Gość: to ja Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 23:36 Ktoś naszemu mistrzowi p.z. obtłukł ryja, złamał ręke i połamał palce, to chyba nie był przypadek. Myśle że ktoś na niego nasłał ludzi zeby dali mu nauczke, za jego głupie zagrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 10.02.08, 09:18 uuuu...buuu... to jaki z niego mistzr? odp. słaby mistrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto on Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 21:06 oto nasz mistrz p.z. to kim jest i co sobą reprezentuje youtube.com/watch?v=LlYzN92Cp84 obejrzyjcie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 12:08 niezła sciema z tym napadem, p.z. miał wypadek samochodowy, na szczescie niedlugo do nas wraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 16:33 A kogo to ku.. obchodzi?! Rzygać mi sie chce kiedy patrzę na te wasze nędzne, plotkarskie posty! Napiszcie jeszcze kto komu wchodzi w dupe w ocynkowni, kto komu załatwił lepsze stanowisko, kto sie wybija dzięki podpie..niu, nie wiem, może jakiś ciekawy, nieporuszony temat pominąłem, przykro mi. Dlaczego nikt nie napisze o ciężkich warunkach pracy jakie panują w ocynkowni? Pomimo obietnic dyrektora zmian na lepsze nie widać, a minęły już dwa miesiące od ich złożenia. Wdychamy rakotwórcze i żrące świństwo, nieudolnie zaprojektowany system wentylacji testuje się na nas, mając za nic nasze zdrowie. Ktoś tu kiedyś napisał, że ocynkownia w Siedlcach to zakład z poprzedniej epoki i dopiero teraz widać jak bardzo sie mylił. To w częstochowskiej ocynkowni właśnie, panują takie warunki jak za czasów powojennego, bujnego rozkwitu polskiego przemysłu ciężkiego. W dobie kolejnych planów pięcioletnich i przekraczania norm za rządów towarzysza Wiesława i tym podobnym szumowin. A może, zamiast eksperymentować, warto rozwiązać kwestię wentylacji w podobny sposób jak to ma miejsce w Siedlcach? Tam przynajmniej nie było scenerii jak po erupcji wulkanu i dało sie pracować w miarę przyzwoitych warunkach. tt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 16.02.08, 21:04 ...naprawde jest az tak zle z tym systemem wentylacji? zaczynam sie niepokoic bo niedlugo przyjde tam popracowac...:( Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: jest fantastycznie ! 16.02.08, 21:25 Został wyposażony w zaawansowany technologicznie park maszynowy, spełniający najsurowsze wymogi ochrony środowiska, a LUDZI ? Polimex-Mostostal: otwarcie częstochowskiej ocynkowni Źródło: Parkiet 2007-12-17 08:43 Koszt inwestycji wyniósł 48 mln zł W piątek nastąpiło uroczyste otwarcie częstochowskiej ocynkowni Polimeksu-Mostostalu. Zakład zatrudni docelowo nawet 200 osób. Został wyposażony w zaawansowany technologicznie park maszynowy, spełniający najsurowsze wymogi ochrony środowiska. Inwestycja w Częstochowie kosztowała 48 mln zł. Wydajność ocynkowni ma sięgnąć 60 tys. ton wyrobów stalowych rocznie, dzięki czemu moce przerobowe Polimeksu w tym rentownym segmencie zostaną podwojone. Spółka posiada już ocynkownie w Siedlcach i w Dębicy. Spółka szacuje, że wraz z otwarciem zakładu w Częstochowie udział firmy w polskim rynku cynkowniczym wzrośnie z dotychczasowych 22 proc. do około 30 proc. Polimex zamierza wybudować kolejną linię cynkowniczą o podobnej wydajności w Siedlcach. Powstanie do 2009 roku w ramach rozszerzonej ostatnio Tarnobrzeskiej SSE. Piąta z kolei ocynkownia powstanie w Żytomierzu na Ukrainie. www.puds.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2092&Itemid=52 Gość portalu: olo napisał(a): > ...naprawde jest az tak zle z tym systemem wentylacji? zaczynam sie niepokoic bo niedlugo przyjde tam popracowac...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany ocynkownia IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.08, 10:18 Witam serdeznie wszystkich poracownikow ocynkowni.Chcialbym sie dowiedziec czy praca w tym zakladzie naprawde tak bardzo odbiega od idealu?Czy pracownicy sa az tak zle traktowani?Wydawac by sie moglo ze jest to firma na poziomie.Tymczasem kiedy czytam wasze posty to poprostu zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław fam Re: ocynkownia IP: *.wro.vectranet.pl 11.04.08, 10:28 SIEMKA ja pracuje w cynkowni we wrocławiu i popieram ze to chu_ _ _ a praca po pierwsze cieszka a po drugie złe zarobki , ja zarabiam na reke jakies 1500 1900 zł , na stanowisku formowanie no ja akurat pracuje uczciwie ale 70 procent sie opierd_ la i maja prawie te sama premie ,strasznie mnie to denerwuje ,a brygadzista prawie dostał po zebach :D kierownika mamy lesera na niczym sie nie zna i jak kogos zatrudnia to daje 9,5 do 10 zł brutto a ja mam po dwuch latach 8,5 gdzie tu sprawiedliwosc, kiedy udałem sie do dyrektora by opisac mu sytułacie (ze nowi maja więcej i sie opie.. _ a to powiedział ze tacy tez sa potrzebni ) a ch_ j z taka praca na wakaciach wykorzystam urlop i im podziekuje pozdro dla kolegów po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
alise66 Re: jest fantastycznie ! 30.07.08, 13:02 Moj syn od niedawna tam pracuje,twierdzi,że praca ciężka ale znośna.Dostał jako nowy pracownik 12zl/h.Myślę,że to nie jest zle w porównaniu z wcześniejszymi wpisami.Na wentylację nie narzekał jak narazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: jest fantastycznie ! IP: *.tktelekom.pl 30.07.08, 16:05 Nedzna prowokacja. 12 pln/h nowy pracownik? Daruj sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: jest fantastycznie ! IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 19:16 Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: jest fantastycznie ! IP: *.net.stream.pl 26.07.12, 21:01 kolesia wkur.... fakt ze musi czekac na odbiór towaru albo na ocynkowanie posiedzial z 5 godz na ocynkowni i gow..no wie ludzie na urlopach a on chce cudów jest klientem na czekanie to niech czeka !!!!!!!!!! baran jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 16:20 Aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.08, 12:46 Koledzy dziwię się co wy jeszcze tam robicie? Przy tak niskich zarobkach i takim traktowaniu? Ja choćby ze względu na szacunek dla samego siebie już dawno bym tą robotę pier...ł. Rynek pracy zmienił się już na tyle, że za tą kwotę spokojnie znajdzie się inną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 04.03.08, 10:32 nowi pracownicy ocynkowni - napiscie cos... jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.anonymouse.org 04.03.08, 10:59 Dzisiaj zaczynam od 2 zmiany.Napisze jutro. Ogolne wrazenie ze szkolenia bhp spoko. Zobaczymy jak bedzie w robocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Fuck Yeah! Jest 100! IP: *.tktelekom.pl 17.02.08, 09:19 hehe... nonono... imponujace:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:06 nadzieja nas tu trzyma drogi sąsiedzie z guardiana, nadzieja na to ze bedziemy mieli na pasku z wypłaty dwujke z przodu, jak obiecał dyrektor L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.08, 16:06 Szczerze Wam życzę! Chciałbym, abyście w zarobkach nas przegonili. Już wyobrażam sobie miny NASZEJ WŁADZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadzieja Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:39 Wasza władza czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwożłop Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 22:41 Jak to kto? O dyrekcji ty słyszał, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papcio Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 20:24 cos to forum podupada, chyba niema jurz nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Macierewicz Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 09:58 Co tu dużo mówić!? Tutaj trzeba inwigilować, oskarżać i zamykać! PS. Ciebie też z inwigiluję za te odrażające gwałty, które popełniasz na naszym Języku Ojczystym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 25.02.08, 10:20 Niedlugo mam miec rozmowe... Praca na hali . Moze ktos zyczliwy napisze jak jest?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=71731531&a=75789578, a najlepiej to przyjdź, przekonaj się sam, a nuż będzie ci to odpowiadało. Zarobki na poziomie 1300zł na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:32 Właściwy link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=71731531&a=75789578 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papcio Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 15:16 jak bedziesz kolego na tej rozmowie to wejdz sobie na hale to bedziesz widział co to znaczy zadymienie i szkodliwe warunki pracy. a szkodliwego płacą tyle co kot napłakał czyli około 40 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 12:24 Napiszcie czy idzie ktos od marca z tych, ktorzy byli na rozmowie pod koniec stycznia. Ja odpadam... Chyba nie ma sensu sie truc za 1300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 26.02.08, 12:51 Ja ide ,zobacze jak jest... Opinie z forum za bardzo mnie nie interesuja . Najlepiej zobaczyc na wlasne oczy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 14:26 Trochę konsekwencji w działaniu to by ci się bardzo przydało... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=71731531&a=76175199 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 26.02.08, 13:17 no i jeste chyba kolejna osoba, ktora sobie odpusci... niby powazna firma a badania robia w piwnicach prywatnej przychodni (smieszne), nawet szczepia przeciwko grypie! - istna masowka... wiec jak ktos szuka darmowych szczepien:) i ... no i wlasnie i... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 13:56 powodzonka napisz jak jest nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Cynk: działanie na człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 19:09 Metal ten powszechnie znany i używany, w postaci czystej jest nieszkodliwy . Wywiera jednak, zwłaszcza w postaci par, działanie przyżegające na błony śluzowe i skórę. Tlenek cynku w warunkach produkcyjnych tworzy się przez utlenianie par metalicznego cynku tlenem z powietrza i unosi się wszędzie w postaci par lub niezwykle subtelnego pyłu o dużej dyspersji (rozproszeniu). Inhalowany w tej postaci wywołuje gorączkę odlewników, typową chorobę zawodową robotników stykających się z pyłowym tlenkiem cynku o dużym stężeniu. Jako początkowe objawy występują: metaliczny smak w ustach, podrażnienie błon śluzowych gałki ocznej, nosa i jamy ustnej, ze zwiększeniem się wydzielania łez, śluzu i śliny, potem uczucie drapania i suchości w gardle, kaszel, ogólne osłabienie, narastający ból za mostkiem i w klatce piersiowej. Po tym okresie następuje drugi okres, rozpoczynający się uczuciem chłodu w ciele i nasileniem wyżej opisanych objawów. Z kolei temperatura ciała zaczyna wzrastać i dochodzi nawet do 40 stopni, po kilku godzinach gorączka spada wśród zlewnych potów do temperatury prawidłowej. W czasie trwania gorączki zatruty odczuwa bóle głowy, łamanie w kościach, bóle mięśni i duszność znacznego stopnia. Niekiedy występują wymioty, a rzadziej biegunka. Na drugi dzień po ataku gorączki osłabienie utrzymuje się. Występuje senność i szum w uszach i głowie. Pojemność wentylacyjna płuc zmniejsza się i na szczycie gorączki może dojść nawet do 50% prawidłowej pojemności, co tłumaczy objawy duszności. Jako następstwa tych objawów występuje niedokrwistość, przewlekłe nieżyty dróg oddechowych, ogólne osłabienie, zaburzenia czynności serca, napady duszności - podobne do napadów dychawicy oskrzelowej( astmy oskrzelowej), a jako objaw podrażnienia i uszkodzenia miąższu nerek - wydalanie białka w moczu. Opisany stan chorobowy jest wywołany rozpadem białka tkanki płucnej i działaniem z denaturowanego w ten sposób białka komórkowego, które ulega wessaniu. Gorączka odlewników występuje po wchłonięciu ok. 1mg tlenku cynku na 1 kg masy ciała. Około 90 do 95% pyłu tlenku cynku, który z powietrzem wdechowym dostaje się do rozgałęzień oskrzeli i do płuc, ulega tam wchłonięciu. Najwyższe dopuszczalne stężenie tlenku cynku uważane jeszcze za nieszkodliwe dla zdrowia, wynosi 0,005 mg/l powietrza. U ludzi narażenie na długotrwałe działanie pyłu cynkowego i tlenku cynku powoduje podrażnienie dróg oddechowych, zaburzenia funkcjonowania przewodu pokarmowego oraz niedokrwistość. Środki zaradcze, które przeciwdziałają pojawieniu się tej choroby zawodowej, polegają na używaniu masek z pochłaniaczem przeciwpyłowym oraz na stosowaniu kąpieli i płukaniu ust i nosa ciepłą woda po każdej zmianie roboczej. Sprawna wentylacja chroni przed powstaniem nadmiernych stężeń tlenku cynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Cynk: działanie na człowieka IP: *.tktelekom.pl 28.02.08, 19:54 czytajac to yyyyyy jest mocne, ale ponowie pytanie naprawde jest az TAK zle? kurde przerazajace.... a moze ktos prowadzi tu czarny PR? i specjalnie chce zeby nie mieli tam pracownikow, w gruncie rzeczy za te peiniadze sie nie dziwie ale moze to jakis rozgoryczony pracownik lub byly pracownik? ktos kto zamieszca takie inf nie jest osoba glupia? ale dobrze by bylo jakby wyslal jakies linki stron na ktore sie powoluje lub zamiescil materialy do jakich naukowych ksiazek zagladnac? chcialbym miec podstawy na co sie powolac, bo trudno sie powolywac na forum...niestety:) )ciekawe czy to czyta ktos z zarzadu) swoja droga przyznam sie ze na temat chemi malo wiem, podejrzewam ze jest to szkodliwe ale czytajac wypowiedz przedmowcy mozna sie przerazic...:( nasuwa mi sie jeszcze jedna mysl... bez urazy ale czy nie jest tu przypadkiem zbyt duzo osob z wyzszym wyksztalceniem ktore zamierzaja pracowac lub pracuja tam, a niestety zaproponowane stanowisko jak ktos ladnie tu gdzies okreslil "bialego murzynka" nie odpowiada ich ambicjom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: Cynk: działanie na człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 22:53 Wpisz sobie w google "Cynk działanie na człowieka" i bedziesz wiedział że to co napisałem to prawda. Mogę jeszcze tylko dodać ze jak pracuje około godziny na hali to na okularach osiada mi się biały nalot. Przejedz sobie palcem po oknie w mistrzówce albo w sterowni pieca to bedziesz miał ten biały nalot na palcu, więc sam sobie odpowiedz czy jest tak źle? W kąpieli cynkowniczej znajduje się również nikiel, który w przeciwieństwie do cynku nie jest wogóle wydalany z organizmu, a jest rakotwórczy, zainteresowanych odsyłam do google, kto szuka ten znajdzie. A mówienie ludzią prawdy w jakich warunkach pracują wcale bym nie nazwał czarnym PR, niestety niektórych prawda kole w oczy! PS. Nie mieszajmy w to Władzia, on należy do typu ludzi "gawędziarzy erotomanów" dużo mówi mało robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cynk: działanie na człowieka IP: *.sdl.vectranet.pl 04.03.08, 20:39 Ciekawe dlaczego mając tak ogromną wiedzę o szkodliwości cynku na ciało człowieka - Pan jan wydawca jeszcze tam pracuje. Desperat czy wariat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Cynk: działanie na człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 20:41 Pewnie jest cynkoholikiem, lub pewniej nadziejoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rethtuyjyt5j Re: Podobało się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 22:31 złozyłem tam cv do tej ocynkowni jakis miesiac temu dzis zadzwoniła ta sekkretara i na rozmowe kwalifikacyjna zaprasza oczywiscie stanowisko monter wsadów ! ja se tak mysle bo babka w sumie atrakcyjna wiec monter wsadów ale chyba pinisa w wadżajne po krótkiej chiwli dotarło do mnie ze jednak hala ,z tego co sie tu naczytałem o tym cynku i co widziałem przez otwarte drzwi przejezżajac obok zakładu na rowerze to ten cynk w powietrzu nie wrózy nic dobrego także raczej sobie daruje aż tak zdesperowanym bezrobotnym nie jestem przykro mi polimexie ogarnij się i zrób coz z warunkami pracy zamontuj jakiegos lepszego wysysacza oparów czy jak tam wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:08 Wariata to sobie znajdz w swojej rodzinie na śląsku. Pracuje tu z takiego samego powodu jak wszyscy, a to że mam świadomość szkodliwości oparów cynku, to tyle znaczy co nic, każdy kto czyta to forum ma taką samą wiedze o szkodliwości cynku co ja. Równie dobrze możesz mi wytknąć to, że mając świadomość tego że są wypadki samochodowe, wsiadam do samochodu i jade, mimo tego że mogę zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:04 Kolego "zainteresowany" odniosłeś mylne wrażenie że źle sie tu traktuje pracowników, myśle że jest wręcz odwrotnie, niestety są takie szczegóły jak brak właściwego odciągu oparów z pieca, czy chociażby niskie zarobki, jak na taką dużą firme. Jak tylko te dwa problemy zostaną rozwiązane, a jest to tylko kwestia czasu, bedzie się tu dużo lepiej pracować. Zapraszam do złożenia CV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.opera-mini.net 06.03.08, 10:34 Dowiedzialem sie dzisiaj ciekawej rzeczy, są u nas w firmie lepsi i gorsi, do lepszych nalezy brygadzista z formowania (zmana p.z.) Tomasz L. ktory ma 16zł na godzine. To jest nie wporzadku wobec innych brygadzistów, i osób pracujących w naszej firmie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:39 Rewelacja- wiesz, że jakby wszy świeciły to miałbyś Nowy Jork na głowie? Wiem kto Ty jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 212.160.86.* 06.03.08, 15:56 to się ciesz przygłupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:19 Słuchaj śmierdzielu, daj znać gdzie i kiedy to się pocieszymy razem, ..y szmaciarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 06.03.08, 19:26 dobrze zrobilem ze nie rozpoczolem pracy w ocynkowni... sadzac po wypowiedziach i uzywanym jezyku juz moge sobie wyobrazic z kim bym tu pracowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do detektywa Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.netvigator.com 07.03.08, 11:51 a co ty pe.ał jesteś , że cieszyć się chcesz razem? niestety nie preferuje takiej zabawy , ale jak po mordzie chcesz dostać to nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 07.03.08, 12:10 Ja podjalem prace i na razie nie narzekam . Co do ludzi , nie jest tak zle jak myslisz olo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:37 Grozisz mi? Zabierzesz ze sobą bejsbola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek0 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 19:48 Czy moze ktos mi odpowiedziec na czym polega praca przy tak zwanej "wydawce", z czym sie to wiąże, jakie zarobki, czy jest to praca fizyczna, czy są możliwosci awansu (jakiekolwiek)?????? czytając forum odchodzi mi ochota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicio Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 10:39 co ten człowiek pisze? Chyba ktos go sponsoruje, myślę że konkurencja której ocynkownia w Częstochowie popsuła układy. Ja pracuję 2 miesiące i widzę jak tu jest. Dbają o ludzi, karmią dobrze, godziny nadliczbowe płacą, wszędzie czysto. Jak chcesz pracować to przyjdż i zobacz. Dyro obiecał i nie mam powodu mu nie wierzyć, bo nie wygląda na chłystka. Niektórych chłopaków już awansowali ale nie znam szczegółów. Po cichu liczę ze też mnie zauważą. Proszę - piszcie prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 12:49 Gość portalu: wicio napisał(a): > co ten człowiek pisze? Chyba ktos go sponsoruje, myślę że > konkurencja której ocynkownia w Częstochowie popsuła układy. Ile jest ocynkowni w Częstochowie, żeby sobie nawzajem "UKłADY" psuły? > Ja pracuję 2 miesiące i widzę jak tu jest. Dbają o ludzi, karmią > dobrze, godziny nadliczbowe płacą, wszędzie czysto. Jak chcesz > pracować to przyjdż i zobacz Jesli pracowałeś u dziada-prywaciarza, to ci takie "extrasy" imponują. Wiedz, że nie wszystkim. Dyro obiecał i nie mam powodu mu nie > wierzyć, bo nie wygląda na chłystka Zobaczymy(nie zobaczymy?), uwierzymy za niecałe trzy miesiące. Niektórych chłopaków już > awansowali ale nie znam szczegółów. Po cichu liczę ze też mnie > zauważą. Proszę - piszcie prawdę. Gdzie pracujesz? Mogę ci napisać jakie masz szanse na "zauważenie" PS Licz cichutko, żeby ci głupio potem nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 12:53 Jeśli ktoś chce przyjść tutaj pracować, niech sie nie pyta na forum, niech sam sie przekona przychodząc tutaj osobiście. Tyle jest zdań ilu ludzi, warto mieć swoje. Gość portalu: Waldek0 napisał(a): > praca fizyczna, czy są możliwosci awansu (jakiekolwiek)?????? > czytając forum odchodzi mi ochota... Awans? W bliższym i dalszym czasie to już chyba nie awansujesz. ale wszystko sie może zdarzyć- szczegolnie w ocynkownii. Praca: troche fizycznej (mniej) i papierkowej (więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek0 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 21:04 dzięki za odp, jednak dokładnego charakteru pracy nie znam i tego sie obawiam, no i te zarobki.. 6 zł netto to naprawde mało! Bez jakichkowliek podwyżek brak przyszłości, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 22:52 Ile, 6? Przecież dają 8, coś ci sie chyba pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 00:18 płace w naszej firmie to 8 zł brutto, czyli po odjęciu podatku około 5,6 zł na ręke! Zatkało kakało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 08:43 Dodaj do tego premie zatkany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 15:39 tak zgadza sie, do tego premia zlezna od tego jak sie starasz w pracy, więc jak bedziesz odstawiał lipe, albo słabo sie starał na pilniku to mozesz miec mniejszą premie albo wcale, duzo zalezy tez od brygadzisty ktory wystawia ocene za prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.08, 20:09 Gosciu,a co Ty wiesz?Pomyslales choc przez chwile ze On zna sie na tej robocie,ze ma w tym spore doswiadczenie.A to ma duze znaczenie jesli chodzi o place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:43 od tego jest zeby znal sie na robocie. nierozumiem o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 23:58 chodzi mi o to ze sa tacy co maja waty do innych ze zarabiaja wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.08, 22:56 A co ty masz do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 13:25 Warto podjąć pracę w ocynkowni jako mistrz? Mam taką propozycję, na jakie wynagrodzenie można liczyć i czy w ogóle warto wiązać sie z tą firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:42 stanowiska mistrzowskie są już dawno obstawione . Nie siej popyliny ty buraku,chyba że będziesz mistrzem od sprzataczek he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 23:34 wie ktos jak nazywa sie pani za biurkiem przy wejsciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 17:48 rita heyworth Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwożłop Mustafa Kemal Ataturk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:35 Chamstwo masz już w genach czy jesteś po prostu pilnym uczniem? Na przyszłość: nie zabieraj głosu w sprawach, o których nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 11:14 pszepraszam "przyszły MISTRZU" spółki POLIMEX MOSTOSTAL .normalnie komedia he........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 12:18 Zobaczymy głupku, kto z kogo będzie sie śmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 14:37 łupek to cię zrobił ty palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:04 łupek? A co to jest łupek ćwoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 15:47 skoro masz możliwość być mistrzem w polimexie to może nas wszystkich oświecisz gdzie i jak bo bardzo jesteśmy ciekawi.A może tworzą dla ciebie jakieś nowe stanowisko w owym zakładzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:09 Jesteś blisko. Po co były te wcześniejsze złośliwości? Popytaj w poniedziałek to sie dowiesz w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 15.03.08, 16:19 Nie nadajesz sie na mistrza. Za bardzo prymitywny jesteś i nie umiesz rozmawiać z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:36 Hahahaha, znalazł sie psycholog. Na szczęście nie ty o tym decydujesz do czego sie nadaję, a do czego nie. Pochwal sie do czego ty sie nadajesz i czym sie zajmujesz w ocynkowni. Ps Może sprawdziłbyś sie jako headhunter? Skoro wykazujesz inklinacje w kierunku psychologii, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:17 już wiem i czemu nie wpadłem wczesniej na to .na stołówce stoją dwa garnki ,jeden na herbatę drugi na mleko.Ty będziesz MISTRZEM od gotowania mleka .pojedziesz do siedlec na kurs i się nauczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 15.03.08, 17:21 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:35 Jesteś pusty łeb, podobnie jak i twój potakiwacz. Pochwalcie sie jakie zajmujecie stanowiska w ocynkownie, wy nieuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 15.03.08, 17:54 Nie kompromituj się już mitomanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 18:03 Nie będę już półgłówki, poprzez rozmowę z wami więcej się uwsteczniał. Sami się przekonacie. Ale czemu matoły z przepukliną zamiast mózgu, nie pochwalicie sie jakie stanowiska zajmujecie w tej firmie? Wstyd wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.m. Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 19:21 uwsteczniony to ty jesteś. zeby ci zrobiło sie glupio jestem mistrzem w ocynkowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsonpl1 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 17:11 WITAM wszystkich.Od dwóch tygodni pracuję w ocynkowni na Podbeskidziu,otwarcie nastąpiło w tamtym tygodniu,mam nadzieję że nie będzie ta praca wyglądała tak jak pisze na tym forum.system wentylacji jest chyba dobry tj. na sównicy nad piecem wisi tzw.kapelusz który zamyka górną część pieca podczas kąpieli.Jest tam wentylator który wyciąga opary i przez palnik doprowadza je do filtra wielkiego jak sklep.Wszystko jest nowe i czyste,piec przy kąpieli jest zamknięty z wszystkich stron,jego wymiary to 10,5 x 1,5 x 3 .Są 3 sównice do obsługi cyklu i jedna na załadunek.Póki co praca bardzo mi się podoba i mam nadzieję że taki stan zakładu będzie obowiązywał zawsze.pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzac Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:20 www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2007-12-15.1780847278 Powiększ ostatnie zdjęcie(na dole)zobacz jak jest rozwiązany system wentylacji w Częstochowie. Nad piecem nie ma żadnego wyciągu. System wentylacji jest umieszczony tylko z jednej strony(na zdjęciu z prawej), nie wiem, może projektanci bawili sie w zaklinaczy albo szamanów skoro byli pewni, że dym i opary będą szukały ujścia tylko w prawa stronę. Poza tym, filtry są umieszczone zbyt nisko i zbyt daleko od pieca, żeby odciągnąć wszystkie uboczne "efekty" cynkowania. Znakomita większość z nich "ucieka" pod sufit gdzie w widowiskowy sposób rozpełza sie na całą halę. Jakby tego było za mało, zamontowano wentylator o zbyt małej wydajności. Nie wiem czy jest sens wspominać o kurtynie powietrznej, dodanej już później w ramach usprawnienia wentylacji, napisze tylko że część dymu wychwytuje, ale resztę z jeszcze większą siłą wydmuchuje na hale. Obecnie na Politechnice Śląskiej trwają prace projektowe mające temu zaradzić, ma być odciąg nad piecem i trawialnią oraz zwiększona moc wentylatora. Szczerze życzę sukcesu(moje płuca również), bo to co zaprojektowała firma w tej ocynkowni bardziej pasuje do kurnej chaty, niż do nowoczesnego zakładu w XXI wieku. Tyle ode mnie, napisz jaka firma otworzyła ocynkownię, w której pracujesz. Jeśli możesz to podeślij linka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsonpl1 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 00:01 jest spora różnica: w naszej cynkowni jest pod samym sklepieniem system wentylacji,znajduje się nad częścią z kwasem topnikiem i wodą(chyba) do tego są po 2 wentylatory w ścianach tworzą taki wlot i wylot powietrza nad wannami z kwasem.wanna z cynkiem też się różni,na zdjęciu widać tylko barierkę,u nas tafla cynku też jest na wysokości podłogi lecz zamiast barierki jest stała zabudowa,niema możliwości wpadnięcia do cynku.są też sciany z otwieraną częścią środkową a po bokach wanny drzwi z oświetleniem.jedyny kontakt z oparami(bardziej dymem)mam tylko przy usówaniu popiołu po kompieli.ciekawi mnie jak ta barierka z zdjęcia ma chronić obsługę pieca przed tzw.odpryskami gdy w profilu zamkniętym pozostanie resztka wody?? ja na swoim stanowisku czuję się bezpiecznie,póki co. link-a jeszcze niema jest stara strona zakładu www.strumet.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:17 Hłe, hłe, strasznie mi głupio, że taka fisz mi odpowiedziała. Małe litery na początku zdania to twój znak rozpoznawczy? A wy dwa baranki, nie pochwalicie sie swoja pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:55 dlaczego kpisz z inicjałów Adama ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 00:06 Ludu nierozgarnięty- czytaj ze zrozumieniem. Adama? Co za Adama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 10:22 przekonasz sie jakiego Adama, a wogule to dla ciebie pana Adama przyszły "miszczu" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz , obcy Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 83.15.45.* 17.03.08, 20:02 witam Was wszystkich! chciałbym zobaczyc fotki waszego zadymienia na hali!?!?!?! co do wypłat 1300 zł to zgadzam się , że to CIENIZNA , ale mam pytanie z tym zwiazane ; przeczytałem wszystkie posty i nic nie piszecie co umiecie , jak znacie proces cynkowania , jaki jest zakres waszych prac , ile wsadów robicie na 8 h , ile dzwigacie , za co odpowiadacie , ilu pracowników jest na zmianie na danym stanowisku itd. , itp. pozdrwaiam wszystkich cynkowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 23:01 pytania które zadajesz są tajemnicą handlową Polimexu Mostostal. A u ciebie "obcy mistrzu" ile jest wsadów dziennie, jaki jest twój zakres prac, jak dodrze znasz proces cynkowania , ile dzwigają , i za co odpowiadaja twoi pracownicy , ilu pracowników jest na zmianie na danym stanowisku itd. i podstawowe pytanie do ciebie: CO TY UMIESZ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 83.15.45.* 18.03.08, 22:16 Ja raczej nie znam procesu cynkowania zdobyłem stanowisko tak jak Ty liżąc dupska.Powiedz lepiej jak lizać dupy aby derektorem zostać , bo to mnie ciekawi . pozdrawiam cynkowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsonpl1 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 01:41 należy lizać dogłębnie i łizać z połykiem,wtedy stanowisko pewne. niestety nie zajmuję żadego wyszszego stanowiska ,widać nie pojołem tajników szybkiego awansu:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsonpl1 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 01:42 ż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ż Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.cpe.marton.net.pl 20.03.08, 17:23 "Żaba" Pewna żaba Była słaba Więc przychodzi do doktora I powiada, że jest chora. Doktor włożył okulary, Bo już był cokolwiek stary, Potem ją dokładnie zbadał, No, i wreszcie tak powiada: "Pani zanadto się poci, Niech pani unika wilgoci, Niech pani się czasem nie kąpie, Niech pani nie siada przy pompie, Niech pani deszczu unika, Niech pani nie pływa w strumykach, Niech pani wody nie pija, Niech pani kałuże omija, Niech pani nie myje sie z rana, Niech pani, pani kochana, Na siebie chucha i dmucha, Bo pani musi być sucha!" Wraca żaba od doktora, Myśli sobie: "Jestem chora, A doktora chora słucha, Mam być sucha - będę sucha!" Leczyła się żaba, leczyła, Suszyła się długo, suszyła, Aż wyschła tak, że po troszku Została z niej garstka proszku. A doktor drapie się w ucho: "Nie uszło jej to na sucho!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigzac Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 19:41 Dzisiaj wielki bal w Operze. Sam Potężny Archikrator Dał najwyższy protektorat, Wszelka dziwka majtki pierze I na kredyt kiecki bierze, Na ulicach ścisk i zator, Ustawili się żołnierze, Blyszczą kaski kirasjerskie, Błyszczą buty oficerskie, Konie pienią się i rżą, Ryczą auta, tłumy prą, W kordegardzie wojska mrowie, Wszędzie ostre pogotowie, Niecierpliwe wina wrą, U fryzjerów ludzie mdleją, Czekający za koleją, Dziwkom łydki słodko drżą. Na afiszu - Archikrator, Więc na schodach marmurowych Leży chodnik purpurowy, Ustawiono oleandry, Ochrypł szef-organizator, Wyfraczony krępy mandryl, Klamki, zamki lśnią na glanc, W blasku las ułańskich lanc, Szef policji pierś wysadza I spod marsa sypiąc skry, Prężnym krokiem się przechadza... Co za gracja! Co za władza! Co za pompa! Jezu Chry...! Zajeżdżają futra, fraki, Lśniące laki, szapoklaki, Uwijają się tajniaki W paltocikach Burberry. Szofer szofra macią ruga, Na tajniaka tajniak mruga... No jadź, jadź! bedziesz tu stać? Caf się, frrruwa twoja mać! Zajeżdżają gronostaje I brajtszwance, Barbarossy, oyenstierny I braganze, Zajeżdżają Buicki, Royce'y I Hispany, Wielkie wstęgi, śnieżne gorsy, Szambelany, I buldogi pełnomocne I terriery I burbony i szynszyle I ordery I sobole i gr and-diuki I goeringi, Akselbanty i lampasy I wikingi, Admirały, generały, Bojarowie, Bambirały, grubasowie, Am! Ba! Sado! Rowie ! Raz ! Dwa ! Hurra, panowie! Hurra, panowie! Hurra, panowie! W szatni tłok, W lustrach - setki, Potrzaskują Damskie torebki, Każda poprawia, każda zerka - I boty! numerek! bez numerka! I jeszcze pudrem I jeszcze usta I lustra lustrem I znów do lustra I już - do loży - która? druga... Na tajniaka tajniak mruga, Na lewo, na prawo, na le, na pra, A w środku już orkiestra gra, Orkiestra gra! Orkiestra gra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 01:45 zasmiecanie tego forum głupotami nic wam nieda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 15:13 Do ocynkowaczy, ważne! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=77185870 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 217.98.12.* 03.06.08, 11:52 Witam wszystkich pracowników Polimexu w Częstochowie. Praca w tym zakładzie to jakieś nieporozumienie.Tu panuje mistrz Przemysław Z. co może wszystko.To kawał ch....Nie potrafi pracować w grupie,przez niego odchodzą z pracy fajni ludzie.Jego cała zmiana rozleciała się a dyrektor L.ma klapki na oczach nie widzi że ten dupek nie nadaje się do tej pracy.Wyleciał wcześniej z TRW i nie wyciągnął żadnych wniosków.Ludzie czemu nie zbierzecie się i nie złożycie grupowego podania żeby przestał pracować z wami.Przecież ten ch... upokarza was na każdym kroku.Wydaje mu się że wszystko może ale niedługo jak się nie zmieni dostanie mu tylko renta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz P.Z Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.pcz.pl 03.06.08, 12:27 Hahaha. podobno Panie Tomku pracy wszędzie pełno to po co Pan się teraz prosi żeby Pana nie zwolnić. Trzeba było nie oglądać filmów na nocce i nie pić kawy jak klient oczekiwał na pana zmęczony po całym ciężkim dniu, jakoś mało kogo dziwi z Pana kolegów że został Pan wyrzucony z pracy. Ale wie Pan dokładnie że dawałem Panu szanse bardzo wiele razy i co... zaufałem ale rozczarowałem sie. Na dowód sprawy jak ktoś chce znać więcej szczegółów o Panu Tomku to polecam opinię innych mistrzów. pozdrawiam wszystkich pracowników ocynkowni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 217.98.12.* 03.06.08, 13:33 Niestety pudło to nie pan Tomek ale jego kolega z pracy ,który jak większość pracowników ma serdecznie dosyć twojej nędznej osoby. Z tego co wiem z dobrych żródeł to twoja kadencja dobiega końca NIE PRZEDŁUŻĄ CI UMOWY NIE LICZ NA TO. Ale skoro jesteś takim dobrym mistrzem..... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:37 Myslisz, że tobie jeżdżenie demagami nad wannami z kwasem coś da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papcio Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:48 są równi i równiejsi, kilka osób z rozformowania dostało podwyżki, reszta NIE !! Podobno lepiej pracują od innych, moze i tak jest, ale jedna z tych osob, czyli przyszly brygadzista M. raczej sie nie wysila, tylko ciągle pali fajke, i olewa sprawe. Tylko dlatego ze ma być brygadzistą dostał podwyżke!! I gdzie tu sprawiedliwość ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 22:50 Sprawiedliwości NIE MA, NIE BYŁO i NIE BĘDZIE! A już na pewno nie w takiej firemce jak P-M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozformowanie Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 23:12 jestem podobnego zdania, Jarek zle zrobil dając podwyżke 'panu przyszlemu brygadziscie' M. są lepsi pracownicy jak na przykład żużel ktoremu podwyzka sie nalezala za wysilek wlozony w prace, a pan M. uwaza ze skoro bedzie brygadzista to juz nie musi sie wysilac przy pilniku, żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 08:53 Jeśli ma być brygadzistą, to powinien pracować dwa razy tyle co inni, ponieważ dla pozostałych taki awans będzie kompletnie niezrozumiały i zacznie sie robic kwas. PS. Jak bedzie mógł wymagać od innych, skoro każdy widzi jak sie teraz opieprza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.um.gov.pl 28.03.08, 11:20 czemu wy mu tego w twarz nie wygarniecie? wolicie uzalac sie nad soba postami tutaj... cale szczescie ze zrezygnowalem z pracy w ocynkowni...bo byc moze bylbym tym poruszony i tak bym tego niezostawil skoro tak jest jak mowicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 28.03.08, 11:31 I dostałeś posadkę w urzędzie miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 11:35 O to samo miałem spytać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papcio Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 15:08 olo, uzalasz to sie ty na tym forum, nie przyszles tu pracować bo ludzie ci nie pasują, jak słysze takie uzalanie to az mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera!! a to ze sie powie komus ze nie nadaje sie do roboty i nie powinien dostac podwyzki nic nie zmieni!! dobrze ze z nami nie pracujesz koleżko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 15:40 Pokaż co potrafisz miernoto,szczekać za plecami?Kto sie nadaje do roboty to jeszcze zobaczymy. Pocieszyłeś mnie że razem nie pracujemy ,koleżko ,nie lubie sprzątać toalet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwas Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 18:24 prawda jest taka ze żużel dostał podwyżke bo mu sie należało, a ty dostałeś podwyżke tylko dlatego że masz być brygadzistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 28.03.08, 18:30 Zaraz ,zaraz. Wykonujemy wszyscy ta sama robote . Jedni dostaja podwyzki ,a inni nie ? Brawo. Zajebista motywacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:56 Szczekajcie kundelki chociaż na forum,mam cie w dupie. Ciekawe że wszyscy chcieliby podwyżkę ,tylko złapać się za suwnicę lub za wózek -brakuje chętnych, każdy woli stać z pilnikiem i się ślinić jak warzywko,żal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.anonymouse.org 29.03.08, 08:48 jestes zalosnym dupkiem chlopie. Nie podskakuj tak bo dostaniesz w koncu po pizdzie jak pewnien mistrz i sie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:46 Wal sie na ryj, tak sie boje dupku.Kończe z tym forum bo szkoda prądu...Żenada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydawca zmiana B Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:47 Moze i jestem żałosnym dupkiem, ale to ja zarobie 1900zł. A na forum to sobie możesz być nawet cygańskim księciem, więc możesz mnie liznąć po rowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze cos Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:04 Przyjmij do wiadomości kwasie ,że ty nigdy i niczym nie będziesz w tej czy innej firmie .Z twoich smutnych wypowiedzi wynika że jestes małym zakompleksionym i zazdrosnym człowieczkiem.Niech ci się wiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 15:01 Skąd wiesz ze żużel nie dostał.Zal mi takich małych fiutków ty nigdy i nigdzie nie awansujesz. Podobnie jak ..y "papcio" powiedz mi to prosto w oczy , żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 14:56 Zal ci "geju" ,nie mam wujka w zarządzie ,więc cos musze umiec żeby być brygadzistą.Jakos w dupe też nie umiem wchodzic. Jesli jestes z rozformowania to zdechniesz na pilniku bo takie małe fiutki nigdzie nie awansują.Powiedz mi to w oczy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 20:18 sam jestes malym fiutkiem nie mow tak na ludzi z rozformowania bo oni moga byc frajerze niemyty lepsi od Ciebie aa ty ku.. ze jestes wyrzej postawiony to nie znaczy ze masz byc hamskidla innych wlazaczu w dupe szefostwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.profiline.pl 28.03.08, 19:55 A co TY w innym kraju żyjesz tu jest Polska i są układy (były i będą)spodziewałeś się sprawiedliwości hehehe "dojdę do czegoś własnymi rękami" hehehehe (też tak myślałem heheheheheheehhehehheheeh) chyba jesteś dużo młodszy ode mnie i życia nie znasz. Bez wazelki lub pleców będziesz za.......ał do końca życia (szkoła nie pomoże) hehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: 212.87.240.* 11.06.08, 10:09 chłopaki od lipca chodzimy bez premi przerób na takim poziomie da to ze bedziemy mieli gołą wypłate moze tysiak na reke sie wyciagnie czemu sie sie dziwić jeśli coniektórzy z biura tylko chodzą se na fajke na produkcje myśla ze tego nie widać zobaczymy niedługo pasek wszyscy sie tylko smieja narazie a potem beda sr.. w gacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:52 Drogi kolego, handlowcy chodza na fajke, na produkcje, zeby wybadać pracowników co myślą, a pozniej u dyrektora zdają relacje. Dyrektor chyba zdaje sobie sprawe z tego że jak przejdziemy na premie produkcyją, to przy takim przerobie, pożegna się z firmą duża część załogi. Przecież za 1100zł nikt tu robił nie będzie. Według mnie ta firma to tonący statek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 22:55 Wydawcy też dostali podwyżkę, należała im się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydawca zmiana B Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 23:46 Tak to prawda, wyrównali nam zarobki z siedleckimi, wiec przypuszczam ze powinienem następną wypłate wziąć około 1900zł. Najlepsze w pracy wydawcy jest to ze przez wiekszość czasu sobie siedze w kanciapie, pije kawe i gram w pasjansa na kompie. Pełen luz. Szkoda że inni wydawcy boją się przyznać do tego ile zarabiają, ja jestem pierwszy, więc może inni pójdą moją drogą. Janie wydawco, chyba nie jesteś tak naprawdę wydawcą skoro piszesz, cytuje: "..należała im się." Marny z ciebie prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 00:06 Nie czepiaj sie wieśku słówek, kiedy nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydawca zmiana B Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 00:26 to o co chodzi janku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydawca zmiana B Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 10:52 Moze i jestem żałosnym dupkiem, ale to ja zarobie 1900zł. A na forum to sobie możesz być nawet cygańskim księciem, więc możesz mnie liznąć po rowie, frajerku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny pod-dalacz Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 12:15 To ja podpie..m, zdjęcia robię i tyle nie mam, a ty zarobisz 1900? Nie wierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solid... Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 15:29 Już ci wierzę w twoje 1900zł. A propos: ja sie o to postaram, żeby wszelkie podwyżki i nominacje były jawne i żeby każdy wiedział, co kto i za co dostał. Skończą sie w/w po znajomości i za plecami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydawca zmiana B Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 16:51 Popieram cie solidzie, smieszą mnie ludzie którzy za nic nie pokażą swojego paska z wypłaty, jestem za jawnością. Ja nie mam nic do ukrycia, jesli ktoś chce zobaczyc mój pasek z wypłaty prosze bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:07 b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 01:01 co sie stało z hubertem i dżozefem, dajcie znac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 01.04.08, 10:19 Zostali zwolnieni z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 10:27 ale za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 01.04.08, 10:46 Podpadli komuś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos 11 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.08, 18:07 Ale co sie stalo wie ktos konkretnie? Czemu juz nie pracuja,a oprocz nich kogos jeszcze zwolnili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:41 Znaleźli lepsza pracę, bez rakotwórczych związków niklu. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REDUKTOR Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:17 Zwolnili ich bo jest redukcja etatów w polimexie, za dużo jest pracowników więc musieli kogoś zwolinic, podsłuchałem rozmowe mistrzów, którzy mówili o zwiększeniu wydajności pracy. Mniej osób bedzie wykonywać te same obowiązki, jednym słowem obóz pracy i TERROR TERROR TERROR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 02.04.08, 09:43 Hubert się ostał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebaka z fałweja Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 20:26 Może sami się wezmą za robotę, zamiast łazić bez celu po hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 04:05 A co powiecie o paniach tam pracujących? tzn. Jak podchodzą do pracowników fizycznych i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.anonymouse.org 04.04.08, 11:51 Ja się zapytam : gdzie to mleko co miało być codziennie ?? Było jeden dzień , 5 litrów na całą zmianę.. Pani R. czy wg. Pani to nie za mało?? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BLE Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 12:07 TA FIRMA TO ©HµjNîA ž G®žYßNîÄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noeon Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.08, 14:14 A mialo byc tak pieknie,tyle perspektyw i tyle dobrego slyszalo sie o tej firmie. Ludzie zaczynali tam prace z wielka nadzieja na dobre warunki,dobre zarobki,i gdzie to wszystko dzisiaj jest.Ilu z pracownikow jest zadowolonych,ilu jeszcze pozostalo z pierwotnej ekipy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 14:54 Gość portalu: Noeon napisał(a): > zadowolonych,ilu jeszcze pozostalo z pierwotnej ekipy? Prawie wszyscy zostali; jeden sie zwolnił bo miał alergię(chyba na nikiel), drugiego zwolnili. Kilkunastu osobom udało sie zając stanowiska, na których nie muszą sie wysilać intelektualnie i fizycznie(patrz brygadziści). Nawet główny niezadowolony z warunków pracy w ocynkowni na tym forum zamilkł, ponieważ Polimex mu nieba ostatnio przychylił i już mu sie podoba praca. Jak wygląda praca w Mostostalu-wnioski sam wyciągnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 05.04.08, 15:02 Jak to mówią ? Każdy ma swoją cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 15:04 ...i dobrze mówią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 05.04.08, 15:46 Jakiego stanowiska ten " niezadowolony " się dochrapał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan wydawca Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 17:20 Jak narazie sytuacja w naszej firmie stoi w miejscu, ani na lepsze ani na gorsze sie nie zmienia, te dwie osoby które odpadły są przypadkiem. Chwila prawdy dla wszystkich bedzie dopiero w maju, w chwili podpisywania nowych angaży. Będzie to wyznacznikiem dla innych pracowników którzy przyszli później. Jeśli ekipa która była w Siedlcach nie dostanie godziwych podwyżek, można być pewnym że Ci co przyszli po nas też ich prędko nie zobaczą. Ja czekam do maja, bez względu na to co dyrektor zaoferuje, umowę podpisze, ale jednoczesnie zaczne sie rozglądać za innym miejscem pracy, gdzie godziwie płaci się pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:02 Cały czas w kółko piszecie to samo, czy ktoś (kto tam pracuje) mógłby napisać jaki są faktycznie warunki pracy i wynagrodzenia za przepracowany miesiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 13:37 Jakbyś nierobie, zechciał czytać, to już byś się dowiedział. Ile razy trzeba powtarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radsonpl1 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:33 MASZ TY TROCHĘ KULTURY? POMYŚL ZANIM MYŚLI CIĘ WYPRZEDZĄ TWOJE TEKSTY ŚWIATCZĄ O TOBIE... JEŚLI KTOŚ CZYTA TAKIE WYPOWIEDZI JAK TWOJA TO PEWNIE NIE MA OCHOTY CZYTAĆ CAŁEGO FORUM... BYWAJ ZDRÓW:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 22:55 Pieprz sie ośle, pewnie jesteś takim samym nierobem jak ten którego bronisz, skoro nie chciało ci sie odpisać na jego pytanie. Wyłącz capsa, nie rób z siebie rozkrzyczanego chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assasin Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 00:25 Podobno zz solidarność w Polimex Mostostal chce nieźle wyrolować pracowników z Częstochowy, a mianowicie: ominie na podwyżka inflacyjna wynegocjowana przez związek dla pracowników spółki. Jutro przyjeżdżają związkowcy z solidarności i jeśli to okaże się prawdą, to marny los tego związku w częstochowskiej ocynkowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:10 s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.juranet.eu 12.04.08, 20:02 obserwuje już od dłuższego czasu te wasze mądre opowieści i wywody o Ocynkownii i po prostu chce mi się żygać. Nikt nikogo jeszcze nie zmusił do pracy, zwłaszcza w dzisiejszych czasach. Jak komuś się robota nie podoba to naprawde nie wiem o co wogóle jest się oburzać. Skoro macie takie świetne wykształcenie i sądzicie, że po zawodówie lub technikum czeka na was lukratywna posadka, to krzyżyk na droge myślcie tak dalej a nawet złotówki mnie zarobicie. Ciągle tylko wypisujecie pretensje, domagania sie czegokolwiek i odradzanie innym pracę w firmie. Każdy jest kowalem swojego losu. Wy po prostu myślicie, że wszystkie rozumy już pozjadaliście. Jakbyście mieli odpowiednie wykształcenie to na pewno nie musielibyście pracować fizycznie. Aha: raczej niemożliwe jest aby po kilku miesiącach pracy zarabiać miliony.Zastanówcie się co sobą reprezentujecie, a jeśli coś wam sie nie podoba -to nikt was na siłę nie trzyma:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 23:20 To po co obrzygany koleżko czytasz? Żal ci dupę ściska? Jesteś pusty i nie potrafisz czytać, szkołę przespałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 13.04.08, 12:21 O ,Ruszkowski sie odezwał. No proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 09:59 panowie co było na spotkaniu ze związkowcem, nie było mnie a chcialem cos sie dowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) 19.04.08, 09:14 czytam to wasze forum i widzę ze niczym nie odbiega od innych - ta sama zawiść i wylewane żale , jak czytam o waszych zarobkach to chcę powiedzieć że w Częstochowie średnia pensja to 2000 zł netto na stanowisku robotniczym , jeśli chcecie więcej zarabiać to tylko awans do góry , prawdziwe pieniądze zaczynają się nie od mistrza ale trochę wyżej , mistrz zarabia 30 do 40 % więcej , specjalista 100 % I WIęCEJ .Zmienić pracę można zawsze ale jeśli nie jesteś fachowcem to więcej nie zarobisz nigdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:37 mylisz sie marcinie, wcale nie trzeba byc fachowcem zeby zarabiac więcej od innych, wez sobie przyklad sąsiadujacego z nami Guardiana gdzie robole tak jak my zarabiaja 2100 zł, a u nas 1300 zł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: ocynkownia(polimex częstochowa) 23.04.08, 20:45 tylko ze tam jest system pracy zmianowej zabójczy dla czlowieka , przezyjesz dlugo 7 nocek /zapytaj tam pracujacych /, czy 2000 zl to duzo ? wg mnie to minimum , jesli tyle zarabiasz to tak nie powinno byc ,szukaj a znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 22:28 niestety jestem po technikum i nie znajde pracy za 3000 zł, a w Guardianie zwykli robole mają te 2000 zł. Oczywiscie zgadzam sie ze 7-dniowe nocki są cięzkie. Mimo tego są firmy gdzie są tylko dwie zmiany a tez zarabia się 2000 zł, i to bez szkodliwych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 08:29 marko to weź sie zwolnij a nie płaczesz na forum(bo tak najłatwiej) według mnie to nic nie reprezetujesz swoją osobą i nigdzie więcej nie zarobisz wiec sie ciesz że masz wogóle taką prace. co do guardiana to tak sie składa że tam pracowałem przez jakiś rok i za te pieniądze w tym systemie to zrezygnowałem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przez płot Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.profiline.pl 24.04.08, 16:15 To się zwolnij , ale nie licz na przyjęcie do Guardiana bo tam "zwykli robole" to zazwyczaj wysoko wyszkoleni pracownicy , a nie osoby zaraz po szkole i bez pojęcia o pracy , znam paru mistrzów z ocynkowni , twierdzą oni że pracujący tam ludzie to krzykacze bez praktyki i pojęcia o jakiejkolwiek pracy. Piszesz : "Mimo tego są firmy gdzie są tylko dwie zmiany a tez zarabia się 2000 zł, i to bez szkodliwych warunków" - co stoi na przeszkodzie abyś się tam zatrudnił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er... Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 19:51 Napisz który to powiedział, będę ci bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy kask Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 15:38 Gość portalu: przez płot napisał(a): To się zwolnij , ale nie licz na przyjęcie do Guardiana bo tam "zwykli robole" to zazwyczaj wysoko wyszkoleni pracownicy , a nie osoby zaraz po szkole i bez pojęcia o pracy Wysoko wyszkoleni pracownicy? Nie rozśmieszaj mnie. W kolejce staliście pod ocynkownią o pracę, specjaliści z Guardiana. Że stawka wam nie pasowała to inna sprawa. Ja już wolę pracować za 8zł brutto, ale przez pięć dni w tygodniu, a nie jak wy, w zdegenerowanej, siedmiodniowej czterobrygadówce(nigdzie w Częstochowie takiego odmóżdżającego systemu nie ma). Wszyscy przyjęci po rodzinie pracownicy Guardiana okazali sie dobrymi pracownikami? Wystarczy wasz wątek na F.Cz poczytać i aż sie rzygać chce od tego waszego stękania na układy i koneksje w waszym zakładzie. Gość portalu: przez płot napisał(a): >a nie osoby zaraz po szkole i bez pojęcia o pracy Do kogo pijesz? Do nas? Jeśli tak, to w tym momencie obraziłeś większość pracowników ocynkowni i jesteś tylko prostym trollem bez znajomości tematu. Gość portalu: przez płot napisał(a): >znam paru mistrzów z ocynkowni , twierdzą oni że pracujący ta > m > ludzie to krzykacze bez praktyki i pojęcia o jakiejkolwiek pracy. Paru, tzn. ilu? Jeżeli tak twierdzą, a ty twierdzisz, że ich dobrze znasz, to bardzo cię proszę- powiedz im, żeby wykazali się odwagą cywilną i powtórzyli to wszystko nam, oko w oko. Można zrobić zebranie i podzielić sie swymi spostrzeżeniami na temat współpracowników. Porozmawiamy, znajdziemy błędy, które popełniamy(również mistrzowie, bo do ideału też im daleko, oj daleko) może dzięki temu będziemy lepsi w pracy? Nie ma to jak szczera rozmowa, a nie obgadywanie za plecami. Gość portalu: przez płot napisał(a): > Piszesz : > "Mimo tego są firmy gdzie są tylko dwie zmiany a tez zarabia się 2000 zł, i to > bez szkodliwych warunków" > - co stoi na przeszkodzie abyś się tam zatrudnił ??? Również tego nie rozumiem, nikt na siłę nikogo w ocynkowni nie trzyma. Jeśli będę chciał, to sie zwolnię, proste. Nie wiem dlaczego marko tak sie podpala Guardianem, przecież tam panuje XIX-sto wieczny system pracy i tez są warunki szkodliwe. Wydaje mi się, że wiem czemu są takie pretensje o zarobki w ocynkowni; dyrektor grubo przesadził mówiąc, że będziemy tutaj zarabiać 200zł ponad średnią krajową. To rozbudziło oczekiwania i niezdrowe emocje. Pozdrawiam pracowników ocynkowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDIOTA Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.04.08, 14:49 Ja też uwielbiam naparzać na pilniku przez 8 godzin dziennie , 5 dni w tygodniu , wdychając trujące opary cynku i innego syfu. Do tego płacą mi całe 8 zł. brutto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 00:59 Kto cię do tego zmusza? W czasach, w których żyjemy zmuszanie do pracy jest karane! Wskaż człowieka, bądź organizację, którzy cię zmusili do pracy w oparach cynku i innego syfu, a zniszczę ich w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.tktelekom.pl 28.04.08, 13:14 Nikt nas nie zmusza. W tym problem ,ze ludzie chca tutaj pracowac ,ale takze chca godnie zyc i zarabiac. Czy to takie dziwne? Ja juz mam dosyc skakania po firmach ,ktore obiecuja zlote gory ,a potem okazuje sie ze robisz za polowe tego. Zobaczymy ile obietnic spelni dyrekcja Polimexu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przez płot Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.profiline.pl 27.04.08, 21:32 Skoro zaczynamy się cytować to proszę : > Wysoko wyszkoleni pracownicy? - TAK - potwierdzam - pomijam przyjęcia z ostatniego roku. > W kolejce staliście pod ocynkownią o pracę......> Wydaje mi się, że wiem czemu są takie pretensje o zarobki w ocynkowni; dyrektor grubo przesadził mówiąc, że będziemy tutaj zarabiać 200zł ponad średnią krajową. To rozbudziło oczekiwania i niezdrowe emocje. - Sam sobie odpowiadasz na to na końcu postu . Ja pracuję dla pieniędzy , nie dla przyjemności i z miłości do pracodawcy > w zdegenerowanej, siedmiodniowej czterobrygadówce(nigdzie w Częstochowie takiego odmóżdżającego systemu nie ma). - Zgadzam się z tym w pełni , ale taki jest wybór pracowników - były głosowania nad zmianą systemu > Wszyscy przyjęci po rodzinie pracownicy Guardiana okazali sie dobrymi pracownikami? - Odpowiem pytaniem na pytanie - A u Was??? Nie ma przyjęć po rodzinie? Wszyscy są kompetentni? > Wystarczy wasz wątek na F.Cz poczytać i aż sie rzygać chce od tego waszego stękania na układy i koneksje w waszym zakładzie. - Przeczytałeś cały wątek o Ocynkowni??? > Do kogo pijesz? Do nas? Jeśli tak, to w tym momencie obraziłeś większość pracowników ocynkowni i jesteś tylko prostym trollem bez znajomości tematu. - Czym obraziłem - twierdzeniem że są młodzi i bez praktyki? Kto tu kogo obraża w swojej wypowiedzi ? > Paru, tzn. ilu? Jeżeli tak twierdzą, a ty twierdzisz, że ich dobrze znasz, to bardzo cię proszę- powiedz im, żeby wykazali się odwagą cywilną i powtórzyli to wszystko nam, oko w oko. Można zrobić zebranie i podzielić sie swymi spostrzeżeniami na temat współpracowników. Porozmawiamy, znajdziemy błędy, które popełniamy(również mistrzowie, bo do ideału też im daleko, oj daleko) może dzięki temu będziemy lepsi w pracy? Nie ma to jak szczera rozmowa, a nie obgadywanie za plecami - Czy Ty nadal żyjesz ideami? , system pracy jest ukierunkowany na zysk i nikt nie będzie przejmował się głosami pracowników , to nie jest budżetówka żeby się z nimi liczyć ( lobby lekarzy , policjantów , nauczycieli itp. - ludzi którzy mają swoich przedstawicieli u "Góry" ) , prywaciarz powie Ci że na twoje miejsce jest kilku innych. Z twojej wypowiedzi wnioskuję że jesteś albo ponad mistrzami albo zwykłym pracownikiem który jeszcze wierzy w czystą grę. > Nie wiem dlaczego marko tak sie podpala Guardianem, przecież tam panuje XIX-sto wieczny system pracy i tez są warunki szkodliwe. - No właśnie to jest przyczyna - że nie wiesz. A u Ciebie jest dobrze? XXI wiek ??? ręczne wiązanie drutów , praca pilnikiem , warunki żywcem wzięte z miejscowości uzdrowiskowych ??? Pozdrawiam i się podpisuję: >jesteś tylko prostym trollem bez znajomości tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guardian Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.08, 23:41 Nikt ,nikogo nie zmusza do pracy w tej czy innej firmie.Mój brat i kilku kolegow pracuje w Guardianie,zarabiają po 2000 to fakt,ale czy są wysoko wykwalifikowani?Co im dał ten zakład opocz upierdliwego systemu pracy? O ile pakowanie szkła w dechy ,co dzien to samo swiadczy o wysokich kwalifikacjach .Juz słyszę głosy ,widocznie są cieńcy skoro kilka lat pakują szkło.Może ,a może inne stanowiska też nie wymagają zbyt wysokiego IQ.Zresztą czy pakujesz szkło ,czy ładujesz samochód lub masz bardziej odpowiedzialna funkcję w Guardianie wszyscy pracownicy mają tyle samo (fizyczni)Fundusz socjalny,to jest dobre ;zając lub mikołaj z czekolady w zależnosci od rodzaju świąt i zero dofinansowania do wczasów.Więc ogólnie nie jest różowo ,ale mimo to mój brat tam pracuje ,czasem ponarzeka ,jak my wszyscy ale ta praca daje mu w miare stabilny byt.Po co to piszę ? Przestancie się użalac ,wzajemnie obrażac.Jesli komuś podoba się Guardian niech tam próbuje szczęscia i niech mu się wiedzie, to samo z Ocynkownią i po prostu przestancie pierdzielić.Jest jeszcze kilka innych zakładów gdzie można pracować.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: ocynkownia(polimex częstochowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 18:27 w zasadzie to czekam do konca maja, az dostane drugą umowe, jak nie bede mial zagwarantowane 1800 zł, to juz mnie niema w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś