enchufla 08.12.07, 17:40 Dlaczego w Tori nie gra już DJ Dronson !!! Czy zna ktoś przyczynę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Moherowy beret Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 08.12.07, 20:50 Wiem ale nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 11:25 Spytaj Dronsona i nie wal ściemy on wie czemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moherowy beret Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 10.12.07, 00:37 walić to sie możesz sama!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 08:09 Enchufla i Moherowy Beret to Damian z Rosa Latina. I to jemu jest mega nie na rękę że nie gra Dronson. Bo jak on teraz się będzie LANSOWAŁ! Na szczęście w Tori można wreszcie usłyszeć i normalną Cubane, Mambo i jakieś czarne rytmy - i wszystkie te kawałki aż rwą człowieka do tańca - bo to nie kwestia co leci tylko czy jest rytmiczne i ponosi. Przy Dronsonie niestety bawiła się tylko klika jego ziomków z Rosy Latiny i to nie wszyscy bo większość narzekała. Nie dość tego na parkiecie było 5 par a reszta musiała czekać 1,5 godziny na muzykę do zabawy. Ale to są efekty jak Dj prowadzi imprezkę i wypija 5 browarów od 20:00 do 23:00 - wtedy najlepiej się czuje muzykę!!! - a potem bawi się na parkiecie ze swoimi koleżankami a reszta czeka aż może się coś zdarzy. A jak się już coś fajnego udało mu puścić to każdy nie miał ochoty się już bawić tak był dobity czekaniem - nie mówiąc już o gościach którzy przyszli coś zjeść i mieli dość. Dlatego właśnie znaczna część tańczących wolała iść gdzie indziej np. do Depo. Właściciel lokalu zrobił najlepsze posuniecie jakie mógł - ta impreza nie jest dla 5 osób tylko dla wszystkich i teraz to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek D. Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 10.12.07, 22:28 Droga Koleżanko(kolego)Szkoda że Cię nie znam bo pokłoniłbym Ci się w pas(chyba że się przedstawisz):). Brak tupetu, inteligencji i głupota bije od Ciebie na kilometr i ewidentnie można zobaczyć o co Ci chodzi. Ktoś grzecznie się pyta a Ty obrażasz "gościa", który pewnie wszystko sobie wyjaśnił z organizatorami. To, że nie pasuje Ci jak ktoś gra to Twój wybór. Obrażasz także Damiana a z tego co go znam to wiem że On się podpisuje imieniem i nazwiskiem a nie ksywką. Jak Ci nie pasuje jak bawi się Rosa Latina to nie patrz albo wyjdź i zrób sobie swoją salsotekę. Nie sądzę żeby Radek się z Tobą zgadzał( proszę go o komentarz). Z chęcią popatrzę na Twój geniusz taneczny!!!! Jesteś chyba zazdrosny/a Albo przewrażliwiony/a! I jeszcze jedno.Skończ już bo się rzygać chce!!! Żenada!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 10.12.07, 22:53 Z chęcią skonfrontuję się z Toimi poglądami. Moj telefon 888 417 383. Codzinie po 15tej (bo pracuje i w pracy nie moge rozmawiac), możesz zadzwonic i pogadamy albo via tel albo sie umowimy na miescie. Juz chyba pol roku temu bylo 'mocne postanowienie', ze nie bedziemy się między szkołami na forum tutaj reklamować i konfrontować. Uszanuj to postanowienie proszę, a jeżeli masz cos osobiście do mnie to na prawdę umowie się z Toba na spotkanie :) Pozdrawiam Damian Rutkowski www.RosaLatina.pl Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 11:39 Cześć Damian. Proszę Cię nie zgrywaj ŚWIĘTEGO - jeszcze w zeszłym tygodniu namawiałeś ludzi do bojkotu Tori po zmianie DJ - wiadome jest że całe to forum to wytwór twój i na szczęście tyko CZĘŚCI osób z Rosy Latiny - przepraszam osoby które nie biorą w tym udziału. Nie raz pokazywałeś już do czego jesteś zdolny - łącznie np. z zalepianiem adresu www.salsafever.pl na naszych plakatach wlepką www.rosalatina.pl. Oszczędź sobie swoich wywodów. Pozdrawiam wszystkich salsero którzy doceniają to co robi Tori dala tańczących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 15:31 Apeluje o podpisywanie się imieniem i nazwiskiem pod wypowiedziami. Co do mnie: nie jestem święty i nigdy się tego nie wstydziłem, co więcej ciesze się, ze popełniam błędy na których się potrafie uczyć w przeciwieństwie do coniektórych. Oczywiscie jest prawdą, ze namawiałem do bojkotu Tori, poniewaz moim zdaniem Dron został wymówiony z pracy w bardzo niekoleżeńskiej - efemerycznie rzecz nazywając - atmosferze. Co do początku tego tematu to podpowiem Ci, ze po nr IP mozna sprawdzić kto rozpoczął wątek - na pewno nie byłem to ja. No i nawiązując do ostatniego akapitu Twojego posta: Cała nasza paczka i sądze ze również kursanci RosaLatina doceniają to co właściciele Tori, Depo czy i innych klubów promujących muzykę i kulturę Latynoamerykańską robią dla osób tańczących salsę. Lubimy się bawić w miłej atmosferze, w lokalach z klimatem (pozdro dla obsługi Tori ;) (oni już wiedzą o co chodzi (wspólne sprzątanie hehe). Z tego powodu nie wiem skąd takie sugestie, ze niby my ich pracy nie doceniamy pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 15:44 Tak czy inaczej jesteś mącicielem. A co do Dronsona ta ja wiem najlepiej jak wyglądała z nim rozmowa i nie przypominam sobie żebyś był przy niej. - Atmosfera jest zawsze dla efemeryczna jeżeli jest coś co ma na Ciebie wpływ a do tego w Ciebie uderza bezpośrednio i zawsze wtykasz nos w nie swoje sprawy. I prawdą jest to że ty jesteś sprawcą i prowodyrem wszelkich negatywnych zjawisk i obgadywania tańczących w środowisku salsowym. ZA TO WŁAŚNIE WYLECIAŁEŚ Z SALSA FEVER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 16:58 Nie było mnie przy rozmowie z Dronsonem owszem - tak samo jak Ciebie nie bylo przy mojej rozmowie z Radkiem, kiedy kończył ze mną współpracę - nie wiem skąd masz takie informacje i kto Ci je sprzedaje. po raz kolejny jezeli masz ochote porozmawiac, nie boisz sie przedstawic, zadzwon: 888 417 383 Damian Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 17:09 Theo Salsa Fever to ja mój drogi - Radek Jarosik - i nikim się nie zastawiam w przeciwieństwie do Ciebie i wiem o czym mówię. I w przeciwieństwie do Ciebie odmrażam sobie ręce roznosząc plakaty imprez Salsa Bounce przez całą zimę i robie coś dla tego tematu a nie sieje zamęt tak jak ty. Nigdy nikomu nie życzę kontaktu z tobą - bo z góry jest narażony na twój jad którym zatruwasz wszystko co jest koło Ciebie - Z RESZTĄ TO OTWARCIE SAM SIĘ DO TEGO PRZYZNAJESZ JAK SAM NAPISAŁEŚ WCZEŚNIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 17:34 Odsyłam Cie do encykopedii PWN do hasła sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:14 Fajna nazwa na zalepianie czyichś plakatów - "błędy" ja bym nazwała to wrodzonym chamstwem!!! Nie wieże żeby ktoś normalny miał to we krwi! Szkoda mi cię Damianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 15:46 Aniu zostawiłem Ci swoj numer telefonu a do tej pory nie zadzwoniłaś (minęło już parenaście godzin od umieszczenia mojego posta). Jezeli nie masz kasy na karcie, to podaj numer a z pewnością do Ciebie zadzwonie i odpowiem na wszystkie Twoje pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 10:27 Witam wszystkich. Nie mam zamiaru wszystkich obrażać, chcę tylko napisać co ja myślę o całej sprawie. Moim zdaniem niestety w tym co pisze Ania jest dużo prawdy chociaż przesycony złością i zajadłością ton jej wypowiedzi nie podoba mi się i proponuję Ani zamiast salsy, która jest dla ludzi chcących się bawić partię PiS tam są ludzie tacy jak Ty Ania zajmujący się złośliwą brudną polityką. Z salsą daj sobie spokój, to nie dla Ciebie. Również w tym co pisze Krzysiek jest dużo prawdy. Ostatnio w Tori odnosiłem niestety takie wrażenie jakie opisuje PiSówka ( jednak bez jej złośliwego nastawienia ) Moim zdaniem wystarczyło porozmawiać z Dronsonem. Zrobić jakąś burzę mózgów wśród salserów i wiadomo byłoby czego oczekują salserzy, bo chyba o to chodzi,żebyśmy się wszyscy dobrze bawili. Cóż mogę powiedzieć. Nastało Nowe w Tori . Dlaczego ?? Nie wiem , a jak nie wiadomo o co chodzi to o co chodzi ?? Niestety nie jest to Platforma :) Nie ma zmiany. W sobotę przyszedłem do Tori, miało nie być bloków tematycznych już - tak obiecywali przed zmianom . Wysłuchałem 4 bachat, później blok disco ( zupełnie nie wiem co robi na imprezie, która z założenia miała być salsowa - tak Radek umawiał się na początku z właścicielem ) Jeżeli innym gościom na imprezie salsowej nie podoba się muzyka i podobno Borys zwraca na to uwagę , to niech Borys zrobi w inny dzień dyskotekę dla innych gości. Ta impreza miała być salsowa !!! Taka była umowa z Borysem od początku , więc nie wiem co na salsowej imprezie robi taka muzyka. Oki wracam do mojego oczekiwania w sobotę. Przeczekuję to disko salsowe i co ?? Znów 2 czy 3 Bachaty !! Radek !! Miało być lepiej !! Przed wyborami to obiecywałeś , są zmiany i co ?? Co do imprez prowadzonych teraz przez Dronsona - Drons zapytaj ludzi co chcą słuchać i to graj: Just Do It. Jestem z Tobą , chociaż zależy mi żeby w Tori też było dobrze . Ponieważ ja chodzę na salsoteki żeby się na nich bawić i dla mnie jest żenadą to ,że muszę się w ogóle wypowiadać na tym forum na ten tamat. Pozdrawiam Anię i do PiSu , do PiSu zostaw naszą salsę nam Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 11:22 OK. Witam wszystkich - Nazywam się Radek Jarosik. Odnośnie tego jak mają wyglądać imprezy w Tori nie raz rozmawialiśmy z Dronsonem. Ania napisała coś co widać uderzyło w parę osób. Wypowiedzi porównujące do partii są tu zbędne :). Odnośnie setów drogi i muzyki jak ja nazwałeś DISKO: - po pierwsze to nie jest to impreza tylko dla salseros ale i dla gości ze wszystkich środowisk i taka muzyka będzie - prosili o nią akurat salseros - między innymi Maciek - Los Timbalieros, Andrzej. Jeżeli nie potrafisz przy tym tańczyć to nie tańcz tylko odpocznij. - sety są krótkie i będą bo nie przestane grać Cubany, Mambo czy Bachaty lub muzyki RNB jeżeli ludzie się bawią tylko ich troszeczkę zmęczę. Muzyka ma być rytmiczna i ponosić - taka teraz jest i tak zostanie. Gramy głównie utwory które PRZYNIEŚLI SALSERO i pod nich. Odnośnie muzyki i Dronsona - sprawa jest zamknięta i jej nie rozdrapujcie - Dronson wie czemu nie gra w Tori i tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 13:03 Odnośnie stylów muzycznych salsy i innej muzyki puszczanej w TORI: W Tori było straszne zamieszanie. Kubańczycy mówili ze leci Mambo a ludzie tańczący Mambo w tym samym momencie że leci Cubana - prawda jest taka że nie leciało z tych rodzajów salsy w tym momencie nic i to rodziło konflikt tańczących - a prawdziwego Mambo DRONSON puszczał maksymalnie do 20 utworów w ciągu nocy - najwięcej na koniec imprezy!!! Poza tym przeważał na jego imprezach klimat portorykańskiej salsy która jest mocno męcząca dla wszystkich. TERAZ cała impreza postawiona jest na gorące i porywające utwory gdzie puszczana jest CZYSTA - RYTMICZNA Cubana i Mambo oraz inne rodzaje muzyki. ROLĄ DJ jest edukacja muzyczna a nie wprowadzanie zamętu a tak niestety do tej pory było - mimo rozmów z DRONSONEM i wielkiej tolerancji klienta który przychodząc z zewnątrz często po 30 minutach miał już dość takiego grania i często po prosu wychodził. SALSA MOŻE ZMĘCZYĆ ALE MOŻE TEŻ NAPRAWDĘ ROZGRZAĆ - Zwłaszcza dotyczy to zupełnie nowych osób które poznają temat i są z poza środowiska salsowego. Obecnie mieszamy utwory w różnym systemie dwa na dwa, jeden na jeden, trzy na trzy plus bachata i rnb a nie długo swing. W odniesieniu innej muzyki niż salsa to będzie ona regularnie puszczana ponieważ z samych NAS - czyli tańczących - moi drodzy żaden lokal sie nie utrzyma i jak nie będzie innych ludzi to salsa się skończy. Więc cieszcie się że leci odrobinę innej muzyki bo dla tego macie gdzie się bawić przy swoich klimatach salsowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 10:37 PS Jeszcze zapomniałem o jednej fajnej sprawie jaką zauważyłem podczas ostatniej salsoteki w lepszym Tori. Jak był ten wyczekiwany z utęsknieniem przez wszystkich salero i salserki blok tematyczny disco ( proponuję jeszcze techno na salsotece- też może być w Tori przecież kilku napigulonych ) to nagle opustoszała sala ( Borys bardzo zwraca zawsze uwagę na to ,że ludzie nie bawią się przy muzyce ) I przy drugim kawałku zauważyłem cud- podnosi się cały stolik Salsa Fever i zapełniają pustą salę. Czy macie za to jakieś zniżki w opłatach za zajęcia ?? Bardzo sprytne :) Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 11:28 Salsa Fever. Miłe - a podobno twoje wypowiedzi są neutralne a nie partyjne - fajnie że to zauważyłeś że ludzie z Salsa Fever się dobrze bawią ;) długo na to czekali. Jak zwykle celem każdego forum jest pokazanie zazdrości ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SalsaDancer Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:36 Nie widzę sensu w ciągłej dyskusji. Dorośli ludzie sami za siebie odpowiadają. I potrafią ze spokojem przyjmować, jeśli coś nie idzie po ich myśli. Kogoś wyrzucili? Widocznie ten, który go zatrudniał miał własne powody do podjęcia takiej decyzji. Komus nie podoba się muzyka? Wybiera inny klub. Bo zwykle zadaniem DJ-a jest zadbanie o to, żeby bawiło się jak najwięcej osób a nie wybrana grupa. Nawet na imprezach tematycznych. Próbowaliście kiedyś rozmawiać z DJ-em w Porterze, żeby wam coś innego zaczął puszczać? Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 13:10 I to jest własne sedno całego forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Zajkowska Re: Salsoteka IP: *.gprs.plus.pl 11.12.07, 14:38 Witam wszystkich serdecznie! Bardzo nie lubie brać udzialu w takich dyskusjach, bo przede wszystkim kazdy z nas ma prawo wyboru- lokalu, miejsca zabawy tez... Pisze jednak poniewaz niesprawiedliwe i bardzo personalne jest podejscie ludzi, krytykujacych innych na forum. Gwarantuję, ze nikt nam nie placi za dobra zabawe:) i chyba beszczelne jest takie osadzanie(zwłaszcza ze do lokalu wchodzisz za free!!) Ale nie o tym chcialam pisac. Uczę sie tanczyc dopiero 6 miesiac i uwierzcie mi duzo pracy i poswiecen mnie to kosztuje ale mimo wszystko warto... POchodze z Piotrkowa Trybunalskiego i regularnie uczeszczam na zajecia, staram sie przyjechac dodatkowo na trening(bo w domu pocwiczyc moge sobie krok i ewentulanie prace ciala ale technika to juz wyzsza polka i do tego potrzebny mi jest INSTRUKTOR- jego rady sa bardzo cenne, za co dziekuje)no i czwartkowe oraz sobotnie imprezy tez staram sie odwiedzac... Są dla mnie wazne, kiedy stawialam pierwsze salsowe kroki chcialam na imprezie je wycwiczyc, stosowac w praktyce to czego sie uczylam , dzis kiedy mozna powiedziec- tanczę chce sie tam przede wszystkim pobawic i odreagowac! Nie ujmujac poprzedniemu DJ- owi(nie watpie w zdolnosci)niestety od jakiegos czasu nie bylo to mozliwe poniewaz najlepiej bawil sie ON SAM a znaczna wiekszosc... sami wiecie jezeli jestescie stałymi bywalcami- nie ma sensu opisywanie i porownywanie, rzecz w tym, że dzis nawet ludzie, którzy zaczynaja sie uczyc i ktorzy przychodza popatrzec ledwo siedza na krzesie, bo dzieki takiej muzyce jaka mamy w Tori nogi same tancza! Bawia sie wszyscy..a dzieki RNB oni tez moga choc na chwile poderwac sie z krzesła.. miejmy szacunek i dla Nich, nie sztuka powiedziec jest"jak chcecie sobie tanczyc DISCO to zmiencie lokal"- dajmy im czas. Jesli chodzi o Cubane i lanserke to obwiniajmy tym DJ-ów bo to jest sprawa indywidualna, kto ma sie lansowac to bedzie i juz. Mogłabym zaczac pisac o tym co sie dzieje, kiedy leci prawdziwe mambo, cubana... ale po co? Ten ko ma to docenic to doceni a ten ktory nie potrafi( troche techniki i człowiek sie gubi;)) niech ma w sobie troche wstydu, skruchy i nie wypisuje glupot osmieszajac sie... Mam nadzieje, ze dotrze to co napisalam do ludzi myslacych i czujacych te rytmy:) Forum internetowe to miejsce gdzie wychodzi z ludzi trujacy jad- nie dajmy sie otruc! Wzywam o chwile refleksji nad soba, zanim obrzucicie kogos błotem-NIE WARTO cieszmy sie tym co mamy i docenimy, ze ktos chce cos zrobic nie tylko dla siebie ale tez dla NAS. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 13:48 Ok, po częsci trafia do mnie Twoja argumentacja , nie podoba mi się tylko złośliwy ton Ani ( tej z PiSu - sorry ale musiałem sobie pozwolić :) ) Nie do końca też to o czym ona pisała jest prawdą , bo prawda jak zawsze leży po środku Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 13:54 Ok. Ale nie musisz zachowywać się tak jak ona. Sam tez uderzasz w ludzi i to w ten sam sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:25 hmmh.. przykro się tego wszystkiego słucha. To, że gra inny DJ na pewno jednym się podoba innym nie - nie urodził sie jeszcze taki, którym wszystkim dogodził. Ja uczę się salsy w Salsa Fever i może mój poziom taneczny nie jest jeszcze tak wysoki jak u innych - ale czy to przez taniec będziecie oceniać moją osobę?? osobowość i inteligencje?? czy przez to, że nie wyjdzie mi obrót czy pomylę kroki lub wyjdę z rytmu - będziecie wiedzieli z kim macie doczynienia??? Myślę, że nie o to chodzi. A co do tańczenia przy innej muzyce - ja robię to co lubię i tego się nie wstydzę, nie musicie się z nas śmiać dlatego, że tak też tańczymy - po prostu nasza grupa jest zżyta co widać i lubimy się pośmiać i pobawić. - tak na marginesie - bardziej przeszkadza mi brak klimatyzacji a WAM???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 13:52 tak , właśnie , zamiast kłócić się na temat mniej istotny wykorzytajmy całą energię tkwiącą w tej złości do tego żeby przetłumaczyć właścicielowi ,że klima jest potrzebna. Żeby nikomu z zewnątrz obraz salsero nie kojarzył się ze zlanym potem czerwonym jak burak gościem w mokrej koszuli. Bardzo słuszna uwaga, jestem, za :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 14:24 no to wpisujcie się - KTO jest za klimą w TORI ???? - oczywiście ja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Dróżdż Re: Salsoteka IP: 212.87.240.* 11.12.07, 14:47 Ja :) Czy zmiana jest korzystna i większości odpowiada okaże się z czasem. Jeśli za miesiąc na salsotekach pokazywać się będzie tylko parę osób z Salsa Fever (a myślę, że na to się nie zanosi) wyjdzie na to, że rzeczywiście zmiana była błędem. Ale wtedy będą kombinować, żeby było lepiej. Bo to jasne, że potrzebny jest klient. Salsoteki są organizowane tak żeby zdobyć klientów. Wiec wszystko jest dopasowywane pod klienta...klima z czasem też na pewno sie pojawi ;) Możliwe, że zmianami w klubie parę osób poczuje się pokrzywdzona. Ale na pewno nie większość. Ja od czasu zmiany Dj'a byłam tylko na jednej salsotece i to w czwartek, mimo to widziałam mnóstwo dobrze bawiących się ludzi. Mnie ta muzyka też bardziej odpowiada i jestem ze zmian zadowolona. Pierwszą złą opinie na temat zmian zobaczyłam zresztą tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 15:50 off-topic. Czy my czsem nie chodzilismy razem Madziu na WSP kierunek ETI? ...Bo mialem na tym kierunku koleżankę, która nazywała sie tak jak Ty :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 15:53 Uwaga Damian zna wszystkich w tym mieście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 17:00 Mogę Ci zadać jedno pytanie? Czym powodowany jest Twój stosunek do mnie? Bo ilość jadu i nienawiści płynąca z Twoich postów mnie przeraża. Po co ta agresja? Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 17:18 Używasz określeń które są odzwierciedleniem Ciebie. Oszczędź się. Radek Jarosik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 17:33 ...a już miałem nadzieje, ze to jednak nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 17:38 BTW. To jest moj ostatni post w tym temacie. Jezeli Radku życzysz sobie publicznego prania brudów (których i po Twojej - Salsa Fever - jak i mojej - Rosa Latina - stronie jest sporo), to bez problemu mogę to zainicjować - chociażbym tego $nie chciał, bo tematowi salsy ogólnie bardzo to zaszkodzi - co nie jest ani w moim ani Twoim interesie. D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Dróżdż Re: Salsoteka IP: 212.87.240.* 11.12.07, 18:18 Moja odpowiedź jest tutaj już chyba zbędna...ale jeszcze nie studiowałam na WSP :) Twoja końcowa uwaga jest bardzo słuszna... Całe to forum nie wygląda zbyt sympatycznie i na pewno nie zachęci osoby z zewnątrz do poznania tematu salsy... Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 22:37 Pierz - ja ich nie mam i nie mące innym - robie to co mnie dotyczy - naucz sie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsowiczka Re: Salsoteka IP: 212.87.240.* 11.12.07, 14:43 przykro czyta sie to co piszecie... DJ sie zmienil, ale przeciez wciaz mozemy sie dobrze bawic bo przeciez tylko o to chodzi!!! pozdrawiam was goraco i rowniez jestem za klima w TORI!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:03 jeszcze coś mi sie przypomniało - dla tych co byli na Festiwalu salsy w Wa-wie - z tego co pamiętam to na sobotniej imprezie salasowicze z ROsy LAtino w większości siedzieli - i co nie grał znowu Wasz DJ - bo nie powiecie ale muza była niesamowita !!!! także trochę pokory Wszystkim życzę (żeby nie było - sobie również-) z okazji zbliżających się Świąt i udanych WSPÓLNYCH imprez w Tori Ps. A Ciebie MIkołaju proszę o klimatyzacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Rabenda Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:17 ..może byli zmęczeni, bo dali z siebie wszystko na warsztatach? Z uszanowaniem. Sylwia Rabenda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Zajkowska Re: Salsoteka IP: *.gprs.plus.pl 11.12.07, 15:22 Mysle, ze kazdy dawał z siebie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek D. Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 11.12.07, 18:07 Bo na zajęciach się ćwiczy a nie siedzi koleżanko... A na imprezie bawiliśmy się na górze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Rutkowski Re: Salsoteka IP: *.nadrzeczna.trustnet.pl 11.12.07, 15:43 Elol Mnie akurat w tym roku w Warszawie nie było, ale byłem rok i dwa lata temu. Fakt, ze moi znajomi tańczyli być moze mniej niż inni salseros wynikał z dwu faktów: - Magda twierdzi, ze klubie Space było patologicznie ślisko, a w Ground Zero - jak zwykle - patologicznie ciasno - Stety albo niestety - jako grupa znajomych mamy czasami takie napady toficznej głupawki LOL, że wolimy się powygłupiać niż potańcować. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:49 No widzisz - JAK ZWYKLE- coś Wam sie nie podoba - siedzeniem nazywasz wygłupianie się LOL - radzę nie zajmować stanowiska w tej sprawie skoro Cię nie było. Co do sprzątania w Tori - przemilczę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:51 Warszawa to nie twój poziom - a twój styl salsy jest mocno patologiczy zwłaszcza gdy tańczysz w swoich kaloszach i sadzisz te mega susy depcząc wszystkich na około lanserze. Złej tanecznicy to i rąbek u ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 16:59 Aniu Podejrzewam, że jesteś słabą tancerką lub tancerzem, i dopiero początkującą. W całej tej naszej zabawie ( widzę,że nie Twojej, bo dla Ciebie PiS to za mało widzę że Ty w swojej nienawiści to nawet do gazu byś wrzucała za to jak kto tańczy, proponuję więc nie do PiSu , do wszechpolaków proponuję , bo inne partie odpowiednie dla Ciebie to za zachodnią granicą :) ) Więc jeszcze Ci tylko wyjaśnię o co chodzi w tej naszej salsie. Każdy tańczy tak jak umie i każdy ma swój styl jednym to może się podobać innym nie,ta sama osoba różnie jest odbierana. Ty Aniu widzę, że należysz do efekciarzy , pewnie uważasz,że należy zwracać uwagę czy wszyscy zwracają uwagę jak suuper tańczysz po dwóch miesiącach nauki.Nawet wiem kim możesz być, he he . Ponieważ pozwoliłaś sobie na wypowiedż na temat tańca Damiana i masz na pewno każdego poszufladkowanego w swoim móżdzku dwumiesięcznej doświadczonej salserki pozwolę sobie również na uwagę co do tańca osoby którą pewnie jesteś. Zaistniała na parkiecie jakiś miesiąc albo dwa temu.Jest to facet z salsy fever ( nie mam nic do tej szkoły , opisuję tylko postać prawdopodobnie Ani ) mina faceta który posiadł już wszystkie stopnie tańca towarzyskiego i salsy, no conajmniej A klasa w tańcu. No i to właściwie jest wszystko co ten pan potrafi - ta mina :)) Dla fanatyków z salsa fever - proszę nie łączyć mnie z rosa latina. Nie mam z tą szkołą nic wspólnego. Po prostu jestem uczulony na debilizm niektórych forumowiczów, inaczej nigdy bym się tutaj nie wypowiadał. Więc do nazi.., oj sorry , do wszechpolaków Ania :) salsę zostaw nam :) I klimę w Tori poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:28 no i znowu wracamy do początku... to co już min nie wolno robić.. jeżeli tak uważasz drogi salsero to podejdź do tego gościa i podaj mu rękę jak jesteś taki w porządku - bo nie pamięta wół... ciekawe czy Ty po 2 m-cach tak trenowałeś i bawiłeś się przy okazji a przecież tu o zabawę chodzi - nie każdy może ma taki talent, że po 2 m-cach będzie robił piruety. acha i jeszcze jedno - to co początkującym niedługo Twoim zdaniem wstęp wzbroniony?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 17:47 Jak Ty ss nic nie rozumiesz , to była odpowiedź do Ani, ja mam gdzieś gościa który tańczy dwa miesiące i robi jakieś tam miny ( byleby tylko przy swoim tańcu miał oczy wszędzie i tańcząc linię uważał na to ,że inni też są na sali ) Ta odpowiedź skierowana była do Ani. Zna Damiana ,żeby jakkolwiek się wypowiadać na jego temat?? Może on się nie lansuje tylko po prostu dobrze bawi ?? Ale Ania zamiast dobrze się bawić patrzy kto się lansuje (oczywiście wg jej kryteriów ) a kto nie. Jest widzę zagrzana do boju osobistym uprzedzeniem Radka do Damiana, ale te uprzedzenia to sprawa Damiana i Radka i w ogóle jest dla mnie dziwne, że Ci panowie przepychają się tutaj na forum zamiast wyjaśnić sobie to w cztery oczy. Cały zamęt powstaje właśnie przez takie debilowate wypowiedzi jak Ani, wróć sobie właśnie do poczatku całego forum i zobacz czyja wypowiedź była naszpikowana pierwsza agresją i nienawiścią drogi ss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:59 doskonale wiem, że była to odpowiedz do Ani niestety wypowiedziałeś się na temat innej osoby i według mnie bardzo źle to oceniłeś - może niechcący - całe to forum to ŻENADA - pomyślcie o tym jak ktoś wejdzie na to forum nie związany z salsą - bo np. coś tam usłyszał i chciałby zacząć tańczyć - my wszyscy mamy w tym swój udział. ps. odnośnie do debilowatych wypowiedzi - to Ty chyba powiedziałeś, że mamy rabat do tańczenia przy innej muzie ??? przepraszam, ale nie było to miłe.. przez Was nie chce mi się iść do TOri... Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 17:36 A ja się zgadam z Anią taniec - jest tańcem a lans lansem. Dokładnie tak widzę Damiana jak Ania to zwykły lanser anie tancerz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 18:20 No widzisz Radek i tutaj znów problem, bo też jesteś odbierany przez wielu jako lanser. I żebyś się od razu nie czepiał , nie napisałem, że ja Cię tak odbieram ale wielu tak i myślę, że zdajesz sobie z tego sprawę. Myślę, że tyle tutaj złości,bo ludzie za mało przywiązują wagi do tego żeby się bawić i że po to chodzą na salsę, a zwracają na innych , co robią, jak się zachowują , jak wygladają , jak się ubierają , często mylnie interpretując zachowania innych ludzi, tłumacząc je sobie po swojemu.Zauważ ,że ta złość wypływa głownie że tak powiem od samej góry od guru Salsa Fever i guru Rosy. Zauważ, że to Twoja antypatia do Damiana i na odwrót powoduje złe nastawienie Waszych społeczności salsowych. Nie ma tutaj w ogóle impactu i ludzi stamtąd. Może pora schować swoje osobiste urazy głeboko dla dobra całej salsowej społeczności, która w większości nawet nie wie o co są całe te konflikty , nie zna ich korzeni,ale nie lubi tych z Rosy czy tych z Salsa Fever, to tak trzeba, taka jest ideologia Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 22:44 Ok. Tylko ile można znosić czyjeś kłody wczytaj się w pierwsze wątki. Tam kolega otwarcie przyznaje do zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 11.12.07, 18:11 Lans = 2000rok, Don Kichot, praca...wymieniać dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Rabenda Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:31 Niniejszym zakańczam tę dyskusję, bo do niczego ona nie prowadzi. Kompromis nie został osiągnięty i nigdy nie będzie, co znamy z praktyki. Oznajmiam jednocześnie, że nigdy nie byłam namawiana do bojkotu salsotek w Tori i nic mi o tym nie wiadomo. Życzę wszystkim więcej szacunku do innych, tolerancji, mniej samouwielbienia a więcej pokory, i zdania sobie sprawy, że każdy jest wolny i ma prawo do prywatnych wyborów oraz własnego zdania, lecz na pewno nie daje prawa do obrażania innych osób lub też publicznego używania ich danych osobowych bez zgody. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Z uszanowaniem. Sylwia Rabenda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Salsoteka IP: *.gprs.plus.pl 11.12.07, 15:47 Tez jestem za zakonczeniem tej rozmowy bo ona do niczego dobrego nie prowadzi. Robmy swoje bo przeciez jak to lubimy to nie damy sie wplywom innych, jezeli chca to niech mowia co ich dusza zapragnie a my i tak bedziemy tanczyc:) Żółwik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 15:52 Ja również jestem za zakończeniem tej rozmowy. Pozdrawiam wszystkich salserowiczów!!!!!!!!!!!!!! Żółwik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Dróżdż Re: Salsoteka IP: 212.87.240.* 11.12.07, 18:28 Muszę to napisać. Bo jak ktoś zauważył przypadkowa osoba może się przestraszyć po przeczytaniu tego forum ;) Środowisko salsowe w Częstochowie wcale nie wygląda tak strasznie jak można by stwierdzić po przeczytaniu tej wymiany zdań. Dystans wystarczy i trzymanie się tego co dla nas ważne, a można się świetnie bawić i realizować, bez względu na to co się dzieje dookoła i co od kogoś usłyszymy na temat naszej szkoły, instruktora albo na temat siebie samego. Jeśli ktoś odnajduje w tańcu swoją pasję może z tego naprawdę czerpać przyjemność. I tańcząc na parkiecie w tori nie przepycha się przez bijących się instruktorów i nie słucha wyzwisk zamiast muzyki. Atmosfera jest świetna, zabawa niesamowita. Każdemu polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hose Re: Salsoteka IP: *.flatpla.net 11.12.07, 18:36 Ojej , ale tu fajnie :) Do wszystkich tutaj obecnych kubanito, pamiętacie jeszcze krok podstwowy z cubany ?? Do wszystkich z mambo, pamiętacie jeszcze krok podstawowy ?? Czy wszyscy pamiątacie już tylko kogo nie lubić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Prysak Re: Salsoteka IP: *.cable.ubr02.brom.blueyonder.co.uk 11.12.07, 20:58 Witam serdecznie, czesc z Was mnie zna...czesc nowych mnie nie zna. Bylem jednym z zalozycieli i glownych prowadzacych Rosa Latina a takze Salsa Fever ! zanim wyjechalem zagranice... Smieszy mnie to wszystko, bo tak bylo jest i bedzie, ze na forum kazdy bedzie na kazdego brudami rzucal.Obracam sie w srodowisku salsowym juz dosc dlugo i znam wiele sekretow i problemow szkol w czestochowie jako i inni instruktorzy i wlasciciele.Dlatego tez apeluje do was o to byscie wkoncu zamilkli bo kazdy z Nas ma cos na sumieniu i kazdy z Nas okazal sie egoistycznym lanserem. Nie ma osob idealnych, fanstastycznych i wszystkowiedzacych.Radek-powinienes sie wstydzic, bo sam wiesz ile zlego wyrzadziles, ile razy naklamales,ile osob przez Ciebie plakalo, ile osob Cie nienawidzi za to co bylo. Powinienes milczec. Rosa latina tez powinna sie juz zamknac bo tez maja troche na sumieniu i zdaja sobie z tego sprawe....dosc juz zemst,podsycania,bojkotow itp... Nigdy sie nie dojdzie do porozumienia kazda szkola pragnie monopolu na rynku, to przeciez zrozumiale, ale nauczcie sie wkoncu na Boga szacunku... Nie, to nie prawda, ze srodowisko salsowe jest przepiekne i czyste.Jest mnostwo ludzi ktorzy graja,udaja,sa dwulicowi i tak jest w kazdej subkulturze nie sadzicie?Tu w Birmingham tez tak jest... Znam Dronsona dosc dobrze, nieraz bylem niezadowolony z jego grania i przyznaje sie do tego bezz problemu, slyszalem takze kiedys jak gra Radek...Nie da sie kazdego klienta zadowolic, kazdy z nas jest jednostka indywidualna, kazdy w danym momencie ma ochote na inna muzyke. Jak dla mnie wyrzucenie Dronsa mialo inne podstawy bo i on i Radek nie graja dobrze z MOJEGO PUNKTU WIDZENIA...pieniadze maja wazna role w zyciu, to powinno dac coponiektorym do myslenia. Tlumaczenie sie tym iz bylo mniej "mambo" badz mniej "cubany" jest bezsensowne, bylo ustalenie kiedys ze po pol godziny kazdego stylu i to tez sie nie spisalo, a wiecie jak jest? 60% osob nawet nie potrafi odroznic myzyki mambo od La od cubany , timby i wielu innych !!!Przypominam iz wiele osob na imprezie to osoby poczatkujace 1, 2 stopnia badz srednie 1 stopnia, ich jest najwiecej! i oni poprostu chca sie bawic niezwracajac uwagi na to jaki to jest styl bo najnormalniej w swiecie nie wiedza...Zaawansowani za to juz zwracaja uwage na szczegoly, w ktore wchodzi takze to w jakim stylu jest dana piosenka. Bardzo jest mi przykro ze osoby postronne musza to czytac, bo wiele z poruszonych tu tematow ma malo wspolnego z TANCEM Radek...Damian moze sprawe w sadzie sobie zalozycie? skoro zachowujecie sie jak dzieci a nie dorosli? TAKE CARE GUYS wielkie buziaki dla moich bylych kursantow:* oraz pozdrowionka dla calego srodowiska salsowego Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 23:25 Witaj Emil. Odnośnie kłamstw to ty też możesz sobie wiele Emil zarzucić. Co niektórzy wiele Ci zawierzali i stawiali przed sobą - pamiętasz o tym? - pamiętasz podróże pociągiem i wspólne plany - a przy okazji jednoczesne listopadowe plany twoich przyjaciół które miały się zrealizować we wrześniu - jeżeli tak to możesz się wstydzić. Szkoda że widzisz tylko te złe rzeczy - ale zapraszam na obiad jeżeli będziesz w potrzebie - pamiętasz. Dla mnie i dla Agi byłeś ja rodzina - to Ty dokonałeś wyboru. Radek szedł do pracy a Emil jechał do Krakowa albo Warszawy na warsztaty -> rok wcześniej mogłem odejść z pracy gdybym wiedział - dziękuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 11.12.07, 23:31 Emil i jeszcze jedno to forum jest dziełem twojego dziecka Rosy Latiny kojarzysz ksywkę "enchufla"- pouczaj swoich wychowanków założycielu. Jeszcze raz gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek D. Re: Salsoteka IP: *.apus-net.pl 11.12.07, 23:58 To jeszcze ja się nie doczekałem Twojej opinii Radku... Czekam z niecierpliwością... Co masz do mnie??? Najeżdżasz na wszystkich z Rosy ale zapomniałeś o mnie... Też u Ciebie pracowałem. Co mi zarzucisz...? Chłopie - Jesteś dorosły, masz rodzinę a zachowujesz się jak gó..arz- trochę pokory wobec siebie bo tracisz resztki ogłady i szacunku wobec innych. Razem budowaliśmy salsę w Częstochowie czy Ci się to podoba czy nie!!! Więcej się nie będę wypowiadał na ten temat!!! Ludzie - dajcie spokój!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Salsoteka IP: *.centertel.pl 11.12.07, 23:58 Witam! Nie lubie zabierać głosu w takich dyskusjach, ale temat aż sam się prosi o komentarz... Kochani, mam wrażenie że w tej całej słownej przepychance zatraciliście idee SALSY bo to nie tylko styl tańca -to "stan ducha", to wewnętrzna radość płynąca z zabawy - podkreślić należy dobrej, nieskrempowanej zabawy przy cudownych gorących rytmach. Ja tańczę salsę od 5 miesięcy (jestem wiec laikiem i pewnie wiele osób uzna, że nie mam prawa się wypowiadac...) ale zawsze uważałam, że prawdziwy urok salsy tkwi w jej żywiole, w cudownej atmosferze jaka panuje na imprezach i niesamowitej pasji tkwiącej w tancerzach... a nie w tym kto w której szkole się uczy i kto kogo lubi. Studiuje w Krakowie i muszę Wam powiedzieć, że niejeden krakowski salsero może Wam pozazdrościc klubu Tori. Macie miejsce gdzie możecie się swietnie bawić za darmo, przy fajnej muzyce, gdzie można przyjść bez tanecznego partnera i nie podpierać ścian. Doceńcie to! Byłam ostatnio na imprezie w tori i bardzo mi się podobało. Uważam, że niewielkie bloki muzyczne są fajne ponieważ każdy może znaleźć coś dla siebie ( a gdy mu muzyka nie odpowiada usiąść i chwilkę odpocząć). Nie zapominajmy, że każdy z nas jest inny, ma inny gust i inne potrzeby - nie da się więc zadowolić wszystkich, ale należy dołożyć wszelkich starań by jak najwięcej osób wychodziło z imprezy zadowolona. I nie osiągnie się tego przez kłótnie, narzekania.. tylko przez zauważenie sensu tego co robimy- przychodzimy do Tori by potańczyć więc bawmy się, a nie siedźmy po kątach narzekając na dj... Jedyne na co można w tori naprawde narzekać to brak klimatyzacji!! Zszokowały mnie niektóre wypowiedzi na forum i uważam, że jest to zaprzeczenie deklarowanej przez wszystkich miłości do salsy - bo przeciez o to chodzi jedynie by tańcząc nie myśleć o krokach, figurach i krytycznym spojrzeniu "wrogiego obozu" ale by dać się porwać muzyce i wyzwolić drzemiące w nas emocje.... To w końcu SALSA!:) Pozdrawiam i do zobaczenia w TORI :) żółwik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Salsoteka IP: *.pcz.pl 12.12.07, 02:01 Hey.. przez te wszystkie posty tutaj przeczytane.. i ogólną atmosferę wyrzutów ,nienawiści, dyskrymninacji -nie ukrywam, jest mi trudno zasnąć :P, ponieważ owa atmosfera stawia przede mną trudne pytanie "Czy salsa ma sens?"... a jeśli stawia takie pytanie przede mną ;) to znaczy że jest źle. Podzielę się zatem moimi spostrzeżeniami.. Kiedy zaczynałem tańczyć salsę - wydawało mi się że to świetna zabawa - i tak właśnie jest... z małymi wyjątkami.. oto kilka z nich. Zauważyłem że istnieją sprawy niewyjaśnione.. nie zamknięte itp itd pomiędzy niektórymi salseros.. kochani ..trzeba umieć rozmawiać i to powinniście zrobić- aczkolwiek wątpię aby to przyniosło jakikolwiek efekt gdyż jesteście w swoich stylach autorytemami w pewnym lokalny i może nieco szerszym kręgu. Zmierzam do tego iż powoduje to u Was pewna dumę,ambicje honor.. i dobrze. Dopóki nikt nie skacze sobie do gardeł jest ok . Każdy ma swój styl.. świetnie i tak być powinno. Nie wnikam kto co sądzi , kto kogo obgaduje itp itd nie interesuje mnie i interesować nie będzie. Prawdą jest że człowiek jest istotą rozumna z własną wolą, skłonna do podejmowania suwerennych decyzji - nie podoba się - spoko.. get out (ang. "wypierniczam" :P) Nie jest to jednak łatwe .. bo często gęsto nie zawsze nam ,podoba się to co naszym znajomym a mimo wszystko chcemy z nimi spędzić wieczór, pośmigać. Nie każdemu da się dogodzić nasze style są różne - dobrze i zarazem źle - nie ukrywam ze zacząłem osobiście myśleć o zmianie środowiska .. klimatów,zacząłem szukać za sprawą panujących relacji między niektórymi osobami. Może to jest wyjście. Moje zupełnie obiektywne niczym nie wymuszone zdanie jest takie - muzyka ma kształcić i powinna być różna, teraz jest zbyt wcześnie na oceny aczkolwiek w moim odczuciu to pozytywny tok. Trudno jednak jest ocenić, uzyskać odpowiedni "klimat", szczególnie iż żyjemy w społeczeństwie które wybiera Ich Troje na Eurowizje itp itd. Na koniec. NIE UTRUDNIAJMY WYBORU INNYM - DAJMY IM WYBRAC!! Cokolwiek to znaczy - ja mam swoje zdanie i będę go konsekwentnie zarówno przestrzegać jak i rewidować (Bo jestem egoistą i bawię się tam gdzie mi jest dobrze później dopiero tam gdzie dobrze bawią się moi znajomi - odwrotne typowe podejście dla naszego społeczeństwa jest wręcz patologia i powoduje właśnie takie sytuacje i konflikty jak tu - a wyboru jest mnóstwo Sabores De Salsa,Rosa Latina,Salsa Fever , Los Timbaleros, - Depo,Don Kichot,Tori, Mexicopelia, u mnie w akademiku ;) ) - jednakże osoby które są na etapie wyrabiania swojego zdania często stają pod ścianą - albo z nami albo przeciwko nam. To bez sensu , to nie przyjemne ,to nie salsa, to nie taniec wreszcie to wręcz nie zdrowe. Z wyrazami szacunku Łukasz Dominik D. (wciąż młody) ;) gg 3759108 Keine Granze.. czy jakoś tak :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Salsoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:31 Jeszcze jedną rzecz chcę napisać. Pewnie wszyscy z SALSA Fever się zgodzą, że nie tylko chodzą na zajęcia czy też salsoteki dla zabawy ale także, żeby być coraz lepszym, żeby potrenować i jak słusznie zauważyła jedna z koleżanek (dojeżdża po 100 km na zajęcia 2-3 razy w tygodniu!!!) do tego potrzebny jest TRENER. Kiedyś miałam doczynienia z tańcem i innym trenerem, owszem technicznie był przygotowany ale nijak miało się do oddziaływania, przekazywania, zarażania swoich umiejętności innym (tylko krzyk i stres) Radek Jarosik takie umiejętności posiada. Co więcej TANIEC TO JEGO PASJA!!!! Potrafi opowiadać o tym godzinami i miło się tego słucha. Potrafi zarażać innych swoja pasją bo to ja chcę sie nauczyć ale On potrafi wydobyć to co w nas najlepsze. I nie piszcie za chwilę, że robi to dla kasy - bo jeżeli tak to jeszcze lepiej - każdemu życzę żeby robił to co lubi i jeszcze na tym zarabiał. Dla mnie i nie tylko dla mnie jest ŚWIETNYM TRENEREM. I przytoczę tu fragment wypowiedzi jednego z moich profesorów na studiach : " Tego czego się tu nauczycie przez te wszystkie lata - będziecie mogli to później wykorzystać - ale nie wielu z Was to zrobi - ja sam gdybym potrafił nie stał bym dzisiaj tutaj przed Wami ale leżałbym na pięknej plaży i byłbym milionerem" Pozdrawiam Cię Radku gorąco i dziękuję !!!!! Żółwik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Salsoteka IP: *.pcz.pl 12.12.07, 10:27 wooow hola hola.. wszystko ładnie pięknie :) ale wiem że mamy zimę.. śniegu co prawda brakuje.. ale choinki są i Ty się urwałeś z jednej.. poruszamy tu temat salsoteki.. Nie probujmy wywoływać kolejnej dyskusji na temat tego "Która szkoła jest lepsza.. itd itp" bo to w obecnej sytuacji nie tylko nie ulecza obecnego klimatu ,wręcz przeciwnie jeszcze tylko go podkręca. Tak więc zrób mi prezent pod choinkę i nie mąć - wystarczy,jest spoko niedługo zaczniemy wytykać sobie ch*** buty lub fryzury czy koszule. P.S nie tylko Salsa Fever chodzi do Tori by się rozwijać i uczyć bo w tym poście sugerujesz to sposób oczywisty i jawny. Nie odbieraj tego personalnie ale nie tylko w postach ale i w życiu takie teksty określam mianem "wazeliny" :)) luzik ten jest dobry... ten lepszy/gorszy.. czy to ważne?? Ważne jak Ty się bawisz .. to jest to o czym pisałem wcześniej niektórzy pilnują swojego nosa i to jest ok.. a inni przycierają go innym i to jest złe. Dobro zło - odwieczna walka.. :P Niech zapadnie jasność a Moc Będzie z Tobą. Nie rozgraniczaj i nie dziel ludzi... nie sugeruj i nie insynuuj tak będzie lepiej. Najlepiej w geście jedności Cubana złączy się w kolo , mambo stworzy wielką linię w środku koła i będziemy mieli coś na wzór "Zakazu wjazdu" heheh.. luzik ludziska... jest fajnie.. :) Kolejka dla wszystkich na Wasz koszt :P Bawcie się Jeeee !! ;) i oto chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Salsoteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 10:56 Mądrze napisałeś. A cała ta dyskusja właśnie dlatego powstała bo jedni pilnują swojego nosa a inni próbują go obić. Myślę ze ss nie wychwala swojego trenera tylko go broni.... Ja też go znam i wiem że propaguje temat salsy w Tori dla wszystkich i "mimo" że tańczę Cubane nigdy mi jej nie brakło, a przecież Tori to inicjatywa właśnie Radka który tańczy mambo.... Sedno sprawy ująłeś świetnie niech wszyscy się bawią ale i wszyscy pilnują swego nosa a nie tylko jedni. Młody dużo widzisz Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
malyfragles Re: Salsoteka 12.12.07, 10:57 muszę sprostować moja wypowiedzią nie chcę urazić innych trenerów salsy napisałam że miałam kiedyś do czynienia z tańcem ( nie było to mambo , kubana ani nic podobnego ) więc samą rzeczą nie porównuje, nie wtykam itp - zresztą podobnie jest w sporcie-napisałeś wcześniej,że jesteś egoista i super to Twoja osobista sprawa czasami może tak lepiej każdy ma prawo do innych odczuć - czy jest to wazelina?? być może dla niektórych tak ale mówię i robię to co myślę i to wszystko KAŻDY JEST INNY Pozdrawiam Cię drogi młody kolego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Salsoteka IP: *.pcz.pl 12.12.07, 12:52 Kolezanko skoro robisz to co myslisz i uwazasz to swietnie:) bo tak byc powinno.. nuta egoizmu nie jest czyms zlym.. pozatym czemu mialas inny nick.. jestes niegrzeczna.. WrRR :P A tak wogole to czemy Wy kobiety tak sie krepujecie w wiekszosci Bachaty ;) skoro jestescie tak niegrzeczne :P Odpowiedz Link Zgłoś
theosalsafever Re: Salsoteka 12.12.07, 12:52 Witam jeszcze raz. Pisze ostatni raz na tym forum. Chce wszystkich przeprosić za moje zachowanie - przede wszystkim kursantów z Rosy Latiny, i Salsa Fever i neutralną społeczność - tom poza salsową i salsową. Zawsze robie swoje według swoich zasad - które właśnie złamałem - i staram się nie wchodzić z nikim w konflikty. Wczoraj pierwszy raz mnie tak poniosło i zabolało po kolejnym ciosie - a nie powinno. Nie będę się tu wypisywał czemu tak sie stało możecie sami przeczytać to forum i wyciągnąć sami wnioski - Każdy jakie chce. Wracam do swojej pasji i obowiązków - a przede wszystkim dalej czynów i na nich od tej pory poprzestaje - cokolwiek by ktoś nie robił i pisał. Przepraszam - Radek Jarosik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Salsoteka IP: *.masterkom.pl 12.12.07, 14:34 Nie masz za co przepraszac Radku wszyscy cie bardzo dobrze rozumiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
izus_salsa_fever Re: Salsoteka 12.12.07, 14:54 No Radek mam nadzieje, że tym mądrym akcentem skonczyłeś tą bezsensowną dyskusję. Miałam ochotę cos napisać, ale czytając to wszystko stwierdziłam, że bez mojego (mądrego jak zwykle ;D) komentarza się obejdzie, bo wnioski co do kultury niektórych osób nasuwają się same. Na temat Tori czy powracającego pytania która szkoła lepsza nie ma potrzeby pisać, bo do tego trzeba się przekonać samemu i każdy ma swoje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Prysak Re: Salsoteka IP: *.cable.ubr02.brom.blueyonder.co.uk 12.12.07, 21:33 Witam Radku, dlatego wlasnie napisalem, ze kazdy z nas ma cos na sumieniu, ja takze !! ale akurat plany sa planami, ktore sie zmieniaja ze wzgledu na rozne czynniki uboczne.Nigdy nie powiem, ze zaluje czasu spedzonego z Toba czy Aga ktora traktuje jak siostre. Nie wstydze sie tego, ze bylem nieraz w ciezkich sytuacjach i materialnych i psychicznych czego podlozem wiesz co bylo a o czym niechce rozmawiac na forum....Nie raz moznabylo z Wami porozmawiac, zjesc, posmiac sie;)Napewno niedaze do tego aby sie z Wami nieodzywac, badz cos w tym stylu...nie jestem Waszym wrogiem.Kazdy ma plusy i minusy Ty takze i wiesz o tym doskonale, zrobiles kilka niewybaczalanych rzeczy, o czym nigdy niezapomne...z tym ze ja jestem osoba otwarta i potrafie wybaczac. Tori jest miejscem swietnym, czego takze Radkowi trzeba pogratulowac. Wiele miast nawet wiekszych od czewy nie ma takiej salsoteki...Pogratulawac takze trzeba pokazu ktory osobiscie obejrzalem dopiero kilka dni temu... Nie podoba mi sie Radku czasem Twoje zachowanie i decyzje jakie podejmujesz, ale nie mnie to osadzac, co ma byc to bedzie, a to ze jestesmy wmiare dobrymi znajomymi moze byc poza zasiegiem interesow czyz nie?:)Takze pozdrawiam i zycze wielu sukcesow kazdej ze szkol Ps: wiem kto to enchufla, ale jest osoba dorosla i sama za siebie potrafi podejmowac decyzje, pozatym nie napisala niczego krzywdzacego, badz obrazajacego. Zadala poprostu pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dragonka1 Re: Salsoteka 06.05.14, 09:16 Witam, ostatnio byliśmy w mexico...porażka! DJ Dragon nie powinien nazywać się DJ. Każdy potrafi puszczać muzę z kompa. Poza tym bardzo dużo paplał bez sensu, było więcej jego gadania niż muzyki! W barze oszukują! Trzeba się pilnować bo te piz*y za ladą liczą za drinki według uznania. Nie wierzcie w promocje na FB. Ostatnio miał być Ballantines za 6 zł a ta su*k policzyła nam za 10 zł. Nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Salsoteka IP: *.gprs.plus.pl 16.12.07, 16:48 I Wy Panowie prowadzicie jakieś szkoły salsy?? Bawicie się w jakieś pyskówki, dochodzenie racji.. Co tu kogo obchodzą wasze kogucie walki na podwórku częstochowskim ile wy macie lat.. Planowałem salse, ale do Was nie chce trafić, mam nadzieje że jest więcej takich szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsero Re: Salsoteka IP: 212.87.241.* 19.12.07, 06:10 Pewnie że jest więcej szkół,a najlepiej idź na towarzyski , tam z prawdziwą salsą nie będziesz miał nic wspólnego ,a salserskiej braci dziękuję za fajną wspólną zabawę ostatnio w sobotę w Tori. Jednak salsa znów była ponad wszystkim i o to chodzi , myślę że więcej nie będzie już takich niemiłych incydentów na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś