Dodaj do ulubionych

------ Netia vs Neostrada ---------

16.03.08, 13:24
Witam wszystkich uzytkownikow z Częstochowy i okolic.

W temacie wymieniam dwoch dostawcow internetu i chce was sie zapytac o opinie i o to jak sie sprawuja Ci dostawcy w okolicach pod Częstochowa, poniewaz w najblizszym czasie chce ktoregos z nich wybrac wiec czekam na opinie i prosze podac namiar na miejscowosc z ktorej piszecie, dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: -- Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 13:29
      Netia działa na liniach TPSA, czyli jak Neostrada ma awarię na linii, to Netia
      też ;)
    • krzysp17 Re: ------ Netia vs Neostrada --------- 16.03.08, 13:52
      Ja mam Neostradę i nie narzekam. Tylko czasami się rozłącza ale to rzadko.
      • Gość: K2 Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 21:15
        2krzysp17 napisał:

> Ja mam Neostradę i nie narzekam. Tylko czasami się rozłącza ale to rzadko.

Też tak z 4 miechy temu miałem z początku takie pojedyńcze rozłączenia góra 2-3 dziennie a w lutym tak co 2-3 minuty korzystać się nie dało, całej wiosce przełączyli usługę na 512 bo inaczej nie dało się korzystać, oczywiście pieniędzy nadpłaconych nie zwrucili bu ustawili sobie takie taryfy aby za 512 i 1M płaciło się tyle samo.
        A na dodatek zbywali ludzi miesiącami że to awaria technicza etc...
    • krzepice_city Re: ------ Netia vs Neostrada --------- 16.03.08, 14:22
      co za troll

wcześniej o karierze magazyniera, teraz o netii, byle tylko coś napisać...

chłopie to jest forum regionalne, chcesz porad z dziedziny informatyki wejdź na
      fora branżowe!
      • Gość: dobry1980 Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: 195.205.202.* 16.03.08, 15:04
        Ejjj Koles jak ci cos nie pasuje to spadaj nikt Cie nie pytal o zdanie a jak tu wchodzisz i czytasz to jest twoja sprawa wiec nikt Ci nie karze !!!!!!!!!
        • Gość: kuba Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 15:57
          Wcześniej parę lat miałem neo teraz netię i jestem super zadowolony.
          Na neo ciągłe spowolnienia i wydzwanianie na infolinię. Z netii raz
          sami zadzwonili, że bedą problemy i kiedyś miałem z 1 godzinne
          spowolnienie. Ani razu na infolinię nie musiałem dzwonić. Poza tym w
          ciągu trwania umowy dotyczą cię nowe promocje, co w neo jest nie do
          wyegzekwowania. Nieprawda, że jak neo ma awarię to netia też. Sąsiad
          ma neo i zawsze jak nie ma neta to mi się pyta czy ja mam? Zawsze
          miałem. Częstochowa centrum.
          • ma-r-cin Re: ------ Netia vs Neostrada --------- 16.03.08, 17:43
            A jak działa łącze 6Mbitowe w Częstochowie?
      • Gość: !! Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:04
        krzepice_city napisał:

> co za troll
        >
        > wcześniej o karierze magazyniera, teraz o netii, byle tylko coś napisać...
        >
        > chłopie to jest forum regionalne, chcesz porad z dziedziny informatyki wejdź na
        > fora branżowe!

Te !!
        dyszlu krzepicki ulżyło ci ??
    • Gość: K2 To i to to wielkie gó..!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 21:07
      mam neo od ładnych paru lat i do zeszłego roku było spoko, niestety za wiele osób w mojej miejscowości założyło sobie tą usługę i w tej chwili jest tragedia, jak kttos nowy chce zalożyć to miła pani z obsługi TP odpowiada że nie ma takiej możliwości bo linia im nie wyrabia, mi samemu po trzewch miesiącach walki z TP udało sie obniżyć łącze z 1Mb do 512 dlatego że usługa na 1Mb nie jest wydolna i zapycha bufor i powstaje błąd ktury rozłancza neo, o neti to mowy być nie może z tego samego powodu - łącza TP a na dodatek trzeba czekać z miesiąc zanim uaktywnią usługę a do tego jak cos się zacznie dziac na łączu to awarie usuwa oczywiście TP które jak wiadomo działa w takim wypadku z niesamowitą szybkością:D.

Internet w polsce to jedna wielka ch..nia, a najgorsze jest to że TP wcale nie inwestuje w swoją sieć tylko zyski przejada.
      Przecież to że linie kiedyś przestaną być wydolne było wiadomo już chyba z 5-7 lat temu a nic w tym kierunku sie nie robiło a teraz wielkie zdziwienie że linie są przeciążone, a wszystko zgodnie z zasadą że "jakoś to będzie"

Ps. zanim będziesz brał jakąkolwiek z tych usług czy to neo czy netia to zapytaj czy jest u ciebie dostępny taki transfer, prośbę tą kieruję do ciebie w szeczególności jeśli mieszkasz poza cze-wą
      • Gość: dobry1980 Re: To i to to wielkie gó..!!! IP: 195.205.202.* 16.03.08, 22:03
        Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi

Gosciowi !! za tekst " Te !! dyszlu krzepicki ulżyło ci ??" dziekuje za tekst - tego mi brakowalo aby mu napisac hihihhi

Jezeli chodzi o magazyniera to pisze do Ciebie "Dyszlu Krzepicki" to nie jest szczyt marzen ale to jest praca ktora mozna zaczac od zaraz i ta praca ma mi dac kase na zycie a nie na zaspokojenie szczytu marzen. Poza tym jak chcesz wiedziec to jestem mgr inż ale niestety w Czestochowie jest do dupy z praca a zadna praca nie uwlacza nikomu.
        Poza tym Dyszlu jestem ciekaw na jakim stopniu zakonczyles swoja edukacje hmm tak sobie mysle po tym co piszesz ze jestes super gosc po zawoduwie po specjalizacje kanalizacja i wentylacja :d
        • Gość: inna Re: To i to to wielkie gó..!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.08, 23:08
          ktos tu napisał wyzej ze jak neostrada ma awarie to netia tez wiec ja powiem aby nie wypowiadali sie ludzie ktorzy nie maja o czyms zielonego pojecia,ja mam porównanie mialam neostrade a w tej chwili od wrzesnia netie i mam porownanie"niebo a ziemia"oczywiscie polecam netie i jesli chodzi o obsługe i dostarczanie netu i o promocje.mam 1 mega i jeszcze sie nie zdarzylo aby bylo mniej.ale wybor nalezy do Ciebie.pozdrawiam.a jesli chodzi o telefon stacjonarny to mam abonament za 20zł a chcac wziasc neostrade abonament musi byc minimum 50zł w netii jest bez roznicy aby po prostu był.
          • Gość: Dobry1980 :) IP: 195.205.202.* 17.03.08, 08:01
            Ok a czy jezeli chodzi o Netie to cale pakiety zamawia sie przez internet czy maja jaka swoja siedzibe w Częstochowie ??
          • Gość: jacek Re: To i to to wielkie gó..!!! IP: 212.160.172.* 19.03.08, 10:50
            "aby nie wypowiadali sie ludzie ktorzy nie maja o czyms zielonego
            pojecia"
            Niestety "inna" zaliczasz się do tej grupy. Jak napisalem w innym
            poście Neo=NetiaNet. Odnośnie prędkości - spytaj się użytkowników
            Netii jaką mieli prędkość "gwarantowaną" rok temu jak się podłączyli
            do Netii. Abonenci są podłączani do Neo a potem Netia ma
            swoją "rurę" i ta rura się zatykała rok temu a prędkości były 1/3
            tego co powinno być... To porównanie "niebo a ziemia" to niezły
            kabaret w związku z tym... Oczywiście nie chwale tp - tylko pisze że
            jest to po prostu to samo i żeby się nie podniecać niepotrzebnie. W
            Netii jest troche taniej + można wziac tańszy abonament jak piszesz -
            tyle...
        • krzepice_city Re: To i to to wielkie gó..!!! 17.03.08, 08:21
          stań na baczność jak do mnie mówisz sfilcowany misiu
          bo załatwię ci jeszcze zasadniczą służbę/przeszkolenie absolwentów/ćwiczenie
          wojskowe w mojej 11 Dywizji Kawalerii Pancernej, będziesz fruwał na wyskokości
          lamperii.

porucznik P.
          • Gość: ble Re: To i to to wielkie gó..!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 09:55
            nie strasz nie strasz bo sie zesrrasz brudny trepie
    • Gość: wolf Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 08:20
      Witam ja tęż kożystam z neo ale, denerwuje mnie że musze płaćić za
      telefon stacjonarny chociaż go wcale nie używam a jak bym zmienił na
      netie to też musze płacić za telefon ??? I jeszcze jedno jakie
      opłaty za jekie prędkości ?? THX

• Gość: malwing Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:23
        to ja Ci podpowiem co zrobić, żeby nie płacić tych 50zł za tel. i
        mieć neo :)
        zwyczajnie zawieś stację tel. i płać 21zl + neo :)
        • Gość: inna Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 11:31
          netie mozna zamowic przez internet jak i rowniez maja siedzibe na drogowców i na warszawskiej zajrzyj na ich strone sa tam tez numery telefonów.
          www.netia.pl/
          • Gość: Dobry1980 Do porucznika Dyszla Krzepickiego IP: 195.205.202.* 17.03.08, 13:50
            Nie strasz tak nie strasz bo sie nikt nie bedzie bal

Poza tym juz wiem czemu w wojsku jest tak przerabane bo jak sa tam takie same dyszle jak Ty to wcale sie nie dziwie <lol2>
            • vt-s te - dobry1980, jesteś mgr inz czy magazynier ? 17.03.08, 14:26
              Dobry1980, ale macie kompleksy w tej częstochowie :))
              po poziomie odpowiedzi wnioskuję, że jednak żadnej szkoły nieukończyłeś...

• 01baca10 Re: ------ Netia vs Neostrada --------- 18.03.08, 19:48
      To ja się wypowiem.

Nie ważne czy to netia, tele2 czy jeszcze inna firma - każda z nich
      korzysta z łączy TP, urządzeń TP i w razie uszkodzeń z monterów na
      usługach TP.

Także nie ma znaczenia co wybierzesz. Masz tylko na modemie inne
      logo.

To że komuś chodziło w netii, a neostrada nie- zależało tylko i
      wyłącznie od tego, że porty były na różnych półkach na węźle
      teletransmisyjnym – tepsowskim bo netia nie ma swoich, lub linia
      miała uszkodzenie.

Dla tych którzy chcą mieć neostradę przy małym abonamencie
      (socjalnym) polecam ORANGE.

Przynajmniej jest gwarancja, że szybko to naprawią w razie
      uszkodzenia (w końcu i TP i Orange to France Telecom czyli de facto
      jedna firma).

Kolejną sprawą są inwestycje, rzeczywiście francuzi wyciągają każdą
      złotówkę z Polski i kasy nie ma. Dobrym rozwiązaniem byłoby, aby
      netia czy tele2 czy jeszcze inny operator coś zaczął budować
      niezależnie od tepsy, ale po co jak można kupę zarobić i nic nie
      robić.
    • Gość: jacek Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:14
      Nie ma tu co porównywać - jest to po prostu to samo. Netia kupuje od tp Neo po
      cenach hurtowych i potem sprzedaje jako swoje. Niczym się to nie różni, chodzi
      po tych samych urządzeniach - Netia jest trochę tańsza ale za to jak masz
      problem to nawet nie ma kogo opieprzyć na miejscu a ich Infolinia to No Comment...
      • Gość: inna Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 23:01
        Gość portalu: jacek napisał(a):

> Nie ma tu co porównywać - jest to po prostu to samo.

to nie jest to samo i ja np mam kontakt z netia ok.
        • Gość: jacek Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: 212.160.172.* 19.03.08, 10:43
          To jest to samo - Netia jest po prostu podłączana do płyt
          Neostradowych w tp - a klient rozlicza sie z Netią, Netia płaci
          hurtem tp. Spora część kasy którą się płaci Netii i tak idzie do
          kieszeni tp - tak jest na 100%. Jeśli ktoś myśli, że jest inaczej to
          gratuluje dobrego samopoczucia...
          • Gość: inna Re: ------ Netia vs Neostrada --------- IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.08, 12:20
            moje samopoczucie jest oki.a to jak neo ma awarie to nie znaczy ze netia tez bo ja w netii jeszcze nigdy awarii nie mialam,i co do netii to nie mam im nic do zarzucenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka