Dodaj do ulubionych

TESCO - PRACA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:59
czy ktos sie moze orientuje: czy to prawda, ze Tesco prowadzi teraz
inwentaryzacje i szukaja ludzi do tego? podobno stawka calkiem przyzwoita.
tylko czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arama Re: TESCO - PRACA IP: *.tktelekom.pl 23.09.07, 22:18
      Tak stawka przyzwoita-5,80 zł na godz. brutto To jakieś 4 zł na
      rękę.Przyzwoita stawka
    • Gość: Tekla Re: TESCO - PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:19
      Prawda, Tesco,Obi,Praktiker to sklepy które przyjmują na gwałt wiele osób. W
      prakikerze na ręke dają 5,98zł/h.
      • Gość: Gość Re: TESCO - PRACA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 22:33
        W Praktikerze? Moj pracujący tam kolego chwali sie, że zarabia tam 1600-200zł na
        rękę.
        • acekarol Re: TESCO - PRACA 23.09.07, 22:39
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> W Praktikerze? Moj pracujący tam kolego chwali sie, że zarabia tam 1600-200zł n
          > a
          > rękę.

A ile tam pracuje? Jeżeli robi już dosyć długo to są realne zarobki. Ale
          inwentaryzacja będzie trwała do 8 października. Także kokosów nie zarobisz :-)
          Tak jak pisałem 5,98zł/h, nie ma nocek. Pozostały zmiany od 7/8 do 17/18 lub
          13/14 do 21/22.
          • Gość: on Re: TESCO - PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:30
            Inwentakra w Tesco się skończyła , była z 17 na 18 września.
            Pozdrawiam
      • Gość: fa Re: TESCO - PRACA IP: 213.199.233.* 24.09.07, 10:19
        nie kłam bo tyle napewno w praktikerze nie dają- a wiem to stąd ze
        składałem tam cv i mnie wybrali ale własnie jak powiedzieli o
        zarobkach to zrezygnowałem - 1200 brutto cały ETAT !!!!!!! co na
        reke daje jakieś 780zł SZOK!!!!!!!!!
        • Gość: on Re: TESCO - PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:29
          Byłem pod koniec sierpnia na rozmowie kwalifikacyjnej, i powiedziano
          mi 1300bruto ,i zrezygnowałem. Więc nie chrzańcie pierduł , bo skoda
          waszych gadek .

Pozdrawiam.
          • meganite do wszystkich szukających pracy 24.09.07, 10:52
            sprawa z marketowym wynagrodzeniem wygląda tak. z początku są to śmieszne
            pieniądze, takie jak przedstawili poprzednicy albo i niższe. jednak wraz z
            upływem lat pracy pensja ulega nieznacznemu wzrostowi. ktoś kiedyś na forum
            napisał że w marketach obowiązują także premie za realizację planu sprzedaży z
            nadwyżką i to też przyczynia się do wzrostu pensji (oczywiście zależy jaki
            market, dział itp.) dużo osób patrzy "dziwnie" na pracujących w marketach,
            zwłaszcza na tych wiekowych, ale co ma począć taka osoba której brakuje rok czy
            2 lata do zasiłku czy renty, to najłatwiejszy sposób uzyskania prawa do
            świadczenia. w związku z emigracją stawki za prace na serwisach w marketach
            poszły w górę i co najważniejsze już nie trzeba mieć mega chodów aby tą pracę
            dostać. jedyny minus to to że praca jest na umowę zlecenie i do niczego sie to
            nie wlicza. reasumując praca w markecie+fajny serwis=całkiem niezła pensja.
            pozdrawiam i powodzenia w szukaniu.
            • Gość: on Re: do wszystkich szukających pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:59
              Oczywiście , że są plany miesięczne , wiem to z autopsji,tylko te
              plany są wymaksowane , a premie też nie są takie fajne , bo
              wiadomo , że klijentów nie zmusi się do kupna , no ale wiadomo ,
              gdzieś pracować trzeba , każdego pracownika trzeba cenić, co właśnie
              nie do końca jest to robione w marketach.
              Pozdrawiam .
              • meganite Re: do wszystkich szukających pracy 24.09.07, 11:07
                wiem że te plany dla niektórych są awykonalne, ale patrząc na to z drugiej
                strony to jeśli ktoś jest na rok czy 2 lata to go to pier..li bo przyszłości z
                tym marketem nie będzie potem wiązał, więc mu wisi jakiś tam plan. rotacja w
                tesco jest naprawdę spora. kiedyś jak pracowałem przez agencje pracy tymczasowej
                (czyt. złodzieje) to z tamtej "kadry" zostało kilka osób na działach. co do
                kupna to zaznaczyłem, że zależy to od marketu oraz przede wszystkim od działu.
                co do cenienia pracownika to niestety ale nic sie nie poprawi bo ktoś za kadrę
                odpowiada (nawet tych olewatorów) i później odbija się to na wszystkich. taki
                urok pracy w markecie.
                • Gość: on Re: do wszystkich szukających pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:16
                  Myślę że jest też podział marketów i marketów , własnie te
                  hipermarkety to są najgorsze , te mniejsze sklepy Praktiker ,
                  Castorama , Mix, Media ( są to sklepy , w których osoby powinny sie
                  jednak znać , na sprzęcie) więc oni powinni wiecej zarabiać . Myślę
                  w Realu , Tesco , mniej sie wymaga od pracowników ( wyłożenie
                  towaru ) przecież ktoś nie bedzie sie pytał który sok jest lepszy od
                  innych , a jednak w budowalanych , elektronicznych , to ludzie mają
                  takie problemy. Więc według mnie są to mimo wszytko lepsze sklepy.
                  Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka