Dodaj do ulubionych

Kupię mieszkanie w Czewie

IP: *.mw.mil.pl 17.09.03, 09:53
Witam. W nawiązaniu do mojego poprzedniego wątku: Mieszkania "Hutnika" na
Lechonia poszukuję:
- mieszkania 2 lub 3 pokoje,
- powierzchnia powyżej 50 m2,
- okolice Al. Pokoju,
- najlepiej 1 lub 2 piętro,
- w bloku z cegły (w najgorszym przypadku płyta) 3 lub 4 piętra.
Wiem, że wymagania są dosyć wysokie ale dysponuję odpowiednią kwotą na zakup
więc wymagam. Proszę o poważne oferty. Pozdr. Pewal
Obserwuj wątek
    • pewal Re: Kupię mieszkanie w Czewie 18.09.03, 08:41
      Nikt nie chce sprzedać??? Pewal
      • Gość: PixeL Re: Kupię mieszkanie w Czewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 14:52
        Musisz zajrzeć do jakiejkolwiek gazety lokalnej. Tam napewno coś znajdziesz.
        Tu na FORUM są z reguły ludzie młodzi, nie dysponujący mieszkaniami na
        sprzedaż :(

Pozdrawiam,

PixeL
        • pewal Re: Kupię mieszkanie w Czewie 19.09.03, 07:30
          Dzięki za radę ale piszę z Helu i tutaj nie mogę dostać żadnej gazety (np
          Pośrednik). Pozostaje więc tylko net, bo oferty biur pośrednictwa dostępne w
          necie najczęściej są nieaktualne. A zawsze ktoś kogoś zna itd. Pozdr. Pewal
    • Gość: stalka Re: Kupię mieszkanie w Czewie IP: *.visp.energis.pl 23.09.03, 03:15
      Wymagania rzeczywiscie, zwlaszcza ta cegla...
      Rzeczywiscie duzych mozliwosci poszukiwan nie ma. Jest GW z dodatkiem (czasem
      nieczytelnym - oferty w kilku miejscach),
      jest tez Auto Gielda Gornoslaska (prywatne ogloszenia) z wzglednie aktualna
      oferta (ogloszenie trzeba zglosic przy kazdym wydaniu)
      No i posrednicy. Podobno sie zgadali i razem daja ogloszenia.

Wlasciwie to dlaczego Aleja Pokoju i budynek z cegly? chodzi o nówkę?
      Zycze szczescia
      • pewal Re: Kupię mieszkanie w Czewie 23.09.03, 07:30
        Cześć. Al. Pokoju ponieważ tam mieszkają moi teściowie, którzy wkrótce (oby
        wiecznie żyli w zdrowiu) pewnie będą wymagali opieki, a mieszkać z nimi mimo
        wszystko nie zamierzam. Cegła ponieważ jest cieplejsza od wielkiej płyty.
        Odnośnie pośredników to zauważyłem fajną rzecz. Jak chcesz sprzedać mieszkanie
        to zawyżają cenę np 90 tys. PLN. Z kupującym podpisują umowę na prowizję w wys.
        2,5% cyt. "ceny ofertowej". A potem uzgadniasz cenę na 80 tys. ale prowizję
        płacisz od ceny 90 tys. Fajnie co? No i najlepsza wiadomość. W poprzednim moim
        poście "Mieszkania na Lechonia" odezwała się JMD z ofertą sprzedaży swojego
        mieszkania. Wczoraj dostałem mailem plan mieszkania (bardzo ciekawy rozkład),
        cena też mi odpowiada. Na 85% jestem zdecydowany, jeszcze tylko obejrzeć,
        zapłacić i znowu będę Częstochowianinem. Pozdr. znad morza. Pewal
    • Gość: me Re: Kupię mieszkanie w Czewie IP: 213.199.204.* 23.09.03, 16:20
      2 pokoje z kuchnią na osiedlu PÓŁNOC 51m2. 3 minuty do tramwaju i autobusu, 8
      piętro w 10pietrowym wieżowcu, winda, duża kuchnia. Garaz blaszany na tej samej
      jednostce gratis.tel.697156244
      • pewal Re: Do ME 24.09.03, 07:36
        Gość portalu: me napisał(a):

> 2 pokoje z kuchnią na osiedlu PÓŁNOC 51m2. 3 minuty do tramwaju i autobusu, 8
        > piętro w 10pietrowym wieżowcu, winda, duża kuchnia. Garaz blaszany na tej
        samej
        >
        > jednostce gratis.tel.697156244

Dzieki za ofertę. Trochę za wysoko. A Północ też nie jest zbyt blisko Al.
        Pokoju. Pozdr. Pewal
        • mmaly Re: Do ME 24.09.03, 13:42
          Rozumiejąc kwestię z teściami chciałbym Ci zasugerować poszerzenie obszaru
          poszukiwań. Aleja Pokoju to miejsce, gdzie dość łatwo dojechać w parę minut z
          całego Rakowa, Błeszna, Zawodzia. Polecałbym zwłaszcza okolice typu Raków -
          Zachód, Ostatni Grosz, Orlika-Rueckemana. To ładniejsze okolice, bloki może
          nowsze, widok z okna ładniejszy... Sama Aleja Pokoju to taka trochę smutna, może
          już lepiej gdzieś na jej tyłach - Mireckiego itp.
          Ale to tylko taka nieśmiała sugestia.
          • pewal Re: Do ME 25.09.03, 07:45
            Oczywiście masz rację. Ale wlasnie tak czynię i szukam mieszkania w okolicy
            Wrzosowiaka (ul. Lechonia, Lipowa, Brzozowa itp.). Pozdr. Pewal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka