Dodaj do ulubionych

Pytanie do Zarządu Dróg

17.12.07, 15:39
Jak długo jeszcze na Szymanowskiego na jezdni bedą stały dwa słupki zaznaczające dziurę w jezdni, która została naprawiona, tak coś tydzień temu?
A kto z Zarządu Dróg zainteresuje się garbami i wybojami na jezdni przed Urzędem Pracy?
Jeśli zamknęło się Aleje i zapchało uliczki, które nie były projektowane na taki ruch i zbudowane ponad 50 lat temu (idę o zakład, że kostka w Alejach tyle nie wytrzyma), to wypadałoby chociaż zadbać, żeby były one równe.
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Pytanie do Zarządu Dróg IP: 89.174.23.* 17.12.07, 19:35
      Pytania do zarzadu drog kieruje sie na adres: mzd@mzd.czest.pl a nie
      na forum.
      • segel Re: Pytanie do Zarządu Dróg 17.12.07, 21:25
        Tak się składa, że zdarzało mi się pisać na ten adres. Odpowiadali tak mniej więcej po miesiącu, albo wcale.
        Fakt, zdarzało się, że na zwróconą uwagę zareagowali i naprawili, ale generalnie, to w Zarządzie Dróg e-maile to jeszcze jest bardzo egzotyczna forma komunikowania się, przynajmniej tak wynika z moich osobistych doświadczeń.
        Za to uczciwie należy stwierdzić, że są Wydziały UM, które wiedzą, do czego służy Internet i poczta elektroniczna. Internetowy system rezerwacji kolejki, moim zdaniem to strzał w dziesiątkę. Korzystałam i chwalę.
        A wracając do mojej ulicy, to dlatego piszę na forum, a nie e-mailem, bo chcę zwrócić uwagę na problem, jaki powstał od czasu zamknięcia III Alei, czyli zwiększoną ilość samochodów, które jeżdżą czasem bardzo szybko, korki na skrzyżowaniu Szymanowskiego z POW, zaparkowane często w bramie od Nowowiejskiego samochody i jezdnię, która nie bardzo ten zwiększony ruch wytrzymuje.
        Efekt jest taki, że coraz częściej jezdnia będzie się po prostu zapadać pod ciężarem samochodów.
        • Gość: CZ-wianin Re: Pytanie do Zarządu Dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:53
          Administrator budynków przy Szymanowskiego występował w imieniu mieszkańców o
          zainstalowanie tzw. leżącego policjanta, dwie odpowiedzi odmowne mimo stu
          kilkudziesięciu podpisów. Przy Szymanowskiego zlokalizowane są dwa przedszkola,
          mieszka wiele starszych ludzi, przejście przez jezdnię przy dużym natężeniu
          ruchu i szybko jadących samochodach nie jest proste. Zarząd Dróg pod wodzą
          genialnego stratega Augustyna nie widzi żadnych problemów. Najlepiej zamknąć
          Aleje, a mieszkańców równoległych ulic zostawić samych sobie.
          Nie raz na tym forum zadawałem pytanie nadrzecznikowi Leśnikowskiemu na temat
          udrożnienia Racławickiej, oczywiście bez odpowiedzi. Mieszkańcy potrzebni są
          władzy raz na 4 lata przed wyborami, później ta sama władza ma ich w głębokim
          poważani, przykre...
          • mar_kus11 Re: Pytanie do Zarządu Dróg 17.12.07, 23:45
            Gość portalu: CZ-wianin napisał(a):

> Przy Szymanowskiego zlokalizowane są dwa przedszkola,
            > mieszka wiele starszych ludzi, przejście przez jezdnię przy dużym
            natężeniu
            > ruchu i szybko jadących samochodach nie jest proste.

No tak zgadzam się dwa przedszkola,duża ilośc pieszych ale wg mnie
            po Szymanowskiego to raczej nie da się szybko jeżdzic.bo ja tam
            więcej jak 40 km/h to jeszcze nie jechałem.Chyba,że to jest szybko.
            • Gość: kalesony Re: Pytanie do Zarządu Dróg IP: *.21.pl 17.12.07, 23:57
              ojjj te "piekne budowle" zaczynaja sie rozpadac :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka