wiktoria19983wp.pl 06.05.08, 12:17 czy ktoś mógłby polecić dobre studium fryzjerskie? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ksawi Re: kurs fryzjerski IP: *.gprs.plus.pl 06.05.08, 18:17 ile masz lat? studium nic Ci nie da. jakie szkoły skońcszyłaś? może warto zrobić czeladnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: kurs fryzjerski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 22:12 skończyłam właśnie studia.O ile mi wiadomo to czeladnika się kończy po szkole zaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: kurs fryzjerski IP: 212.87.241.* 06.05.08, 23:47 Polecam Żaka na al.wolności 11. Fryzjerzy stamtąd ponoć czeszą teraz w tańcu z gwiazdami, także jest się od kogo uczyć. Był nawet artykuł na gazecie kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: kurs fryzjerski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:14 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
niebo887 Re: kurs fryzjerski 16.07.14, 20:41 Szukam dobrej policealnej szkoły fryzjerskiej na terenie Częstochowy. Każda opinia jest dla mnie ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
skowronek.qq Re: kurs fryzjerski 15.09.14, 11:35 niebo887 a nie myślałaś o kursie w Warszawie? Ja pochodzę z Łodzi i upatrzyłam sobie taki kurs w szkole Select , mieli najlepsze opinie w necie i to się potwierdza w rzeczywistości . Dwie instruktorki które naprzemiennie prowadzą szkolenie. I co mi się bardzo podobało to zajęcia na których przyjmowałyśmy klientki na farbowania,strzyżenia,trwałą itd.. Sala jest w formie salonu fryzjerskiego z profesjonalnymi kosmetykami i narzędziami więc extra ;) Praktyka która uczy i przygotowuje do prawdziwej pracy ;) Polecam;) Odpowiedz Link Zgłoś
a.dec Re: kurs fryzjerski 20.10.14, 14:13 Ja również polecam kursy w SELECT- Europejskiej Szkole Stylizacji, jestem zadowolona i wybiorę się pewnie ja jeszcze jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.2015 Re: kurs fryzjerski 06.07.15, 14:19 Ja korzystałam z kursu w Europejskiej Akademii Szkoleniowej. Mają małe grupy dzięki czemu mogłam nauczyć się od podstaw zawodu fryzjerskiego. Polecam te trzymiesięczne kursy, wiem, że właśnie robią nabór www.akademia-szkoleniowa.pl/elitarne-staze-fryzjerskie-kwartalne. Ja byłam właśnie na takim i szczerze mówię, że na tych tygodniowych nie za wiele można się nauczyć, jeśli ktoś nie miał styczności z fryzjerstwem. Pełen profesjonalizm, opanowana technika i cierpliwość :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwyc Re: kurs fryzjerski 31.08.15, 20:44 a nie lepiej do Select, Europejskiej Szkoły Stylizacji? Co prawda Warszawa, chyba u nich są jeszcze te kursy weekendowe. Byłam, nauczyłam się i chyba wrócę na kolejny kurs jak tylko uzbieram jakieś pieniądze(myślę, że w 2016). Szukajcie firm, które mają jakieś doświadczenie i kontakty w branży. To ważne w chwili kiedy będziecie szukać pracy po takim szkoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
alamakota66 Re: kurs fryzjerski 22.12.15, 20:31 kotwyc nie wiesz jak wygląda wizaż w Select? Byłaś na kursie fryzjerskim tak? Jak ogólnie klimat w tej szkole wygląda? Informacje na stronie internetowej są prawdziwe? To co obiecują spełniają na kursie? Może rozmawiałaś z dziewczynami z wizażu jak im się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika.klas Re: kurs fryzjerski 30.03.16, 23:56 apropos fryzjerstwa i kursów- sama ostatnio podjelam decyzje ( dzieki pomocy uzytkowniczek tego forum) na zapisanie sie na kurs trychologiczny hair medici- mam nadzieje ze to bedzie dobry wybor! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_94 Re: kurs fryzjerski 21.09.16, 13:10 Po co bawić się w jakieś długoletnie studium??? Ja skończyłam kurs long staż w Akademii BK www.berendowicz-kublin.pl/szkolenia-fryzjerskie/programy-szkolen-fryzjerskich/long-staz/. Całość trwała 9 tygodni, Mega spoko atmosfera i przede wszystkim osoby tam szkolące mają dużą cierpliwość. Przeraża trochę cena kursu, ale mnie się udało że część dofinansował urząd. Ale naprawdę polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
patit20 Re: kurs fryzjerski 23.09.16, 13:06 ja wybieram się na ten kurs od października, czy mogłabyś napisać więcej na temat tego kursu? z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
hermasterka Re: kurs fryzjerski 13.03.17, 13:46 konkretnie, cierpliwi instruktorzy, po skończonym kursie od razu praca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olkamazur90 Re: kurs fryzjerski 22.01.17, 17:36 Ja również polecam profesjonalne kursy fryzjerskie. Jeśli chodzi o Wrocław, to jestem po kursie w ECKS Robert Burszewski. Kurs trwał 7 tygodni, bardzo intensywny, ponieważ wszystkie zabiegi były wykonywane na klientkach. Mnie było o tyle łatwiej bo jestem po szkole zawodowej, niby jakieś tam praktyki mialam ale na kursie zobaczyłam jak mało umiem:( Instruktor Paweł zadbał o wszystko. A co robiłam? nauka strzyżenia damskiego oraz koloryzacja Nie było dodatkowych opłat. Ze mną na kursie była dziewczyna, której kurs opłacił urząd pracy z Oławy Tak się teraz zastanawiam nad kursem męskim, pewnie przyjadę:) Pozdrawiam wszystkich Olka Odpowiedz Link Zgłoś
olkamazur90 Re: kurs fryzjerski 05.02.17, 20:51 Witam, przeczytałam wiele komentarzy na temat szkolen fryzjerskich i miałam trudny wybór. Nie wiedziałam za bardzo czym się kierować przy wyborze szkoły: ceną, jak długo trwa nauka. Podzwoniłam w kilka miejsc i przekonała mnie rozmowa telefoniczna w jednym ośrodku (ECKS we Wrocławiu)ponieważ dziewczyna nie wywaliła mi od razu ceny i programu szkolenia tylko wypytała mnie czego oczekuję po szkoleniu...trochę mnie zamurowało!!ale od slowa do słowa i doszłyśmy do kompromisu i oto jestem można by rzec kursantem na szkoleniu fryzjerstwa damskiego, gdzie codziennie stykam się z klientkami, raz milszymi raz bardziej nafochanymi...mam takie wyobrażenie jak to będzie na "swoim". Instruktorzy- artyści trochę bujają w obłokach, ale widać taki ich świat. Co nie znaczy że mam lekko, codzienna dawka nowych wiadomości (mialam już dwie kartkówki) Piszę, bo wiem jak trudno było mi się zdecydować, gdzie pojechać i na jaki kurs. Może komuś pomogę tym wpisem. Przede mną jeszcze 3 tygodnie nauki, ale Wrocław taki piękny że żal będzie odjeżdżać:( Polecam Wrocław jako miasto i ECKS jako ośrodek szkoleniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: kurs fryzjerski 23.09.16, 13:54 Czy ja mogę tez zrobić kurs fryzjera? Odpowiedz Link Zgłoś
hermasterka Re: kurs fryzjerski 13.03.17, 13:48 każdy może. w Akademii Berendowicz & Kublin uczą wszystkiego od początku Odpowiedz Link Zgłoś
karina_1985 Re: kurs fryzjerski 07.02.17, 12:38 Tak właśnie zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, że w szkole np zawodowej 3 letniej mniej sie nauczysz praktycznie niż na dobrym, intensywnym kursie fryzjerskim!!! Bo przecież o to w zawodzie fryzjera chodzi żeby ćwiczyć praktycznie i umieć wykonywać zabiegi i ciąć włosy dobrze!!!! i nie zgadzam sie że po takich kursach trudno o pracę!! Ja osobiście zrobiłam kurs fryzjerski w ECKS we Wrocku na ul. Kruszwickiej i musze powiedzieć, że nauczyłam się 100razy wiecej niż w szkole zawodowej!!!! Zajęcia od pierwszych dni na klientach, dużo praktyki i nauka obsługi klienta, nie wspomnę o technikach strzyżeń i koloryzacji - pełen szacun!!i profeska (to dzięki instruktorowi). Pan Paweł jest ostry i wymaga, ale docenilam to wtedy , gdy po kursie poszłam na rozmowe w sprawie pracy do salonu, a wiadomo jak przebiega taka "rozmowa" , nie patrza sie na jakies[papiery , tylko babkę z ulicy biorą i pokazuj co umiesz!!!!,...... no i oczywiscie , że teraz pracuje już 4 miesiąc w salonie i jestem wdzięczna losowi za to że trafiłam do ECKS!! polecam jak najbardziej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kam.gon Re: kurs fryzjerski 23.02.17, 18:54 Ja swój kurs fryzjerski odbyłam w Warszawie w Szkole Select. Wybrałam opcje weekendową, bo dojeżdżałam z Trójmiasta i nie żałuję wcale. Teoria przekazana rzetelnie, a praktyka na pełnych obrotach na głowach modelek, a nie na jakiś sztucznych główkach. Niedawno skończyłam kurs i dostałam już pracę, bez godzin doszkalających w salonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowbarkow Re: kurs fryzjerski 06.03.17, 13:43 Ja pracę po takim kursie dostałam po miesięcznej praktyce w salonie, no ale czułam, że jeszcze trochę brakuje mi precyzji w rękach. Też polecam Select w WAWA. Odpowiedz Link Zgłoś
hermasterka Re: kurs fryzjerski 13.03.17, 13:42 Polecam Long Staż Akademii B&K - konkretnie, miła atmosfera, cierpliwi instruktorzy, trochę drogo, ale warto Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: kurs fryzjerski 23.03.18, 20:55 Na fryzjera na stare lata.Może być.Byle się brzytwy nie chytać. Odpowiedz Link Zgłoś