Dodaj do ulubionych

Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę dawać!

21.12.07, 03:07
bo pieniążki pójdą na realizację zachcianek pana w spódnicy! Nowy kościółek
zamiast ochronki dla sierot, nowy samochodzik zamiast karetki pogotowia, nowe
narty zamiast datków na GOPR! Pieniążki dajcie tym, którzy naprawdę potrzebują
waszej pomocy! Zapraszam do wolontariatu (www.wolontariat.org.pl). Nie
bujajcie w chmurach, a zstąpcie na ziemię i pochylcie się czasem nad
człowiekiem w potrzebie. Jeżeli nie chcecie przekazać pieniędzy instytucjom
świeckim, to zajrzyjcie z paczką do noclegowni św. brata Alberta lub wpłaćcie
nawet wdowi grosz na konto Caritasu. Wesołych Świąt!
Obserwuj wątek
    • Gość: damksiędzu Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:40
      Dam, bo mam i chcę dać. I co? Zwyzywasz mnie od moherów?
      • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:44
        Ja wpłaciłam na Caritas i księdzu też dam kasę:))) I pod marketami
        też daję jakieś grosze żebrzącym:) A co mi tam:)))
        I co mi zrobisz??
        • Gość: psps Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:48
          Wspolczuje glupoty.
          • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:52
            Ty jestes głupi psps:(((
            Współczuję:)))
            Pomóż biednym!! Zachęcam:)
            • Gość: aaaaa Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.07, 10:56
              Trzeba być idiotą żeby dawać kasę księdzu - bo niby kto potrzebujący na tym
              skorzysta?
              Cały ten zamęt wokół WOSP istnieje tylko dlatego, że stała się konkurencją dla
              kościoła - no ktoś doić musi owieczki. Ale gdy robi to WOSP na szczytny cel i
              rozlicza sie z każdej złotówki nie w smak to kościołowi.
              • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 10:59
                No to jestem idiotką:))) I dam kasę. Parę groszy, ale dam:)))
                • Gość: ksiadz Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 212.87.241.* 21.12.07, 11:06
                  dawac dawac barany borze bo z czego bede zyl i zmienic samochod musze
                  • Gość: ... Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.gre.pl 28.12.07, 10:29
                    barany borze tzn. barany z lasu? z ciemnego boru? - baran BOŻY
              • Gość: alik Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 11:09
                Ja osobiście katabasa po kolędzie nie wpuszczam i nie daję szmalu
                od kilku dobrych lat
                Kościół jest mi potrzebany jak zadra w d,,,e to raz
                Dwa widzę katabasa prawie codziennie z kościoła św Barbary
                {proboszcz} jak jedzi nówką Skodą Oktavią zeby nie było obciachu to
                na poznańskiej rejestracji taki mądrala.Jak miał Opla Vektrę nie
                śmiganą to cwaniawaniaczek śmigał na blachach krakowskich
                Po trzecie mam tą satysfakcje ze to nie za mój szmal tylko naiwniaków

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

• Gość: Stary Praktyk Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:34
                  Do " alika ": - i cóż z tego alik, że ty mądry człowiek jesteś i katabasa w
                  diabły gonisz skoro sam widzisz, ilu ........ni na forum
                  siedzi. I taki na tacę grubasowi zaniesie miast iść na pocztę, wziąść
                  przekaz i na przykład, na schronisko dla zwierząt kasiorki sypnąć
                  bo bydlątka głodne i marzną. A Pan Prezydęt nie da, bo też na Jasną
                  Górę musi zanieść, by braciszkowie z głodu nie padli.
                  Chudziny tam same takie, ledwie toto na nogach stoi więc jakże tak nie
                  podrzucić jakiegoś czeku na parę banieczek, a niechta se podjedzą.
                  Bo przecież pieski nie nasze, to co nas to obchodzi.
                  Na szczęście paru LUDZI na tym forum widać, niech im będzie chwała,
                  może zwierzątka przeżyją.

Do całej reszty: proponuję w Wigilię pod schronisko.
                  Posłuchajcie, co wam mają zwierzęta do powiedzenia. Póżniej opiszcie to na
                  forum, czego dowiedzieliście się o sobie.
                  Wszędzie tam, gdzie będzie brzydkie słowo użyjcie słowa pomidor.
                  Ale będą jaja. Pozdrawiam, Stary...........etc.
                  • Gość: the_michael Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 02:11
                    Panie Stary Praktyk , zgadzam sie w 100%, a czy czasem nie spotkaliśmy się już w schronisku ? Pewnie teraz sie odnajdziemy po ksywkach :)
                • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 16:38
                  alik, zazdrość to wstrętna cecha!
                  Ps. Ja też jeżdżę nowym autkiem. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie:)
                • Gość: ks.robak Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 21:41
                  a może tak na Soplicowo pójdziemy razem?, co wy na to?
                • Gość: fajny Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 212.87.241.* 24.12.07, 12:47
                  Rozumiem, że jak ktoś nie chodzi do kościoła, nic od kościoła i
                  księdza nie chce (ślubu, pogrzebu, mszy, spowiedzi itp) to
                  naturalne, że nie przyjmuje kolędy i księdzu nic nie daje bo z
                  jakiej racji. Ale jeśli korzysta z "oferty" kościoła, ksiądz służy
                  mu spowiedzią i komunią i innymi sprawami w zależności od potrzeb -
                  to jakoś trzeba się zachować.
                  Jak ktoś da 30 czy 50 zł na ROK czyli 12 m-cy i uważa, że
                  ksiądz "szajele" za jego kasę to sorry, ale jest śmieszny.
                  Ja jak nam tylko 30 zeta to nawet do baru na piwko nie idę bo po co.
                  ( zaraz ktoś się przyczepi że w parafii to kupa ludu i jak się to
                  przemnoży itd...)
                  Nie dorabiajcie ideologii tam gdzie jej nie potrzeba. Nie chcecie
                  dać to nie dajecie i tyle.
                  Jesli chodzicie do kościoła, inni w parafii złożą się na opłatek
                  komunii dla was lub waszej rodziny (niektórzy już tak mają - lubią
                  dostawać a nic nie dawać od siebie) , lub za ich kolędę ksiądz
                  zapłaci za światło w kościele ( może to dziwne ale oni też płacą
                  rachunki za prąd). Bo jak nie będzie światła to znów powód dla
                  niektórych aby poszczekać.
                  Mam świadomość, że ksiądz z racji swojej pozycji powiniem dawać
                  dobry przykład a często jest się do czego przyczepić.
                  Dla mnie ksiądz to człowiek jak każdy inny. A do kościoła chodzę dla
                  siebie kiedy mam taką potrzebę a nie dla poprawiania humoru
                  proboszczowi.

Polska to w miarę wolny kraj więc każdy ma wybór. Jednak kultura
                  osobista to już nie wybór - to obowiązek.
                  Życzę miłych Świąt.

• Gość: psps Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:18
              Biednym akurat pomagam.
            • Gość: Mądry Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.cn.com.pl 22.12.07, 23:34
              Sorry Julka, ale mówiąc ze dajesz kase tym spod superarketu
              przegrywasz. Ty jestes glupia. Dlaczego ?? Jezeli zadalas to pytanie
              to dlatego jestes głupia. Rozumiesz co napisalem. Jezeli nie to
              jestes glupia. Ale przeciez jestes glupia wiec nie zrozumiesz. To po
              co ja to pisze ? Ku...
              • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.07, 09:08
                Tak się ładnie nazwałeś, ale to wcale nie świadczy o tym, że jesteś
                mądry:)
                Nie myślę Ci się tłumaczyć z mojego postępowania. Robię jak robię i
                dobrze mi z tym:)
                Opisałabym może parę sytuacji, ale po co? Ty i tak nie zrozumiesz:(
      • Gość: / \ Re: do satanistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:32
        obrodziło moherem będzie ciepła zima ;)
        przy czym dla większości "dawaczy" w/w określenie jest to komplement
      • Gość: Krzysiek Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 09:19
        Gość portalu: damksiędzu napisał(a):

> Dam, bo mam i chcę dać. I co? Zwyzywasz mnie od moherów?

Nieźle was sobie kler wychował przez te setki pokoleń. On Was ogłupia, a Wy mu jeszcze za to płacicie. Chylę czoła przed rasą czarnych katabasów. Nie pozostaje mi napisać nic innego jak tylko "mission accomplished".
    • Gość: Ajdol Nikt mi nie będzie mówił co mam zrobić z kasą:) IP: 195.205.146.* 21.12.07, 12:45
      mam ochotę dać - dam, mam ochotę kupić sobie butelkę dobrego wina -
      kupię. Jestem wolnym człowiekiem i swoją wolnością NIE OGRANICZAM
      wolności innych. Zdrowych i pogodnych.
      P.S. Księdzu też dam, bo Go lubię.
      • Gość: do Ajdol Nikt mi nie będzie mówił co mam zrobić z kasą ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:50
        poza ksiedzem :-))
    • Gość: normalny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 17:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Dyziek Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 20:27
        Do "normalnego" - samemu się tak tytuujesz czy ktoś ci o tym powiedział, żeś
        normalny?????? - ja bym dyskutował na ten temat.
        Tyle tylko, że z normalnym.
        Pa! Dyziek.
        • Gość: Jerzy Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 20:44
          Co za prymityw założył ten wątek.Sam dużo nie zarabiam chociaż
          jestem po uniwersytecie, ale dam na kolędę, bo cieszę się, że w moim
          kościele na Północy będą nowe organy. Tak wiele już tam zrobiono. To
          mnie cieszy, że moge modlić się w świątyni,na którą już daję od 20
          lat.Nic tam nie zostało roztrwonione.Księża żyją tam skromnie i nie
          maja bryk za wielkie miliony. Dlaczego zawsze pojawi się ktoś, kto
          tak niemawidzi kościoła? Psychopatów ci u nas nie brak.
          • Gość: aniol Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 212.87.241.* 21.12.07, 21:12
            jurek organy to ty masz w buzi hahahhaha i juz nie dlugo swoje
          • rubio1977 Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 21.12.07, 21:57
            Drogi Jerzy, nie zniżę się do twojego poziomu i nie będę cię wyzywał od
            światopoglądowych ciemniaków. Chcesz wierzyć w latające wróżki, w boga, który ma
            ojca i jest jednocześnie nim samym, to sobie wierz, nic mi do tego. Nie znoszę
            ludzi, którzy na takiej wierze budują swoje kariery, załatwiają swoje
            przyziemne, materialne ciągoty i wmawiają ludziom, że to wszystko dla ich dobra.
            Drogi Jerzy zastanawiałeś się kiedyś o ile lepszy byłby świat bez religii?! Nie
            byłoby terroryzmu, wojen religijnych, prześladowań kobiet, żydów, niewiernych
            itp. Jesteś wykształcony, ale po twoich słowach widać, że jesteś zupełnym
            myślowym ignorantem. Ciekaw jestem ilu ludziom pomożesz w te święta? Pewnie
            obejrzysz pasterkę w telewizji a później będziesz się chwalił jaki to z ciebie
            chrześcijanin. Ciekawe jak to oceni twój bóg ;)
            • Gość: gwidon Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 89.174.23.* 21.12.07, 22:06
              rubio1977 napisał:

> o ile lepszy byłby świat bez religii?!

były kraje bez religii: Albania, Chiny, ZSRR i pare innych, no po prostu raj na
              ziemi i nikt tam nikogo nie prześladował
              • rubio1977 Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 21.12.07, 22:26
                Systemy totalitarne to także były pewne formy religii, tylko bóstwa były inne,
                ale indoktrynacja i zakłamanie to samo.
                • Gość: gwidon Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 89.174.23.* 21.12.07, 22:31
                  bo religia sama w sobie nie jest przyczyną konfliktów tylko PRETEKSTEM,
                  agresywni fanatycy zawsze wymyslą sobie powód , żeby kogoś zwalczać, czy ci
                  którzy sie naparzają na stadionach robią to z pobudek religijnych ?
                • Gość: katolik Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.07, 22:49
                  Jak chcesz to nie dawaj kociuchu. Twoja sprawa.Jak się do kosciola
                  nie chodzi , to parę groszy posle.Ksiądz za wszystkich grzeszników
                  płaci podatki.Więc po co ten temat.
                  • Gość: PIT Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.apus-net.pl 22.12.07, 14:04
                    >Ksiądz za wszystkich grzeszników płaci podatki.Więc po co ten temat

Interesujące.
                    A jaki PIT wypełnia ksiądz dobrodziej?
                    Powiedz coś więcej na ten temat.
                    Uwzględnia jakieś progi podatkowe, darowizny?

taki ksiądz to jak zbawienie dla mnie, dobrodzieju kochany, bo nagrzeszyło mi
                    sie sporo , ale w styczniu pognam z twoim postem do Urzedu Skarbowego. Oto
                    dowód, że to nie ja mataczyłem w zeznaniu - tutaj(*) macie sprawcę naruszenia
                    ordynacji podatkowej.

(*) tutaj wpisać dane personalne proboszcza i za zgodność numer IP forumowicza o
                    nicku katolik. Chyba że odszczeka swoje banialuki :))
                    "katolik", bo proboszcz pewnie nawet nieświadomy, że mu taka czarna owieczka
                    (właściwie -baran) bruździ w nawracaniu zbłąkanych.

Post jest ironiczny - bo jak inaczej potraktować gościa wypisującego takie brednie.
                    • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 14:55
                      No zobacz:)))
                      A mi to wszystko nie przeszkadza!
                    • Gość: katoilik do picka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 21:54
                      Pit 64 dupku .Wejdz na stronę urzedu skarbowego to sie dowiesz.Tobie
                      bym chętnie nabruzdził.Ppie..j na Jasną do spowiedzi zawzietusie.
                      • Gość: wiedzący Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 23:26
                        PIT 19 składany do konca stycznia jesli ksiadz pełni funkcje
                        duszpasterska i z tej racji osiaga dochody, oraz PIT 36 jesli uczy w
                        szkole. Darowizny na parafie nie są darowizna dla konkretnego
                        ksiedza, więc nie płaci on od tego podatku, tak jak ty nie płacisz
                        podatku od zarobku twoich krwenych, znajomych lub instytucji w
                        których pracujesz. Gdyby ktoś dał darowizne na schronisko to nie
                        płaci podatklu pracownik tego schroniska ani tym bardziej psy,
                        podobnie gdyby wpłyneła darowizna na konto twojej firmy to podatek
                        płaci firma , anie ty jako jej szef (chyba, że mylą ci sie
                        kieszenie. kapujesz?
                    • Gość: gosc do Pita Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 22:27
                      krotko wypier.....
            • Gość: buddist do Rubia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 14:58
              gdyby nie bylo by tych wszystkich spisow typu dekalog i innych
              ideologii (ograniczen) to by było jeszcze gorzej . Wszystko wolno
              sumienia tez by nie było wiec to nie tak do konca jak pisujesz
              • rubio1977 Religia to zbiorowe urojenie 22.12.07, 15:16
                nie rozumiem twojej argumentacji. jestem człowiekiem niewierzącym tak jak moi
                rodzice a zapewniam cię, że jestem humanistą, człowiekiem, którego dotyka ludzka
                krzywda. Nie potrzebuję bzdurnych dekalogów (de facto to przepisy karne podpięte
                pod wiarę) by być dobrym człowiekiem. Zdziwiłbyś się gdybym powiedział, że
                jestem konserwatystą i wcale nie uważam, że ludziom wszystko wolno. Ludzi,
                racjonalistów, wolnomyślicieli jest więcej niż się spodziewasz i zapewniam cię,
                że dla nich wydarzeniem nie jest "anioł pański" w niedzielne południe a np.
                spacer z samotną, starszą sąsiadką, zrobienie zakupów tym, którzy nie mogą wyjść
                z domu, czy też przytulenie dzieciaka w sierocińcu podczas wspólnej zabawy.
                Religia to zbiorowe urojenie, to oparta na strachu wiara w gusła. W końcowym
                rozrachunku religia przynosi więcej złego niż dobrego. 90% Polaków to
                chrześcijanie. Zobacz jak wiele jest tu zawiści, egoizmu, nienawiści, a jak mało
                miłości. Tak postępują "wierzący". Pytanie tylko w co oni tak naprawdę wierzą???
                • Gość: Julka Re: Religia to zbiorowe urojenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 15:21
                  No to co Ci przeszkadza, że wierzący dadzą parę groszy, gdy
                  przyjdzie do nich ksiądz po kolędzie?
                  • rubio1977 Re: Religia to zbiorowe urojenie 22.12.07, 15:27
                    bo te pieniądze mogą pomóc innym, a nie będą zapychać brzuchów mości panów z
                    koloratkami. Cóż ty dostaniesz Julko od księdza gdy będzie na kolędzie u
                    ciebie?! Obrazek. Daj mu to samo:D zobaczymy czy się ucieszy. Myślisz, że gdy
                    sama będziesz potrzebowała pomocy to sypnie groszem? Powie, że to rola państwa a
                    nie jego. On może się jedynie za ciebie pomodlić.
                    Dajesz się omamić i manipulować. Ktoś żyje na twój koszt.Smutne, jest to że
                    jesteś tak zaślepiona i naiwna? Proszę cię pomóż komuś w te święta!
                    • Gość: Julka Re: Religia to zbiorowe urojenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 15:43
                      Już parę razy goniłam księdza, bo zapomniał wziąć koperty. I zawsze
                      mówił: nie trzeba:)
                      Nie jestem omamiona:) Ja po prostu wierzę:)
                      Pomagam "komuś" całe zycie. Aż byś się zdziwił, jak bardzo:)
                      • Gość: the_michael Re: Religia to zbiorowe urojenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 17:46
                        Stawiając się w sytuacji Julki , trochę ją rozumiem, choć w tej dyskusji uważam argumenty rubio1977 za najsilniejsze. Julka wychowała się pewnie w rodzinie chrześcijańskiej, otoczona dobrymi ludźmi. Wszystko razem splotło się w jedną pozornie spójną całość - dobre wychowanie + pozytywne cechy religii chrześnijańskiej. W tym stadium bardzo ciężko jest zauważyć te negatywne oddziaływania Kościła Katolickiego.

Gdzieś na racjonaliście czytałem, że religia przemieszcza się drogą podobną do wirusa. Atakuje młode niezdolne do obrony organizmy, a kiedy organizm dorasta często okazuje się, że nie zdążył wytworzyć przeciwciał, żeby wirusa się pozbyć.
                        Może to zbyt drastyczne porównanie, ale wydaje mi się trafne. Gdyby dorosłemu człowiekowi przedstawić opcje wyboru religii (od dziecka niewierzącemu), to podejrzewam , że w 1 na 10 przypadków takie historie wraz z konsekwencjami zostałyby zaakceptowane, reszta uznałaby je za conajmniej niepotrzebne.

Na etapie którym znajduje się Julka, ciężko jest jej odmówić paru złotych księdzu, którego traktuje jako synonim czegoś dobrego. Tak chce, to ok, jej wiedza , jej wola. Szanując racje obu stron, polecałbym zmniejszyć dawki dla kapłanów, a za zaoszczędzone pieniądze wykazać się pomocą naprawdę potrzebującym.

• Gość: angrusz Re: Religia to zbiorowe urojenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 17:31

Do rubio :

A czy nie mogę być " zaslepiony i naiwny " na swój koszt przeciez .
                      Co ci do moich pieniędzy .
                      • storima Religia prywatna sprawa 22.12.07, 17:38
                        Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
                        > Do rubio :
                        >
                        > A czy nie mogę być " zaslepiony i naiwny " na swój koszt przeciez .
                        > Co ci do moich pieniędzy .

Ani mnie, ani obywatelowi demokracji, nic.
                • Gość: / \ hahaha Rubio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 21:54
                  ty tez się opierasz na jakiś zasadach i w coś wierzysz bo nie mozna
                  w nic nie wierzyc :-] kazdy człowiek ma jakiś swój system
                  bez tych systemow nie bylo by gadki o sumieniu w czlowieku bo bys
                  mial jaskniowcow ale ok zyj sobie tak jak chcesz POWODZENIA
            • Gość: 144 rubio1977, plucie na Boga w twoim wykonaniu można IP: 213.76.167.* 22.12.07, 23:20
              plucie na Boga w twoim wykonaniu można porównać do nastepującej
              sytuacji: stoisz pod blokiem i próbujesz kogoś opluć kto zjaduje sie
              na 10 piętrze, plowocina zawsze do ciebie wróci. A osoba na 10
              piętrze bedzie się albo smiać z twojej bezmyślności albo ci
              współczuć.
              Po twoich wpisach widać, że czujesz sie skrzywdzony przez Kościół
              lub przez jakiegoś duchownego.
              Na pewno ateistą nie jesteś, bo twoje zangażowanie emocjonalne w
              negowanie Boga wyklucza zarazem ateizm.
              proponuję ci spacer z bliskimi, a jeśli ich nie masz, to samemu.
              Ruch na powietrzu wzmacnia ciało i umysł.
              • rubio1977 Re: rubio1977, plucie na Boga w twoim wykonaniu m 23.12.07, 00:38
                nikt mnie nigdy nie skrzywdził. nie czytasz tego co napisałem. jestem ateistą
                tak jak moi rodzice. a negowanie boga to właśnie ateizm. Dziwna ta twoja logika.
                Wiara czy niewiara to sprawa osobista ale nie mogę siedzieć cicho, gdy z mojego
                kraju robi się państwo wyznaniowe. Nie akceptuję obłudy niektórych księży, tzw.
                karierowiczów i wyzyskiwaczy, czy to było ich powołanie? Atakuję wiarę w boga,
                który ma ojca i jest nim samym, dlatego, że spotkałem kogoś kto został przez
                skrzywdzony przez księdza, że został wykluczony ze społeczności po zboczeniec
                wmówił wszystkim, że jest oczerniany, starsze panie wytykają ją palcami, zdażyło
                się, że ktoś splunął. Sprawa jest w sądzie. Mam nadzieję, że wyrok będzie
                sprawiedliwy.
                Wydaje ci się, że ateista to skrzywdzony człowiek, samotny, frustrat. Mam dobrą
                pracę i dwójkę wspaniałych dzieci, że o pięknej żonie nie wspomnę. 144 jesteś
                smutnym człowiekiem.
    • Gość: angrusz Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 08:52

Ja mam zaufanie do księdza i wiem , że na to co trzeba to odda
      kolędę ale wiem , że i ma swoje potrzeby ( nie widzę , że
      luksusowe ) . No ale nie wszyscy maja takie zaufanie ( czymś
      uzasadnione !! ) .
      To niech robia wg własnego sumienia .
      Byle coś dac na cel charytatywny
      • mongolski_terrorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 22.12.07, 09:00
        hmmm,autor tematu w dość prowokujący sposów próbuje zwrócic waszą uwage na pewne
        dośc palace problemy.Dziwi mnie natomiast fakt,że ze strony ludzi,którym religia
        nakazuje miłość blizniego i pomoc potrzebującym /wymienieni w poście/,czuć jad
        bijący na kilometr
        • Gość: damksiedzu Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 10:38
          No tak, oczywiście. Autor wątku wypowiedział się "w prowokujący
          sposób" a jego oponenci to już tylko "jad bijący na kilometr". Nie
          ma to jak właściwe zwartościowanie. Brawo.
          • Gość: jol Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 10:50
            a ja nie dam kasy zrobie mu laurke
            • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 10:51
              też ładnie:)
          • mongolski_terrorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 22.12.07, 11:02
            Gość portalu: damksiedzu napisał(a):

> No tak, oczywiście. Autor wątku wypowiedział się "w prowokujący
            > sposób" a jego oponenci to już tylko "jad bijący na kilometr". Nie
            > ma to jak właściwe zwartościowanie. Brawo.

Nie myl wartosciowania z prostym stwierdzeniem faktu
            • Gość: antyterorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 13:30
              Powtarzasz jak papuga i pierdzielisz bez sensu , a nie stwierdzasz
              fakty .Tam z skąd twój nick było by prosciej gamoniu.
              • mongolski_terrorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 22.12.07, 18:36
                Gość portalu: antyterorysta napisał(a):

> Powtarzasz jak papuga i pierdzielisz bez sensu , a nie stwierdzasz
                > fakty .Tam z skąd twój nick było by prosciej gamoniu.

No cóż,naprawde napisałes post na najwyzszym poziomie.Jasny,konkretny i wiele
                mówiacy o autorze.
                Wesołych Świąt :)
                • Gość: antyterorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 21:57
                  ty i tak tego nie zrozumiesz bo masz dwa zwoje , w mózgu wiecej od
                  kury. Wesołych i niech ci sie odbija.
    • magmam Czekam na rozliczenie 2,5 mln zł. zebranych przez 22.12.07, 11:53
      Caritas na rzecz poszkodowanych przez trąbę powietrzną !
      Coś cicho o rozliczeniu tej "pomocy" .
      • Gość: Julka Re: Czekam na rozliczenie 2,5 mln zł. zebranych p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 12:06
        a jaki to ma związek z kolędą?
        Poszukaj w internecie. Już było kilka oficjalnych informacji o
        pomocy udzielonej przez Caritas ofiarom trąby.
    • Gość: Jacek Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.apus-net.pl 22.12.07, 16:08
      Rubio,Ty nie tyle jesteś ograniczony, co poprostu głupi.

Co Cię obchodzi na co pójdą pieniądze które nie są Twoje.
      W kościele jak wszędzie są ludzie dobrzy i źli.
      Natomiast nikt nie ma ani prawa ani monopolu do ich oceniania.
      Szczególnie taki ignorant jak Ty.

Dlaczego nazwałem Cię ignorantem?
      Wystarczył mi tytuł Twojego postu.
      • Gość: do piszących Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 16:29
        Niech każdy swoją wypowiedż pisze ze swoim nazwiskiem.Czy to
        tajemnica wypowiedzi.
        • Gość: Julka Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 16:33
          Zacznij od siebie. Czy to tajemnica?
      • rubio1977 Do Jacka co plackiem się nie dzieli 22.12.07, 18:17
        tytuł posta był zamierzony. jeżeli wierzący widzi nazwę "bóg" od razu pada na
        kolana, a ja mogę liczyć na odpowiedź na moje słowa. Do oceny ludzi mam takie
        samo prawo jak ty. skoro nazywasz mnie głupim to nie wymagaj by ktoś inny cię
        tak nie nazywał i tak nie oceniał. Nie pień się już tak i otrzyj pianę z ust.
        Jest takie powiedzenie: nie dyskutuj z głupim bo ktoś może was pomylić, więc
        ograniczę się tylko do tej jednej odpowiedzi na twoje zarzuty.
        Pomóż komuś w te święta! Wesołych!
    • donamadona Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 22.12.07, 16:49
      Ujawniono, Tony Blair został katolikiem. Sam zainteresowany stwierdził, że to
      jego prywatna sprawa.
      • Gość: Jerzy Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 18:52
        Odpowiadam dopiero teraz dla Rubio 1977.Nie jestem światopoglądowym
        ciemniakiem. Dla mnie moja religia jest istotną sprawą w życiu.Starm
        się zyć według dekalogu. To nie religie na świecie są przyczyną
        wszelkiego zła jak sądzisz. To bardzo uproszczony wywód.Nie
        zamierzam pisać tu wykładu na ten temat, bo to nie to miejsce.Ludzie
        fanatycy podobni do Ciebie sieją wszelką nienawiść. Ty ją
        zaszczepiasz na tym forum. Pytasz co ja wyniosę z tych świat?
        Odpowiem Ci szcerze - pełną radość życia i nadzieję, że świat się
        zmieni na lepsze.Być może Ty też przestaniesz poniżać
        chrześcijan.Pytasz co ja zrobiłem dla biednych? Na pewno w to nie
        uwierzysz, że ze skromnej pensji dzielę się z najbardziej
        potrzebującymi.Przeznaczam na to znaczne kwoty i nie reklamuję się
        tym.Reklamę zobaczysz w telewizji. Już niedługo Wielka Orkiestra.
        Tacy jak ja siedzą cicho i pomagają. Takich jest tysiące, a może
        miliony.Mi sława i telewizja niepotrzebna, ani Przystanek "Woodstok".
    • Gość: 144 rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propagandy IP: 213.76.167.* 22.12.07, 18:54
      Antyklerykałowie naprawdę nie znacie umiaru.
      Ciągle tylko jakiś problem do księży i Kościoła. Nie chcesz dawać
      forsy na kolędzie - nie dawaj, chcesz - to dawaj forse.
      Tu sie bardzo wywnętrzacie przeciwko Kosiołowi, ale w drugi dzień
      świąt powystrajacie się w futra i pójdziecie na Jasną podziwiać
      szopke. Co za dwulicowe i obłudne ludziki.
      Wyzywacie na tych księzy i Kościół, jakby nie wiadomo co wam
      zrobili, "ojca wam harmonią zabili".
      Antyklerykalne oszołomstwo jest straszne.
      Rechoczą jak te ropuchy Lucyfera, tylko nie wiedzą, że on niszczy
      swoje "narzędzia".
      • storima Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga 22.12.07, 19:12
        antytradycyjnej raczej. Jak w USA, gdzie musza demontowac, rozbierac choinki
        wraz z dekoracjami?

A przeciez zapomnieli, ze chinka to z europejskiego poganstwa sie wywodzi.
        Wspolnego nam, Europejczyka, dzieki Niemcom, ktorzy ja wystawili jako rodzinna
        tradycje na publiczne place.

Wesołych Swiat.

• storima Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga 22.12.07, 19:14
          ze choinka, a nie Chinka;)

Radosnych,
          • Gość: sentyment Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga IP: 212.87.241.* 22.12.07, 20:35
            Nasza religia jest piekna i swieta tez.
          • Gość: Stary Praktyk Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 20:55
            Do "rubia": - i po co Ci to było? Inteligentny z Waści człek a dajesz się
            wciągać w dysputy z religijnymi fanatykami. Efekt będzie mniej więcej taki sam,
            jak gdybyś chciał namówić Osamę do miłości do Amerykanów. Tym bardziej Ci się
            dziwię,że znając mentalność Polaka-
            powinieneś przewidzieć, że jak będziesz rodaka do czegoś namawiał, on
            postąpi akurat na odwyrtkę. W/g zasady: - a co mi taki/ tu odpowiednie
            określenie / będzie mówił co ja mam robić.
            Ja już przestałem z co po niektórymi na tym forum dyskutować. Nie ma sensu. A
            fanatyzmu nie zwalczysz rozumem, do tego potrzeba innych środków. Mówię ci,
            szkoda sił i czasu.
            Dziwi mnie tylko, że w kosmos latają, a pigułek na głupotę nie
            mogą wynależć. To musi być gorsze aniżeli AIDS z SEPSą razem wzięte.
            Pozdrawiam - i wesołych świąt.
            • Gość: Princessa Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga IP: *.manc.adsl.virgin.net 22.12.07, 21:30
              Tylko nie na CARITAS.nastepne bagno zlodziejskie.
              Zbierali na poszkodowanych przez trabe i co????\ile z tego dostali ludzie???

NIE WPUSCZAM.NIE DAJE I JUZ
              • Gość: Jacus Re: rzygać sie chce od tej atyklerykalnej propaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 21:37
                to u Was też ksiądz po kolędzie chodzi? Wątpię!
            • Gość: expertum credere p Stary Praktyku IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 28.12.07, 23:13
              mogę zrozumieć Twoją stoicką pozę, ale powiedz mi czemu uważasz wywrotowca rubia
              coś tam za kogoś lepszego od księdza, albo od tych krytycznie nastawionych do
              niego ludzi?

No taka zagwozdka z modnego ostatnio tematu weryfikacji: jakie procedury
              weryfikacyjne zaproponujesz w odniesieniu do rubia? czym się wykazał, czy jest
              raczej takim dobroczyńcą na krechę, znaczy za cudze?

Nie oceniaj faceta na wyrost, daj mu szansę, niech się wykaże na swój rachunek i
              za swoje pieniądze. Potem to już Sponsorów pewno mu nie braknie. Bo ludzie już
              takie są , z gruntu dobre i skore do pomocy bliźnim w potrzebie, nawet Rubiowi.

A kolenda nie jest ofiarą na biednych tylko zapewnieniem materialnych podstaw
              bytu naszym duchownym.

Co do schroniska dla zwierząt nie będę się wypowiadał. Następnym razem moźe.
    • amerykanskiterrorysta Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 22.12.07, 21:41
      spudnica to ty jesteś frajerze sekciarzu
    • Gość: :) Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 22:40
      Dla mnie ta religia jest zupełnie obca mimo, że zostałem ochrzczony, znam
      podstawy filozoficzne, historyczne itp i nie zamierzam dawać po kolędzie. Szkoda
      pieniędzy.
      • Gość: archimedes Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 23:03
        To nie dawaj kogo to obchodzi
        • Gość: :) Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 23:08
          Chyba tego kto założył ten watek. Jeśli cię to nie interesuje to nie musisz
          zabierać głosu.
          • Gość: archimedes Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.07, 23:27
            Tatuś się pospieszyl zamiast Cię zrobic.Powinnien dac na wstrzymanie
    • rubio1977 Widzę w komentrzach paru wikarych:P 23.12.07, 00:05
      Chłopcy drodzy w koloratkach, powiedzcie mi czy podniecają was kobiety? Jeżeli
      odpowiecie "tak" to zgrzeszycie (nieczyste myśli), jeżeli odpowiecie "nie" to
      też zgrzeszycie. Wniosek tak czy owak jesteście grzeszni :D Bozia się gniewa!
      • Gość: gosc Re: Widzę w komentrzach paru wikarych:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 00:58
        Czy rubio1977 ma jakies powiazania (układy :P)z Rubia piszaca jakis czas temu na
        forum ?
      • Gość: / \ Re: Widzę w komentrzach paru wikarych:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 10:37
        ostatnia wypowiedzia pokazałes jak bardzo jestes ograniczony
        koles :-/ wspolczuje

wypada miec szacunek do wszystkiego nawet tego co jest odmienne
        swiatopogladowo .
      • Gość: gośc do rubio Re: Widzę w komentrzach paru wikarych:P IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.07, 10:50
        Wszystko Ci się układa , ale coś Ci gnębi.Jeśli piszesz takie
        komentarze.A ciebie co podnieca , żony nigdy nie zdracileś nie
        przeklinasz, nie nadużywaz alkoholu. W Twoim mniemaniu, wszyscy są
        żli tylko Ty dobry. Nie uznajesz naszego Swięta ,dlatego robisz
        zadymy.Twoja sprawa. Ale po co wciągasz innnych.Stwierdziłem , ze
        muzułmanie i inni to gorsze gó.. od katolików.Nie masz co robic to
        pstrykasz na kompie , dziecko neo. Hulaj dusza piekła nie ma.
    • rubio1977 Czas zamknąć dyskusję. 23.12.07, 13:56
      Dziękuję, za udział w badaniu socjologicznym. Być może wasze komentarze ukażą
      się w opracowaniu naukowym. Muszę jakoś podsumować to co tu wypisywaliście.
      Oczywiście, jako ateista nie powinienem aż tak mocno drażnić katolików, tak
      angażować się w dyskusję. Pokazałem jednak jak łatwo jest manipulować ludźmi
      wierzącymi i jak trudno jest im bronić swojej wiary. Inna ciekawa sprawa.
      Dyskusja o religii zawsze wzbudza agresję wśród religijnych dyskutantów, ach ile
      jadu się tu wylało. Za każdym razem gdy na forum rozpoczyna się dyskusja o
      wierze rozpoczyna się wojna i przywoływanie piekła :P Czy nie powinniście
      głębiej zastanowić się nad istotą swojej wiary?
      Dziękuję wszystkim, nawet tym którzy mnie opluwali. Wesołych świąt aniołki! Do
      pogadania na innych postach!
      • Gość: spudnica to ty jes Re: Czas zamknąć dyskusję. IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.07, 21:16
        sekciarzu
    • Gość: do rubio Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 23:54
      Do rubio
      1. Nie kituj, ze piszesz jakąś prace naukową, bo do tego konieczna
      jest znajomośc metodologii, trzeba postawić tezę a potem argumenty
      za lub przeciw, dotychczasowy stan badań i co nowego udało sie
      osiagnąć, a tu u ciebie jakby nic z tych wymagań nie da sie zauwazyć
      2. piszesz, że katolicy i fanatycy to agresywne typy, tylko szkoda,
      że ciebie nie stac na tolerancje. Wciąż takie typki jak ty mówia o
      tolerancji, ale tylko w jedna strone, dla nich , anie na odwrót
      3. piszesz, że jestes ateista, ale wciąż gadasz i piszesz o "bogu",
      chyba więcej niz ksiadz na kazaniu, a przeciez ateiste Bóg nie
      obchodzi, bo Go przeciez niby nie ma. Życzysz także "Wesoły", ale
      jakich świąt, przeciez to świeta Bozego narodzenia, a więc typowo
      religijne, ultra katolickie (niektóre wyznania protestanckie nie
      uznaja tych swiąt). To jakie ty święta obchodzisz, świeta choinki,
      czy bałwana, a może gwiazdeczki. Przypuszczam , że jak zakonczysz
      twój ateistyczny zywot, lub ktos z bliskich, to i tak do ksiedza
      polecisz, bo pochować trzeba, bo ochrzczony.
      Przemyśl.
      • rubio1977 Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d 24.12.07, 04:18
        Dlaczego piszę o bogu mimo, że jestem ateistą opisałem już w komentarzach.
        Jestem głosicielem racjonalizmu, humanistą i dla mnie to człowiek, a nie jakiś
        tam bóg, wróżka czy faun, jest najważniejszy. Religia to efekt uboczny ewolucji,
        a całe chrześcijaństwo i inne religie, to niezły przekręt i dowodów jest na to
        dużo. No tak nie przekonam cię bo bóg jest pozazmysłowy i nieosiągalny :D a
        który bóg? a co jeżeli po śmierci staniesz przed Allahem? a co jeżeli jest kilku
        bogów? Przecież nie odmówisz tolerancji dla politeizmu. Zresztą wiara katolicka
        też jest politeistyczna, bo modlicie się do kilku matek boskich i nie
        przestrzegacie tym samym przykazań.
        Mojej tezy naukowej nie muszę ci przedstawiać i udowadniać.
        Tak, religia to zbiorowe urojenie (możliwe, że ma swoje ewolucyjne uzasadnienie).
        Zapewniam cię, że do księdza nie pobiegnę, bo nie należę do kościoła, nie
        zostałem ochrzczony i nikt z moich bliskich też nie.
        I na koniec powiem, że nie ustanę w wysiłkach odciągania ludzi od wiary w te
        wszystkie bzdety, cudowne obrazy, figurki, płaczące krwią drzewa itp.
        Życzę ci wesołego bałwanka! Dla mnie te wasze święta to czas wolny od pracy, a
        zatem czas rodzinny. Jest choinka (uwaga! tradycja pogańska) i prezenty i nie ma
        w tym żadnego podtekstu religijnego, ot miła tradycja, naleciałość i tyle.
        • Gość: Król królów Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy IP: 213.76.167.* 24.12.07, 09:02
          Był kiedys taki gośc, co jak przechodzili pielgrzymi to wychodził i
          obrzucał ich wyzywiskami i przeklinał ich. I co. Jego wnuczka
          urodziła się głuchoniema.
          Bóg dał ci wiele, ale Bóg też może wszystko zabrać.
          Nie starajcie sie przekonywac rubio do Boga.
          Życie wszystkiego nauczy.
          • rubio1977 Tia 24.12.07, 09:51
            Jakże się uśmiałem :) No lepszego dowcipu dziś nie przeczytałem. Twoja gadka to
            coś w stylu: pomódl się, kowalski się nie pomodlił i mu łańcuch przy rowerze
            spadł:D a co odpowiesz tysiącom katolików, którym urodziły się chore dzieci? czy
            oni też byli za mało wierzący? czy twój bóg pokarał papieża parkinsonem za jego
            grzechy? Jakże ograniczona jest twoja wypowiedź.
            Wszystko co mam mam dzięki własnej pracy, reszta zależy od czynników
            środowiskowych i tego jak dopasowały się do nich moje geny.
            • Gość: Jacuś Re: Tia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.07, 10:12
              Przykład rzeczywiście dziwny! Cóż winna wnuczka, że miała dziadka
              debila. Tym bardziej, że taki debil z pewnością nie przejął się
              kalectwem wnuczki.
              Ale Ty Rubio nazywasz sam siebie humanistą i jednocześnie
              nawołujesz "broń Boże jakieś datki na kościół..." czy coś w tym
              sensie. Dziwny to humanizm:(
        • Gość: ferrari Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.nrth.cable.ntl.com 25.12.07, 04:59
          odezwij sie.
          ferrari@irc.pl
    • Gość: Korsarz Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 213.199.204.* 24.12.07, 21:44
      Jakbyś przeczytał chociaż więcej niż jedną książkę w życiu, to byś zapewne
      wiedział, że Kościół więcej dał cywilizacji, niż wszyscy ateiści razem wzięci.
      Nie zaprzeczysz zapewne, że tacy uczeni jak np. Kopernik, Kartezjusz, Newton,
      Pascal byli blisko z Kościołem, lub wręcz mu służyli. Czy można ich zatem uznać
      ze "ciemnogród"? Z którym z nich chcesz się równać? Czy jesteś od nich lepszy?
      Podaj swoje nazwisko a sprawdzimy Twoją przeszłość i twój dorobek naukowy.
      • Gość: asd Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.07, 09:36
        No kościół dał w cholerę... Odbierasz to w ten sposób gdyż zwyczajnie nie znasz alternatywnej wersji bez kościoła. Skąd wiesz czy nie byłaby lepsza? Bez wojen, inkwizycji, wszędobylskiego seksizmu i ciemnoty.
    • Gość: dzolk Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.tktelekom.pl 24.12.07, 23:33
      Taki stary dowcip dla rozluznienia atmosfery:
      Rozmawiaja dwaj kumple.
      -Ty, Henius ile przewaznie dajesz ksiedzu na koledzie?
      -15 sekund, pozniej spuszczam psa.
      • Gość: a Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 80.48.157.* 28.12.07, 15:31
        A ja ksiedza nawet nie przyjmuje od kilku lat i jest mi z tym bardzo dobrze :D
        Ciemnota jest w tym kraju niesamowita... Pozdro i szczeslwego nowego
        • Gość: Michol Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.trustnet.pl 28.12.07, 15:43
          Myślisz, że jak nie przyjmujesz księdza, to jesteś "niesamowicie" oświecony?
          Hmm... dosyć oryginalna teza... ;-)))

pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w nowym roku
    • rubio1977 Katolickie Komercyjne Konsumpcyjne Święta 28.12.07, 15:35
      Witam po grudniowych świętach. I co, wspomogliście kogoś w ten szczególny dla
      was dzień?
      Z zaciekawieniem obserwowałem amok w jakim zdobywaliście półki sklepowe w
      supermarketach i zamęczaliście w wigilijne popołudnie panie kasjerki. Ciekawe to
      wasze katolickie święto. No cóż teraz rozpoczyna się czas spłaty zaciągniętych
      kredytów.
      Dziś na Interii przeczytałem o tym, jakże to biedne są parafie i jak dużo
      potrzebują pomocy finansowej od wiernych, a jak zręcznie katabasy tłumaczyli się
      z tego na co są im potrzebne te pieniądze i dlaczego 10 zł w kopercie to
      stanowczo za mało. Obłuda wypasionych panów w kieckach.
      Zbliża się czas rozliczeń podatkowych. Przeznaczcie 1%podatku na cele dobroczynne:
      Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta - Koło Częstochowskie
      Bank i nr konta do wpłat 1% podatku
      Bank: PKO BP O/Częstochowa
      Nr konta: 38 1020 1664 0000 3102 0019 1995
      Jeżeli nie ufacie ateiście to możecie sprawdzić numer konta. Zamiast wydawać
      krocie na zakupy w supermarketach wpłaćcie troszkę grosza na biednych. Kupcie
      koc, makaron, mąkę itp. i zanieście na Kilińskiego 8. Pozdrawiam wszystkie
      duszyczki.
      • Gość: Gość Re: Katolickie Komercyjne Konsumpcyjne Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 15:40
        Ile ty wpłaciłeś na to konto?
      • Gość: angelo Re: Katolickie Komercyjne Konsumpcyjne Święta IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.07, 19:05
        Miałes dupku tą stronke zamknąc.I dalej męczysz ucho.
    • Gość: Wilhelm Grimm Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.itcomp.pl 28.12.07, 18:29
      Opowiem Wam o sytuacji sprzed paru dni. Byłem świadkiem tego zdarzenia poniekad,
      bo rzecz miała miejsce w mojej kamienicy{miasteczko blisko Cze-wy) . Pewien pan
      zapytany w czwartek (wczoraj) przez ministrantów, czy przyjmie księdza
      odpowiedział, że jemu ksiądz do niczego nie potrzebny. Dziś rano zmarła na zawał
      jego żona, poszedł jednak do księdza. Ksiądz podobno nie chce być na pgrzebie
      ani za darmo, ani za pieniądze. Gość płacze i przeklina ksiedza, ale czy do
      końca ma rację? Przecież powinien być konsekwentny...Niepotrzebny, to
      niepotrzebny, a nie zmieniać zdanie co pół dnia.
      ja osobiscie nie mam nic przeciw tym, co mówią "nie dawać". tylko drodzy
      ateiści, metodyści , baptyści, czy anyone- bądzcie konsekwentni, nie skamlejcie
      potem pod drzwiami u księdza, bo pogrzeb, ślub czy chrzest...
      • Gość: Gość Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 18:35
        i mały rubiś77 też będzie skamlał
        • Gość: a Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 80.48.157.* 28.12.07, 19:37
          aaa zaczynam sie bac tych waszych opowiesci ... tzn ze jak ksiadz nie zawita do
          mnie do domu to bog sie musi zemscic ?? Matko boska chyba dam ksiedzu z 3 tys zl
          zeby mnie chronil!! Normalnie jak mafia!!
          • Gość: Gość Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:42
            Księdzu daj 50zł, a mnie pozostałe 2950. Jak mafia to mafia.
          • Gość: Gość PS. Jakbyś dzidziu potrafił czytać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:45
            to byś sobie uświadomił, że tam pisało o braku konsekwencji.
    • Gość: do rubio Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.07, 22:05
      Wypie..j do Izraela
    • rubio1977 Zapraszam do lektury 29.12.07, 03:16
      Bacznie obserwujcie swoich katabasów (pedofiliawkosciele.blogspot.com/).
      Jaką macie pewność, że pan w sukience ma odpowiednie podejście do dzieciaków?!
      Znów zaczniecie pisać o wierze?
      • Gość: Gość Re: Zapraszam do lektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 08:51
        a jaka mamy pewność, że to ty właśnie, nie jesteś pieprzonym amatorem nieletnich?
        • Gość: a Re: Zapraszam do lektury IP: 80.48.157.* 29.12.07, 13:11
          alez skad ta agresja?? Czlowieku , katoliku , nie przystoi ci chyba tak mowic
          wypier... do izraela? Skad ta agresja co u niektorych ?
          • Gość: Gość Re: Zapraszam do lektury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 13:47
            Ach, ty, rubisiu niezalogowany. Adresata swej pouczającej odpowiedzi pomyliłeś.
            • Gość: a Re: Zapraszam do lektury IP: 80.48.157.* 29.12.07, 16:22
              nie jestem rubis tylko ,,a" a rubis to rubis :) mysle ze sam sie wypowie na
              temat tego twojego domyslu :) hehe Pozdro
          • Gość: Gosc do a Re: Zapraszam do lektury IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.07, 10:56
            Ty tez i wez , ze sobą tą pieprzoną kostkę Rubika.Tego zadymiarza
            internetowego.
    • Gość: beret z antenką Miałam dać 30 zł, ale po tych wpisach dam 60 zł IP: 213.76.167.* 29.12.07, 19:30
      Miałam dać na kolędę 30 zł, ale po tych wpisach pseudohumanistów i
      pseudoracjonalistów, dam na kolędę 60 zł.
      A co to są moje pieniądze i mogę z nimi robic co zechcę i nikt mi
      nie będzie rządził.
      Wiedzcie wojujące antyklerykały, że osiągnęliście odwrotny skutek.
      • rubio1977 Re: Miałam dać 30 zł, ale po tych wpisach dam 60 29.12.07, 23:32
        Zrobię na złość mamie i odmrożę sobie uszy :D Lepiej kup za te pieniądze ciekawą książkę.

www.pedofiliawkosciele.blogspot.com

Moim zdaniem wszyscy panowie, którzy noszą sutanny powinni być kastrowani. Po co im męskie narządy?! Przecież celem ich życia nie jest płodzenie dzieci a posługa wiernym.
        Pozbawieni przyrodzenia z łatwością mogliby poradzić sobie z problemami natury seksualnej i nie dopuszczaaliby się czynów niewybaczalnych tj. gwałty na dzieciach.
        Nie zgadzam się też z tym, by z moich podatków budowano jakąś tam świątynie opatrzności a nikt nie pomyśli nawet o budowie szpitala, przedszkola czy szkoły. Po co komu te pałace za nasze pieniądze?! Pierwsi chrześcijanie gromadzili się pod gołym niebem i im to wystarczało!
        Drogi "berecie z antenką" z całych sił będę starał się o to, by na takich jak ty nałożyć podatek kościelny a dawanie koperty księdzu traktować w majestacie prawa jak danie łapówki.
        • Gość: berecik z antenką rubio1977, o kastracji piszesz tą pracę naukową? IP: 213.76.167.* 29.12.07, 23:56
          rubio1977, ale z ciebie humanista i racjonalista, ha ha.
          męskie przyrodzenia ci w głowie? a właściwie ich obcinanie?
          Cyżby kompleks "małego członka"? a może ktoś uwiódł żonę, i stąd ta
          wsciekłość?
          Teraz to dam na kolęde 100 zł, he he,
          rubio, mądruj sie dalej o prąciach. he he
          • rubio1977 Re: rubio1977, o kastracji 30.12.07, 00:07
            Gość portalu: berecik z antenką napisał(a):
            > Teraz to dam na kolęde 100 zł, he he,
            > rubio, mądruj sie dalej o prąciach. he he

Założę się o tę stówę, że dasz tylko 30 zł :P Katolicy są pazerni na kasę, tak
            jak ich idole w sutannach.
            A pracę piszę o kastracji umysłowej jakiej dokonuje kler na takich jak ty.
            • Gość: gosc do dziwoląga IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.07, 11:06
              Do ciebie nic nie dociera . Pieprzysz ten sam temat na okraglo .Idż
              się wypałuj , albo wycisnij krosty na nosie.Ojciec twój spuscic sie
              powinien na patelnię ,Bylby z tego naleśnik.I jakiś pozytek , niz ,z
              ciebie.Kastratem to byłeś, nim się urodziłeś.Kondolencje dla mamusi.

• Gość: Julka Re: rubio1977, o kastracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:21
              Rubio ty jesteś chory!!! Nie przyszłoby mi do głowy szukać, czytać i
              jeszcze innym polecać pewne linki.
              Kto jest pazerny??? Przecież Ty pilnujesz nawet cudzej kieszeni!!!
              • Gość: Gość Re: rubio1977, o kastracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 11:46
                no cóż, korzysta rubiś z wolności slowa, za takie gadki w tolerancyjnych
                państwach islamu, byłby krótszy o głowe.
            • the_michael rubio1977 - dobrze prawi 11.01.08, 02:43
              To bardzo smutne, że ludzi z tak poprawnym spojrzeniem światopoglądowym jak rubio1997 jest tak niewielu. Facet wyłożył Wam kawe na ławe. Jego przemyslenia sa efektem lektury na pewno takich serwisów jak m.in racjonalista.pl, tygonik NIE, kilku dojrzałych forów dyskusyjnych. Prawdopodobnie dobre kino dokumentalne (jak np www.alterkino.glt.pl) też nie jest mu obce. Do takiego stopnia świadomości społecznej nie wszyscy zdążą dorosnąć za życia.

Ten cały religijny cyrk kręci się tylko dlatego, że ludzie nie chcą weryfikować dostarczanej im wiedzy. Na szczęście istnieje, niestety niewielki, aczkolwiek wystarczający procent społeczeństwa doinformowanego, który demaskując strategie przeróżnych organizacji oparte na elementach nadprzyrodzonych, zabopiega totalnej kontroli tego towarzystwa nad resztą ludzi.

Rubio 1977, chłopie mój rocznik jesteś i myślisz kropa w krope jak ja ! Jak moge sie z Tobą skontaktować ?
        • rubio1977 Katolicki jad leje się strumieniami. 30.12.07, 14:20
          Jakże miło jest oglądać to wasze katolickie miłosierdzie i nadstawianie drugiego policzka:D Jad miłości leje się strumieniami. Czy tego uczą was na katechezie? Często wasz język jest gorszy od tego stadionowego a pomyśleć, jak ładnie modlicie się w kościółku. Daliście dziś na tace?
          • Gość: angrusz Re: Katolicki jad leje się strumieniami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 16:55

Do Rubio :

Dałem .

Mówisz " daliście ,, -ście " czyli jesteś poza . Obcy
          • Gość: Julka Re: Katolicki jad leje się strumieniami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 17:03
            Dałam na tacę! A jakże. Jeszcze wrzucilam pieniądze do puszki "dla
            biednych".
            Piszesz o jadzie:)))???
            No cóż. Niech będzie, że to jest słodycz: " Tylko mi broń boże..."
    • Gość: Anemon Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 16:41
      Swoją drogą,to ciekawe jak te moherki łatwo sprowokowac do bluzgów :)
      • Gość: gustaw Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: 89.174.23.* 30.12.07, 17:08
        że też chce wam sie odpowiadać na prowokacje tego durnia, na takich czubków
        najlepszy jest ignor, olać dziada i niech sie sam męczy z tym swoim
        psychopatycznym antyklerykalizmem
        • Gość: jj Re: Tylko mi broń boże księdzu po kolędzie kasę d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 15:28
          polskalokalna.pl/wiadomosci/lubelskie/news/skandal-w-chelmskiej-parafii,1039583
          • rasowy_brunet robią co chcą i tyle... 10.01.08, 15:37
            Ja umowiłem z ministrantem wizyte księdza na późne popołudnie ( pracuje i nie
            mam czasu w innym terminie), pożyczyłem krzyżyk i kropidło, przygotowałem
            wszystko, czekalem.... i co ? i nie przyszedl !! Nie to nie i tyle <foch>
            ;P
            • Gość: driver Re: robią co chcą i tyle... IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.08, 19:48
              Rubio wspolczuje,ze zyjesz bez Pana Boga.Mysle,ze jestes jakis lewak
              albo komuch,bo oni lubia tak ostro atakowac Nasz KK.
              A to ze w KK jest duzo ksiedzow materialistow,to nie znaczy,ze
              wszyscy tacy sa.
              • rubio1977 Nie lewak i nie komuch 12.01.08, 21:59
                To raczej ja powinienem współczuć Tobie, że tak łatwo dajesz się manipulować. Ty
                nie wiesz czy bóg istnieje, ty masz nadzieje, że tak jest. Gdybym założył
                kościół wyznawców krasnoludków też znaleźli by się tacy, którzy utrzymywaliby,
                że ze 100% pewnością je widzieli:P A jeżeli znalazłbyś się w takiej grupie w
                końcu i ty stwierdziłbyś, że krasnale istnieją a pomagają im dobre wróżki.
                Ty lepiej zwróć uwagę co twój ksiądz w twoim kościele robi z twoimi dziećmi!
                Pedofili w sutannach u nas nie brakuje! Wy katolicy traktujecie ich jak święte,
                nietykalne krowy, a tym czasem oddają się oni często swojemu ulubionemu zajęciu,
                czyli molestowaniu niewinnych dzieci! Może i nie wszyscy księża są zboczeni.
                Jednak KK nie ma dowagi tych skrzywionych oddać w ręce sprawiedliwości. Przenosi
                się ich na inne parafie.

Nie jestem komuchem i nie jestem lewakiem. Jestem niewierzącym konserwatystą.
                Wcale nie opowiadam się za wolnością obyczajową. Tolerują odmienność o ile nie
                narusza ona ogólnoprzyjętych prawd moralnych innych ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka