Gość: Ross Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.07.10, 12:22 Jutro niby wolne ,a tak naprawdę co niektórzy idą do pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.146.48.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.07.10, 11:13 Otóż to!Jak może być dobrze w tym burdelu za przeproszeniem skoro norma jedna jest prawie nie wykonalna a już większą każą robić. Niedługo będzie tysiąc norma. Ale to się nie zmieni bo ludzie się nie zmienią.Konfidenci chodzą do biura bo myślą że to coś im da a jest jeszcze gorzej. Niech przynajmniej kase biorą za donoszenie to jakoś na tym wyjdą.Ale im płacą przecież za szycie a nie za donoszenie.I większość problemów jest właśnie przez nich.Niestety!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: 212.59.224.* 10.07.10, 00:19 A jak tam sobie daje rade nowa brygadzistka na 5 lini słyszałam ze fajna jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: Firma Trimsol IP: 193.138.241.* 14.07.10, 13:33 rany:)jak poczytałam co wy wypisujecie to mi się włos najeżył byłam na lini3 hm u DZIDKI!nic dodać i nic ująć walnięta kobieta miałam z nią zatargi ale starałam się ją olewać pozwolisz sobie raz drugi ale do jakiego będzie ktoś po tobie jeżdził ten zakład to tyranie niestety ja po dniówce to niemiałam ochoty nic w domu robić siły zero ale ..owszem były na lini i obok osoby które podpier....i to porządnie i nagminnie ale tacy są ludzie mogłabym wymieniać tu nazwiska ale po co niech te osoby zostaną anonimowe co do DZIDKI :)ONA BYŁA TAKA OD POCZĄTKU ale spójrzcie na inne MONIKE ta to już cześć powiedzieć nie umie szkoda gadać wszystkim nadal pracującym powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xds Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 14.07.10, 20:03 ludzie, w du...ach się niektorym poprzewracało. obozow chyba nie widzieli- np. taki producent wozkow na "T": praca po 10 godzin na dzień łącznie z sobotami, bez rejestracji i płatnych sobot. Jasne ze ci najbardziej oburzeni to by chcieli bumelowac, co troche L4 i jeszcze po główce żeby pogłaskali, a jak cos wymagaja to juz nkwd normalnie albo ss, żenada. jak tak zle to sie zwalaniac, nikt za nogi nie trzyma na sile... szkoda ze nikt nie powie , ze firma placi za bezplatne autobusy dowożące do i z pracy, podwyzce premii i np. fundowanych lodach w upaly- no ale po co, to przeciez wszedzie tak jest i nawet lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Firma Trimsol IP: 212.59.224.* 14.07.10, 21:09 AUTOBUSY SA ALE NIC ZA DARMO ZABRALI SOCJALNE PREMIA FAKTYCZNIE WYCZYN NIE LADA PO 2 LATACH 100 ZŁ BRUTTO WIĘCEJ A PRZY WÓZKACH ZAROBISZ TYLE ILE USZYJESZ A TU TYLKO NORMY ZWIĘKSZAJA I NIC W ZAMIAN A TE LODY TO NIECH SOBIE WSADZA SZKODA ZE NIE PISZESZ ZE POGOTOWIE TO JUZ SCIESZKI DO TRIMSOLA ZNA BO LUDZIE TU PADAJA JAK MUCHY POPROSTU PAMIETAJMY ZE TUJEST POLSKA NIE KOREA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xds Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 14.07.10, 23:06 podejscie rodem z PRL-u: wszystko nam sie nalezy. proponuje przejsc do tako i harować bez umowy, rejestracji i robic po 10 godzin 6 dni w tygodniu zeby "cały" 1 tys.na ręke wyciagnac. tam na pewno jest fundusz socjalny, a w 35 stopniowym upale ludzie wcale nie mdleja bo z pewnościa jest klima, jak we wszystkich zakladach w Częstochowie, a tylko w trimsolu jest odczuwalny upał. nie bój, nie bój jak za rok zamkną zakład to uwolnisz się od harówki i zaczniesz bić kasę u jakiegoś częstochowskiego pana Stasia: on na pewno będzie dawał podwyżki,płacił nadgodziny, dodatki za soboty, płatne L4 i całował w czółko na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Firma Trimsol IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 23:40 A kto u Was robi te lody, jak jakieś fajne babeczki to może ja bym się tam zatrudnił ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 16.07.10, 18:30 "Polska nie Korea"- dobre sobie. niestety to własnie Polak Polaka najchętniej wykorzystuje, co niestety widać u prawie kazdego prywaciarza. czasem lepszy taki koreaniec, bo cwaniakować z prawem jeszcze nie umie, nie to co polscy bosowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 18.07.10, 20:36 oj w jakim jestes błędzie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.07.10, 21:07 o jaki błąd ci chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 18.07.10, 20:59 co ty pie.....podaj mi firme w której robią z ludżmi to ,co jest w trimsolu,a nagroda będzie,który polak polewa wodą po plecach?bo do toalety nie wolno_ŻADEN_ tobie coś się stało w główkę?co do rejestracji to skończyły się czasy pracy bez rejestracji,ale co ja będę tobie tłumaczyć,widzę,że nie zorientowany jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.07.10, 21:14 chaotycznie napisane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 18.07.10, 21:29 przynajmniej wypowiadam się bez używania skrótów powszechnie uznawanych za inwektywy i bez obrażania świadomości i doświadczenia życiowego innych osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosss Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 18.07.10, 22:26 czytac sie juz nie chce tej bezsensownej klotni, nikt na sile nie trzyma w zakladzie, glowna bolaczka jest fakt, ze w firmie sporo mlodych osob nienauczonych pracy i co chwila chodza do biura i donosza ten taki owaki, z tym ze na nic to im sie nie przyda bo nie zdaja sobie z tego sprawy ze to bezskuteczne, praca w trimsolu jest lekka latwa, jak ktos mysli ze placa za lezenie bo chinole nie pilnuja to pomylil adresy a wszystkim narzekajacym srodkowy palec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosss Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 18.07.10, 22:31 95% wypowiedzi na tym forum odnosnie pracy w trimsol to wrzuty na szwalnie i brygadzistki na liniach, a trimsol nie tylko szyje pokrowce sa jeszcze inne dzialy w firmie... wiec nie krytykowac bezpodstawnie nie majac odpowiedniej wiedzy i pewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufajcie Re: Firma Trimsol IP: 193.138.241.* 19.10.10, 16:05 zaufajcie od 1 grudnia szykują się zwolnienia po 10 osób z każdej lini znam kilka nazwisk imiona moge podac jesli chcecvie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.10.10, 11:09 Podaj z linii 6.Dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooj jon lee Re: Firma Trimsol IP: 80.50.21.* 22.10.10, 05:02 A ja jestem szefem TRIMSOLU i wywale was wszystkich a Lidka moze mi targac pytonga, pozatym koty z POLONTEXU sa niestrawne prawie wszystkie wyzarlismy z zoltymi bracmi zostal tylko jeden z zaawansowana astma dlatego czas zwijac interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lda Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 22.10.10, 10:43 sam jesteś jak kot zafajdany i twoi żółci bracia śmierdziele zwijajcie ten burdel i na Strażacką do burdelu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.net.stream.pl 16.09.10, 20:20 zgadzam sie ze od cholery leniwcow w tym zakladzie.idzcie ppracowac do prywaciarzy za mniejsze peniadze bez rejestracji i na akord to wam sie odechce pieprzyc bzdury i sie nauczycie szanowac prace.nikt was tam nie trzyma, pozdrowienia dla tych co maja tyle czasu na takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 24.09.10, 16:26 heheh u prywaciarza to zarobisz tyle,ze składkę opłacisz sama i zostaną ci jeszcze 2 pensje z trimsolu................jest się czym chwalić no no koreańce składki płacą oj naiwni wy,płacą i owszem ,ale z twojej kieszeni, zabierają ci z pensji jakich dzisiaj już nie ma,tyle zarabialo się 20 lat temu:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsc Re: Firma Trimsol IP: *.net.stream.pl 16.09.10, 20:23 a ty mi pokaz cymbale gdzie tak rejestruja i masz wszystkie dodatki,bo ja przez kilkanascie lat pracy wiem swoje i nikt nie bedzie mi takich bzdur opowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Firma Trimsol IP: *.net.stream.pl 26.10.10, 22:00 mam to w dupie zaden patałach nie bedzie sie na mojej dupie dorabiał. Gratuluje tym którzy są zdolni do takich poświęceń. Za marną rejestracje i pare zł co 10 Włażą w dupę KOREAŃCOM i poniżają swoich. Wolę pracować u przysłowiowego Pana Stasia i mieć pewność że nie wywiezie mnie KONKORDIA bo nie poszłam na L4. a najlepiej to samemu być PANEM STASIEM i smiac się z takich debili jak ci którzy pracują tam bo rejestracja. Życzę długich i nieskończenie owocnych dniówek pracy dla dobra TEJ firmy. BO WSZYSTKO ROBIMY DLA DOBRA FIRMY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 07.11.10, 20:25 taa..., tylko bycie Panem stasiem nie takie proste, choćby samego Zus-su co miesiac 8 stówek, i to tylko za samego siebie.... życie to nie bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 18.11.10, 23:41 Pozdrowienia dla lini 3,miło się z Wami pracowało...K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.07.10, 14:04 gałki najlepiej robią brygadzistki bo są w tym najlepsze i do wypier... ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc~~ Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 20.07.10, 14:38 I tu masz racje nie liczą się brygadzistki z ludźmi tylko słuchają jakiś głupich donosów,albo same donoszą na inne brygadzistki żeby pokazać jakie one są wspaniałe, ale jak to mówią oliwa zawsze sprawiedliwa i los im się odwdzięczy z naddatkiem i to one kiedyś będą płakać nad sobą za to kim się stały dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 17:07 To jest święta prawda Ale zawsze tak było że brygadzistki liczyły się z KABLAMI a resztę traktują jak powietrze Powiedzcie mi czy odczuliście tą podwyżkę Czy jak zwykle wszystko poszło w podatek Dobrze że od poniedziałku już urlop A co do lini 6 to ich brygadzistka mogła zostawić Mariolę i jej nie zwalniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.10, 11:18 ta podwyzka to jedna wielka sciema i jak oni to naliczaja skoro nowo przyjeta osoba ktora przepracowala miesiac ma pensje jak stary pracownik nie wspomne juz bez sobot i nadgodzin wiec czy jest sens? odnosnie brygadzistki uli stanowisko jej do dupy uderzylo nie poznaje juz kolezanek z ktorymi kiedys pracowala a takie pokorne ciele to bylo.ciekawi mnie to jak oni wybieraja te brygadzistki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 16:22 NIE PAMIĘTA WÓŁ JAK CIELĘCIEM BYŁ każdy z nas pamięta takie powiedzenie Też uważam że płaca powinna być adekwatna do wykonywanej pracy jej wydajności i jakości danego pracownika TRW to już za sam staż w tym zakladzie jest podniesiona pensja pracownikowi A tak wogóle to cieszmy się urlopem Miłego wypoczynku Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 23.07.10, 21:08 Znowu lody...a juz w tamtym roku miały byc wiatraki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 11:52 Wiatraków to chyba nie będzie Slyszałem że jak było pogotowie to nie mogli trafić to tego burdelu I zapowiedzieli że jak nie będzie założona klimatyzacja to zgłoszą do Inspekcji Pracy i Inspekcja zamknie zakład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 24.07.10, 22:35 No i dobrze by zrobili,a ilu procentowe były podwyżki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 10:33 Dali 100 zł brutto do premi frekwencyjnej a ludziska i tak chodzą na zwolnienia więc nic to nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 29.07.10, 13:29 zaczeli zAkladac wiatraki nad liniami to jedna z druga polazly do biura na skarge że tej wieje za bardzo, ze chore zaraz beda...i tak jest z ludziskami- tej wialo za bardzo, tamtej za malo, wiec sami sobie winni. a pogotowie to o klime pisac moze do samego premiera, ale i tak to nic nie da, bo takie prawo jest ze nie ma obowiazku klimy ... a swoja droga to niech dalej co poniektore przychodzą w upaly po weekendowych rautach do roboty to na pewno mniej pogotowie sie najezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.08.10, 12:01 Ludzie ! może jest źle w tej firmie ale wypłacają w terminie .Natomiast w firmie Dani w polnamie gościu nie rejestruje ludzi i nie wypłaca pieniędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.08.10, 15:47 najgorsza firma to jest deni - plus w polnamie .Gościu jest wogóle niewypłacalny i ludzie pracują bez rejestracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.10, 15:50 czy cos wiadomo o pieniązkach ktore mialy byc na naszych kontach a jak sie okazuje pic na wode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:56 Mają być po 10 sierpnia z tego względu że DYMOS stoi I cóż mili moi kończy się swoboda Aż szkoda że tak szybko zleciały te dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 11.08.10, 23:46 jak nie zmienisz zakładu pracy to pieniążków dłuuuuugo nie zobaczysz,zobaczysz raczej dłuuuugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.08.10, 20:15 Zwolnienia mies. przed końcem wygaśnięcia umowy... Chore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.182.166.249.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.10, 17:41 Drodzy koledzy i koleżanki!Zakład w którym pracujecie jest jednym z nielicznych w których głównym celem jest obserwowanie innych i mierzenie czasu gdy ktoś wychodzi do łazienki.Robią to oczywiście zwykłe pracownice ze szwalni.To jest chore i każdy myślę że się ze mną zgodzi!Ocenianie ludzi bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tej osoby jest co najmniej nieodpowiedzialne.Tyczy się to m.in. brygadzistki linii 6.Jest jaka jest a wy piszecie cały czas o niej.Czy raz nie wystarczy? Koreańczycy kobiety traktują jak u siebie bo zapominają się że to jest Polska a nie Korea.No cóż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Firma Trimsol IP: 178.56.117.* 24.08.10, 23:08 Słyszeliście? strajk w TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Firma Trimsol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 12:56 A jakie są zarobki w kontroli jakości i jaka atmosfera mam zamiar tam składać cv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.09.10, 14:40 Daj spokoj z tą firmą na początek masz umowe zlecenie i nie wiadomo kiedy dostaniesz na cały etat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 18:44 Szukaj innej pracy bo w Trimsolu to nie masz co marzyć o pracy w kontroli jakości Większość dziewczyn pracuje tak jak już zostało wspomniane na umowę zlecenie Jest praca to pracujesz jak nie ma pracy w domu siedzisz A dlaczego zwolnili tą dziewczynę co jeżdziła z Ulką brygadzistką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.09.10, 20:36 A która to? jak miała na imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:44 Nie znam jej imienia Pracowała u Dzidki na zmianie Zawsze jak przychodziła do pracy to szła na stołówkę i myła swoje kubki Taka przy kości wysoka Wiem że w maju czy w czerwcu dostała drugą umowę a po urlopie tydzień chorowała i jak wróciła z chorobowego to ją zwolnili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.09.10, 22:08 Ponoć z R/B mają nadal zwalniać nawet już są przecieki kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.09.10, 20:44 Ten burdel ma być ponoć przeniesiony do /Rumunii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 17:48 Cały zakład mają przenosić? To w takim razie trzeba szukać czegoś nowego Czy może ktoś z was zna firmę produkującą plandeki m+h+c mieszczącą się na terenie Polontexu Wiem że były tam ostatnio przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.146.67.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.09.10, 12:42 Tak ja znam.Też są kamery jakieś 1.5 roku.Ogólnie zarobki są zbyt niskie jak na warunki pracy.Na początku była stawka 10.50zł. za godzinę o potem po roku dali 2000 brutto. Ale po zwolnieniach jak zaczęli przyjmować ludzi bo była znów praca obniżyli stawkę więc teraz nie wiem jakie są dokładnie zarobki.Ale i tak myślę że jest lepiej niż w Trimsolu.Generalne Mariusz i Wiesław są normalnymi ludźmi.Są oni współwłaścicielami firmy z Niemcami. Ale Niemiec jak tak od czasu do czasu był to rękę podał i kłaniał się widząc pracownika a nie myślał kogo zrównać z ziemią jak Koreańczycy.Wybór jednak należy do Ciebie;} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 17:21 Dzięki za odpowiedż A wracając do tej Rumuni może przeniosą się na biegun północny a pingwiny i misie polarne będą pracować za kostki lodu i kulki ze śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 17.09.10, 19:42 Rumunia- taaa, jasne. przeciez ludzi szukaja, ogloszenie w Pośredniku dziś było. Nie piszcie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.146.1.103.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.10, 13:53 Ludzi szukają tylko na jakiś czas,a zakład jeszcze będzie jakieś 2 lata puki się dofinansowanie nie skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.09.10, 22:44 dokładnie bo oni mieli na 5 lat podpisaną umowe i już niedługo im sie kadencja kończy...Niech wypierd.. z tą grubą Gośką i przydupaską Ulą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.09.10, 13:10 Co niektórzy niewolnicy na niedzielę się pozapisywali a później mają pretensje ale chyba sami do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.147.150.185.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.09.10, 16:41 Ci co się zgadzają na niedzielę są po prostu nieodpowiedzialni a przede wszystkim nie świadomi chyba tego że sami ich tego uczą i robią krzywdę nie tylko sobie ale i innym. Linia 6 to same charty bo cały czas ich widać na nadgodzinach i potem dziwić się, że Koreańczycy mają coraz głupsze pomysły. Sami sobie są winni;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.09.10, 19:19 No wlaśnie bo to wsioki tak nauczyli tych nadgodzin i teraz jak się nie zgodzą to niestety do zwolnienia już nie jedną osobę tak zwolnili a Ula jak zwykle powiedziała że mało wydajny pracownik. Szkoda że nie widzi jak inne leżą np. Gosia komponentka razem z nią tylko innych pozwalniala solidnych pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.182.165.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.09.10, 17:26 Nie wiem czy używając słowa wsioki mam rozumieć dosłownie to pojęcie! Ja generalnie jestem ze wsi a myślę i robię troszkę inaczej niż wymienione przez Ciebie osoby! Z resztą się oczywiście zgadzam! Jak nauczyli tak mają. Na linii 5 zdecydowana większość pracowników zna swoją wartość i swoje prawa więc nie dają sobą pomiatać. Mają swój honor więc jeśli chcą zwalniać za wyrażanie własnych poglądów i za szanowanie własnej osoby, niech to robią bo to potrafią najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 12:52 Zgadzam się z Tobą Ulki przydupasy to nic nie muszą robić obrabiają tylko innych i kablują No ale co się można spodziewać po takich wsiokach Np taka Teresa z FB myśli że z niej to pani a słoma z butów wyłazi nie mówiąc o innych Ale szkoda schylać sie do poziomu tych ćwoków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.09.10, 13:07 Teresce to się zakłady pomyliły kiedyś ponoć była w ZAJANIE brygadzistką a teraz sie dostała tutaj pozatym jak zakłada miniówke tio wygląda jak h..j na kaczych łapach.Co do Ulki to jest świnia kiedyś jednej pracownicy zmarł tata i cała linia się składała na wiązankę i CO? pieniążki poszły do jej kieszeni moim zdaniem jest beszczelna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 15:20 To Tereska była w Zajanie brygadzistką? Ciekawe za co wyleciała Bo nie wierzę że ot tak zmieniła sobie pracę A co sądzicie o dziewczynie z nitek z RC od Ulki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ross Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.09.10, 13:47 Co tam nitki? W porównaniu z Lidką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.chello.pl 03.10.10, 14:25 wy to macie problemy!!!!!!!!!!nie do rozwiązanie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Firma Trimsol IP: *.net.stream.pl 30.09.10, 22:19 jak wam winda działa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.12.10, 19:09 na neutralnym gruncie mogłabym wyjeb.. w ryja Lidce i Kołkowi żeby mu się od razu oczy wyprostowały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 15.12.10, 18:51 Dzisiaj po ponad miesiącu starań ,w Trimsolu jak i Company pojawił się w końcu inspektor Państwowej Inspekcji Pracy - jednak z obserwacji choćby tego ostatniego miesiąca , nasuwają się wątpliwości czy było warto nadstawiać karku W każdym razie ustalenia pana inspektora z pewnością się tu pojawią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 19:38 Jeśli ta kontrola była z góry wiadoma to możecie sobie tylko pogadać i pogdybać a guzik wskuracie Jeśli kontrola z sanepidu jest z góry wiadoma to wiadomo że przed pojawieniem się sanepidu jest robione wszystko na błysk to i tu będzie cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 14:55 Nie wiem czy zwróciliście uwagę że jak pojawiła się inspekcja pracy to z gabloty znikneły powiadomienia o dziesięciogodzinnej pracy a pojawiły się powiadomienia o przerwie świątecznej Więc niech nikt tu kitu nie wciska że ta kontrol z inspekcji pracy była bez odpowiedniego powiadomienia Ciekawe ile za ten wybryk wyleci osób Wesołych świąt życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firma Trimsol IP: 193.138.241.* 17.12.10, 12:07 Ciekawe co z premiami świątecznymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 15:28 Może dadzą jak w zeszłym roku Jestem ciekawy jak to będzie pod tą nową nazwą satarej firmy A dlaczego dają tylko na rok te drugie umowy Czyżby potem miał by przestać istnieć KOREOLAND Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana86 Re: Firma Trimsol 20.12.10, 21:11 co z tymi premiami????// ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Firma Trimsol IP: 193.138.241.* 21.12.10, 08:46 A kto powiedział ze jakies będą ? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.12.10, 09:03 Zapomnijcie!!!Jesteście od zapier...po 10 godz...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana86 Re: Firma Trimsol 21.12.10, 16:38 w tamtym roku były!!! to jak nadgodziny robimy i w niedziele przychodzimy i nic??? jak tak można??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosita213 Re: Firma Trimsol 21.12.10, 18:39 Justyna z biura taka dumna chodziła, jaka to ona pani, że niezastąpiona i wogóle no i co? wyleciała!!! jednak nie ma ludzi niezastąpionych pani Justyno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 17:41 To ta Justyna z Trimsola czy z dawnego Company No to się porobiło To na brygadzistki też pewnie blady strach padł Tam nie ma nikogo do zastąpienia Jak skończymy zlecenie to wszyscy pójdziemy na zieloną trawkę uki co miłej pracy życze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 22.12.10, 14:10 żeby nawet paczki ryżu? za taką orkę !!! - to świństwo !!! - ciekawe ile osób zapisze się na 6 stycznia żeby się odwdzięczyć hojnemu pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawostka Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 26.01.11, 20:24 Trimsol tak długo nas już doi , że najwyższa pora to odwrócić - puki jeszcze czas i jest okazja zanim czmychnie do Rumuni do nowego zakładu na który my zaharowaliśmy. Prosty przykład, zakładając,że jedna linia produkuje na dniówkę tylko 200 kpl. mnożymy to przez 6 linii i średnio przez 21 dni roboczych ,co daje wynik 25200 kpl. wystarczy że mają tylko 1 euro czystego zysku z kompletu Zmiana pracodawcy jest krokiem w kierunku wyprowadzki,żeby nie płacić za grupowe zwolnienia W Tychach związkowcy zażądali po 1000zł netto podwyżki dla pracownika - na to zarząd Opla się oburzył i powiedział,że bierze zabawki i idzie na inne podwórko,w chwili kiedy negocjacje zatrzymały się na połowie tej sumy - doszedł do wniosku,że jednak zostaje i w tej chwili pracownik taśmy zarabia 1600zł netto zamiast 1100 Nawet Chińczycy już żądają 100% podwyżek i odmawiają pracy za jałmużną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.11, 20:43 no to na prawde "zysk" ma ta firma- 25.200 euro na miesiac, ha, ha,ha dobre sobie . to jest może dużo w porównaniu do pensji 1200 zl jednej osoby ale nie dla duzego zakładu produkcyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 12:25 Wykorzystali te 10 godzin pracy I na przerwę świąteczną wysłali za friko bo dali do odebrania nadgodziny Zabrali soboty Jednym słowem czas rozglądnąć się za czym innym Ciekawy jestem czym naraziła się Justyna lub komu że ją zwolnili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.01.11, 13:41 I bardzo dobrze że ją zwolnili,nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 17:51 Tylko pytałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praca w GB Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 04.02.11, 13:01 cv-poltrop@poltrop.pl dopisek - szwaczki Wielka Brytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 16:45 Jeśli któraś z pań umie język angielski i ma wysoką kulturę osobistą to może tam jechać i szyć Takie są wymagania Nie urażając nikogo napewno tylko nie wiele dziewczyn tam pracujących na szwalni zna język angielski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.02.11, 17:24 To się przyjmij za gosposię prezesa z jezykiem angielskim...Będziesz miała 10 zł na godz,ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 11:14 Ja się nigdzie nie wybieram Mnie tu dobrze jest w Polsce Też nie znam języka angielskiego A to co napisałem to wiem z poltrpu i nie chodziło mi o urażenie nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.11, 19:22 Oki ale do czego sytuacja zmusila nawet sprzątaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.147.17.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 16:37 Odnosząc się do tego co napisałeś, są kobiety w tym zakładzie które ukończyły szkoły odzieżowe lub krawieckie po to by móc w tym zawodzie pracować. Nie istotne więc czy one znają J.angielski czy nie bo nie muszą w tym języku rozmawiać z fotelami.Jeżeli chodzi o Koreańczyków, przyjeżdżając tutaj muszą liczyć się z tym, że muszą znać ten język lub przyjąć osoby z którymi się porozumieją. Wystarczy że solidnie wykonujemy swoją prace. Jeśli jednak chciałybyśmy jechać za granicę pracować to myślę że nie po to by szyć, więc mogłybyśmy się wtedy uczyć języka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Firma Trimsol IP: *.masterkom.pl 18.03.11, 18:32 dlaczego się sprzeczacie o to czy ktoś zna angielski czy nie? a co z tymi co zostali zwolnieni tyle ludzi najpierw w styczniu a teraz ? co się dzieje niema w was jedności a przecież pracujecie w jednym zakładzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 14:13 Nie było nie ma i nie będzie Widać że pracowników fizycznych mają za nic i zwalniają Ale co się przejmujecie przyjmą na księgowość i do kontroli jakości niby do biura i za nas usiądą do maszyn i będą szyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 18:51 Jestem jedną z wielu osób które zostały zwolnione. Osobiście cieszyłam się z tego że w końcu mogłam z stamtąd odejść. Tak był jeden wielki syf.. Jednak co z tymi ludźmi którzy muszą utrzymać swoje rodziny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 16:00 Tu własnie jest problem Nie wszyscy mają to szczęscie że druga osoba jest w stnie utrzymać np cztero osobową rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xman Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 19:15 dziwne, że ktoś kto teraz tak żałuje innych wcześniej cały czas jechał po ludziach którzy tam pracowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.11, 19:10 skoro był taki syf to czemu sama wczesnej nie odeszłaś? tylko czekałaś jak inni Tobie podziękują, przecież pracownik może sam też odejść z firmy a nie czekać aż go zwolnią... tylko do tego trzeba trochę odwagi i inicjatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.11, 19:42 Nie żałuję że mnie zwolnili Teraz mam super pracę za super pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 13:36 No tak macie racje, jest tam mnóstwo fałszywych ludzi, pierwszy raz spotkałam się z sytuacją kiedy ktoś wydaje się super przyjacielem a za chwile już siedzi u brygadzistki. Czemu nie odeszłam wcześniej? Pieniądze nie rosną na drzewach, są potrzebne do życia, a praca to praca .... Jednak nie zaprzeczę, teraz już sama 'myślałam' nad jakimś L4 bo ileż można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: Firma Trimsol IP: *.147.164.154.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.04.11, 14:56 Poza tym jeśli ma się nagraną pracę gdzieś indziej, to wtedy można się samemu zwalniać. Ale jeśli nie ma nic to dobrze jest być zwolnionym grupowo, ponieważ ma się pieniążki przynajmniej na jeden miesiąc by szukać nowej pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 21:29 Widać że nie wiele ludzi już tam pracuje Ja powiem tylko że można znależ ciekawą pracę Ja tają znalazłam Tylko poza Częstochową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.04.11, 22:08 Ten zakład to porażka pozmieniali umowy i udają że nic się nie stało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 16:40 Heh, to ludzie są naiwni.!! Jak było z nadgodzinami i nockami?? Gdzie te pieniądze które ludzie zarobili, tyrając przez ponad miesiąc po 10 godzin nocek?? Niby to nie firmy wina tak??? G^^^ prawda - od samego początki wiedzieli, że nie wypłacą tej kasy, a ludzie uwierzyli na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 20:08 zabrali tylko soboty za urlop, reszte wypłacili (nocki i te w tygodniu); czytaj dokładnie pasek a chetnie pogadałabym sobie z tymi donosicielami do inpekcji pracy, jakoś wcześniej wszystko wypłacali i było ok, no ale komuś zawsze źle było i poszedł sie skarżyć... to teraz g... mamy, podziekowac "życzliwym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 19:39 Pani z biura na zebraniu dobrze dała do zrozumienia że pracownik naskarżyl to pracownicy będą mieli nauczkę jaką? Logiczne - w postaci niewypłacenia tych pieniędzy. Aha ... Wiem dobrze, że chodzi o soboty, tylko że to były spore pieniądze - nie byle groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Firma Trimsol IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 17:05 Ha mnóstwo osób pozwalniali,do tego brygadzistki twierdzą ze nic nie wiedzą-a pózniej sie okazuje ze wiedziały i to od dawna kto dlaczego i tak dalej.......................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.04.11, 19:15 Tak jak ta suka z 6 linii cichy pęd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 15:19 Czy wy myślicie że brygadzistki powiedzą że ktoś jest do zwolnienia? Będą uśmiechać się do Was a i tak wiedzą kto jest do odstrzału Podziekujcie lini 6 za donos do inspekcji pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 15.06.11, 09:45 Na szczęście nie ma już tych osób, ktore doniosly - zostaly zwolnione i super bo jak sie komuś nie chce pracować to niech siedzi w domu ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 11:46 Sądzisz, że jak "te" osoby poszły do domu to inne nie będą donosiły?? Połowa firmy to Lizusy i donosiciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 15.06.11, 11:02 I jeszcze jedno: jak brygadzistki zaczna szanowac swoich dobrych pracownikow to praca będzie będzie układać sie lepiej i z szyjacymi i z prezesem. Jak myslisz Ula, tu byl twój bląd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.06.11, 20:36 Ewidentnie jej błąd niestety ona zwolnila nie jednego pracowitego pracownika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 14:32 witam, ktos kojarzy pracownice o imieniu Marika? odeszla chyba w grudniu 2010. wie ktos czemu zostala zwolniona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Firma Trimsol IP: *.netcominternet.pl 27.07.11, 19:25 Marika nie została zwolniona tylko sie sama zwolniła...nie odpowiadała jej brygadzistka;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosita213 Re: Firma Trimsol 11.08.11, 11:55 czytam i widzę że nic sie nie zmieniło. My na koreańców oni na nas i tak w kółko. porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 19:20 Zwalniała,zwalniała aż sama została zniesiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 10.07.11, 20:15 Kto zwalniał Marika? puknij się w łeb była zwykłym pracownikiem imbecylu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 17:57 Ja mówiłam o Ulce z lini 6 a imbecylem jesteś Ty ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 20:22 Kłócicie się jak dzieci o grabki i łopatkę w piaskownicy xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 09.09.11, 08:19 podobno znów tyracie po 10 godz. - to prawda? żal mi was, dobrze, ze mnie to już nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.09.11, 18:57 Haaa Kołek ponoć zawija dupe z tamtąd więc długo ten zakład sie nie utrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 12:28 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Firma Trimsol IP: *.centertel.pl 02.10.11, 19:22 Moze się zwija ale na jego miejsce przyjeżdżają inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRYGADZISTKA. Re: Firma Trimsol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.10.11, 16:37 Wydaje Wam sie że coś wiecie...zapowiada sie na to że ten zakład jeszcze troche poistnieje bo wspaniała Rumunia nie daje rady. Ja sie ciesze bo to znaczy ze bedzie praca, jest jej za duzo to fakt! tez mnie to dobija, ale co jest gorsze :nadmiar pracy, czy jej brak? A jesli ktoś uważa że brygadzistki mają premie od normy to jest w błędzie, bo taki wynik jaki chce prezes zebysmy my mialy premie jest nieosiągalny w tym zakładzie...ale nie bede wam tłumaczyc dlaczego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 14:26 Racja. Lepsza jest praca niż jej brak. Ludzie też tak myślą, ale z tego co zaobserwowałam lubią sobie uprzykrzać życie ciągłymi narzekaniami. Zawsze coś im nie pasowało, ale cóż, nikomu się nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voodoo Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 05:47 Po ostatnich zarobkach nie zauważyliście, że firma ma pieniądze ? Może tyramy, ale coraz bardziej widać za co... Podwyżek sporych nie będzie, ale większych zwolnień moim zdaniem też nie. A kto potrzebuje pieniędzy będzie przychodził do pracy na te 10 h, bo po pieniądze do niej chodzimy. Trw pali wroty do Rumunii. A my istniejemy i istnieć jeszcze jakiś czas będziemy. To oczywiste, że będą siać strach przed zwolnieniami. Przecież gdyby nam powiedzieli i dali umowy na większy czas to wiązało by się to z koniecznością podwyżek dla nas... Dowody ? Fabryka w rumunii zatrudnia około 100 młodych szwaczek. W większości młode dziewczyny... Jakie te dziewczyny mogą mieć doświadczenie w szyciu ? Efekty widać na zapełnionych NG'kami korytarzu... To prawda... szyją... Ale i tak większość pokrowców przechodzi przez nasze ręce, a przez to to my zarabiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 17:03 Tylko że wy nigdy nie będziecie mieć umów na czas nie określony i z czego tu się cieszycie Ja tam wolę trochę mniej od was zarobić i mieć umowę na czas nieokreślony Miłego tyrania po 10 godzinek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casis Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 20:55 Przy umowie na czas nieokreślony też można dostać wypowiedzenie od firmy- nic nigdy nie jest dane "na zawsze"... ja tam wolę więcej zarobić niż mieć tylko inne okreslenie na umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 12:41 Jeśli przyjazd pogotowia do was jest szczytem marzeń to proszę bardzo.Wasze zdrowie i wasz problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.11, 15:44 Jeśli ktoś ma stresy nie tylko w pracy ale jeszcze w domu to nic dziwnego, że kończy się przyjazdem karetki. Są tacy co robią o wiele więcej i jakoś dają radę, to sprawa indywidualna jak ktoś reaguje na stres. Jeden mdleje drugi nie. Po drugie co z tego, że ktoś dostał by umowę na czas nieokreślony?? Przy kredycie może to cię uratuje, ale Myślisz, że wypowiedzenia nie dostaniesz jak masz taką umowę?? To niestety nie jest państwowy zakład tylko prywatny i wywalić cie mogą kiedy chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 16:38 Tu gdzie obecnie pracuję osoby z umową na czas nieokreślony mają zagwarantowaną pracę.Kiedy był największy kryzys pracodawca nie zwolnił pracowników tylko zrobił co w jego mocy i uchrinił ludzi przed bezrobociem.Zgadzam się z Tobą ze czy taka umowa czy inna nie daje żadniej gwarancji przed zwolnieniem, ale akurat tutaj zwalniają jak już ktos naprawdę zasłuży raczej nie ma tu bezmyślnej rotacji na zasadzie dziś ten pracownik a jutro następny.W całej Częstochowie to jest chyba jedyny zakład pracy gdzie kobieta po macierzyńskim urlpie nie martwi się że nie ma do czego wracać.Jest pełny pakiet socjalny i premie które w innych zakładach są rzadkością lub wcale ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 18:53 jak tak to podaj dane tej firmy, my tez tam przyjdziemy pracowac, chyba pomozesz kolezankom z pracy:) ci najlepsi przyjdza oczywiscie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 16:42 Wydaje ci się. Tu byli i tacy co wydawało im się, że są nietykalni i się nieco przeliczyli. Będzie kryzys - zwolni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 14:53 Dobra firma nie potrzebuje reklamy Na razie tu gdzie pracuję nie ma przyjęć Miłej pracy w Trimsolu życzę Odpowiedz Link Zgłoś
malabeauty Re: Firma Trimsol 21.11.11, 10:46 czy w tej chwili są przyjęcia do pracy w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 16:43 Tak. Bynajmniej parę nowych osób przyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 16:10 Uciekaj z Trimsola uwierz mi że są lepsze i spokojniejsze zakłady pracy W tej chwili nie ma przyjęć ale daj mi swój adres emajlowy to dam Ci znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donalt Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 23:01 to ja poprosze jakies info w tej sprawie, belferxxx@onet.eu dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isss Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 15:57 ... są, albo i nie są ... Zawsze dobrze gdzie nas nie ma. Przecież nikt nikogo nie zmusza do pracy tutaj. Każdy z własnej nieprzymuszonej woli się przyjmował, to dlaczego ma "uciekać" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby joea Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.02.12, 23:01 jebac trimsol ole Odpowiedz Link Zgłoś
priestofevil Re: Firma Trimsol 08.02.12, 16:11 "Oda do Nama" O Namie Nasz kierowniku Czarodzieju, Ninjo i Magiku Ile Ty jeszcze z Nami będziesz się męczył Przez ile nocy Naszą firmą jeszcze będziesz się dręczył Kołek brat Twój z krwi, wiele Ci przekazał Obraz Twój żółty na biało czerwony Ci zamazał Lecz Ty to zmienić wszystko na raz wnet chciałeś Przez ten wspólny czas w firmie wszystko spaprałeś Wnet uśmiech Twój przejęła zgroza Bo z małego chłopca szefem prezes stać Ci się kazał W ten Twe sny o białej kobiecie się zmieniły Koszmary o coveringach się nagle pojawiły Sielankowe polskie życie zamieniłeś na pieniążki Nawet Twe wyjściowe ciuchy są teraz w prążki Tak to bywa Nasz były Harry Potterze Kiedy tutaj się człowiek za coś bierze Żadne czary z Wowa, czy Voodoo nie pomogą Bo każdy z Nas zawsze musi być sobą A Ty jesteś dla nas ciągle tak obcy Bo kierować potrafią zawodowcy, a nie chłopcy I choć złość swą wszem i wobec ciągle okazujesz Ty sam ofiarą wkrótce siebie mianujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 11:41 Fajny wiersz Na święta coś dostaniecie czy tylko więcej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Firma Trimsol IP: *.prenet.pl 02.04.12, 11:15 Szukam osób mających zasądzone pieniądze od Man Power kontakt na mbka65@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 11:28 ODA jest zajebista...brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Firma Trimsol i inne. IP: 173.208.197.* 21.07.12, 11:14 Wicemarszałkini Sejmu popiera strajk w koreańskiej fabryce Bartosz Sendrowicz, 2012-07-17, ostatnia aktualizacja 2012-07-17 14:47 W Polsce mamy problem z przestrzeganiem praw pracowniczych. Fetyszyzacja zysku przeszła wszelkie granice - mówiła Wanda Nowicka, wicemarszałkini Sejmu na dzisiejszej konferencji prasowej. Konferencję zwołano w wyniku zwolnień w fabryce Chung Hong Electronics w Kobierzycach. W trybie dyscyplinarnym pracę straciło tam 25 pracowników strajkujących od 28 czerwca. Pracodawca w oświadczeniu wręczonym pracownikom i rozesłanym do mediów napisał, że "strajk w fabryce jest nielegalny, a ostatnie zwolnienia miały związek z wielokrotnym rażącym naruszeniem przepisów prawa pracy i nie miały żadnego związku z działalnością związkową pracowników". Obecni na konferencji związkowcy z Inicjatywy Pracowniczej przekonywali jednak, że wszelkie ich działania były zgodne z prawem. Nieprawne były za to zwolnienia. - To pierwszy po transformacji ustrojowej przypadek lokautu, gdy załoga i strajkujący przestrzegają zapisów Ustawy o rozwiązywaniu sporów zbiorowych - mówił Jakub Grzegorczyk, sekretarz Inicjatywy Pracowniczej. - Tym bardziej bulwersujący, że jest to fabryka położona w Specjalnej Strefie Ekonomicznej, przez co korzysta np. ze z preferencji podatkowych. Grzegorczyk wskazywał, że państwo polskie wpuszczając inwestorów nie zadbało o to, aby było respektowane prawo do strajku, swobodnej działalności związkowej i protestu pracowniczego, co - jak mówił - jest potwierdzone zarówno w ustawach, konstytucji, jak i konwencjach Międzynarodowej Organizacji Pracy. Wczoraj przed siedzibą Agencji Rozwoju Przemysłu, zarządcy SSE, odbył się protest w obronie praw pracowniczych. Wzięli w nim udział pracownicy zwolnieni z Chung Hong Electronics. Po trzech godzinach wyszedł do nich Marcin Zieliński wiceprezes Agencji. Przyjął dokumenty informujące o sytuacji w fabryce i zapowiedział, że ARP poprosi zarząd zakładu o wyjaśnienia. Po ich otrzymaniu planowane jest kolejne spotkanie przedstawicieli OZZIP z wiceprezesem Agencji. - Udało się wywalczyć zapewnienie ze strony Agencji, że rozpocznie monitoring przestrzegania prawa pracy i swobód związkowych w strefach ekonomicznych - tłumaczył Grzegorczyk. Dodał, że dzisiejsza konferencja ma również na celu "nagłośnienie problemu enklaw wyjętych spod jakiegokolwiek nadzoru państwa, gdzie pracodawcy łamią prawa pracownicze i wszystkimi metodami zwalczają związki zawodowe". W trakcie konferencji głos zabrał też Krzysztof Gazda z Komisji Zakładowej organizującej strajk w fabryce. - Od 3 lat pracodawca wprowadzał coraz większy rygor, odebrano nam wszystkie dodatki do pensji, nie zaproponowano w zamian nic, tylko coraz cięższą pracę - mówił. Wyjaśniał, że w rezultacie pracownicy zdecydowali się na założenie związku zawodowego, co nastąpiło w grudniu zeszłego roku. - Związek na początku próbował dialogu z pracodawcą. Wysyłaliśmy kilkadziesiąt pism, pracodawca odpowiadał albo wymijająco, albo wcale. Zmuszeni więc byliśmy do wejścia w spór zbiorowy - mówił. Dodał, że spór, mimo przedkładania wielu propozycji ze strony związkowców nie przyniósł żadnych skutków: - Prezes Chung Hong Electronics powiedział, że nie pójdzie na żadne ustępstwa wobec związku zawodowego, bo będzie to dla niego policzek. Przedstawiciele azjatyckiej kultury nie chcą się stosować do naszego prawa, bo uważają, że jest ono dla nich krzywdzące - komentował Gazda. Na zakończenie konferencji marszałkini Nowicka zdradziła, że rozmawiała z zarządem przedsiębiorstwa: - Usłyszałam bardzo ciekawe rzeczy, np. że zarząd zaproponował związkowcom podwyżki, ale oni się na to nie zgodzili albo, że pracownicy byli zastraszani przez związkowców. Nowicka powiedziała też, że na pytanie "jaka będzie decyzja dotycząca przywrócenia do pracy zwolnionych osób?", nie otrzymała jednoznacznej odpowiedzi. - Jedyna odpowiedź zarządu jaką otrzymywałam brzmiała: myślimy o tym. źródło: gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,12143398,Wicemarszalkini_Sejmu_popiera_strajk_w_koreanskiej.html www.youtube.com/watch?v=Uqasz7qtefk www.youtube.com/watch?v=yEZNv3_mW9U Wanda Nowicka w obronie pracowników Chung Hong cz.1 www.youtube.com/watch?v=QsbAqxGzwnQ Wanda Nowicka w obronie pracowników Chung Hong cz.2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracowita Re: Firma Trimsol IP: 91.210.242.* 26.07.12, 20:01 nie wiem czy sie cieszyc czy nie ale karoliny linia już poszła po urlopie czas na linke1 czyli ruda i jej załoga a ogolnie ten zakładzik się już kończy pojdziemy w pizdu na bruk my jak my ale nasz panie brygadzistki uffffffffff roboty jak na lekarstwo po urlopie z pewnością nie bedzie pracy a wózki ktore sobie wymyśliła monika kupa dupy się nie trzyma i ludzie nie umieja szyc do piku a co dopiero wózki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trimsolowiec Re: Firma Trimsol IP: *.play-internet.pl 27.07.12, 20:42 gadanie, gadanie... Odpowiedz Link Zgłoś
talon2 Re: Firma Trimsol 17.12.12, 16:45 co za ku... wypas talon na 50 zl chyba na kurwe i balon.WSTYD I HANBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herkules73-3 Re: Firma Trimsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.13, 17:11 To wy jeszcze istniejecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Firma Trimsol IP: 81.162.208.* 19.01.13, 17:55 Wszystko o firmie TRIMSOL w PDF-ie www.wrzucaj.org/pobierz.php?a=548493&b=ecf577185b2877c4fc13911b83ab4703 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądra Re: Firma Trimsol IP: 91.210.242.* 25.01.13, 16:41 od pierdół aż głośno każdy coś tam gada że zwolnienia że nie .brygadzistki zaprzeczają co by miały być zwolnienia ..no to chyba normalne zresztą która kolwiek by nie miała być linia do zwolnienia to one i tak tu zostaną najwyżej będą brygadzistkami sprzątaczek .bo te są same sobie zwolnienia zapewne będą bo jest kryzys jak by ktoś chciał iść na zwolnienie to by to zrobił ale każdy ma nadzieje że to przetrwa dni pokarzą kto ,ile i kiedy także pozdrawiam ale wku...ające jest to że są osoby w zakładzie które są bo są ale w soboty i na nadgodziny zawsze bo coż jak się ma znajomości to :)))chyba wiadomo o kim mowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trimsolowiec Re: Firma Trimsol IP: *.play-internet.pl 12.02.13, 20:54 ...jedno się kończy, drugie się zaczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracownica Re: Firma Trimsol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.13, 11:33 ciekawe jak te suki brygadzistki wyzuca na bruk to jak one nam sie pokaza na oczy morda umia ochlowac i wydzierac sie na nas za takie pieniadze no aniu juz cie niema a zwolnilas tyle osob karolina cala brygade a ta wielka dupa andzela to z calym biurem pojedziesz chyba do rumuni taa ulka niewiem polki a koreanki byly lepsze od was/???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 22:20 a czy są przyjęcia do trimsolu????dobrze szyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Firma Trimsol IP: *.play-internet.pl 16.04.13, 22:56 Droga Pani (może Panie ;-), u nas raczej w drugą stronę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Firma Trimsol IP: *.static.reseler.com 11.09.13, 19:47 slyszalam ze znowu w trimsolu byly zwolnienia pare osob sie pozbyli najdziwniejsze jest tylko to ze anka zawsze znajdzie sobie jakas fuche -patrol boki zrywac jak dziewczyny to poganiala a ona jak sobie nie dawla rady na lini to tego nikt nie widzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oda do tego pana Re: Firma Trimsol IP: *.free.aero2.net.pl 20.05.13, 15:07 Co to za praktykant znalazł zatrudnienie w biurze od niedawna? Wydawało się, że firma nie po to zwalnia ludzi z doświadczeniem, aby przyjmować sobie kogoś od tak! Ciekawe kto za tym stoi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa Re: Firma Trimsol IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 01:10 to wy jeszcze istniejecie?????????? szok!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Potter Re: Firma Trimsol IP: 78.30.119.* 19.08.13, 18:41 Ponadto słyszy się, że nie macie nawet urlopu normalnego w tym roku, ale za to ta wasza władza samozwańcza cały czas jakoś się dobrze trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś