Dodaj do ulubionych

Kreseczki - pionowe czy poziome ??

IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 19:47
Głosujcie za tym czy jesteście za tym, żeby na waszych ekranach podczas
oglądania filmów było więcej kreseczek pionowych czy POZIOMYCH. ;))) Pozdro
dla Ani :P
Obserwuj wątek
    • Gość: misato Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 20:03
      uwazam, ze wiecej pionowych; zdecydowanie lepiej wygladaja na ekranie, a poza
      tym nie mecza tak wzroku jak poziome. do tego najlepsze sa kreseczki pionowe,
      ktore tworza literki na poczatku filmu. pozdrawiam...
      • Gość: kierowniczka Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 20:07
        zdecydowanie poziome,bo lepiej widać jak film jest panoramiczny
        a co powiecie na kropeczki?
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:08
        ... czyżbyś myślała o filmie Matrix ?? Zwróć uwagę że na początku drugiej
        części Matrixa powoli zwiększają swój udział kreseczki poziome, co mogłoby
        nasuwać myśl że jednak pionowe nie są aż tak dobre ;)))

POZIOME - RULEZZZ!!!!
        • Gość: kierowniczka Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 20:10
          zgadzam się , pionowe są do .....
          • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:14
            Gość portalu: kierowniczka napisał(a):

> zgadzam się , pionowe są do .....

no no no - niech Pani dokończy Pani kierowniczko ...
    • Gość: misato Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 20:17
      Przede wszystkim, wazna sprawa jest rozdzielenie kreseczek tworzacych napisy
      oraz kreseczek wystepujacych w filmie, np. zaluzji. Kropeczki sa do dupy,
      zwlaszcza rozmazane, np. gdy bohater sie zamysli, obraz zaczyna sie rozmywac i
      z malych swiecacych punkcikow (np. swiatla miasta) robia sie wielkie rozmazane
      kropy, fuuuuuuuj!!!!!
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:22
        Gość portalu: misato napisał(a):

> Przede wszystkim, wazna sprawa jest rozdzielenie kreseczek tworzacych napisy
        > oraz kreseczek wystepujacych w filmie, np. zaluzji. Kropeczki sa do dupy,
        > zwlaszcza rozmazane, np. gdy bohater sie zamysli, obraz zaczyna sie rozmywac
        i
        > z malych swiecacych punkcikow (np. swiatla miasta) robia sie wielkie
        rozmazane
        > kropy, fuuuuuuuj!!!!!

zgadzam sie ze trzeba rozdzielic kreseczki tworzące napisy od tych kreseczek w
        treści filmu, ale niezapominajmy że (i tu powrócę do Matrixa Reloaded) tam
        kreseczki tytułowe przechodzą w kreseczki filmowe ... co obala teorię gościa
        misato ;)))
    • Gość: LK Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 20:19
      Ja muszę wziąć w obronę paski poziome, bo wszcyscy są za pionowymi. Gdyby nie
      było pasków poziomych to skąd by było wiadomo, że tamte sa pionowe?
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:26
        Gość portalu: LK napisał(a):

> Ja muszę wziąć w obronę paski poziome, bo wszcyscy są za pionowymi. Gdyby nie
        > było pasków poziomych to skąd by było wiadomo, że tamte sa pionowe?

żeby było jasne - Ja jestem za poziomymi. A sprawa decyzji czy dane kreseczki
        są poziome czy pionowe należy do odbiorcy danych kreseczek.
        Przecież jeżeli sie uprzesz że dana kreseczka jest pionowa to ja nie bede cie
        bił tylko z tego powodu ze ona jest pozioma ;)))
    • Gość: Ulson Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 20:24
      ja jestem za pionowymi stanowczo, ktore stanowczo wszystko wyszczuplaja i kazdy
      napewno bedzie lepiej wygladac na ekranie;)))
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:27
        Gość portalu: Ulson napisał(a):

> ja jestem za pionowymi stanowczo, ktore stanowczo wszystko wyszczuplaja i
        kazdy
        >
        > napewno bedzie lepiej wygladac na ekranie;)))

Chwial chwila, jakie wyszczuplał ?? czyżby jakieś komplexy :P
        • Gość: Ulson Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 20:45
          nie uwazam aby ta wypowiedz w jakimkolwiek stopniu odzwierciedlala moje
          kompleksy raczej jest to teraz powszechna tendencja spoleczenstwa ktora
          przedstawiam tu na forum.Pozdrawiam.
          • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 20:51
            Gość portalu: Ulson napisał(a):

> nie uwazam aby ta wypowiedz w jakimkolwiek stopniu odzwierciedlala moje
            > kompleksy raczej jest to teraz powszechna tendencja spoleczenstwa ktora
            > przedstawiam tu na forum.Pozdrawiam.

Ta "tendencja spoleczenstwa" jak mówisz, jest rzeczywiście coraz bardziej
            widoczna na każdym kroku. Ale nie odbiegajmy od tematu - kreseczki poziome i
            już !!!!
    • Gość: niezdecydowany Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 24.07.03, 22:36
      a ja to nie wiem za jakimi głosowac, może skośnymi ???

:P
      • Gość: misato Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 13:57
        Pragne zauwazyc, ze kreseczki maja swoja symbolike. Kreski pionowe symbolizuja
        spadajace gwiazdy, czyli zapowiedz czegos dobrego (ew. w kulturze japonskiej
        zapowiedz nieszczescia; tak czy owak znacza one, ze cos ciekawego bedzie mialo
        miejsce w filmie, natomiast kreseczki poziome to symbol wielohoryzontowosci,
        czyli film jest wieloplaszczyznowy. Co z tego jednak, jesli nic ma sie w nim
        nie dziac?? Dlatego powtarzam: PIONOWE I JUZ!!!
    • Gość: qq kreseczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 23:22
      Gość portalu: R@d€K napisał(a):

> Głosujcie za tym czy jesteście za tym, żeby na waszych ekranach podczas
      > oglądania filmów było więcej kreseczek pionowych czy POZIOMYCH. ;))) Pozdro
      > dla Ani :P

Witam.

Świetny temat do dyskusji. Myślę, że z problemem pionowe/poziome zawsze można
      sobie poradzić stawiając odbiornik na boku. Wtedy już wszystko jedno, a ogląda
      się właściwie to samo, czyli niewiele. (Gdyby jeszcze wystrugać taką małą
      podkładkę (dla RUBINÓW trochę większą) to można nawet na skos.)

POZDRAWIAM
      OO
      Z Z
      D D
      R R
      A A
      W W
      I I
      A A
      M M
      • Gość: R@d€K Re: kreseczki IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 25.07.03, 11:05
        > Witam.
        >
        > Świetny temat do dyskusji. Myślę, że z problemem pionowe/poziome zawsze można
        > sobie poradzić stawiając odbiornik na boku. Wtedy już wszystko jedno, a
        ogląda
        > się właściwie to samo, czyli niewiele. (Gdyby jeszcze wystrugać taką małą
        > podkładkę (dla RUBINÓW trochę większą) to można nawet na skos.)
        >
        > POZDRAWIAM
        > OO
        > Z Z
        > D D
        > R R
        > A A
        > W W
        > I I
        > A A
        > M M

o tej podkładce pod Rubina to musze pomyśleć, jak dotąd udało mi się kupić na
        bazarku u braci ze wschodu przedłużacz do siekiery ale o podkładce nikt nic nie
        słyszał.... ;)
        • Gość: kierowniczka Re: kreseczki IP: *.pcz.czest.pl 25.07.03, 14:23
          Oczywiście miało być poziomymi!!!!
    • Gość: kierowniczka Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl 25.07.03, 14:19
      Z tymi skosnymi może byc ciekawie , ale tylko przy filmach
      japońskich i trzeba strugać podkładke, jednak dalej głosuję
      za pionowymi.Pozdrawiam.Radku masz jeszcze ten przedłużacz? ))
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 25.07.03, 14:30
        Gość portalu: kierowniczka napisał(a):

> Z tymi skosnymi może byc ciekawie , ale tylko przy filmach
        > japońskich i trzeba strugać podkładke, jednak dalej głosuję
        > za pionowymi.Pozdrawiam.Radku masz jeszcze ten przedłużacz? ))

... przedłużacz zgubiłem na ostatniej wycieczce po lasach tropikalnych szukając
        wiedźmy Blair ;)))
        • Gość: kierowniczka Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl 25.07.03, 14:38
          Gość portalu: R@d€K napisał(a):

> Gość portalu: kierowniczka napisał(a):
          >
          > > Z tymi skosnymi może byc ciekawie , ale tylko przy filmach
          > > japońskich i trzeba strugać podkładke, jednak dalej głosuję
          > > za pionowymi.Pozdrawiam.Radku masz jeszcze ten przedłużacz? ))
          >
          >
          > ... przedłużacz zgubiłem na ostatniej wycieczce po lasach tropikalnych
          szukając
          > szkoda((((
          > wiedźmy Blair ;)))
    • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 28.07.03, 22:22
      No co jest z tym tematem ? Czyżby umarł ?
    • Gość: kierowniczka Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 22:50
      Wygląda na to ,że tak .Moim zdaniem goscie forum zajeli sie bardziej frapującymi
      zajeciami, moze zajęli sie sportem na świeżym powietrzu ))))
      Mam nadzieję jednak , ze podejmiemy jeszcze dyskusję w najblizszym
      czasie )))Pozdrawiam.
      • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 29.07.03, 12:39
        Faktycznie, ostatnio dużo sie wydarzyło i temat zszedł na niższą półkę.
        Zawsze uważałem że sporty na świerzym powietrzu są lepsze niż siedzenie w domu
        i szperanie po necie, ale pogoda ostatnio zbyt na to nie pozwala. Miejmy
        nadzieje że to nie potrwa długo.
        na koniec apel - WSTRĘTNE CHMURY PRECZ!!!
        • Gość: hallloo Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 23:01
          dzisiaj ogladalam wlasnie film z kreseczkami, pionowymi, a to z tego wzgledu,
          zekaseta wideo byla stara. kreski ruszaly sie w trakcie filmu.
          • mmaly Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? 31.07.03, 09:50
            Po godzince łażenia po forum wpadłem na ten temat i jestem zachwycony.
            Tak trzymać! Nareszcie coś naprawdę istotnego.
            Dodam, że problem rozstrzygnięcia wyższości orientacji wertykalnej nad horyzontalną lub odwrotnie powinien moim zdaniem stać się priorytetem legislacyjnym władz miasta, regionu, a może nawet w parlamencie.
            Nie mogę żyć spokojnie teraz, kiedy uzmysłowiłem sobie, jak poważny nierozstrzygnięty problem wisi nad naszą szarą codziennością.
            pzdr,
    • Gość: R@d€K Re: Kreseczki - pionowe czy poziome ?? IP: *.pcz.czest.pl / 172.16.5.* 01.09.03, 08:29
      Witam po krótkiej nieobecności.

Widze że temat kreseczek prawie umarł .... hmmm ciekawe czemu??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka