjum, by przywołała swoich wychowanków do
          porządku. Tamta wsciekła, że jej ktoś przerywa, tylko wzruszyła ramionami.I tyle.
          Mam nadzieję, że ci uczniowie niedługo kopną tę nauczycielkę w łeb, albo nałożą
          na jej ograniczoną łepetynę kosz na śmieci.Amen.
          • Gość: luzak Re: he.he. IP: 212.87.241.* 27.06.07, 23:44
            łaaaaa!!! Absolwent UJ!!! Jam niegodny padam do nóżek!!!
    • Gość: nauczyciel Re: Pensja nauczycielska, a wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 07:49
      absolwent UJ.... o raaany ależ elokwencja :) pozazdrościć:)jakież bogate
      słownictwo, widać żeś uczeń szkoły znamienitej ;)
      • Gość: xyz matoły po uniwersytetach IP: 212.87.241.* 28.06.07, 09:33
        aż mi się nóż w kieszeni otwiera, zasada jest taka: kto chce się uczyć, to robi
        to obojętnie w jakiej szkole. Wiem, bo jestem nauczycielem. Znam także
        niedouczonych baranów po UNIWERSYTETACH, albo takich co to wyżej srają niż dupę
        mają, bo mgr na UŚu robili. Wszystko zależy od człowieka zazdrosne barany!
        Tylko niedowartościowany nieuk, albo ktoś komu w życiu nie wyszło nie potrafi
        docenić naszej pracy!
        Zgadazam się z tym, że dobrze zorganizowany nauczyciel ma więcej czasu,
        właśnie: jaszcze 4 lata temu pracowałam od rana do nocy, kompletując materiały
        na zajęcia, robiąc staż, magistra a potem podyplomówkę. Teraz mam więcej czasu,
        bo mój warsztat pracy jest prawie idealny. No właśnie i mam wakacje więc
        spadajcie na drzewo fałszywe dranie!
        • Gość: wandaijejbanda bo pękniesz z zazdrości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 10:14
          zawiść zalewa twoje nauczycielskie oczka,że ktoś skończył porządną uczelnię? a
          ty pewnie ajd i to ledwo, na zaocznych. dobrze, że teraz wakacje, bo pewnie
          wyżyłbyś swoje frustracje bycia nikim na uczniach ;)
          jak będziesz się tak denerwował, to nie dociągniesz do nauczycielskiej
          emeryturki i ci 800zeta, koło nosa przeleci........fiu..........sic.
          • Gość: xyz Re: bo pękniesz z zazdrości IP: 212.87.241.* 28.06.07, 10:47
            akurat nie jestem po AJD i nikomu nie zazdroszczę, bo liczą się umiejętności a
            nie nazwa uczelni. A nauczycielem jestem dobrym, moi uczniowie pięknie zdali
            maturę, bez korepetycji. Pewnie powiesz skąd wiem, ano stąd, że mam super
            kontakt z moimi uczniami i nie mają przede mną tajemnic. (1 najsłabsza osoba
            miała pomoc). W tym zawodzie ważna jest umiejętność przekazywania swojej wiedzy
            innym i powołanie, a tego nie uczą na uniwersytetach. Po drugie na Twojej
            ocenie mi nie zależy, dla mnie liczy się zdanie moich uczniów.
            • Gość: Gość Re: bo pękniesz z zazdrości IP: 80.54.174.* 28.06.07, 12:20
              to jakim się jest nauczycielem, nie zależy od prestiżu ukonczonej uczelni,
              dobry nauczyciel to taki, który wykonuje swoja prace z pasja, który lubi to ,co
              robi, nie narzeka na inteligentnych inaczej uczniów i mała pensje ,i nie odwala
              18 godzin tygodniowo, tylko do kazdej lekcji się przykłada, jakby to była jego
              pierwsza w zyciu:) pozdrawiam wszystkich po mniej lub bardziej prestizowych
              uczelniach:) zadowolona i szczęsliwa nauczycielka:)
              • Gość: luzak Re: bo pękniesz z zazdrości IP: 212.87.241.* 28.06.07, 14:22
                popieram GoScia i xyz
              • Gość: angrusz Re: bo pękniesz z zazdrości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:40
                ]Do Gościa ;

Czy ty już gdziekolwiek pracowałaś . Bo mówisz tak naiwnie jak panienka .
                Pracuję jako nauczyciel , solidnie bo o pracę nie łatwo - nawet a może tym
                bardziej - jako nauczyciel . Ale po wielu latach robię wiele rzeczy rutynowo ,
                rutynowo dobrze , bo wiem , co potrzeba zrobić i jak trzeba .
                A na durni i leni zawsze będę narzekał bo taką postawę trzeba tępić a nie
                tolerować
                • Gość: do angrusza Re: bo pękniesz z zazdrości IP: 80.54.174.* 28.06.07, 17:12
                  w szkole pracuje juz 7 lat i nadal mi się podoba, a jak tobie nie , to zmień
                  zawód:) bo tylko krytykujesz i narzekasz!!! to każdy potrafi dobrze!!!!!!!!
                  • Gość: Russian Girl Do angrusza IP: 212.87.241.* 28.06.07, 19:54
                    Angrusz potrafi tylko rutynowo dobrze narzekać. Nie można rutynowo dobrze
                    uczyć, jak nie można dwa razy wejść do tej samej rzeki. Fajna lekcja w jednej
                    klasie może okazać się totalną klęską w drugiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka