anakastyczny 10.04.08, 02:44 Ktoś powinnień za to "beknąć" ale jak zwykle sprawa się rozmyje. Brak słów na taką znieczulicę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: black Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 212.87.244.* 10.04.08, 07:56 jechalem raz ta droga, ale niestety nie widzialem tego psa. zapewne bym pomogl. miesiac temu w miejscowosci blisko redzin znalazlem przy drodze owczarka, mialem ją - sukę, wziac do siebie choc sam mam 2 duze psy, ale niestety moja suka nie tolerowala tej nowosci. cale popoludnie jezdzilem po wsi szukajac wlasciciela, niestety bez powodzenia. nie bede pisac szczegolow, ale udalo mi sie oddac ja do schroniska. nie powiem gdzie, wazne, ze jest w odpowiednim miejscu i ma co jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 08:31 życie to tylko życie pani małgosiu.A jeżeli to pani uległa by nieszczęśliwemu wypadkowi a wszystkie okoliczne szpitale i pogotwia by strajkowały(chba zdaje pani sobie sprawę że w naszym kraju jest to możliwe)to na czyje zrozumienie i pomoc wtedy by pani liczyła? może CZŁOWIEKA ? Życzę dużo zdrowia i jak najmniej wypadków losowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłapek zwyrodnialcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:11 czy mamy prawo nazywać ich ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.chello.pl 10.04.08, 09:28 Może pani wójt poda jaki to weterynarz był u pieska ? Odpowiedz Link Zgłoś
merkawa Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli 10.04.08, 10:10 ja te pania wojt kiedys poznalem.potrzebowalem o cos zapytac i szukalem pokoju w gminie.zapukalem,przeprosilem i pytam.siedziala pudernica u siebie w gabinecie, przegladala gazetki.takiej chamskiej sztuki to dawno nie spodkalem. i dlatego pamietam ja juz tak dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Albo się jest człowiekiem albo urzędniczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:02 Albo się jest człowiekiem albo urzędniczyną w godzinach od 8-15 i ma się wyłączone myślenie!!!Pozdrowienia dla urzędu gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Albo się jest człowiekiem albo urzędniczyną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:23 kiedys mojego psa potracil samochód. Przyjechal weterynarz przyslany przez gminę, który stwierdzil ze pies jest do uspienia. Oczywiscie nie pozwolilam na to. Okazalo sie, że ma tylko mocno stluczona lape. To ma byc weterynarz???? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka600 Re: Albo się jest człowiekiem albo urzędniczyną 10.04.08, 10:34 mam nadzieje ze gazeta nie odpuści i w niedługim czasie poinformuje kto i jakie konsekwencje poniesie za takie zaniedbanie.Pani Wierzbickiej poradziłabym dopilnowanie obowiązków swoich jak i swoich podwładnych.Jesli sobie nie radzi i przerasta ją praca to radze pomyśleć o zmianach w urzędzie gminy.Chetni napewno się znajda i moze odpowiedzialnie podejdą do swojej pracy.nie pozdrawiam pracowników urzędu gminy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:19 jaki wójt tacy pracownicy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 10:31 tak to jest tylko w Polsce.w innych krajach auta do pomocy dla zwierzat maja lepsze wyposazenie niz nasze karetki dla ludzi.a pomoc jest natychmiastowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beryl Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 89.174.23.* 10.04.08, 11:45 nie gadaj , że gdzie indziej jest lepiej niż w Polsce, tak dobrze jak u nas za Tuska, to nigdzie na świecie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcyan Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:09 Jaka gmina taki wójt i reszta jego małp w tym cyrku. Wsiowe kmiotki i tyle. Idę o zakład że każdy z buraków którzy widzieli tego skomlącego psa i nie zareagowali lata w niedzielę do kościółka i klepie pacierze robiąc przy tym miny jakby był w jakimś ekstatycznym uniesieniu. Tyle ile daliście z siebie temu stworzeniu, tyle do was wróci chamy wsiowe. A teraz do kościoła, pyskiem na podłogę i dalej się modlić. I najważniejsze: nie zapomnieć rzucić na tacę. Bez tego zbawienia nie będzie tłumoki jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:33 masz rację!!!!!!!!!!!tez tak sądzę.wiejska chołota !!!!!!! najwazniejsze to jest nazrec sie, nakrasc , zdradzac zone, zalac pysk w sobote i lezec krzyzem w kosciele!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DM Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 89.174.23.* 10.04.08, 22:58 Gość portalu: marcyan napisał(a): > Wsiowe kmiotki i tyle. > każdy z buraków którzy widzieli > chamy wsiowe. > do kościoła, pyskiem na > podłogę > tłumoki jedne. jak to miło poczytać kulturalnego człowieka z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
lek.lek Po pierwsze i po drugie 10.04.08, 14:59 Po pierwsze, za meczenie i zabijanie zwierząt nadal są za niskie kary - wyroki w zawieszeniu niewiele pomagają. Po drugie: empatia.pl/plik/171.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzburzony Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.57.inds.pl 10.04.08, 16:42 okropne jak daleko siega ludzka podłość -zycze tym osobom, które nie pomogły temu psu zeby ich tez spotkała taka sytuacja i zeby tak cierpieli bez pomocy!!!mam nadzieje ze prokuratura nie opusci i zostaną wyciągniete konsekwencje a przede wszystkim przepis o zawiadamianiu bezposrednio lekarzy w takich sytauacjach a nie jakis bezdusznych i biurakratycznych urzedasów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:58 Procedura jest taka,że to UG powiadamia schronisko a nie pan X czy Y (który często chce się pozbyć swojego psa za pieniądze gminy). To się sprawdza,przeważnie. Gdyby schronisko było powiadomione od razu to by zareagowało od razu. Zwierzakowi po wypadku pomaga się w pierwszej kolejności. Ale niestety Gmina chciała zaoszczędzić. Kretyni. Co "najśmieszniejsze" Gmina Rędziny jest jedną z bogatszych w powiecie a żal im 1000zł na psa (utrzymanie,leczenie,szczepienia itd do końca jego życie). Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośnik_zwierząt Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 23:02 I znowu mamy sytuację,w której zwierzę cierpi,a ludzie nawzajem przerzucają się odpowiedzialnością.A tak poza tym,to kto pozwolił na podpisanie tak dziwnej umowy ? Jak jest taka sytuacja,schronisko powinno od razu zabrać zwierzę.Wtedy ewentualne szanse na wyleczenie psa czy kota rosną.A na pewno nie cierpi.W tym kraju jest tyle chorych przepisów,ale też sporo chorych ludzi,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 16:44 Schronisko OD RAZU po zgłoszeniu psa zabrało! To UG ociągał się ze zgłoszeniem dlatego pies tyle godzin przeleżał bez pomocy. Z psem jest w miarę ok,na pewno będzie żył,wierzcie mi,że w schronisku robią dla niego wszystko co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDREA Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.vpn.solarisbus.pl 11.04.08, 11:21 SKANDAL!!!!!! BURMISTRZ POWINIEN ODEJŚĆ ZE STANOWISKA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierz Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.08, 11:42 Polaczkowa spychologia i lenistwo, bo co ja bede z tego mial. Odpowiedz Link Zgłoś
jokanda102 Poziom wrazliwosci tych czlekoksztaltnych kreatur 11.04.08, 12:51 jest rzeczywiscie powalajacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekrek Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 13:08 Na szubienice z takimi ludzmi a w sumie to nie ludzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek_indy Dlatego po 11 latach nie chce wracac z emigracji IP: *.dsl.ipltin.sbcglobal.net 11.04.08, 14:23 bydlo, znieczulica, zero ochrony chlowieka i zwierzecia, policja nie ma prawa, jaja w rzadzie, syf na ulicy, lawki w parku polamane, malolaty pijae co piatek i sobote w nocy, strach i ubostwo.... dziekuje za taka polske, wole slabego dolara ale przyzwoite zycie z godnoscia.... pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna_od_obłudy KK Re: Dlatego po 11 latach nie chce wracac z emigra IP: *.lama.net.pl 11.04.08, 17:13 Kiedyś w Krakowie nauczał ksiądz doktor (obecnie profesor) Papieskiej Akademii Teologicznej, Andrzej Zwoliński - aby psy na ulicach rozjeżdżać samochodami, tak by została tylko plama na asfalcie. Od tamtego czasu nie chodzę do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolna_od_obłudy KK Re: Dlatego po 11 latach nie chce wracac z emigra IP: *.lama.net.pl 11.04.08, 17:15 PS To nauczanie miało miejsce w Kościele Miłosierdzia Bożego w Krakowie - Prokocimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WORXX Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 83.238.11.* 11.04.08, 16:47 Częstochowskie zwierzaki w ogóle nie mają szczęścia do ludzi. Widocznie za blisko świętego obrazu i blask za bardzo promieniuje przysłaniając tak małostkowe sprawy jak pomoc "braciom mniejszym" :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetka Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 194.250.98.* 11.04.08, 17:38 szkoda słow... totalna znieczulica! mam nadzieje ze zajmie sie tym prokuratura Odpowiedz Link Zgłoś
jannkowalski10 Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli 11.04.08, 19:00 Na forum mam wrażenie, że są pracownicy schroniska, i pracują na swoje dochody? Przyznam, że cena za jednego psa 122zł robi wrażenie. Dzieci z najuboższych rodzin nie mają szans na takie pieniądze. Ktoś te psy wypuszcza i jak potrąci go kierowca to właściciel się nie przyzna bo musiałby zapłacić za uszkodzenia samochodu. Kierowca się nie zatrzyma ponieważ jedzie za szybko. Policja ma czas pilnować psa, ale jak komuś zrobią krzywdę to nie przyjadą bo nie mają pieniędzy na paliwo albo połowa komisariatu jest na L4. Po południu funkcjonuje powiatowy lekarz powiatowy. No ale na końcu trzeba rozliczyć urzędnika, który jest po godzinach pracy. A wszystkie służby mają dyżury po godzinie piętnastej, no ale cóż biorą pieniądze za dyżury ale na interwencję nie mają pieniędzy no najlepiej na gminę z cedować odpowiedzialność oczywiście finansową. Gmina ma pieniądze, podniesie podatki. Każdą sytuację zła idzie ukierunkować na konkretnych ludzi. Należy to przemyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:54 Nie jestem pracownikiem schroniska tylko wolontariuszem,dla tego mam nico lepsze informacje niż Ty. Te 1222 zł których nie możesz przeżyć to nie jest kwota na miesiąc czy na rok tylko na CAŁE ŻYCIE. Utrzymasz psa przez 10 lat za 1222 zł? Bo ja nie. Przecież on musi jeść,musi być szczepiony, odrobaczony, odpchlony, leczony i to przez wiele lat ( o ile nie będzie miał szczęścia i nie znajdzie domu). Dzieci z najuboższych rodzin nie muszą się utrzymywać przez 10 lat za 122 zł rocznie!! Rocznie - podkreślam. Źle im życzysz jeśli uważasz,że powinny mieć tyle pieniędzy co psy. Nie jest winą schroniska,ze jakiekolwiek zwierze do niego trafia. W tej całej sprawie najbardziej winny jest "właściciel" który wpuścił psa i UG który chciał zaoszczędzić kosztem życie zwierzaka. A także Ci wszyscy którzy przeszli koło niego obojętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jannkowalski10 Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli 11.04.08, 19:04 Przepraszam napisałem 122zł a powinno być 1222zł. A mediom pracownicy schroniska nadają tematy. No cóż reklama dźwignią handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra1410 Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: 91.200.92.* 11.04.08, 20:10 człowieku!!! dźwignią jakiego handlu?? tu już na prawdę nie chodzi o urzędników ani pieniądze, chodzi o to że ulicą przechodzia setka takich ludzi jak ty i nawet się nie obejżalo, tylko 1222... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoolog Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 21:10 bardzo dobrze żeby "beknęli" ci, którzy zawiedli , tylko czy tak będzie napewno ? Odpowiedz Link Zgłoś
black.janek966 chipowanie zwierząt/psów,kotów,. 12.04.08, 09:02 Dobry pomysł i do czego służy ,jak to wygląda w Częstochowie? >>http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5112996.html<<. p Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue **** pies szuka domu - chociaż tymczasowego 28.04.08, 11:23 www.schronisko.klomnice.pl/picture.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNzI4LzcyOC5qcGc=&show=full link do zdjęcia połamanego pieska... Moze ktoś z Was zechciałby go przygarnąć ? www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109944 Odpowiedz Link Zgłoś
nutkajski UWAGA ! ! ! 28.04.08, 17:34 Znalazłem kota na swej posesji.Prawdopodobnie potrącony przez samochód/?/,przyturlał sie,moj pies go znalazł.Dzwonie do schroniska w Kłomnicach.Godz. 15.20.Kierownik schroniska mimo szczerych chęci nie moze pomóc.Powód? Minęla godz.15.00 Nie ma kierowcy,ktury by przyjechal po zwierze! Jeszcze moge zabrac kocisko swym autem, na swój koszt,jednak pod nr.schroniska odbiera dyz.portier."Nie przyjmie stworzenia",bo moze byc z tego powodu obarczony kosztami! Ja wiem,ze często ludzie nie mają nalezytej opieki lekarskiej.Jednak schronisko jest dla zwierząt, i warto pomyslec o logicznym rozwiazaniu takich problemów. P.S kot rozwiązał swój problem SAM.Był, zdechł w godzinach nocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re: UWAGA ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 21:08 W takim wypadku nie dzwoni się do schroniska a do GMINY. Ale skoro już zdecydowałeś się odwieźć zwierzaka na swój koszt to trzeba było zadzwonić PONOWNIE do kierownika nie do pracownika. Oni się nie porozumiewają telepatycznie,skąd pracownik mógł wiedzieć,że już rozmawiałeś z kierownikiem. Po to jest podany nr do kierownika żeby dzwonić do niego. Pracownik nie jest od podejmowania decyzji o przyjęciu (bądź nie przyjęciu) zwierzaka tylko kierownik. Czy nie wydaje Ci się to oczywiste? Kota można było też zabrać do "Puszka" w Kłomnicach gdzie na pewno została by mu udzielona pomoc. To nie schronisko samo sobie wymyśliło przepisy i normy (takie jak zgłaszanie do Gminy lub brak kierowcy po 15.00) ale musi się do nich stosować. Bardzo mi przykro z powodu kotka,następnym razem po pomoc możesz zwrócić się też pod numer adopcyjny schroniska,który jest czynny 24/h. 518125320. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what-else-is-there Re: Zwierzę cierpiało, bo ludzie zawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 18:54 Pani W. jest szeroko znana w gminie ze swojej "kultury obsługi", a ponieważ potrafi się szybko dostosowac do zwierzchników jest nieusuwalna... No cóż - w kilku poniższych postach pojawiło się zdanie: "jaki pan taki kram" - obecny wójt po prawie 10-letniej kadencji dawno stracił wyczucie co do swoich podwładnych. Panią W. odziedziczył po poprzednim wójcie równie kulturalnym i kompetentnym jak pani W. Z ciekawostek: obok pani W. w gminie funkcjonuje również pan, dajmy na to X. , który po wydaniu pewnego dokumentu od razu proponuje własne usługi w zakresie zdecydowanie pozaurzędowym,a zwiazane z przedmiotową inwestycją lub poleca firmę należącą do znajomych. Styk działalności prywatnej i urzędowej urzędników jest aż nazbyt czytelny a Wójt jak zwykle nie zauważa niczego. Inna osoba z urzędu - przy ultraszybkich pracach związanych z przekształcaniem miejscowego planu zagospodarowania pod cementownię w Rudnikach- na pytanie mieszkańca o to jak będzie oddziaływał na środowisko proponowany przez cementownię taśmociąg (hałas, opad pyłu, zepsuty krajobraz) odpowiedziała mniej więcej w tym stylu - ha ha Pan to chyba nie mysli że w Rędzinach chodzi o to aby mieszkać- faktycznie po takich władzach pozostaną wielkie dziury w ziemi po wybranym wapieniu i kilka zakładzików szewskich spalających w przydomowych kotłowniach platikowe odpady Obecny wójt nie zrobił nic w sprawie obiecanej w wyborach 10 lat temu kanalizacji - bo po co? Faktycznie kto będzie chciał mieszkać koło kamieniołomu i ze smrodem spalanych odpadów.... Odpowiedz Link Zgłoś