kolo1887 16.01.08, 13:56 co sądzicie o tej szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Speak Up IP: *.apus-net.pl 16.01.08, 16:44 ta szkoła to nic innego tylko empik dla bogatych, należy do grupy EM&F czyli empik media and fashion Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Re: Speak Up 22.01.08, 19:09 Wystarczy wpisac w googlach Speak Up-forum. Hm, raczej ludzie ostrzegaja przed ta szkoła. Ceny Kursow siegaja kilku tysiecy!!! Zaciaga sie przez szkole zwykly kredyt w banku, odsetki niefajne i to ogolnie jacys naciagacze. zreszta bylam tam na rozmowie kwalifikacyjnej i nie jest to dla mnie uczciwa firma, jesli chca pracownika przywiazac jak niewolnika pod grozba zwrotu im kosztow jakiegos marnego 2dniowego szkolenia w wysokosci 5000tys zl!!! Poza tym juz 3 raz zmieniaja nazwe w przeciagu ilus tam lat. kaszana, lepiej omijac zlodziei z daleka i nie dac sie zrobic w konia! Niech sobie szukaja innych naiwych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dramat Re: Speak Up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 16:51 szkoda gadać, ceny kursów z kosmosu, a to co napisala przedmówczyni tylko mnie zniechęciło jeszcze bardziej do nauki tam:/ wygląd i efektowny szyld to nie wszystko. swoją drogą wspolczuje jak ktos chce tam pracowac. to juz jest chyba łamanie praw pracownika?? Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Re: Speak Up 30.01.08, 22:43 I masz racje, że współczujesz. Cieszę się, że w porę się zorientowałam co to za firma i już nie starałam się więcej na rozmowie. Niby recepcja, a potem wydzwaniaj po ludziach i namawiaj na kurs i że dostaną super słownik gratis jak się zapiszą. I wypłata pewnie zależna od wyników sprzedaży, a kto będzie chciał się zapisać na kurs za kilka tys?! Zresztą jeśli chodzi o takie łamanie praw, to w Eniro-Panorama Firm jest to samo. Podpisujesz na wstępie klauzulę, że w razie rezygnacji z pracy na okresie próbnym, zwracasz im 2tys zł. I co?Praca okazuje się totalnie do bani, ale 2tys nie masz, więc co? Robisz jak niewolnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Speak Up IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 11:05 Po pierwsze raty są bez odsetek po drugie nie ma zadnej kary za szkolenie - chyba lepiej żebyś człowieku zrezygnował z pracy w trakcie szkolenia ... po trzecie nazwa firmy zmieniła się po wejściu telefoni komórkowej Orange (bzdura żeby niezalezne od siebie w zaden sposób firmy - duże korporacje miały tę samą nazwę). I moje pytanie - zostałaś okradzadziona - że nazywasz kogoś złodziejem ?? A moze jesteś rozgoryczona bo pracy nie dostałaś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia Re: Speak Up IP: 80.48.49.* 13.03.08, 20:04 Witam! Czy ktoś wie, jakie są warunki zatrudnienia i pracy w tej szkole? Jakie stawki proponują? Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem, czego oczekiwać. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimrod 7 Re: Speak Up IP: 85.202.149.* 26.08.08, 19:52 Co ty pleciesz wstretny burzuju! Ta szkoła to porażka! Przecież tam każą pracownicom chodzić w białych bluzeczkach.. I to żenujące wydzwanianie po klientach - a paniusie w recepcji g** robią tylko kawusie popijaą - penie niezły układzik z szefową - lalunią:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeńSpeakUp Re: Speak Up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 18:07 tak się właśnie dzieje kiedy z niewiedzy ludzie krytykują bardzo pożądną firmę, która naprawdę bardzo przejmuje się losami uczniów i stara się im pomóc w nauce angielskiego. nauczyciele są bardzo dobrze wykwalifikowani i eleganccy (to jasne że do prywatnej szkoły języka obcego nie można przyjść im w dresach!!!!) lekcje są przeciekawe i dużo z nich wynoszę za każdym razem. jest to szkoła która najbardziej mi odpowiadała i będzie odpowiadać, także nie wypowiadaj się jeśli przyszedłeś tam raz z jakimiś dziwnymi uprzedzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy64 Re: Speak Up 26.05.14, 20:15 Bosko, że tak Ci się tam podoba. Ja śmiałam zrezygnować i z milusińskich prowadzących wyłonili się cwani naciągacze. Szkoda dzieciaków, tak na starcie zrypać sobie życiorys i okradać ludzi. Będą mieli Gó...ane życie. Bo zawsze dostajesz to co sam innym dałeś. Cóż ich wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy64 Re: Speak Up 26.05.14, 20:04 Speak Up - naciągacze. W Szczecinie ( pewnie w innych miastach również)w biurze rzecznika praw konsumenta Pan Ludwik Kołodzieński jest specjalistą od poszkodowanych (czytaj naciągniętych) przez Speak UP. Ludzie przychodząc na kurs języka, nie przypuszczają jak pokrętnie skonstruowana jest umowa. Jeżeli chciałbyś zrezygnowac z kursu to teoretycznie możesz ale poniesiesz z tego tytułu ogromne koszty. Jednym z nich nie największym ale zabawnym jest opłata za spotkanie organizacyjne, wycenione na 175 zł, oczywiście dowiesz sie o tym jak wypowiesz umowe, wczesniej w najsmielszych snach nie przypuszczasz żę ktos może ten bełkot wyceniać. Ja osobiście dałam się również wprowadzić w maliny, na szczęście zarabiam bardzo dobrze i stać mnie na to. Za odbycie około 10 lekcji musiałam ponieść koszt ponad 2 tysiące zł. Nie spodobała mi się ich metoda to sama sobie jestem winna. Tak że przestrzegam, naprawdę warto poszukać innej szkoły. A pracowników, mi żal. Trzeba mieć gó...ane życie żeby zdecydować się pracę w takim szambie. Naciągać ludzi, to musi być naprawdę przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
zlynaspeakup Re: Speak Up 21.03.18, 15:07 Tez zostalam wrobiona przez speak up. nie wywiazuja sie z umow i sprawe przejmuje bank przez ktory sie oplaca lekcje, jakas paranoja i sciema. Prosze nei piszcie ze sie nie czyta umow. czyta i sie wywiazuje, ale nie ta szkola! Szkola pozniej nie informuje banku o zakonczeniu umowy a wiec kredytu i bank faktycznie sciaga z ucznia bo umowa wciaz wisi pomiedzy nim a bankiem a szkola umywa raczki. i pomimo tego ze umowa byla rozwiazana ze szkola i oplacona to oni powinni raczej informowac bank prawda? a nie robia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angol Re: Speak Up IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 07.04.08, 09:37 daj spokuj!!!!!!!!!!!!! Idz sobie gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Speak Up IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.13, 12:26 Po przeczytaniu opinii na forum e'maile zawierające w treści lub w tytule Speak up oznaczyłam jako SPAM Odpowiedz Link Zgłoś
agness149 Re: Speak Up 12.10.15, 14:04 Uwaga przed Speak Up Musialam splacac 3 miesiace za firme Speak Up za ich dlugi w banku Santander!! Za ich wlasne dlugi!!! Zerwalam kurs bo maja zle opracowany system. Czesto czekalo sie na zajecia w kolejce nawet 2 tyg bo nie bylo miejsca a oplacac trzeba bylo tak czy owak. To nie jest prawda ze jest plastyczny grafik i ze sie dostosowuja do ucznia. bzdura! Narzucali. Brales takie dni ktore byly wolne! Tak wiec oplacilam kare za zerwanie o czym wiedzialam ale najwiekszy problem w tym, ze szkola nie uregulowala z bankiem . a wrecz nie informowala bank o tym ze uczen zerwal umowe i dostawalam wciaz info z banku o wplacie, pozniej mialam pogrozki ze wysla komornika, wiec musialam placic dodatkowo. Szkola umywala rece, DZwoniam do Lerning System 500razy z prosba aby poinformowali bank o zerwaniu umowy a oni nic. Tak robia tylko dranie!! Moja kolezanka przeszla tem sam horror z nimi!! Ostrzegam wszystkich!!! Co z tego ze istnieje umowa? ja sie wywiazalam!! ale Learning System Poland sp nie!! mieli 2 tyg na uregulowanie z bankiem, zgodnei z umowa. to oni sie nie wywiazuja z umowy a nie uczen!! a uczen ponosi konsekwencje za ich karygodnosc z bankiem!! Odpowiedz Link Zgłoś